Helgen

publicerat i Vardag

Tycker det är tråkigt att helgerna går så snabbt! Men som tur är så går veckorna också oftast fort så det blir helg igen. Igår var jag ner en sväng på stan medans Andreas var hemma med Edvin och Alvin. Var skönt att komma iväg en stund. Kollade på lite kläder och lunchade med Emilia. Köpte lite till mig själv och till Alvin men hittade inget direkt till Edvin. Hade inte tid att titta så mycket heller men det var lite urplockat tycker jag. När jag kom hem så kom Andreas pappa och fru på besök. Alvin fick en snurrfåtölj från ikea som man kan gömma sig i! Man blir lite yr i den :-)

Idag vaknade vi halv 9, skönt!! Jag sov inne hos Alvin som vaknade några gånger inatt. Trodde ett tag han skulle sluta vakna på nätterna men tydligen inte! Andreas tog Edvin inatt så det var skönt att få sova hyffsat bra i alla fall. Men Edvin sover också ganska bra ibland, vaknar oftast bara en gång på natten om vi matar honom sent och sen en gång tidigt på morgonen! Andreas ska åka bort denna vecka(tis-fre) och det ser jag inte fram emot men han ska på utbildning så det är som det är. Vet inte hur det ska gå om Alvin vaknar samtidigt som Edvin vill äta/äter. Som tur är kommer mamma ner på ons-fre och hjälper lite. Vi ska ta tag i Alvins sömn när Andreas kommer hem! Vi skulle gjort det förra veckan men då hamnade vi på barnakuten istället.

Ja annars har vi tvättat idag, plockat lite här hemma, Andreas har tränat och hjälpt min pappa och Emma att flytta ett förråd. Emilia hit en sväng och kikade på Edvin innan hon skulle tillbaka till Sthlm. När Alvin coh Edvin somnat så delade vi på en pizza, bäst att passa på när Alvin sover ;-) Han älskar pizza och pizzasallad den busungen. Annars är mat till mig själv något som är lite svårt att hinna med har jag märkt. Tur att jag oftast har någon matlåda i frysen!

Nu somnade Edvin brevid mig i soffan. Andreas och Alvin är ute och handlar lite och dom skulle köpa med sig pasta hem! Ingen av oss orkar att laga middag idag, jag har haft huvudvärk några dagar och jag tror det beror på förkylningen som aldrig vill ge med sig!!


Blev en rätt dålig bild ser jag nu men här ligger lilla Edvin och sover, imorgon ska vi till bvc!

Fredag kväll

publicerat i Vardag


Efter en ganska tuff eftermiddag är det nu bara jag och Edvin hemma! Andreas och Alvin är och storhandlar på ica maxi med Danne (andreas kusin). Alvin är såklart väldigt glad över att Danne ska följa med! Edvin har varit jätte gnällig och skrek till och från i 2 timmar på eftermiddagen samtidigt som Alvin ville ha min uppmärksamhet. Han hällde ut massa grejer på golvet igen från skafferiet så vi fick lov att dammsuga! Men Andreas kom hem i bra tid så det kändes skönt! Vi var faktiskt ute och gick en sväng vid lunch och det var riktigt skönt att komma ut!

Hoppas ni får en bra fredag kväll!

Godmorgon

publicerat i Vardag

Godmorgon, idag är det äntligen fredag! Edvin vaknade en gång inatt vid halv 3 sen klockan halv 7 så det känns helt okej. Alvin däremot vaknade också inatt, redan vid 1! Fast han sov lite längre imorse men jag tycker nog hellre att han ska sova på nätterna! Men de senaste nätterna har det varit lite bättre, vissa gånger har han sovit hela nätter andra vaknat vid 5.

Nu har Edvin varit vaken sedan halv 7 så han börjar vara vaken längre stunder! Han var väldigt gnällig alldeles nyss men jag tror han var lite hungrig, han kräktes upp all mat han åt tidigare pga av att han hostade. Hoppas han kan somna nu då för trött är han och jag behöver ordna lite med Alvin! Han hittar på en massa bus när jag inte kan hjälpa honom. Iförrgår hällde han ur hela musilipaktet på golvet när försäkringskassan ringde och idag tog han fram mjölpaktet. I helgen ska vi barnsäkra alla lådor, har tröttnat på att han drar fram hela skafferiet!

Torsdagen

publicerat i Vardag

Dagarna går väldigt snabbt även om det känns väldigt lång tid innan Andreas kommer hem ibland när man knappt hinner med allt man borde göra. Nackdelen med att han arbetar i E-tuna är såklart tiden det tar att pendla! På sommaren tar det ca 30min men nu lite längre och all snö gör det inte bättre!

Idag har jag försökt fixat in en visning på huset vi missade i helgen pga av att vi låg på sjukhuset! Hon kunde bara nästa vecka och då är Andreas borta på utbildning tis-fre så det ser ut som jag får åka själv på hustitt. Mamma kommer ner ons-fre så jag hoppas mäklaren kan på torsdag! Vi har länge letat efter hus till och från men det är inte lätt att veta hur man vill ha det, vart man ska bo, renovera, köpa färdigrenoverat mm. Sen är såklart priset en avgörande faktor! Kan ju säga att min mammapenning inte är den bästa! Har ju inte hunnit jobba så mycket så jag får den lägsta, man blir varken rik på att plugga eller vara föräldraledig! Men ja vi vill hellre bo i hus än lägenhet och det finns nog lite utgifter man kan dra in på, tex massa onödig utemat, småhandlingar mm :-)Jag hoppas i alla fall att vi hittar ett hus inom en snart framtid, vem vet det kanske inte blir detta år men förhoppningsvis har vi ett hus tills nästa sommar!

Nu sover Alvin och Edvin så jag ska passa på att kika lite på datorn sen tvn en stund innan Edvin ska äta igen!

