Lördag

publicerat i Vardag
Härlig solig dag det har varit idag! Tycker dagen har gått så snabbt! Men jag blir så trött av solen nu känner jag, kanske inte är van eller så är det inte solen utan graviditeten. Igår var jag yr till och från hela tiden. Lite jobbigt för man vill göra en massa medans det är fint väder! Men idag har det varit bättre, vet inte om järn tabletterna hjälper redan? Skulle ha gått en promenad med Xandra men det blev ej så, hoppas vi kan göra det imorgon. Det är så skönt med helg även om jag nu är ledig varje dag för då är Andreas hemma. Känns som man knappt ses på vardagarna när han kommer hem vid 18.
Nu ska jag titta på bolibompa med Alvin!

Solig fredag

publicerat i Vardag

Alvin var lite vild innan vi gick till dagis.. Han ställer sig på hästen och hoppar. Det är bara det att hästen inte är så stabil så han ramlar alltid. Sen ska man tycka synd om honom när han låtsats gråter :-)
Barnmorskan ringde på morgonen och sa att jag måste börja äta järn tabeletter redan nu så det ska jag köpa idag. Var ute och gick nyss men blev så yr så jag gick hem. Hoppas tabletterna hjälper snabbt!
Ikväll ska vi hem till Jonas och Emma så det passar bra att det är fint väder!

Lite snabbare

publicerat i Vardag
Nu sover Alvin och jag ska titta på det sista av sjukhuset. Idag tog det 45 minuter så det går framåt! Vi har varit på hälla hela eftermiddagen med Emma och Liam. Vi var en sväng på ikea och sedan åt vi middag på mc donalds. Idag var det riktigt gott! Alvin berättade för mig när han skulle sova att vi varit på ikea. Lät som han sa det i alla fall. Sen frågade han efter pappa, pappa pappa.. Men han är på jobb middag! Kommer väl inte hem försent hoppas jag..
Hoppas ni får en bra torsdag kväll.

Torsdag

publicerat i Vardag
Nu har jag lämnat Alvin på dagis. Det slutade i alla fall och regna nu när dom skulle vara ute. Fast jag tror barnen tycker om regn, vattenpölarna brukar vara populära. Ska ut och gå med Emma när hon och pappa varit och tränat på gymmet. Sen tror jag att jag ska baka muffins om jag hittar receptet som jag använde förut. Andreas ska på middag efter jobbet så jag och Alvin blir ensamma ikväll. Då tänkte jag att vi skulle passa på att äta lax! Alvin brukar äta bra när det är lax..Igår åt han förresten makaroner för nästan första gången här hemma. Förut kastade han alltid bort pastan så det går framåt!

Lilla killen

publicerat i Alvin

Denna kille kan vet verkligen vad man ska göra för att inte somna.. En timmes kämpande blev det idag. Men jag gav mig inte och klockan 20 sov han. Nu vill han bara att jag ska natta honom förut var det tvärtom. Om vi kämpar några dagar kanske han somnar lättare. Förut somnade han på 10 minuter. Men han är äldre nu också och har mer att berätta :-) Nu visade han mig att man kunde åka med bilar på spjälsängskanten..
Stod lutat på något konstigt vis så jag fick ont i ryggen men det går väl över. Tur att man glömmer fort när man får så mycket fint tillbaka av sina barn.
Nu ska jag äta lite sorbe och kika på greys om en halvtimme..

v9

publicerat i Gravid veckor

Idag är jag inne i v9. Har precis varit och tränat men det är inte samma sak längre. Blir lätt yr. Ska till barnmorskan idag på eftermiddagen så Alvin ska följa med Emma och Liam hem efter dagis.

Bebis

Redan här går det att se vilket kön ditt barn kommer att få. Embryot är mellan 2 och 3 centimeter långt och väger som en vindruva. Ända tills nu har ditt embryo haft en liten svans, men försvinner nu och blir en svanskota. Embryot kan öppna och stänga munnen, rör sig hela tiden och ser nu ut som en liten människa.

