Otäckt..

publicerat i Om mig
Pratade nyss med mamma och hon berättade att en arbetskamrat till henne hade sett när en mamma på ett köpcentrum tappade en vagn i en rulltrappa en bebis flög ur vagnen.. Fy vad otäckt, bebisen hade blivit blodig.. Tror den var rätt nyfödd också.. Jag har alltid varit rädd för att åka rulltrappa med barnvagn vet inte varför men tar oftast hissen om det finns.. Har alltid tänkt att man kan tappa vagnen eller att barnet kan ramla ur.. Vi såg en mamma och pappa tappa liggdelen till en trehjuling en gång när jag var gravid. Fast de hade glömt sätta fast liggdelen ordentligt men dom hann fånga upp den som tur var..

Nej nu ska jag ta hand om mitt bustroll..

Förkylda

publicerat i Vardag
Både jag och Alvin har blivit förkylda igen. Känns väldigt roligt. Alvin vaknade igår kväll när vi tittade på tv och var täppt och ledsen men han somnade med oss senare. Han är i alla fall på dagis idag men dem skulle ringa om han inte orkade. Fast han var väldigt pigg och busig imorse så han klarar nog några timmar. Idag är det plusgrader och sol, nu hoppas jag våren stannar! Då kanske man slipper bli förkyld igen..

Måndag

publicerat i Vardag
Godmorgon.. Jag har nyss varit ute och gått lite och nu har jag tvättstuga. Roligt måndagsnöje. När Alvin slutar på dagis ska jag på drop in fika där så lika bra att få tvätten klar. Alvin börjar bli förkyld igen men jag hoppas det inte blir mer. Kan väl få vara friska några veckor till tycker jag. Vi har i alla fall inte märkt av något av sommartiden. Alvin sov till kl 10 med oss igår. Egentligen 9 då.. Så länge har vi nog inte sovit på väldigt länge men han hade varit uppe sent i lördags och kikat på fotbollen. Skönt med sovmorgon i alla fall! Nu ska jag äta lite frukost.

Nya jeans

publicerat i Mode, shopping
Fick mina efterlängtade jeans idag av Andreas! Sista paret klämde jag i mig. De är från divded och de har så små storlekar, är vanligen en 36 i allt men brukar ha 38 där så jag klämde i mig 36 så nu försöker jag töja ut dem här..



En tshirt fick följa med också..

Lilla Alvin

publicerat i Alvin
Alvin har börjat trycka sig emot väggen när jag ska ta kort på han.. Sen ska han se kortet och då skrattar han sen samma sak om igen.. Vet inte vad han fått det ifrån, jag brukar inte ta så mycket kort på mig själv längre direkt.. Fast han är väl van att bli fotograferad antar jag :-)


Söt är han i alla fall min lilla kille..

Lördag

publicerat i Vardag


Alvin är morgonpigg och glad! Fast han sov till nästan 8 så vi fick lite sovmorgon. Jag har bakat bröd som nu jäser. Rågrussinbullar. Har gjort dem förut och de är goda. Men jag hatar jästiden..
Ikväll ska jag på tjejkväll hemma hos Emma, det ska bli roligt. Andreas blir hemma med Alvin och jag tror en kompis till han skulle komma över. Kanske ska titta på ett par jeans idag också men det beror lite på hur snål jag är..

Torsdag

publicerat i Vardag
Jag och Alvin tog en timmes promenad innan dagis. Skönt var det. Gymmet lockar inte lika mycket när våren/sommaren kommer men ska försöka gå dit imorgon. Jag betalar ju några hundra varje månad så då ska det väl användas också! Idag ska jag till arbetsförmedlingen så Xandra ska hämta Alvin. Hoppas inte det tar allt för lång tid så fint väder så jag vill vara ute. Ikväll ska jag och Xandra åka på babykväll på barnens hus. Hon är i vecka 26 nu så i slutet på juni är det planerat. Spännande!

Godmorgon

publicerat i Vardag
Sommar och vår i all ära men man kan inte sova på morgonen! Men det är väl egentligen bra. Andreas hade vaknat halv 6 och jag vaknade halv 7. Alvin den sjusovarn sover fortfarande. Han fick komma in till oss inatt då han vägrade somna om i sin säng, pekade på dörren ut och var ledsen.
Nej nu kommer Alvin här alldeles nyvaken!


Alvin hälsar godmorgon med en slängpuss!



 

Äntligen

publicerat i Mat, recpept
Vet ni vad jag fick i brevlådan idag? Leilas tidning. Ska bli roligt att läsa lite senare.Är rätt fäst vid hennes recpet, som ni kanske märkt.

Freestreet

publicerat i Mode, shopping
Blev medlem här nyss,får se om jag kan samla ihop poäng och byta mot presentkort. Är nog ungefär samma som gratisbio. Jag brukar aldrig orka hålla på att samla ihop tillräckligt med poäng men man kan alltid testa. Här blir ni värvade av mig.

