Vänner och ensamt

publicerat i Alvin
Är så glad att vi har fina vänner här i stan som ställer upp som barnvakt ibland! Har inte så många från familjen/släkten här i stan så idag när jag skulle till bvc passade Xandra Alvin här. Dom var ute medans Adrian sov i vagnen och lekte! Kan ju såklart ta med Alvin men det brukar inte bli lika lätt att prata då och idag var jag glad att han inte var med då vi diskuterade Edvins mat. Tack snälla! Igår var det Moa och hennes Adam som ställde upp när vi kikade på hus! Har aldrig varit några direkt problem för någon att ta hand om Alvin, han älskar när vi har besök! Hoppas Edvin också tycker om människor när han blir äldre. Är ju inte lika lätt att lämna bort två barn som ett :-) Men i sommar hoppas jag vi kan ordna en barnfri natt så man får sova en natt i alla fall. Även om vi delar på nätterna så gott det går så vaknar ju båda oftast.
Sitter här och kikar lite på tv men det var inget bra som vanligt.. Ska nog försöka lägga mig tidigt idag eftersom jag inte riktigt vet hur natten blir.. Inatt vakande Alvin av Edvin eftersom han lagt sig inne hos oss men då var ju Andreas hemma så inatt får jag väl vara snabb på att gå tillbaka med Alvin. Fast oftast så sover vi så djupt att vi inte märker när han kommer in!
Imorgon ska Edvins matschema följas, tur att Alvin ska till dagis imorgon. Jag märker att han inte tycker det är så roligt när jag bara får bära på Edvin nu när han är extra gnällig. Har inte direkt haft tid att sitta ned med honom. Sen när jag väl gör det vaknar alltid Edvin, det slår aldrig fel. Inte lätt att vara storebror!

Tuff eftermiddag

publicerat i Edvin
Vilken eftermiddag. Edvin håller nog på att få tänder tror jag. Han dreglar ner allt han har på sig, går bara några minuter så är dregellappar, haklappar och kläder alldeles blöta. Jobbigt för honom och för oss, han blir kall och man får byta flera gånger på dagarna. Han får utslag också eftersom han hela tiden blir blöt fast vi torkar, byter, låter han vara utan. De senaste dagarna är han väldigt gnällig också! Från kl 15 tills han somnade kvart i sex idag har jag burit på honom förutom när jag var tvungen att göra något annat då blev han arg och gallskrek. Vill egentligen inte att han ska somna innan sex men han höll på att somna i soffan så då var det lika bra. Alvin sover också nu då han var trött med. Får se hur kvällen/natten blir.. Tur att Andreas bara ska vara borta två nätter denna gång. Nu hoppas jag att det dyker upp någon tand snart. Alvin fick sin första vid efter 5 månader men den märkte vi knappt av.
Var som sagt på bvc idag! Var sådär kul då Edvins kurva nästan pekar rakt ned, eller ja inte rakt ned men neråt pekar den. Sist vägde han 5990g och nu vägde han 6150(tror jag). Alltså har han inte gått upp så mycket på en månad. Han kräks mycket av nutriamigen vilket man kan göra så då kommer ju maten upp igen som han fått i sig, sen har han inte ökat mängden mat på flera månader utan äter rätt ofta och max 100-120ml per gång vilket inte är så mycket. Han kommer nog inte äta mer av flaskan utan det blir faktiskt mindre och mindre tycker jag då han börjar tappa intresset så nu måste vi få i honom mer mat. Vilket jag redan har försökt men det blir väl att hålla sig hemma och försöka få någon slags rutin.
Så här är det meningen att han ska äta..
KL: 6-7 nutriamigen (beroende på när han vaknar)
Runt 9, Gröt, ev fruktpuré
11-12, Lunch, Puré med kött, potatis, grönsak ev fruktpuré
13-14 nutriamigen (men detta mål ska bort så att han äter mer gröt senare)
15, Gröt ev fruktpuré
18, nutriamigen (flaska när han ska sova)
Sen på natten blir det självklart flaska om han ska äta vilket han oftast gör fortfarande.
Sen vid 6 månader ska vi övergå till den mjölkfria vällingen som finns..
Vet inte hur jag ska få till detta då jag har försökt men på helgerna har det blivit dåligt med smakisar och sen förstörde Alvins inskolning en del. Han har ju ätit en hel burk någon gång och en hel portion gröt någon gång så egentligen borde han kunna äta mera.. Men det är nog mitt fel lite också för jag ger honom alltid flaska efteråt för att han ska vara mätt. Ibland är det lite svårt att veta om han är hungrig, trött eller liknande och då tar man gärna till flaskan..
Vi ska dit om ca 2 veckor igen så då får vi se vad vågen visar. Han har ju alltid varit ganska liten och inte haft så mycket av ta av så jag vill inte gärna att han börjar tappa vikt.

Ja må han leva

publicerat i Alvin
Så sjöng Alvin för mig imorse medans han senare hjälpte till att äta upp min frukost. Det gör han alltid speciellt om det är yoghurt inblandat i frukosten :-)

Mors dag

publicerat i Vardag
Grattis till er mammor därute på mors dag! Jag fick sovmorgon och frukost på sängen så det var inte helt fel. Andreas valde Alvin inatt och jag fick ta Edvin som faktiskt sov hela natten utan mat ;) Alvin däremot vaknade och krånglade inatt, om han vaknar brukar han ju bara byta sovställe så jag vet inte vad han höll på med. Hoppas han inte gör så imorgon och på tisdag natt när jag är ensam med dom.
Annars har vi varit ute lite och gått idag och sedan varit på två husvisningar bland annat de jag var på i onsdags. Alvin var hemma hos Moa och Adam under tiden och dom hade varit i rudbecksparken och lekt som ligger granne med Moa. Alvin gillar den parken så det var uppskattat sen hade dom ätit glass och sådant.
Imorgon blir det bvc för Edvins del och Alvin är ledig måndagar så vi får se vad vi hittar på. Hoppas på sol så vi kan vara ute lite. Andreas åker på sina två sista dagar på utbildningen imorgon! Trist för vår del. Hoppas bara Alvin och Edvin är snälla på nätterna nu! Edvin får gärna sova lika bra som inatt :)

Barnens dag

publicerat i Alvin
Idag har vi varit nere på barnens dag! Letade som galningar efter ponnyridningen som Alvin sett fram emot och ville inte göra något annat än just rida. Tillslut hade vi gått runt överallt flera gånger och då såg jag en hästtransport som kom. Så det blev ridning tillslut!
Största hästen fick han rida på fast han ville egentligen rida på den bruna som han sa men denna gick också bra. Blev lite avis själv, var längesedan jag red!

Trött är bara förnamnet

publicerat i Vardag
på vad jag är idag. Känner mig helt klubbad av något hårt, går i en dimma och vet inte alls vad jag ska börja med. Ser ut som ett bombnedslag här hemma och hur mycket man än plockar eller städar blir det aldrig bättre. Edvin har ätit flera gånger inatt och det brukar han inte göra längre utan bara en gång i vanliga fall. Sen vaknade han 4:43 och ville inte alls somna om. Blir inte roligare än så här idag.. Andreas mamma kommer snart och det ska bli roligt och vi ska ut och äta ikväll. Fast just nu vill jag bara sova..
Alvin kom nyss och sa att han också var fin nu, då har han tagit mina nagellack och målat sina naglar och träffat rätt! Haha han är bra rolig ibland..

pisshungrig

publicerat i Alvin
Pratade med Andreas i telefonen på eftermiddagen för att höra när han skulle komma hem idag och för att han skulle köpa med sig mat till mig eftersom han skulle tillbaka senare. Säger att jag är pisshungrig och vill att han kommer hem tidigare än han tänkt. Brukar väl inte gå runt och säga att jag är pisshungrig valde det ordet just då bara.
Sen hör jag Alvin som nyss ätit säga "mamma jag är också pisshungrig vill också ha hamburgare". Lät så roligt just då och det var väl inget jätte farligt ord men nu gäller det att tänka på vad man säger.
Han har fått väldigt bra öron på sistone. Han kan leka i ett annat rum sen kommer han och frågar om det jag sagt till någon i telefonen eller liknande som jag inte alls trott han hört.

