Valborg

publicerat i Vardag

Godmorgon, godmorgon. Idag är det fint väder! Jag har nyss varit ute och gått i 45 minuter. Skönt men jag hade lite för varma kläder på mig. Idag ska jag vara hemma och fixa lite. Timmarna går så snabbt sen ska man hämta igen. Lika bra att göra det tråkiga innan Alvin kommer hem så kan vi hitta på något roligt sen. Idag är det valborg men vi ska nog inte fira något speciellt.. Kanske åker och tittar på någon brasa men är inte säker.. Tror Andreas slutar fyra idag i alla fall!
Igår bakade vi muffins, testade min nya muffinsform som jag fick i påsk present av pappa och Emma.

Dem blev goda!

Godmorgon

publicerat i Alvin

Idag ska jag till ams, antagligen sista gången på väldigt länge (hoppas jag). För man vill ju ha jobb och slippa gå dit. Sen funderar jag på om jag ska gå på spinning kl 12. Igår somnade Alvin i bra tid men vaknade på natten och skrek, vet inte vad det beror på men han somnade i alla fall om. Igår när han skulle bada så sa han kiss kiss och satt sig på pottan och kissade. Duktiga killen!

Arg

publicerat i Alvin
Alvin är arg på mig. Han började grina och skrika på väg hem från dagis nyss och det blev värre hemma. Så fort jag kom i närheten så springer han iväg och skriker. Försökte locka med banan men då blev det värre. Liten mini yoghurt gick till slut men om jag pratar med honom så börjar han grina.. Undra vad jag har gjort? Inte lätt att förstå allt ibland..

Fin besök

publicerat i Om mig
Igår hade jag besök av Xandra och Emma. Xandra vet inte var sin dator är så hon passade på att lägga in bilderna på Adrian på min dator så nu har jag massa fina bebis bilder här. Fick lägga ut en bild på honom om jag skippade amning/bröst bilderna och det var ju synd för det var de jag tänkte lägga ut :-) Nejdå skoja bara.


Här är den söta lilla Adrian..Så liten! Alvin tittade lite idag på bilderna och började krama datorn, sötis. Tänk att de kan vara så små..

Tisdag

publicerat i Vardag

Nu har jag lämnat Alvin på dagis och jag ska på ett informationsmöte kl 10 om jobbet. Ska äta lite frukost sen cykla ner på stan. Igår var jag ute och sprang sen på 50 minuters spinning, duktigt av mig. Alvin hade somnat när jag var på spinningen sen hade han vaknat och bara skrikit. Sen var han vaken tills vi gick och la oss. Han bara satt i soffan med mig när Andreas var på gymmet. Ingen feber hade han så jag vet inte vad som var fel. Kan hända att han ville ha nappen men inget han visade. Nu måste jag sätta lite fart här..

Helgen

publicerat i Om mig
Godmorgon, idag ser det ut att bli lite sol här. Helgen har varit bra och varm. Mamma och Janne var hit och sov över från lördag till söndag. Igår bjöd dem oss på filebuffé på vallby friluiftsmuseum. Vi tittade lite på djuren sen åkte de hem. Vi har köpt en paraplyvagn till Alvin och jag har klippt mig. Det är väl det som vi har gjort i helgen.
Just det Alvin har slutat med napp också. Det är faktiskt han som har gjort det själv för han har spottat ut den när vi gett den till honom så i fredags hade han bitit sönder nappen och vi har inte köpt några nya. Duktig han är! Han verkar inte leta efter den än heller. Får se hur det går på dagis när han ska sova idag.



'
.

Happy

publicerat i Om mig

Idag är en sån här dag då jag inte vet vad jag ska göra. Är så himla trist att bara gå hemma. Men när jag satt ute i solen så ringde dom från bemanningstjänst och sa att jag fått sommarjobb! Wihoo.. Det är inom vården och brukar börja i juni. Ska på info möte på tisdag sen skriva på papper. Nu känns allt lite lättare!
Det finns såklart en massa att göra, som att städa, tvätta, slipa väggar mm. men när man är arbetslös måste man även söka jobb och tillslut har man sökt allt så man inte vet vad man ska börja eller fortsätta någonstans. Önskar ingen att gå arbetslös för länge!
Ska nog ta ut mina sista föräldradagar lite då och då nu i maj,  så jag får lite mer tid med Alvin. Han är ledig 4 veckor med Andreas i sommar så då får de hitta på något roligt!
Jag är så glad..

