Roliga saker under 2011

publicerat i Om mig
Under 2011 har vi roliga saker att se fram emot.

  • Edvins 1 års kalas, han fyller 1 år om exakt en vecka. 5 Januari.
  • Edvin ska börja dagis, känns både tråkigt och roligt.
  • Skolan börjar igen, 3 år kvar tills jag är förskolelärare.
  • Att se barnen utvecklas! Händer nya saker varje dag med båda.
  • Fortsätta renoveringen. Övervåningen ska bli klar sedan ska undervåningen börjas med.
  • Vi drömmer om ett nytt kök som antagligen blir gjort 2011, helst innan sommaren.
  • I juni är vi bjudna på en veckas semester till Grekland av Andreas mamma som fyller 50år.
  • Första sommaren i huset!!
  • Alvins 4års kalas.
  • Trädgårdsfix.
  • Göra mysigt i gäststugan.
  • En till höst och vinter i huset med större och glada barn!
  • En till mysig jul!
Sedan säkert många andra roliga saker :) Många som ska få bebisar också!

Året 2010 är snart slut och ett nytt år med nya möjligheter tar fart.

publicerat i Om mig
Nej vet ni vad det blir ingen sammanfattning av detta år. Raderade precis hela mitt långa inlägg! Eller ja en liten då :-) Året 2010 började så bra som det kan börja med att vår älskade Edvin föddes men även hur bra det än var så tänker jag bara på hans dumma RS virus och att han mest skrek hela tiden. Har skrivit att han skrek men inte hur mycket. Nog bara jag och Andreas som vet det. Jag satt i soffan varje morgon och grät med en gråtandes Edvin på armen och en väldigt trotsig Alvin på golvet när Andreas skulle gå till jobbet. Skulle helt klart säga att han hade kolik! Andreas stannade hemma mååånga dagar för att kunna lämna Alvin på dagis vid 9 så jag slapp gå ut och störa Edvin mera. Tidigt kom han hem också.
.
Även om våra barn är världens mest underbara och glada killar numera så var det inte så det första av året halvår. Faktiskt de senaste månaderna som Edvin blivit en riktig glad kille, inte bara vi som säger det utan många säger att det är stor skillnad och visst är det så. RS viruset förföljde oss flera månader med hosta och slemkräkningar, Edvin kräkets även jätte mycket fram tills i höstas så han fick lov att äta medicin och den dumma magen förstörde för honom och han äter fortfarande laktulos varje morgon för att kunna göra nummer två. Han äter även fortfarande helt mjölkfri kost Så synd om honom såklart! Lilla Edvin men det har även varit jobbigt för oss. Alvin var också väldigt trotsig som 2,5åring så just nu känns han som en dröm mot för ett år sedan.
Vi älskar våra underbara barn men det blir inga fler barn här hemma. Så många andra som väntar barn det kommande året så vi får nog vår dos av bebismys ändå :) Sitter gärna barnvakt men vi är nöjda med våra två. Även om Edvin vaknar ganska mycket om nätterna nu så känns livet så mycket bättre än tidigare i år. Jag kände mig jämt stressad och han knappt äta mat om dagarna, att vila ska vi inte ens tala om då Alvin inte sov på dagarna. Vi bor även mycket bättre nu och slipper bo trångt i lägenhet och oroa oss för att grannarna ska komma och klaga på Edvins skrikande!
.
Kan nog konstatera att det är mycket enklare att leva bebisliv med en nöjd bebis som Alvin var än med en skrikande. Förstod inte innan hur jobbigt det var med skrikande bebisar! Visst skriker alla bebisar en del men det är stor skillnad på att skrika och skrika. Nu ska vi inte bara ta upp dåliga saker. Såklart har barnen varit glada också men mest glada nu under hösten kanske för att vi känner oss gladare i huset också? Mer lugna och jag känner mig inte lika stressad längre.
.
2011 kommer bli vårt år med huset och all renovering som både är roligt och lite jobbigt men mest roligt när vi får tid över :-)

Onsdag

publicerat i Vardag
Suddig bild på mig och Edvin på julafton. Bakom oss ser ni vår fina klädförvaring just nu :-) Allt ligger huller om buller på Hemnes byrån som snart ska få flytta ut till allrummet så vi kan bygga garderob där. Blir skjutgarderob hela vägen så vi kommer få ett mindre sovrum men vi behöver förvaring!
.
Godmorgon onsdag!
Hoppas ni har det bra och kanske är lite lediga. Det är vi men Andreas jobbar som sagt fast imorgon ska han också vara ledig och Alvin ska åka till mormor och Janne för att sova där en natt. Så vi ska bland annat åka till Ikea! Köpa en byrå och lite annat åt Edvin så han kan bo i sitt sovrum nu. En matta måste han få också samt en taklampa. Lutar åt en Malm byrå till honom ändå, fast en större variant än vad Alvin har. Hemnes byrån tar mer plats av rummet och dom har redan så små rum så det blir nog bra. Tänkte försöka komma förbi stan också för Andreas behöver byta en tröja han fick av oss och sedan vill jag kolla på MQ där jag har ett presentkort och Din Sko/ Nilson.
.
Nu måste jag återvända till Edvin och Alvin. Alvin berättade nyss att Edvin behöver en ny blöja :-)