Lärarnas tidning

publicerat i Studier
Eftersom jag läser till lärare så får jag hem Lärarnas tidning lite då och då i brevlådan, dom tar alltid upp intressanta ämnen som både är intressant för mig som förälder och som blivande lärare. Har ju dock inte kommit så långt i utbildningen ännu.

Denna gång fångade detta mitt intresse! I korthet står det om en förskolelärare som blivit anmäld för att det hände under en utflykt att ett barn försvann och hade hamnat i vattnet! Det som verkligen inte får hända. Denna förskoleläraren var med några av barnen och var påväg tillbaka till vagnarna efter att ha tittat på fågelungar vid vattnet. Pojken hade släppt hennes hand och hon hade bett honom komma till henne och han hade följt efter henne var hon helt säker på. När dom kom till vagnarna var pojken borta. Dom märkte det snabbt och hittade honom i vattnet, hon hade nyligen gått en kurs i livräddning så inget allvarligt hände som tur och pojken blev helt återställd. Senare några månader senare så hade hon blivit kallad till polisförhör och blev dömd för vållande av annans kroppsskada. Hennes arbetsgivare såg detta som en olycka medans hennes arbetskamrater ser det som hennes fel.
Som förälder så är detta en maddröm! Man tänker ju dagligen på vad som kan hända på utflykter mm både på förskolor, skolor och hemma. I alla fall gör jag det! Alvin har alltid haft en tendens att springa ifrån oss och förra sommaren var det riktigt jobbigt ibland för han är sjukt snabb.
Som för några veckor sedan så var han med mig i tvättstugan och jag gick före honom i trappen på väg in till oss, det är en halvtrappa till vår lägenhet från trappuppgången. Jag sa åt Alvin att komma in och jag öppnade dörren för att ställa ner alla kassar med tvätt. Helt plötsligt hör jag porten slå igen och Alvin har sprungit ut. På dom sekunderna har han hunnit jättelång och sprungit till en annan innegård. Såg när han sprang in på den parkeringen och in på gården. Nu hände det ju inget men han kunde lika gärna blivit påbackad av en bil på parkeringen.
Alvin försöker ofta springa ut här hemma och han kan både låsa upp dörren och ibland hämtar han en stol för att ta bort säkerhetskedjan. Likadant när jag var med på Alvins nya förskola förra veckan på skogsutflykten så satt jag bredvid Alvin för att fika sen springer han iväg och innan jag hunnit fatt honom har han sprungit in en port och ut genom en annan till en annan gård. Även om man som jag nu var efter honom så kan det komma en bil eller liknande och köra på honom eftersom han ibland kan springa rätt ut också en anledning till att vi har syskonvagn och inte ståbräda!!
Det jag vill komma till är att det är väldigt lätt hänt att barn springer iväg och likande hur mycket uppsikt man än har. Försöker inte försvara denna förskoleläraren för dom borde ha bättre rutiner, att man har ansvar över några barn, alltid finns någon som går bakom barnen och inte att barnen går bakom dig för då ser dom om någon avviker från gruppen, osv.. . Men jag vet inte om jag tycker som hennes arbetskamrater att det bara är hennes fel för barn är otroligt snabba ibland och alla som är på utflykten borde ha ansvaret!
På min förskola där jag har vfu/praktik går en längst fram, en i mitten och en därbak. Alla barn håller i ett rep och går två och två. Samma person dit som dom går hem med. Alla barnen räknas några gånger under utflykten mm.
Sådant här kan man diskutera i alla oändlighet och det brukar kunna bli ganska mycket diskussion på våra lektioner! Väldigt intressant.
Då kan man ju fundera över denna förskolas rutiner också.. Det förstår jag inte alls. Går man hem utan att kollar om det är någon kvar i lokalen? Det ska ju låsas, stängas överallt.. Eller trodde man att det var någon annan kvar utan att gå runt och säga hejdå? Konstigt låter det allt i alla fall. Även om man tror att någon annan i personalen är kvar så går man väl bara inte utan att säga något?
Fast det kan ju vara så att det finns flera olika avdelningar och man slår ihop dom vid dagens slut och det kan blivit någon miss där fast ändå så går man ju inte hem utan att lämnat över barn till den avdelning som har öppet.

Gaphals

publicerat i Edvin
Gaphalsen Edvin ;) Här pratar han för fullt! Alvin försöker härma så då låter det ännu mer sen berättar han för Edvin att man faktiskt inte får skrika! Söta är dom tillsammans.
Barnen sover redan och Andreas har åkt tillbaka till jobbet igen. Han har mycket att göra nu. Han har ju börjat jobba i Västerås igen men just nu jobbar han både i E-tuna och Västerås tills dom hittar en ersättare i E-tuna. Han verkade lite stressad så jag hoppas det går bra på audi revisionen (stavning?) imorgon.
Imorgon ska vi ut och äta middag!

Torsdag

publicerat i Vardag
Goddagens.. Är på väg ner på stan alldeles strax för att äta lunch med Lina&Johanna, Johanna har jag inte träffat sedan jag slutade skolan i januari. Eller slutat har jag ju inte gjort bara tagit lite föräldraledig som man förresten inte borde kalla ledigt, jag är inte ledig :-) Alvin är på utflykt till skogen idag, han fick med sig en smörgås och en clementin eller apelsin som Alvin säger. Alla stora barnen som ska börja skolan nästa år åkte iväg till Eskiltuna Zoo! tur med vädret fick dom!
En kopp kaffe sen ska jag mata Edvin full sen ska vi gå! Lika bra annars får jag mata han direkt vi kommer ner på stan. Jag var förresten och kollade på ett hus igår! Verkar lovande, dock är det ett renoveringsobjekt invändigt men det är byggt på 90-talet så själva huset är fräscht. Vi vill dock måla om det utvändigt senare. Andreas måste också se det sen får vi se hur det slutar..

Glad liten kille

publicerat i Edvin
Edvin fick också kläder bland annat denna body från H&M. Vann precis en auktion på tradera på en jacka från PoP till honom också! Dom säljer ju inte jackor i 68 där längre så nu blev jag glad när jag vann auktionen.
Edvin har börjat "prata" mera. Idag fick jag inte tyst på han, nej men han skrek nästan lät det som fast han inte gjorde det och han slutade aldrig fick nästan lite ont i huvudet av både honom och Alvin. Fast det är roligt såklart att han börjar vara med mer men ibland blir det lite väl mycket ljud! Är lite känslig när det är regn väder ute.

Nytt till Alvin

publicerat i Barn shopping
Alvin fick detta från PoP i fredags, han fick vara med och välja så då blir det blått. Han har verkligen fastnat för den färgen! Innan hade han knappt något blått nästan..

