Luften gick ur mig.

publicerat i Alvin
Vet inte riktigt hur jag ska formulera mig för att inte Alvin ska låta helt galen men Alvin har idag ramlat ned från balkongen! Först att han sprang till Ica igår och sen detta idag!
Ja i alla fall så följde Emma och min lillebror Liam med hit idag efter att Liam hade varit på dagis. Alvin och Liam lekte på och ville blåsa såpbubblor på balkongen, så jag öppnade. Alvin brukar sitta där ute och leka och igår satt han länge och lekte med sina bilar! Sen var vi alla inne på Alvins rum sen cyklade Alvin lite och dom gick ut på balkongen. Sen kommer Liam och säger att Alvin har ramlat ner från balkongen, först uppfattade jag det som han hade kastat ner något men sen hör jag Alvin grina så jag springer ut och då är Alvin på parkeringen. Han var ledsen och sa att han hade lite ont i huvudet men det gick över fort och han har inga blåmärken eller liknande. Känns helt galet och när Andreas kom hem och jag satt mig ner kändes det som luften gick ur mig, orkade inte göra något kändes det som. Fick nog en lite chock..
Tur att vi bor längst ner och det inte är jätte högt upp till balkongen men ja det var tur att allting gick bra! Vill inte ens tänka på vad som kunde hänt. Var helt säker på att han skulle blöda eller något när jag sprang ut men det gjorde han ju inte. Från och med nu kan jag inte ens ha balkongdörren öppen utan att ha koll på honom. Han är ju högt och lågt den killen, klättrar upp på fönsterbrädor och allt.. Finns en anledning att jag alltid har stenkoll på honom när vi är ute i lekparker och liknande. Men klandrar sig själv lite att man inte har mer koll men samtidigt så har han varit där ute 100gånger och aldrig ens försökt klättra på räcket och jag har alltid haft koll på honom eftersom jag vet hur han är! Nu tror jag att han klättrade upp på sin cykel sen på räcket..
Ja herregud säger jag bara!

Regn och sol

publicerat i Vardag
Jag som trodde det skulle bli molnigt och regn idag när jag klädde på mig men nu kommer solen fram. Hade faktiskt tyckt det var skönt med en molnig dag så man kan vara inne med gott samvete :-) Fast vi måste ner på stan och byta en sak men blir inget långvarigt besök. Har hunnit fått undan en del tvätt för Edvin sover och Alvin har lekt på bra. Alvin cyklar som en galning här inne så man får passa fötterna annars blir dom mos. Alvin sov hela natten i sin säng och Edvin vaknade inte för mat förrens vid halv 6, sen somnade han om en stund! Skönt!
Förutom att gå ut en sväng och byta ett linne har vi inga planer idag, ganska skönt. Alvin vill nog ut för att leka en stund lite senare tror jag. Nej dags för lite mellanmål här hemma..

Händelserik dag

publicerat i Alvin
Idag har det minst sagt varit en händelserik dag! Återkommer till det om en stund :-)
Jag och Edvin valde att åka till hälla, eller jag valde och han hänger på!
Varmt idag!

Kikade lite i affärer på hälla shopping, finns ju inte så många men tillräckligt i denna värme fast där inne var det iaf svalt och ganska tomt. Köpte ett par nya skor på stadium, velade länge mellan färgerna men tillslut valde jag dessa rosa converse.
Nästa gång blir det ett par vita, provade ett par snygga blå också!

Sen åkte vi för att hämta Alvin! Alvin var den enda som inte velat springa i vattenspridaren idag, eller ja nästan den enda iaf.. Han hade inte velat klä av sig sin tröja men jag förstår honom, man vill väl inte klä av sig hur som helst ;) Han som annars brukar älska vatten men det här med vattenspridarn är lite nytt för honom! Han har ju bara bott i lägenhet och här har vi ingen sådan!

Ja för att komma till saken så plockade jag ur alla kassar ur bilen, lyfte ur Edvins stol och tog ur Alvin från sin stol sist som vi alltid gör för annars hinner han springa iväg.. Sen gick vi den korta biten mot porten och pratade om jordgubbarna vi köpt, sen öppnade jag porten och Alvin följde med in. Sen började jag gå uppför trappan mot vår dörr, är bara en halv trapp. Precis när jag låser upp ser jag att Alvin börjar gå ner igen och helt plötsligt hör jag porten smäller igen. Jaha då är han ute tänkte jag och slängde in kassarna och ställde ner en skrikande Edvin som var hugnrig. Sen fort ut och Alvin är helt borta. Kollar åt alla håll och ropar men nej.. Får lite smått panik då bilarna kör väldigt fort ibland utanför och Alvin syns ju inte direkt så bra.. Tänkte att det är lika bra att lämna Edvin hemma sen sprang jag mot Ica som ligger några hus bort. Väl där framme ser jag honom ingenstans och det är massa bilar och folk, frågar en kille som står och hänger vid en bil men han har inte sett något barn.. Okej in på Ica då tänkte jag, för han är säkert där eller så har han gått in i porten där Pappa,Emma och Liam bor för den stod öppen. Jag hoppades på att han skulle vara inne på Ica eller i porten så han inte sprungit mot stora vägen och korsningen som ligger nära. Inne på Ica så hittar jag honom i kassan med två glassar på bandet, två sandwich som är Alvins absoluta favorit glass! Tjejen i kassan såg lite förvånad ut när jag kommer från dörren och Alvin står ensam därinne, dom känner ju igen oss vid det här laget och när Alvin inte sitter i vagnen springer han gärna fram innan jag hunnit till bandet..
Jag blev chockad efteråt tror jag för när jag kom ut och inte hittade Alvin så fick jag lite panik! Nu var det verkligen tur att han sprang till Ica och inte ut i vägen eller mot korsningen. Tur att ingen bil körde ut från parkeringen in mot husen. Man vet ju aldrig om dom ser en 3åring som springer som en galning.. Även om det inte är så lång bit så vet man aldrig vad han får för sig! Alvin förstod nog inte riktigt varför han inte kan gå dit själv för jag blev lite arg men jag märkte att han inte riktigt tog till sig det för sen sa han att han skulle köpa en glass till sig och en till mamma. Han hade ju lagt upp två stycken på bandet. Efteråt har jag skrattat åt det också för han tänkte iaf betala. Många tankar hinner man tänka på den lilla stunden iaf, om jag ska ta med Edvin eller ej men kom på att jag inte kan springa med hans bilstol i handen, vad man gör om jag inte hittar Alvin osv..
Alvin har alltid gärna sprungit iväg från oss men det är mycket bättre nuförtiden men han gör så här ibland, nu brukar det ju vara när vi är ute tillsammans och inte att han springer iväg när vi är hemma. Vet inte vad man ska göra riktigt, antar att han lär sig när han blir äldre. Han är så j*kla snabb, man hinner inte alls med honom därför hade han hunnit så långt också för jag var snabb efter honom.
Ja så var min dag iaf :-)

Sover sover

publicerat i Vardag
Nu tycker jag Edvin kan vakna, när han för en gångs skull somnade lätt hemma i sin säng så vill jag att han ska vakna :-) Nej men tänkte vi skulle ner en snabbis på stan innan lunch så då är det bra om han vaknar strax. Fast det gör han nog också, han brukar inte sova så länge i sin säng på dagarna. Han ska få lite lunch sen ska vi bege oss ner.. Måste hämta vagnen i bilen också kom jag på nu! Ska ner på stan för att titta efter någonting att ha på mig på fredag, fast det blir nog inget avancerat men man har ju mest vardagskläder i gaderoben nuförtiden!
På fredag ska Alvin och Edvin sova hos sin farfar och hans fru! Lite nervöst att låta Edvin sova borta men det ska nog gå bra tror jag! På fredagen ska vi grilla med Kalle och Danne + deras tjejer som jag inte träffat och dom har inte heller träffat varandra. Spännande! Annars är ju alltid jag ensam tjej :-) Sen ska vi nog gå ner på cityfestivalen eller vad den heter nuförtiden men jag och Andreas ska på lördagen åka runt för att leta kakel, klinker mm så det får inte bli en sen kväll. Måste utnyttja lördagen på bästa sätt innan vi hämtar hem våra små pojkar!

