Seg

publicerat i Om mig

Är lite seg idag.. Inte så bra dag att vara seg på när det blir nog bra ändå, det brukar lösa sig med lite musik. Alvin sover just nu, han har sovit ett bra tag men snart måste han vakna så han hinner få tidig middag innan han/vi ska åka. Andreas slutar en timme tidigare idag så vi kan skjutsa Alvin en bit på vägen. Alvin är inne på burkmat igen, vägrade min mat och för ett tag sen vägrade han burkmat. Jaja, spelar inte mig någon större roll huvudsaken han äter något.

Sitter här och funderar på vad jag ska ha på mig ikväll, tror det blir en kjol som jag köpte igår och ett svart linne sedan blir det strumpbyxor för det är inte sol idag så det blir nog kallt ikväll. Vi ska nog vara ute en del, iallafall ska vi grilla. Men SKIT också.. Vi ska ju grilla? Vad hade jag tänkt att vi ska grilla för något då, vi skulle ta med oss kött och grilla.. Vi har inte köpt något kött eller kyckling. Man vill helst att det ska ligga i marinad ett tag. Jaja, får köpa det och snabb marinera som vi brukar göra ibland. En gång fick vi lov att ta påsar från ica och marinera i bilen.


Hoppas ni får en bra kväll! ♥

Längesen

publicerat i Alvin
image160
Tänk vad liten Alvin var vid nyår.. Känns som en evighet sen.

image161

Nu är han en stor kille! Han står längre och längre utan stöd nu fast det är fortfarande bara i sekunder inga minuter :-) Han har börjat med att visa när han är arg med att kasta saker omkring sig. Fast han gör det ibland när han vill retas också för sen kollar han på oss och skrattar.

Godmorgon

publicerat i Vardag
Godmorgon.. Idag har vi inte varit ute och gått för jag blev väldigt hungrig sen somnade Alvin och nu har jag duschat. Vi har lite att göra idag så det kanske var lika bra. Alvin ska sova hos sin mormor idag och vi ska skjutsa honom halva vägen sen måste vi fort hem och göra oss klara för vi blir hämtade vid 18. Vi måste till systemet och vi måste fixa något att grilla. Tror det blir kycklingfilé men jag skulle behöva köpa det nu så jag kan marinera det. Har två stora påsar tvätt att stryka sen ska Alvins väska packa för det gör han nog inte själv :-) Sen är det säkert något mer som ska göras..

Igår fick jag tillbaka mitt konfliktarbete och det blev ett VG! Då blev jag glad.

Sova

publicerat i Vardag
Vi har varit ute och gått hela dagen nästan hittils. Vi gick ut en stund efter frukosten och då ringde Xandra som ville ha sällskap i två timmar eftersom hon inte hade någon lektion. Så vi var ute och gick. Nu har vi ätit lunch och Xandra ska komma hit igen efter hennes prov. Hon läser till undersköterska. Alvin är gnällig för han är trött men han började skrika hysteriskt nyss när han skulle sova så han får vara uppe ett tag till. Nu leker han i sitt rum. Vi tar inte upp honom direkt han skriker lite men jag låter aldrig honom ligga i sängen och gråta ensam. Han vet att han ska sova tillslut iallafall även om han får komma upp en stund. Detta fungerar bra för oss.
Nu ska jag diska lite..
Kram på er :-)

Godmorgon.

publicerat i Vardag
Godmorgon idag tror jag det blir sol! Det blev sol tillslut igår med men på kvällen. Idag kommer Xandrea hit för vi ska nämligen på stan när Andreas slutat jobba. Lättast att åka ner utan Alvin. Vi ska först och främst hitta en present till Emma sen kolla lite på kläder och skor. Jag såg ett par skor på skopunkten förra veckan som jag är sugen på men är lite osäker på kvailtén men det spelar inte så stor roll om dom går sönder. De kostar bara 249:-, dom var iallafall inte hårda. Nu ska jag äta frukost. Jag och Alvin har reda varit ute och gått och jag har duschat! Alvin sover han..

Paus

publicerat i Vardag

Nu sover Alvin igen efter några timmars trötthet, försökte natta honom innan han åt lunch men det gick inte. Så då fick han äta lunch och vara gnällig samtidigt vilket inte är så roligt för varken honom eller mig. Han åt inte så mycket. Nu ska jag dricka lite kaffe och läsa aftonbladet. Sen läsa igenom mitt tal några gånger.

Linnet

publicerat i Om mig
Fick mitt linne från H&M förra veckan. Linnet med rosetten. Jag blev nöjd.