Edvin 3 veckor

publicerat i Edvin

I tisdags blev vår lilla Edvin 3 veckor gammal! Liten är ett bra ord för honom för han väger ca 3460g men borde ha gått upp lite nu när han behållt maten några dagar. Han gick ner lite i och med att han blev sjuk förra veckan men jag tror han gått upp i vikt, får se på måndag hos bvc. Idag känns Edvin mycket piggare och jag tror att han är på bättringsvägen! Tuff start för honom men små barn är starka!

Jag tror inte han har lika mycket magknip längre men vågar inte riktigt skriva det än för han har inte varit sig själv sedan han blev sjuk, men det känns som det försvunnit lite. Han var lite kinkig på eftermiddagen men sen gjorde han ett stort lass i blöjan så då blev det bättre! Fast han har fortfarande lite problem med magen ibland!

Idag har han legat i sitt babygym 2 gånger och faktiskt varit intresserad av sina leksaker där! Han slog till ett mumintroll också och då såg jag på hans ögon att han blev lite förvånad! Så söt!




Synd bara att jag inte riktigt kommer ihåg hur Alvin var vid 3 veckor, man glömmer så fort även om man såklart kommer ihåg en del!



Nu ligger Edvin här brevid mig och är nog lite trött tror jag! Han har precis ätit och nu äter han normalt igen tycker jag! Har rensat ut lite kläder i stl 50 som han snart vuxit ur, eller ja han kan fortfarande ha det mesta i stl 50 men en del börjar bli lite korta. På lördag ska jag köpa en bok till Edvin så jag kan fylla i om honom med som vi gjorde med Alvin! Ska nog köpa en slags dagbok också så jag kan skriva om Alvin och Edvin några gånger i veckan. Vill faktiskt komma ihåg om några år hur det var!

Lekt

publicerat i Alvin&Edvin


Nu har jag och Alvin lekt lite på hans rum medans Edvin sov. Vi byggde ihop hans byggare bob lego, pusslade lite med ett pippi pussel och vi har spelat lite bandy. Får se vad vi ska hitta på sen men när Edvin vaknar blir det nog fullt upp. Känner mig lite isolerad här hemma när vi ska ta det lugnt med Edvin denna vecka. Men viktigast att han blir frisk såklart!

Skulle gärna hälsat på någon men på lördag ska jag i alla fall ner på stan och träffa Emilia en sväng. Andreas får vara hemma med Alvin och Edvin, var han som tyckte jag borde göra något så då är det bäst att passa på :-)Sen på söndag om det är bra väder ska nog jag och Moa åka lite pulka med Alvin!

Torsdag

publicerat i Vardag

Idag var det inte lika lätt att lägga Alvin men det gick i alla fall! Vi hade besök av Moa samtidigt så jag tror inte riktigt han ville somna. Han kommer nog bli lite ledsen när han vaknar och ser att Moa inte är kvar. Edvin sover också, men han var vaken någon timme innan lunch. Får lov att passa på att lägga Alvin direkt när Edvin somnat så jag hinner få honom att somna.

Funderar på vad vi ska göra på eftermiddagen men det finns nog inte så många alternativ. Kan inte göra så mycket denna vecka med Edvin men ut och gå fick vi göra men nu är det så mycket snö och jag vet inte om det är plogat överallt. Orkar inte dra vagnen genom all snö annars! Hade gärna åkt pulka med Alvin men det är nog bäst att göra det när Andreas kan vara hemma med Edvin :-)

Nu ska jag ordna lite lunch tills Alvin vaknar!

Alvin dansar

publicerat i Alvin&Edvin


Alvin dansar med teletubbies! Ser så roligt ut nu när han kan göra som dom!

Edvin sover sig igenom det mesta, även pussar från storebror. Alvin har börjat gå fram till Edvin nu och säga hej hej lillebo


Älskar min stora kille som har gjort så jag har huvudvärk idag ;-) Men när han är så här glad igen glömmer man det rätt fort som tur är! Han försökte micra toapapper idag när Edvin hade spytt och jag försökte ta hand om det.. Tur att jag såg det annars hade det väl börjat brinna eller något!

Eftermiddag

publicerat i Vardag

Skrev ett inlägg vid lunch men hann aldrig bli klar innan Edvin ville ha mat sen vaknade Alvin men nu sover Edvin och Alvin tittar lite på film. Både igår och idag har jag faktiskt fått Alvin att sova lite på dagen här hemma. Ett tag var han ju hopplös, hoppas detta fortsätter!

Edvin samarbetade också, la honom i hans säng när han började bli trött sen fixade jag ordning Alvin och tittade till Edvin som såg ut att precis somna men när jag kom ut efter en halvtimme var Edvin fortfarande vaken men nöjd. Sen såg det ut igen som han skulle somna så jag tog en snabb dusch men han var fortfarande vaken när jag kom tillbaka. Skönt att han kan ligga och vara nöjd ibland! Men precis när han faktiskt somnade blev han hungrig så sen blev det lite kinkigt när han blev övertrött. Roligt att han börjar vara vaken längre stunder!

Annars hade dagen gått i ett, har inte mycket tid över med två små kan jag säga. Men det är såklart fler bra stunder än jobbiga men 2-3års trotsen är inte att leka med kan jag tala om :-) Men Alvin är jätte söt med Edvin och det är så roligt att se. Han ger honom sina nappar, pussar och kramar! Det som är jobbigast är att man aldrig hinner plocka undan innan Alvin hinner riva fram allt igen, lite jobbigt tycker jag det är som gärna inte vill ha stökigt omkring mig. Men jag får nog vänja mig! Sen är det svårt att hinna med att duscha och sådana viktiga saker :-)

Kväll igen

publicerat i Alvin&Edvin

Nu pågår nattning av våra barn, känns fortfarande ovant att skriva att vi har fler än ett barn! Men väldigt roligt såklart.. Men det var inte det jag skulle skriva utan att Alvin nu antagligen snart sover och Edvin med tror jag. Andreas tog Alvin och jag tog Edvin idag. Märkte att Edvin började bli lite trött när han var med mig och sorterade tvätt så nu har jag lagt in honom i sin säng med en svag lampa på så jag kan ha lite koll på honom.
Förhoppningsvis somnar han.