Hoppas ni får en solig och fin dag!

Tisdag

publicerat i Alvin&Edvin
Gömmer mig lite fint bakom Edvin.. Han är så rolig nu för han har börjat härma oss, igår när Alvin tokade sig och skrek gahh eller något liknande hör jag Edvin börja aaaahh, sen fortsatte dom så.. NU gör han massa pruttljud sen gör jag likadant så gör han ännu högre.. Sötisen!
Vi har lämnat Alvin på dagis, hade helt glömt att han går denna vecka med men tror han bara kommer gå idag. Dom skulle springa i vattenspridarn idag! Roligt för honom. Jag är sugen på en ikea tripp, fast solen lockar också lite eller en sväng på stan kanske.. Svåra val :-)

Kvällen

publicerat i Vardag
Blev ingen strykning idag, tar det en annan dag.. Dock svämmar strykbrädan över.. Jag strök alltid alla kläder innan Edvin kom, men nu stryker jag bara det som är nödvändigt! Alvins kläder blev också strykna förut men inte så ofta längre :-) Andreas är på gymmet fast han borde väl vara hemma snart och jag har mest suttit här, kände för det idag! Har kikat på lite badrumsinspration men det är ju inte så lätt som jag har nämnt några gånger nu! Måste se det i verkligheten för att få mig en bild.. Men ROLIGT är det!
Hoppas ni haft en bra dag! Nu ska jag kika på lite bilder på mina älskade barn, alltid kul att titta tillbaka. Tänk att Edvin nästa vecka blir ett halvår gamma!! oj vad tiden rusar iväg..

Ute

publicerat i Alvin
Alvin älskar att vara ute! Han vill aldrig gå in och tjatar hela dagarna om att vi ska vara ute. Tyvärr kan vi ju inte det då jag måste fixa med en del annat ibland :-) Men jag hade också gärna spenderat dagarna ute men nästa sommar kommer det förenkla ganska mycket i och med att vi köpt hus! Ska bli så skönt..
Idag har han varit ute på vår balkong hela dagen.. Balkongen är verkligen inte i ordning men nu bryr jag mig faktiskt inte! Liten är den också..

Fullt upp!

publicerat i Vardag
Puh..
Idag vet jag inte alls vart tiden tog vägen.. Vi har egentligen inte gjort så mycket men ändå har hela dagen sprungit iväg och det har varit full fart hela dagen! Alvin sover ju inte på dagarna så det är verkligen full rulle hela tiden för när Edvin sover försöker jag göra klart andra saker och leka lite med Alvin. Sen har Alvin tjatat om allt hela dagen, precis allt. Först ville han ut sen när vi var ute ville han hem, sen skulle han ut igen och sen ville han ha glass.. Ja allt.. Fast sen på eftermiddagen mötte vi upp Andreas på stan för han hade varit hos doktorn så då gick vi till apoteket, PoP och sen köpte han och Alvin glass. Jag var duktig och avstod, försöker tänka igen på att äta bra på vardagarna.. Har ju några kilon kvar sedan graviditeten med Edvin.. Vill gärna bli av med dom någon gång.
Nu ska jag sitta här en stund sedan ta itu med tvätten som ska strykas!


Godmorgon!

publicerat i Vardag
Godmorgon soliga söndag!



Ser ut att bli en fin dag idag! Vi ska ta oss en sväng ner på stan när mamma och Janne kommer sen vet jag inte vad vi ska hitta på. Försöka vara ute lite för Alvins skull. Han röjer runt här hemma och har slängt ut alla mina tidningar på golvet, har en del om vi säger så..


Hade tänkt klippa mig men får jämt sådan ångest när jag ska göra det, det är bland det värsta jag vet eftersom jag inte vet hur jag vill ha det eller vem jag ska gå till :-) Så jag kanske väntar lite till..


MEn Alvin behöver också klippa sig och vill det! Han började gråta förra veckan när Andreas klippte sig och Alvin inte fick det! Sötisen..

Midsommardagen

publicerat i Vardag
Dagen har sprungit iväg här idag. Det är ju röd dag idag så vi har mest varit hemma, hade lust att åka till Ikea eller något men det är ju stängt idag och imorgon börjar deras rea så då är det väl fullt där. Vi ska inte ha något utan jag ville mest kika lite så då väljer jag kanske inte en rea dag :-) Det blir nog stan imorgon, skulle behöva klippa mig! Mamma och Janne är här i västerås för dom ska åka till öland på måndag på semester så vi har ätit lite mat här hemma och så. Sen har Alvin varit ute och cyklat med dom. Då passade vi andra på att åka till maxi och köpa några heminredningstidningar.
Vi måste bestämma oss för badrummet nu snart eftersom vi ska boka in plattsättare och så.. Inte alls lätt ska jag tala om.. När man sitter och pratar om hur man tror man vill ha det känns det lätt men nu när vi ska bestämma är det riktigt svårt.. Vi har barnvakt till båda på fredag kväll/natt och på lördag under dagen så på lördag ska vi åka runt och titta på kakel, klinker, golv och ja lite annat som är lite svårare med barn.. Visst går det men dom tröttnar fort, speciellt Alvin. Om Edvin sover är det ju inga problem att ta med honom :-)
Blir i alla fall vitt kakel, rätt stora avlånga plattor och svart klinker på golvet. Så långt har vi kommit ungefär :-)

Vår midsommar

publicerat i Alvin&Edvin
Vår midsommar blev inte som vi hade tänkt, men vi hade det trevligt ändå! Jag storstädade på morgonen medans de andra gick ut, sen flög tiden iväg och vi kom iväg försent till midsommarfirandet men vi åkte förbi iaf :-) Men Alvin hade somnat i bilen sen var alla påväg därifrån så då åkte vi vidare. Sen hem för att äta jordgubbar, vit choklad, grädde och glass! Hann inte med någon tårta!
Nästa midsommar har vi hus så då blir det mer festligheter! Hade helt glömt av att köpa midsommar kläder till Alvin och Edvin, det var de jag skulle göra på stan som jag inte kom ihåg! Smartskaft, glömmer alltid kalsonger till Alvin också när jag är där!

Tårta.

publicerat i Mat, recpept
Är sugen på att göra en tårta med jordgubbar dagen till ära. Var sugen på att testa något nytt recept också istället för att göra på det gamla vanliga sättet. Någon som har något bra recept? Brukar alltid göra på känn när jag gör tårta annars..
Inte så svår sommarglasstårta

Midsommar

publicerat i Vardag
Godmorgon midsommar!

Trodde först att det var sämre väder men nu ser solen ut att komma fram ändå. Var jätte trött imorse för Edvin vaknade tjugo i sex, gäsp + att han inatt varit vaken och ätit, de senaste nätterna har man ju varit bortskämd med att han sovit hela natten. Gav Edvin till Andreas sen la jag mig i Alvins rum och sov två timmar till :-) och nu ligger Andreas därinne. Om något år är man inte lika trött längre!
Nu cyklar Alvin runt på sin gamla cykel och har klätt på sig jeansshorts ser jag, dom är så stora i midjan och det fanns inget man kunde reglera, dåligt. Får väl köpa ett skärp, han äger inget sådant.
Vi har som sagt inga planer för dagen men något skavi väl hitta på, beror lite på vädret också! Nu ska jag i alla dricka kaffe sen lura Andreas med på promenad!
Förra midsommar var vi hos mamma..
Hoppas ni får en bra dag!