Du

Nu är det vanligt att få tankar och funderingar, oro för bebisen och viktökning. Du kanske undrar om man kan motionera eller har funderingar kring jobbet. Du kan känna dig allmänt orolig eller så kanske du går omkring i en form av lyckorus. Tala om för dina närmaste hur du mår så kan de på bästa sätt stötta dig. Du kan få små blödningar men det är oftast helt normalt. Känner du dig mycket orolig ska du ta kontakt med barnmorskan på ditt MVC.
Lånat av, minbebis.com

Less

publicerat i Vardag
Jag är less på att gå hemma. Finns ingenting att göra i denna lägenhet. Visst skulle jag kunna dammsuga eller något men det gjorde jag både igår och iförrgår. Skulle också kunna ha Alvin hemma men han älskar dagis och blir glad när han kommer dit. Det blir ändå inte så många vakna timmar där. Längtar tills den 15 juni då jag börjar jobba. Imorgon ska jag träna och till barnmorskan så då händer det något i alla fall. Nu ska jag nog gå ut i solen!

Backslick

publicerat i Alvin

Testade lite backslick på Alvin sist han badade.. Vet inte riktigt vad jag tycker, är nog bäst utan :-) Men han är söt i allt! Även om han numera är väldigt envis och bestämd. Nej är väldigt populärt.. Han sover nu, tar väldigt lång tid att natta honom nu. Dumma är vi också lite då och då.. Han fick ett utbrott på stadium i söndags när han inte ville sitta i vagnen. Var alldeles svettig efteråt men ner i vagnen kom han. Men man glömmer fort som tur är :)

Glömt av

publicerat i Graviditet nummer 2
Jag tog en bild förra veckan som jag glömt av att lägga in. Tänkte ta en magbild när jag går in i varje ny vecka. Detta är alltså v8.


Syns inte så bra men på kvällarna känns det som när jag väntade Alvin i 5 månaden..
På onsdag blir det v9 och då ska jag till barnmorskan.
Just det.. När jag väntade Alvin så var min morbror och hans sambo gravida samtidigt som oss. Thim föddes 3 månader efter Alvin. Nu hade mormor berättat att vi skulle få syskon till Alvin, tror ni inte dom också ska få det fast denna gång är de före oss. Nov/dec någon gång tror jag de är beräknade.. Lite roligt :)

Måndag

publicerat i Vardag
Så var det måndag igen och idag är det väldigt fint väder! Synd att det inte har varit det i helgen förutom igår. Idag ska jag gå och säga hej på stället jag ska jobba i sommar. Dom ringde förra veckan och ville att jag skulle komma in. Hoppas jag får börja snart!


I lördags fyllde Liam 3 år och snart fyller Alvin 2 år. Tänk vad tiden går fort!

Lördag

publicerat i Vardag
Idag kommer lilla Alvin hem! Nu saknar man honom, eller ja det gör man väl hela tiden men nu tycker jag han borde komma hem. Först ska vi äta med min mormor och morfar sen ska vi till Liams 3års kalas. Så det blir nog roligt! Igår var vi en sväng till ikea sen tränade vi. Köpte med oss kött från ica maxi som vi grillade i vår inne elgrill. Blev faktiskt bra men med kol är godare.


Satt och pratade om att denna gång ska vi ha ett bra spjälskydd. Alvins är värdelöst, åker ner och är tunt. Detta kommer från barnlycka. Inte för att vi kommer köpa något än, lite tidigt men titta lite kan man inte låta bli.

Åka bil

publicerat i Alvin

Förra veckan när vi var på coop med Emma och Liam skulle de åka bil. Men Alvin blev jätte rädd när bilen började gunga.. Vilken tuffing :)

Torsdag

publicerat i Vardag

Sitter här och kollar på bolibompa med Alvin. Fast han verkar ha lite annat att göra emellanåt..Idag ska Alvin åka till mamma och kommer hem på lördag morgon. Kommer sakna honom! Men ibland behöver man vara lite själv också. Ikväll ska vi äta grillbuffé på Bellman. Imorgon vet jag inte rikitgt men vi måste väl köpa tapeter till Alvins rum någon gång. Nu vill Alvin ha lite välling tror jag.