Godmorgon regn

publicerat i Vardag
Godmorgon regniga dag! Både Edvin och Alvin vaknade tidigt idag så jag hann med en hel del redan innan jag lämnade Alvin på dagis. Men nu ska jag bara plocka undan lite efter frukost och sådant sen ta hand om tvätten medans Edvin sover. Alla var ute på Alvins dagis så det vara på med regnkläderna, Alvin älskar att vara ute i regnet så det var ju bra. Jag håller mig gärna inne om det regnar för mycket. Lite regn gör mig inget men när det vräker ner känner jag inte för att gå ut. Sen har jag inga bra regnkläder heller, bara stövlar måste nog köpa mig en regnjacka. Edvin gillade inte regnet på väg till bilen! Undra vad jag och Edvin ska hitta på fram till klockan 14 då Alvin ska hämtas.. Fast det finns massa här hemma att göra så något hittar vi nog på..

Sol, möte och trött

publicerat i Vardag
Sitter och försöker hålla mig vaken här.. Vill helst inte somna innan Andreas kommer från gymmet. Jag har inte varit på gymmet på ett tag nu, har dock sprungit och sådant hemma men skulle nog behöva ta mig dit någon dag. Fast på sommaren tränar jag hellre hemma + att dom inte har lika bra öppetider heller.
Har varit på möte på Alvins dagis på kvällen, var jag och två andra nya föräldrar. Fick information om jour och städning. Är bara städning en helg per termin nu förut var det någon förälder som städade varje dag men kommunen låter inte de privata förskolorna ha kvar den lägre avgiften som vissa föräldrakooperativ brukar ha, så nu är det mindre städning istället. Känns ganska skönt det med att inte städa så ofta! Jag tror det kommer bli bra, har fått ett bra intryck och Alvin är överlycklig över att han får äta mat på dagis igen som han säger. Jag med för det är alltid lika svårt att komma på både lunch och middag :-)
Vi har varit ute ganska mycket idag, var ute och gick en långpromenad också! Härligt att solen har visat sig! Edvin det matvraket åt upp en hel lite bruk med potatis och palsternacka idag. Första gången! Tror palsternacka är en ny favorit. Hoppas på vi får in lite bra rutiner för hans mat nu när inskolningen är över..

Måndag

publicerat i Vardag
Alvin i lördags när han och jag var på dop och Edvin igår när han försökte äta upp sin leksak, som allt annat :-)
Inskolningen idag har gått bra, jag var där en stund och lämnade sedan Alvin så fick han äta lunch där idag. Han hade bara frågat efter mig någon gång och ätit jätte mycket mat! Imorgon ska han gå 9-14 så antar jag att han är inskolad. Tror inte jag ska vara med imorgon, blev lite snabb hämtning då Edvin var lite missnöjd. Fast barnen fick tyst på honom när jag jagade Alvin som inte ville hem. Han kommer att gå tis, ons och torsdag nu när jag är föräldraledig och då längre dagar en på andra dagiset. Nu kanske man hinner något på dagarna de dagar Alvin är på dagis!
Nu sover Edvin på balkongen och jag funderar på om jag och Alvin ska gå ut för balkongen ligger mot gården så vi hör honom när han vaknar..

Söndag

publicerat i Vardag
Vilket väder det har varit idag då, kallt, varmt, regn och sol. Vi började morgonen med att handla, eller ja rättare sagt Andreas&Alvin. Alvin ska med överallt, spelar ingen roll om det är sopor som ska slängar eller åka till maxi. Jag och Edvin stannade hemma sen när dom kom hem var vi ute och gick. Sen var det kalas för min lillebror som fyllde 4år! Kan inte förstå att han varit bebis inte Alvin heller nästan! Men han blir snart 3 år och det pratar han varje dag om ungefär.. Ja må han leva sjungs ofta också! Sen åt vi lunch med Alvins&Edvins farfar och Agneta efter det åkte jag och Alvin på sandaljakt men inte ett par i hans storlek hittade vi. Verkar vara omöjligt, får nog leta på nätet istället. Jag som brukar vara ute i tid.. Men inte i år. Sen har vi tvättat och donat och jag var på en promenad med Moa för ett tag sedan.
Nu väntar jordgubbar när Andreas kommer från gymmet och lite Ben&Jerry glass, dock har jag redan öppnat den :-)

Kläder

publicerat i Alvin
Idag har jag och Alvin varit nere på stan och shoppat kläder till han och Edvin. Alvin ville ha sin vagn så det var bara att gå ner i förrådet och ta fram emmaljunga scooter. Lite ovant att köra med fyra fasta hjul igen när jag skulle svänga, tur att den är lätt. Alvin sitter helt klart bäst i den då den är mer upprätt i ryggen fast han klagar inte i den andra heller. Blev ganska mycket klädshopping. Blev från PoP, Lindex och H&M. . Sen skulle vi köpa sandaler till Alvin från kavat men då stängde dom precis så det får bli en annan gång. Alvin var en ängel i vagnen och somnade inte heller som tur var. Höll han dock vaken med en varmkorv på vägen ner och då fick han även en klubba av kiosken så då hade han den att roa sig med också! Skulle dock behöva köpa fler byxor till Edvin och shorts till Alvin men det var så mycket folk ute så jag orkade inte gå runt mer.
Alvin tidigare i veckan då han skulle visa sina nya mjukisbyxor från Nova Star. Fick ju en lapp om vad vi helst ska ha för att klä barnen rätt på hans nya förskola. Dom är ju ute en hel del och jeans är väl inte det bästa. Men jag tycker det är så svårt med snygga mjukiskläder till pojkar. Flickor kan ha leggings, tights mm men det utbudet är dåligt till pojkar. Jag kan klä Alvin i de flesta färger men för flickiga kläder kan jag inte klä honom i men alla är olika. Men det jag skulle komma till är att Nova Star har fina kläder!

Fredag idag

publicerat i Vardag
Så var det fredag igen! Hinner inte med så mycket känns det som när vi är på inskolning för när vi kommer hem är det lunchdags, diskning, Edvin ska sova mm. Men nu sover han och jag har tagit rätt på den sista tvätten och diskat undan. När Andreas kommer hem ska jag ner på stan för att fixa en doppresent, jag och Alvin ska på dop imorgon. Egentligen skulle vi alla åka men det är en bit och Edvin har varit lite små gnällig i veckan och jag orkar inte en bilresa med bara skrik igen. Skönt att komma iväg med bara Alvin också. Han ser fram emot det! På stan måste jag köpa sandaler och shorts till Alvin och nya bodys, shorts och solhatt till Edvin. Ska bara komma ihåg allt. Bäst att skriva upp. Ska köpa något till Alvin som han kan ha imorgon också, hoppas det blir varmt väder.
Alvin säger hej!

