badrum, besiktning, planer

publicerat i Huset-badrum
Det roliga med att köpa hus är alla planer vi har för framtiden med inredning och annat. Det kommer ta tid och vi kommer få spara en hel del för att få det som vi vill sen uppkommer det alltid nya projekt med hus, roliga och mindre roliga. Det uppkom några saker igår vid besiktningen som inte var så roliga men vi har nog löst det på ett bra sätt! I objektbeskrivningen stod det att badrumsmattan i badrummet började spricka men igår vid besiktningen var det hål i badrumsmattan och besiktningsmannen tyckte inte ens man skulle duscha i badrummet. Badrummet är 20år gammal, sedan -91 då huset byggdes så vi visste att vi måste renovera det inom en snar framtid men vi hade tänkt göra badrummet sist, kanske till sommaren för att kunna renovera resten nu för våra sparpengar. Badrum är ju dyrt så då försvinner alla pengar nästan på bara det. Sen var det fukt i källaren eftersom källaren är isolerad och det får den inte vara om man inte har dränerat på ett visst sätt. Det måste också göras om snart! Det kostar väl inte jätte mycket pengar i källaren men det tar tid!
Nu har vi kanske löst det så att säljaren renoverar badrummet som vi vill ha det innan vi flyttar in och sen skulle hon kolla om någon kunde dra om elen i källaren och göra om och rätt där nere. Sen kanske det slutar med att det blir ett lite högre pris på huset eftersom hon gör om som vi vill ha det i badrummet och källaren. Annars hade vi velat dra av på priset men då drar man ju bara av för hur badrummet är idag och idag är det ju plastmattor och ingen hög standard. Men då får vi badrummet och det på bolånet istället för att ta sparpengar och slipper andra privatlån som har höga räntor. Lite lite krångligt kanske då vi får ett högre pris men detta blir absolut det bästa! Slipper vi dessutom stå utan badrum senare när vi skulle renoverat det! Säljaren verkar vara jätte trevlig och sa att hon kunde duscha hos sin mamma som har sommarstuga i närheten! Låter som vi förlorar på det men så blir det inte.

Lite tråkigt är det att vi måste ha plastmatta istället för klinker på golvet, eller måste är fel ord. Men huset har satt sig, som man säger som det ofta gör i trähus och om man då tar kakel och klinker är det stor risk att det sedan spricker och man får göra om det igen. Inte säkert att det blir så, men många försäkringsbolag och besiktningsmän tycker inte att man ska lägga klinker i trähus. Vi har ingen lust att chansa för att sedan behöva göra om det om det skulle bli så men vi tar kakel på väggarna och lägger en mörk plastmatta på golvet. Tror det blir bra ändå har googlat lite på bilder. Vita matta avlånga kakelplattor på väggarna har vi bestämt och antagligen en svart rand vid duschhörnan. Sen blir det glasdörrar vid duschen och inget badkar. Sen en vit kommod med handfat och en stor spegel ovanför den..
Lightblanco
Hittar ingen bra bild på kakel som vi tänkt men här är iaf avlånga matta vita kakelplattor men jag vet inte om vi kanske ska ha lite smalare, eller kanske inte. Svårt att se på bild tycker jag! En rand med något liknande svart kakel i duschhörnan har vi tänkt..

Kommentera inlägget här :