Mer energi, ja tack.

publicerat i Vardag
Egentligen borde jag nog inte skriva här har inte så mycket roligt att komma med. Alla här har varit gnälliga hela helgen. Förkylda, faktiskt mest jag och Andreas men Edvin sover jätte dåligt just nu. Inte på dagarna för då måste jag nästan väcka honom ute i vagnen men på kvällarna/nätterna härjar han runt. Är helt slut efter denna vecka, Andreas med och Alvin. Även om Alvin inte vaknar när Edvin skriker så tror jag han vaknar till ibland för han har varit så trött den här veckan. Förstår inte ibland hur Alvin kan sova när Edvin skriker precis bredvid honom. Alvin kommer ofta in till oss på nätterna fortfarande och ibland märker vi inte honom direkt. Om vi hör honom går vi tillbaka med honom. Måste ta tag i det någon då så han börjar sova hela nätter i sin säng men just nu har jag ingen energi till det.
.
Hoppas ni har haft en bättre helg!

Timberland

publicerat i Barn shopping
Alvin har fått nya vinterkängor från Timberland. Har aldrig testat Timberland så nu hoppas jag på att dom ska fungera bra. Innan har vi bland annat haft Kavat och Superfit. Alvin har rätt smala fötter så förra året hade jag lite problem med att hitta vinterkängor. Men dessa satt bra!
(Alvin som gör kors när han ska knäppa skorna)

Söndagsmorgon och förkylda

publicerat i Vardag
Vad jobbigt det är att vakna när man har ont i halsen och är förkyld. Ville verkligen inte gå upp. Men har inte direkt så många valmöjligheter och idag fick Andreas ligga kvar, brukar vara jag som gör det annars. Fast Alvin springer upp dit hela tiden och vill att pappa ska komma ner. Jag vet inte om det blir någon dans för vår del idag, jag har ont i halsen och Alvin har lite hosta. Känns bäst att inte åka dit om vi inte känner oss helt hundra.
.
Edvin vaknade såklart kl 6 istället för 7 nu när vi ställde om klockan och det har jag inte hoppats på :-) Edvin har börjat peka med ett finger och säga titta där, där. Nu gör han det hela tiden och det ser så gulligt ut! Nej nu måste jag dricka något varmt om jag ska kunna prata idag!
.
Idag får vi förresten en diskmaskin!!! Skulle kunna hoppa av glädje, nej men nästan. Jag diskar kanske 5 gånger om dagen nu så det kommer bli så skönt. Klarar inte av att samla på mig massa disk. Andreas pappa gör om sitt kök nu så då får vi ta deras gamla diskmaskin tills vi ska göra om vårt kök. Köpte en tvättmaskin igår också, fast den kommer inte hem förrens på onsdag!
Edvin leker lejon med Alvin!

Tvättstugan

publicerat i Huset-badrum
Karin efterfrågade bilder på det vi gör nu i huset. Det går lite saktare när vi bor här för vi kan inte hålla på så mycket på kvällarna när barnen sover. På helgerna tror man att man ska hinna så mycket mer än vad man egentligen gör. Sakta men säkert går det! Fast det kanske är bra för då hinner vi bo in oss och känna hur vi vill ha det!
.
Köket var tänkt att det skulle göras nu i november men det kommer vi inte hinna så det kommer bli nästa år.
.
Här är en liten bild på "tvättsugan". Inte så stort men vi kommer få plats med tvättmaskin, torktumlare och en bänkskiva över. Sedan lite hyllplan med förvaring och tvättkorgar. Tvättstugan ligger innanför toaletten och är egentligen en gammal bastu som vi valde att riva ur. Fler bilder kommer. Förhoppningsvis får vi in tvättmaskin i helgen!

Gnälligt var det här

publicerat i Vardag
Snart kryper jag nog?
.
Tänk att barnen alltid ska passa på att vara extra gnällig just den dagen/kvällen Andreas inte kommer hem den tid han brukar göra. Allt för att bråka med deras mamma ;) Nej det är synd om dom eftersom vi är förkylda men jag kan inte låta bli att tycka synd om mig själv med! Tur att Andreas skjutsade hit Xandra och Adrian på lunchen så dom kunde göra oss sällskap nu på eftermiddagen. Dom tog min bil hem för en timme sedan när jag skulle börja natta Edvin. Han krånglade lite och Alvin sprang upp och ner i trappen. Men nu sover dom båda! Edvin var inte så rolig igår kväll så vi får se hur lugn denna kväll blir. Andreas har lovat att inte komma hem sent så det är bäst han håller det ;)
.
Nej nu ska jag sluta klaga. Jag ska kika på Idol, har tänt ljus och en brasa. Har även dukat fram lite fredagsgott. Alvin hann få lite godis han med, fast han var så trött. Somnade på 5 minuter.
.
Har ni haft en bra dag?

Dödskalle

publicerat i Barn shopping
Hittade ett nytt örngott till Alvin förra veckan på Ica Maxi, kostade under 20kr så dyrt var det inte. Han gillar dödskallar och jag den klargröna färgen! Bra kombination!

Edvin, snart 10 månader

publicerat i Edvin
Nästa fredag blir jag 10 månader!