Snart midsommar

publicerat i Vardag
Blev en liten stressig eftermiddag, varför vet jag inte riktigt men Edvin blev lite gnällig och jag ville städa men det får bli imorgon bitti. Andreas kom hem tidigt idag så jag och Alvin åkte iväg till ica maxi för att handla lite mat, eller ja ganska många kassar fick vi med oss. Var ganska mycket folk på maxi och jag suckade lite över att det var massa som parkerade sina vagnar mitt i vägen när dom skulle stå vid fiskdisken och Alvin märkte väl det för han sa " meen flytta på er då". Haha, det är andra gången han säger att någon ska flytta på sig. Imorse sa han åt mig mamma flytta på dig då, jag cyklar här. Som tur var så hörde ingen vad han sa idag ;-) Lär väl vänja mig vid att han snart kommer säga massa tok inför folk!
Nu sover barnen och jag funderar på vad vi ska göra imorgon? Känns både skönt och tråkigt att inte ha några planer inför imorgon.
Vad ska ni hitta på imorgon på midsommar?


Borde finnas något midsommarfirande vi kan åka iväg på.

Varmt och stan..

publicerat i Vardag
Känner mig och ser ut som en svettpärla idag, hann inte duscha imorse, var påväg in men då blev lilla Edvin hungrig sen fick jag snabba mig ner på stan. Åt lunch med X och M. Sen kika vi runt en stund men vet inte vad jag var ute efter, fast Edvin skulle behöva lite mer kläder. Han dreglar ner allt han äger och har.
Sen snabbade jag mig på lite mot Alvins dagis och då träffade jag på Erika! Har följt hennes blogg länge nu och det känns lite konstigt när man träffar någon vars blogg man följt länge. Men hon verkar vara en jätte trevlig tjej! Väldigt roligt att vi stötte på varann. Skulle vara roligt att ses något mer.
Sen hämtade jag Alvin och då fick jag höra att Alvin är så go och glad hela tiden där,roligt att höra tycker jag. Han är ju inte alltid det hemma nuförtiden men tur att han är snäll mot alla där så han inte puttas och så!

Nu ska jag sätta Alvin i ett bad, skulle behöva ett själv med!

Göra sig illa

publicerat i Alvin
Idag när jag hämtade Alvin på dagis så berättade dom att han hade gjort sig illa. Han hade gått på stockarna och stubbarna dom har i lekparken och inte velat haft hjälp (som vanligt) sen hade han ramlat och slagit i huvudet. Han hade ett sår på huvudet så jag tvättade rent det lite mer när vi kom hem. Fast han vill inte direkt att man ska tvätta så jag fick inte bort allt blod men det såg inte ut att vara så farligt. Han sa någon gång att han hade ont men han har lekt och ätit, druckit så det är nog ingen fara.
Stackars Alvin!

Fast som han hoppar, springer och leker är jag förvånad att det inte händer oftare. Men det är jag glad för att det inte gör såklart men han är mer vild än tam ibland :-)

här sitter vi

publicerat i Edvin
Edvin har lekt på golvet vid balkongdörren och jag har settat på golvet på balkongen i solen. En i skuggan och en i solen, fast man har inte direkt tid till att sola ordentligt :-)

Godmorgon!

publicerat i Vardag
Godmorgon..

Idag blev det en promenad till dagis och varmt coh skönt var det. Edvin somnade och sover än i vagnen men han vaknar nog alldeles strax, ska försöka hinna duscha innan han gör det. Igår efter dagis åkte vi ut där huset ligger och spelade lite fotboll på gräsplanen som finns där. Smart skaft som man är så glömde jag Edvins ersättning. Hade packat med mig vatten och flaskor men inget pulver. Men som tur var så var jag in på Ica innan och köpte burkmat så lite gick ner i alla fall. Blev en kort sväng bara.
I helgen är det midsommar men jag vet inte alls vad vi ska hitta på. Har hört att det kanske ska regna och det låter ju inte alls så roligt. Tycker väl egentligen inte midsommar är något att fira, det regnar nästan jämt och folk blir bara fulla och odrägliga ;-) Nejdå! Det kan vara mysigt om man grillar och så och bjuder hem några, sen kanske dansar runt midsommarstången för barnens skull men nästa år kan vi ha ett eget midsommarfirande. Då blir det nog roligare!
Läste igår när vi var ut på en anslagstavla att alla barn blir upplockade vid 12 för att klä stången av en traktor och vagn sen vid 13 fick dom dansa sen fick dom en godispåse! Kommer nog Alvin tycka är roligt nästa år.

Nej dags att ta tag i dagen!

Hopplöst..

publicerat i Alvin&Edvin
Har försökt lägga Edvin i snart tre timmar och då överdriver jag inte. Han är helt hopplös ibland, tro mig när jag säger att han är trött för han är ibland helt röd runt ögonen och gungar sig hela tiden men inte ska han sova heller. Sen kanske han ligger i sängen ett tag och blundar två sekunder sen tittar han upp och börjar dra i täcket och leka med det. Nu sträcker han sig efter datorn här i soffan. Har inte fått något av de jag tänkte gjort idag :-)



Han vände sig idag från rygg till mage första gången, sen 3 gånger efter det! Det var på tiden allt tycker jag efter han försökt i några månader. Från mage till rygg gjorde han för någon månad sen. Nu kanske han börjar gilla magläget mer så han kan lära sig krypa! Om han gör det vill säga, Alvin gjorde det ganska tidigt!


Nu funderar jag på hur resten av dagen ska se ut, antingen hämta Alvin med bil och åka för att köpa en hoppgunga eller gå med vagnen och passa på att få lite sol på mig. Tvingade ju Andreas att ta min bil imorse då Alvins bilstol är i hans bil och vi inte orkade byta så jag borde kanske utnyttja bilen.. Får se om Edvin somnar eller ej först här hemma om han gör det blir det bilen annars måste jag nog ta mig ut så han kan somna. Aldrig varit med om en bebis som sover så lite :-)




Skulle ju vara trevligt att träffa någon idag också.. Jäkla skit att man inte känner fler med barn, så Alvin kan få leka av sig lite..

Godmorgon!

publicerat i Vardag
Godmorgon tisdag!

Igår morse när vi gick ut var det kallt i skuggan, idag är det VARMT! Fick en lite chock då jag hade tjock tröja och byxor på mig när vi lämnade Alvin på dagis. Skönt att värmen äntligen har kommit hit! Får se hur dagens planer blir, tänkte ta mig en tur till stan men Xandra som skulle följa med svarar ej. Antar att dom sover, hennes lilla son kan sova till 11 på morgonen! Då känns det som mina barn vaknar på natten om man ska jämföra, men så länge det är efter 6 så är jag nöjd :-)
Försöker få en trött liten kille att sova, går sådär just nu. Nu sover han i alla fall!
Dags att passa på att göra sig lite klar för dagen och sedan ta hand om den stora tvätthögen vi har. Tvättade 5 maskiner igår kväll! Det är bara en veckas tvätt..

Tvätt, uppsägning och annat..

publicerat i Vardag
Godkväll i stugorna ;)

Vad har ni för er en fin måndags kväll? Själv så tvättar vi, eller det är faktiskt jag som tvättar i denna familj oftast. Andreas brukar få uppdrag att hämta sista tvätten som hänger på tork.
Hustankar..
Om vi hade haft hus idag hade vi säkerligen inte suttit inne framför tvn. I fredags var sista dagen för om vi skulle vilja dra oss husköpet, men det vill vi såklart inte och idag har jag ringt för att säga upp lägenheten fast man måste skicka in papper så snart är den uppsagd. Nu känns det mer på riktigt fast ändå overkligt. Det blev så att vi fick ett litet billigare pris på huset, inget märkvärdigt men ändå sen kommer vi att renovera badrummet och övervåningen när vi får nycklarna innan vi flyttar in. Sedan tar vi köket lite senare förhoppningsvis innan nästa sommar. Måste ändå planera lite hur vi vill ha det, det är nog svårt som det är att planera hur vi vill ha badrum och övervåning när vi knappt varit där. Men vi vill köpa det mesta snart så vi kan sätta igång direkt! Alla tak ska målas vita och det blir nog vita väggar på övervåningen, det är nämligen inte så mycket vägg eftersom det är snetak. Men i barnens rum kan det nog bli en varsin fondvägg!
Det går bättre för Edvin med maten. Det ser ungefär ut så här nu vid 5 och en halv månad.
Frukost (när han vaknar): Ersättning
Mellanmål: Gröt med fruktpuré
Lunch: En halv burk mat och fruktpuré
Mellanmål 1: Gröt
Mellanmål 2: Ersättning
Sen när han ska sova: Ersättning..
Ibland äter han 2 gånger på eftermiddagen därav två mellanmål, om han äter två blir det andra ersättning annars är det gröt som gäller. Får se när ett av målen byts ut till "middag"..