Jag inbillar mig att Edvin lär sig somna vid denna tid på kvällarna och lära sig sova i sin säng om vi börjar redan nu och vänjer honom lite. Sen kommer han ju vakna en gång till för mat innan vi ska sova men då matar jag honom i vårt sovrum där vi har mörkt. Tror det kommer bli bättre bara han blir lite mer vaken på dagarna men nu behöver han sova för att ta igen sig! Tycker han är lite piggare idag i alla fall! Hoppas det går åt rätt håll.





Andreas stylade Alvin så snyggt med handduken efter badet igår och bandyklubban är med såklart, han skulle sova med den om han fick!

Nu ska jag försöka ta en dusch och sätta mig framför tvn!

Godmorgon

publicerat i Vardag

Godmorgon.. Inatt har varit en bra natt! Edvin har sovit bra, önskar bara att det vore så när han är frisk också :) Men det bästa ut av allt är att Alvin sov hela natten! Han har tydligen gjort de några nätter när vi varit borta också!! Nu tittar Alvin lite på pippi och gör en massa bus samtidigt. Han har haft sönder tre saker idag! Först sin pippi kanna så han blev ledsen, sen en mugg med yoghurt i, sen min ljuslykta! Vet inte vad han höll på med. Snart kommer nog mamma också så då får Alvin lite roligare! Nu ropar han på mig och försöker visa att han spelar trumma på min ljuslykta som står i fönstret! Ibland är det en bra jobbig ålder även om det för det mesta är en rolig ålder..

Måndag kväll

publicerat i Alvin&Edvin

Nu sover både Alvin och Edvin.. Men Edvin ska ju äta en gång till innan vi ska sova men jag har släckt ner i sovrummet och gjort natt för honom så han förhoppningsvis lär sig någon gång att han ska sova denna tid och vara vaken på dagarna :-) Men nu får det vara lite sisådär med hans tider, han är ju sjuk min lilla kille. Det har gått bra idag men det är lite svårt att få i Edvin all mat han ska äta varje mål men vi ska ge honom var tredje timme nu ett tag. Får ställa klockan inatt men han brukar ju oftast vakna men utifall. Alvin blev jätte glad när vi var hemma men han var mest intresserad av sin lillebror än mig. Jag blev väldigt glad över att träffa Alvin i alla fall! Känns tomt att vara utan honom så många dagar.

Imorgon kommer min mamma ner över dagen och hjälper till lite, det tar ju en stund att mata Edvin nu och Alvin ska vara hemma resten av veckan så det blir bra att hon kommer och kan underhålla Alvin lite!

Tack för alla kommentar,sms mm. och ni som hjälpt oss med Alvin + ni som erbjudit er. Det känns skönt att ha bra människor runt omkring oss!



Edvin innan vi åkte hem utan alla sladdar, slangar!

Hemma!

publicerat i Edvin

Nu har jag och Edvin precis kommit hem, eller ja en liten stund har vi varit hemma! Vi beställade en taxi och åkte hem, Andreas jobbar och jag orkade inte vara kvar i rummet på sjukhuset en minut till. Måste nog säga att dessa dagar har varit riktigt jobbiga. Först och främst är man jätte orolig för Edvin som inte alls mådde bra i slutet på förra veckan. Vaknade i torsdags natt och det var 3 stycken inne hos oss för Edvin behövde syrgas då fick jag lite panik eftersom jag inte förstod vad dom gjorde först. Sen har han fått sondmatas till och från fram tills inatt. Vi har ju inte fått lämna rummet eftersom rs smittas och Edvin kan bli smittad av andra som är där så jag har känt mig ganska isolerad. Sen har jag saknat Alvin såklart och han har inte varit på topp här hemma. Han har frågat efter oss och varit lite ledsen, han inte riktigt säga hejdå i torsdags för då visste jag inte att vi skulle få stanna. Får se hur han är nu när Andreas hämtar honom från dagis efter jobbet. Jag kan ju tyvärr inte hämta Alvin då jag inte vill ta med Edvin dit, sen ska Alvin vara hemma resten av veckan med oss.

Edvin är fortfarande sjuk men han har haft bra syresättning hela dagen igår och idag, förutom en stund på natten men det är inget konstigt och idag har han ätit sina mål själv men det tar tid! Vi ska fortsätta mata honom var tredje timme och hålla lite koll på honom! Jag går på nålar här hemma just nu, går dit så fort han rör på sig.. Man känner ju en trygghet med att se syresättning % på honom hela tiden och nu är han utan den apparaten men det var lite jobbigt att se den också, för ibland när den går ner och piper beror det oftast på att man ska byta ställe på foten eller liknande. Blir ett stressmoment!

Om 3 månader ska vi tillbaka på ett ultraljud på Edvins hjärta eftersom dom upptäckte ett blåsljud och ultraljudet visade en förträngning i någon gren. Kommer inte ihåg allt dom sa men det är inget ovanligt och växer ofta bort naturligt.




Rs

publicerat i Edvin
Jag och edvin ligger på avd 64 som är barn och ungdomskliniken. Edvin har fått rsvirus så vi hoppas han piggnar till snart. Han får syrgas och sondmat vid behov.

Edvin sjuk

publicerat i Edvin

Vi var hela kvällen på barnakuten igår och kom hem vid halv 1 inatt med Edvin. Han är ju förkyld och igår natt hostade han jätte mycket. Sen under dagen var bättre men på eftermiddagen blev det värre och jag ringde sjukvårdsuplysningen en gång och då skulle vi avvakta. Sen blev han mer slö och jag väckte honom för mat vid fem sen somnade han igen direkt och fick fler hostattacker. Han får panik när han hostar och blir alldeles röd i ansiktet sen låter det som han inte får luft. Sen vid nästa matningen tog jag också upp honom men då sög han nästan inte alls sen blev det värre med hostan och då blev jag rädd. Sen kräktes han upp all mat han fått i sig.
Första tanken var direkt rs-virus.. Han har låter ansträngd när han andas och piper lite, sen har han jätte jobbig hosta och är slö..