Edvin leker hund :-)
Nu har jag lärt mig hur man tar sig upp från liggande till sittande!
.
Nästa fredag blir Edvin 10 månader! Snart är han 1 år och ingen bebis längre. Känns väldigt konstigt, kommer kännas ännu konstigare när jag har två barn här hemma som springer omkring. Han väger bara ca 7,4kg så han känns väldigt liten för att vara 10 månader men följer nu sin egen kurva! Han kan nu ta sig upp själv till sittande, reser sig ibland mot vissa saker/möbler, ålar sig bakåt, ta sig upp i krypställning men kryper inte iväg än.
Äter gör han men inga mängder. Han äter inte ersättning längre på dagtid, ibland på morgonen annars bara på kvällen när han ska sova/natten. Gröt är det som oftast går i. Burkmat går men inte mer än en halv burk om ens det. Han har precis börjat intressera sig mer av vår mat och får plocka själv med den när vi äter. Det mesta hamnar på golvet men tänker inte tvinga i honom någon mat för att bli matad med vår mat vill han inte. Välling är inte heller något han gärna äter.
.
Sover gör han två gånger per dag. En på morgonen vid 9-10 och en gång på eftermiddagen vid 14. Ca en timme åt gången men ibland sover han längre pass på förmiddagen och då inget på eftermiddagen. Nätterna är sådär. Ibland sover han hela nätter, ibland vaknar han för att äta en gång och nu är han inne i någon period där han sover dåligt!
.
Hans mage är nu lite bättre, han äter 10ml laktulos varje morgon och det verkar hjälpa. Medicinen mot kräkningar försöker vi sluta med och det verkar gå bra. Vi har nyligen börjat ge honom några skedar med vanlig gröt varje morgon i samband med hans mjölkfria gröt och än har vi inte märkt någon reaktion.
.
Den 10 januari börjar han på förskolan!

Utmaning

publicerat i Om mig
Hittade en rolig utmaning hos Nina som jag passar på att göra nu när Edvin sover.
4 TV-program jag ser:
 • Halv åtta hos mig
 • Desperate Housewives
 • Grey´s anatomy
 • Olika inredningsprogram om jag har tid över
4 saker jag gjort idag:
 • Skjutsat Alvin till dagis
 • Pratat med anticimex mannen och satt upp råttfällor i källarn (han gjorde det, jag följde bara med)!! Usch..
 • Pratat med Xandra i telefonen
 • Bytt blöja, borstat tänder, klätt på barnen, gjort frukost, druckit några koppar kaffe..
4 saker som jag längtar efter:
 • Få sova en hel natt ;)
 • Julen
 • Nästa helg då jag och Andreas kanske ska åka till stockholm en natt! Måste bara hitta något hotell..
 • Längtar en del tills jag börjar plugga igen i januari, roligt att göra något annat.
4 saker på önskelistan:
 • En färdig tvättstuga
 • En färdig övervåning
 • Ett nytt kök
 • En ny gaderob går också bra!
4 saker jag avskyr:
 • Gillar inte tanken med att vi har möss här omkring, nu har vi inte hört dom på över en vecka inomhus men jag inbillar mig ändå att jag hör dom ;)
 • Oärliga människor
 • Krig, våld
 • Vår röra här hemma!
4 personer jag utmanar:

Utmanar alla som vill göra denna utmaning!


Otäckt

publicerat i Vardag
Godmorgon! Vi har precis ätit frukost eller barnen har, jag har inte gjort det än. När jag står och rör i gröten till Edvin hör jag helt plötsligt att han knappt får luft, både jag och Andreas springer dit och tillslut hostar han så han börjar andas normalt igen. Han hade inte ätit något så jag vet inte riktigt vad det var. Tror det kan vara lite slem i hans hals, för alla utom Alvin verkar ha ont i halsen här hemma. Väldigt otäckt!
.
Nu väntar jag på att anticimex ska komma och jag hoppas dom kommer snart för jag måste skjutsa Alvin till dagis om en stund. Alvin leker med Edvin och nu hade han precis gett Edvin en hel mjölkförpackning. Tur att han kom och sa " titta mamma vad Edvin har".
.
Nej dags att göra oss ordning för dagis!
Här har ni Bella, Alvin döpte henne igår och klädde på henne lite kläder. Hon låg ute i regnet och frös ;) Han leker att Edvin är hans bebis och Edvin tycker det är lite jobbigt när han drar i honom så jag sa åt honom att leka bebis med dockan istället. Tror dom leker bebis på dagis för han kommer hem och säger att "han och han är mina bebisar"

Ljung

publicerat i Huset
En kruka med ljung och stenen pryder nu vår veranda! Fattas bara en stor ljuslykta och en pumpa inför Halloween.

Godmorgon onsdag

publicerat i Vardag
Blev en lite stressig morgon då jag skulle till kvinnokliniken och Edvin till bvc och Andreas skulle hinna till jobbet först. Jag kom dit prick på den tiden jag hade, så varken sen eller tidig :-) Var en bil framför mig som körde 50 på en 70-väg så jag blev lite stressad inte gick det att köra om heller. Allt gick bra för både mig och Edvin. Fick reda på att jag inte kan ha spiral eftersom jag har en skiljevägg i livmodern och Edvin fortsätter att gå upp lite men följer nu sin egen kurva. Bra! Hade en lite rolig manlig läkare, vi satt och pratade om vilka p-piller jag skulle ha eftersom dom jag hade förut inte fungerade så bra. Fick dålig hy och dåligt humör. Ska nu prova något p-piller som ska vara åt andra hållet att man får bättre hy och blir på bättre humör. I alla fall så frågade jag om biverkningar så sa han "ja om du läser bipackssedeln så står det en jävla massa biverkningar så det skiter du i tycker jag" Ja sen fortsatte han så.. Besöket gick fort så jag hann precis följa med till Edvins bvc tid.
.
Nu ska jag plocka undan lite här hemma innan Edvin vaknar.

Busig

publicerat i Edvin
Bus Edvin! Han har blivit mycket mer rörlig de senaste veckorna och tar sig nu upp i krypställning från sittande själv och kan sätta sig till sittande igen. Han ålar sig även lite bakåt och ibland framåt!