Godmorgon

publicerat i Vardag
 Alvin sov bra inatt men jag hade lagt han i vår säng vilket jag inte kommer ihåg så jag antar att han vaknade till. Jag har gått en timme med Alvin innan dagis så jag skippar nog gymmet. Har inte alls lust att gå dit när det är sol. Tycker det är mycket svårare att ta sig dit när det börjar bli vår/sommar. Sitter här och funderar på vad vi ska bjuda på för mat på lördag när mamma och Janne ska sova här. Några tips? Helst inte kyckling..

Vågar

publicerat i Alvin
Vågar knappt skriva det men Alvin somnade nyss! Har läst böcker och tagit det lugnt med honom sedan vi åt och diskade, sen när Andreas kom hem la vi oss alla i vår säng och han somnade. Nu sover han i sin säng! Hoppas han sover hela natten också. Men det brukar han faktiskt göra. Läste i en bok igår (trotsboken) att vid 2-3års åldern händer det så mycket så de kan ha svårt att somna för de är mer medvetna om att de kan missa saker mm. Stämde bra in på Alvin det jag läste. Nu ska jag titta på hitta hem.

Lekpark

publicerat i Alvin

Efter jag hämtat Alvin på dagis gick vi till biblioteket en sväng sen på vägen hem gick vi förbi en lite roligare lekpark än vi har här.


Sen gick vi hemåt och började med maten. Det blev lax i ugn med creme fraiche och ris till det. Alvin älskar den maten. Tur det för igår vägrade han äta middag för vi hade lagt på pastan. Andreas ska på någon redovisning, en skolklass har gjort ett arbete om dem så han är där nu. Nu måste jag leka lite med Alvin!

Onsdag

publicerat i Vardag

Alvin åker rutschkana på Ikea i måndags. Kan säga att det inte var lätt att få i honom i vagnen efter jag lät honom åka. Han skrek och ville inte göra som jag ville. Då började jag skratta för att han vägrade så en tant började skratta och prata med Alvin då satte han sig snällt i vagnen. Så jag vann =)

Jag och Alvin har varit ute på en morgon promenad och nu är han på dagis. Jag har massa tvätt att stryka och måste städa lite så det är väl dagens planer. Är väldigt trist väder så ute vill jag ändå inte vara.
Förresten så skippar vi nog kaninen. Jag kom på att jag inte vill ha den i vardagsrummet och då har vi ingen plats. Vill inte direkt ha den i sovrummen eller köket.

Bebis

publicerat i Alvin
Nu är lilla Adrian född! Andreas sa att han kommer säkert föddas den 20 och så blev det. Han är liten, 1480g och 41cm lång. Jag och Alvin ska cykla till Xandra och fika med henne på lasarettet efter 14. Känns lite tråkigt att vi inte får träffa lilla Adrian men jag hoppas han växer fort och får komma hem om några veckor. Hoppas vi får se kort i alla fall! Jag som inte alls har varit bebis sugen kommer nog bli det, hehe.. Fast det får vänta några år till. Har ju en stor bebis i alla fall :-) Har köpt kläder i stl 44 i present och de var så små. Tycker stl 50 är litet, fanns stl 38 också! De har ju en del i stl 50 och uppåt för jag har lånat ut alla Alvins kläder och de var ju en del.
Nu ska jag diska lite här..

Sova sova..

publicerat i Alvin
Åh blir galen på Alvin för han vägrar bli trött! Hur pigg som helst är han. Förstår inte hur han kan vara så pigg för han vaknar vid 7 varje dag och får bara sova en timme på dagen. Förut somnade han aldrig senare än 19,30. Ingen idé att försöka tvinga honom att ligga ner heller för man ser på han när det brukar fungera. Vi har testat allt också, släcka ner, läsa saga, ge välling, strunta i välling mm. Jag går hellre upp kl 6 på morgonen än har honom uppe hela kvällarna. Tips någon? Har tänkt att det kan bero på att det är ljust ute.
Vi ska nog förresten köpa en liten kanin! Ska kankse titta på en som är 4 månader där bur följer med annars blir det än på 8 veckor. Alvin blir helt till sig när han träffar djur ibland. Idag tittade vi på hitta hem och han stod vid tvn och skrek..