Dom kollade hans syressättning och lungor och syressättningen såg bra ut. Lungorna lät hyffsat sa läkaren men eftersom vi fick åka hem så borde det ju inte varit någon fara. Sen fick han inhalera natriumklorid? tror jag det var så då blev det bättre.

Nu tycker jag det är likadant igen! Edvin har inte alls ätit mycket idag och mest sovit förutom när han hostar och piper.. Han är hes så han låter jätte konstigt, sen är han jätte täppt i näsan men inget hjälper tycker jag. Fick med mig något jag ska skölja näsan med men det blev inte så mycket bättre. Ska göra det igen snart.

Nu ska jag se om han vill äta något nästa gång annars måste jag nog ringa igen. Dom sa att jag skulle höra av mig om han inte åt, blev sämre eller fick feber. Så otäckt när han är så liten!

PoP

publicerat i Barn shopping


Hann in lite snabbt på PoP idag och köpte en vårjacka till Alvin och en ny mössa som går ner bra över öronen och kinderna. Han blir så röd om kinderna när han är ute. Ångrar att jag inte köpte överdragsbyxor till!


Edvin fick en body och ett par byxor. Bodyn är i 62 så det dröjer nog innan han kan ha den!
Hade velat kolla mer för jag såg en massa fint men jag kände inte att jag hade tid för både Alvin och Edvin skulle bli hungriga när de vaknade. Blev ett väldigt bra pris då det var 50 % + att jag hade presentkort!

Läsa bok

publicerat i Alvin&Edvin



Storebror läser bok för mig!


Vi har precis settat i sängen ett tag och Alvin har läst bok för Edvin. Sen fick jag ta över! Har pratat med sjukvårdsrådgivningen om Edvins hosta också, men eftersom han äter, sover och kissar och är lite vaken ska vi avvakta. Han har ingen feber som tur är!

Onsdag

publicerat i Vardag

Vad fort dagarna går, tyckte nyss det var söndag! Edvin ligger här och sover bakom mig i sängen och Alvin är på dagis. Ska nog väcka lillkillen snart så han inte sover allt för länge. Natten har varit lite sådär, Edvin är förkyld så han tycker nog det är lite otäckt att vara så täppt. Har försökt hjälpt honom med saltvatten droppar i näsan. Idag när jag hämtat Alvin ska jag gå till skolan för att hämta en tenta som jag har klarat! Sen ska Moa följa med oss på en promenad så Alvin kanske kan sova lite i vagnen.

Skulle vilja gå förbi PoP för att titta på deras rea, fick presentkort av mamma och Janne där till Edvin. Sen skulle jag vilja ha en vårjacka till Alvin! Vi har inte köpt ett klädesplagg till Edvin sedan han föddes än, han har bara stl 50 än så det får bli att köpa större storlekar även om han inte har så mycket kläder han kan ha. Känns ingen idé att köpa 50 nu! Får se om jag kanske springer in där om Alvin somnar, Edvin somnar väl direkt han läggs i vagnen så det blir inga större problem. Annars går jag helst inte på stan med två små barn som inte tycker det är så roligt!

Ska ta någon dag lite senare och gå ner själv och kolla lite, har ju en massa presentkort till mig själv som jag måste bli av med :) Men först vill jag komma i mina jeans så jag kan ha rätt storlek igen! Jag gick upp ca 18kg denna gång och har ca 8kg kvar men jag känner faktiskt ingen stress denna gång. Det försvinner när jag får träna igen!

Edvin 2 veckor

publicerat i Edvin


Igår blev Edvin redan 2 veckor gammal! Igår var en bättre dag för hans lilla mage än måndagen men han är som sagt förkyld så natten har inte varit den bästa. Han är täppt stackarn.. Men har fått sova hyffsat bra ändå tycker jag. Edvin väger nu 2280g och är 51 cm lång!

Puh

publicerat i Alvin&Edvin

Kvällen igår tog en annan vändning än den jag tänkte.. Vid halv tio började Edvin panikskrika från ingenting. Han skrek konstant i en timme och det var nog jobbigast hittills! När jag matade honom innan så var han bubblig i magen och jag skrev ju att jag fick en bebisspya på mig, så jag vet inte om det hörde ihop? För när Andreas matade honom sen lät det som maten bara rann igenom, svårt att förklara men ungefär som när man är hungrig och magen låter fast ja inte riktigt lika.. Han somnade tillslut i vår säng och jag somnade med, höll på att somna redan innan han började skrika. Sen vaknade Alvin två gånger innan klockan 12!! Vet inte om han blev väckt av Edvin eller vad det är med hans sömn just nu men något måste vi nog göra. Känner mig helt slut i huvudet idag och Andreas borde nog också vara det. En sak om ett barn vaknar men när båda gör det så blir det lite jobbigare! Även om Alvin nu somnar om direkt så vill vi inte ligga i hans säng hela nätterna.. Andreas sa att han kunde lämna Alvin idag men jag gjorde det ändå, tycker nog han åka försent till jobbet nog många dagar redan.. Han hade möte halv 9 och då ska Alvin lämnas..

Nu äter jag frukost och Edvin sitter/ligger i sin babysitter här brevid mig, får se om han tillåter mig att ta en dusch :-)

Måndag kväll

publicerat i Alvin&Edvin

Sitter här med datorn i sängen och har Edvin bredvid mig som nog undrar vad jag håller på med här, han ser lite fundersam ut! Får se hur länge han orkar vara vaken, han gäspar en massa. Jag skulle gärna sova nu men då hinner jag vakna många gånger för att mata Edvin innan det är morgon så jag väntar nog.

Har varit lite trött på eftermiddagen men antar att det beror lite på mitt matintag under dagen men jag fick i mig lunch tillslut medans Alvin tittade på film och Edvin sov! Blev en fryst findus paj, bra att ha sådant i frysen ibland. Hann faktiskt förbereda middagen också, blev kasslergratäng. Första gången vi äter det här hemma men det gick ner och var enkelt att göra. Alvin sov aldrig idag så han var lite trött på eftermiddagen vilket inte alltid är så lätt men det gick rätt bra idag ändå.

