Fröknäckebröd

publicerat i Mat, recpept
Idag har jag fyllt på skafferiet med fröknäckebröd. Fast det står kvar på eftertorkning i ugnen. 
Det är enkelt att göra och gott. Jag och Edvin gillar det, men inte Alvin eller Andreas. Fast Andreas äter aldrig knäckebröd.
 
 
 
1 dl dinkelmjöl fullkorn
1 dl siktat dinkelmjöl
1 dl solroskärnor
1/2 dl hela linfrön
1/2 dl sesamfrön
1 tsk salt (jag tar mindre, tyckte det blev för salt)
1/2 dl rapsolja
2 1/2 dl kokat vatten
 
Sätt ugnen på 150 grader, inte varmluft utan över och under värme. Fick inte till det med varmluften nämligen.
Blanda alla torra ingredienser och tillsätt oljan.
Värm vattnet och tillsätt det, rör ihop allt.
Bred sedan ut smeten på bakplåtspapper på en plåt ca 30x40cm. 
Degen blir klibbig och degen ska bres ut över hela plåten. 
 
Sätt sedan in plåten i ugnen och efter ca 5 min tas den ut för att skåra bitar i den storlek du vill. Sedan ska brödet gräddas i ca 55-60 min beroende på ugn och jag eftertorkar det någon timme när ugnen stängts av. Brödet ska vara torra och gyllenbruna. 
 
 

Godmorgon söndag

publicerat i Iphone

Godmorgon! Jag och Edvin sitter och latar oss i soffan litegrann. Alvin och Andreas är på hockeyträningen. Vi har haft en lugn helg men idag får vi besök av barnens farmor, dom kunde inte komma på Edvins kalas så han blir firad idag också. Nästa vecka har vi sista redovisningen i kursen vi läser nu och då avslutas höstterminen. Sen den 22 börjar vårterminen och då ska jag läsa matte (!) och läs- och skrivinlärning. Hoppas kurserna är bra. Sen väntar bara examensarbetet till hösten sen är jag äntligen lärare från förskolan och till årskurs 5-6. Men med den inriktningen jag valde så lämpar den sig nog mest upp till årskurs 3. Fast jag vill helst arbeta inom förskolans verksamhet.

Nej nu är det dags för frukost.

Nytt till hemmet

publicerat i Huset
Vi fick en vit hylla till köket som jag länge velat ha av Andreas mamma i julklapp. Måste bara bestämma mig för vad som ska stå på hyllan. 
 
Vi köpte även en hylla att ha mellan vitrinskåpen och fläktkåpan då jag tyckte det såg lite tomt ut. 
 
Sen en till hylla fast till vardagsrummet. Skönt att äntligen fylla några tomma utrymmen och väggar. 

Edvin 3år!

publicerat i Edvin
Får inte glömma att vi har firat en 3åring här i dagarna också. Edvin fyllde tre år den 5 januari. Perfekt att det dessutom var på en lördag. Lite trixigt dock när det precis varit jul tycker jag. Lärde mig att det är lika bra att köpa presenter samtidigt som julklapparna för det mesta var sluuuut..
 
Min fina lillebror!
 
Han fick ett fint kalas med många som kom och grattade! Inte lika stort som Alvins men då är det lite enklare i och med att vi kan vara utomhus (beroende på väder). 
 
3år går undan måste jag säga även om det hänt en del sedan dess så känns det som igår. Edvin hade ett tufft första år men börjar komma ikapp i storlek nu tycker jag. Han är fortfarande ganska liten men frisk och pigg! 
 
 

Julen 2012

publicerat i Iphone
 
Lite bilder från vår jul! 
Dagen innan julafton spelade Alvin och Andreas lite hockey och vi tittade på. Alvin har blivit riktigt duktig på skridskorna!
 
Vi har haft en riktigt bra jul! Vi har firat hemma hos oss förutom på annandagen då vi åkte till barnens farfar och hans fru, samt min farmor och farfar. Tackar alla för våra och barnens fina julklappar! Kanske börjar blogga lite mer nu när jag fick en bra kamera av Andreas i julklapp. Tråkigt att blogga när jag bara haft min Iphone att ta kort med.