451598-159451598-158

Måndag

publicerat i Vardag
Alvin sova hela natten och det är så skönt när han gör det. Nu sover han igen men vaknar nog strax. Det är inte så bra väder här idag så vi ska vara hemma och fixa lite. Jag ska göra klart mitt tal som jag måste läsa upp i svenska c. Nu ska jag kika lite efter jobb och ringa ica maxi om smörgåstårta. Måste kolla vilka som kommer på min student den här veckan också. Hoppas de flesta av mina släktingar kan komma =)

Bortglömd

publicerat i Om mig
Jag har nästan glömt bort att jag ska ut två gånger denna vecka, eller jag har inte glömt det men inte tänkt på att det var två gånger på samma vecka. På fredag fyller Emma år så hon ska firas. Alvin är hemma med Andreas då! Jag måste ha någonting på mig också. Tur att jag och Xandra ska ner på stan imorgon när Andreas slutat jobba. Fast jag har en oanvänd klänning här hemma som jag köpte i mars. Ska kika om jag har någon bild på den. Isåf kanske jag tar den på fredag. Hittade en väldigt dålig bild men den får duga. Ja vi får se, vet inte om jag vill ha klänning. Vilket problem...

image152

Hemma

publicerat i Alvin

Nu är lilla Alvin hemma och har lagt sig för kvällen/natten (hoppas vi). Han har varit lite trött nu på eftermiddagen men han hade varit så snäll hos sin farfar och sovit bra. Fast han var trött när han kom hem, men ibland är han lite gnällig på eftermiddagarna. Han har sedan några dagar tillbaka börjar rata allt mer burkmat. Det blev så efter jag börjat göra lite egen mat då och då. Så idag kokade jag kyckling och broccoli till honom men han var så trött nu så han åt inte så mycket. Finns kvar till lunch imorgon också. Han blev glad av att se oss i alla fall, så det känns bra. Men han ska ju sova borta på onsdag igen, fast det har varit planerat lång innan vi kom på att vi måste städa så nu får det bli så. Han brukar nästan aldrig sova borta i alla fall.  Sedan dröjer det nog ett bra tag innan nästa gång blir. Antagligen när jag tar studenten men då ska nog mamma vara barnvakt här på kvällen tills jag/vi kommer hem om Andreas ska med ut. Men det är nog mest vi som tycker det är lite jobbigt att han ska vara borta, Alvin verkar inte bry sig. Han märkte knappt att vi gick igår. Det är skönt att han inte är blyg tycker vi.

Nu ska jag skriva ett arbete om världsekonomi och Rwanda.


Söndag

publicerat i Vardag

Lite tomt utan Alvin här hemma.. Ingen som stör när man ska äta frukost eller sitta vid datorn. Fast han kommer snart hem igen, hans farfar ska skjutsa hit honom efter lunch. Vi har inte så mycket kvar nu att städa, går ganska fort för lägenheten är liten. Vi saknar honom nu :-)
Nu ska jag läsa aftonbladet!

Staden

publicerat i Om mig
451598-149

Jag och Alvin har spenderat vår dag i solen med Xandra och Martina. Träffade Emma en snabbis men hon klippte Xandra då så det blev bara ett snabbt hej! Ska nog träffa henne på söndag om det hinns med. Det är ingen bra kombination att vara på stan med barnvagn när det är löning, fredag, sol (varmt!) och ja helt enkelt massa folk. Gina Tricot hade nyöppning i deras nya butik igår så det var jätte mycket folk där. Inte så otippat. Nu ska vi kolla på tv och american gangster.

Fredag

publicerat i Vardag
Igår kväll fick Alvin spel, eller han vaknade och var helt plötsligt superpigg (övertrött). Han sprang runt och jagade sina leksaker och kastade iväg nappen sen sprang han efter den och gjorde om samma sak igen flera gånger. Eller ja han kröp då, inte sprang. Tillslut så somnade han om innan 23. Han sov hela natten som tur var.
Vi har varit ute och gått nyss och jag har ätit frukost, ska väl ge Alvin gröt snart och hoppas på att han blir lite trött snart så jag får duscha.

Låda

publicerat i Alvin
Igår när jag lagade mat så ropade Andreas på mig. Då hade Alvin på något sätt krypit upp på bobbycaren och ner i sin leksakslåda. Där satt han och hade det roligt, synd nog hann jag inte ta kort. Ibland försöker han krypa upp på dammsugarn och annat som man kan sitta på. Roligt nöje :-)

Dålig service

publicerat i Om mig
Tänkte på en sak. Jag hatar när man vill ha hjälp i en butik och det inte finns någon vettig människa att fråga som arbetar där. Vi var på stadium i söndags och det var ganska mycket folk i butiken. Så det tog lång tid innan vi fick hjälp och då var det ändå en tjej som arbetade där som stod bredvid oss och hjälpte en annan kund som hon verkade känna. Fast vi hade stått där väldigt länge så tyckte hon att hon kunde prata med kunden fast den var klar.
Ja iallafall så skulle hon mäta Alvins fötter. Hon mätte hans fot och han hade den inte helt rak utan drog in tårna. Då sa hon, ja han har nog stl 17 fast han hade inte fötterna rakt så jag vet inte riktigt vad han ska ha. Då tänkte jag nej? Ska vi gissa då eller? Då fick vi mäta själva tillslut fast vi köpte inga skor där för hon visste inte vilka skor som hade hans storlek som fanns hemma. Så är det ofta tycker jag.. Borde inte folk som arbetar i en butik veta vad dom pratar om.. Jag stör mig på sådant.