Måndag morgon

publicerat i Alvin&Edvin
Edvin vaknade vid kvart i 5 imorse och åt mat sen hade jag lite svårt att få honom att somna om men efter x antal nappinstoppningar så sov vi vidare. Alvin hade kommit in till oss inatt så jag ville helst inte att han skulle vakna den tiden för då är det bara att kliva upp. Men sen väckte Andreas mig halv 8 och vi alla hade sovit tills dess. Det händer typ aldrig, värsta sovmorgonen ;) Andreas fick lite bråttom men han tyckte nog också det var skönt med sovmorgon.
Fick igång kameran igår i alla fall! Tur det, skulle vara lite jobbigt att behöva köpa en ny nu när vi spar till renovering. Utan kamera kan vi inte vara.
När Andreas var i duschen imorse sov jag vidare men sen hörde jag Alvin, titta mamma vart jag sover..
Han hade hoppat upp i Edvins säng den busen! Sedan Edvin börjat skratta åt allt Alvin gör så har Alvin blivit lite hårdhänt. Det är lite jobbigt för han ska vända på Edvin hela tiden och kittla honom. Det som är ännu svårare är att Edvin bara skrattar! Så han gör ju inte illa honom men ibland tar han i så hårt att så jag måste säga åt honom då säger han men Edvin skrattar han tycker det är roligt.. Jo men Edvin förstår inte ritkigt att han kan göra sig illa.. Inte så lätt att förklara.. Sen har han börjat kasta med kuddar och då gärna på Edvin! Tur att man inte har så stort så man hör allt. Fast det är värst när jag är i närheten.

Söndag

publicerat i Vardag
Söndagar är alltid lite sega tycker jag, både skönt och ibland lite trist. Men idag har vi varit en sväng på stan. Köpte lite nya kläder till Edvin och Alvin fick ett par jeans han med. Fast jag tyckte det var väldigt urplockat så det blev inte så mycket.
Köpte två likadana pyjamasar till dom på PoP och nu när jag skulle ta en bild innan de skulle sova så fick jag inte igång kameran. Vet inte vad som är fel för jag har inte använt den idag men jag provar att ladda batteriet, hoppas innerligt att det fungerar. Röda blev det för lite omväxlings skull! Fanns inga storlekar i de blåa heller.
Nu ska jag titta om Andreas somnat för jag är hungrig!

Lördag

publicerat i Alvin&Edvin
Blev ingen bloggning igår, hade inte tid. Alvin är hemma från dagis på fredagar så då gäller det att hitta på något för honom och Edvin ville inte sova speciellt mycket. Konstigt väder var det med, först regn sen sol sen regn sen sol igen.
Idag ska Andreas&Alvin kolla på fotboll, det är aroscupen sen tror jag dom skulle baka muffins om Alvin får bestämma. Får se om jag följer med men skulle behöva ner på stan och köpa fler bodys till lilla Edvin. Alvin behöver ett par jeans också och kalsonger.
Annars har vi inga direkta planer förutom att jag måste åka till barnens hus också för att köpa större nappar till Edvins flaskor så han kan börja med välling :-)



Tittut säger Edvin.

Godkväll.

publicerat i Alvin&Edvin
Godkväll! Skönt väder det har varit idag! Jag och Edvin var ute någon timme och gick innan vi gick för att hämta Alvin. Edvin sov i 2,5timme i vagnen ute, tror inte det har hänt förut. Han kanske tycker om nya vagnen ;-) Han brukar inte sova så långa pass åt gången men det är skönt att han gör det.
Vi var förbi PoP också för att titta in rean men det var för mycket folk som trängdes. Egentligen var det inte så mycket folk men alldeles för många på den lilla ytan. Deras butik är ju inte direkt stor. Ska försöka gå ner i helgen för Edvin behöver lite nya kläder så då kan jag passa på att titta in där med, Alvin skulle behöva byxor och kalsonger. Alvin behöver egentligen inga fler tröjor bara någon tjockare isåf. Så jag ska försöka inte köpa någon t-shirt till honom :-)
Vi ska titta på en film ikväll och ta det lugnt fast just nu sover Andreas bredvid mig i soffan. Ska väcka han om ett tag tänkte jag.
Hoppas ni får en bra kväll!




Alvin, Edvin och Meja hemma hos mamma och Janne. Alvin har varit snäll och lagt en leksak till Edvin rakt på honom :-)

Sol och torsdag

publicerat i Vardag
Visst är det torsdag idag? Ibland måste jag tänka till vilken dag det egentligen är. Blir så när man bara är hemma, fast jag har massor att göra ändå. Jag brukar tänka att det är tur att jag inte fick plugga distans för då hade jag gjort det och det hade inte gått! Då hade jag nog fått vara uppe hela nätterna om jag skulle få något gjort. Med Alvin läste jag sista året på gymnasiet distans och det gick men lätt är det inte, högskola och två barn hade aldrig jag klarat på distans tror jag. Fast då hade ju Alvin fått gått längre på dagis om jag inte var föräldraledig men nej tur att det inte gick som sagt var.
Idag är de SOL! Ska försöka ta mig ut om någon timme, måste bara äta frukost, duscha, mata Edvin, städa lite + lite annat. Hinner nog inte ut innan Alvin ska hämtas men jag hoppas det. Skulle vilja gå förbi stan och titta på PoP´s rea men det är nog massor av folk som vanligt skulle jag tro. Gillar inte att trängas på rea men barnkläder är väl det enda som jag är intresserad av när det är rea. Visst kan man hitta fynd till sig själv med men man får alltid knuffas för att komma fram, sportkläder, skor och jeans brukar vara bra när det reas ut.
Edvin sov hela natten idag med! Han somnade kvart i 6 och sov till halv 7 tror jag och inte åt han något innan han somnade igår för han var så trött. Väldigt bra gjort av min lilla kille! Alvin har kissat på sig inatt. Vi har tagit bort blöjan på nätterna nu då den har varit torr jätte länge men någon olycka för man väl räkna med. Synd bara att vi inte har egen tvättmaskin. Sen hade jag och Alvin världens bråk imorse påväg till dagis men så är det väl med en 3åring som ska göra allt själv. han ville gå och det fick han men vi hade kommit överens om att han skulle åka vagn över korsningen där bilarna åker så fort. Gick bra till en början sen gick det inte alls. Men efter en kvart var vi påväg igen :-)

Alvin för 1 år sedan

publicerat i Alvin

Tänk vad stor Alvin har blivit på ett år! Vilken liten blondis han var förra sommaren! Undra om han blir lika blond i år. Om ungefär en månad fyller han 3 år!

Mys Edvin

publicerat i Edvin
Jag och Edvin myste lite idag innan vi gick ut för en promenad innan vi hämtade Alvin. Söt Edvin! Fast han har varit lite gnällig och trött idag, beror kanske på hostan fast inatt har han ju sovit jätte bra. Får se hur denna kväll/natt blir för han höll på att somna när jag matade han vid kvart i sex så jag nattade honom då. Sen somnade Alvin efter sex, han var så trött idag. Rätt skönt att dom somnar tidigt också även om dom vaknar tidigt. Man ska ju ändå upp på morgonen. Allt efter 6 så är jag nöjd, 5 är för tidigt!
Andreas kommer hem runt 22 tiden tror han så jag har köpt några tidningar jag ska läsa sen måste jag se säsongsavslutningen av Grey´s.

Godmorgon onsdag

publicerat i Vardag
Godmorgon soliga onsdag. Nu är Alvin lämnad på dagis och jag och Edvin sitter här och har nyss ätit frukost. Idag blev det promenad till dagis så Edvin somnade och sov en timme. Nu är han lite uttråkad här i matstolen bredvid mig, sitter och slår med en leksak och gnäller lite. Dreglar för fullt gör han med! Han sov hela natten inatt utan mat! Väldigt skönt måste jag säga.
Nej nu måste jag ta honom innan han blir alltför ledsen..

