Lördag

publicerat i Vardag
Idag har jag haft svag huvudvärk till och från, undra om det är vädret som gör det? Är ju regn och sol om vartannat. Mamma och Janne är här med husvagnen så jag, Alvin, Edvin och mamma åkte till ikea medans de andra åkte till bauhaus. Sedan har vi ätit middag på sjökrogen. Alvin åkte elbafärjan med mamma och Janne från campingen till restaurangen. Tyckte han var väldigt roligt! God mat åt vi, oxfilé med chevrékräm och potatisgratäng. Alvin åt korv med pommes :-) Han kunde aldrig bestämma sig så vi valde åt honom.
Imorgon ska vi vara barnvakt åt min lillebror en stund så då blir nog Alvin glad. Sen ska jag försöka hinna med att storstäda, har i alla fall hunnit med att tvätta på morgonen! På måndag ska jag träna!! Längtar!
Nu ska jag väcka Andreas som jag tror somnat med Alvin!

Snart höst

publicerat i Vardag
Får lite panik när jag inser att hösten snart är här!! Vart tog sommaren vägen? Man kan inte klaga på sommaren egentligen det har varit varmt, har det inte varit en av de bästa på länge? Enligt tidningarna i alla fall. Känns som vi inte har hunnit med sommaren, tar ju sådan tid att ta sig ut alla dagar. In och ut med vagnen i lägenheten, in och ut med Alvins cykel + alla leksaker. Nästa sommar har vi egen trädgård, gud så härligt!! På det sättet så längtar jag tills hösten för då bor vi i hus ♥ Sen blir det jul och efter det börjar jag plugga igen och lilla Edvin ska börja på dagis. På måndag ska jag börja träna igen då öppnar mitt gym. Jag har varit jätte lat i sommar och ätit en massa onyttigheter! Men på måndag är det slut med det. Längtar, hoppas dom har bra tider på spinningen med så jag hinner med några pass. Är lite pussel när vi båda vill träna speciellt sedan när vi bor i huset för då måste vi åka in också. Får köra varannan dag eller något!
Hoppas ni får en bra fredagskväll!
Fast om vi har tur så får vi en varm augusti och kanske september med :-) Det hoppas jag på!

Fredag

publicerat i Vardag
Godmorgon! Skönt med semester då kan man sega sig på morgonen.. Men på måndag börjar Andreas jobba igen och veckan efter börjar alvin på dagis igen. Om ett halvår är det även back to school för min del, längtar faktiskt! Ska bli intressant och se hur vardagen går ihop med två små som ska lämnas/hämtas och blir sjuka.. Men allt löser sig oftast :-) Idag ska vi försöka ta oss ut och leka lite, letade som en tok efter stövlar till Alvin igår men det är rea överallt och slut i hans storlek.. Irriterande! Ska kika om det finns på nätet någonstans.. Andreas ska åka runt och köpa lite byggmaterial idag! På måndag ska vi även till huset en sväng!

Läkarbesök

publicerat i Edvin
Tack för era kommentarer i inlägget under! Det gick bra hos läkaren, hon var rätt gammal och erfaren ;) Hon sa att alla bebisar som kräks mycket har reflux men många barn störs inte av det som Edvin verkar göra eftersom han blir jätte gnällig och irriterad innan kräket kommer upp. Nu kommer jag inte ihåg exakt hur det var men det som finns i magsäcken är surt och det är de som kan irritera och göra lite ont när bebisarna kräks mycket!
Nu har vi i alla fall fått en medicin som vi ska testa. Har inte hämtat ut den än men ska göra det imorgon. Han ska ta den en gång per dag och då på morgonen och vi ska testa i 4 veckor om det inte blir någon förbättring så är det som det är. Dom brukar sluta kräkas inom det första året. Om barnen inte mår dåligt av kräkningarna brukar man inte göra något åt det. Mjölkfritt ska vi fortsätta med då man helst inte ska göra två saker samtidigt nu tar vi medicinen först. Sen ska vi få en kallelse till en mjölkskola så vi får lära oss laga mjölkfritt, får se dock när vi får kallelsen. Sådant kan ju ta ett tag och om inte medicinen hjälper ska vi testa med att införa lite mjölk, annars väntar vi ett tag. Pricktest verkar det inte bli något i alla fall.. Känns lite skumt det här med medicin men jag hoppas kräkningar slutar med den!
Alvin leker med byggare Bob och Edvin älskar när kameran kommer fram!!