Godmorgon

publicerat i Vardag

Godmorgon.. Känns som det var ett tag sen jag skrev här nu fast så länge sen var det inte! Men denna vecka har jag lite att göra + att jag inte varit inne så mycket när det är så fint väder ute.. I måndags kom Xandra hit på morgonen så då gick vi ut och gick några timmar. Köpte sallad till lunch och åt ute också. I tisdags så var jag och Alvin till tandläkaren eftersom han ramlade och slog i dem så han blödde i fredags. Men det såg bra ut och vi skulle komma tillbaka i maj för att kolla då. Jag fick inte läkartid för det är strejk så jag skulle ringa när strejken var över. På kvällen åkte vi hem till Jonas och Emma på fika.

Idag ska vi bara vara hemma tror jag. Alvin var lite bråkig inatt så han orkade inte hålla sig vaken tills vi skulle ut och gå så han sover redan. Jag får väl gå efter frukost idag då..


451598-150

Suck

publicerat i Vardag
Jag har mycket att göra. Har verkligen jätte mycket i skolan denna vecka, vet inte rikigt hur jag ska hinna men det brukar lösa sig. Har nyss tvättat och strukit fyra maskiner tvätt också, jippi. Längtar tills nästa vecka då några kurser har slutat men då måste jag ta tag i matte c istället. Ännu roligare är det att jag har hittat en knöl i armhålan. Ganska stor eller ja inte jätte men inte pytteliten heller. Ska ringa läkarn imorgon, men strejken har nyss börjat så vi får se om jag får en tid. Sen måste jag ringa folktandvården åt Alvin då han gjorde illa sina täner i fredags och började blöda sedan tror jag han kom åt dom igen idag för det började blöda lite igen.
Alltid ska det vara något.. Måste anmäla det till länsförsäkringar också, man ska alltid anmäla när dom gör sig illa speciellt tänder och likande. Nu ska jag snart plugga..

Måndag

publicerat i Vardag
Så var det måndag igen.. Helgerna går snabbt. I helgen så har vi börjat med att dammsuga den gamla lägenheten och vi har sålt vår gamla tv till Xandras mamma. Vi körde dit den i lördags. Sen har vi lite fler möbler att sälja där borta. Nästa helg ska vi städa ordentligt. Alvin ska vara hos sin farfar, dom ville att han skulle sova kvar där så det får han väl göra. Blir lite mycket sova borta för han då han ska vara hos mamma på sista april men han brukar aldrig ha några problem med det och vi måste verkligen städa lägenheten. Vi brukar inte ha barnvakt så ofta så vi kanske hinner gå på bio om vi har tur.
Igår så var vi ute ganska mycket, var ute och gick sen joggade jag på eftermiddagen.. Skönt när det är sol! Idag ska vi nog träffa Xandra en stund tror jag..

Vad ska ni göra?

Lördag

publicerat i Vardag
451598-148

Idag är det inte någon sol här! Vad tråkigt. Jag som hade tänkt mig att vara ute och gå långt med Alvin idag. Men det kan man väl göra ändå. Ska höra vad Andreas tycker om det. Annars så ska vi till gamla lägenheten idag och börja städa. Jag tror min mama tidning har kommit också så då får jag lite att läsa ikväll. Vi ska se American gangster ikväll, den är jätte lång men Andreas vill se den så jag får väl ställa upp för min älskling =)

Vad gör ni idag? Är det sol?

Jobb

publicerat i Om mig

Nu vet jag inte hur många som är från Västerås som läser här men om det är någon som har tips på jobb jag kan söka så tipsa på! Eller bra sidor med annonser.. Jag kollar nog de flesta men man vet aldrig. Är lite desperat för jag vet inte vad jag vill göra efter studenten och den är snart!

Alvin

publicerat i Alvin
451598-147451598-146

Undra vad jag ska hitta på för bus nu? Ungefär så tror jag Alvin tänker hela dagarna..

Fredag

publicerat i Vardag
Idag är det fredag, var härligt.. Fast inte lika härligt är det att vi måste börja städa ur den gamla lägenheten som vi ska "lämna tillbaka" den sista april. Väldigt roligt ska det bli att ge sig på att försöka torka fönsterna där.. Jag försökte förra våren men jag tror ingen har gjort det på flera år där. Fast dom ser inte så smutsiga ut som dom antagligen är. Nästa helg har vi barnvakt över dagen på lördagen så då hinner vi nog med lite mer.