Våffeldagen

publicerat i Vardag
är det idag. Vi äger inte ett våffeljärn vad jag vet så det blir nog inga. Jag har rätt svårt för våfflor för jag får alltid jätte ont i magen, pannkakor går rätt bra men inte våfflor. Men en våffla är gott ibland. Alvin skulle säkert gilla det så någon gång ska jag nog köpa ett. Idag ska jag nog på spinning och sen ska jag handla mat. Ser ut att bli soligt idag men det är inte så varmt. Men det skulle bli varmt till helgen så jag hoppas på det!

Rosa

publicerat i Alvin

Alvin åt på mc donalds i fredags och fick då en rosa ask med hårsnodd mm. Han testade det lite :-) Men sen var det inte så intressant längre.. Synd att man inte får välja på lite olika saker. Inte för att jag har någonting emot rosa på pojkar man rosa klämma och hårsnodd mm är ju lite tjejigt..

Har varit på mötet på ams nu. Kände mig stressad då jag hade och har tvätttid samtidigt. Sen var det motvind hela vägen hem så jag fick lov att gå av cykeln en bit. Hoppas våren kommer snart! 

Godmorgon

publicerat i Vardag
Det snöar lite här och det är inte så roligt! Vill ju ha vår och inte vinter. Alvin sov till kl 8 idag fast jag gick upp när Andreas åkte så jag hann fixa lite. Idag ska jag till ams på basinformation som man måste gå på. På torsdag ska jag på ett annat möte där, man ska tydligen få en coach! Kan ju kanske vara bra. Nu vill Alvin ha mitt sällskap.

Fredag

publicerat i Barn shopping

Sa ju att jag skulle visa det jag köpte till Alvin i fredags men har glömt det såg dock att jag hade bilderna kvar i kameran. Bättre sent än aldrig.

Jag frågade Alvin om vi skulle ta kort på hans nya kläder då ställade han sig i poserings position och sedan tog han kameran mot sina skor. Antar att han ville visa dem med.


Regnstället är också i grönt men det blev smutsigt så skippade jag..
Från stadium alltså.

Lista

publicerat i Om mig
Hittade en lista här som jag lånar lite..
Lovar du att vara ärlig? Japp

Du heter: Sandra Marie Mattiasdotter

Smeknamn:  Har inget smeknamn på mitt namn

Låt som när du är ledsen sörjer till?: Tror inte jag har någon.

Beroende av: Hm.. Godis ibland och kaffe på morgonen

Vad tror folk om dig?: Vill jag veta det? Vet inte faktiskt..

Stämmer det?: Beror på vad dom tror.

Vad får du oftast komplimanger för?: Hm.. Vet ej faktiskt, att mina ben är smala och långa brukar folk kommentera. Vet dock inte om det är en positiv kommentar, hehe

Vad säger du för att imponera på någon?: Det vet jag inte.

Hur imponerar man på dig?: Att folk är sig själva och vågar gå sina egna vägar. Människor som kämpar och har haft det svårt. Imponeras inte av pengar, men folk som har kämpat och blivit framgångsrika (behöver inte vara i pengar).

Brukar du skratta för dig själv?: Ja!

Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: "Tänkte om jag kunde komma förbi dig en liten stund? s kommer hem vid sex och jag ska dit då..."

Var bor du?: I Västerås, rätt centralt.

Trivs du där?: Ja jag ångrar inte att jag flyttade hit. Har en del av min familj/släkt här och mina vänner.

Äger du några converse: Nej

Sprit, cider, vin eller öl: Vin och Öl.

Brukar du bli för full: Inte nuförtiden.

Vad har du för mobil operatör: Tele2

Är du allergisk mot något: Nej

Har du haft sex idag: Nopp

Hur svarar du i mobilen: Hm, Hallå tror jag

Vem ringde du senast?: Andreas tror jag

Vad sa den du senast pratade med i telefonen: Kommer inte ihåg

Antal timmar sömn inatt: 8timmar

Sov du ensam: Nej med Andreas

Brukar du komma i tid: Ja jag är ganska noga med att komma i tid.

När mår du bra: När alla runt omkring mig mår bra och att alla är friska och glada.

När blev du fotad senast: Minns inte det

Hur känner du dig nu: Utmattad efter träningen.

Vanligaste färg på dina kläder: Grå morgonrock
Vad tycker du om fötter: Ja ibland äckligt men om man sköter dom så tycker jag väl ingenting.

Vad saknar du: Ett jobb

Hade du en bra kväll igår: Ja. Alvin var vaken rätt länge och Andreas var på badminton så jag och Alvin myste i soffan.

Favorit dryck på morgonen: Kaffe

Rakar du benen: Ja

När brukar du oftast gå och lägga dig: Vid 22-23tiden

Är du blyg?: Nja inte blyg kanske.. Känner mig inte jätteblyg men beror på sitatuionen också

Sysslar du med någon idrott: Räknas spinning,löpning, styrketräning?