Tacobuffé

publicerat i Vardag
Idag på eftermiddagen har vi hälsat på hos Andreas pappa och familj sen blev vi bjudna på tacobuffé på en restaurang för Andreas bror fyllde år. Vad väldigt gott! Barnen sov på vägen dit så då höll dom sig vakna lite längre annars somnar dom ju alltid ganska tidigt. Fast det är skönt det med ibland!
Nu är jag rätt trött men ska ta en dusch så då kanske jag orkar vara uppe någon timme till. Imorgon ska vi till bvc två gånger med Edvin. Först på morgonen för vägning och prata med vår bvc-sköterska som kommit tillbaka från semestern sen efter lunch för att träffa en barnläkare som är där.

Snart över + 3 veckor kvar till husnycklar

publicerat i Huset-badrum
Nu är det inte många dagar kvar på Andreas semester. Bara denna vecka. Hoppas nu det blir fint de sista dagarna! Sen är Alvin ledig en vecka till snart är det tillbaka till dagis som gäller, fast han pratar om dagis så för honom blir det nog bara skoj. Får se hur det går med tanke på att han nyss börjat på sitt nya men det går nog bra. Han pratar om det i varje fall. Sen arbetar Andreas två veckor sen är han ledig två från jobbet men då är det renovering med stora bokstäver som gäller. Så då kommer vi nog se han mindre än när han arbetar. Tänk att vi får nycklarna till vårt hus om 3 veckor!!! Tiden har verkligen gått fort och jag har inte hunnit med att tänka så mycket på det förutom då badrummet som vi planerar men inte själva flytten. Vi har lägenheten kvar till sista september och då kommer vi att flytta. Tror inte ens vi kommer hinna allt vi har tänkt innan dess. Badrummet kommer bli klart men övervåningen är jag tveksam om vi hinner. Huvudsaken barnen får sina rum så får vi väl bo i vardagsrummet eller något till en början.

Vingåker

publicerat i Barn shopping
Idag har jag och Erika varit till Vingåker factory outlet! Jag var väl egentligen inte ute efter något speciellt men ett par jeans till Alvin och lite kläder till Edvin. Hittade jeans till Alvin, byxor och tröjor till Edvin och en overall till Edvin. Fanns en del från PoP där men det är ju alltid urplockat på storlekar på sådana ställen, hade önskat det fanns en jacka i Alvins storlek med samma mönster som Edvins overall.
Oj såg nu att bilden var felvänd..
Det var i alla fall trevligt och skönt att komma ut från huset barnfri några timmar :)

Award!!

publicerat i Om mig

Jag har fått award från söta Petra. Tack så mycket!!

Med utmärkelsen kommer följande förpliktelser:
  1. Kopiera in Awardbilden i sin blogg för att visa att man fått den
  2. Tacka och länka till den som nominerade dig
  3. Nominera sju andra bloggare och länka till dom
  4. Berätta sju intressanta saker om dig själv
Jag nominerar följande bloggar till denna awards:

Sju (förhoppningsvis) intressanta saker om mig själv:

* Jag är en godisråtta! Kan hålla mig borta från bakverk men godis är desto svårare!
*Jag är noggrann med tider, kommer sällan försent. Även om nu allting tar lite längre tid än förut.. Fast försovit mig i skolan har jag också gjort men inte på högskolan i varje fall!
* Ibland när jag inte orkar sortera, leta rätt på udda strumpor lägger jag dem i tvätten igen sen fortsätter det så tills jag tar itu med det ;)
* Älskar att läsa böcker bara jag kommer in i dem.
* Skulle absolut aldrig läsa vidare efter gymnasiet, men det blev visst ändrade planer.
* Varit tillsammans med Andreas i 5 år snart, förlovade i 4,5år Alvin föddes juli 2007 och Edvin januari 2010.
* Träffade Andreas genom min pappa eftersom dom var kompisar och Andreas bodde hos pappa ibland!
Så intressant var jag ;-)
'

Edvin och hans kräkningar

publicerat i Edvin
gör mig tokig snart.. Såklart blir jag inte tokig på honom men det är extremt jobbigt att han kräks hela tiden och riktigt mycket kan det vara. Han själv påverkas också av det. Varje gång innan han kräks så blir han väldigt irriterad/ väldigt gnällig eller hur man nu ska förklara det. Dessutom har han ju knappt gått upp i vikt de senaste månaderna och är kinkig med maten. Så igår satt jag och kikade runt lite på nätet och så läste jag om Reflux.
Så här skriver dom på Growingpeople: Hos en del spädbarn är emellertid den övre magmunnens stäningsfunktion så pass omogen att barnet har stora kräkningar. Kräkningarna påverkar barnet rent allmänt. Det kan bli irriterat, matvägra och stå stilla i vikt eller rent utav minska i vikt.
Jag tycker det stämmer bra in på Edvin. Ska ta upp det på torsdag. Verkar inte direkt vara något farligt så jag är inte direkt orolig skulle bara vara skönt om han kunde gå upp i vikt och sluta kräkas!! Är inte någon idé att oroa sig heller jämt och ständigt för då blir man galen. Vi har ju läkartid på torsdag så det är inte så lång tid kvar.
Lilla Edvin som blir så glad när kameran åker fram.