Migrän och jobbig natt

publicerat i Vardag
Jag gick och la mig med huvudvärk igår och precis när vi öppnade sovrumsdörren så började Edvin krångla. Han hade varit vaken några gånger tidigare och bland annat ätit. La honom i vår säng men sen började han skrika och massa annat som jag knappt kommer ihåg nu :-) Vid 4 hade jag knappt hunnit somna så Andreas sa åt mig att lägga mig hos Alvin så det gjorde jag. Edvin var fortfarande vaken då. Vaknade nu på morgonen med huvudvärk och sen blev det värre trodde huvudet skulle sprängas och började må illa. Migrän? Men Alvin kom iväg till dagis och jag har nu sovit bredvid Edvin en stund i vår säng. Nu känns det bättre, inte helt bra men nu kan jag i alla fall vara människa igen. Var längesedan nu jag hade sådan huvudvärk.
.
Jag tror Edvin kommer bli förkyld eller få nya tänder för det är då han sover så här dåligt om nätterna. Idag ska vi få besök av Moa och Lina så jag hoppas huvudvärken inte kommer tillbaka! Ipren och alvedon hjälper inte alls när jag får så ont. Ska vila en stund till i soffan med datorn sen plocka undan lite och hoppas på att Edvin fortsätter sova lite till.
.
Är glad över att Andreas är världens bästa som hjälper till på nätterna trots att han jobbar och väcker mig tio i 8 när han börjar 8 på jobbet!
Men det går ju inte att vara arg på lilla söta Edvin!

Orkelös

publicerat i Vardag
Skylten pryder nu vår ytterdörr. Ska ta en bild på det en annan dag.
.

Hoppas ni har haft en bra måndag? Själv känner jag mig inte på topp, vaknade med halsont och var inte direkt pigg imorse. Edvin krånglade lite inatt och jag hann inte somna igår kväll innan han började. Slutade med att Andreas lyfte över honom till oss. Tror det kan vara en förkylning på G här hemma, kanske. Hoppas såklart inte det :-)
.
Nu ska jag nog göra med en kopp te, eller be Andreas snällt att han gör den åt mig! Vi var förresten och köpte två klädställningar, såklart var den ena lite konstig så den inte gick att sätta ihop men tror det går att fixa utan att behöva byta den.

Kläder överallt

publicerat i Inredning
Jag är less på att våra kläder ligger i högar överallt och i resväskor. Vi har inga gaderober här och det beror på att hon inte hade några förutom någon lös gaderob i rummet intill köket. Men dom har vi kastat ut för där ska vi bygga kök senare. I alla fall så funderar jag på att köpa sådana här klädställningar på Ikea. Vi kan inte köpa några gaderober eftersom det inte finns några som passar med snetak utan vi måste bygga. Det är ett projekt längre fram.

Vardag igen

publicerat i Vardag
Så var det måndag och vardag igen. Visserligen är jag hemma både vardagar och helger men Andreas är alltid ledig på helgerna så då blir det ändå vardag i veckorna. Alvin är på dagis och idag var det nästan -5 när vi åkte. Jag fick inte upp min bildörr så jag höll på att bli tokig, tillslut fick jag klättra över fast jag hade startat bilen i god tid innan vi skulle åka. Känns att det börjar bli vinter. Många hade overall med sig på dagis, dom sa att man gärna får ta med det på morgonen och något annat till eftermiddagen. Ska kika igenom idag vad som måste köpas! Är lite osäker på hans vinterjacka, kom inte på alls vad som saknades igår när jag gick på stan för att kika. Fick med mig strumpor och hestra vintervantar i alla fall. Overall har vi och vinterskor till Alvin är beställda.
.
Till Edvin vet jag inte riktigt hur vi ska göra, hans fötter är nu bara ca 11 cm och jag tycker inte skor sitter bra på hans fötter. Han ska börja dagis om ca 2,5månad så snart måste vi nog kika på skor men jag väntar nog några veckor till.. Är osäker på om overallen räcker hela vintern också, han växer inte direkt fort så man vet aldrig fast det kan lika gärna slå till så har han växt jätte mycket. Ångrar mig lite att vi sålde Alvins fina Reima overall i stl 80.
.
Nej nu måste snart Edvin sova, tror han håller på att ställa om sig för att sova en gång per dag. Han är vaken längre på morgonen och sover längre pass. Ofta sover han 2-3timmar på förmiddagen och vaknar efter lunch. Då kan han inte sova den vanliga tiden han brukar på eftermiddagarna sen blir det försent för honom att sova på eftermiddagen.

Så mycket bättre

publicerat i Alvin&Edvin
Sitter just nu och tittar på "så mycket bättre", roligt program där artister tolkar varandras låtar!
.
Idag har mamma och Janne varit här och hälsat på, med sig hade dom ved och ljung så nu har vi fyllt på vedförrådet och fått fina blommor på trappen! Andreas har målat tvättstugan och jag målade lite jag med nu ska han måla sista vändan! Sen ska det dras rör sen får vi förhoppningsvis in en tvättmaskin! Vi har en del tvätt om jag säger så...
.
Nu är reklamen slut så jag ska återgå till programmet och inte glömma ställa väckarklockan till dansen imorgon bitti! Jag ska även ta en runda på stan imorgon, var jätte längesedan jag gjorde det utan barn! Ska kika lite på kläder till barnen, inte så otippat kanske och kolla på Gina Tricot där jag har ett litet presentkort. Kolla på några julklappar också till barnen, bäst att vara ute i tid! Främst till Alvins adventskalender. Edvin får vänta ett år innan han också får en adventskalender, han känns lite liten för det i år. Han är lite liten för att förstå julen överhuvudtaget men kommer såklart få klappar ändå, kanske några fler mjuka än Alvin :-)

Förskoleplats

publicerat i Edvin
En trött Edvin som igår fick ta på sig vinteroverallen då det var lite kallt på morgonen när han skulle sova ute i vagnen. Hans overall är i stl 74 så jag tror inte den håller hela vintern men just nu är den rätt stor på honom. Lilla killen!
.
Edvin fick förresten en förskoleplats iförrgår! Det känns lite sådär eftersom vi inte fått plats på Alvins förskola utan en annan som inte alls ligger i närheten av där vi bor. Förskolan ligger på Lillåudden och det är en bit härifrån. Det tar mycket längre tid att åka på morgonen med all trafik så det kanske tar 20 minuter att komma dit och då ska vi dessutom lämna av Alvin på vägen, vilket minst tar 10 minuter med alla kläder som ska av. Då är det en halvtimme man får räkna med, sen ska man åka tillbaka för att komma till högskolan eller Andreas jobb. För han tar det i alla fall säkert 10 minuter. Ni får ursäkta att jag klagar lite men det känns inte alls kul faktiskt, kommer ta så mycket längre tid! Vi har inte så många dagar kvar så att någon av oss kan vara hemma längre och det går inte att hoppa på utbildningen mitt i en termin så det är som det är. Bara att göra det bästa av situationen!
.