Sista april har vi också barnvakt för då ska Alvin sova hos mamma, vi ska till Jonas och Emma. Sen den 2 Maj ska jag hem till min kompis Emma som fyller år och vi ska nog gå ut på kvällen men då får Alvin vara med Andreas. Undra om jag orkar gå ut två gånger på två dagar, haha.. Kommer säkert somna eller nått.. Känner mig som en gammal kärring.
Idag ska vi i alla fall inte göra något särskilt tror jag, kanske kolla på en film eller något. Om Alvin vaknar snart ska vi med Emma ner på stan. Det är lite jobbigt när man skriver Emma tre gånger på ett inlägg men ingen av dem är samma Emma. Väldigt vanligt namn är det i alla fall :-) Nu ska jag leta på kamerasladden!

Godmorgon

publicerat i Vardag

Nu är det redan onsdag och Andreas är på konferans idag och imorgon. Men vi blir inte helt ensamma för min mamma ska sova här. Undra om jag ska låta henne sova inne hos Alvin fast det spelar nog ingen större roll för de sista två nätterna har han sovit hela natten igen. Nu springer Alvin runt efter sin fotboll, han älskar bollar. Sen försöker han emellanåt att klätta upp på resväskan. Så jag får nog inte sitta här en längre stund. Återkommer senare.

Tänd ett ljus

publicerat i Allmänt
Tänd ett ljus och låt det brinna för Engla och hennes familj! Det är hemskt det som har skett, finner inga ord.. Att någon kan vara så grym mot ett barn, ja mot någon överhuvudtaget men mot ett litet barn. Jag förstår inte. Det finns många sjuka människor där ute, för många som inte får hjälp. På något sätt hade man förstått att Engla inte längre var vid liv men jag hoppades ändå för hennes familj. Så nu ska vi tända ett ljus klockan 21 för Engla!

Helgen

publicerat i Alvin

Alvin satt bra i sin nya bilbarstol. Den verkar superbra. Men det är ingen stol för de som har en liten bil för den som sitter i framsätet får ingen stor plats. Sedan är det ganska fult med benen eller vad man ska kalla det som stolen sitter fast i. Men den är mjuk och Alvin sitter högre så han ser ut lite. Sedan så är väl inte utseendet det man köper en bilstol för... En sak till, det är ingen stol man flyttar runt!

451598-141 451598-143
451598-142

Sista bilden blev så rolig, skrattar jämt åt den. Alvin fick resa i sin pyjamas!

Lite dåligt

publicerat i Alvin
Lite dåligt med bilder på sistonde.. Men nu blir det lite bättring. Ibland hinner jag inte trixa med bilder och orkar inte ladda in dom i datorn ibland. Bilderna är från förra veckan.

451598-137   451598-139
451598-140

Måndag

publicerat i Vardag
Tack för tipsen angående filmerna. Vet inte vilken jag ska välja, missade a beautiful mind igår fast jag visste att den gick. Jag är sugen på att se Alice och jag.

Natten har varit lite bättre än de andra så jag antar att Alvin snart blir helt fri från förkylning. Vi vaknade till sol och hann ut och gå men nu spöregnar det. Roligt.. Jag ska duscha nu medans Alvin sover sedan ska jag lägga upp lite nya bilder.

Någon?

publicerat i Om mig
Någon som sett någon av dessa filmer och kan säga om dem är bra?
Jag ska analysera och sammankoppla en film med ett avsnitt i min pyskologibok. Så det räcker in med att filmen är bra utan den ska vara ganska lätt att förstå. Inte för invecklad. Hellre att den har en intressant handling än att den är bra.

  • A Beautiful Mind, Ron Howard

  • Alice och jag, Rebecka Rasmusson

  • Betty Blue, Jean-Jacques Beineix

  • Motståndaren, Nicole Garcia

  • Dr Strangelove, Stanley Kubrick

  • Gökboet, Milos Forman

  • Hemma

    publicerat i Vardag
    Nu är vi hemma! Vi kom hem vid 14 tiden. Hann svänga förbi min mormor där vi fick god lunch och min lilla kusin Thim hälsade på (6mån). Alvin tyckte han var lite spännande. Vi har haft en bra helg men mindre roligt är att vi knappt sovit någonting. Alvin har varit riktigt jobbig på nätterna. Men nu verkar han bli friskare så denna natt kanske blir bättre. Att försöka sova 3 stycken i en 90cm säng är ingen hit att prova på. Tur så sov Alvin i alla fall i sin resesäng också.