Nu sover han i alla fall! Hoppas det vänder snart och han börjar sova som vanligt igen!

Slipning pågår

publicerat i Vardag
Vi håller på att göra om Alvins rum så nu har Andreas slipat några timmar. Väggarna och tapeten var så gammal och förstörd så det blev lite mer spackling än vi trodde. Igår plockade vi ur rummet och spacklade. Nu funderar vi på om vi ska måla istället om det blir bra när vi slipat. Jag ska snart rensa våra gaderober så Alvins kläder får plats. Medans spacklet torkade igår så åkte jag till förlossningen för hälsa på Xandra. Jobbigt att gå med värkar länge!

Fredag

publicerat i Vardag
Idag när jag lämnat Alvin ska jag cykla till förlossningen. Fick sms igår kväll när jag skulle sova att Xandra är där igen. Denna gång hade hon haft värkar med en minuts mellanrum men de lyckades stanna dem. Hon har fått två bricanyl (stavning?) på en timme idag så vi får se hur länge de hjälper. Kunde knappt somna för jag trodde att hon skulle födda inatt.
Igår var Liam här så han och Alvin lekte för fullt. Dom leker rätt bra nu när Alvin börjar bli större.

Lugn dag

publicerat i Vardag
Idag så cyklade jag till gymmet efter att ha lämnat Alvin på dagis. Skönt att komma dit igen. Var så lite folk där, bara jag och pensionärerna som tränar den tiden tror jag. Det är så skönt när man slipper vänta på maskiner och löpband. Solade lite efteråt gjorde jag också. Undra när solen ska komma tillbaka hit igen? I alla fall så har jag städat och skurat golven. Vilket behövdes, skulle kunna göra det varje dag (i köket) nästan för det blir så smutsigt snabbt. Börjat plocka lite i Alvins rum också. Vi ska plocka ut där och slipa väggarna i helgen så vi kan tapetsera om. Måste göra plats i våra gaderober för hans kläder för hans rum är så litet så han kan inte ha en gaderob där inne.


Ska snart hämta dessa busiga barn så nu blir det snart lite liv och rörelse igen.

Intervju

publicerat i Vardag
Idag har jag varit på en arbetsintervju, det gällde ett jobb inom vården inför sommaren. Jag tror det gick bra och jag hoppas jag får det. Det är rätt många de ska anställa. Man fick lämna referenser och om de var bra lät det som man kunde ha en stor chans. Hoppas det blir något med det!

Mamma har även varit här så Alvin gick till lunch sen hämtade vi honom. Alvin busade på som vanligt men sen somnade han på väg ner till stan. Han fick en hink med spade och tre nya bilar av mamma. Då blev han glad!

Han har börjar gå med händerna i fickorna och det ser så roligt ut..En mindre rolig sak är att han kastade halva sin tallrik med mat på golvet idag. Han gillar inte pasta och vi åt det med falukorv. Vet inte varför han inte gillar pasta, inte för att vi äter det så ofta men det går snabbt att göra och ibland är det skönt. Nu ska jag titta om de badat klart!

Dubbelavsnitt

publicerat i Vardag

Nu har Alvin precis somnat och Andreas är på gymmet. Han skaffade gym kort idag på samma gym som mig. Fast det blir nog inte många gånger vi kan träna tillsammans. Ska också träna någon dag denna vecka. Idag hann jag inte och imorgon kommer mamma sen ska jag på en arbetsintervju. Men jag och Alvin var ute och gick innan dagis idag så lite motion har jag fått. Alvin blev väldigt glad när han kom till dagis imorse så jag antar att han är less på oss :-) Imorgon ska han bara gå till lunch sen ska vi hämta honom så mamma hinner träffa honom lite. Nu ska jag läsa några intervju frågor som jag fick på arbetsförmedlingen idag..
Just det idag är det dubbelavsnitt av desperate housewives, missa inte det!