Kalas i 2 dagar

publicerat i Alvin
Vi väckte Alvin med paket och muffins på morgonen. Eller vi var precis färdiga att gå in till honom när han kom springandes från sitt rum, fast sen väntade han inne på rummet tills vi kom.
Nu har vi haft kalas i två dagar och jag tror Alvin är mer än nöjd med presenterna! Vi har nog köpt få presenter detta år mot tidigare men jag kände att vi inte bara kan köpa bara för att, men vi köpte ett byggare bob hus med lite gubbar och skopis, det blev han glad för sen lite småsaker som någon film mm.
Alvin öppnar presenter med pappa. Han har fått sina fina presenter av alla våra släktingar, vänner och familj! Tack!
Våran fina 3åring som dessutom är nyklippt!
Tack för grattis kommentarerna!

Alvin vill inte vara med på kort så ofta l...

publicerat i Mat, recpept

img_0095 (MMS)

Alvin vill inte vara med på kort så ofta länge. Men han har ng haft en bra dag! Vid tio klippte han sig sen började besöken komma. Vi sjöng för honom med paket klockan sju imorse.  Imorgon blir det ännu ett kalas sen på måndag fyller min pappa 38 år och på onsdag fyller Linus ( andreas) bror år. Nästa vecka fyller mamma, många som fyller nu. Xandra fyller även idag! I veckan ska jag försöka åka till vingåkers outlet också!

Imorgon är ingen vanlig dag

publicerat i Alvin
för då är det Alvins födelsedag!! Vår älskade Alvin bli 3år!! Vart tog dessa 3 år vägen??
Hela min eftermiddag har gått åt till att baka inför imorgon och söndag. Fast jag gjorde bara tårta inför imorgon. Den andra får jag göra imorgon kväll eller på söndag. Tårta, cupcakes, kakor och kärleksmums/snoddas har jag och Alvin gjort. Nu ska jag snart blåsa lite ballonger sedan ta en dusch!!

Present

publicerat i Barn shopping
Alvin fick en present från Andreas morfar + fru igår på posten och i den låg denna fina Molo tröja. Med fotbollar :-) Har tittat på den men inte köpt den så det var roligt tyckte jag med! Bra smak!

Läsa bok

publicerat i Vardag
Nu ska jag stänga ner här och läsa lite ur min bok som jag håller på med nu. En från Camilla Läckberg som jag lånat av min mormor. Hinner inte läsa så mycket om dagarna men lite går allt. Imorgon ska jag ner på stan när dom öppnar och på eftermiddagen ska Andreas jobba. Japp på semestern. Det är bara någon timme som tur är, han måste ha några arbetsintervjuer då dom är mitt uppe i att anställa nya personer. Tycker det verkar roligt att få göra någon glad med en anställning! Sen står det tvättning på schemat och packning inför onsdagen..
Hoppas ni får sova gott!




Bus Edvin lånade storebrors saker när han inte var hemma på eftermiddagen. Bäst att passa på!

Lathet

publicerat i Huset-badrum
Jag och Andreas sitter här med varsin dator i knät och ingen av oss orkar åka till Ica för att handla lite. Lata. Så jobbigt att klä på sig för att åka ;) ska inte handla så mycket men lite barngröt, blöjor och sådant som är viktigt. Vi åker på onsdag vid lunch till sthlm för att sedan åka på kryssning en natt så egentligen hade jag tänkt handla på fredag men nu fattas det lite saker.
Vi har kikat på lite badrumsinredning idag och svårt är det! Vi har väl en ungefärlig bild i huvudet nu ska vi bara välja kakel, klinker, handfat och allt annat. Sen ska det helst inte vara för dyrt heller, vi är redan uppe på 120.000 på bara badrummet i vår lilla kalkyl. Har inte inhandlat något än men Andreas har rätt bra koll på priser som tur är. och då gör Andreas allt själv förutom sätta dit kakel och klinker plattorna, sen är bara badrummet 6,5kvm. Dyrt med badrum. Men man gör inte om badrum så ofta så det ska kännas rätt från början. Är lite stressad över att vi ska hinna i tid bara. Andreas ska göra allt klart inför plattsättning på två veckor. Han kommer få jobba dygnet runt tror jag. Först ska allt rivas sen ska det dras nya rör, avlopp, el, reglas, ja allt :-) Nog om det, ska visa lite bilder senare när vi valt vad vi vill ha!