Godnatt

publicerat i Edvin
Nej dags att sova snart! Imorgon är det dagis för Alvin och sedan vet jag inte vad vi ska göra. Andreas kommer inte hem förrens sent på kvällen så vi blir lite ensamma. Hoppas på sol i alla fall!!
Glad Edvin idag! Förresten så hade han gått upp till 6,3 kg i fredags så lite mer väger han nu! Kanske eftersom jag tryckt i honom mat men det är väl bra det med. Är lite stressande det där med mat bara.. Vi ska börja med välling nu men måste köpa större nappar till flaskorna. Snart är han ett halvår!

Badrums inspration

publicerat i Huset-badrum

FLÅREN/ HÖLLVIKEN Kommod vit Bredd: 80 cm Djup: 55 cm Höjd: 91 cm

Denna kommod är från Ikea och deras serie flåren. Den tycker både jag och Andreas om.

GODMORGON/ NORRVIKEN Kommod med 2 lådor vit Bredd: 100 cm Djup: 48 cm Höjd: 60 cm

Sen har dom massa olika kommoder från deras serie Godmorgon. Finns med två handfat flera lådor osv. Vet dock inte om vi får plats med två handfat, vill nog ha ett större och inte två. Vet inte heller om jag vill ha högblankt utan hellre en matt vit färg.

produktbild

Blir väl någon slags liknande duschhörna tror jag. Vill inte ha badkar och tror inte vi får plats med det på något bra sätt. Tycker badkar är så jobbiga att rengöra sen ska det göras rent där under. Badar knappt men Alvin gör ju det men vi får köpa en stor badbalja åt honom. Vi har ju bastu i med ingång från badrummet och den blir kvar ett tag i alla fall sen funderar vi på att göra tvättstuga där. Vi vill ha bastu och en badtunna på tomten senare. Men det är ett projekt långt fram i tiden!

 

Blir lite mycket hus och inredning nu kanske, hoppas det inte stör er :-)

Inga fler som är på väg att köpa/bygga hus??

badrum, besiktning, planer

publicerat i Huset-badrum
Det roliga med att köpa hus är alla planer vi har för framtiden med inredning och annat. Det kommer ta tid och vi kommer få spara en hel del för att få det som vi vill sen uppkommer det alltid nya projekt med hus, roliga och mindre roliga. Det uppkom några saker igår vid besiktningen som inte var så roliga men vi har nog löst det på ett bra sätt! I objektbeskrivningen stod det att badrumsmattan i badrummet började spricka men igår vid besiktningen var det hål i badrumsmattan och besiktningsmannen tyckte inte ens man skulle duscha i badrummet. Badrummet är 20år gammal, sedan -91 då huset byggdes så vi visste att vi måste renovera det inom en snar framtid men vi hade tänkt göra badrummet sist, kanske till sommaren för att kunna renovera resten nu för våra sparpengar. Badrum är ju dyrt så då försvinner alla pengar nästan på bara det. Sen var det fukt i källaren eftersom källaren är isolerad och det får den inte vara om man inte har dränerat på ett visst sätt. Det måste också göras om snart! Det kostar väl inte jätte mycket pengar i källaren men det tar tid!
Nu har vi kanske löst det så att säljaren renoverar badrummet som vi vill ha det innan vi flyttar in och sen skulle hon kolla om någon kunde dra om elen i källaren och göra om och rätt där nere. Sen kanske det slutar med att det blir ett lite högre pris på huset eftersom hon gör om som vi vill ha det i badrummet och källaren. Annars hade vi velat dra av på priset men då drar man ju bara av för hur badrummet är idag och idag är det ju plastmattor och ingen hög standard. Men då får vi badrummet och det på bolånet istället för att ta sparpengar och slipper andra privatlån som har höga räntor. Lite lite krångligt kanske då vi får ett högre pris men detta blir absolut det bästa! Slipper vi dessutom stå utan badrum senare när vi skulle renoverat det! Säljaren verkar vara jätte trevlig och sa att hon kunde duscha hos sin mamma som har sommarstuga i närheten! Låter som vi förlorar på det men så blir det inte.

Lite tråkigt är det att vi måste ha plastmatta istället för klinker på golvet, eller måste är fel ord. Men huset har satt sig, som man säger som det ofta gör i trähus och om man då tar kakel och klinker är det stor risk att det sedan spricker och man får göra om det igen. Inte säkert att det blir så, men många försäkringsbolag och besiktningsmän tycker inte att man ska lägga klinker i trähus. Vi har ingen lust att chansa för att sedan behöva göra om det om det skulle bli så men vi tar kakel på väggarna och lägger en mörk plastmatta på golvet. Tror det blir bra ändå har googlat lite på bilder. Vita matta avlånga kakelplattor på väggarna har vi bestämt och antagligen en svart rand vid duschhörnan. Sen blir det glasdörrar vid duschen och inget badkar. Sen en vit kommod med handfat och en stor spegel ovanför den..
Lightblanco
Hittar ingen bra bild på kakel som vi tänkt men här är iaf avlånga matta vita kakelplattor men jag vet inte om vi kanske ska ha lite smalare, eller kanske inte. Svårt att se på bild tycker jag! En rand med något liknande svart kakel i duschhörnan har vi tänkt..

Lite roligare

publicerat i Barn shopping
Hittade för en gångs skull lite roligare mjukiskläder till Alvin i bra prisklass, finns hos kappahl. Alvin fick dom av min mormor och morfar som var här idag och hälsade på! Edvin fick två pyjamasar!
Nu har jag precis lagt Edvin och Andreas nattar Alvin. Dom somnar sent idag för att vara dom men jag hämtade Andreas i eskilstuna idag efter jobbet och båda somnade i bilen på väg ner! Hade nästan räknat med det då den tiden inte är någon bra biltid :-)

No time

publicerat i Edvin
Dåligt med bloggande här! Men jag har inte riktigt haft tid. Nu har vi precis nattat om Edvin igen. Han hostar så mycket att han inte kan sova och blir jätte sur eftersom han är trött. Hoppas på en bättre natt i alla fall! Får se hur det blir med den saken. Vet inte om det finns något som bebisar kan ta mot hosta?
Vi var ute på promenad och vagnen gick väldigt bra. Dock tyckte vi den var lite svårstyrd men sen visade det sig att Alvin råkat låsa ett av hjulen när han satt och lekte lite med dom på morgonen. Edvin gnällde inget och somnade in ganska snabbt. Bra betyg ;) Alvin verkar också gilla den även om han vill gå mest men han orkar inte gå så långt och jag orkar inte säga åt han att gå på sidan, stanna där osv hela tiden.
Lillplutten för någon vecka sedan. Nu är det dags att gå in till honom igen hör jag. Stackarn!

Godmorgon, besiktning och promenad

publicerat i Vardag
Idag är Andreas och Janne iväg på besiktningen av huset. Jag skulle egentligen följt med men kände inte för det då Edvin haft en jobbig natt. Han är förkyld och blir så rosslig efter dumma RS så han skrek ganska mycket inatt innan han tillslut somnade bredvid mig vid 2tiden. Han sover alltid i sin säng annars så det var inte så lätt att få honom och somna i vår säng. Andreas hade somnat inne hos Alvin så han hade inte ens hört Edvin trots att han panikskrek. Mamma och Janne hörde Edvin iaf. Snart ska vi ut och provköra nya vagnen. Edvin skrattade bredvid Alvin när dom provsatt annars brukar han alltid gnälla i andra vagnen tills vi kommer ut så jag tror detta blir bättre. Nu ser han iaf något!