Påskbilder

publicerat i Om mig

Vi träffade min kusin Thim hos mormor och morfar. Han är 3 månader yngre än Alvin så de var lite nyfikna på varandra.

Sen fick jag ett påskägg med Alvin i av Alvin :-) Snällt va..


I söndags var vi på vallby friluftsmuseum med mina kusiner.

Påsk och förlossningen

publicerat i Vardag
Vi har haft en bra påsk. Kom hem i lördags och på söndagen var vi på vallby friluftsmuseum med min faster och hennes familj. Väldigt trevligt. Igår ringde Xandra och väckte mig väldigt tidigt, då hade hon haft en blödning och ont i magen så vi skjutsade upp henne till förlossningen. Men inte trodde vi att hon skulle få ligga kvar där för hon var öppen 2cm. Hon är bara i vecka 29 så hon har fått sprutor som ska ta bort värkarna och en för att barnets lungor ska utvecklas snabbare. Jag åkte dit och var där några timmar igår. Jag hoppas verkligen att barnet stannar där några veckor till!

Jag fick en sådan spruta som Xandra fick igår när vi gjorde vändningsförsök med Alvin och det var bland det värsta jag varit med om. Hjärtklappning får man och blir alldeles darrig. Fast hon har fått 4 stycken nu.

Trevlig påsk!

publicerat i Om mig
Hoppas ni alla som läser får en bra påsk med lite godis kanske. Tar inte med mig datorn så jag tar data ledigt om inte Andreas har sin med sig vill säga..Men gillar att sitta vid min egen mest där jag har alla favoriter inlagda! Ja i vilket fall som helst så hoppas jag på lite sol! Kram

Bilar Bilar

publicerat i Alvin



Alvin fick en tidig påskpresent iförrgår när han var på lite dåligt humör.. 4 små bilar. Han blev väldigt glad och vi fick inte röra bilarna. Igår när jag skulle ta kort på honom så var det bilarna vi skulle ta kort på.. Fick med Alvin på någon bild också utan bilar. Rätt roligt det här med bilar. För någon vecka sedan pratade vi om att Alvin inte är så mycket för bilar än men det fick jag äta upp för nu är det bara det han leker med. Men nästa vecka är det väl något annat som gäller.

Skärtorsdagen

publicerat i Vardag

Idag ska vi åka till Andreas mamma när han slutar. Tar några timmar att åka dit så jag hoppas vi inte kommer iväg försent. Dom fyller år nu så vi måste köpa några presenter också. Som vanligt i sista minuten! Skulle ha gjort det igår men vi hade Kalle på besök. Vi åt lyxmiddag, pytt i panna :-) Inte min favorit men både Alvin och Andreas gillar det ju så vad gör man inte.. Enda positiva är att det går väldigt snabbt att laga. Alvin blir som galen när vi har besök. Vet inte vad som flög i han igår men han gör verkligen sig till. Han somnade rätt sent men sov hela natten, så det var skönt.

Det som är lite jobbigt med alla långa helger är att vi alltid ska åka runt till alla. Alltså det är roligt att träffa alla men sedan Alvin kom så är det lite jobbigare att stanna en natt sedan åka vidare. Är lite mer att packa med sig också. Men vi har inte så stort så det är lika jobbigt att trängas alla här.. Men samtidigt är det skönt att komma bort ibland.. Ja det ska i alla fall bli roligt att komma iväg. Måste försöka stanna och se min systers lägenhet också!
Nej nu ska jag packa till oss!

Mellanmål

publicerat i Alvin

Vi dricker nu smoothie och Alvin äter en macka. Brukar göra smoothie på hallon men hade bara jordgubbar hemma och det funkade också.. Jordgubbar är annars godast färska tycker jag.

Godmorgon

publicerat i Vardag
Sitter här och dricker lite kaffe. Det är igen sol idag så det finns inget fint väder att gå ut i. Alvin sover fortfarande den sömntutan men måste väcka honom snart, han börjar kl 9. Är rätt trött idag men denna gång är det inte Alvins fel. Han har sovit bra hela natten. Är nog ingens fel för jag gick och la mig vid halv tio.. Idag ska jag ringa vikariepoolen och anmäla mig sen ska jag faktiskt på spinning hade jag tänkt. Imorgon ska vi åka till Andreas mamma så jag ska packa lite också..