Vardag och nytt till Edvins rum

publicerat i Vardag
Igår kväll monterade jag och Andreas ihop en bänk till Edvin som jag snart ska försöka bära upp. Den var rätt tung. Den finns inte på Ikea här i stan men Andreas pappa och Agneta var i Stockholm idag och köpte då med sig den. Tack! Antingen ska jag försöka sy någon dyna till den eller köpa ett grått fårskinn. Lutar åt det sista.
.
Tisdag idag och julen är slut. Andreas jobbar i mellandagarna men skulle nog försöka vara ledig på torsdag så det är bra. Då ska vi åka till Ikea, stan och soptippen. Alvin ska sova hos mamma och Janne så lika bra att få något gjort sen ska vi försöka tapetsera här hemma kanske.
Nej nu vill dom gå upp och leka här, Alvin leker mycket för sig själv nu med alla nya leksaker och säger att alla Edvins saker är hans också men hans är bara hans ;-) Nästa vecka är sista lediga veckan sen är det dagis för båda den 10 januari. Men Alvin vill inte vara hemma med oss utan gå på dagis säger han, igår var han inte alls rolig att ha att göra med.. Lite rastlös tror jag allt.. Inte ville han gå ut heller.

Sista juldagen

publicerat i Vardag
Hoppas ni haft en bra julhelg! Det har vi och mååånga paket har både vi och framförallt barnen fått. Väldigt många julklappar så nu har vi leksaker för hela året tills nästa jul ;-) Har nog träffat de flesta ur släkten nu när julen imorgon är över. Andreas jobbar i mellandagarna men ev, lite ledig på torsdag-fredag. Alvin ska sova hos mamma och Janne på torsdag så då ska vi försöka åka till Ikea!
Julaftonspaketen sedan har det blivit många fler sedan dess.

God Jul

publicerat i Om mig
Önskar er en riktigt GOD JUL! Kommer nog inte hinna kika in imorgon så nu hoppas jag alla får en bra jul och kör försiktigt!
Lite bilder på vad vi pysslat med idag. Alvin var inne i något barnprogram tidigare idag och hade placerat sig på bordet. Efter vi nattat barnen har jag gjort efterrätt tills imorgon, vit chokladmousse. Sen har vi klätt granen jag och Andreas så imorgon när dom vaknar är det jul! Har även pysslat med barnens fotoalbum och fixat med lite granris. Dammsugit och skurat golven är också klart! Det enda som stör mig är att vi glömde handla vissa saker så vi kan inte göra färdigt våra renbensspjäll! Andreas ska åka och handla det imorgon bitti. Dom ska vara inne i ugnen i 1,5timme så det får bli att handla i tid.

23 December

publicerat i Om mig
Edvin undrar vad han har på fötterna.. Alvins tofflor :-) och en dosa i handen som han älskar!
.
Godmorgon dan före dopparedan! Tänk att det snart är julafton och år 2011. Vad snabbt detta år har gått. Har varit ett roligt och lite intensivt år. Värst var det i början på året då Edvin skrek i princip hela tiden förutom på natten som tur var. Så här i efterhand tror vi att han nog hade lite kolik vilket dom sa på Bvc från början men ja nu i efterhand kan vi säga att han skrek väldigt mycket. Svårt att se klart när man är mitt inne i det. Kommer ihåg en kväll när Andreas hade möte på kvällen i E-tuna och Edvin bara skrek, spelade ingen roll vad jag gjorde och Alvin började grina och skrika för han ville få tyst på Edvin. Tillslut satt jag dom i bilen och körde, tillslut blev det tyst på Edvin så då kunde vi åka hem igen. Var inte enda gången vi gjorde så. Innan det hade han RS och det tog lång tid innan han blev helt frisk från det. Var också problem att få honom att somna på dagarna, han sover nästan längre pass nu på dagarna. Men nu är han en glad liten kille! En helt annan kille..
.
Var inte det jag skulle skriva utan att det snart är julafton och idag ska vi fixa det sista som att handla, fixa en julgransfot, köpa ett sista paket, ta in Alvins lilla gran, klä våran stora gran när barnen har somnat, torka golven som jag inte gjorde igår, förbereda efterrätten tills imorgon mm. Två paket kvar att slå in. Just det måste försöka göra rent murstocken på kaminen för den är mer svart än vit.
.
Nu är det snart dags för frukost här hemma. Dom leker med Duplo bredvid mig och Edvin älskar ett leka med lego fast han går inte ha alla legogubbar så en sådan får han i julklapp. Tur att Alvin inte har små lego än för då skulle han inte kunna leka med det när Edvin var i närheten för han stoppar det mesta i munnen!

Dan före dan före dopparedan

publicerat i Vardag
Onsdag 22 December.
Idag har vi haft lite att göra. Jag, Alvin och Edvin har kokat ny Kola och gjort saffranskakor sedan har jag även skurat badrummet, tvättat, hängt upp tvätt, vikt tvätt, plockat i och ur diskmaskinen, städat lite på övervåningen men hann inte allt, dammsugit här nere och ska strax torka golven. Kan inte göra det när vildarna är vakna för dom halkar bara runt :-) Andreas har satt upp några oljeelement ute i gäststugan och satt på värmen sedan letat efter julgransfoten sen kom vi på att vi inte har någon då vi bara haft plastgran tidigare och då får man med en fot. Så det måste vi köpa imorgon. Sen har vi även hunnit med det man gör varje dag som att laga mat och jaga våra barn. Full fart är det verkligen nu.
.
Alvin har varit på dåligt humör den senaste veckan tror han tycker det är tråkigt nu när han är inne mer. Han vill inte vara ute lika mycket nu när det är mycket snö överallt. Han blev så arg idag på Edvin då Edvin spelade bandy med klubban åt fel håll. " du är inte min kompis Edvin" Sen började han gråta och kom till mig för att Edvin inte kunde spela bandy med honom. Sen blev han arg på mig och sa att jag inte var hans kompis, jag var ful och jag var inte hans mamma. Fast han ändrade sig rätt snabbt sen.. Tur det annars kanske tomten stannar hemma ;-)
Här kommer en trött Edvin i full fart!