    Sedan vi kom hem har jag packat upp, varit ute och sprungit, duschat, badat med Alvin mm. Sen blev vi så trötta så nu har vi ätit hämtmat. Jag åt en kebab med bröd, tror det är andra gången i mitt liv jag äter det. Har aldrig varit förtjust i kebab förut men nu går det väl ner ibland. Nu ska jag plugga ikapp lite och de andra sover. Ganska skönt :-)

    Snart så

    publicerat i Om mig

    Om en timme ungefär åker vi så jag borde packa klart. Fast det är roligare att kolla bloggar och leta nyinkommna kläder. Alvin sover så det är ovanligt lugnt här hemma måste jag säga. Vi har varit på ica och köpt kvällstidningarna med bilagor och iform. Sen köpte jag en liten påse godis, tänkte att godiset passar bra med tidningen iform.. Eller inte.. Men gott var det!

    Hoppas ni får en fin helg (ser ut att bli vårväder).

    Bh

    publicerat i Mode, shopping
    image136
    Nu måste jag snart köpa något så tråkigt som en ny bh. Eller helst två. Jag föredrar lindex när det gäller underkläder.

    Vart handlar ni?

    Fredag

    publicerat i Vardag
    Idag ska vi åka till dalarna, närmare besämt leksand. Blir en ganska lång bilresa men jag tycker inte att det känns som att det är så långt eftersom jag bodde i dalarna förut. Dock inte leksand. Men sedan berättade Andreas för mig att det är över 20 mil dit.. Jaja.. Det går nog bra om Alvin inte gnäller i bilen också för då för jag tuppjuck..
    Det räcker med att han gör det här hemma fast nu sover han efter 3 timmars försök. Fast det är synd om vår lillkille som är förkyld så man ska väl inte klaga. Han är söt i alla fall :-)

    Tror jag struntar i att ta med mig datorn faktiskt för jag är trött på att plugga, så trött på det så jag vet inte vad.. Fast det har varit värt allt slit för snart är det slut! Då kanske jag hinner vara mammaledig på riktigt i någon månad tills jag måste göra något annat. Det lutar åt att jag vill jobba faktiskt. Svårt det där.. Vill ju inte ha studielån heller.. Sedan måste man ha ett jobb också för att kunna jobba.. Någon som erbjuder mig ett jobb??? =)

    image135
    (busborgen i söndags)

    Ger upp

    publicerat i Alvin

    Alvin kan inte sova så nu ger jag upp efter en timme. Nu leker han i sitt rum. Eller leker och leker, han röjer runt och kastar omkring alla leksaker. Funderar på att försöka ge honom lite lunch och gå ut med honom i vagnen så han får sova. Fast han äter nog inga mängder, brukar bara vara gröt och välling som går ner när han är förkyld. Jag är seg idag. När jag inte lekt och tagit hand om Alvin så har jag suttit här halva dagen. Men nu ska jag försöka komma ut! Jag föredrar att gå ut på morgonen.


    Vad gör ni idag?

    Marimekko

    publicerat i Mode, shopping


    451598-133
    Nu har kollektionen marimekko kommit till h&ms shop. Inget jag fastnade för faktiskt.
    För mycket mönster och färg för min del tror jag.

     Bild:H&M

    Godmorgon

    publicerat i Vardag

    Godmorgon.. Inatt har vi inte sovit mycket. Alvin kan inte sova för han är täppt så det var bara att kliva upp igen när jag hade gått och lagt mig. VId 2 fick jag gå och lägga mig för då tog Andreas över. Tror Alvin somnade tillslut. Det blir ingen matte lektion för mig idag, skit också. Skulle behövt den men man kan inte göra så mycket åt det nu. Ska försöka hinna in i duschen innan Alvin vaknar igen

    Hoppas ni får en bra dag.

    Kväll

    publicerat i Vardag
    Nu ska jag snart sova för både Alvin och Andreas sover redan. Alvin sover i vår säng, på min plats så vi får se om jag får plats annars tar jag gäst madrassen på golvet för jag vill inte väcka honom. Han har svårt att sova, vaknade efter en halvtimme i sin egen säng och var ledsen. Jäkla förkylning. Vi har i alla fall bara varit inne idag men imorgon måste Alvin med mig till skolan för jag måste ha min extra matte lektion, tyvärr.
    Idag har jag ätit pizza till middag och Andreas kebab. Vi kunde inte bestämma oss för vad vi skulle äta och tillslut blev jag så hungrig så jag bestämde pizza. Tog en vegetarisk och det var gott!

    Godnatt på er!

    Pirat

    publicerat i Inredning
    Jag tror jag kommit på hur jag (vi) vill ha Alvins rum. Jag funderade först på prins inredning men nej inte riktigt vår stil tror jag med massa ljusblått. Det är fint men Alvin är ju en tuff kille ;) Så det blir pirat inredning! Jag älskar dödskallar, tycker det är snyggt! Synd bara att det var modernt för ett tag sen för det är lite uttjatat. Jag har en bild i huvudet på hur det ska se ut. Fast Alvins rum är lite för litet för den bilden men det blir nog bra bara vi får tid att börja måla där inne.
    451598-132

    Shopping

    publicerat i Mode, shopping
    451598-129
    Hann inte skriva klart sist för Alvin vägrade låta mig sitta en snabbis här. Men nu sover han igen.
    Har beställt detta linne. Hoppas det är lika fint när det kommer. Verkade inte som man kunde betala med presentkort. Det borde man kunna tycker jag. H&M har fått in lite nyheter men hittade inte så mycket snyggt.