Vill du hellre ha mail än brev: Ja
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Ja

Har du spytt offentligt: Har jag säkert förut

Vad skulle du göra om du vore kille/tjej för en dag: Hm vet faktiskt inte
Är du nöjd med ditt liv: Ja det är jag! Saknar bara ett jobb

Är du bortskämd: Inte i materiella saker.. Visst har jag alltid fått fina presenter och julklappar av släkten men är inte bortskämd så att jag förväntar mig någonting! Är bortskämd med fina människor runt omkring mig!

Vad gör du i morgon: Tvättar, ska till ams 10,30

Vad är det värsta du vet?: Människor som skadar andra.. Det finns nog mycket

Hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka?: Slösar inte

Vilken kändis tycker du är en bra förebild?: Har inga kändisar som förebilder

Vad längtar du till?: Vår och sol

Har du bra vänner och äkta vänskap?: Ja

Vad använder du för shampoo?: Loreal

Vad är det finaste du fått?: Alvin!

En speciell dag du minns: Finns många men Alvins födsel såklart!

Hur gammal är du: 19 fyller 20 i oktober

Tycker du om någon just nu: Ja

Du samlar på: Vet inte om jag samlar på något

Gröna eller röda äppeln: Röda

Vem ringer du när du är arg/ledsen: Andreas

Gillar du golf: Nja inte så värst

Vilken tid gick du upp idag: 7;20

Har du sovit i din egna säng inatt: Ja

Har du strumpor på dig nu: Ja

Är det okej att gråta: Absolut

När grät du senast: Vetinte

Vad skulle du göra om du vann en miljon: Spara till oss och till Alvin, spara så jag slipper ta studielån, ev en kontantinsats på en lägenhet.

Bär du glasögon eller linser: Nej

Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder: Nej

När går du upp ur sängen en helgmorgon: När Alvin vaknar,vilket oftast är mellan 7-8

Har du piercing: Hål i öronen.

Vill du gifta dig: Ja i framtiden

Vill du ha barn: Har redan barn!

Solar du ofta: Nej inte så ofta.

Är du bra på att laga mat: Är inget proffs men kan i alla fall laga mat! Andreas har lärt mig lite sen vi blev tillsammans. Är nog bättre på att baka!

Är du flygrädd: Lite rädd

Hur vig är du: Nej

Är du musikalisk?: Nej men gillar musik!

Vad dricker du helst när du är törstig: Vatten

Vilken är din favoritglass: Ben & Jerry´s

Tror du på ett liv efter döden: Nej har svårt att tro på sådant

Tycker du om sushi: Nej

Vad äter du helst när du ser på film: Godis eller glass

Bor dina föräldrar tillsammans: Nej och det är bra för de är så olika :-)

Har du tandläkarskräck: Ja

Är du morgon- eller kvällsmänniska: Morgonmänniska och kvällsmänniska

Vilken ögonfärg har du: Gröna

Har du någon gång gråtit dej till sömns: Ja
Biter du på naglarna: Nej men har gjort

Röker du: Nej men har gjort

Hur ofta tränar/motionerar du: Om man räknar med innan jag blev sjuk så i snitt 3 ggr i veckan + promenader.

Senaste låt du hörde: Nån rocklåt på rockklassiker

Utmanar de som vill att göra den..

Godmorgon

publicerat i Vardag
Nu har jag varit  på gymmet och tränat, sprang i 5km. Var ute och sprang igår också när vi hade varit på visningarna och hämtat Alvin. Skönt att komma igång igen. Alvin vaknade inte så tidigt idag så det var skönt. Innan 7 är jobbigare än efter. När jag vaknade visste jag inte vilken dag det var. Trodde det var söndag men sen märkte jag att Andreas precis åkte. Dagvild blir man när man går hemma. Är så trött på det!

Godmorgon

publicerat i Vardag

Alvin äter välling och tittar lite på teletubbies. Han vinkar åt sig själv och säger hej hej just nu. Nu kan man i alla fall sitta med datorn i knä en stund brevid honom innan han terroriserar datorn för mycket. Idag ska jag och Andreas på 2 visnintar,ev en tredje om det är en öppen visning. Alvin ska vara hos Emma och Liam. Då får han leka lite! Hoppas ni får en solig söndag (vi har ingen sol än)..

Godnatt

publicerat i Vardag
Ska snart lägga mig för att sova..Fattar inte attman kan vara så trött på kvällarna, kan glädja mig åt att jag är mycket piggare än Andreas! Han somnade både igår och idag på soffan. Han är såå trevligt sällskap! Vi har varit en sväng på stan idag och kikat lite, fikade glass också! Alvin fick en ballong av personalen och det var uppskattat. På tal om Alvin så tokar han sig så mycket ibland så jag vet inte vart jag ska ta vägen.. Han vet hur han ska få oss att skratta i alla fall. Han härmar det mesta nu så då passar jag på att lära han lite "snygga" dans moves.. Andreas tycker inte dom är lika snygga,hiih.. Nu "headbangar" han till all rock/hårdrock musik och till pop musik så blir det mer spring dans.. Det här måste vara bästa åldern!