-25 och julfix

publicerat i Vardag
Idag har vi 25 minus grader! Lite för kallt för min smak så vi håller oss nog inne idag. Hoppas det inte fortsätter att vara så här kallt för då kan Edvin inte sova ute som han brukar. Alvin vill gärna väcka honom när han sover inne och han sover mycket längre om han sover ute.
.
Igår sågade jag och Alvin ner en gran här på vår tomt så nu står den i källaren. Funderar på om vi ska ta upp den idag eller imorgon. Andres tycker imorgon. Alvin ska även få en liten gran han med. Var även på tomtenatta på stan som hade kvällsöppet, fick alla julklappar utom en sista handlad men det vet jag vad vi ska köpa så det blir att fixa imorgon då Andreas slutar tidigt. När jag kom hem så hade Andreas fixat julskinkan sen slog jag in alla julklappar så nu är det klart. Idag ska vi koka en till omgång kola för den är slut :-)
.
Är ni klara med allt inför julen? Vi var på bvc igår med Edvin och nu väger (lilla) Edvin 8 kg :-) Men han följer numera sin kurva så det är bra!

Bvc och gran?

publicerat i Vardag
Godmorgon! Edvin har sovit i sitt rum inatt. Han sov fram till 4 sen åt han och blev jätte ledsen när jag skulle gå ut så då tog jag in honom till oss. Ändå bra att han sov enda till 4, han brukar vakna tidigare. Jag fick även i honom lite välling i flaskan igår. Blandade hälften/hälften och förut har han vägrat det men nu så verkar det gå ner. Då kanske vi kan ta bort ersättningen snart som jag tror han inte blir så mätt utav. Ställde ner Edvin på golvet nyss då jag skulle hjälpa Alvin och då gick han kanske två meter innan han satt sig ner så nu är han på G med gåendet!
.
Nu ska vi äta frukost för halv elva ska vi vara på bvc sen tänkte jag att vi skulle kolla efter gran här hemma! Ikväll ska jag på tomtenatta på stan med Moa!
Alvin tyckte att Edvin skulle ha en hjälm som han sa..

Sänghimmel?

publicerat i Huset-barnrum
Köpte en sänghimmel till Edvin idag och var tvungen att testa, var egentligen tänkt som en födelsedagspresent.
Fick lov att bära in sängen och prova för vi har ju snetak och det är väl egentligen kanske inte tänkt till snetak. Men det funkade ändå tror jag, eller?

Bästa julklappen?

publicerat i Edvin
Idag precis när jag hade lämnat av Alvin ringer dom och säger att Edvin får en plats på Alvins förskola, på lilla avdelningen Guldfisken! Nu är det helt klart och vi är såå glada!! 10 januari klockan 09 börjar Edvin på förskola. Dom hade sålt sitt hus i fredags, snacka om tur! Kommer nog gå bra, tycker han vuxit till sig på bara några veckor och är inte riktigt lika mammig längre! Kläderna börjar bli för små dom med. Kanske bra med tanke på att han fortfarande har 68 i vissa kläder :-)
.
Edvin hade inte så stora fötter idag när vi mätte dom men stl 20 var såklart slut på båda ställena på Kavat skorna (och de flesta andra märken) men han trodde 21 skulle passa om jag hade en tjock sula i så det köpte jag. Måste bara hämta hem skorna och testa. Han går inte än så det kanske inte gör så mycket om dom är lite stora i början. Tjocka vantar har vi också köpt idag så nu är han snart redo för dagis start. Några saker som fattas. Var rätt urplockat bland vinterkläder så jag hoppas hans overall passar tills snön försvinner men om det fortsätter snöa i denna takt så vet jag inte :-)
Jag börjar snart dagis fast det vet jag inte om, kanske lika bra det :-)

4 dagar kvar

publicerat i Om mig
Om 4 dagar är det julafton, inte för att jag tror någon har missat det men utifall :-) Nej men vi har haft lite att göra i helgen och har fortfarande så nu ska jag snart sätta fart för att klä på Alvin som ska till dagis för sista gången detta år. Han är ledig till 10 januari då Edvin ska börja dagis han med. Vi skulle handlat de sista julklapparna i helgen men det kom lite annat upp så idag ska jag och Edvin åka till bland annat Ikea efter vi lämnat av Alvin. Ska även försöka mäta Edvins fötter på en skoaffär. Imorgon är det bvc och Alvin är som sagt hemma då vill jag inte behöva köpa några julklappar. Måste skotta, kolla efter julgran och griljera skinkan också..
.
Schemat kom ut idag men det är svårt att säga exakt hur jag går innan jag vet vilken grupp jag hamnar i men det ser ungefär lika ut. Många dagar till kl 16 i varje fall och det blir ett problem för då är jag i Västerås kl 17 med bussen och då stänger både Alvin och Edvins dagis + att det tar minst 15 minuter att komma till Alvins dagis, längre tid i och med att Edvin måste hämtas först. Andreas kan inte heller sluta tidigare varje dag för att hämta barnen, han har svårt att komma iväg den tiden han slutar i vanliga fall. Jaja vi löser det som Andreas sa, hm.. Om det bara hade varit i Västerås så hade det inte varit något problem.
.