Pizza och idol

publicerat i Vardag
Till middag åt vi hemmagjord pizza, gott! Efter det var det bara att diska undan snabbt, lägga en trött Edvin medans Andreas duschade Alvin och nu sover dom båda. Men jag ska väcka Andreas nu tänkte jag. Sen ska jag plocka fram morötter och dipp för att bänka mig framför Idol som börjar snart. Skönt att ha Andreas hemma igen!

Skor

publicerat i Barn shopping
Beställde dessa gortex skor från Tretorn till Alvin förra veckan och idag dök dom upp. Beställde från Ellos och hade en rabattkod på 50% så priset kan vi inte klaga på. Får se hur dom fungerar men dom verkar rätt varma i alla fall. Alvin gillade dom så det var bra!

Godmorgon!

publicerat i Vardag

Godmorgon fredag!
.

Idag kommer Andreas hem och nu är det helg. Skönt! Igår kom Xandra och Adrian hit så dom sov här över natten. Gick bra att ha tre småbarn sovandes här också, även om båda mina barn sov hos mig. Edvin brukar inte det så jag har inte sovit så bra. Dom vaknade dessutom kl 6 så Edvin sover nu och Alvin är nog också lite trött. Gjorde någon slags fiskgryta igår som var god, lägger kanske ut recept senare. Tycker det är lite svårt att hitta på nya rätter varje dag. Idag blir det hemmagjord pizza!
.
Hoppas ni får en bra fredag!
Alvin tidigare i veckan när vi spelade memory!

Torsdag

publicerat i Vardag
Igår var det fullt upp hela dagen! Alvin var inte alls på bra humör utan gjorde allt han inte skulle, som att slänga ut all tvätt jag hade vikt på hela golvet mm. Tillslut kom Andreas hem och hämtade honom sen åkte dom tillbaka till hans jobb så Alvin fick "jobba". Det tjatar han om varje dag, att han ska jobba. Lika stolt varje gång han får följa med. Ännu roligare tycker han det är att Danne också jobbar på pappas jobb. Jag och Edvin åkte in till dom lite senare för att åka ner på stan så Andreas kunde klippa sig. Var 3 månader sedan sist så det var på tiden. Vi passade på att besöka några butiker, fick med oss två mössor och ullsockor från Polarn och Pyret. Inte så lätt att hitta en vintermössa som passar Alvin, han vill inte ha någon man knäpper/knyter under hakan.
.
Men idag är det torsdag och nästan helg. Andreas blev upphämtad för en timme sedan och kommer hem imorgon. Tror det var någon konferens. Men jag tror Xandra och Adrian ska sova här inatt så jag slipper vara ensam istället blir det 3 barn här hemma.
Edvin tycker det är jätte roligt att ha Alvins hörselkåpor på sig! Ser ni att han fått två "huggtänder" uppe nu också! Han var väldigt gnällig innan dom kom upp så det gjorde nog rätt ont.

Gårdagens middag

publicerat i Mat, recpept
Igår lagade jag rotgrönsaker i ugn och Andreas stod för schnitzel som han gjorde utav fläskfilé.
Serverades med vitlökssmör!

Jag ser det snöar

publicerat i Vardag
Det har regnat lite smått här idag men nu ser jag att det snöar! Det är + grader så inget som kommer stanna kvar men ändå, snart dags att tänka på vinterdäck kanske. Alvin är rastlös och Edvin är rätt gnällig så jag måste nog hitta på något känner jag. Just nu jagar Edvin Alvin i gåstolen och det tycker båda är roligt.
.
Något mindre roligt är att anticimex ska komma hit på måndag, eller det är väl bra men vi tror att mössen försöker ta sig in i vårt hus. Det är inte roligt! Jag hatar dom små rackarna. Fast vi har inte sett några spår inne, inte på kattvinden heller för där är det rent och snyggt. Man ser ganska snabbt om dom är inne i huset så vi tror att dom försöker klättra bakom panelen på utsidan. Ska tydligen vara ganska vanligt nu på hösten när det blir kallt ute. Det mindre roliga med att bo på huset, antar att det är vanligare på landet när man har skogen intill.
.
Nej dags att hitta på något roligt, vad det nu ska vara..

Tisdag

publicerat i Vardag
Dagens Edvin, iklädd body från H&M, kofta och byxor från Kappahl.
"Läsa" tidningen är populärt!
.
Idag har det än så länge regnat hela dagen! Tänkte ta en morgonpromenad idag men jag hoppade över det, har inga riktigt kläder för det. Edvin sov gott ute i vagnen under tak på vår veranda. Väckte honom faktiskt för han har börjat sova längre stunder och då blir han inge rolig att lägga på kvällarna. Än så länge sover han två gånger om dagen. Kommer ihåg att vi började med att sova en gång om dagen för Alvin när han var mellan 10-11 månader.
.
Alvin är på dagis idag med och ska hämtas om ca två timmar. Hoppas regnet slutar tills dess! Edvin ville inte äta någon lunch idag så vi ska prova med gröt om ett tag. Jag hoppas han vill börja äta våran mat snart, igår gick lite falukorv ned men ingen potatis. Det gillar han inte alls!
.
Hoppas ni fått en bra start på tisdagen!