Torsdag

publicerat i Vardag
Fint väder vi har idag med, har hört att det ska bli kallare igen men det vill jag inte. Är lite svårt att klä på Alvin och Edvin bara, speciellt Edvin för Alvin säger ju själv till om det är varmt eller kallt. Tänkte att vi skulle ta och gå ut men Edvin sover fortfarande och jag tänker inte väcka honom för det var inte lätt att få honom att sova idag. Idag var vi på knopp utflykt på Alvins nya förskola, hans grupp heter Knopp. Han går i den minsta gruppen men jag tror att han kommer få gå med de äldre till hösten, finns tre små "grupper". Tror det är 1-3 i hans grupp och han är nog den äldsta, lite små tråkigt för honom när det mest är 1 och 2 åringar. Ska höra med dom hur det blir till hösten. Dock är alla tillsammans mycket också så egentligen är det en syskongrupp som det kallas med 1-5åringar. En jättebra och stor lekpark har dom i alla fall som det finns massa roliga saker på, som stenar, stockar, en stor båt som dom byggt, lekstuga, sandlåda, hästar och bilar som är byggda av stockar mm. Skugga är det också! Tror detta kommer bli bra. Idag ville Alvin inte gå hem så imorgon ska jag gå ifrån en liten stund, blev aldrig så idag.
Det är lite små jobbigt att ta med sig Edvin faktiskt då jag hellre hade velat fokusera på Alvin men när vi är ute går det för det mesta bra för någon gång somnar ju Edvin. Andreas kan ju inte vara ledig nu så Edvin får hänga på. Fast nästa vecka får vi se om Andreas kan följa med Alvin en dag.
Nu är det dags för något mellanmål..

Dessa högar

publicerat i Vardag
med tvätt.. Är så less på att tvätta men det kommer man ju aldrig undan. Nu måste vi ta hand om all tvätt från igår, började vika men Alvin var så snäll att han hoppade i allt. Eftermiddagen har inte alls varit rolig idag. Edvin vägrade somna på eftermiddagen så han var vaken från kl ett ungefär och då blir det inte bra. Han brukar sova en gång på em och vakna vid 4, då håller han sig vaken till ca 18 utan för mycket gnäll.. Han både gnällde och skrek men ville inte sova så då kan man inte göra så mycket mer än bära på honom. Alvin började göra välling och hålla på i köket men tillslut fick jag stopp på hans planer. Han kommer ju åt allt nuförtiden, hämtar stolar och klättrar på det mesta.
Väntar på att Andreas ska komma hem från gymmet snart, han skulle förbi maxi för att köpa mellis till Alvins skogsutflykt imorgon. Vi var ner tidigare idag på stan och köpte en bra ryggsäck på stadium som han kan knäppa frampå magen och det fanns sittunderlag i den. Han blev då väldigt nöjd, sen hittade vi en keps som passade herrn :-) Edvin han ska få solhatt han, tycker det är praktiskt och lite sött!
Nu ska jag läsa Mama tills jag måste ta tag i tvätthögarna, alltså när Andreas kommer hem så han inte slipper undan ;)

Kort

publicerat i Alvin&Edvin
Alvin vill inte vara med på bild nuförtiden..
Det är tur att Edvin vill det, fast han kan inte säga till om något än fast han ser då glad ut när kameran kommer fram :)

Mycket att göra

publicerat i Vardag
På eftermiddagen har det varit full fart med mat och allt var det innebär. Blev dock bara middag till Alvin och Andreas hämtar mat till oss idag. Vi ska äta pizza från ett nytt ställe som erbjuder en mörk botten med frön&fibrer. Blir nog jättegott hoppas jag! Edvin sov lite senare på eftermiddagen så han höll sig vaken till nästan halv åtta idag, innan jag nattade honom så har jag stoppat in två tvättmaskiner och har precis stoppat in två till. Vi har en massa tvätt nu. Skulle vara så mycket enklare att ha tvättstuga hemma. Har även varit ute och sprungit. Var väldigt svettigt och varmt men hellre det än kyla.
Ikväll ska Andreas titta på hockey så jag får roa mig framför datorn..
Hoppas ni har en bra kväll!

Sommar?

publicerat i Alvin
Vet ni om värmen kommer för att stanna nu? Är helt sjukt varmt idag, hade på mig jeans och svettades ihjäl.. Svårt att veta vad man ska ta på Edvin tycker jag, nu har han ingen jacka på sig bara en filt för med jacka blev det alldeles för varmt. Imorgon ska Alvin vara två timmar på dagis sen på torsdag ska dom till skogen och ta med sig matsäck, då ska jag kanske gå ifrån för första gången. Alvin säger hej!

Tisdag

publicerat i Vardag
Godmorgon! Idag ska vi till dagis på inskolning igen och vara där en timme som igår, på onsdag får vi se hur det blir med tiden. När vi var där på inskolningsmöte trodde dom först att Alvin aldrig hade gått på dagis men det har han ju så det ser inte ut som det kommer ta så lång tid men det vet man aldrig. Igår sprang han runt och lekte och struntade i mig nästan. Han frågade bara vart jag skulle när jag hämtade Edvin i vagnen. På tal om Alvin så har han börjat spotta! Han får inte göra det och absolut inte inomhus och det vet han såklart men det stuntar han i när han är sur. Nu har vi sagt att han får göra det när han borstar tänderna.
Hoppas ni får en varm och solig dag!
Min nya älskade dator, hade helt bestämt mig för den vita macbooken men denna kostade lite mer men är mycket bättre enligt säljaren om man jämför dom och nu ångrar jag mig inte. Andreas som inte alls tyckte jag skulle köpa en är också lite imponerad ;-)
Nej nu står Alvin i fönstret igen. Vi har en ganska djup fönsterbräda bakom ena soffan och där står Alvin gärna. Vet inte hur jag ska få honom att inte stå där..

Soligt och snabbt

publicerat i Alvin&Edvin
Min Mac är otroligt snabb, har aldrig varit med om en snabbare dator.. Än så länge är jag nöjd. Dock är det lite svårt att lära sig allt, speciellt när jag inte direkt har tiden men tids nog så.
Idag har det varit härligt väder! Sol och värme. Vi har varit på Alvins nya dagis och sen varit ute. Hoppas det inte blir kallare nu, älskar sommaren! Jag har nyss varit ute på en promenad för mig själv och det var härligt. Kom en lösspringande hund emot mig och då blev jag lite skraj, är inte hundrädd alls men när dom kommer lösa så blir man lite rädd.
Edvin sov hela natten inatt, tror dock att det var något tillfälligt men man kan alltid hoppas. Alvin har sovit tors,fre och lördag natt men imorse låg han bredvid oss när vi vaknade.
Hoppas ni har haft en bra dag!

Goddagens

publicerat i Vardag
Goddagens, vi äter lunch nu eller rättare sagt jag för Alvin fick mat före mig så jag kunde mata honom så han inte bara springer iväg. Edvin sover på balkongen. Det gick bra på inskolningen idag, alla barn var ute så Alvin brydde sig inte så mycket om mig. Förstod nästan det, får se hur det blir sen när jag ska börja gå iväg. Skönt att dom var ute för då kunde Edvin fortsätta sova i vagnen.
Jag har köpt en ny dator, en Apple Macbook Pro så nu försöker jag lära mig den. Tyvärr gjorde Alvin något på min gamla imorse så nu startar den inte, har alla bilder kvar där och jag har inte framkallat något sen Edvin föddes. Inte har vi någon extern hårddisk än heller. Nu ska jag bara lära mig hur en Mac fungerar, inte alls som PC.
Funderar på om jag vågar visa mina vita ben ute på gården, var så varmt i jeans och dom behöver lite färg.. Hm.

åh

publicerat i Barn shopping


Skrev världens längsta inlägg nyss och så försvann allt..Suck!

Ja jag skrev att vi nu hittat min cykelnyckel så det blir cykelpremiär sen..