Nej dags att sätta fart!

Snööö

publicerat i Huset
Jag och Alvin har skottat idag! Gud vad jobbigt det var, höll på att svettas ihjäl på slutet. Skottade fram oss till vedboden också så vi kan göra eld sen tänkte jag skotta till gästhuset men då blev Alvin lite trött på allt skottande så vi gav upp och Edvin somnade. Nu snöar det väldigt mycket så jag hoppas det slutar snart så vi inte behöver skotta igen. Andreas är på väg till ett möte på Arlanda så jag hoppas han hem ordentligt sen, fram kom dom i varje fall. Vi stannar nog hemma idag, onödigt att åka i detta väder i onödan.

Kvällsblogg

publicerat i Edvin
Godkväll!
Har inte hunnit med att titta in här förrens nu. Märks nu när Edvin är ÖVERALLT att jag inte har lika mycket tid över till annat. Nu är det två som drar fram saker och behöver jagas. Tur att han ofta sover minst två timmar mellan 11-13 på dagarna. Men just nu är jag rätt trött men nu håller jag på att koka knäck för andra gången idag men gjorde en liten sats tidigare som blev jättebra. Men nu råkade jag koka över denna i början för jag glömde av att jag nu gjorde dubbel sats i en liten kastrull. Jaja får se hur det blir. Har varit på julpyssel på dagis idag också! Gjorde en smällkaramell med Alvin medans Edvin kröp omkring utan mig. Kors i taket kanske blir en dagiskille utav honom trots allt :-)
.
Just det, Edvin tog igår sina två första steg. Vi har "tränat" honom lite genom att ställa honom på golvet en bit ifrån oss och sedan ropa på honom och igår tog han minsann två väldigt ostadiga steg emot mig, likadant gjorde han idag mot Andreas. Men väldigt ostadigt är det men nu är han på god väg!
Edvin tycker om att titta på maten i ugnen. Fast han får egentligen inte stå där men jag hade redan tagit bort honom x antal gånger. Han kan inte bränna sig även om det blir lite varmt men man vet aldrig med någon annans ugn så lika bra att säga aja baja, nej åt honom. Alvin är duktig på att hjälpa mig.

Vinterskor

publicerat i Barn shopping
Edvin måste ha vinterskor och jag tänkte åka och mäta hans fötter nu i veckan. Har försökt mäta hemma men har bara vanligt måttband men jag tror han har mellan 19-21. Om hans fot passar för Kavat så tänkte jag dessa. Defender heter modellen. Har ett par sådana efter Alvin i stl 21 som är utlånade men jag ska först kolla om Edvin ska ha den storleken. Alvins fötter är ganska smala så jag tycker inte Kavat har suttit så bra på honom förutom sommar sandalerna. Annars är det bra skor tycker jag!

Godmorgon

publicerat i Vardag
Godmorgon onsdag!
Är trött idag fast inatt har Edvin sovit helt okej, inte hela natten men rätt bra så det kanske går åt rätt håll snart. Tror det var hans förkylning som störde honom förut och kanske en tand som kommit upp. Han blir helt förstörd när han är förkyld, väldigt känslig måste jag säga kanske för han är kille ;-) Fast han är fortfarande förkyld men inte lika täppt. Idag är Alvin ledig som vanligt på onsdagar så jag funderar på vad vi ska göra, tror vi ska baka något men måste då åka in för att köpa några saker. Alvin går bara på dagis på måndag sedan är han ledig tills den 10 januari då Edvin ska börja på dagis. Snart är det bara en vecka kvar till julafton! Oj oj vad tiden springer iväg. Måste köpa massa böcker till skolan och sådant. Har förträngt det då det inte är så billigt med studentlitteratur.
.
Jag undrar om Edvin går snart för han står stadigt utan stöd och när vi håller i han lite lite då går han men så fort vi släpper så sätter han sig ner på en gång. Om han bara vågade släppa så tror jag han skulle klara det! Nej nu frågar Alvin om frukost så dags att gå..

Vad ska ni äta idag?

publicerat i Mat, recpept
Nu har jag black out på roliga maträtter. Får så ibland då jag tröttnat på allt och vet inte alls vet vad vi ska laga. Andreas brukar inte vara till så stor hjälp för han vet aldrig vad vi ska äta säger han (då är han ändå bäst på att laga mat här hemma och hittar alltid på något med det vi har hemma).
Jämt när han veckohandlar blir det dyyrt kommer bara hem med massa (gott!) kött och grejer så jag veckohandlar oftast i denna familj. Denna vecka hann jag inte skriva någon lista i förväg så det blev lite sådär.. Har i alla fall lagt fram nötfärs men köttfärssås åt vi förra veckan och veckan innan det och veckan innan det.. Edvin gillar köttfärssås så det brukar bli ganska ofta. Köttbullar kanske men det får Andreas göra för han gör god sås!
Är sugen på Andreas räckmackor eller kanske plankstek men det lär det inte bli idag!