Bra köp!

publicerat i Barn shopping
Idag när jag och Alvin var på stan så hittade jag ett paket pris på skor, överdragsbyxor (passar till hans jacka), vindtät fleecejacka och regnställ för 899kr så det köpte jag till honom + stövlar för 99kr. Allt är från Everest. Kan visa bilder imorgon. Ett bra köp verkar det vara! Alvin invigde stövlarna och regnstället idag!

Trevlig fredag

publicerat i Vardag

Trevlig fredag nu ska jag snart hämta hem busungen och sen ska jag försöka hitta på något. Får psykbryt innanför dessa väggar..Måste ut ut..Blev ju ingen spinning idag!

Recept

publicerat i Mat, recpept
Förresten så har jag en blogg där jag ibland lägger upp recept. Finns nere bland länkarna. Men också här.

God morgon

publicerat i Vardag
Ser ut att bli sol idag med. Idag ska jag nog gå på spinning. Äntligen! Var nog 3 veckor sedan sist. Var veckorna går fort nu. Bara de saktar ner när sommaren kommer så gör det mig inget att det går fort nu. I helgen ska vi på två visningar och kanske får fika besök imorgon av Andreas förra arbetskamrat som fått barn. Ja för 1år sedan men vi har bara träffat dem på stan en gång snabbt, så det ska bli trevligt. Nu ska jag nog ta och äta frukost!


Alvin fick enny t-shirt av mamma igår från Lindex. Jag fick ett par svarta ballerinaskor! Tack!

Alvin

publicerat i Alvin

Nu märks det på Alvin att han utvecklas fort! Innan jul och i början på året brydde han sig inte alls om att någon tog hans leksaker och var inte alls medveten på samma sätt. Men nu kan han bli tokig. Han försökte idag med att inte låta mig läsa en bok för han och Liam. Han blev jätte arg om vi pekade på en bil och tog boken själv för att säga bil bil bil och försöka läsa själv. När jag ska kissa med Liam eller om han blir ledsen då blir Alvin ledsen (på fjant vis) och man ska nog tycka lite synd om honom(om han får bestämma).. Gäller att man tänker på vad man gör nu för de lär sig snabbt.. Jag kan ju inte hålla mig för skratt när dom busar och inte lyssnar så då blir allt mycket roligare..Men jag tycker det är bra att det är tätt mellan dom när Alvin inte har syskon så han lär sig att dela med sig osv... Vi har ju inte heller så många andra vänner med barn eller knappt några alls faktiskt..

Förresten var det någon som frågade för några dagar sedan om vi har planerat fler barn snart.. Svar på det är nej. Man ska ju aldrig vara säker på att man kan få fler barn. Men om vi skulle vilja försöka med det så kommer det dröja flera år. Jag vill ju läsa till lärare (för tidiga åldern) och den utbildningen är 4år, sen vill jag gärna arbeta några år så föräldrapenningen kommer upp lite.. Ja det visar sig helt enkelt! Man ska inte planera för mycket..Allt blir som det blir..Man hinner ändra sig mycket på bara 1år...

Nu börjar jag snart prata i nattmössan så jag ska nog titta lite på tv..

Torsdag

publicerat i Vardag

Nu har det varit sol i några dagar och jag hoppas det fortsätter i helgen! Mamma kom ner igår och var kvar tills idag. Vi var ute en sväng och gick igår och var till ikea idag. Jag lät Alvin åka rutschkana på ikea och jag kan säga att jag ångrade mig när vi skulle sätta han i vagnen igen. Var inte så populärt :-) Just det bjöd på grekisk torsk igår som var enkelt och gott! Kan lägga upp receptet sen för nu måste jag se halv åtta hos mig.

Onsdag

publicerat i Vardag
Sol idag verkar det bli! Vi ska faktiskt gå ut och gå nu innan dagis, så kan jag lämna av Alvin på vägen!

Sol

publicerat i Vardag
Det blev sol tillsist! Allt blir så mycket roligare om solen lyser. Fast man skulle nog inte uppskatta solen om vi inte hade haft de årstider vi har. Så det kanske är rätt bra med vintern också! Enda nackdelen är nu när allt ska smälta. Alvin satt sig i en lerpöl idag efter vår promenad och han hade inga kläder för att sitta i en pöl. Vi premiär åt glass också. Alvin blev glad över att för första gången få äta pinn glass. Imorgon kommer mamma hit, hon ska sova här medans Andreas är på konferans. Trevligt med lite sällskap.

Skulle vilja ha en skinnjacka till Alvin men han kommer nog inte använda den så mycket, passar inte riktigt till dagis så jag funderar på att titta på tradera. Har aldrig köpt till Alvin därifrån men sålt en hel del! Sålde hans pop skaljacka/byxa och gamla kavat skor förra veckan.