    Sjuk?

    publicerat i Vardag

    Jag tror Alvin börjar bli förkyld, suck.. Fast jag är inte säker för han är lika pigg som vanligt men han har börjat hosta och jag märkte nyss att det börjar rinna snor på han. Sedan sover han dåligt. Men jag hoppas han inte blir sjuk eftersom vi ska åka bort. Inatt så sov han inte så bra men han somnade faktiskt om mellan oss. Det brukar han inte kunna göra så vi fick sova i alla fall.

    Idag har vi inte varit ute och gått än för det SNÖAR! Trist. Men vi går nog ut lite senare tror jag. Jag hade tänkt att vi ska städa i alla fall, det behövs dammsugas. Imorgon ska vi vara vid min skola klockan 9 för jag ska få extralektioner i matte c. Inte så roligt men nödvändigt.


    Tisdag

    publicerat i Vardag
    Nu så har jag lite tid för datorn, äntligen.. Lite datanörd är man nog allt. Idag så har vi varit ute och gått, sen hem och fixa ordning oss och Alvin sov en stund. Sedan följde vi med Emma och Liam till aros baby där Emma köpte cykelsits och en hjälm till Liam. Jag vill också köpa sådant, men måste ha en cykel också. Sen åkte vi hem och åt lunch och nu sover Alvin igen.
    Vi har förresten beställt en ny bilbarnstol till Alvin, det är dags nu. Fast han kan ha den vi har ett litet tag till. Men vi har beställt en besafe izi kid. Den har fått bra i många tester. Nackdel var att den är svår att montera och ganska tung. Kan vara en nackdel men nu har vi bara en bil så vi ska inte flytta runt med den. Den ska ha bra stöd för barnets huvud så jag tror det blir bra. Den är ganska dyr tycker jag mot andra men vi fick bra rabatt genom Andreas jobb =)

    image128

    Seg

    publicerat i Om mig
    Är lite seg idag, har inte huvudvärk men huvudet känns segt. Jag och Alvin gick ner på stan för att låna en bok på biblioteket till svenska c sedan gick vi till h&m och kicks. Köpte en ny foundation från max factor, fick hjälp av en snäll tant. Har fortfarande kvar i min gamla från lancome och den nya slår inte den gamla. Jag använder inte så mycket smink på våren/sommaren så jag köper oftast lite bättre smink på hösten. Sedan köpte jag en fuktcremé. Hittade inget speciellt på h&m, typiskt när man har presentkort. Sedan gick vi hem för Alvin var trött och ville inte somna i affären men somnade såklart på vägen hem.

    Ikväll ska jag plugga en massa hade jag tänkt för imorgon måste Andreas jobba över lite så jag fick välja dag mellan idag och imorgon. Sen är det skönt att ha det lite enklare sakerna avklarade i början på veckan. Vi åker dessutom bort hela helgen så då blir det inte så mycket pluggande. Vi ska till Andreas mamma eftersom dom alla tre fyller år denna vecka.

    Godmorgon

    publicerat i Vardag
    Godmorgon. Vi har nyss varit ute och gått jag och Alvin. Nu sover han vidare i sin säng och jag ska duscha alldeles strax. Ska bara drickaupp mitt té. Märkte precis att vi har handlat mat för mycket mer än vad vi tror. Vi måste bli bättre på att sluta småhandla och handla mer när vi handlar, vi handlar på ica maxi en gång i veckan och måste försöka hålla oss till det.
    Idag ska vi förresten nog kanske ner på stan en sväng, jag måste ha en ny foundation. Något tips? Har en lancome nu. Vill nog testa något annat.

    Kväll

    publicerat i Om mig

    Nu är det lugnt här hemma. Andreas mamma med familj åkte innan 20, sedan somnade Andreas för han var huvudvärk och Alvin sover också nu (efter lite om och men). Jag har pluggat lite och nu sitter jag framför tvn. Inget bra som vanligt på tv. Måste plugga mer imorgon, denna vecka finns det lite mer att göra än förra.
    Vi åkte till busborgen idag och åt lunch där med. Alvin tyckte det var roligt en stund men han är väl egentligen lite liten men Andreas lillebror hade kul (han är 6år). Så dom kom hem hit lite efter oss, jag och Alvin åkte med hem när Andreas och Gunnar skulle åka på hockey.
    Jag tycker det är lite jobbigt att vara på sådana ställen där det är mycket barn för det blir så högljud nivå så jag får ont i huvudet direkt. iJag menar inge illa mot barnen. Lite jobbigt när man får huvudvärk för minsta lilla när man har barn för dom vill vara på sådana ställen så man får väl stå ut ibland :-) Men jobbigt att gå med huvuvdvärk också, men jag klarade mig bra idag men Andreas drabbades istället.