Tisdag

publicerat i Om mig
Hallå där ute! Har ni någon stund över eller fixar ni massa inför julen? Jag har idag bakat Christmas Cupcakes innan mamma åkte hem. Dom blev goda och i jul ska dom få på sig lite White chocolate frosting. Har också planerat att göra Rocky Road och knäck i dagarna. Måste bara komma ihåg att köpa hem bakplåtspapper. Idag kommer Andreas hem igen och jag tänkte träna spinning/core idag med Moa. Denna gång ska jag få en plats på passet!
.
Såklart vaknade båda barnen samtidigt inatt, är inte det typiskt för man är ensam? Ja det gick väl rätt bra ändå tack vare att Alvin var snäll och la sig i vår säng och väntade tills Edvin hade somnat. Han somnade om tillslut i vår säng han med men när han kom upp stod han i trappen och ropade efter Pappa, pappa pappa. Jag kunde däremot inte sova så bra efter att dom båda hade vaknat.
.
Fick också dåliga nyheter igår då Edvin inte får plats på Alvins förskola. Dom som skulle flytta har inte fått sitt hur sålt tyvärr. Så nu ser det ut som dom hoppas kunna byta förskola i februari/mars. Vilket skulle innebära för oss att vi först måste skola in Edvin på den andra förskolan och sedan några veckor/månader senare skola in honom på Alvins förskola. Beroende på om/när vi får en plats. Kommer i varje fall inte tacka nej om vi blir erbjuden en plats eftersom det nästan aldrig blir någon ledig. Så det blir att åka tidigt på morgonen i januari antar jag. Får mitt schema nästa vecka så då vet vi hur det kommer se ut.

Mycket att göra

publicerat i Alvin&Edvin
Vår fina tomtenisse!

Alvins luciafirande var jättefint och han var så duktig som stod kvar och sjöng alla sånger. Sen blev han väldigt glad när han såg oss och vi fikade lite. Sen vann vi även kakor på lotteriet. Edvin tyckte det var jätte spännande och kröp runt i alla lokaler. Trodde jag inte då han är rätt mammig men nu brydde han sig inte alls om mig. Kanske ett bra tecken.
Lördagen använde vi till att städa och fixa en massa saker här hemma. Andreas röjde upp i hela källaren och satt fast alla hyllor i förrådet igen så vi kan bära över alla kartonger dit sen så slipper dom stå i gäststugan. Jag och Alvin städade på övervåningen medans Edvin sov. Dock hann vi inte allt som vi hade tänkt men så är det väl jämt.
Idag har vi varit på stan och inhandlat en massa julklappar. Inte alla för Andreas har alltid stora problem när vi ska köpa till hans pappa bland annat. Alvin var hos Moa och Adam under tiden och hade nog väldigt roligt. Tack för hjälpen! Edvin sov sig igenom hela besöket på stan ( 3 timmar). Vi fick till och med äta lunch ifred ;-)
Nu är jag trött och skulle egentligen ha veckohandlat men det får bli i morgon direkt efter vi lämnat Alvin på dagis. Andreas ska bort i morgon och kommer hem på tisdag men mamma kommer ner och håller oss sällskap så vi slipper vara ensamma. Måste även berätta att Edvin sov hela natten inatt utan att ÄTA. Kors i taket, får väl se om det bara var inatt eller ej.
Edvin var också lite tomtenisse i fredags och charmade Alvins förskollärare. Dom tyckte han såg så lite ut när han kom krypandes i världens fart. Jag bär oftast honom när Alvin hämtas då jag inte orkar klä av honom så dom har inte sett han så ofta "In action". Han är ju ganska liten för sin ålder så han ser lite liten ut när han kommer :-)

Fredag och lucia

publicerat i Vardag
Godmorgon!

Vi har precis ätit frukost här och nu leker Alvin med sig själv och Edvin går runt vardagsrumsbordet för att hitta något att tugga på. Edvin står väldigt stadigt nu när man släpper honom och han står utan stöd men han vågar inte ta något steg utan sätter sig lite försiktigt. Idag efter klockan två ska vi vara på Alvins dagis och sedan klockan tre är det dags för lucia. Alvin ska vara en liten tomtenisse! Alvins farfar och Agneta kommer också för att titta så det tycker Alvin ska bli roligt! Får se om Edvin kan sitta still ;) Nu ska jag ladda batterierna i kameran och borsta tänderna på vildingarna.

Torsdagen snart slut

publicerat i Vardag
De flesta av barnens paket inslagna och klara, några kvar att slå in och köpa. Alvin behöver både byxor och tröjor såg jag idag så det får nog blir några julklappar. Tyckte nyss han växte ur gaderoben, dags igen kanske..
.

Godkväll! Piggnade inte till förrens efter lunch lagom till att Alvin skulle hämtas. Tänkte ett tag att vi skulle åka in till Ica Maxi för att handla några saker till helgen men hade inte ork till det så Andreas har varit där nu. Hoppas han kommer hem med något gott idag! Fick hem ett paket med barnens böcker idag som jag beställt (julklapp) och igår kom Alvins NS tröja så nu är det några till klappar som ska slås in! På söndag ska antagligen Moa och Adam (Tack!)ta hand om Alvin en stund så vi kan handla julklappar till alla andra som vi inte börjat med än. Sen är det maten som ska handlar och vi ska julbaka.
.
Någon som har tips på bra griljering till julskinkan? Så tar jag gärna emot det.