Lägga märke till

publicerat i Edvin

Ser ni något på denna bild :-) JO Edvin kan numera sitta upp lite lite själv. Han trillar rätt fort men det är på god väg.

Semester måndag

publicerat i Alvin&Edvin
Seg måndag har vi haft och har. Men är det semester ska man väl inte stressa. Jag och Alvin cyklade en sväng på morgonen sen kikade han på film, jag läste, Andreas kikade på datorn och Edvin sov. Sedan rullade Alvin och Andreas köttbullar som vi åt och nu sover Edvin igen. Andreas och Alvin är och kikar byggsaker vi behöver inför badrumsrenoveringen. Massa rör, slangar osv. Inte alls kul att titta på! Inte att köpa för den delen heller.
Jag har rensat lite i Alvins gaderob och han har bra med tröjor och t-shirts, men behöver lite fler byxor. Blir nog några nya tröjor med. Jacka + byxor har han och han fick en ny fin jacka av sin farfar&Agneta för någon vecka sedan. Ska nog köpa ett fleecefodrat regnställ åt honom från didrikson och nya gummistövlar.
Edvin behöver däremot lite nya kläder. Nu när han är lite större är det lite roligare att använda t-shirts och tröjor även om bodys är bra det med. Han har inte alls många tröjor och t-shirts sen behöver han lite byxor + strumpor. Vill egentligen inte tänka på att det snart är höst men så är det. Sommaren passerar oss snabbt.. Eftersom vi säkerligen blir ute en del i höst när vi har hus så kanske Edvin också behöver några slags överdragsbyxor. Antar att han då kan sitta lite och kanske krypa en del.
Alvin fyller 3 år på lördag och enligt han önskar han sig bara dödskallar :-) Haha, vet inte vad han fått det ifrån. Ska se om jag hittar någon t-shirt med dödskallar på imorgon när jag ska ner på stan, H&M brukar ha det. Sen vet jag inte alls vad vi ska köpa. Vill inte köpa bara för sakens skull även om han såklart ska få paket. Han har massa leksaker han inte leker med + att han kommer nog få fler :) Ska köpa en plånbok då han hela tiden tar våra, det vill han ha säger han. Cykel kom Andreas hem med tidigare i år, det var det vi hade tänkt köpa. Sen har vi gett bort våra ideér till andra som frågat. Äsch vi hittar nog på något. Han och Edvin får ju snart varsina nya rum också! Ska bli roligt att inreda dom men svårt då båda rummen är rätt små! Dom är i alla fall exakt lika stora så det kan dom inte bråka om senare. Sen ska dom "få" allrummet som är utanför deras och vårt sovrum. Tänkte ha bäddsoffa där och kanske en tv i framtiden till dem bland annat.

För barn

publicerat i Barn shopping

Skulle vilja att Alvin hade en liknande skjorta till jeans. Undra om jag ska beställa den och några bra t-shirts till dagis. Detta är från H&M. På dagis tycker jag det är skönt om kläderna inte är så dyra som dom har på sig(förutom ytterkläder då), för det blir ofta fläckar som inte går bort osv. Hemma kan man vara snabbare på med någon fläckborttagning. Inför sommaren hittade jag inte så mycket på H&M. Varje gång jag var in så var bebisavdelningen helt urplockad. Lite tråkigt!!

 

 

Ska nog ta och rensa deras gaderober nu och titta vad de behöver inför hösten/vintern.

Höstkatalog

publicerat i Mode, shopping
Jag tycker höstkläder är roligare att titta på än sommarkläder även om jag tycker bättre om sommaren. Idag fick jag H&Ms katalog och hittade några fina plagg och skor.
JAg som alltid får skavsår, har nog aldrig fått det av H&Ms skor av någon konstig anledning, även fast dom är väldigt hårda. Skumt det där.

Hästar,aborre och traktor.

publicerat i Vardag
Nu är vi hemma från mamma och Janne, var även en sväng förbi Andreas pappa innan vi åkte hem idag. Alvin åkte upp en dag innan oss och han hade åkt båt och fiskat, fått aborre!! Hälsat på hästar som han sedan tjatat om att han vill rida men den lilla hästen var inte inriden så det gick tyvärr inte. Sen ville han ha en häst sa han men den önskan går nog inte igenom men rida kanske kan gå igenom snart. Sen har han åkt traktor också och "jobbat" alltså snickrat och hamrat. Han var väldigt duktigt på att hamra måste jag säga! Nästan så man skulle kunna tro att han gjort det tidigare.
Nu sover snart båda barnen och jag har plockat upp lite. Andreas har nu semester så det känns skönt. Visserligen bara två veckor så det kommer gå fort. Inga direkta planer förutom att vi på onsdag till torsdag ska på kryssning med Andreas pappa + familj som bjudit med oss! Ska bli trevligt och på lördag fyller vår lilla numera stora Alvin 3 år! Som han tjatat om länge nu. Försöker fundera ut hur det blir med kalaset får nog bli både lördag och söndag om vi ska få plats här hemma.
Hoppas ni haft en bra helg!