Denna från h&m.

Regn

publicerat i Vardag
Det började regna när jag lämnade Alvin på dagis. Jag som hade hoppas på sol idag men det verkar inte se så lovande ut. Vill verkligen ha vår nu! Så jobbigt med overall och allt som hör till, vill ha varmt och torrt så man kan vara ute mer! Idag ska jag nog åka och handla dirket när Andreas kommer hem så det blir gjort. Skönt att göra det innan helgen för då är det så mycket folk! Imorgon tror jag att jag kan träna, börjar blir bättre nu.

Förresten så ska vi titta på en lägenhet på söndag också! En 4 på 92kvm, den ligger på malmaberg så det är väl inte jätte långt härifrån. Vi kan inte riktigt bestämma oss om hus eller lägenhet är det bästa just nu. I längden vill vi ha hus men ja eftersom jag inte har ett jobb nu så känns lägenhet som ett mer säkert alternativ. Det är så mycket som tillkommer på ett hus.. Men vi får se, det handlar väl egentligen om att hitta något som man verkligen vill ha.. Sen är det lite bekvämt att bo i lägenhet men då har man heller ingen egen trädgård att gå ut i.. Svårt det här..

Söndags

publicerat i Vardag

Alvin försöker klä på sig själv..Går inte alltid så bra :-)

Alvin åker lite bob i skidbacken..

Tror Andreas också tyckte det var roligt..Varken jag eller Andreas har bra kläder eller skor för att vara ute i snön i så det måste köpas inför nästa vinter! Blir så jobbigt när man blir blöt och kall..

Kväll

publicerat i Vardag
Idag har vi varit och hälsat på Xandra på eftermiddagen. Emma kom förbi också! Var några veckor sedan så det var trevligt. Hon arbetar som frisör och arbetar 10-19 nästan varje dag så man hinner knappt ses. Jag är ganska trött på kvällarna så det blir inte mycket till aktiviteter då, sen vill man gärna ta det lugnt hemma när Alvin sover. Xandra har fått en stor och fin lägenhet. Kan behövas när de ska få en bebis i juni. Ska bli roligt tycker jag! Ska bli roligt att se Alvins reaktion på en bebis också, han älskar bebisar på tv så det ska bli intressant. Det gick bra att ha Alvin hos Xandra också. Han är rätt vild och klättrar på det mesta så det är skönt när det inte finns så mycket hyllor och annat som kan vara farligt för både honom och det som står i hyllan :-)

Ikväll ska jag se ballar av stål!

Måndag

publicerat i Vardag
Så var det ny vecka igen. Jag har sökt lite jobb på morgonen och har tvättstuga. Roligt nöje med tvätt igen. Förstår aldrig hur det kan bli så mycket på några dagar. När Alvin slutat dagis så ska vi gå ner till ams för jag måste boka in mig på basinformation annars blir man utskriven! Sen ska vi nog gå hem till Xandra och kika på deras lägenhet. Har inte varit där än så det är på tiden. Annars har jag inga planer. Just det, man kan söka in på högskolan till hösten idag så det ska jag också göra!

Resten av veckan ser ungefär ut så här:
Tis: Inga direkta planer, kanske handla.
Ons: Andreas borta så jag har nog bilen. Mamma kanske ska sova här.
Tors: Mamma är här
Fre: Har planer på att bli frisk så jag kan gå på lunch spinning.
Lör: Vet ej
Sön: Husvisning
+ jobb sökande.. Är så less på att gå hemma!

Trevlig helg!

publicerat i Vardag

Nu ska vi snart åka och handla något gott tills ikväll! Tacos ska vi också äta och jag började nyss med grönsakerna. Blir nog lite godis och kanske ben&jerry glass till min stackars hals.
Kom nyss hem från doktorn och jag hade inte halsfluss, men en kraftig virusinfektion. Jag har ju fått prickar på tungan som gör så ont och jag fick några tabeletter som ska ätas var 4 timme. Hoppas det går över nu så nu slipper läsa om detta mer.

Hoppas ni får en trevlig helg!

Äntligen fredag!

publicerat i Vardag
Nu är det äntligen fredag! Ikväll ska vi äta tacos så jag måste nog stoppa i mig treo om jag ska få i mig någon mat. Har fått förkylningsblåsor på tungan också som om det inte vore nog med halsen. Känns som man bara klagar! Kanske borde man gå till läkaren och kolla upp det men på dagarna är det rätt okej,så det känns som de kommer säga ta en alvedon och lägg dig. Eller något åt det hållet. Har ju varit med om det förr! Nej nu ska jag sluta klaga och göra någon nytta.