Dagens middag

publicerat i Mat, recpept
Dagens middag blev denna korvgryta! Har aldrig lagat det tidigare tror jag. Det var både enkelt, gott och gick snabbt att laga.
Recept:
En stor falukorvsring
Ca 6 medelstora potatisar
4 morötter
En halv purjolök
Några kryddpepparkorn
Några lagerblad
Ca 1,5 buljongtärning
1 liter vatten
Salt
1. Börja med att skala/skära grönsakerna och korven.
2. Koka upp vattnet och smula sedan ner buljongtärningen.
3. Tillsätt kryddpepparkornen och lagerbladen.
4. Tillsätt grönsakerna och låt koka ca 12 minuter.
5. Lägg sedan ner korven och purjolöken, koka ca 4 minuter.
6. Smaka av med salt.
"Såsen" är gjord av creme frachie blandat med dijonsenap.

Ruggigt väder

publicerat i Vardag
Tråkigt väder vi har idag, ingen sol och kallt. Har nu gjort en brasa så snart ska det nog bli lite varmare. Funderade på att ta en promenad om ett tag men jag vet inte om det blir så, kanske om solen tittar fram men det tror jag inte den gör. Nu ska jag dricka en kopp kaffe!
Vi har fått hjärtat i present och tanken är att det ska stå på trappen. Måste bara köpa en kruka så jag kan plantera lite ljung.

Vår helg

publicerat i Vardag
Varit lite tyst här men prioriterar gärna annat under helgerna än datorn. Igår fixade Andreas lite med tvättstugan sedan åkte vi på 6års kalas. Min kusin Loke som fyllde år. Idag började vi dagen med att försova oss lite så vi inte hann till dansen. Alvin blev väl inte överlycklig över det men glömde det rätt fort som tur var. Tar ju liten stund att äta frukost och komma in till stan så vi hade nog inte hunnit varit med så länge även om vi hade stressat. Andreas har fortsatt med tvättstugan idag och nu ska det målas som han precis började med.
.
Jag och Edvin har varit ute och gått idag runt på "området" medans Andreas&Alvin var inne hos Andreas bror och tvättade några maskiner. Skönt väder ute idag, sol och inte så kallt!
.
Hoppas ni haft en bra helg!

-5

publicerat i Vardag
Imorse när vi vaknade vid 7 var det -5 ute! Rena rama vintern. Dags att börja titta efter vinterskor om det fortsätter så här. Brr.. Kallare än så här behöver det väl inte bli ;-) Idag ska vi gå ut och gå en långpromenad tänkte jag men väntar nog lite innan vi tar oss ut.
.
Edvin har lärt sig säga mamma, roligt men nu går han runt och ropar/gnäller mama mama mama.. Igår när han blev trött ropade han efter mig hela eftermiddagen. Lite stressande att höra det hela tiden men roligt att han inte bara säger pappa :-)
Nu börjar solen komma fram så det kanske blir varmare snart! Tur att vi kan göra en brasa!
Jag hoppas Edvin börjar krypa snart fast då måste vi barnsäkra lite här hemma med bland annat trappgrindar. Skönt att i alla fall Alvin kan gå i trappor utan problem!

Fredag igen

publicerat i Vardag
Så var det fredag igen.. Vad snabbt denna vecka har gått. I helgen ska Andreas fixa lite med vår tvättstuga, vi har ju fortfarande ingen tvättmaskin så vi har tvättat hos Andreas bror, blir nog att göra det en gång till. Nu har vi nyligen kommit in från en promenad vid sjön här men vad kallt det var. Edvin ligger i alla fall och sover nu i sin åkpåse så han har det nog varmt och skönt! Idag ska vi nog inte göra något särskilt förutom det vanliga som ska göras varje dag.. Lunch, middag, diska, dammsuga osv :-)
.
Hoppas ni får en bra fredag/helg!
Edvin på upptäcksfärd i Alvins rum, han kryper inte än men är nog på god väg..

Alvins rum

publicerat i Huset-barnrum
Några små bilder på hur Alvins rum börjar ta form. Vet inte riktigt vad jag ska ha på tavellisten eller byrån men får vara så här så länge. Det vita A:et ska bytas ut mot hela hans namn med svarta bokstäver tänkte jag. Den blå dalahästen fick Alvin av mamma och Janne när han föddes. Står hans datum på den. Bredvid den står en tavla med hans hand/fot avtryck.

Godmorgon!

publicerat i Vardag
Godmorgon. Idag vaknade Edvin kl 6 och var så arg, han var nog hungrig för när han väl hade fått mat blev han tyst fast han somnade inte om. Alvin vaknade också och började busa med Edvin. Edvin har i alla fall sovit både hela natten igår och inatt så det är skönt! Nu åkte Andreas precis till jobbet och jag såg nu att han glömde ta med sig blanketten om Edvins förskolor som vi ska skicka in. Fungerar ju inte att göra det på deras E-tjänst för mig. Blir något knas när jag ska skriva in vilket datum han ska börja. Ska ringa några privata förskolor idag också. Inte alls roligt när han inte kan få plats på Alvins förskola!
.
Nu ska vi göra oss ordning för att åka iväg till Alvins förskola om ett tag. Han börjar inte förrens 9 men dom vill att man ska vara där i alla fall senast tio i för att dom har samling/äter frukt klockan 9. Inte för att vi behöver åka än men nu ska vi äta frukost.

Torsdag

publicerat i Vardag
Godkväll!
.
Hinner inte ens öppna datorn om dagarna numera, finns alltid något att göra. Idag har jag fixat lite på Alvins rum, satt ihop hans byrå jag köpte igår och lite annat. Igår bar jag och Moa upp hans hylla sen satte jag upp lite tavlor. Börjar kännas lite mysigare! Efter lunch skulle vi åka till Åsby som är en inrednings/trädgårds butik här i närheten men vi kom inte så långt, kom på att Andreas inte tankat hans bil och han måste tanka den med tankkortet han har från jobbet. Kortet var såklart med honom i Linköping. Får ta det lite senare i månaden.
.
Vi har i alla fall varit ute i det fina vädret, fikat, städat och sedan kom Andreas hem på eftermiddagen då började han göra klart Alvins gungställning.
.
Edvin har även börjat resa sig mot möbler/saker det är stort!