Vecka 8

publicerat i Gravid veckor

Barnet

Embryot är ungefär lika stort som ett krusbär. Nu ser man tår och fingrar tydligare. Hjärt-konstruktionen är utvecklad. I ansiktet kan man se överläppen, nästippen och ögonlocken. Bröstkorgen växer och sträcker ut embryot. Man kan redan nu mäta viss aktivitet i hjärnan.

Armbågarna och knälederna utvecklas och armarna blir längre.

Längd huvud till stjärt 19 mm.

Mamma

Många gravida börjar känna avsmak för viss mat, tobak och alkohol. Håret kan kännas mer svårskött än vanligt. Vissa kvinnor upplever att de får tjockare och blankare hår under graviditeten. Ökade flytningar är vanligt. Det är helt normalt så länge det inte kliar eller gör ont. Om du får blödningar bör du kontakta din barnmorska. Ofta är det inget farligt men kan vara en förvarning om missfall. Läs mer om missfall genom att klicka på länken Missfall i menyn till vänster. På grund av den förändrade hormonbalansen i din kropp kan du få akne. Dina kläder kan kännas trånga. Livmodern har vuxit från storleken på ett päron till en grapefrukt ungefär. Den värker likt mensvärk då den växer och tar plats

Av: Vårdguiden

 
 
 

Tisdag

publicerat i Vardag

Nu är Alvin på dagis och vinkade åt mig direkt att jag skulle gå.. Idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra för just nu mår jag ganska illa. Men tror jag ska ut och gå en lång promenad snart för jag behöver lite luft även om det är tråkigt väder.

Trött

publicerat i Vardag
Oj nu blev jag lite trött, det är väl en jobbig sak med att vara gravid. Det kan ju komma lite olämpligt tröttheten. Nu ska jag hämta Alvin och Liam så jag måste piggna till lite!

Premiär

publicerat i Om mig
Måste berätta om Adrians premiär besök här hemma igår! Först mötte jag och Alvin upp dem vid lasarettet sen gick vi en sväng på stan och fikade lite på mc donalds sen gick vi hit. Alvin blev helt till sig när det kom en liten bebis. Tror aldrig han sett en sådan liten nu när han förstår lite mer. Han var duktig och försiktig men man måste vara rätt tyst vid Adrian eftersom han inte klarar för mycket ljud och det är lite svårare för Alvin att förstå än. Kul att se att han tyckte det var roligt i alla fall.
Xandra la in lite bilder här på datorn så nu lånar jag dem lite.


Helgen

publicerat i Vardag
Har haft en bra helg även om Andreas har jobbat. Men på torsdag blir det lång ledig och Alvin ska åka till min mamma på eftermiddagen sen kommer han hem igen på lördag vid lunch. 2 nätter ska han sova där men det brukar alltid gå bra. Dom bor ju inte direkt grannar med oss så man kan inte åka fram och tillbaka hela tiden.



Alvin och Liam tittar på djuren på barnens dag!

Barnens dag

publicerat i Vardag
Idag är det barnen dag här så vi har varit nere på stan med pappa, Emma och Liam. Andreas jobbar idag för dem ska byta namn på hans jobb så det är "namnbytarhelg". Imorgon ska EMD spela där.. Inte rikigt Andreas favoriter :) Tror inte jag och Alvin ska åka dit för vi vill nog inte vara där en hel dag och ta tåg vet jag inte om jag vill heller.. Inte så roligt när han måste jobba på helgen men det händer inte så ofta.
Nu måste jag snart väcka Alvin, han somnade på vägen hem i vagnen.

Alvin

publicerat i Alvin
Alvin den busungen sitter och kastar gurkor på golvet fast jag sagt åt honom hundra gånger. Han vill inte ha kanterna så han kastar bort dem. Han verkar vara trött men vi har varit i två olika lekparker med Emma och Liam sedan vi hämtade på dagis!