Sen skrev jag ett långt inlägg om vagnar. Jag/vi är veliga.. Vi funderar på att sälja vår phil och ted + Edvins brio vagn. Anledningen är först och främst att vi funderar på att köpa en bred syskonvagn. Egentligen vill jag inte ha en bred syskonvagn men det finns ju fördelar med dom med har jag märkt nu. Vi har varit jättenöjda med vår phil och ted fram till nu när Edvin börjat sitta lite upp. I vintras låg han så bra och sov där under Alvin men nu vill han ju inte ligga ner längre utan mest panikskriker när han inte sover då. Jag har alltid trott att den skulle vara bäst som sittvagn åt båda men så tycker jag inte alls nu när vi provkört den några gånger. Som igår när vi skulle ner på stan så finns det ju först och främst inget liggläge till Edvin fast det visste vi innan, sen finns det ingen sufflett och det tänkte vi inte på innan. Det är faktiskt ett av dom största problemen för Edvin får all blåst på sig och det finns inget som skyddar honom, visst ett paraply skulle kanske fungera men då skulle nog ja gå in i det. Sen märkte vi ju att när ALvin vill gå som han gör ibland så tippar vagnen bakåt och vi måste då flytta om Edvin till längst fram, sen ser han ju inget direkt heller fast det är inget problem än för han är så liten.

Ja vilka problem man har :-) Nej men isåf ska vi sälja Edvins brio sing vagn också för helt ärligt så använder iv mest den till när Edvin sover här hemma eller när jag hämtar Alvin på dagis men nu har vi ju bytt dagis till honom så om vi ska gå nu måste jag ta syskonvagnen. Vi har ju en emmaljunga scooter nere i källaren som blir kvar eftersom vi tänkte att Edvin skulle ha den till att sova på dagis sen när han ska gå. Man ska ta med sin egen vagn, sen fungerar ju den till båda om någon av dom ska åka vagn ner den andre inte är med. Fast vi har tänkt ut att det inte är så ofta vi har tagit med någon annan vagn en syskonvagnen. 

Vi funderar på en Urban jungle eller en easywalker som jag sett många fördelar med, det blir nog en begagnad eller beställa från pramworld. Det är ju bara på UJ s nya modell det finns delade suffletter annars är det en stor och Alvin vill ju aldrig ha sufflett över sig, easywalker har delade suffletter på sina äldre modeller.. Ja vi får se hur vi gör. Easywalker ska även ha fler lägen på sitsarna, ett mer upprätt till ex och Alvin gillar ju inte riktigt att luta sig bakåt som han gjort på lilla sitsen på vår syskonvagn nu.  

Fast det känns sådär med en bred vagn när vi bor i lägenhet men förhoppningsvis gör vi inte det så länge till.. Det finns ju andra syskonvagnar nu, tänker på tex ICandy och babyjogger och dom är smidiga men Alvin är i största laget för deras sitsar så det känns inte som ett alternativ. Velpotta..

Nu är det helg

publicerat i Vardag

Känns som det borde vara söndag eller något idag men det är fredag och nu börjar helgen. Andreas ska bara jobba fram till lunch sen ska vi åka ner på stan. Alvin har bestämt att vi ska åka buss, bupp. Han tycker det är jätte roligt att åka buss. Igår köpte Andreas nya Leila boken så igår gjorde jag en glass ur den och den blev jättegod, fast den hann inte frysa ordentligt tyvärr men den hade blivit riktigt bra om den hade fått stå någon timme till. Men då hade vi inte kommit i säng förrens på natten. Vi hade Danne och Kalle här på middag. Danne hade med sig jättegott kött sen gjorde vi sallad och några såser. Älskar grillat!

Alvin hann sov hela natten inatt i sin säng! Kors i taket, kommer inte ens ihåg när det hände sist!! Fast det var jag som tog Edvin så jag är väl inte jättepigg men låg kvar ganska länge i sängen imorse i alla fall fast Edvin han ville ha morgon kl 5. Gäsp..

Godmorgon

publicerat i Vardag

Godmorgon! Här startade morgonen innan 6 så man är lagom pigg nu, eller nu går dte bra men det var värre när vi skulle upp. 7 är en mycket bättre tid att gå upp tycker jag! Idag kommer min mamma och Janne ner för att hälsa på, sen ikväll har Danne köpt kött som han ska grilla här. Väldigt gott tror jag det blir, Andreas sa något om grillade majskolvar med och det är gott! Hoppas bara det inte blir regn. Annars blir det nog en lugn dag. Fast lugnt blir det väl aldrig men vi har inte så mycket saker inplanerade förutom att vi ska försöka handla när mamma och Janne är här. Edvin är gnällig idag med, vet inte vad det är med han kanske en utvecklingsperiod? Har ju den där boken hemma om alla faser, vet att det finns en kring hans ålder så jag ska nog försöka hinna läsa den någon dag.

Hoppas ni har en bra dag!

Alvin han kan han

publicerat i Alvin&Edvin


Alvin han kan göra Edvin glad fast han egentligen gnäller. Brukar säga åt han att göra så Edvin skrattar när jag börjar tröttna på gnället och idag har han gnällt och gnällt! Fick han att sova vid fyra vilket inte brukar gå så vi överlevde eftermiddagen också :-)


Han skrek sig i alla fall inte till sömns när han fick sittdelen! Eller ja lite skrek han men inte alls som med liggdelen. Lilla killen!

Skrik

publicerat i Vardag

Edvin har nyss haft skrikattacker. Han blev skrikig, trött och gnällig så jag skulle lägga honom i vagnen som vi alltid gör på dagarna men den senaste tiden har han totalvägrat att sova i sin vagn. Försökte med allt och tillslut blev jag så trött så jag bytte till sittdelen och då somnade han tillslut och slutade skrika. Kankse helt enkelt för byta till den då.. Går än så länge hyffsat bra i syskonvagnen för där sover han mest. Vill köpa en ståbräda till hans vagn också om vi bara ska gå till lekparken eller något. Sen har han ätit gröt på morgonen eftersom jag inte fick i han någon ersättning fast han äter ju inte ens en halv portion gröt än så det blev väl inte så mycket, men sen provade jag att byta till den större nappstl i flaskan igen och då gick det ner. Försökte med det förut men då hostade han bara och satt i halsen. Hoppas bara han inte får ont i magen för att det kommer för snabbt eller av gröten men jag gav han lite katrinplommon.

Alvin fick med sig piggelin idag och var så glad över det, dom hade berättat på dagis att han skulle sluta så hans kompisar ville krama honom men han ville inte ha någon kram får se sen när jag hämtar honom om han vill ge dom någon kram. Tror inte han förstår att han helt ska sluta fast han säger att han inte ska gå där mer. På tal om det så ska han hämtas om en timme så det är bäst att sätta fart..

Min söta Alvin

publicerat i Alvin


Imorgon min älskade går du din sista dag på ditt dagis och jag hoppas det blir bra på det nya.

Ibland får jag lite dåligt samvete över att Alvin ska behöva byta dagis fast jag vet att det inte kommer bli några problem eller vet och vet. Min känsla säger att det kommer gå bra. Kändes så idag när jag såg han och en av hans "bästa" kompisar sitta brevid varandra och skratta. Men jag tror det här dagiset kommer passa han bra eftersom han bara vill vara ute och är väldigt aktiv. På ett sätt känns det skönt att han nu är så pass stor så att man kan förstå på ett annat sätt om han trivs eller inte.