Idag var det så halt fast de hade sandat på dagis lekplats så jag ska nog höra med dem om de inte funderat på att använda lekhjälmar på barnen. I alla fall de minsta! Jag skulle nog vilja att Alvin har det på sig. Livsfarligt att ramla på isen. Blir lite orolig när jag ser att det är halt. Såg några barn som ramlade. Längtar till våren!

Barnvakt

publicerat i Vardag
Idag efter jag hämtat Alvin på dagis så hämtade vi Liam också. Dom busar så jag vet inte hur de orkar ibland. Jag fick lov att ta bort bilarna tillslut för dom ställde sig upp och kastade sig över ratten. Sen när den ena ramla så skratta den andre och tvärtom! Nu sover Alvin, han var lite svår idag men nu hoppas jag han sover gott! Någon gång imorgon kommer dom och ska göra rent något ovanför spisen så mellan 7.30-15.30 någon gång. Bäst att gå upp i tid annars går de in med huvudnycklen och då vill jag inte ligga i sängen..

Torsdag

publicerat i Vardag
Godmorgon! Har försökt skriva det här inlägget länge nu men först avbröt Alvin mig sen glömde jag av. Nu är Alvin på dagis och jag ska äta frukost. Har gjort en jordgubbssmoothie som jag ska dricka nu. Gott! Alvin kom in till oss imorse/inatt så jag vaknade av nu på morgonen att han pratade, då satt han vid tvn med alla 4 dosor och försökte få på den. Han verkade inte tycka att det var så viktigt att väcka mig den busen..



På söndag ska vi på husvisning! Det är inte till salu men de ska hyra ut det årsvis from augusti. Det är ett litet hus, lika stort som vår lägenhet nu så risken finns att det blir för litet. Sen var det 50 st som hade hört av sig på en dag, de hade fått lov att ta bort annonsen! Men det ligger i kvicksund(för er som vet vart de ligger) med sjöutsikt och en liten båtplats! Chansen är kanske inte så stor att vi får det om det är lagom stort. Vi behöver inte ha så stort bara det är en bra planlösnng. Vi har ändå inte möbler för hur många rum som helst..

Godmorgon

publicerat i Vardag
Inatt har jag sovit bra även om det var svårt att somna. Alvin har inte vaknat inatt någon gång så klockan tjugo över 7 vaknade vi. Hoppas han fortsätter med det nu! Han är nu på dagis och jag ska tvätta kl 10 sen ska jag baka bullar.
Hoppas ni får en bra dag, här det massa snö.

Kväll

publicerat i Vardag
Nu sover Alvin så jag sitter här i min ensamhet. Skönt att vara ensam ibland men jag gillar inte att Andreas sover borta. Är inte riktigt van att sova ensam så det känns rätt tomt. Jag och Alvin mötte upp Xandra på stan tidigare idag och kikade lite, sen träffade vi på min farmor så hon fikade med oss. Alvin var jätte snäll och lugn hela tiden, inget gnäll så när vi kom hem fick han kolla på teletubbies. Då blev han överlycklig! Jag köpte med mig godis men har så ont i halsen igen så det går inte att äta. Har inte ätit någon middag heller för det ont. Om det inte går över på torsdag ska jag nog kolla upp det. Orkar inte vara sjuk längre, vill träna och kunna äta igen!

Förresten här kan man beställa Leilas två första nummer till ett bra pris! 59kr tror jag det var. Första numret kommer den 31 mars. Sen nästa i maj. Jag har beställt dem!

Trevlig dag

publicerat i Om mig

Hoppas ni får en bra dag! Nu ska jag snart hämta Alvin sen tar vi nog bussen ner på stan. Hatar att åka buss men vad gör man inte ibland för att slippa all snö..
Är sugen på att baka kanelbullar senare. Om Alvin är på bak humör :-)

Ny favorit

publicerat i Mat, recpept

Sorbe glass är det godaste som finns (om man bortser från ben&jerry) och igår köpte jag blåbär som jag inte gjort förut. Den är jätte god, fick lov att smaka lite nu till min fruktsallad. Känns lite bättre än gräddglass men vet inte om det är så..

Potta

publicerat i Alvin

Igår fick Alvin en potta av mormor och morfar på ikea. Först förstod han inte riktigt vad man skulle använda den till tror jag. Han tog sin vatten mugg och hällde i vatten och vispade lite. Sen smakade det gott! Hoppas han inte gör så när han kissar i den :-) När Andreas kom hem så satt han sig tillslut och sa kiss kiss..

Två nya pyjamasar fick han också. En hel grön och en med grodor. De kommer från kappahl! Alvin ville ha den med grodorna på sig.