Alvin som bebis

publicerat i Alvin

451598-109

Igår kväll satt jag och läste om hur Alvin var i samma ålder som Edvin. Ungefär samma ålder i alla fall. Perfekt att ha en blogg då man kan gå tillbaka. En vecka innan han fyllde 7 månader kunde han krypa och sitta upp.

 

Så här skrev jag när han var 8 månader gammal.

 

Alvin "fyllde" 8 månader igår och har sedan några veckor tillbaka kunnat krypa, sitta, klappa händerna och vinka mm. Han kan även stå upp mot möbler och han går ibland runt lite vid soffbordet. Han börjar även tro att han kan gå, han släpper det han står mot och försöker gå men det går inte så bra så han ramlar. I helgen tar min mamma med min gamla gåvagn så den tror jag Alvin kommer gilla.
Han älskar att pilla på steron och har lärt sig hur man höjer volymen och öppnar luckan.

 

Tänk så olika det kan vara från barn till barn. Jag tycker det är ganska fascinerande. Alvin hade även två tänder vid 7 månader. Edvin har inte fått någon tand än fast jag har trott att det varit på väg länge men det kommer nog snart. Sen är han inte riktigt på g att krypa eller sitta än. Men det får självklart ta den tid det tar, spelar inte mig någon roll så tycker bara det är roligt att se hur Alvin var i samma ålder. Edvin är inte 7 månader än men blir det om ca 2 veckor. Oj vad tiden går snabbt.

 

Det vi blev lite förvånade över var hur Alvins sömn var i samma ålder för han sov oftast bra men just i samma ålder som Edvin krånglade han jätte mycket tydligen och var vaken flera nätter, ibland låg vi bredvid honom på en madrass i hans rum för han inte kunde sova i sin säng eller vår. Så gör inte Edvin som tur är, iaf inte än! Likadant var Alvin lika envis med sömnen på dagarna som Edvin är nu. Fast Alvin sov fler timmar dagtid än vad Edvin gör.

 

 

Tvätt och ostmacka

publicerat i Vardag
Håller på att tvätta nu och fy vad varmt det är. Är skönt i källaren men varmt i själva tvättstugan. Skönt att få alla kläder tvättade i alla fall, fast det dröjer inte många dagar innan det svämmar över igen. Antar att jag inte är ensam om det. Ska snart packa lite åt Alvin också! Åker innan lunch imorgon halva vägen för att skjutsa Alvin. Jag undrar om det blir regn imorgon? Hoppas inte det fast det skulle behövas. Fick bara känslan av att det kommer bli regn, ska kolla upp vädret senare. Nu måste jag ta en dusch och sedan kanske lite ostmackor. Köpte hem ost igår, jag brukar inte äta mackor så ofta men ostmackor är gott.
Hoppas ni har en bra kväll.

Hot

publicerat i Alvin
Puh, det är verkligen varmt här hemma nu. Flyter bort här inne! Alvin har varit lite surputt idag men det blev lite bättre på kvällen. Men eftermiddagen var inte alls rolig och jag fick lite huvudvärk. Vi var i parken imorse och blev bjudna på god fruktsallad och trevligt sällskap. Synd bara att Alvin kommit in i en ego period, han ska ha allt men det lär väl gå över snart hoppas jag. Vi var ute här utanför oss på eftermiddagen coh då var det en tjej som ville spela fotboll med Alvin och det fick hon utan något gnäll om att det var hans boll. Blev alldeles förvånad :-)
Både Alvin och Edvin somnade snabbt idag, blev lite senare än vanligt. Sent för Edvin är alltså klockan 19 :-)
Imorgon ska Alvin åka till sin mormor och Janne för att sova där en natt innan vi åker upp!

Sommardagar

publicerat i Alvin&Edvin
Alvin i sin älskade barcelona pyjamas. Lika använd som hans barcelona/messi tröja och Real madrik/kaká tröja. Edvin skrattar så fort kameran kommer fram!
Gröt är gott och kladdigt!
Alvin i en lekpark i närheten igår. Han var så duktig på morgonen och klätt sig själv + valt kläder. Han är så rolig nu när han börjat prata mer meningar och säger nya ord varje dag.
Idag såg han på Musse Piggs klubbhus och tror att Musse säger Tommy (deras farfar heter så) till Långben och skriker mamma han heter inte tommy, han heter långben. Musse Pigg säger fel. Likadant senare idag säger jag någonting, jo jag sa Edvins gåstol och det är Adrians som vi lånat. Direkt säger Alvin, mamma sa fel sen börjar han skratta och säger det är ju Adrians.. Haha mamma sa fel.. Han har även börjat leka mer rolllekar, idag skulle vi allihopa åka bil på mattan i köket och åka till Möller bil (andreas jobbar där). Alvin skulle köra såklart!

