Sista lediga dagen

publicerat i Iphone

Så var den sista lediga dagen för mig och barnen här. Kursupprop på måndag och det känns bra även om schemat för hösten ser väldigt mastigt ut. Har ägnat dagen åt tidig Powerwalk innan Andreas åkte till jobbet, vanligt morgonfix och fixat till det sista på mini cupcaksen som jag ska ta med till Andreas lillebrors kalas. Han fyller 18år :) Alvin blev väldigt fundersam när vi sa fest och frågade om vi inte menade kalas? Haha :) Hoppas ni får en bra helg!

Helg, födelsedag och sthlm

publicerat i Allmänt
Hallå! 
 
Idag är det lite höstväder ute minsann. Regn och moln men hösten är rätt mysig, värre med den långa vintern. Om det hade blivit vår i mars hade jag varit nöjd. I helgen har Andreas fyllt år, vi har "firat" 7 år tillsammans och varit i Sthlm. Barnen har varit med sin farmor och de åkte till Parken Zoo. Barnens andra besök denna sommar. Dom hade åkt en massa karuseller och haft skoj. Vi hälsade på några vänner i Stockholm. Väldigt trevligt! 
 
 
Så här söta var barnen igår på morgonen. 
 
 

Mobilblogg

publicerat i Iphone

Provar om det fortfarande fungerar bra att blogga från mobilen. Brukar vara lite krångel ibland. Idag började Alvins bästa kompis Alvin på fritids (han är ett år äldre) så nu tyckte Alvin det var tråkigt att vara hemma. Frågade om han kunde äta mer mat så han också kunde börja förskoleklass ;-) Om det vore så enkelt, sötnosen! Eller så ville han börja dagis sa han. Fast vi är lediga i 3 veckor till så än får han vänta. Nu leker han med en annan kompis som kom förbi.

Edvin och jag kollar på hans favorit blixten Mqueen!

Godmorgon

publicerat i Vardag
Godmorgon fredag den 10 augusti. 
 
Bara jag som är vaken här hemma för Andreas har åkt till jobbet och barnen sover. Var meningen att jag och Freja (farmors hund) skulle gå en morgonpromenad men jag måste nog gå upp lite tidigare för att vi ska hinna innan Andreas måste åka. Får bli lite senare idag efter jag lämnat av barnens hos mamma där dom ska sova inatt. Blir roligt för dem då vi inte har barnvakt så ofta. Jag och barnen har rensat lite bland deras kläder och lagt upp en del på tradera. Lika bra att titta igenom vad som behövs inför hösten och vintern. Verkar som Edvin kan ha sin vinteroverall från förra året till en början i alla fall. Min lilla kille. Alvin kan däremot verkligen inte ha sin vinterjacka. Han växer hela tiden. Byxor som jag nyss köpt är snart förkorta och numera har han snart stl 116. Stora killen! Däremot är han väldigt smal så det gäller att midjan på byxorna går att reglera. 
 
 
Fast än hoppas vi på lite mer sommar. Även om jag känner nu när jag är uppe tidigt på morgonen att det börjar bli höst. Det är kallt på morgonen och på kvällarna. 
 
 
Nej nu ska jag kolla om barnen börjar vakna. Jag och Andreas hade tänkt att gå ut och äta ikväll men vi ångrade oss och ska laga plankstek här hemma istället. Andreas gör väldigt god plankstek, mmmm! 

Mer sommar

publicerat i Alvin&Edvin
Har lite att blogga ikapp så fortsätter med lite sommarbilder. 
 
En av mina fina fotbollskillar! Eller sportkillar rättare sagt. Alvin älskar alla sporter och Edvin hänger på brorsan men älskar egentligen traktorer och blixten mqueen ;)
 
Alvin på sin födelsedag! 5 år gammal. Vart tog dessa fem år vägen??
 

Ifärd med att bygga ihop en del av sitt lego han fick i present. Han gillar lego och jag med. Tycker det är roligt att bygga. Mest jag som får bygga ;) och Alvin blir arg när det går sönder hela tiden.. 
 
Alvin är just nu en teaterapa. Tycker om när hans kompisar tycker han är rolig. Han leker mycket eller i princip varje dag med våra grannar, hans bästa kompis heter Alvin är ett år äldre och bor några meter bort. De går eller gick på samma förskoleavdelning också. Men än så länge har ingen av dem vågat sova över även om de försökt några gånger. Han har också blivit stöddig och har verkligen svar på tal. Gäller att andas :-) 
 
Roligt att barnen kunde få ett riktigt sommarlov i alla fall en gång. Sedan är det väl 4 veckors semester som gäller ;-) Om man vill kunna vara ledig på flera lov än bara sommarlovet. Får se hur det blir nästa år, ganska skönt det här med sommarkurser ;) Men än så länge har vi några veckor kvar. 
 
 
 
 
 

Öland sommaren 2012

publicerat i Om mig
Vi har som sagt varit på Öland, åkte ner på Andreas första semesterdag och stannade i nio dagar. Tyvärr var det inte riktigt lika fint väder som det brukar vara. Men de första dagarna var det riktigt varmt. Vi hade i alla fall inte så mycket regn som hemma. Andreas morfar bor på Öland och har även ett sommarhus/golfhus i en golfby så där bodde vi. 
Bilderna kommer i lite fel ordning märkte jag.. 
 
På Ölandsdjurpark
 
Besök på Källa glassgård och lite solning!  
 
 
Jag och Andreas blev utbjudna på mat av Pia (barnens farmor, Andreas mamma min "svärmor". Åt väldigt god mat och fin utsikt på Robinson Cruise. Sen spelade vi minifgolf och jag vann. Nej skoja bara, Andreas vann ;) Lite strandhäng fick vi till och som sagt besök på Ölands djurpark med mamma och Janne. Vilket barnen var glada över!
                   
 
Sen var vi på kändisfotboll på Ekerums golfbana och vi grillade mycket. Kocken har kockkläderna på sig :-)
 
 
 
 
 

Sommaren

publicerat i Iphone
Hallå därute!
 
Så mycket nytt här på blogg.se så jag vet knappt hur man skriver ett inlägg =) Sommaren börjar lida mot sitt slut och det känns väl lite tråkigt då jag tycker den har gått väldigt snabbt och solen har inte varit framma allt för mycket. Jag har pluggat nästan hela sommaren, då jag läser sommarkurser men det har gått bra och går bra trots att barnen är hemma. Kurserna känns lite lugnare än de vi brukar läsa. Jag och barnen är hemma tills 3 september då riktiga skolan börjar igen. Har tre terminer kvar sedan är jag färdig lärare för förskolan och lågstadiet. 
 
Andreas började jobba i måndag efter sin semester. Vi har varit 9 dagar på Öland sedan resten här hemma med små utflykter som Parken Zoo. Var på Ölands djurpark också när vi var där. En bra park tycker jag! Har varit där förut också. Alvin har fyllt 5 år och det har vi firat med tre kalas :) Först vi och hans farfar med familj på födelsedagen, sedan stort släktkalas och i söndags hade han kalas för sina förskolekompisar. Massvis med fina presenter fick han och många som kom för att fira honom. 
 
Jag tycker om att baka så det blev lite fika =) Tror det blev 17 sorter.. Här är en del av det. 
 
 
Det var allt för denna gång, kanske återkommer snart igen. Fick lite blogglust igen!