Tisdag

publicerat i Vardag
Då var man ensam hemma igen då. Idag ska jag söka jobb och städa denna smutsiga lägenhet. Måste skura golvet i köket. Alvin lyckas på något vis alltid skita ner det så mycket när han äter. Ser ut som en hel dagis grupp skulle varit här. Andreas är utanför stockholm någonstans på utbildning/möte och kommer hem imorgon. Jag är så glad för att mitt halsont inte gör lika ont. Köpte treo igår och det hjälper ett tag! Hoppas det går över helt tills imorgon. Hatar att vara sjuk--

Tror jag och Alvin ska ta oss en sväng på stan efter dagis. Kanske ska fika med Xandra vid 15. Fick pengar av morfar igår som jag skulle köpa mig kläder för tyckte han.. Borde väl spara dom men kan ju kolla om jag hittar något litet.. Var ganska längesedan jag köpte kläder faktiskt!

Alvin idag

publicerat i Alvin

Nu har mormor och morfar åkt hem. Vi har varit på ikea,hälla shopping sen en sväng på stan. Vi åt lunch buffé på bellman. Dom har alltid bra buffé tycker jag! Alvin är på bus humör så det är bäst jag leker lite med honom.. Hanblev glad när han kom till dagis idag.. Oj nu ramlade han ner från vår säng eller hoppade.

Godmorgon måndag

publicerat i Vardag
Så var helgen slut och det ärdags för dagis igen. Förra veckan var Alvin sjuk och var där bara på tisdagen. Men nu är han frisk. Just nu äter han macka och kollar lite på tv men åker på sina bilar med. Idag kommer min mormor och morfar hit så vi ska nog åka till ikea. Var ett tag sedan jag var där, är inte lika roligt när det ligger så nära.. Mamma envisas jämt med att åka dit när de är här. Imorgon ska Andreas åka bort med jobbet på något eu möte/utbildning.. Men det är bara en dag som tur är.. Ja nu ska jag äta något men ingenting smakar något så det känns inte så lockande..


Haha Alvin ser elak ut..

Tidigt

publicerat i Vardag

Idag vaknade både Liam och Alvin kl 6! Jag tänkte attdem ville kolla på barntv en stund men jag hade lite fel. Jätte pigg och springer runt här.Fick lov att lägga bort bobby car och en till bil för de hoppar på dem så jag tror grannen ska komma upp ibland..Nej men nästan i alla fall.. Dom har i alla fall roligt..

Jag har såå ont i halsen att jag inte kan svälja.. Speciellt på ena sidan. Hoppas det går över snart.

Vagnar

publicerat i Barn shopping
Jag skulle vilja ha en Quinny Zapp till Alvin. Vi har kollat på en paraply/rese vagn men nu såg jag att till Zapp finns cykelhållare så man kan ta med den på cyklen. Pratade om det förra sommaren att det är svårt att cykla överallt när inte vagnen kan följa med. Kanske finns till fler vagnar?


Nackdelen är väl att det bara finns ett läge så man kan inte fälla ner den. Suflett kan man köpa till..

Lucky

publicerat i Barn shopping
Lucky little me har fina barnkläder! Hittar jämt en massa kläder där till Alvin. Måste nog ta en beställning snart. Har lagt upp några annonser på tradera. Vindjackan&byxan från pop la någon bud på direkt.


Fredag

publicerat i Vardag
Hur fort går inte veckorna? Redan fredag! I helgen ska vi vara barnvakt åt min lillebror. Alvin tycker nog det är roligt tror jag! Vet inte vad vi ska hitta på med dem men de brukar roa sig själva har jag märkt :-) Idag verkar Alvin må bättre men jag måste ta mig till apoteket och köpa nässpray och något till min hals! Fast hellre att jag mår dåligt än Alvin.

Bättre dag

publicerat i Vardag
Idag har det varit en bättre dag. Alvin är inte piggare men han sov några timmar på dagen så det gjorde mycket! Jag och Xandra var även till rekryteringsmässan, men den var rätt rörig tycker jag! Lämnade in ett cv och sedan skulle man göra på internet som jag redan gjort. Högskolan var där så jag tog en broschyr och frågade om intagningspoäng till den utbildningen jag vill läsa och snittet ligger under de jag har, så jag hoppas jag kommer in i höst! Det kan vara högre eller lägre till hösten, sådant vet man ju inte..

Satt och kikade på min favorit sida hemnet och hittade ett jättefint litet hus på 78kvm! Skulle vilja kolla på det. Var rätt stor tomt om man vill bygga ut senare.. Boendekostnaden skulle inte bli högre än de vi har nu, men extra bil kostnader tillkommer ju och bensin för min del.. Inte för att vi ska köpa nu men kolla kan man ju!

Sova

publicerat i Vardag
Nu sover Alvin i sin säng. Hoppas han får sova ett tag nu! Det behöver han. Han skrek sig till sömns men tillslut fick han tag i mitt hår och somnade sittandes mot spjälsängen. Han håller på att få en tand tror jag. Han dreglar så mycket men han har aldrig varit så här förut så det måste vara en hörntand.

Nu måste jag kolla igenom mitt cv/personliga brev för jag ska på rekryteringsmässan på eftermiddagen när Andreas möte är slut.