Ibland tycker han att man ska äta macka i sängen.. Det tycker inte jag :)

Kan inte

publicerat i Om mig

låta bli att inte skriva detta.. Det är ju min blogg så det känns konstigt att hålla det hemligt.. Det är en personlig blogg så nu ska jag berätta något personligt! Vi väntar ett syskon åt Alvin! Lite oväntat då vi hade tänkt att vänta men nu har vi tänkt och det är välkommet! Vi är bara i v7 så nu får vi hoppas att allt går bra!
Här kommer jag skriva mer om det.
Vi har berättat för de flesta i vår närhet redan men om någon läser här och vi inte har sagt det så nu vet ni :)            

Godmorgon

publicerat i Vardag

Godmorgon fredag! Jag är lite trött idag, var trött igår kväll också men jag tvingade mig själv att vara uppe ett tag efter Alvin kommit i säng. Vi höll på en timme till slut somnade han med välling flaskan i handen i sin säng. Ska kämpa med hans sömn nu, han behöver sova på kvällarna och vi behöver vara uppe själva ibland.. Idag tänkte jag gå och simma men tror inte simhallen öppnar så tidigt. Nu hoppar Alvin i soffan och lurar mig att han ska gå rakt ut mot bordet..

Tillbaka

publicerat i Alvin
Igår hade vi fullt upp så jag hann ej med datorn. Andreas sov hela kvällen för han mådde lite dåligt men det verar vara som bortblåst idag så det var bra. Min lillebror Liam är magsjuk så jag hoppas ej vi får det! Hatar magsjukan..
Alvin invigde sin nya Emil t-shirt som mamma köpte på Lindex i helgen. Han fick strumpor och jeans shorts med men de får vänta tills sommar värmen vill komma tillbaka.


Men efter en dag på dagis så var det att skicka den i tvätten. Alvin har sina tröjar som längst en dag.. Ibland tycker jag man byter oftare..

Spinning

publicerat i Vardag

Hemkommen från spinning för ett tag sedan. Känner mig rätt slut nu men det är en skön känsla efteråt. Andreas är och tränar nu så jag sitter här ensam för hör och häpna Alvin somnade i tid idag! Han sov när jag kom hem. Nu ska jag äta mina morotsstavar och lite dipp. Hörs imorgon!

Måndag

publicerat i Vardag
Nu tycker jag att värmen kan komma tillbaka igen. Brukar vara fint i maj har jag för mig? Men det verkar inte bli så detta år. Kanske blir bättre sommar då.. Igår var mamma, Janne och syster här så dom var lite barnvakt medans vi åkte till gymet. Efter dom hade åkt hem så gick vi 5km i rocklunda spåret. Vilka backar det är där! Är helt slut i benen idag. Vi bjöd Andreas bror + deras kompis på faijtas också. Skulle verkligen vilja ha en diskmaskin ibland.. Men då vill jag ha en stor och det har vi inte plats för här..
Nu fick jag precis veta vart jag ska arbeta i sommar och det blir här på samma område jag bor på. Jättekul! Vet inte när jag ska börja än men de skulle höra av sig när de fått introduktionstiderna. Hoppas på snart!

Fredag

publicerat i Vardag
Haft fullt upp hela dagen så ingen dator för mig. Vilket är skönt ibland, sitter rätt mycket här andra dagar. Andreas är på jobb fest så jag och Alvin är ensamma här ikväll så det blir fullt upp hela kvällen. Får se om lill killen vill sova idag. Det är verkligen något man får kämpa med nuförtiden. Emma ska komma förbi ikväll så vi blir inte helt ensamma.
Nu tittar Alvin på barnprogram och äter "bollar" vilket är vindruvor.. Han älskar bollar..


Emil i lönneberga

publicerat i Barn shopping

Var in på Lindex hemsida nyss och kikade lite för mamma ringde och frågade om Alvin behövde kläder. Dom kanske kommer ner i helgen. Då såg jag att Lindex fått in t-shirts med Emil tryck. En sådan ska nog Alvin få för han är busig som Emil också är..