Godmorgon onsdag

publicerat i Vardag
Godmorgon! Nu har jag precis ätit frukost, Edvin har ätit gröt och Alvin äter kesella till frukost nummer 2 nu. Han äter fortfarande välling så det blir som två frukostar för han. Fast på kvällen får han bara halva vällingen och snart ska vi ta bort den. Han har ingen blöja alls nu och det går bra på natten med. Två gånger har det hänt en olycka på natten bara trots vällingen. Idag är det molnigt här och verkar vara lite svalare. Ganska skönt bara värmen kommer tillbaka snart! Vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag, vi ska i alla fall gå ut och gå tänkte jag snart. Hoppas bara inte det kommer regn. Edvin kommer nog alldeles strax bli trött så då är det bäst att vara klar. Nu sitter han i en gåstol och tittar med stora ögon på Alvin som äter, sen kikar han lite i spegeln också!
Nej nu kräks han igen, jag som precis bytt kläder.. Jaja dags att gå!

Filmtajm

publicerat i Vardag
En rätt jobbig dag måste jag nog säga. Tror Edvin kommit in i någon slags utvecklingsperiod eller något sådant för han gnäller hela tiden. Har varit så i två dagar nu men det lär väl gå över i alla fall, måste se allt från den ljusa sidan ;) Läste lite i en bok jag har, den om sju utvecklingssprång. Växa och upptäcka världen tror jag den heter och Edvin är runt 26 veckor och då är det ett nytt språng i utvecklingen. Allt stämde in ganska bra så det är bara att härda ut! Sen gör det väl inte saken bättre att det är sjukt varmt här hemma. Känns som man ska smälta bort men man ska inte klaga för snart är det kallt igen! Annars har det varit en bra dag och vi fick lite besök av min lillebror och Emma en stund! Jag och Alvin lekte ute ganska länge medans Edvin sov i vagnen efter lunch också!
Nu ska jag sätta mig ner i soffan, eller där sitter jag redan men jag ska se denna film medans Andreas tränar. Love happens med Jennifer Aniston. Hoppas det är en sådan film man kan slötitta på och inte behöver sitta klistrad för att hänga med.

Skrik och trött

publicerat i Edvin
Skrev precis ett negativt inlägg om att Edvin bara skrek och inte ville sova men nu tog jag bort det då jag inte vill låta så negativ då jag inte är det egentligen.. Bara väldigt jobbigt när han är trött och vägrar sova. NU somnade han i alla fall i vagnen! Dags för frukost.
Något roligt är att Edvin igår åt jätte mycket falukorv när vi skulle göra korvstroganoff! Tänkte att jag skulle testa med små bitar, små pastabitar gick ner det med. Annars är det inte så mycket mat som duger åt den killen :-) Hittade en til burkmat som han också gillade. Alltid roligt när han tycker om något mer än bara två stycken olika.
Nej nu är det bäst att passa på att göra någon nytta!

Kväll och bilnyckel

publicerat i Vardag
Jag och Andreas spenderade ett tag för att leta reda på hans bilnyckel som Alvin alltid tar av oss, våra nycklar, småpengar och telefoner får man typ gömma någonstans för att han inte ska ta dem. Eller lägga högt uppe där han inte når på något sätt, ungefär en stol som han gärna drar fram för att ta ner sakerna. Andreas har inte samma tålamod som mig så han blev irriterad för att han hade bråttom till gymmet då Kalle väntade på honom. Slutade med att han fick gå och hämta min bil som står en bit bort eftersom vi inte använt den på ett tag. Jag hittade nyckeln sedan i Alvins rum bland legogubbarna. Alvin sov så vi ville gärna inte vända upp och ned på allt. Tur att den kom fram i alla fall nu är det bara mina cykelnycklar som är borta. Alvin säger att dom är hos farfar så vi måste nog fråga dem har glömt av det.
Idag har vi inte gjort något särskilt, varit ute lite, Alvin har badat i sin pool, min kompis Moa har varit här och det var trevligt eftersom hon jobbar jämt nu så ses vi inte så ofta! När man studerar måste man ju sommarjobba tyvärr och inte vara ledig som alla andra :-) Fick sms av Xandra att dom är hemma nu efter ha varit på Grekland i två veckor. Vi ska dit nästa sommar så det ska bli roligt! Antar att X är brun som en pepparkaka fast hon säger att hon inte är det, hon brukar alltid bli brunast av alla.. Måste lägga mig i solen någon dag känner jag!
Brist på andra bilder idag så kan jag visa min nya telefon jag köpte förra veckan. En iphone. Tänkte köpa en HTC men Andreas har en sådan så jag kände för något annat + att jag är nöjd med min Macbook så då kan jag lika gärna fortsätta i Apple spåret! Än så länge tycker jag den fungerar bra, är inget telefonfreak så det gör mig inget att nya Iphone snart kommer ut. Mitt nummer flyttas inte förrens i slutet på veckan så jag har inte direkt använt den än bara.. Lite segt att det tar sådan tid.
Nej dags att läsa en bok eller tidning kanske och tänka ut vad vi ska göra imorgon. Kanske en sväng till någon park, känner att jag vill göra något för Alvins skull men i denna värme vet jag inte riktigt vad vi ska göra. Stranden är väl det enda som är skönt men jag känner inte för att åka dit ensam då Edvin ska vara i skuggan och Alvin är överallt och ingenstans :-)
Alvin i en park förra veckan, favoritparken då den är inhägnad så där kan han minsann inte smita så lätt :-)