Byrå?

publicerat i Inredning
Har letat ett tag efter en byrå på blocket åt Edvin men inte hittat någon som faller mig i smaken. Någon av dessa på Ikea gillar jag.
Gillar den översta Hemnes men den finns inte på vårt Ikea och den i mitten tror jag är ganska liten. Den längst ner är också en Hemnes och den har vi i svart. Gaderob går inte eftersom vi har rätt mycket snetak i deras sovrum.

Ställa in julen

publicerat i Om mig
Jag ställer snart in julen om vi inte får sova på nätterna. Är trött på att låtsats vara pigg. Jag är INTE pigg. Blir snart smått tokig på detta. Edvin vaknade halv elva och var vaken till närmare två. Han låg och tuggade på sin napp så jag tror det kliar i munnen på honom och han är förkyld men vi vill sova.. Alvin kom också in så Andreas fick lägga sig där tills jag väckte honom för jag inte orkade ta Edvin som vägrade sova!! Har inget roligt att skriva så jag tror jag slutar nu. Är yr och trött och har hundrafemtio saker som måste göras.

Kakor

publicerat i Mat, recpept
Bakade igår några kakor till lotteriet på Alvins lucia på fredag. Tog ett säkert kort och bakade Chocolate Chip Cookies från Piece of a cake (Leila). Kakorna brukar i alla fall ta slut väldigt fort på våra kalas så det blir nog bra. Nu vill jag baka något till oss själva också inför jul men vet inte riktigt vad. Funderar på vad vi ska ha för efterrätter på juldagarna också. Tror jag ska testa chokladfondant någon dag, det har jag aldrig gjort förut.

Nu hittade jag Edvin i mitten av trappen, han är sjukt snabb för han vet att han inte får och blir så arg när vi tar ner honom. Men han är faktiskt duktig på att klättra i trappen, vet exakt hur man gör. Vi ska köpa en till grind, vi har en som ska målas och sen vara där uppe.

Onsdag och pannkaka

publicerat i Vardag
Nu sitter jag och Alvin och äter pannkaka. Hans önskemål, lite roligt att han tycker om pannkaka nu för när han var mindre öppnade han knappt munnen när vi åt pannkaka men nu tycker han det är smaskens! Speciellt med massa sylt. Eller sylt och sylt vi brukar tina frysta hallon och blanda med lite socker. Mycket godare än köp sylt tycker jag. Edvin har sovit sig igenom lunchen men nu håller han sig vaken ganska länge på morgonen. Försöker hålla han vaken till närmare elva så han kommer in i dagisrutiner sen. Han kan ändå inte äta pannkaka då den innehåller en massa mjölk :-) Idag blir det bara att vara hemma och jag tror Andreas kommer hem lite senare idag så lika bra att ta det lugnt så eftermiddagen inte blir så jobbig. Igår var det väldigt gnälligt här hemma!
Edvin passade på att leka med garaget igår när Alvin inte var hemma.

Gamla bilder

publicerat i Alvin
Gamla bilder på Alvin som jag hittade i bloggarkivet. Roligt att kolla tillbaka!
Alvins första donken hamburgare, då blir man glad! Haha..
Han lekte alltid med mina diadem ett tag!
Provar sitt nya set från PoP som han skulle ha inför dagisstarten. Detta måste vara i juli 2008.
Busig kille!
Jag tog studenten när Alvin var 11 månader, juni 2008.
Diska/bada är roligt!
Alvin älskade bollar när han var mindre, nu med men när han var liten var det nästan det enda han lekte med!
Alvin med sin morbror Liam, som läser bok för Alvin. Vi fick lov att ställa upp vardagsrumsbordet så här för Alvin klättrade så mycket på det!
Samma sommar som Alvin fyllde 1år gifte sig min faster.
Glada Alvin! Känns som evigheter sedan han var så liten! Men nu när jag ser bilder kommer jag ihåg det mesta!

Håller tummarna

publicerat i Alvin&Edvin
För två veckor sedan när jag var på utvecklingssamtal så sa Alvins ena fröken att det antagligen är ett barn som ska sluta på den lilla avdelningen som vi sökt till åt Edvin och att hon trodde att det var vi som stod på tur. Hon kunde inte säga säkert men jag ringde till kommunen men då lät det inte som vi var först. Men hon sa att jag skulle återkomma om två veckor så nu har jag precis pratat med dom och det ser ut som platsen blir vår om dom som ska sluta får sitt hus sålt i tid. Gud vad skönt det skulle vara! På måndag vet vi säkert. Osäkert dock när dom ska sluta, om dom inte slutar i januari vet jag inte hur vi gör för vi måste ha en förskoleplats i januari innan jag börjar skolan för ingen av oss kan vara hemma. Inte får jag något schema förrens 20 december heller. Håller mina tummar nu!
.
Igår kväll blev ingen bra kväll för Edvin kunde inte somna för han var är så förkyld så han var vaken till halv elva sen började Alvin vakna och mina kakor jag skulle baka blev inte alls bra. Jag som inte brukar misslyckas med bakning. Får göra om idag för jag ska baka till Alvins lucia, dom har något lotteri som föräldrarna brukar baka till. Dock frivilligt. Fast Edvin sov hela natten så det var jätte skönt! Idag skulle jag behöva åka in för att tanka bilen och köpa en ny tomtemössa åt Alvin. Får se om vi hinner det innan Alvin ska hämtas.