Skulle vara skönt om vi kände flera med barn framförallt för Alvins skull, men det är väl så när man är ung. Inte lika många som har barn då men jag är glad att vi har det :) Ska titta på familjen annorlunda snart och tänka hur lätt det är med två jämfört med närmare 10 barn!

Nu fick jag precis en bebisspya på mig och jag kände hur mycket kaviar Edvin luktar i håret, undra vem som pussat honom när han ätit kaviarmacka måste vara bus Alvin ;)




Stress

publicerat i Alvin&Edvin

Har inte ens hunnit äta frukost eller lunch idag, eller ja två smörgåsar då men det räknas knappt. Hade bvc tid idag en timme efter Alvins skulle lämnas på dagis så när vi vaknade lite senare än jag tänkt så blev det stressigt. Jag hann inte riktigt ge Edvin mat, Alvin frukost, klä på alla oss och fixa med skötväskan mm innan Alvin skulle till dagis så Andreas stannade hemma en stund och lämnad Alvin. Var inte klar med Edvin förrens närmare 9 och det blir lite sent att lämna Alvin då när han bara får vara där 3 timmar per dag.

Hann iaf till bvc och sen var det bara att åka hem igen, för att vara hemma ungefär 45 minuter innan Alvin skulle hämtas. Som tur var så följde Emma med hem så hon tog hand om Edvin medans jag hämtade Alvin.

Har precis pratat med placeringsassisternerna på kommunen för förskolan här om de nya tiderna som jag tycker är helt värdelösa. Vet att jag inte är ensam om att tycka så, men dom var inte direkt till så mycket hjälp. Tydligen har de flesta kommunala förskolor här bestämt ungefär lika förutom vissa på glesbygden som hon sa eftersom de oftast har en bit att åka. Men jag fick ringa och kolla själv sa hon för hon hade ingen koll. Vi har ju pratat om att byta dagis ett tag för jag skulle vilja ha ett med mer utepedagogik, men det får inte vara för långt härifrån när vi bara har en bil än så länge. Gärna närheten av högskolan eftersom det kommer bli jag som lämnar/hämtar mest om de inte ska få för långa dagar. Tror det blir att leta efter ett privat som det ser ut nu.

Det jag skulle vilja är att ha Alvin 3 dagar/vecka men då 5 timmar per dag, istället för 3 timmar varje dag. Då kan vi hitta på något de andra två dagarna och han får ut mer på dagis de dagar han är där. Vi har en lista sedan förut på dagis som vi tänkt kolla lite närmare på, kanske kan ta tag i det nu. Skulle vara skönt om de fick sova ute också!

Söndag

publicerat i Alvin&Edvin



Alvin och Edvin igår! Alvin är jätte snäll mot sin lillebror och det tycker jag känns väldigt skönt! Värre om trotsen skulle gå ut över honom så vi inte skulle kunna lägga ifrån oss Edvin någonstans. Men nu är det inga problem, man måste bara kolla så inte Alvin lägger sig på Edvin :-)


Nu ligger Edvin i sitt babygym och tittar lite.. Vi testade att ligga på mage ett tag och det gillade han en stund. Nu tror jag snart att han somnar!

Dagens börjar ta slut

publicerat i Alvin



Nu har Alvins och Edvins farmor med familj precis åkt hem och Andreas lägger Alvin nu. Edvin han sover som vanligt. Kommer inte ihåg hur Alvin sov som nyfödd men tycker Edvin sover så mycket dagtid/kvällstid och är uppe sent..

Ska man väcka dem eller låta dem sova? Har för mig att man inte ska störa dem för mycket och att dygnsrytmen rättar till sig till slut. På dagtid har vi ju ljust överallt och det låter rätt mycket, speciellt från Alvin så han borde kunna skilja på dag/natt om någon vecka tycker jag. Men ibland är det jobbigt att vara uppe sent, nu kan man direkt inte vila på dagarna som man kunde med Alvin!

Vi ska i alla fall se fjärde Johan Falk filmen idag och jag har skärt morötter och gjort dipp!

Lördag morgon!

publicerat i Vardag




Godmorgon!
Andreas tog Edvin inatt så idag känner jag mig lite mer utvilad, fick lov att lägga mig hos Alvin som vaknade, eller jag somnade hos honom rättare sagt men han somnade om rätt fort. Sen vaknade vi kl 7 och då höll Andreas på att göra mat åt Edvin. Edvin hade vaknat två gånger inatt men han somnade redan innan 22 och hade då ätit sist vid halv 8. Men han höll sig till halv 2 och det är några timmar.

Alvins och Edvins farmor är här och idag kommer hennes man ner och Andreas lillebror så dom kanske åker till busborgen en stund. Då blir nog Alvin glad!

Godmorgon

publicerat i Vardag

Är riktigt trött idag för lille Edvin vill lägga sig så sent, hoppas det ändras snart! Sen vaknade han vid 2 redan och ville äta så då kände jag mig inte så pigg. Men jag ska nog klara mig igenom dagen ändå, man hinner knappt vila med de nya dagis tiderna! Lämnade Alvin halv 9, var hemma kvart i sen ska vi hämta honom halv 12 igen. Hade gärna haft honom där 3 dagar i veckan istället för då hade vi kunnat göra något roligt de andra dagarna. Han blev i alla fall glad när han kom dit och dom skulle gå ut lite senare!

Idag kommer Andreas mamma hit och stannar tills imorgon! Trevligt med lite sällskap. Tror vi ska ta en promenad när vi hämtat Alvin så han får sova och jag ska lämna tillbaka en film vi tittade på igår. Var inte så kallt idag som tur är!