Strömavbrott

publicerat i Vardag
Skrev nyss ett inlägg men sen fick vi strömavbrott och det försvann. Jaja.. Vi var ute på morgonpromenad idag men det blev försent så det var redan varmt. Men nu har jag duschat av mig lite och diskat undan. Edvin sover fortfarande i vagnen och Alvin leker att han kör bil. Vi har inga direkt planer idag, bäst att ta dagen som den kommer när det är varmt. Ut ska vi i alla fall lite senare.
Hoppas ni har en bra dag!

Parken Zoo

publicerat i Alvin&Edvin
Alvin vid ingången, man kunde ta klisterlappar att skriva barnens, föräldrarnas namn och telefonnummer för att sätta på tröjan om dom skulle komma bort. Kändes som Alvin behövde ett sådant ;) Fast nu kom han som tur var inte bort.
Alvin&Andreas åkte en guidad tågtur i en halvtimme!
Alvins bil slutade aldrig gå fast alla andra barns bilar slutade mycket tidigare måste varit något fel på den för tillslut gav Andreas bort den till ett annat barn.. Alvin var duktig på att köra!
Alvin åkte denna flera gånger, han fick ett åkband!
Edvin fick en hatt då vi glömt hans hemma! Lite stor var den men det var den minsta och enda vi hittade!
Det var ju jätte varmt igår men vi kom tidigt så halva dagen var det inte så varmt men på slutet blev det nästan för varmt. Men mamma och Alvin badade lite i en pool innan vi åkte hem.

Goodmorning

publicerat i Alvin&Edvin
Fredag idag, helg, sol, djurparken och powermeet här i stan. Kan det bli bättre ;) Jadå för min del kunde vi skippat powermeet. Fast det är väl trevligt att det händer lite saker också! Får se om vi går ut något nu på dagen så Alvin får se lite bilar, blir nog inget ikväll i alla fall. Tänkte att jag skulle gått iväg till lekparken snart men jag har inte kommit så långt på morgonen än! Edvin var så ledsen, övertrött så det tog ett tag för honom att somna. Slutade med att jag fick lägga mig bredvid honom, men nu sover han!
Alvin leker med kastruller och nu ska jag borsta hans tänder och tvätta honom lite. Han har nämligen ätit en glass när jag nattade Edvin. Vi kan inte ha glass hemma, nu tänker jag inte köpa hem det något mer förrens vi har en fullstor frys så han inte når den. En sak att han tjatar men han springer snabbt dit och öppnar frysen sen öppnar han glassen fort. Buse!
Imorgon ska vi till Parken Zoo i eskilstuna så det ser Alvin framemot!
Edvin fick smaka små pastabitar med mig och Alvin igår och det gillade han fkatiskt!

Lyssnar på Alvin

publicerat i Alvin
Alvin har lekt mer i sitt rum de senaste dagarna och nu sitter jag och lyssnar på honom. Låter ungefär såhär. Han låtsats att han pratar i telefonen.
Nej pappa svarar inte, men Danne svara.
Hej Danne, mamma gjort tårta vi kommer sen, äta mat dig, okej pusshej.
Nu svara pappa, hej pappa, på jobbet? Komma hem nuu? okej pusshej.
Han säger nästan alltid pusshej nu :-)

Tårtbak

publicerat i Vardag
Har ägnat kvällen åt att veckohandla på ica maxi och precis bakat en tårta och gjort en fruktsallad till parken imorgon. Tårtan är till Danne som fyller år imorgon och vi ska dit och äta. Andreas och han är kusiner och hans övriga släkt bor inte i stan, så jag tänkte att någon måste baka tårta :-) Älskar att baka så det passade mig bra. Ska bara garnera den imorgon. Får bli svenska jordgubbar!
Nu satt jag mig i soffan för första gången idag! Vilket tempo man håller hela dagarna med två små. Vet inte hur man tänkte när man tyckte att man hade lite tid över med ett barn ;-) Fast man går inte direkt och tänker hela dagarna på att man vill vila som tur är, jag har ändå svårt för att vila på dagarna och det kanske man ska vara glad över. Jag gillar ändå när det händer något, skulle inte alls vilja sitta ner i en soffa hela dagarna.
Nej dags för en dusch!