    Nu ska jag slappa lite.

    Fredags

    publicerat i Om mig

    image127
    I fredags så hämtade vi min söta lillebror på dagis och sedan var vi ute och gungade tills Emma, min farmor och mina kusiner kom då gick vi hem till Emma och fikade lite. Bra när vi bor nära varandra så kan man hjälpas åt om man inte hinner till dagis eller liknande :) Sedan är det bra att Alvin och Liam kommer gå på samma dagis och samma avdelning för då känner Alvin någon när han börjar där! Det är väldigt smidigt.

    Sunday

    publicerat i Om mig
    Fast det där med sunday stämmer inte, det är inte soligt här idag. Fast söndag är det minsann! Jag tänkte jag skulle ut och jogga lite men nej det regnar. Får göra det imorgon för ídag kommer Andreas mamma, lillebror och hennes man hit. Andreas och Gunnar ska på hockey och jag vet inte riktigt vad vi andra ska hita på.

    Igår gjorde jag högskoleprovet och det gick väl inte sådär jätte bra tror jag. Men bättre lycka nästa gång? Sedan åkte vi på lite kalas hos Emma som blev ett år äldre. Men smartskaft som vi är så hann vi inte köpa present för stan stänger 16 och mitt prov blev klart tjguo över. Men hon ska få en på måndag!

    Igår

    publicerat i Om mig

    image126
    Vi hämtade alltså min mössa igår. Skulle skaffat en till Alvin också.
    Inte många barn som får uppleva sin mammas student ;) Alvin verkar tycka det är roligt som ni ser.

    Suck

    publicerat i Vardag
    Har försökt länge nu att få Alvin att somna och nu tror jag att han sover. Hoppas det i alla fall så jag kommer in i duschen någon gång! Jobbigt att duscha när han är vaken för han står vid badkarskanten och bankar tills jag duschat klart, inte så lite stressande..

    Nej bäst att sätta fart.

    Vår dag

    publicerat i Om mig
    Idag har jag och Alvin varit ute en del. Först gick vår dagliga morgonpromenad, sen hem och fixa lite och Alvin sov sen till stan och skolan. Vid skolan mötte vi upp Martina och Xandra sen fikade vi och gick en sväng på stan. Sedan gick jag och Alvin hem, Alvin sov lite när vi gick hem. Det har varit så härligt väder idag! Vi var ute en sväng och gungade när Andreas kom hem också!

    Vi har tvättat nu på kvällen och vi åt kycklingsallad till middag, mums.. Sen har jag ätit lite godis :-)

    Body

    publicerat i Mode, shopping
    image125
    Vad tycker ni om att bära body?
    För mig går det bort, påminner mig för mycket om Alvins kläder :-)
                                                                                                                                                                                       Bild. Nelly.se

    Snart helg

    publicerat i Vardag
    Torsdag idag och det betyder att helgen snart är här. Inte för att jag riktigt längtar till lördag då jag ska göra högskoleprovet från halv 9 till 16:20 och jag har inte tränat någonting. Har inte hunnit, måste ju göra mina andra skoluppgifter i första hand. Men det sägs att första gången man gör det är det mest för att kolla hur de lägger upp provet så jag får väl göra det i höst igen.

    Alvin är lite jobbig just nu. Han sover bra men när han är vaken så ska han dra i mina ben hela tiden när vi är ensamma. Om jag inte tar upp han så får han spel och gnäller tills jag tar upp han. Fast ibland brukar jag låta han gnälla lite och då brukar han hitta någon rolig leksak. Orkar inte bära omkring på han hela dagarna fast det börjar faktiskt gå över lite nu. Han gör så med Andreas också när han är hemma så det är inte bara jag som får dras med det.

    Segt

    publicerat i Om mig
    Idag går det segt med att plugga, jag är lite sådär att när jag har lite att göra så gör jag inget men när jag har mycket så arbetar jag hela tiden för att hinna göra allt så snabbt så möjligt så jag kan börja med något nytt. Gillar att ha ganska mycket på en gång. Konstigt. För när man har mycket så klagar man.