Tokig

publicerat i Alvin
Igår kväll höll jag på att bli tokig. Skulle precis släcka lampan då hörde jag Alvin som panik grät.. Gick in, han somnade om. Sen samma sak några gånger på rad. Till slut tog jag in han till oss vilket inte hjälpte. Sen tänkte vi att han kanske var hungrig eftersom han inte åt välling när han somnade. Så hittade jag inga nappar till flaskan för de hade han bitit sönder, märkte jag då.. Hittade en gammal som egentligen var för ersättning. Han åt den, sen var han pigg. Han gick och la sig i soffan och ropade mamma mamma biil biil.. Sen kom han med tv dosan men det kunde han glömma. Låste in oss alla i vårt sovrum sen gick han runt där och busade medans Andreas sov och jag försökte hålla mig vid liv. Efter någon timme så gjorde han nummer två i blöjan och sen somnade vi.. Antar att det var därför han vaknade. En väldigt rolig kväll/natt.. Imorse var han i alla fall pigg! Okej om han vaknar men när han ska vara uppe och busa då är det inte lika roligt..


Jobbig eftermiddag

publicerat i Alvin
Alvin var lite jobbig när vi kom in på eftermiddagen efter vår promenad på stan med Xandra. Ingenting var bra för honom. Han fick middag tidigare än oss men han blev inte så mycket gladare för det. Han somnade i alla fall kl 19 idag. Bra! Han har varit lite svår att få i säng den tiden nu när det börjar bli ljusare ute. Men man hinner med så mycket mer när han somnar tidigt. Nu har jag sorterat all tvätt och strykt den. Andreas är iväg och träffar en kompis som är lite nere pga av en tjej tror jag. Får hoppas att det ordnar sig! Vi tjejer är ju inte alltid så lätta :-)


Såg ett par snygga jeans till Alvin på polarn&pyret idag. Tror de var dessa. Kanske blir ett köp. Han behöver verkligen jeans..

Alvin

publicerat i Alvin


Om man frågar Alvin om vi ska ta kort på han så ställer han sig antingen mot dörren eller sätter sig med händerna ihop.. Sötis =) Sen ville han ha pappa med på bild också..

Det är så roligt nu när han börjat prata mer och mer..Hans favorit meningar just nu är " Det är biiilen" Det är Meja" "Där är mamma". Han kallar både mig och Andreas för mamma.. Förut sa han alltid pappa men inte nu..Ibland kommer han på sig själv att säga pappa och byter direkt till mamma sen skrattar han.. Precis som om han bara vill busa..

Måndag

publicerat i Vardag
Vad veckorna går fort nu tycker jag.. Snart är det påsk och sen sommar, höst och tråkig vinter igen.. Hopppas denna sommar blir bättre än förra året. Jag har lämnat Alvin på dagis och ska snart gå ner för att tvätta. Brukar göra det på måndagar för då har man det gjort. Inte det roligaste jag vet direkt. Sen blir det nog en promenad med Alvin när jag hämtat honom. Det ser ut att bli fint väder idag så det blir nog att vara ute lite senare. Nu ska jag ta tag i disken.. Önskar att vi hade diskmaskin ibland.

Grillat

publicerat i Vardag

Igår var vi på middag hemma hos Jonas och Emma. Vi premiär grillade och det blev väldigt gott. Alvin busade runt en massa och somnade i bilen hem sen. Jag kunde knappt sova inatt för jag hostade så mycket. Alvin vaknade av det också. Tänk att det alltid ska vara som värst när man ska sova.

 Får se vad jag och Alvin ska göra idag. Andreas jobbar till 14. Vi tänkte följa med men det finns nog inte så mycket att göra..