 

Förkylning

publicerat i Alvin&Edvin


Idag är Alvin tillbaka på dagis och han sprang glatt in där och började leka. Trodde han skulle bli ledsen när jag gick men det gick bra. Fast han ville inte riktigt att jag skulle gå men han har varit hemma ett tag nu också. Från imorgon går han 08.30-11.30 eftersom jag går på föräldraledighet. Hade dock önskat att vi fick ha honom där 3 dagar i veckan och lite längre istället så han får ut mer när han är där men nu har dom ändrat vid årsskiftet.

Blir nog att ta en promenad när jag hämtar honom så han får sova en stund i vagnen så jag slipper bråka med honom här hemma i timmar. Önskar bara att det inte blir lika kallt som förra veckan igen för då kan vi nog inte vara ute med Edvin så mycket men igår var han då lagom varm i vagnen!



Edvin har blivit förkyld! Måste vara jag som smittat honom då jag var ganska förkyld precis innan han föddes. Alvin är inte förkyld så honom kan det inte vara. Stackars liten! Han får panik när han ska nysa och skriker tills han blir alldeles röd i ansiktet. Har varit och köpt näsdroppar till honom och miniform som vi ska börja testa ge honom för magknipen! Vet inte om det hjälper men testa skadar väl aldrig. Han äter ju ersättning men den med bifidus och det tyckte bvc var bra då den är mildare för magen. Behövde inte oroa mig för att hans bajs var lite trögt för det är normalt när de äter ersättning, kommer knappt ihåg hur det var med Alvin.. Han bajsar ju flera gånger per dag så det är troligen mer gaser han har..

Nu sover han i alla fall men han hade haft ont imorse när Andreas var hemma med honom när jag var i skolan.

Tillbaka

publicerat i Alvin&Edvin

Har inte haft tid att skriva så mycket här men nu har jag en stund över innan ska jag läsa på inför sista grejen i skolan imorgon. Andreas ska vara hemma med lilla Edvin och Alvin ska tillbaka till dagis sedan julledigheten. Tänkte att det kan vara bra nu när jag faktiskt ska till skolan som vanligt och inte vara hemma med lillebror.

Har haft några tuffa dagar här då Alvin nog reagerat rätt hårt på att bli storebror ändå, han är trots allt ganska medveten nu! Jag har tagit det rätt hårt och varit ganska nere, får dåligt samvete när jag inte kan ge samma tid till Alvin som tidigare. Han tar ut sin frustration mot mig och inte med Edvin som tur är. Mot honom är han jätte snäll och vill pussas och kramas. Han vill inte alls sova på dagarna när jag lägger honom så det är i princip omöjligt om jag inte vill bråka med honom i någon timme, sen har han börjat slåss mot mig lite ibland. Men han klarar inte riktigt av att vara vaken en hel dag för eftermiddagen blir kaos då som i måndags!

Men idag har Xandra varit här med Adrian och hållt oss sällskap så Alvin har varit en ängel mot de tidigare dagarna! Sen gick vi ut och gick med dom vid lunch så Alvin somnade i vagnen! Skönt. Han behöver inte sova så länge men en liten stund gör stor skillnad. Första turen för Edvin i vagnen och det tar lite tid att klä på två små och sig själv märkte jag ;) Vagnen fungerar bra i alla fall och Edvin ligger väl skyddad!

Var även en på bvc idag för Alvins andra vaccinationsspurta och vägning för Edvin som skrek sig igenom hela vägningen och hans navel ramlade av så då passade vi på att rengöra den ordentligt och då skrek han ännu mer! Han hatar verkligen att ligga och byta blöja och ta av/på kläder!



Nu när Adrian kan sitta och leka hade han och Alvin väldigt roligt, Adrian skrattade åt Alvin iaf :-)


Edvins lilla vakna stund idag, han sover mest! Sen har han lite ont i magen tror jag så vi ska testa miniform droppar som bvc tipsade om! Alvin hade aldrig ont i magen så det är en liten ny situation.

Fredag kväll

publicerat i Vardag

Nu är jag och Edvin lite ensamma då Alvin sover och Andreas är på gymmet en stund. Edvin har sovit nästan hela eftermiddagen så jag har kunnat ge Alvin mycket uppmärksamhet och det underlättar nog så här i början. Andreas tog Edvin en stund och la sig i sovrummet så då passade jag på att läsa bok och titta på Pippi med Alvin. Alvin har inte sovit idag så han var inte så glad på eftermiddagen men nu var vi ju två här hemma så det gick bra.


Edvin ligger här brevid mig och är faktiskt vaken, han prickade in det bra när storebror har somnat :) Men han små sover lite här emellanåt.. Får passa på att mysa med Edvin mer på kvällarna så Alvin får sin tid på dagarna.




Nu ska jag försöka ta en dusch sen sätta mig framför tvn och vänta på att Andreas kommer hem.

Storebror är hemma!

publicerat i Alvin&Edvin



Nu är äntligen Alvin hemma! Han och Andreas hade varit in på barnens hus så Alvin fick välja en sak och ge något till lilla Edvin. Alvin valde inte så oväntat en boll och Edvin fick en liten ko skallra :) Direkt när han kom innanför dörren frågade han efter "boys" sen sprang han in i sovrummet och tittade på Edvin och ville pussa på honom. Sen skulle han sitta i Alvins knä och få fler pussar!

Han verkar inte vara avundsjuk i alla fall men det kommer nog säkerligen senare, har inte väntat mig något annat men skönt att han inte var det idag men det märktes att han varit ifrån mig och Andreas några dagar.. Lite speedad och glad så klart! Sen ville han titta på lillebror flera gånger men mot kvällen lät han honom vara lite mer.