Utvecklingssamtal

publicerat i Alvin
Idag har jag varit på utvecklingssamtal för Alvin. Allt går jätte bra för honom på dagis och det känns skönt. Men jag märker att han trivs så jag var inte orolig. Äter bra och sover bra. Han använder inte napp längre så det tar lite längre för dom att lägga honom men han ligger still och pratar inte så mycket när de ska sova.
I matväg så äter han mycket grönsaker och frukt men kött vill han gärna plocka bort. Men det gör han oftast hemma med om det inte är indränkt i smör, gräddfil, creme fraiche. Tror han tycker det är torrt. Han och Liam leker jätte bra och ofta nu på dagis. Det är roligt tycker jag! Sen sa hon att Alvin är väldigt duktig på att spela boll och hans motorik är väldigt bra. Verkar som han inte pratar lika mycket där som hemma utan mest enstaka ord men hon trodde det beror på att han är snabb med all annat som att springa, spela fotboll mm. Hemma kan han prata på jätte mycket, men det kommer nog där med..


Fotboll

publicerat i Alvin
Idag när jag hämtade Alvin på dagis tog jag med en av hans fotbollar sedan gick vi till en lekplats och spelade lite. Ni skulle vad glad han blev när jag berättade att vi skulle spela fotboll. Efter ett tag började det regna så vi fick lov att gå hem men det var faktiskt kul att spela lite. Den här bollen vill Alvin ha, han pekade.. Han är fortfarande vaken efter flera försök att somna..

Onsdag

publicerat i Vardag
Igår var vi på visning på en lägenhet. Man kan i alla fall inte säga att den var fin för det är ett renoverings objekt men den kan nog bli. Det var bara det är att var kö 10 minuter innan visningen började sen blev det bara mer och mer folk. Vi har varit på många visningar men aldrig sett så många  där på samma gång. Men tror den var rätt populär hos de äldre. Den som bodde där nu hade bott där sedan 60-talet så det finns en hel del att göra. Väggar och golv var inte i bra skick. Den är billig mot vad de brukar kosta i samma område. Får se hur budgivningen blir, vi vill renovera hela så då vill vi inte köpa den för dyrt.


Idag gick jag och Alvin upp i tid, det var faktiskt lite sol då men inte nu. Nu är Alvin på dagis och jag ska fixa lite här hemma sen på spinning vid lunch.

Alvin gömmer sig på morgonen..

Påklädd för dagis.

Alvin Alvin

publicerat i Alvin

Om Alvin får välja kläder väljer han nästan jämt denna tränings overall. Den med dragkedjan är nämligen en "jacka kacka" som han säger, så den vill han jämt ha. Men här ville han visa tröjan under med en väldigt allvarlig min :-)

En boll också..

Regn

publicerat i Om mig

Snart ska jag ut i regnet och hämta Alvin på dagis. Har lust att gå ner en sväng på stan men om det regnar så har jag ingen lust att gå. Här ser ni Alvins rum på bilden, just nu är det bakom soffan. Men nu har Andreas slipat allt så det är bara tapetsering kvar. Vi ska bara hitta några prisvärda tapeter först, vill inte lägga massa pengar på en hyresrätt. Vi ska på en visning idag på en orenoverad trea med uteplats!

Bus

publicerat i Alvin

Så här vill Alvin gärna att jag ska bära på honom jämt :-) Inte så lätt att göra det.. Försökte laga mat samtidigt vilket gick sådär men mat blev det..

Godmorgon

publicerat i Vardag
Godmorgon! Idag råkade vi vakna lite senare än vanligt. Nu när Alvin sover inne hos oss medans vi ska tapetsera i hans rum så har vi mörkt när vi sover i sovrummet. Det har väl de flesta jämt men vi gillar att sova utan att dra ner något för då vaknar man till solen (om det nu är sol). Ja i alla fall så måste Andreas dra upp varje morgon har jag sagt så jag kommer upp men det hade han glömt och inte ställt någon klocka så Alvin väckte mig kvart över 8. Då kom han med tv dosan, så det var bara att kliva upp och göra välling sen gå till dagis. Sen skulle jag göra kaffe innan vi gick men jag märkte när jag skulle dricka att det var inte svart utan piss färgat. Filtret hade åkt åt sidan så det var mest vatten..