    Alvin sover nu och Andreas gick ut för att kolla på en kompis billjus med dioder? Ja lät inte sådär himla intressant måste jag säga.. Men dom tycker nog det.
    Annars så har jag och Alvin umgåtts med min lillebror idag, inte min minsta utan min andra. Låter dom jag har en drös av syskon men det har jag inte utan jag har 3 halvsyskon. Två är lika gamla fast dom är inte syskon, 16år är dom. Jaja nog om det. Nu ska jag försöka plugga.

    image124
    Förrsten vår duktiga kille stod upp utan stöd idag, fast i någon sekund bara men snart så=)

    Lax

    publicerat i Om mig
    Nu har jag nyss ätit lunch, det blev lax som jag stekte i creme fraiche med smak av paprika och chili sen till det quinoa. Gott! Andreas är så trött på lax säger han så jag får väl äta det när jag är ensam för jag är inte trött på lax. Jag blev så arg idag när jag kollade platsbanken efter nya inkommande jobb, jag vill arbeta som privatrådgivare på bank och tror ni inte att länsförsökringar söker en privatrådgivare. Jag kan inte söka det eller det kan jag väl men jag har inte en chans eftersom man måste ha erfarenhet när man ska hjälpa kunder med deras ekonomi. Hur skulle det annars se ut? Men det kommer nog fler tillfällen i framtiden. Jag vill i alla fall inte ha ett jobb så här i början där det krävs mycket på en eftersom det är pressande att göra uppgifter man inte riktigt är 100 på, speciellt när man ska hjälpa personer med deras egen ekonomi. Så lite erfarenhet först är alltid bra.

    Alvin har börjat med en ny sak som inte är så rolig. När han inte får uppmärksamheten när han ställer sig bredvid mig som idag när jag satt vi datorn. Då kröp han till stolen och ställde sig upp bredvid mig sen gnällde han lite och när jag inte kollade på han bet han mig i foten sen i låret! Aj. Vilken skitunge :-)

    Godmorgon

    publicerat i Vardag
    Gäsp. Alvin var inte så rolig igår kväll/natt. När jag precis skulle somna så vaknade han. Sen försökte jag få honom att somna om både i vår säng och hans säng. Men i vår säng är det helt omöjligt för han vill bara dra i mitt hår och krypa ner. Men det är väl tur egentligen att han trivs bättre i sin egen säng. Men tillslut fick Andreas lägga ner en madrass i Alvins rum och sova där med Alvin. Är ganska trött idag så vi ska ut och gå senare för Alvin fick jag lov att lägga för ett tag sen.
    Annars så ska vi inte göra så mycket idag, jag måste göra psykologi, svenska och skriva ett ansökningsbrev.

    Förresten så kommer min klänning från mq och kostade 599, eller om det var 699:-

    image122

    Tisdag

    publicerat i Mat, recpept

    Nu har jag ätit lunch, det blev rester från igår (fisk). Alvin blev jätte trött så det var bara att lägga honom igen, jag som tänkte att han skulle äta lunch kl 12. Vi ska ändra hans matvanor litegrann för hon på bvc tyckte det var dags för två mål riktig mat om dagen. Så nu ska vi börja med middag istället för gröt som vi brukar ge Alvin vid 17 tiden. Sen ska vi försöka hinna med ett litet mellanmål mellan lunch och middag. Vi hade i vilket fall tänkt börja med mat till middag, dom behöver tydligen det för deras skelett uppbyggnad. Men det blir nog inga problem, Alvin gillar mat.
    Jag och Alvin åt smoothie till mellanmål lite tidigare, det tyckte han var mums. Jag med ;)


    Alvins bebissmoothie:

    Hallon & lite blåbär
    2 bananer
    Naturell mild youghurt
    När jag bara gör till mig själv gör jag likadant men jag brukar ha i apelsinjuice och ibland vaniljyoghurt. Om jag bara ska göra till Alvin så använder jag inte 2 bananer.

    The dress

    publicerat i Mode, shopping
    Okej här är klänningen. Jag vill egentligen ha en axelbandslös klänning så jag kommer nog ta bort de smala banden. Men annars gillade jag de svarta bandet som bryter av lite. Bättre bilder har jag inte just nu.
    451598-120451598-121

    Så vad tycker ni? Behålla? Fast jag har nog bestämt mig för att behålla den.
    Men vilka skor ska jag ha till? Vill helst inte ha vita. Känns inte som det finns så många användningsområden för ett par vita högklackade skor senare.

    Tillbaka

    publicerat i Om mig
    Nu verkar det fungera att blogga igen, blogg.se uppdaterar tjänsten för er som inte vet det! Vad har hänt under dessa dagar då.. Mamma och dom var här i helgen, vi var lite på stan och var här hemma en del så de fick se Alvin busa. I söndags var jag med pappa, Emma och Liam på busborgen en stund.
    Igår så var vi på bvc. Alvin väger 8 kg och är 72,5 cm lång. Han hade perfekt hörsel och följde bra med blicken på boeltestet. Vi träffade även en som var med på vår föräldragrupp och hennes son är 2 veckor yngre än Alvin. Alvin tyckte det var skoj med någon som kunde krypa med honom!

    Ps... Jag har köpt en studentklänning, eller mamma betalade halva då :-) Tror jag ska behålla den men ska visa den så jag får en åsikt om den!

    image119