Precis som bvc sköterskan sa idag så vet ju inte 2,5åringar hur försiktiga de ska vara för de menar ju oftast inget illa, de har inte fått den känslan än så lite vaksam lär man vara. Kommer säkerligen bli en del tjuvnyp framöver. Vågar inte direkt lämna dem i samma rum tillsammans, tur att man bor rätt litet så man kan ha koll! Alvin kan ju klätta ner i spjälsängen lätt och det har han gjort några gånger men inte när Edvin varit där i. Men Alvin har varit så hjälpsam idag och hämtat handdukar och påpekat att Edvin har strumpor på sig och en napp :-)

Saknar saknar

publicerat i Alvin


Jag saknar våran Alvin som snart är hemma! Andreas är och hämtar honom nu!! Men först ska dom åka och välja en present som Alvin ska få.. Har aldrig varit borta från honom så här många dagar men det känns skönt att fått återhämta sig lite så jag åtminstone kan gå och vara uppe på benen. Är ändå hindrad från att göra vissa saker men nu gör det inte lika ont i alla fall.

Min älskade stora kille!

Första natten hemma

publicerat i Edvin



Vad skönt det är att vara hemma, skulle kunna skriva det flera gånger om! Gillar inte alls sjukhus men det är skönt att vara där första dagen, jag har för sig inget val eftersom det blev snitt.. Kan inte direkt åka hem med kateter :-)

Edvin sover mest fortfarande, har glömt hur mycket bebisar sover de första dygnen sen får vi väl se hur det blir med det. Vi somnade lite innan 12 igår och Edvin vaknade sedan vid 4 och sen på morgonen vid 8. Väldigt bra tycker jag! Enda gången han skriker än så länge är när han ska få en torr blöja, det gillar han inte så inatt blev han lite arg på mig!

Innan jag gick hem igår sa sköterskan att det är första gången jag får komma hem med en bebis och kunna vara uppe på benen eftersom jag hade spinal huvudvärk sist och det är inte som vanlig huvudvärk utan det är hemskt. Det känns faktiskt konstigt att vara rätt pigg och kunna göra vissa saker i alla fall, visst har jag ont i snittet men det blir också bättre även om vissa rörelser inte fungerar så bra.

Nu väntar vi på hembesök från bvc, hon hade en lucka idag så det passar bra men jag vet inte om han gått upp så mycket från igår redan fast han äter mycket mer här hemma. Ringde dit imorse och när jag bara hade sagt vad jag hette frågade hon om det var jag som hade Alvin, hon kände tydligen igen min röst.. Har bara träffat henne en gång tidigare men hon är jätte trevlig!

5 Januari

publicerat i Edvin

Vid 7 i tisdags var vi på förlossningen och fick ett rum! Sen fick jag dropp, kateter och alla andra förberedelser gjordes. En narkosläkare kom in och pratat med mig om spinalhuvudvärken jag fick sist. Han tog det verkligen på allvar och det kändes skönt. Vi kom fram till att jag inte ville bli sövd och att han skulle testa en supertunn nål att lägga bedövningen med, nålen är redan tunn i vanliga fall och med denna är det svårare att träffa rätt. Men han lyckades träffa rätt. Sen fick vi vara först så vid 9 var det redan dags. Alltid en speciell känsla att förlora känsel från midjan och nedåt sen drar dom i hela kroppen och allt man känner är hur det gungar!

09:30 hörde vi lilla Edvin skrika :) En kille som vi trodde! Jag blev ihopsydd och vi alla fick vara i förlossningsrummet några timmar innan det blev BB. Jag fick smärtstillande och senare än morfinspruta.


Edvin har lite mer hår än Alvin och lite mörkare, om jag minns rätt :-) Men han verkar än så länge vara lika lugn som Alvin även om de sover mest i början. Igår ville jag gärna åka hem med hade ondare då än idag sen gjorde de pku-prov idag så det kändes bäst att stanna för att slippa åka tillbaka. Han väger idag 2980g så lite har han gått ner men det är normal de första dygnen.

Igår på eftermiddagen var det lite jobbigt då jag saknar Alvin mycket men imorgon kommer han hem och efter Andreas pratat med honom så kändes det bättre. Han har så roligt där och spelar bandy hela tiden. Ska passa på att vila lite idag för att röra sig är inte så lätt och imorgon vill jag vara ännu piggare för Alvins skull.

Edvin är född

publicerat i Edvin




Kl 09:30 i tisdags föddes lilla Edvin. Vi har fått en till liten underbar kille! 3150g och 50cm lång!

Allt har gått bra och nu är vi hemma igen! Har dock inte så lätt att röra mig och att gå till köket tar ungefär hundra år känns det som, men väldigt skönt att vara hemma!

Skriver lite mer senare!

Godmorgon

publicerat i Graviditet nummer 2

Godmorgon alla pigga! Sitter här och väntar på att klockan ska bli lite mer så vi kan åka, ska bara se till så Andreas kommer upp.. Annars skulle det väl bli konstigt ;) Har iaf kunnat sova! Men nu är det lite nervöst men det ska nog gå bra, har ju gjort det en gång tidigare.

Får se när vi hörs igen!

Imorgon är det dags.

publicerat i Graviditet nummer 2

Imorgon är det som sagt dags, vi ska vara där klockan 7 imorgon bitti så det gäller att lägga sig i tid och se om jag kan somna. Det gick bra att lämna Alvin, han ville knappt säga hejdå den lille busen. Känns ändå jobbigt att vara ifrån honom några dagar. Ska bli roligt att presentera bebis för honom sen. Han sa idag att bebisen skulle sitta i hans knä och titta på hockey, frågan är om bebisen uppskattar hockeyn ;)

Men det går nog bra imorgon, kommer säkert ha lite ont men bara jag slipper huvudvärken så är jag glad! Ska försöka uppdatera så fort som möjligt, men räknar inte med att komma hem tidigare än fredag!

Kram på er!

Måndag

publicerat i Om mig

Har precis haft en tuff läggning med Alvin som faktiskt sover. Men usch vad jobbigt det är när han blir sådär när jag ska lägga honom på dagarna. Idag blev han så arg/ledsen så han panik skrek/grinade hur länge som helst. Trodde ett tag att grannar skulle komma ner och undra vad vi höll på med men tillslut så somnade han helt utmattad. Jag hade tålamod till att hålla mig lugn idag i alla fall, försökte förklara att han skulle vila en stund och försökte sjunga lite men det överröste han rätt snabbt. Ja det är inge roligt att bråka med honom men han behöver sova på dagarna fortfarande. Dåligt samvete får jag i alla fall för att han ska behöva somna ledsen.