Lek och spinning

publicerat i Om mig
Just nu är jag helt slut. Har varit på spinning i 50 minuter. Han som hade det idag körde slut på mig, säkert de andra med.. Alla såg trötta ut. Vi var bara 3 stycken men det var ett likadant pass precis innan, såg att många var på det. Innan det så körde Alvin slut på mig för vi dansade och han red på min rygg. Sen vill han att jag ska springa fort och hoppa så det blev som ett tränings pass det med. Passade på att göra lite situps med.
Har ätit middag nu, lax i ugn med creme fraiche och potatis/morötter till det. Alvins favorit mat så det blir rätt ofta. Vi har bakat chokladbollar med på eftermiddagen så kanske ska ta mig en sådan nu. Var hundra år sedan jag bakade det.
Nej nu väntar en dusch sen lite tv. Andreas ska snart iväg till gymmet med en kompis. Han hade fått Alvin att somna i bra tid idag så det var skönt. Han är inte alls lätt att lägga längre.

Till dig som undrade varför Alvins föddes med kejsarsnitt så ville han inte vända på sig, vi gjorde vändningsförsök några veckor innan snittet. Då fick vi reda på att det var en pojke i magen :) Fick veta efter kejsarsnittet att jag har en hjärtformad livmoder som gör det svårare för barnet att vända sig...

Snart 2 år sedan..

publicerat i Alvin




Igår bäddade jag vår vagn till Adrian eftersom dom ska köpa den av oss. Hade tvättat den lite. Då kom jag och tänka på när Alvin var en pytte bebis. 2944g och 49 cm lång. Översta bilden väntar jag/vi på att Alvin ska förlösas med kejsarsnitt. Sen är det min mage i 37 fullgånga veckor, nästan den sista magbilden då Alvin föddes i vecka 38. Sen är det Alvin i min systers gamla vagga, tror han är 5 dagar där. Sista bilden är på bb, eller ja avd 86 som man får ligga på när man gjort kejsarsnitt. Han var så lik Adde när han var bebis.
Lilla Alvin som blivit så stor, han var så lugn och snäll liten bebis. Tror aldrig han skrek nästan. Eller klart han gjorde men inte ofta. Nu har han fått lite mer humör :-) Men det är väl så det ska vara! Man vet i alla fall att man lever..

1år sedan precis.

Hihi vad liten Alvin var här med..

Vill ej vakna

publicerat i Alvin
Alvin kan vara rätt svårt att väcka när jag vill att han ska vakna. Igår ville han inte alls vakna när han sovit sin vila på dagen och imorse ville han inte heller vakna. Men när jag lockade med välling då gick det bättre. Började tvätta kl 7 så när Anderas hade åkt till jobbet fick Alvin lov att gå upp. Kan inte direkt lämna honom själv när jag går ner i tvättstugan. Dröjer några år innan man kan lämna honom själv.. Nu är han på dagis i alla fall och det regnar ute! Var rätt skönt i luften. Ibland behövs det lite regn men sen kan det gärna få bli sol igen.
 

Kissa

publicerat i Alvin
Måste titta in här och skriva att Alvin är jätte duktig på att kissa på pottan/toaletten. I helgen har han sagt till flera gånger. Hoppas det håller i sig! Kul när han gör framsteg!

1 Maj

publicerat i Vardag

Tänk att det redan är första maj? Är inte det sjukt. Tycker tiden har gått så himla fort sedan nyår. Snart blir Alvin 2 år. Eller ja om tre månader ungefär. 24 juli. Min lillebror Liam blir 3år den 23 maj, tyckte nyss både han och Alvin föddes.
Igår var vi hemma hos Jonas och Emma en sväng. De hade fest men vi stannade bara och grillade. Jag vet inte om Alvin är förkyld eller om han är allergisk mot pollen för igår rann det både i ögon och näsa. Men han har samtidigt hosta så jag vet inte.. Tyckte synd om honom igår! Idag ska vi handla mat sen kanske Andreas ska börja göra klart Alvins rum.