Måndag, klappar och tja

publicerat i Alvin&Edvin
Edvin har börjat sträcka upp handen och hejja när man säger Tja. Ser så roligt ut. Alvin gör ju så när han ska hejja, fast han säger hoooj :-) Edvin börjar bli lite busig av sig minsann men än så länge är han mycket lugnare än Alvin var i samma ålder fast Alvin gick när han var lika gammal. Så det kanske kommer ;-)
.

Goddag måndag!
Andra advent har vi passerat och snart är det inte många dagar kvar till julafton. Klapparna till barnen är nog snart klara. Beställde precis en Nova Star tröja från Kidelin.se (som har 30% på alla barnkläder just nu) åt Alvin som julklapp. Sen ska jag snart slå in två klappar som jag köpte förra veckan, en bil med Musse Pigg och en traktor med skopa. Annars är det bara åt mamma och Janne jag köpt en julklapp men har i alla fall en aning om vad jag ska köpa åt några andra. Har ni börjat med klapparna? Eller väntar ni ett tag till?
Skulle behöva göra ett besök på stan, utan barn helst så vi får se när tiden finns till det. Ska strax skriva upp en lista på vad som behöver handlas i matväg inför julen. Vi ska fira julen här och får besök i några dagar men vi ska inte stå för all mat men en del ska bakas och inhandlas.
.
Alvin är på dagis idag fast han börjar bli ganska förkyld men jag sa åt dom att ringa om han blev för förkyld och det skulle dom göra i sådana fall. Det är Lucia på fredag och dom ska träna på det denna vecka. Måste kolla så han kan ha sina tomtekläder från förra året men jag tror det. Edvin ska nog också få vara tomte eller pepparkaksgubbe på fredag.
.
Hoppas ni har en bra måndag!

Edvins rum

publicerat i Huset-barnrum
Nu är Edvins rum som gott som klart! Fönstret ska målas och dörren ska kapas och sättas dit. Alla dörrar ska målas också men vet inte riktigt när det ska ske. Ja Edvins rum ska inredas också, nu är det tomt.
I hörnet ska spjälsängen stå hade vi tänkt.
På en korta väggen ska en byrå stå. Någon som har bra tips på en vit byrå som Edvin kan ha sina kläder i? Inte Malm (Ikea) för den har Alvin och vi vill inte att dom ska ha lika.


På väggen till höger ska vi ha någon slags leksaksförvaring. Alvin har en expedithylla och jag vill ha något liknande åt Edvin som man kan stoppa in fina korgar/lådor i.
Edvins rum kommer kännas större fast dom har lika stora i och med att Edvin bara har spjälsäng än så länge. Matta, lampa, gardin mm ska han också få såklart.
Så här ser Alvins rum ut just nu. Edvin passar på att leka när Alvin inte är hemma. Vi hade tänkt ha svart, vitt och grönt men just den gröna färgen som vi gillar finns det inte så gott om så vi får se hur det blir sen. Alvin gillar stjärnor,dödskallar, blått och svart.

Tips, Nova Star

publicerat i Barn shopping
Idag gömmer sig det en rabattkod på 30% på Nova Star hos SmåVi. Fanns dock inte så många storlekar kvar så ingen tröja till Alvin men kanske en till Edvin.
Only Black T

Fullt med folk

publicerat i Edvin
Idag var jag och Edvin in till stan en sväng och först skulle vi till Ica Maxi/ Hälla köpcenter. Var fullt med folk överallt, hittade inte en parkering så där hann vi aldrig gå in sen ner på stan där parkeringshus och alla parkeringar var fulla. Ställde mig tillslut vid Moa en bit bort. Vi hann i alla fall i tid till lunchen med Emilia men vi hann inte gå på stan innan som jag hade planerat. Kanske lika bra då man knappt kom fram med barnvagnen.
.
Nu är Andreas och Alvin på middag och jag har lagt Edvin för ca en timme sedan. Han var så trött trots han sovit två gånger idag. Han gnällde från fyra fram tills han somnade så det var tur vi stannade hemma. Han har aldrig somnat speciellt lätt på andra ställen än sin säng. Så det är inte bara att lägga ner honom någonstans sen sover han. Skönt att vi ska fira jul hemma så han får sova i sin säng på de tider han brukar sova!
En bild på Edvin från i våras, han kan fortfarande ha den tröjan ;) Imorgon blir han 11 månader!

Fredags kväll

publicerat i Vardag
Dagen har försvunnit förbi men nu väntar vi på att Idol ska börja igen. Jag tror att Minnah åker ut, om inte hon gör det så åker Olle. Vad tror ni? Vi har ätit Gino till efterrätt idag och det är så gott! Alvin hann inte få efterrätt idag för han var så trött och grinig så han fick gå och lägga sig. Somnade på några minuter gjorde han och då är han trött. Ändå har vi bara varit hemma och inne idag men han röjer runt här hemma så det tar nog på krafterna. Vi råkade också tvätta Andreas gamla HTC i tvättmaskinen eftersom att Alvin hade lagt den i fickan på hans jeans. Vilket han sa när tvättmaskinen var klar. Tur att han har fått en ny Iphone från jobbet, hoppas dom inte kommer vilja ha tillbaka hans gamla ;-)
.
Imorgon ska jag träffa en kompis på stan för lunch och Edvin får följa med så Andreas kan fortsätta på Edvins rum med hjälp av Danne (och Alvin då). Sen ska jag och Edvin vara ensamma hemma på kvällen då de andra ska på middag. Egentligen skulle vi också följt med men Edvin sover alltid den tiden vi är bortbjudna till och även om han somnar i bilen på vägen dit så vet jag hur det slutar. Lite smågnälligt. Han tycker om sina rutiner den killen :) Kanske jag passar på att hyra någon film, tips någon?