UJ

publicerat i Barn shopping
Vill kanske ha en UJ ändå trots delad sufflett, såg en fin 09 på blocket.. Aah vad svårt! Fick vår såld iaf och behöver en ny fort :-)

Tillbaka

publicerat i Vardag
Igår kom vi hem efter examen, student och massa bilåkande :-) Både Alvin och Edvin åkte med Andreas så fick jag köra Audi A5 som Andreas lånat. Är faktiskt riktigt roligt att köra sådana bilar ibland, lite annat mot min bil! Vi har haft trevligt även om vädret har varit riktigt dåligt! Stackars alla studenter, på min student var det nästan för varmt när vi stod på flaket!
Idag kommer min mamma och Janne ner för att sova kvar tills imorgon då huset ska besiktigas. Snart kommer det en tjej som antagligen ska köpa vår phil&ted så nu måste vi hitta en ny vagn fort. Jag tror det blir en easywalker och att vi åker till Bromma för att hämta den imorgon. Fritidsportalen har vårrea på dom så det passar ju bra! Måste bara kolla så dom finns hemma kan inte vara utan vagn för länge! Helst ingen dag alls då man blir lite låst här hemma..
Hoppas ni haft en bra helg!

Svullo mat

publicerat i Vardag
Andreas är på väg att hämta hem mat till oss. Antar att det blir kebab, var hur länge sedan som helst jag åt det. Ska bli gott. Har inte hunnit med middag till oss idag för Andreas kom hem sent.
Men är riktigt stolt över mig själv som lyckades med en tur till hälla med båda barnen, få in en sovandes Alvin som hann somna precis innan vi var hemma + Edvin i sin stol, 2väskor på armen + lite annat. Vagnen fick stanna i bilen :-) Sen försöka få Alvin på bra humör samtidigt som Edvin blev gnällig, fixa snabb middag till Alvin (korv med bröd hittade jag i frysen som tur var), sen bada båda barnen och lägga Edvin. Edvin brukar man ju få bära på hela eftermiddagarna så det är lite av ett pussel att vara ensam med middag och läggningar. Men både igår och idag har han varit lite nöjdare och igår hann jag laga middag till alla i familjen annars står Andreas för middagen nuförtiden fast det gör inte så mycket för han är ju mycket bättre än vad jag är på det. Jag håller mig oftast till bakningen :-)
Alvin somnade i bra tid han med fast han hann sova i bilen en liten stund, sen var det en olycka på E18 så det var världens köer men jag hann precis svänga in på en annan väg så jag hade tur! Annars hade jag väl fått stått där ett tag och Edvin tappade nappen så han började gnälla därbak. Otäckt med olyckor..
Edvin igår när vi provade lite av Alvins gamla kläder. Edvin blir alldeles till sig när kameran kommer fram!

Kjol och roligt mer fler kommentarer

publicerat i Om mig
Kul att det börjar komma kommentarer från fler läsare nuförtiden :-) Tycker allt några fler borde kunna ge sig till känna om jag kollar statistiken!
Har dock ett problem, köpte en kjol på H&M några veckor efter att Edvin föddes. Dumt så här i efterhand men nu till frågan. Den har blivit förstor i midjan och jag tänkte ha den imorgon. Jag är kass på att sy och äger ingen symaskin så vad gör man? Kan man ta en säkerhetsnål tror ni utan att det ser dumt ut? Den åker ju inte ner eftersom höfterna sitter där dom sitter men det blir inge bra..
Dålig bild kanske men tänkte om det fanns någon som hade något smart tips :-) Kanske kan testa göra något därbak där man knäpper kjolen.
Fast imorgon ska det bli regn så trist.

Nominering!

publicerat i Alvin&Edvin
Fick en nominering av fina Erika! Tackar så hemskt mycket!
Man ska lägga upp den 10 bilden man publicerat på bloggen! Väldigt roligt tycker jag för då var Alvin ca 6-7 månader och det finns gamla bilder att titta tillbaka på!
Här är inte den 10 för den 10 var på tråkiga kläder så jag valde den som kom efter den 10 bilden.
image29
Bilden är från februari 2008 och Alvin hade precis börjat lära sig ställa sig upp i spjälsängen och vända sig. Den sänktes efter detta såklart :-) Han var inne på sin 7 månad här. Tänk att Edvin snart göra likadant. Känns jätte konstigt att han också snart kommer gå, prata och springa runt här hemma.
Jag skickar vidare utmaningen till alla som vill göra den. Skriv gärna om ni gör den!

Torsdag, lite att fixa med och SOL

publicerat i Vardag
Idag är det som sagt torsdag! Veckorna springer iväg. Imorgon tar min lillasyster studenten. Hoppas bara det inte regnar för det är inte roligt att ta studenten då! Vet inte vad jag ska ta på mig om det regnar heller :-) Idag måste det städas lite sen packas lite för en natt borta men det blir alltid en hel del som ska med. Får se hur mycket jag hinner med innan Alvin ska hämtas. Just nu sitter Edvin i mitt knä och "pratar" sen kräktes han ner sig, är så trött på alla spyor.. Såg massa barn som var finklädda när vi åkte och lämnade Alvin på dagis, säkert skolavslutning! Kommer ihåg vad skönt man tyckte det var.
Nej grötdags för Edvin!

Nöjd

publicerat i Alvin&Edvin
Så länge jag får sitta är jag nöjd :-) Skulle nog Edvin säga om han kunde prata..
Undra när han kommer sitta.. Alvin satt när han var 6 månader och 3 veckor. Men det är så olika men det kommer nog inom de närmsta månaderna. Ska nog uppdatera i Edvins första året bok idag! Min gamla dator är ju helt paj verkar det som med alla bilder på lilla Edvins första månader, mina skolarbeten mm. Men det går förhoppningsvis att rädda hårddisken. Måste ringa pappa medans jag kommer ihåg. Har inte framkallat några kort än heller ska göra det någon dag också..
Andreas är i Eskilstuna och hämtar hem bilen, Alvin och Edvin sover och jag sitter i soffan. Borde väl göra något annat som att fixa med den sista tvätten, strumpor som ska sorteras men tur att vår byrå är i sovrummet där Edvin sover ;) Alltid en bra ursäkt, man väcker inte en sovande björn fast nu hör jag honom. Nappen tror jag han ville ha..

YO

publicerat i Edvin
Edvin hälsar YO i världens stora mössa som jag hittade i en kartong från när Alvin hade 74-86. Tog fram lite 74 till Edde som min kära vän Xandra kallar honom och Alvin blir kallad Avve ;-) Fast Edvin är förliten för 74, bara bodys som fungerar..
Edvin vill inte ligga på rygg på golvet längre och inte i babysittern heller för där försöker han bara sätta sig upp. Önskar han kunde sitta så han kunde roa sig lite själv, fungerar om jag sätter kuddar runt honom så han kan sitta en stund men sen slänger han sig åt något håll. Mage är ingen hit heller.. Nu leker han med Alvins fotboll bäst att passa på när Alvin inte är hemma annars blir det liv i luckan.. Bollar är hans käraste ägodelar och hans bandyklubba!

Rullgardin till Edvin

publicerat i Huset-barnrum

Skulle vilja ha denna rullgardin till Edvin från Karin Mannerstål!

Rullgardin TINY [REA]

 

Tycker hon designar mycket fint! Såg den hos FruSofie men har sett den i butik förut, kommer dock inte ihåg vart..