Barninredning

publicerat i Tips
Har suttit och kikat igenom massor av inredningsbutiker med saker till barnrummet. Vilken butik tycker ni har bra utbud med barninredning? Möbler, förvaring, smådetaljer, träbokstäver, posters mm..

Fullt upp

publicerat i Vardag
Har varit en dag med massa att göra. Är dessutom ensam då Andreas är borta med jobbet och kommer hem imorgon. Edvin valde en passande eftermiddag att vara väldigt gnällig på och trött men ändå svår att natta nu på kvällen. Alvin var jätte duktig och satt nere framför en film när jag nattade Edvin. Nu sover båda i alla fall!
.
Idag efter jag lämnat Alvin på dagis så åkte vi hem och Edvin sov en stund sedan var det bara att skynda sig till Bvc för att prata om Edvins mage. Läkaren sa inget nytt direkt utan att det är vanligt med förstoppning hos barn och att dom ska dricka mycket vatten, fortsätta ge honom Laktulos varje dag + ev microlax om han inte kan bajsa. Får väl hoppas att det hjälper med det då. Idag har han inte haft svårt att bajsa i varje fall, har ökat hans Laktulos dos.
.
Efter det blev det ett besök hos Ikea, fick med oss en byrå, matta, ramar och lite annat smått och gott hem. Vi har även haft besök av Moa så jag fick lite hjälp på eftermiddagen vilket var skönt.
Doftljusen från Klockargården luktar jättegott. Fick detta ljus, en kroppsskrubb och en tvål i present i söndags av Andreas pappa med familj.

Alvins rum

publicerat i Huset-barnrum
Alvins rum är nu klart om vi bortser fönstret och dörren som ska målas sen, element ska också ordnas. Samma golv som resten av övervåningen och samma tapet som hela övervåningen ska ha. En vit tapet som är svagt skimrande men det syns inte här. Tror det blir bra när det kommer upp lite saker på väggarna. Lampan som jag fick i present i helgen har Alvin lagt beslag på.
Imorgon ska jag antagligen åka till Ikea med Moa och köpa bland annat en byrå åt Alvin. Tror det blir en vit malm, han har ju en malm säng så det passar bra tänkte jag. Edvin ska också få en byrå men det blir nog en annan åt honom. Ny matta ska Alvin få men vet inte riktigt vilken än. Sen ska vi ta upp hans Expedithylla som står i hallen, vi har egentligen tröttnat lite på den men den är ganska bra att ha korgar med leksaker i.

Förskoleproblem!

publicerat i Edvin
Har skrivit tidigare att jag inte vet hur det blir med förskola för Edvin i januari eftersom vi inte fått någon plats! Vi vill såklart ha honom på samma förskola som Alvin går på eftersom det blir ett himla åkande annars och det är inte så rolgit när man ska lämna/hämta på olika förskolor när barnen är trötta, man har bråttom iväg osv. Pratade nyss med kommunen med en kvinna som jag pratat med förut och vi kommer inte få en plats på Alvins förskola i januari och inte på de andra två förskolorna vi har sökt heller. Sökte den förskola som Alvin gick på från början för där känner vi personalen men där är det lika fullt. Hela Hökåsen är det fullt, hela Önsta-Gryta, hela Skallberget. Om vi nu måste ha en annan förskola vill vi ha antingen nära Andreas jobb eller nära högskolan. Känns inge roligt alls att vi inte har någon plats till honom för jag måste börja nu i januari så någonstans måste han gå. Nu ska hon ringa tillbaka med de förskolor som det finns plats på.
.
Nu har hon ringt upp och det finns inga förskoleplatser i stan åt Edvin, förutom kanske på Lillåudden och det är inte direkt i närheten av högskolan.. Hon sa åt mig att ringa chefen för Romfartuna/Skultuna och det har jag också gjort och hon var medveten om problemet men tyvärr inte hon som beslutar om utbyggnaden av någon förskola. Nu vet jag inte hur vi ska göra.
.
Inne i Skultuna finns det kanske platser men då ska vi först åka mot stan med Alvin sedan tillbaka för att åka hit sen mot Skultuna, det skulle kanske ta oss en timme att lämna dom varje morgon, likadant vid hämtning. Vi skulle även behöva lämna dom extra tidigt och hämta dom sent eftersom jag kommer vara i Eskilstuna och bussen går tjugo över 8 dit. Andreas börjar också kl 8 på morgonen. Åka efter 7 för att börja lämna på förskolan och komma hem jättesent med trötta/hungriga barn.. Byta förskola igen för Alvin gör jag inte.. Kan finnas på de privata förskolorna men då måste jag börja ringa runt till dem. Ska kika lite ikväll vad det finns för något.
.
Men det måste ju vara ett stort problem att det inte finns några förskoleplatser alls i halva stan, kan ju inte bara vara jag som behöver en plats.. Hon kollade flera områden åt mig men nej inga platser..

Måndag

publicerat i Vardag
Godmorgon måndag!
.