Soffan

publicerat i Vardag

Sådär nu är jag hemkommen från en promenad med Moa för ett tag sedan och Andreas är nu på gymmet. Skönt att prata lite med någon utan barnvagn annars blir jag ganska ofta avbruten av en viss liten Alvin :-) Imorgon blir det kanske gym för min del om jag orkar. Just nu sitter jag i soffan och orkar inte ta tag i något. Blir nog att sova tidigt idag fast så säger jag alltid sen blir det i alla fall inte så.. Har en massa saker som jag borde göra bland annat fylla i Edvins försäkringspapper som ligger och väntar på mig. Han har dock en försäkring till 6 månader så det är ingen stress men det är ändå en stress att ha massa saker liggandes. Måste köpa lite saker till Alvins nya dagis också, skulle behöva framkalla foton och en massa andra saker.. Kanske hinner med något imorgon om jag har tur! Imorgon ska Alvin bjuda på piggelin på dagis!

Nu börjar desperate housewives ser jag! Hoppas ni har en bra kväll!

Tisdagen

publicerat i Vardag

 


Alvin och Edvin igår.

Idag var vi först ute på en långpromenad, sen lämnade vi av Alvin på dagis och hämtade Xandra&Adrian som har varit här hela dagen. Dom åkte hem på eftermiddagen och innan det har vi lekt, varit ute, ätit mat osv. Tror vi alla var helt slut när dom skulle åka efter fyra. Skulle nog inte vilja ha tre barn speciellt inte i åldrarna, 3år, 1år och 4 månader.. Men det är väldigt roligt med sällskap, annars är vi ju ganska mycket själva om dagarna!

Nu sover dom små och jag ska snart ut på promenad med Moa! Hörs lite senare..

Promenad

publicerat i Vardag
Idag har jag hållt på med tvätt hela dagen känns det som, började vid 11 när vi kom hem och var klar vid fyra någo gång med några pauser. Har tagit ut alla Alvins kläder i gaderoben och märkt dom som inte var märkta och märkt alla strumpor, kalsonger mm. Fick hem hans nya namnlappar idag då jag inte hittade dom gamla som jag vet inte var slut. Sen har jag inte hunnit med så mycket mer förutom tagit hand om mina barn och varit på promenad med Lina på kvällen, var trevligt att gå utan barnvagn för en gångs skull! Hoppas ni har en bra kväll!

Inskolningsmöte

publicerat i Alvin
Idag har vi varit på inskolningsmöte på Alvins nya förskola/dagis, blir alltid att jag skriver dagis fast jag är mycket väl medveten om att det heter förskola.. Sak samma.. Det gick bra och jag fick ett bra intryck! Alvin började leka nästan på en gång så det känns bra, själv inskolningen börjar inte förrens om en vecka då denna vecka är kort. Förskolan har en egen kokerska, barnen sover ute i sina egna vagnar, dom försöker vara ute den största delen av dagen och nu när det är bättre väder har dom ätit alla mål ute vissa dagar. Självklart är dom även inomhus. Hoppas det ska bli så bra som det känns. Det är ett föräldrakooperativ så vi kommer även behöva arbeta på vissa jourdagar och vår/höst städa sen även städa någon dag vissa helger. Jag tycker det ska bli roligt att få mer inblick och vara med mer i verksamheten så nu hoppas jag det ska fungera bra så att vi får ihop det rent tidsmässigt.

                                                    Edvin var hos min pappa och Emma idag!

Kväller

publicerat i Vardag

Sitter här i soffan och borde sova snart, känner mig lite trött fast inatt ska Andreas ta Edvin sa han men Alvin vaknar i vilket fall så en hel natt får man inte sova. Vi ska till Alvins nya dagis imorgon och hälsa på och på inskolningsmöte, spännande! Ska blir jätte roligt. Men Alvin säger att han ska börja den 17 maj och inte imorgon, först när jag sa 17 maj förstod han inte vad maj var men nu säger han varje dag att det är då han ska börja. Fast innebörden förstår han nog inte än :-)

Idag har vi först varit på husspan, blir lika besviken varje gång vi inte tycker läget, hus osv känns bra. Det måste ju kännas bra om man väl ska köpa ett hus för det är ju inte direkt gratis. Men någon gång borde vi väl hitta ett. Vi satt precis och pratade om syskonvagnar, älskar vår syskonvagn för den är otroligt smidig och Edvin har tyckt om den. Var ett tag lite skeptisk mot att han ligger under men det har gått super och har varit bra när vintern var kall och snöig eftersom han ligger mer skyddad. Men jag skulle faktiskt kunna tänka mig byta till en urban jungle syskonvagn när vi tar bort sittdelen helt till Edvin.

Anledningen till det är att jag tror att Alvin och Edvin skulle tycka om att sitta bredvid varandra, det är två stora sitsar och om vi skulle flytta ut på landet så är den ganska smidig och stabil. Tänkte på det idag när vi spelade fotboll med Alvin och Edvin satt upp litegrann i syskonvagnen för första gången vad roligt Alvin skulle tycka det var om Edvin satt brevid honom. Han pratar hela tiden om att han vill åka med Edvin i vagnen, sitta därnere bredvid honom mm. Ja tål att tänkas på, tycker dock inte det är så smidigt med en bred vagn i stan men jag vill inte bo i stan så länge till och jag tror vi kommer använda vagn länge eftersom vi/jag går ganska mycket och långt.. Sen har vi ju en annan vagn som Edvin kan ha när vi åker iväg för Alvin behöver ju inte alltid vagn.. Hm..

Arg Alvin

publicerat i Alvin


Så här arg var Alvin hela eftermiddagen igår! Skrik, gråt och mera gråt.. Han förstod inte det där med att denna cykel har broms och att man inte kan cykla bakåt som på hans trehjuling men idag när han vaknade kunde han helt plötsligt och han cyklade ganska långt ute med. Min stora kille! Han är väldigt glad och stolt över sin cyklen.. Dock försvann min idé till 3 års present, hade tänkt att vi skulle köpa en cyklen :-)

Glad Edvin

publicerat i Alvin&Edvin

Alvin somnade i bilen idag när vi var iväg och åkte förbi några hus som vi hade tänkt titta på men det kändes inge bra, fast nu var det inte det jag skulle skriva utan att jag la Edvin bredvid Alvin när vi kom hem för att han skulle vakna. Han gjorde inte det men Edvin var väldigt glad över att få ligga på brorsan:-)

Inte mycket

publicerat i Vardag

att säga egentligen då jag varit på världens dåligaste humör hela dagen men hoppas ni har en trevlig lördag! Vi har dock hyrt en film och jag känner mig på lite bättre humör nu. Lika dåligt väder som mitt humör, var ute en sväng med Alvin och spelade fotboll i alla fall! När Alvin och Andreas hade varit på Maxi och storhandlat kom dom hem med en cykel till Alvin. Ojoj vad han har varit arg på cyklen på kvällen för att han inte riktigt förstår hur man gör än, lite skillnad mot trehjulingen då man kan cykla bakåt nu blir det att han bromsar men han börjar redan lära sig. Men han har skrikit och gråtit för att han inte kan som han säger. Sötisen!

Kram på er!

Glass i stora lass

publicerat i Mat, recpept


Idag har jag och Alvin gjort glass. Här gjorde vi glass på vaniljvisp och daim. Superenkelt. Vi vispade 5dl vaniljvisp och hackade 4 stora daim sen blanda allt och frys in.


Dålig bild ser jag nu men hittade ett recept hos Petra som vi testade dock bytte jag ut jordgubbarna mot hallon då jag inte är så förtjust i frysta jordgubbar.

Ca 350-400g g hallon
2,5dl kesella
2,5dl grädde
gjorde vi på.

Mixa hallon och kesella till en smet och vispa grädden för sig, sen blanda allt och frys in.

Ska snart se om dom är färdiga. Dock sover Alvin så han får testa imorgon.