Snart helg

publicerat i Vardag
Trött är jag idag.. Tog mig nyss ett bad och när jag kom ut hade Andreas och Alvin somnat i soffan. Funderar på om jag ska våga lägga över Alvin i sin säng snart. Dom snarkar ikapp här. Idag har det varit varmt och soligt igen. Härligt! Hoppas det stannar. Jag, Alvin, Emma och Liam tog en promenad till coop. Uppdaterade blöjhyllan. Kan behövas det med. Sedan fick Alvin och Liam leka lite ute i det fina vädret. Glömmer helt bort tiden när det är så här ljust. Alvin har lite svårare att somna på kvällarna också har jag märkt. Imorgon ska jag till ams på möte igen. Har fått en coach som jag ska träffa minst en gång i veckan. Hon är väldigt trevligt vilket känns bra.

Hoppas ni haft en bra dag! Snart är det helg igen. På lördag kanske vi ska med till eskilstuna för Andreas ska jobba mellan 10-14. Funderar om vi ska ta en liten stund på tuna park. Sen på söndag fyller Emma år så då blir det lite kalas.. Trevligt..

Lindex

publicerat i Barn shopping


Snart behövs lite nya vårkläder till Alvin.. Finns massa fint nu tycker jag. Det här kommer från Lindex. Tycker att deras tryck tappar färg fort vilket är synd..

Lite piggare

publicerat i Vardag
Både jag och Alvin är bättre idag! Hoppas det inte blir värre nu. Vi sov till klockan 9 idag. Alvin brukar aldrig sova så länge nästan men han var uppe rätt sent igår eftersom jag lät honom sova lite längre på¨dagen. Han får bara sova en timme på dagis nu för annars somnar han inte på kvällarna. Det har hjälpt så jag antar att han inte behöver så mycket sömn på dagen när han sover bra på nätterna. Nu dammsuger Alvin och vi ska nog snart äta frukost. I mitten på april ska jag på en arbetsintervju.. Ett sommarjobb är det och jag hoppas intervjun kommer gå bra!

Roligt nöje

publicerat i Om mig

Nämn något som gjorde dig glad igår: Att Alvin satt still hela bussresan till ica maxi.. Trodde han skulle vilja springa runt.
Vad gjorde du kl 08 imorse: Tittade på the voice och drack kaffe.

Vad gjorde du för 15 min sedan: Stekte köttbullar

Det sista du sa högt: Kommer inte ihåg..

Det senaste någon sa till dig: Alvin sa något som jag ej kommer ihåg..

Vad har du druckit idag: Kaffe, vatten, loka citron och en cola.

Vad var det senaste du åt: Köttbullar och makaroner nyss

Vad var det senaste du köpte: Mat igår

Vad är det för färg på din ytterdörr: Träfärgad

Vad är det för väder hos dig nu: Sol

Godaste glassmaken: Vanilj, choklad, lakrits..

Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Ja eller vill nog känna personen innan man kan kalla det kärlek..

Sover du tungt: Ja när jag väl somnar

Drömmer du mardrömmar: Nej nästan aldrig

Trivs du med ditt jobb: Om jag hade ett så skulle jag nog det..

Favoritklädsel: Olika

Favoritlåt just nu: Brukar inte ha favoritlåtar så jag vet ej..

Vad ser du om du tittar till höger: Ett block och min bankdosa + ett fönster där jag ser E18..

Vad gör dig glad just nu: Ingeting för jag är förkyld

Vad ska du göra härnäst: Väcka Alvin

Höger eller vänsterhänt: Jag är vänsterhänt

Humör just nu: Inget vidare

Favoritgodis: Hur ska jag kunna välja en?

Kläder just nu: Leggins, tröja och en morgonrock.. Fryser nämligen

Sommarplaner:? Förhoppningsvis så får jag ett sommarjobb.. Annars åker vi till öland den 15 juli

Hur många kuddar sover du med: En

Spelar du något instrument: Inte just nu i alla fall :-)

Morgon eller nattmänniska: Båda
Vad är viktigast för dig: min familj

Är du kittlig: Sådär

Snarkar du: Nej

Stjärntecken: VÅg

Äckligaste insekten: Alla

Längtar du mest efter just nu: Bli frisk och att man aldrig mer blir sjuk

Onsdag

publicerat i Alvin

Alvin är hemma med mig idag. Vi är båda rätt förkylda så vi får väl smitta varandra lite mer. Hatar att vara förkyld. Kan inte sommaren komma nu?