Rullgardin Elefanter 80 cm

Alvin skulle säkert vilja ha denna med elefanter.. Finns hos www.Frapp.se

 

 

 

 

 

Så var barnen i säng

publicerat i Vardag
Alvin förra veckan på väg till sandlådan med macka i handen.
Så var barnen snart nattade, Andreas nattar Alvin nu. Ganska skönt idag måste jag säga för Edvin har inte sovit något på eftermiddagen. Blev helt fel med hans sömn idag, fick lov att väcka honom direkt när han nästan hade somnat för jag skulle hämta Alvin sen blev allt bara fel..
Känner att det är mycket i tankarna nu. Allt med huset tar självklart sin tid och är roligt men det är mycket som ska bestämmas, väljas och göras. Sen måste det sparas en hel del med. På måndag är det besiktning! Längtar dit.
Edvins mat är ständigt stressande och idag har kräkts mycket! Vi ska till bvc på fredag morgon, har egentligen inte tid med det men måste se om han gått upp något!
På fredag tar min syster studenten så då ska vi dit, vet inte vad vi ska ha på oss eller liknande än har inte hunnit med. Samma dag slutar Andreas lillebror nian och imorgon ska Andreas hämta hem en A5 cab på sitt jobb i E-tuna som hans lillebror ska åka till och från sin bal på torsdag, sen ska vi åka den i helgen till min mamma får se om syster kan bli skjutsad på kvällen. Fast vi måste ha den andra bilen också då inte Edvin ska åka cab, eller tror inte det är så bra för små barn. Vagnen får inte plats heller.
Sen är det flera andra saker i hjärnan just nu men allt ska nog gå bra till slut. Hinner ju aldrig tänka klart en tanke på dagen och nu vaknade Edvin.. Han sover väldigt oroligt nu. Nu hade han nappen i så vi får se om han somnar om..

Sålt

publicerat i Barn shopping
Nu har jag sålt Edvins brio sing till en trevlig tjej som åkt långt för att hämta den. Ingen prutning utan hon tyckte den var jättefin och blev jätteglad då hon ringt på så många som låg kvar fast de var sålda. Lite tråkigt tycker jag allt det är, gillade den men vi använder den knappt. Nu ligger vår Phil&Ted ute för försäljning. Också tråkigt då jag tycker om den men Edvin måste få sitta bra! Vet inte ens om en dubbel syskonvagn går in i min bil än, fast den går in i Andreas det vet jag men än så länge är inte vår Phil&ted såld.
Men jag vet inte vilken vagn vi ska välja att köpa nu. Helst ut av allt skulle jag såklart vilja ha en ny UJ 2010 då dom är snyggast men det kan jag glömma på en gång. Var på barnens hus idag och nästa leverans beräknas ske i Oktober för dom! Kan inte direkt vara utan vagn tills dess, hon sa att dom är mycket försenade då dom som beställt och skulle fått dem i april fått dem nu! Sen tycker jag dom är dyra och det finns många likadana nästan. Försäljaren tyckte jag skulle köra på en Carena. Hon sa att det inte är mycket som skiljer från UJ förutom lite design och märket då.. Men funktionen är densamma. Den enda hon kom på var att Carena är lite lite tyngre.  Dom har också delad sufflett, luft/svängbara hjul fram mm. Dom är väl inte lika snygga kanske men det är halva priset och då får vi en ny.
Sen har vi Easywalker som jag har fastnat lite för men dom kan vi inte provköra här någonstans.. Annars blir det kanske en begagnad UJ men då är det inte delad sufflett utan hel och jag vet att Alvin inte riktigt gillar när han inte kan sitta upp riktigt rakt i ryggen. Den lutar ju inte så mycket men lite fast så har han suttit lite i vår phil&ted med och han har inte klagat men han hänger sig framåt ibland..
Vad tycker ni om Carena? Förut hade dom inte lufthjul och inte svängbara heller tror jag så det är nytt för 2010. Egentligen spelar det väl inte så stor roll vad man har för vagn på landet.. Hoppas inte vår phil&ted blir såld för snabbt bara måste ju se vad vi ska ha för annan vagn.
Helst av allt vill vi köpa en sådan billig vagn som möjligt då jag hellre har lite pengar kvar till renovering.. Då kanske Carena är något iaf.. Efter årsskiftet kommer jag börja plugga och barnen gå på dagis så då är det inte så mycket vagnåkande på vardagarna ändå..

Kök??

publicerat i Huset-Kök
Det är inte alls lätt att veta hur man vill ha det. Eller vi har en ganska bra bild men sen när det väl kommer till val så vet vi inte riktigt exakt hur vi vill ha det. Vi vill ha vitt det vet vi. Jag gillar den lantliga stilen men det får inte bli för lantligt utan måste gå åt det moderna hållet om ni är med.. Jag behöver lite hjälp med kök. Vi kommer nog köpa från Ikea men vilket kök vet vi inte riktigt. Vi har varit inne på Lidingö luckor som känns ganska lantliga men nu vet jag inte om det blir rätt val.
Får inte till det något bra med biler men om ni klickar HÄR. Hitta din stil sen bild 1-3 är med lidingö luckor, det är jättefint men jag har även fastnat för bild nummer 15. Det passar också såklart in på hur vi tänkt oss men ser lite modernare ut, det kanske är ett bättre val! Det är ett faktum kök med Ädel luckor.
Vad hade ni valt?

Edvin och mat

publicerat i Edvin
Edvin är förkyld men det börjar bli lite bättre, förra veckan skrek, gnällde han mest om man inte bar på honom så då gick det sådär med maten. Nu börjar han bli rosslig vilket han säkert kommer bli ofta då han är förkyld tack vare RS-viruset..
Idag åt han lite gröt på morgonen sen lite lunch, han verkade tycka om kalvkött med grönsaker utblandat med hans favorit palsternacka/potatis. Sen fruktpuré med päron var gott. På eftermiddagen har han fått lite gröt med päronpuré. Fast han äter mest ersättning fortfarande för han äter inte tillräckligt med mat och sen kräks han så fort han äter ersättning.. Men det går väl framåt lite i alla fall.
Han har börjat sova jätte konstigt och vaknar, gråter, tar nappen, spottar ut den sen fortsätter det sådär. Väldigt oroligt.. Kanske är någon slags fas som går över får vi hoppas..

Alla tre

publicerat i Alvin&Edvin
Försökte ta kort på oss alla 3 förra veckan. Gick sådär men ett kort blev det..
Tänk snart blir Alvin 3år!

Alvin

publicerat i Alvin
Alvin tycker det ska bli roligt att bo i hus! Jag förstår honom!

Solen

publicerat i Huset
Har inte blivit så mycket på bloggande nu på några dagar. Har haft fullt upp och hellre varit ute i solen! Igår var vi där ute där vi köpt hus och hade med oss mat och gick runt ett tag. Vi kollade på ett litet hus också fast det var för Danne inte för oss. Räcker med ett :-)
Alvin kom till paradiset med fotbollsmål och stor gräsmatta!
Alvin syns knappt på bilden!

Fredag + mineralsmink..

publicerat i Vardag
Godmorgon!

Idag är Alvin ledig som alltid på fredagar så jag vet inte riktigt vad vi ska hitta på för roligt. De flesta andra jobbar ju så vi får väl roa oss själva. Ikväll när Andreas kommer hem måste vi handla i alla fall! Har ingen lust att göra det ensam med två barn. Även om i alla fall Alvin brukar sköta sig bra för han älskar att vara på ica maxi och ikea med för den delen. Knäpp som han är :-) Fast han sköter sig bäst när jag inte är med då sitter han still!

Tänkte höra om någon provat något annat mineralsmink förutom I.D som är bra? Behöver köpa nytt och är sugen på att testa något annat..