Glömma

publicerat i Alvin

Dagen igår vill jag glömmt bort. Värsta dagen på länge! Alvin somnade som jag skrev men efter 10 minuter vaknade han och vägrade somna om. Han var hur trött som helst och vinglade runt men han skulle inte sova! Inte någonstans. Tillslut gav jag upp och tänkte att han säkert somnar om ett tag. Klockan var 11 och han brukar sova vid 12. Men nej, han sov inte på hela dagen. Sen vägrade han somna på kvällen också, så vi la oss alla i vår säng efter Leilas program. Sen sov han hos hela natten så idag är jag lite trött. Men det var synd om Alvin igår så han hade nog svårt att somna!

Försökte roa Alvin med att baka för vi hade massa ägg som måste bli slut. Men han satt skålen över huvudet så jag fick lov att bada honom! Lite roligt tyckte han nog det var :-)

Alvin fick hjälpa mig att vända så kakan gick sönder lite men det gjorde inte så mycket..Smakade inte annorlunda för det!

Idag hoppas jag på en bättre dag!

Sjukt

publicerat i Vardag
Alvin är hemma idag igen. Han fick sådan hosta igår och blev jätte hes. Han har ingen feber men är inte alls sig själv och gnäller/halv gråter om vartannat.. Han sover nu så jag ska snart ta en dusch. Jag har ont i halsen men det börjar gå över nu, är värst på morgonen. Jag som har sådan lust att träna! Men det får nog vänta. Jag satt tillbaka ena sidan på spjälsängen. Ingen idé att försöka nu när han är sjuk. Räcker med de gånger han vaknar av hostan!

Idag fyller min faster 25år,så grattis! I sommar blir Andreas också 25.. Vad gamla ni blir :-) Nejdå skoja bara!

Tisdag

publicerat i Vardag
Lämnade Alvin på dagis idag för han är pigg som vanligt men fortfarande förkyld. Men jag sa att dem skulle ringa om han inte orkade med. Han blev i alla fall glad när han kom dit och vinkade hejdå! Eller ejåå som han säger. Jag har tvättstuga idag som vi inte hade igår. Skulle egentligen hjälpt Xandra att städa ut hennes gamla lägenhet men vi har så mycket tvätt så det måste göras. Alvin har inte så mycket rena kläder kvar.. Alltid något man ska göra!
Vaknade med ont i halsen idag också men nu är det nästan borta! Sen fick jag inte upp ena ögat idag heller så jag såg inte att Alvin hade gått upp och försökte sätta på tvn. Hans ögoninflammation verkar ha försvunnit som tur är.
Så nu har man klagat lite :-) Det kunde varit värre så man ska väl inte säga för mycket..

Alvin på busborgen förra veckan..

Kväll

publicerat i Vardag

Nu sover Alvin i sin säng, vi får se om han kommer in till oss inatt. Han somnade i soffan, som han ofta gör. Ska försöka få han att somna i sin säng snart igen för han drar så mycket i mitt hår när han somnar i soffan. Ibland gör det riktigt ont! Jag har börjat tappa en massa hår sedan han börjat dra i det.
Nej nu vaknade han!

Måndag

publicerat i Vardag

Idag har jag och Alvin städat mycket. Såg ut som skit rent sagt efter igår när vi inte orkade städa. Alvin kan dra fram leksaker och lägga dem överallt förutom i sitt rum. Vi har även tagit bort ena sidan på Alvins spjälsäng så nu är det mer som en riktigt säng. Vi har tänkt köpa en ny säng till Alvin men jag tänkte att vi skulle testa först hur det fungerar. Tog "bara" två timmar för han att somna nu så jag antar att vi har att göra ett tag. Men han kan inte sova i en spjälsäng hela sitt liv så någon gång måste man ändå börja vänja honom.. Han känns så stor i en spjälsäng. Som en jätte baby!
Vi tänkte tvätta också så jag tog med Alvin ner och släppade ner all tvätt, då upptäckte jag att vi hade tvätttid igår! Smart!

Helgens bravader

publicerat i Om mig
I fredags åkte vi hem till mamma och stannade över natten. Alvin blev kvar tills igår så jag och Andreas åkte hem till Emma och Jonas på deras förlovningsfest. Vi var inte kvar så länge för sedan åkte vi hem till en av Andreas kompisar. Var meningen att vi skulle åka ner på stan men jag blev trött. Fast det var jag hela dagen, sedan så hade Alvin smittat mig med ögoninflammation så det var nog inte helt bra att sminka sig. Sådant smart som man tänker på i efterhand! Jag drack inte speciellt mycket men har aldrig mått så dåligt som igår. Klockan 18 orkade jag ta mig upp ur soffan. Sedan fick Andreas huvudvärk. Men jag vaknade imorse med jätte ont i halsen så jag antar att det är någon förkylning på gång. Alvin har varit jätte förkyld hela helgen så han är hemma idag! Nej tacka vet jag hemmakvällar :-)


 


Mycket snö hemma hos mamma!