Fredag morgon

publicerat i Vardag

Fredag morgon och jag känner mig väl inte så jätte pigg, tror jag börjar bli förkyld för det kliar i hals och näsa.. Edvin vaknade några gånger inatt och det gick med nappen men vid halv 3 då var det mat som gällde sen vaknade han kl 6 för morgon. Att mata en gång per natt är inte lika jobbigt som 3. Önskar såklart att båda två sov hela nätter :-) Edvin sover nu och kommer nog vakna snart då han sovit sedan kvart i 8, han sov sig igenom Alvins dagis lämmning också. Tyvärr har han i princip vuxit ur mjukliften, det har varit så smart att bara kunna flytta han mellan vagnarna utan att han har vaknat. Men snart blir det väl ändå sittdelen och då kan ändå inte mjukliften användas.

Idag borde vi försöka hinna med och handla om Andreas kommer hem i skaplig tid, han skulle försöka åka efter ett möte som han ska ha. Spännande möte tycker jag med! Sen ska vi äta fläskfilégryta ikväll och något gott ska vi nog äta har jag bestämt. Lovat Alvin att vi ska baka något! Han glömmer inte så det är lika bra att hålla det man lovar. Har märkt att man ska passa sig för att lova för mycket nu. Alvin blev arg på mig för att jag har Andreas tröja på mig idag, förra veckan blev han sur för att jag hade lånat Andreas träningsstrumpor. Men dom är så sköna så jag snor dom ibland. Han ser allt den lille busen :)

Snart helg..

publicerat i Vardag

Imorgon är det fredag igen! Vad härligt, ser inte ut att bli något fint väder så det är lite trist. Andreas ska jobba lite på lördag då det är Möller bil helg. Tror inte han skulle vara där så länge, han skulle dit och fixa lunch åt sina anställda i alla fall. Skulle vara roligt att åkt dit men jag tror inte Alvin & Edvin tycker det är lika roligt. Om det är sol så blir det nog lekparken, lovade Alvin att vi skulle spelat bandy i lekparken idag men efter promenaden började Edvin vakna och han vill inte gärna ligga ner i liggdelen när han är vaken. Vill inte riktigt byta till sittdel än i syskonvagnen men lär nog göra det snart.

Idag har vi inte gjort speciellt mycket utan mest varit hemma och tagit det lugnt. Alvin och jag rensade lite på hans rum och "degade" en stund. Sen har han gjort massa kullerbyttor och cyklat runt här hemma medans Edvin tränar på att försöka vända sig och blir jättearg. Andreas har varit i Linköping på möte idag så han kom hem lite senare så vi åt Burger King. Var riktigt gott, nuförtiden äter vi inte utemat särskilt ofta. Har lessnat lite, vet inte vilka nya ställen vi ska prova :-)

Nu ska jag försöka hitta mig något gott att äta.. Men det ekar tomt.

Nästan

publicerat i EdvinEdvin kan nästan vända sig från rygg till mage och han blir så arg när det inte går. Får se om han lyckas snart. Från mage till rygg gjorde han för någon vecka sedan men nu gillar han inte att ligga på mage längre, kanske vänder sen när han kan vända sig själv!

Napp napp

publicerat i Edvin


Den här lilla killen har inte ätit inatt utan jag har lyckats med att stoppa i nappen 150ggr istället.. Okej inte riktigt så många gånger men många. Förhoppningsvis fortsätter han att ta nappen istället och tillslut kanske sover ännu bättre, ingen blir gladare än jag om han skulle göra det. Kanske han äter bättre på dagarna också, för på nätterna äter han egentligen nästan inget alls utan somnar nästan om direkt..

Puss

publicerat i Alvin&Edvin


Puss lillebror..

Alvin vill gärna pussa och krama Edvin ofta och dansa med hans armar. Det tycker Edvin är jätte roligt när man "dansar" med hans armar och då blir Alvin ännu mer till sig när Edvin skrattar. Edvin vill gärna försöka sätta sig upp mer och mer, eller böja fram huvudet kan man säga.Köpte en speldosa till Edvin idag på aros baby (babyproffsen) och dom blev genast kompisar!

Godmorgon onsdag

publicerat i Vardag

Godmorgon därute!

Edvin
vaknade rätt tidigt igår kväll med och jag gick för att göra mat men sen tänkte jag att jag nog ska testa lura i honom nappen och det gick. Han sov i alla fall till tolv och då hade jag somnat så då gav jag honom mat av ren vana sen åt han igen vid halv 4. Han äter nästan ingenting på natten så jag undrar om det är för att han vill ha mat han vaknar. Men jag är för trött för att komma ihåg och försöka med nappen. Idag ska nog jag och Edvin på gröt jakt, googlade lite igår och då fick jag fram att gröten skulle börja säljas i vanliga butiker från och med igår i en neutral smak och att den på apoteket utgått. Hoppas det stämmer! Känner mig lite orklös idag och hade ont i halsen inatt men nu är jag bara hes så det får nog bli en lugn dag..

Tisdag kväll

publicerat i Vardag

Sitter här och väntar på att desperate housewives ska börja och sedan cougar town. Dagen har varit bra om vi bortser från Alvins trots som börjar direkt han kommer hem från dagis för han ska minsann inte äta någon mat, inte ta av sig skor, inte åka vagn hem, inte gå hem för mamma ska bära honom, han ska inte tvätta händer, inte torka händer, bara äta mackor, inte ha någonting på mackan, sen kan listan göras lång. Förstår nu vad alla menat med 3 års trots. Blir så trött ibland för allt man gör blir i alla fall fel om vi ska gå ut för att han älskar att vara ute blir det fel lekpark eller för att man två timmar senare måste gå in med Edvin. Fast idag gick den biten bra då Liam&Emma följde med in en stund.

Idag åt vi faktiskt pizza till middag, har inga mat idéer kvar snart. Måste förnya oss nu känner jag, blir lätt att man lagar samma mat hela tiden. Jag skulle ha tränat idag men när Moa ställde in kände jag att jag borde vila då jag haft lite halsont och varit hes hela dagen. Hoppas det försvinner snabbt!

Hoppas ni haft en bra dag!

Alvin krypa

publicerat i Alvin&Edvin

Hade rätt lite innan 7 månader kröp Alvin. Känns jätte konstigt att tänka sig att Edvin snart är det och kommer krypa. Med Alvin hade man inget att jämföra med men nu känns det inte all som Edvin snart kommer krypa, gå, sitta, prata mm.. Tänk snart kommer dom springa runt och busa med varandra. Alvin har redan sagt att Edvin inte får låna hans innebandyklubba eller Linus klubba som han säger eftersom han fått den av Andreas bror. Gäller att planera i tid ;)
 
Så här skrev jag då..
♥ Idag blir våran lilla sötnos Alvin 7 månader och snart var den en vecka sen han lärde sig krypa ordentligt, sitta upp och nu står han även på knäna och kan göra det riktigt länge, han är stor nu!♥

Leta gröt

publicerat i Edvin


Vi var ner på stan idag på eftermiddagen för att hämta gröten som apoteket beställt åt mig men som jag nästan förstod så hade det blivit krångel. Hon som hade beställt hade inte kollat upp om gröten fanns hos tillverkaren och det gjorde den såklart inte. Får nog ringa semper själv för att fråga när den kan komma in igen. Edvin har i alla fall ätit en halv portion av sin nutriamigen gröt. Det tar lite längre tid att göra den gröten så Edvin hinner lessna lite ibland men jag brukar hitta bra tidpunkter.. Han gillar det i alla fall! Gapar och sväljer och lite kommer såklart ut. Hade nästan glömt hur kladdigt det blir med bebisar speciellt när han ska äta på händerna samtidigt :-)Om några månader kryper han kanske runt här hemma! Alvin kröp runt 6-7månader om jag inte minns helt fel och fick sin första tand efter 5 månader någon gång!