Idag är det inte varmt ute! Fick en chock när vi gick ut, frost och jag fick skrapa rutorna sen var det nästan 2 minus grader när jag skjutsade Alvin till dagis.. Måste nog köpa några fodrade skor om det blir kallare nu. Det är bara det att på dagarna är det varmt så nu måste man väl packa ner alla möjliga kläder så han har på dagis.
.
Min kompis Xandras son har fått RS virus, stackarn! Han har varit dålig länge och läkarna hade inte tagit något RS prov för det är inte ens säsong för RS än. Brukar ju komma efter jul. Edvin hade ju det i slutet på januari och då var han första rapporterade fallet här. Dom är inte inlagda eftersom Adrian är lite äldre, 1,5år.. Var inte roligt när Edvin hade det. Usch! Läkarna hade sagt att hösten kom så snabbt så att det kan bero på det! Så ni som har nyfödda får väl vara lite försiktiga.. Man kan ju få det igen även om det inte är så vanligt så jag hoppas Edvin inte får det igen! Det sprids ju när man nyser och inte har god handhygien..
.
Nej dags att ta itu med dagen..

Min födelsedag!

publicerat i Om mig
Idag är det min födelsedag så i helgen har vi haft massa besök! Trevligt och jag har fått många fina paket. Idag har vi även varit på barndans/jympa som är varje söndag, hunnit med en loppissväng och gjort några tårtor. Nu väntar jag in Andreas för vi ska äta plankstek!
.
Hoppas ni har haft en bra helg!

Fredag!

publicerat i Vardag
Godmorgon! Idag är det fredag, antar att ingen missat det! Vi har varit ute ett tag redan för Edvin tog lång tid på sig att somna i vagnen men nu sover han. Alvin äter clementiner och tittar på sjöjungfrun som går på Disney Channel. Vi fick prova på alla kanaler som Boxer har när vi tecknade nya kanaler. Väntar på att mamma och Janne ska komma också, måste gå ut för att sätta på värmen i gäststugan snart.
.
Ska försöka hinna med att baka något idag också!

Duschen

publicerat i Huset-badrum
Här är våra duschväggar och vår blandare. Allt detta kommer från INR.
Saknas list mot taket och en lite finare lampa :-)

Trött torsdag

publicerat i Edvin
Godmorgon


Inatt har Edvin inte sovit bra alls. Tror det är hans mage som spökade. Han har ganska mycket problem med att bajsa. Han äter 7 ml laktulos varje morgon och får inte äta något med banan till exempel som är stoppande. Trots att han äter laktulos så skriker han och blir stel som en pinne när han ska bajsa. Likadant när man ska byta blöja, helt omöjligt ibland. Har ringt till bvc nu på morgonen för nu orkar jag inte att han ska ha så ont längre. Dom har ingen barnläkare från barnkliniken där förrens i november men vi fick en tid då och en på tisdag hos deras barnläkare från vårdcentralen. Tills dess ska vi öka laktulosen och ta bort banangröten. Det är de enda med banan han äter för att ibland får man inte i han något annat än gröt och det är den gröten han tycker om. Finns inte så många mjölkfria alternativ att välja på men det finns en med äpple som fungerar ibland. Det är just när han ska bajsa som han har ont annars märker jag inte direkt av att han har ont i magen.
.

Alvin är nu på dagis och det spöregnar här, igår kväll blåste det så mycket så jag trodde huset skulle blåsa bort. Det är något på taket som låter jätte mycket när det blåser, tjuter och har sig. Tror det är skorstenen. Idag ska jag försöka hinna med att städa för på söndag fyller jag år så i helgen blir det massa besök. Egentligen vågar jag inte släppa in någon här ;-)
.
Hoppas ni får en bra torsdag! Snart helg!

Ikea!

publicerat i Inredning
Såg att Ikea fått in lite nyheter bland annat julsaker! Ska bli mysigt att fira jul här i huset om vi fått lite mer ordning på saker och ting då. Jag är tveksam om vi hinner med kök och vardagsrum faktiskt. I alla fall såg jag att dom fått in mycket fint med stjärnor på. Alvin satt bredvid mig och såg detta påslakanset han ville ha.
Ikea.se

Besöket

publicerat i Alvin
Besöket hos logopeden gick bra! Alvin fick spela ett spel och ta upp leksaker från en påse. Jag fick fylla i massa papper med frågor och besvara så gott jag kunde. Jag kommer ärligt talat inte ihåg exakt när Alvin kunde säga sina första ord tydligt/rätt. Edvin kan säga pappa nu men tydligt är det ju inte men jag gissade på runt ca 12 månader. Han har aldrig varit sen med sådant i alla fall. Sen var det lite andra frågor men inget som hade något avvikande svar förutom hans uttal på vissa ord/bokstäver då. Hon hörde att han inte kunde säga vissa ljus som s-s-s-s, n-n-n. I alla fal fick vi en saga som vi ska träna med honom och bilder som man kan memory med bland annat. I mars ska jag ringa för att boka återbesök och då får vi se om det har löst sig med hjälp av lite träning hemma, eller om vi behöver gå dit oftare. Han är inte så gammal än så det kan kanske komma av sig själv. Hon trodde att det kan vara en fördel att han nu får på en avdelning med äldre barn på förskolan.

Logoped och ledig

publicerat i Vardag
Idag är Alvin ledig från dagis som han alltid är på onsdagar och fredagar, vi ska också till logopeden med honom idag. Får se vart jag ska göra av Edvin, han får nog åka till Andreas jobb så jag hoppas det går bra. Hoppas det går bra för Alvin på logopeden med ska bli intressant och se vad hon säger. I måndags var vi på öroncentralen för att kolla hörseln som man måste göra om man får remiss till en logoped. Han hörde allting som han skulle höra så det var skönt.
.
Nu har vi precis ätit frukost och nu ligger Edvin på golvet och Alvin tittar på bolibompa. Ska nog göra en liten brasa nu så det blir lite varmare. Inte för att det egentligen är speciellt kallt.
.
Hoppas ni får en bra onsdag!

Till badrummet

publicerat i Inredning
Till badrummet ska vi ha en steghylla! Det har vi sagt från början och det var meningen att vi skulle bygga den själv men med rabattkod tror jag nästan den från Ellos är mer prisvärd. Andreas sa att materialet kostar ungefär lika mycket som priset blir med rabattkod och då slipper man jobbet med att göra den själv. Tänkte ha bland annat handdukar på hyllan.
Vet ni fler ställen det finns liknande hyllor så tipsa gärna!