Hus?

publicerat i Huset
Nu vågar jag (tror jag,allt är ju inte riktigt klart än) skriva ut att vi i höst kommer byta vår lägenhet mot ett hus! Skrev ju att vi lagt bud men det tog säljaren inte så igår höll på vi att förhandla lite, eller vi och vi. Andreas förhandlade. Vi var de enda budgivarna och det kändes bra! Vi fick ett slutpris som ligger lite under de huset gick ut för så det känns väldigt roligt! Finns ju en del att göra på huset! Imorgon skrivs de första pappren på och efter det blir det besiktning sen får vi se vad besiktningsprotokollet säger, men förhoppningsvis inget så allvarligt så vi skulle vilja dra oss ur.
Vi är jätte glada för vi har letat så länge! Vet inte riktigt varför det kändes rätt denna gång men området känns mysigt, ligger på landet och det är grannar runt omkring men ingen som ser in i köksfönstret på oss, finns badplats. Vi har ju helst inte velat bo i ett typiskt område med mini tomt och nu slipper vi det!
Huset vi ska köpa är byggt på 90-talet och behöver renoveras invändigt och vi ska göra om tomten/trädgården en del, sen vill vi måla om huset och renovera sommarhuset invändigt och göra det mer vinterbonat. Vi kommer börja att renovera hela övervåningen, 3 sovrum + ett allrum + badrummet nere för de sparade pengar vi har nu + innan vi flyttar in. Undervåningen består av kök, badrum+bastu, ett litet rum och vardagsrum. Där kommer vi alltså renovera badrummet. Sedan kommer vi spara ihop till köket och resten för att slippa undan så mycket lån som möjligt. Det lilla rummet på undervåningen kommer antagligen bli ett större kök. Köket är ungefär som vi är vana med i de hyreslägenheter vi haft så det kan vi leva med ett tag, badrummet är inte alls fräscht.
Stilmässigt är vi båda rätt överens om att vi vill ha det lantligt men ändå modernt, eller hur man nu ska förklara hur vi tänker. Inte för mycket loppis men lite, inte för stilrent och med en lantkänsla.. Ja jag tror ni förstår!
Kan knappt förstå att vi nu nästan köpt ett hus, äntligen! Hoppas bara detta går hela vägen nu! Om det gör det får vi tillträde i mitten på augusti och kommer bo här tills uppsägningstiden till vår lägenhet går ut i slutet på september, om vi säger upp lägenheten innan den sista men det gör vi om allt går vägen. Vi måste bo kvar här först eftersom vi ska renovera badrum och övervåningen och badrum klarar man sig inte utan med barn :-)
Nu kommer alla pengar gå till hus och inredning så hejdå kläder, skor och dyr mat ;-) Men det känns mycket roligare om vi får ett hus att lägga pengar på!

Jacka

publicerat i Barn shopping
Köpte en jacka till Edvin på tradera och fick hem den igår. Jättebra skick! Stl 68 köpte jag och den ser rätt stor ut så den passar förhoppningsvis ett tag och fortsätter han gå upp så här lite lär den passa ett tag! PoP har ju tagit bort stl 68 på ytterkläder i butiken! Han har andra fleecejackor men det känns ju bra att ha något mer vindtätt, svensk sommar har ju en tendens att bli både varm och kall.

Mail

publicerat i Vardag
Fick ett konstigt mail idag. Har blivit inbjuden på midsommar hos någon vi inte känner. Vart sjutton ligger Gösholmen? Kanske är något som dom skickar ut till många vad vet jag.
Natten blev ganska bra trots Edvin somnade 16.30 igår. Han vaknade två gånger för mat sen vaknade han efter 5 imorse men det hade jag nästan räknat med. Han har fått lite hosta också så vi får se om han blir lite rosslig, kan ju lätt bli så när han haft RS. Han är inte sådär jätte sugen på gröt just nu men några skedar fick jag i honom. Alvin ska på Knopp idag, hans grupp heter så och idag ska dom till skogen.
dagens planer är inte många ska försöka hinna tvätta mitt hår iaf :-) Man vet aldrig om Edvin tillåter det sen ska vi gå ut och gå och hämta Alvin sedan.

blev så trött

publicerat i Vardag
Tänkte jag skulle knåpa ihop något roligt inlägg men just nu vill jag bara sova eller äta godis, fast godis har vi inget hemma. Måste ta tag i träningen igen, ibland när det blir mycket på dagarna blir jag så trött men jag blir piggare om jag tränar så en joggingrunda denna vecka planerar jag sen mer nästa vecka. Inte så konstigt att jag är trött med tanke på sömnen inatt! Andreas är ute vid huset vi budar på och tittar på tomten då den har varit väldigt blöt de gånger vi varit där. Ev att man måste schakta och sådant.. Sådant som jag inte är så insatt i! Nu är det rätt mycket naturtomt och om vi köper vill vi ha stor gräsmatta så vi kan spela fotboll! Även om det blir lite gräsklippning..
Imorgon blir det nog bara att vara hemma och lämna/hämta Alvin på dagis så Edvin får piggna till lite. Kommer nog inte hinna så mycket annat. Maten fungerar inte alls nu när han inte är så pigg. Alvin ska iaf på skogsutflykt så han får lite skoj imorgon!

sjukt var det här

publicerat i Edvin
Edvin är sjuk min stackars lilla kille. Han har blivit tokförkyld och det rinner överallt och han har bara skrikit på eftermiddagen, tur att Andreas kom hem innan lunch. Nu förstår jag varför han varit så gnällig de senaste dagarna, hoppas det försvinner snabbt! Ingen annan av oss är förkyld men han har väl haft otur. Hoppas bara det inte blir något värre utan stannar med en förkylning. Han somnade halv fem och sover än så vi får se hur kvällen/natten blir. Vi gjorde i alla fall natt i sovrummet så han tror det är kväll, kändes som lika bra då han var helt slut.

sandaler

publicerat i Barn shopping
Hittade äntligen ett par sandaler hos Vincent! Alla kavat var slut i hans storlek och jag var för lat för att beställa utifall dom inte skulle passa. Alvin tycker om dem så det är väl bra betyg. Det som är bra med Vincent här i stan är att det finns en jätte trevlig säljare, har alltid varit samma person där när jag varit in. Hon är alltid så hjälpsam! Sådant tycker jag om!

Tisdag kväll

publicerat i Vardag
Sitter här och äter en brownie ur Leilas nya bok. Gott! Bakade i fredag alltså inte idag. Hade jag aldrig hunnit med idag, kan inte ens göra middag med Edvin på armen. Tur att jag hade förberett åt Alvin! Själv åt jag nyss massa jordgubbar och yoghurt. Edvin är inte förtjust i babybjörnen heller så den kan man glömma så då blev det inte så mycket mer än bära kvar om man inte vill ha han skrikandes men det vill vi inte :-) Nej nu klagar jag mest men det är riktigt jobbigt när man inte kan göra något annat än bära på honom och försöka hålla han lite vaken så han inte somnar innan kl sex. Idag somnade han tjugo i, han somnade nästan i soffan så det var lika bra att lägga honom. Hann läsa massa sagor för Alvin sen så det var mysigt. Tänk om man var helt ensam.. All credd till er som är ensamma med två små barn eller fler eller äldre barn, är glad att jag inte är ensam! Det gör sådan skillnad när man är två med läggningar, middag mm har jag märkt nu!
På tal om något annat så har vi idag lagt ett bud på huset vi tittat på. Det behöver totalrenoveras invändigt, är ca 117kvm och ligger en bit utanför stan, finns en fin badplats med gångavstånd i området och det verkar jätte mysigt där. Knappt 2 mil. Ligger mot sala från västerås för er som bor häromkring. Vi har lagt ett bud under utgångspriset så vi får se vad säljaren säger när mäklaren förhoppningsvis hör av sig imorgon. Hoppas att ingen hakar pbudgivningen då det legat ute ett tag. Skriver mer om det om det blir av, håller mina tummar!

Går sådär

publicerat i Alvin&Edvin
med maten måste jag säga.. Edvin åt gröt efter nio då vi lämnat Alvin. Tyckte han åt rätt bra även om han inte åt upp allt sen blev han trött och började skrika världens skrik vad jag än gjorde. Tillslut gjorde jag i ordning en flaska och han slukade upp 60 ml. Tänkte att nu somnar han väl men nej sen tänkte jag innan 11 att jag ger han sin lunch nu då även om det är lite tidigt för att eftermiddagen ska bli bra men nej han åt lite utan att spotta ut sen blev han bara missnöjd. Gjorde i ordning en flaska till men det var dumt för han åt knappt det heller och tillslut somnade han. Var kanske för att han var trött som han krånglade men detta är ju inte första dagen jag provar att byta ut något mål. Visst är han oftast nöjd förutom på eftermiddagarna och det kan ju bero på maten eller att han är trött men somnar gör han ju oftast inte efter tre. Saken är den att han kräks jätte mycket varje gång han ätit nutriamigen så det är också en orsak till att vi vill byta ut målen. Imorse kräktes han rakt ut på golvet två gånger på rad..

En sak som är bra är dock att Edvin sov hela natten! Fast det gjorde inte lilla Alvin!