Läggning

publicerat i Alvin


Glad Alvin innan han skulle sova.. Andreas satt brevid honom idag och höll hand istället för att ligga bredvid honom. Tror dock inte att det kommer göra någon skillnad på nätterna men är man desperat så är man :-) Det gick bra i varje fall, han somnar så fort nu när han inte sover på dagarna!

Sol och kaffe

publicerat i Vardag


Godmorgon!

Här är det sol idag med, vad glad jag blir! Hoppas hela maj, juni, juli och augusti blir fint! Om det ska regna kan det ju göra det på nätterna tycker jag. Alvin är nu på dagis och Edvin sover på balkongen, fast han lär nog vakna snart. Jag hann äta frukost innan dagis lämning idag så nu har jag hunnit plocka undan och fixat till mig lite. Skulle behöva ner på apoteket för att hämta gröten som jag beställde om det nu var rätt jag har fått hem. Sen köpa en bandyboll till Alvin. Han har glömt alla sina hos sin farfar och det pratar han om varje dag. Måste också köpa mig en kalender, har fått massa datum från Alvins nya dagis och jour dagar som jag måste ha koll på..

Hoppas ni kan njuta av det fina vädret idag! Kanske blir en sväng till någon lekpark idag också. Alvin vill gå till den på stan så vi kanske gör det på eftermiddagen.

Spinning och barn som vaknar

publicerat i Edvin

Kom hem för en stund sedan från spinning med Moa, kul med sällskap! Känner igen de flesta på detta spinningpass nu, stamgäster :-) Sen åkte Andreas iväg och jag tog en dusch, när jag kom ut från duschen hör jag Edvin skrika som en galning. Han som aldrig brukar vakna denna tid, bara att skynda sig på för att han inte ska väcka Alvin. Nu hoppas jag han somnar om igen, han åt inte så speciellt mycket.

Blir lite smått tokig på att han små äter, vi försöker få han att äta lite mer och mer sällan eftersom han börjat vakna lite oftare igen. Får se om det går.. Vet inte hur vi fick Alvin att ta nappen på nätterna istället för mat, visst Edvin är inte så gammal än men om någon månad borde man kunna testa. Alvin sov ju bra som bebis för det mesta, vaknade ibland vid 3 för mat annars kunde man stoppa in nappen efter lite övning. Har inte samma ork till det nu känner jag. Fast Alvins vaken nätter får vi ta igen nu istället, innan i höstas har han sovit väldigt bra..

Hoppas ni har en bra kväll!

Avslutande samtal och måndag

publicerat i Alvin

Idag var jag på avslutande samtal på Alvins förskola då han snart slutar. Var inte så mycket nytt sedan vi var där i höstas eftersom han går så få timmar nu men det är alltid kul att vara där ändå. Allt går bra och det känns skönt fast det var väl inte direkt någon nyhet. Dom tycker det ska bli tråkigt att Alvin slutar men att det nog passar honom bra att gå på en i ur och skur förskola. Det var bara positiva saker dom sa om Alvin och att han har världens energi men det var inget nytt :-) Alvin går denna vecka sen tills onsdag nästa vecka för att sedan börja på sin nya förskola den 17 maj.Tänkt att han snart fyller 3år.. Ca 2 månader kvar bara.. Stora killen..

Söndags kväll

publicerat i Vardag

Godkväll.. Sitter här och äter lite söndagsgodis.. Gott! Har varit en härlig solig dag! Vi började dagen med promenad innan frukost sen efter frukosten var jag och Alvin ut för att tvätta min cykel. Eller ja Alvin cyklade runt på sin cyklen sen sprang vi in några gånger för att leta efter en av mina cykelnycklar men jag hittade den inte. Vet inte vart den kan ha tagit vägen, var ju inte så längesedan jag cyklade.. Sen har dagen flytit på med husvisninge, lite städninge&tvättning, middag och nattning av barn osv. Huset var jättefint men låg granne med en skola och fotbollsplanen var alldeles utanför husets baksida.. Kommer säkert bli störande i framtiden så det blir nog inget bud. Det måste ju kännas rätt. Men vi blir lite galna på att bo trångt snart.. Eller ja trångt och trångt, inte för att Edvin rör sig speciellt mycket men vi har ingen plats för våra saker och det står vagnar, bilstolar mm lite överallt + att Alvin vill vara ute hela tiden och det skulle underlätta med ett hus och staket.

På tal om vagnen jag skrev om så har jag redan hittat några nackdelar när jag läst i massa forum så det blir nog kanske inget byte ändå.. Den är nog bäst anpassad som en stadsvagn och jag har inte tänkt att bo så centralt så länge till.. Är rätt nöjd som det är ändå :-) Vill nog hellre köpa en snygg matstol till Edvin. Är ju inte direkt gjord av pengar. Men den var fin i alla fall.

In love..

publicerat i Barn shopping

Har gått och kärat ner mig i en Bugaboo Bee..


Denna vagn skulle passa oss utmärkt nu när Edvin snart bara kommer ha sittdel. Vi har ju som sagt 4 vagnar, vår syskonvagn som används ofta och kommer vara kvar, Edvins vagn som vi också använder men den kan inte Alvin sitta i för han är för tung, sen en resevagn som aldrig används längre och en emmaljunga scooter som inte heller används. Jag tycker nog vi ska sälja alla utom syskonvagnen och köpa denna, ska bara övertala Andreas ;) Alvin kan också åka i denna så det är ju jätte smart.. Måste komma på bra argument här.. Andreas brukar säga att man ska sälja bilar innan dom förlorar för mycket värde borde vara samma med vagnar, hihi..

1 maj

publicerat i Alvin&Edvin

Idag är det 1 maj men inte direkt något vidare vårväder. Snart borde väl sommarvärmen komma tycker jag. Vi var bara hemma igår på valborg, lika bra det då det började regna lite senare. Nästa år kanske det blir att titta på brasan.


Var till bvc med Edvin igår och han väger nu 5990g och är 61,7cm lång. Han hade i alla fall gått upp i vikt vilket var skönt. Han äter ju lite lite kan jag tycka och ganska ofta. Dock har hans kurva inte direkt gått uppåt men inte riktigt nedåt heller men hon tyckte det var bra att jag börjat ge grötsmakisar.

Fick även tips om en risgröt som ska finnas på apoteket från semper som är mjölkfri från 4mån annars finns EnaGo på matvaruaffärer men den är från 6 mån. Var in på alla apotek på stan igår men ingen hade gröten. Ett av apoteken kunde beställa den åt mig, de andra sa att den blivit återkallad men när jag kom så var det bara vissa datum som var återkallade så då åkte jag till erikslund och där kunde dom inte få hem den förrens i juni. Var tydligen ofta slut på de mjölkfria alternativen. Känns ju roligt, blir att köpa på sig om han tycker om gröten.

När han fått in en måltid med gröt på eftermiddagen ska vi testa ge smakisar av potatis mm.

Nu ska jag titta på när Alvin&Andreas göra havrebollar som fanns som recpept i senaste Body. Något bättre alternativ till chokladbollar.