Tisdagskväll

publicerat i Vardag
Rätt stressig eftermiddag här hemma blev det. Edvin har bara sovit en gång idag för han sov så länge på förmiddagen så han blev lite gnällig på slutet innan han fick gå och lägga sig klockan 18. Alvin har varit på dåligt humör flera dagar nu och börjat putta på Edvin. Antar att det beror på att Edvin numera tar för sig lite mer! Alvins leksaker får han absolut inte röra men Alvin ska ta allt Edvin har! Busunge! Andreas kom dessutom hem sent när Edvin redan sov, han hade en anställningsintervju med en som han ev ska anställa, som var två timmar lång! Han nattade Alvin och då passade jag på att åka in för att köpa nya underkläder till Alvin och nu sitter vi i soffan och kollar på Äntligen Hemma.
.
Tänkte ge er gående och cyklande ett litet tips nu när det är mörkt ute, använd reflexer!! Man ser er inte när man kör bil på kvällen när det är mörkt. Livsfarligt! Inget man tänker på innan man får körkort/kör bil. Gjorde inte jag i varje fall..
Alvin tidigare i veckan vid vår lekpark här i närheten!

Pampers active fit

publicerat i Edvin
Fick hem ett buzzador paket med nya Pampers Active Fit för ett tag sedan. Vi har alltid använt Libero nästan eftersom Pampers har läckt för båda barnen. Tycker Pampers och Libero har de bästa blöjorna har testat bland annat Huggies som inte alls var bra. I alla fall så tycker jag att dessa Pampers blöjor satt riktigt bra på Edvin och dom har inte läckt! Kanske är lite stora för Edvin, han väger ju nästan precis 7 kilo men dom fungerar ändå. Får se om vi fortsätter med dessa eller Libero. Fast jag tycker Up and Go fungerar bättre nu när han börjar röra på sig lite mer och inte vill ligga still.

Godmorgon!

publicerat i Vardag
Godmorgon!
.
Vad roligt att ni verkar tycka om vårt badrum! Det gör vi med men det återstår vissa saker som ska göras innan det känns helt hundra. Måste köpa lite småsaker också som toaborste, handdukshängare, Andreas ska bygga en stege som jag kan ha handdukar på och tvättstugan då.
.
Igår kväll vaknade Edvin några gånger och var ledsen men somnade om rätt snabbt. Andreas var på en jobbgrej så han kom hem sent. Nästa vecka ska han sova borta en natt och likaså veckan efter det. Han har alltid mycket på jobbet i oktober! Men vi ska väl klara oss ändå, lite tråkigt bara att vara ensam över middag och läggningar.
.
Idag ska vi snart lämna Alvin på dagis sen efter det brukar Edvin sova sin första sovstud, funderar då på att ta en promenad. Innan Alvin ska hämtas måste vi åka och köpa underkläder, vi har ju ingen tvättmaskin än :-)
Alvin fick nya kläder innan vi flyttade bland annat dessa jeans från Kappahl och en tröja från H&M. Sen blev det lite mer från Kappahl och PoP till båda men det får ni se en annan dag!

En liten titt på badrummet

publicerat i Huset-badrum
En liten titt på badrummet, resten visar jag när allt är klart!
Inte den bästa bilden på kommoden men det får duga så länge! Den kommer från Temal. Toalettstolen är en Ifö Sign!

Vad har hänt sedan sist

publicerat i Om mig
Känns som det var längesedan jag bloggade men ja det var ju några dagar sedan vi hade internet men nu är det igång. Har varit ganska bra att vi inte haft det för man fastnar lätt här :-)
.
Vi har väl inte direkt kommit ordning här men det går sakta men säkert. Vi har inga gaderober, städskåp, eller förvaring överhuvudtaget nästan så det finns ingenstans att packa upp kartongerna. Antar att hon mest haft byråer. Badrummet är på god väg att bli klart, ska upp spegel, lampa, lister och lite småfix sedan är det tvättstugan som ska göras nu i veckan. Efter det ska det bli tapeter och lister på övervåningen. Vi kan i alla fall duscha och gå på toaletten det kunde vi inte de första dagarna! Vi har ingen tvättmaskin och nu börjar tvättkorgen bli överfull eller ja kartongen därför prioriterar vi tvättstugan före tapeter på övervåningen.
.
För Alvin går det hur bra som helst på dagis! Inga tårar eller tveksamhet överhuvudtaget när jag har lämnat honom! Han pratar om bläckfisken som hans avdelning heter och sjunger deras sång " bläckfisk barnen bläckfisk barnen här är vi, här är vi.." Idag var vi ute och hörde barnen som bor bakom vår gäststuga som var ute på sin studsmatta så Alvin gick dit sedan pratade jag lite med hans pappa och Alvin blev kvar där! Trodde dom var ute men sen såg jag dom inte och gick över men då lekte dom på pojkens rum! Roligt att han har hittat en kompis som dessutom har samma namn som honom och dom går på samma avdelning på dagis! Ett år äldre är han men det fungerar bra, dom hade köpt glass av glassbilen!
.
Edvin har utvecklats mycket den senaste veckan, nu kan han ligga på mage utan att börja skrika så han har lärt sig att ta sig bakåt och röra sig åt sidorna! Snart kanske han kryper! Stadigare är han också när han går om vi håller i honom! Var på bvc förra måndagen och han väger fortfarande lite ca 7,1kg och han blir 9 månader imorgon. Får se om jag får i honom någon välling så vi kan sluta med ersättningen!

Äntligen

publicerat i Vardag
Nu har vi äntligen internet!! Var på tiden, ringde till tre och skällde lite imorse det satte tydligen fart på dem. Alvin är och leker hos en kompis som bor alldeles bredvid. Känns väldigt konstigt! Återkommer ikväll när vildingarna sover!