Bättre natt och fredag

publicerat i Alvin&Edvin
Godmorgon fredag!



Inatt har Edvin sovit bättre, inte helt bra men bättre än de tidigare nätterna denna vecka. Han har ätit 2 gånger men somnat om rätt fort efter det. Det kanske är så att han är hungrig men nu äter han helt okej på dagarna och det är inte varje gång det hjälper med en flaska men ibland verkar det vara därför han vaknar. Han vägrar ju välling och äter bara ersättning så det är väl inte jätte mättande. Ska ge ett sista försök med välling.
Idag är det bara -7 så idag kan nog Edvin sova ute igen. Det är inte så lätt att få honom att somna inne på dagarna men när det är -17 så vill jag helst inte att han sover ute. Jag undrar om Edvin kommer kunna ha sin overall hela vintern. Det är stl 74 och den är fortfarande lite stor men han är rätt lång mot sin vikt så vi får väl se. Kanske bäst att köpa en i stl 80 innan det tar slut ändå.. Vinterskor måste han också ha! Det ska vi nog kolla på i helgen/nästa vecka.

Renoveringen

publicerat i Huset
Fönstret i badrummet är nu målat och klart, bara resten av fönstren kvar då. Några har frågat hur det går med renoveringen och det går väl sakta men säkert. Håller på med övervåningen och tyvärr kan vi inte göra så mycket när barnen sover där uppe på kvällarna. Edvins rum är det som står på tur och Andreas började lite förra helgen men Edvin hade hög feber så jag kunde inte riktigt hålla Alvin därifrån. Alvin ska ju gärna vara med och hjälpa till men är lite i vägen ibland :-) Skulle behöva barnvakt en helg till åtminstone Alvin! Men sen när Edvins rum och hallen är klar kanske Andreas kan tapetsera vårt sovrum när dom sover för de ligger inte vägg i vägg med barnens sovrum. Vi har tänkt att övervåningen ska vara klar innan årsskiftet! Edvins rum är jobbigast för det är dåliga väggar där.
.
När övervåningen fått tapeter och lister är det undervåningen kvar. Kök, hall och vardagsrum. Köket ska bli större och få ett nytt kök, golv och tapeter. Hallen ska byggas om lite bland annat trappen, sen ska det bli nya tapeter och klinker. I vardagsrummet ska det byggas ett vedställ, tapetseras, nya golv och bygga ut en vägg litegrann. Sedan ska vi måla om murstocken till kaminen. Vet inte när vi ska börja med undervåningen eller vad vi börjar med än, men köket är ju ett litet projekt..

Begravning och sömnlöst

publicerat i Vardag
Idag har Andreas varit ledig och hemma med Edvin och Alvin för jag har varit på begravning. Aldrig roligt att vara på en begravning men det känns på ett sätt bra så gamla människor får somna in innan dom plågas för mycket av sjukdom. Som tur var så var vädret på min sida, inge roligt att köra många mil om det är snökaos.
Tänk om den här lilla killen bestämde sig för att SOVA på nätterna så skulle vi vara glada här hemma. Inatt var en natt utöver det vanliga. Edvin vakndade 22:30 när vi skulle sova, satt i vår säng och klappade händerna, knackade på min axel när jag vände mig om mm till klockan 01:15 sen bestämde sig han för att skrika någon timme innan han somnade med hjälp av en flaska (hade redan försökt några gånger). Alvin kom upp 3 gånger sen vaknade han klockan 6 imorse så då gick Andreas upp med honom.

Alvin ute

publicerat i Alvin&Edvin
Fick på Alvin en mössa som man knyter under hakan idag, inte varje dag det händer! Den åker inte ner för ögonen så det måste vara skönare för honom. Alvin kom dock in rätt snabbt. Nu är det bara -8 men imorse var det -18 och inatt när jag och Edvin var vakna var det -23. Det är kallt tycker jag. Jag och Edvin var vakna mellan 2-5.. Då var jag inte så glad! Ingenting hjälpte så ett tag trodde jag att vi inte skulle sova mer men vid 5 hjälpte flaskan jag hade gjort ordning.
.
Önskar mig i julklapp att Edvin börjar sova hela nätter!

Pepparkaksmuffins

publicerat i Mat, recpept
Jag och Alvin har bakat pepparkaksmuffins nyss för han blev så rastlös och vill inte gå ut.
.
100g smör
2 dl mjölk
2 ägg
1,5dl socker
4dl vetemjöl
2tsk bakpulver
1msk pepparkakskrydda
1. Sätt ugnen på 200grader, smält smör och tillsätt mjölk.
2. Vispa ägg och socker poröst, rör ner hälften av mjölkblandningen
3. Blanda mjöl, bakpulver och pepparkakskrydda. Rör ner det i smeten och tillsätt sedan resten av mjölkblandningen.
4. Fördela smeten i formar och in i ugnen ca 12-15 minuter.
.
Dock bytte vi ut mjölken mot vatten och smöret mot mjölkfritt smör. Tänkte prova baka mjölkfritt så Edvin någon gång kan vi en liten smakbit av oss. Han blir rätt avundsjuk nu när vi äter något han inte får smaka. Inte för att han är tillräckligt gammal för att äta massa socker men någon smakbit gör mig inget.