Det går bra

publicerat i Iphone

Edvins slutande med nappen går över förväntan. Trodde det skulle bli jobbigare men han har inte haft det så jobbigt. Vaknar lite tidigare på morgonen då han brukade kunna somna om lättare med nappen men han somnar lika fort på kvällarna. Trodde kvällen skulle bli jobbig men nej. Han var nog redo :-)

Förra veckan var jag och barnen in till stan och shoppade skaljacka och byxa till våren. Den kommer väl någon gång och vårjackor mm brukar ta slut snabbt. Fast det var inte helt lätt att få två barn att prova kläderna. Var tvungen då de har växt så jag visste inte vad de skulle ha för Stl. Men tillslut så kunde vi åka hem :)

Plötsligt händer det!

publicerat i Iphone

Plötsligt händer det! Nej inga vinster men Edvin har idag kastat sina nappar i soptunnan! Vi har pratat om det i några månader men han är väldigt beroende av sin napp och nu har vi mutat han med en cykel. I måndags kollade han på familjen annorlunda med mig där barnens skjutsade ut sina nappar på en båt i vattnet. Kanske det som gjorde så han också ville kasta bort sina.

Dock tror jag denna eftermiddag efter förskolan kommer bli jobbig. Speciellt när han ska sova. Han kan bli väskor arg när han inte får ha sina nappar. Ja nappar för han ska ha minst tre med sig samtidigt. En i munnen och sedan en i varje hand. Fortsättning följer.....

Projekt hall

publicerat i Huset
Idag har Andreas tapetserat hallen, eller han håller på med det nu när jag skriver. Det ska bli skönt att få den klar.  Vi har letat efter hallmöbler ett tag och såg först på Mio men vi tycker dom blir för små så igår beställade vi detta från Ellos. Hoppas på att möblerna är lika fina i verkligheten, de borde komma nu i veckan som kommer. 
 
 
Andreas och Alvin köpte även en bänk som vi ska ha på väggen mittemot möblerna ovanför. Bänken är köpt på Rusta.
 
 
Ovanför bänken ska vi ha en spegel men än har vi inte hittat någon. Vi har ett elskåp på den väggen som förstör lite men Andras ska försöka bygga igen det på något vis. 
 
Bilder kommer när det är klart. Sedan är det täckskivor i köket som ska upp, lister och förrådet under trappen samt trappen ska renoveras. Efter det ska vi måla om huset vitt och göra en grusgång för att slippa leran. 
 

Träning och kost

publicerat i Träning
Bild från i somras.
 
Förra året var jag väldigt duktig med träningen men efter jul har det inte blivit så mycket. Jag mår bättre när jag tränar och tänker på vad jag äter så nu är det dags att ta tag i det igen. Denna gång ska jag försöka träna mer styrka för jag har en tendens att bara träna löpning/spinning/powerwalks. Jag älskar att vara ute och springa samt gå men nu är det lite tråkigt väder för det tycker jag och lite halt för att springa! Jag har antagit FruSofies utmaning att under 5 veckor träna mera. Jag ska också minska på sockret för efter jul har jag ätit mycket mer socker än vad jag brukar göra. Tänkte kanske försöka inte äta godis på ett tag. Får se hur det går för alla som känner mig vet att jag älskar godis :-)  
 
Så utmaningen för mig blir att äta nyttigare, inte äta godis (kakor mm. har jag inga problem att undvika, godis är värst), försöka träna minst 4ggr i veckan och det behöver inte vara på gymmet utan kan vara några övningar här hemma. 
 
Uppdaterar om hur det går. 
 
Wish me luck! 

Matte och sjukling

publicerat i Edvin
 
Idag är Edvin hemma för han är förkyld och väldigt rosslig i halsen som han blir när han är förkyld. Tycker inte ventolin hjälper så mycket men lite kanske. Eftersom Andreas har revision och jag måste på en matte lektion i Eskilstuna så ska Edvin vara hos sin farbror Linus idag, tills Andreas kan hämta honom. Alvin är på förskolan eftersom jag ska till skolan och Andreas jobbar. Men imorgon blir båda hemma. Februari sägs vara vabuari så får väl se om Alvin klarar sig från denna förkylning. Nu ska jag packa ordning våra väskor!
 
Hoppas ni får en bra dag!

Första helgen i februari

publicerat i Allmänt
 
Så var det första helgen i februari! Skönt att januari försvann fort även om Edvins födelsedag lyser upp januari så är det en rätt trist månad. Februari med men den månaden brukar gå fort. Jag har dessutom matte tenta om någon vecka så månaden kommer säkert springa iväg för fort. Måste verkligen börja plugga ordentligt nu så jag klarar den. Matte är nog det jag varit mest nervös över. 
 
 
Idag har Alvin hockeyträning som han precis har åkt iväg på sen får vi besök av lite släktingar till Andreas. Vi måste också försöka få en klipptid till barnen, är på tiden nu och jag måste köpa en ny mascara. Viktiga saker det ;-) Ska kanske baka något också, får se vad det blir för något. Kanske en kladdkaka med vit choklad.