Alvin har varit jätte duktig idag och klippt sig! Han satt så snällt och körde bilen som han satt i. Sen när vi kom hem så visade han mig sin nya frisyr framför spegeln! Sen följde han med mig och lämnade in lite arbeten i skolan.


Bland de sista magbilderna, imorgon är det dags för kejsarsnitt!

Knappt 2 dagar kvar

publicerat i Graviditet nummer 2

Ja nu är det inte långt kvar! Det känns både spännande, roligt och nervöst! Det har varit rätt mycket med allt i höst så jag har nog inte hunnit tänka efter så mycket om vad det innebär med två små :-) Men samtidigt är det nog bra för det kan man aldrig veta innan man står det. Det kommer vara så roligt men även jobbigt vissa stunder tror jag, men det jobbiga brukar man glömma rätt fort! Det ska bli så roligt att se Alvins reaktion och kunna ge honom ett syskon men visst kommer det nog innebära en del avundsjuka. Han är trots allt i den åldern nu!

Det senaste dagarna har nog Alvin börjat förstå att det är något på gång för han är lite mammig och pappig, ska kramas och pussas mycket sen har han vaknat vid 12 två nätter i rad och det är inte likt honom. Han ska åka till sin farfar imorgon och vara där några dagar tills vi kommer hem igen. Förra gången kunde inte Andreas vara med på BB pga av att han precis hade fått nytt jobb och hade planerat ledigheten ut efter BF men Alvins föddes med snitt 2 veckor tidigare. Men denna gång sa vi att han ska vara med även om han inte får sova kvar på den avdelningen man ligger vid kejsarsnitt. Han vill ju såklart vara med och jag vill gärna ha honom där.

Alvin har pratat om flera dagar att han ska åka till farfar och spela bandy med Adam (andreas lillebror) men usch jag har inte varit från honom så många dagar förut, det känns väldigt jobbigt måste jag säga.. Kommer säkert vara kvar tills fredagen, det var jag sist och då gör de även pku-prov. Tror inte jag kommer kunna åka hem innan torsdag så då känns det lika bra att stanna kvar tills det är gjort. Men jag vill gärna hem så fort som möjligt! Andreas ska iaf åka och hämta Alvin så han får vara med och hämta oss!

Alvin sa idag att han skulle sova hos farfar och mamma/pappa ska hämta boys.. Alvins ord för barn är boys :-) Så nog förstår han det nog allt lite även om han inte vet vad det innebär!

Skötväska

publicerat i Barn shopping



Köpte en skötväska tidigare i veckan på barnens hus, tycker det finns väldigt dåligt utbud bland dem och många är inte så snygga. Men ja egentligen spelar det väl inte så stor roll men denna hade så mycket bra fack och den var lite finare än de andra. En svart fick det bli. Vi använde skötväskan rätt mycket till Alvin så det kändes ganska nödvändigt. Baba bing heter den, har aldrig hört talas om den tidigare. Hittade den på nätet här.



Inuti är den grön och det var en anledning till att jag valde den, jag tycker om grönt :-) Såg så fina gröna bebis kläder på åhlens som jag nog ska köpa sen om de finns kvar..

Misstag

publicerat i Vardag

Varför lär man sig aldrig att man kanske inte ska göra 100 saker när man mår dåligt och dessutom är gravid :-) Jag är rätt förkyld och på morgonen är det värst, halsont och både igår och idag var ögonen helt ihopkletade när jag vaknade. Vaknade dessutom före Alvin! Men sen när man varit uppe några timmar känns det bra men nu på kvällen får jag lida för det.. Jaja på tisdag ska jag vara frisk, eller det känns som det skulle vara bra om jag var det i alla fall!

Mamma och Janne har varit här idag så dom tog ut Alvin på en tur i sin bob som är min och min systers gamla, sen tog dom med sig min gamla rosa pulka till Alvin. Sen åkte vi till elgiganten där mamma skulle köpa en ny dammsugare, sen barnens hus, ikea, hälla shopping och nu tror jag vi har det nödvändigaste hemma till bebisen :-) Känns skönt att ha det man vet behövs hemma även om det är nära att köpa det som behövs. Var en sväng på ica maxi också och handlade blöjor, lite tidningar och sådant som är bra att ha.

Andreas köpte även ett par skridskor till Alvin och nu är det någon här hemma som är glad. Han har tjatat om skridskor och hockey i flera veckor nu, han har även fått en hockeyklubba. Vi tror inte han kommer kunna åka men dom ska testa imorgon i alla fall. Andreas visade mig nyss massa klipp på youtube där det var 2åringar som visst kunde åka ;) Men Alvin tycker det är så roligt så det är väl bra att han får testa iaf! När Andreas pappa + fru kom hit idag så visade Alvin sina nya skridskor och gick lite på dem inne, väldigt stolt var han!


1 januari

publicerat i Om mig

Hoppas ni hade ett bra nyår igår! Vi åkte hem till Jonas och Emma och åt middag och hade det trevligt. Men vi åkte hem redan vid 22 eftersom Alvin blev trött och nu är det inte lika lätt att få honom och somna överallt, som det var när han var bebis. Jag var inte heller så pigg :-) Skönt att komma hemifrån en stund i alla fall. Jag höll mig vaken till 12 slaget åtmistone och lyssnade till alla raketer, tycker det låter så himla högt men Alvin sov sig igenom dem. Hade faktiskt en del sammandragningar igår kväll men det blev då ingen 09 bebis och det är Andreas glad över att den stannande till 2010 :-) Fast det är klart sen när den blir äldre är det nog skönast att vara äldst i klassen och inte yngst.


 
Nu är det snart fritt fram för den lille att komma ut eftersom jag pluggat som en galning idag och är nog klar med det mesta, behövs bara läsas igenom x antal gånger så allt blir rätt. Fast jag tror inte det kommer att sättas igång innan tisdag!