Godmorgon soliga onsdag

publicerat i Vardag
Godmorgon! Hoppas ni alla sovit bra. Det har jag gjort förutom att Edvin ville äta kvart i 4 men han somnade om sen så det gjorde inte så mycket. Alvin vaknade till innan vi la oss men sov han hela natten i sitt rum. Men kom in till oss imorse och tände lampan. Då var man snabb och släcka den så inte Edvin skulle vakna ;) Trodde inte att det var morgon för han brukar alltid komma in på natten och ofta så går han upp, tänder lampan i sitt rum, öppnar dörren, stänger den igen sen kommer han till oss.
Idag ska vi försöka ta oss ut på morgonen innan lunch sen på eftermiddagen ska vi till bvc och antagligen åka till en kakel/klinker butik. Vi måste göra det nu.
Edvin fick vaccinsprutor igår så igår eftermiddag var han jätte gnällig och nu på morgonen är han inte heller så glad av sig men det går nog över efter någon dag.
Nej nu ska jag dricka mitt kaffe och se om Edvin vill somna en stund, han ligger i sin säng med nappen i och små gnäller lite.

Smått galen och bvc

publicerat i Edvin
Var på bvc med Edvin idag. Gick det med tron att han nu gått upp bra i vikt eftersom han nu äter bra.
Han äter ersättning när han vaknar.
Ca 9, oftast en hel portion gröt
ca 11-12, en halv burk med mat + fruktpuré
sen två mål på eftermiddagen, ett gröt mål och ett mål med ersättning sen ersättning igen när han ska sova. Ibland äter han även mat med oss när vi äter middag. Han äter mest burkmat då han vägrar all mat jag gör till honom även mosad banan..
Han äter inte alla brukar heller utan det ska vara speciella, ungefär kyckling med grönsaker eller kalv med grönsaker.. Kräsen lite kille detta :-) Inte alla fruktpuréer går ner heller, bara katrinplommon, äpple med banan och någon till ibland.. Jag som hade planerat att laga mer egen mat till Edvin än jag gjorde till Alvin men jag vet att han inte kommer äta burkmat hela livet ;)
Men han har gått upp 20g sedan vi var där för en månad sen. Så nu pekar hans kurva ner igen. Nu hade jag inte min vanliga bvc sköterska då hon har gått på semester men denna trodde inte längre det berodde på maten då han nu äter bra och kräks lite mindre. Så imorgon eftermiddag ska jag dit igen då det är läkarrond. Har en tid i slutet på juli för att träffa en barnläkare för en sen 6 månaders kontroll men hon ville inte vänta så länge. Sedan sista april har Edvin gått upp ca 350 gram och det är inte mycket för en bebis som ökar mycket de första månaderna sen har hans kuva pekat nedåt två gånger nu. + att han är ganska konstig i magen, ibland är han hård och har svårt att bajsa eller så är han lös i magen. Han verkar inte ha ont förutom de gånger han ska bajsa.
Vet inte om jag tror det är någon mjölkallergi i alla fall.. Kanske någon annan allergi? Hoppas iaf att vi får en remiss till sjukhuset så vi får något slags svar.. Han verkar inte direkt må dåligt av att sin vikt står still så jag är väl inte jätte oroad men snart måste han gå upp i vikt!!

Bvc och molnigt

publicerat i Vardag
Idag är det inte så soligt fast den kanske kikar fram under dagen. Edvin vaknade först precis när jag höll på att somna och vägrade nappen så då var det mat som gällde, sen vaknade han vid 5 igen för mat. Vet inte vad som hände, var ett tag sedan han åt så ofta sen ville han inte sova mer kl 05:50. Alldeles för tidigt + att han väckte Alvin. Men Andreas gick upp med dem fast jag kunde inte somna om men halvsov lite i alla fall. Var rätt varmt i vårt sovrum igår så det kanske beror på det.
Om en timme måste vi kila ner till bvc och Andreas ska möta upp oss där så jag slipper jaga Alvin medans Edvin ska få sin spruta :) Sen tror jag vi ska gå förbi parken på vägen hem innan lunch.
Hoppas ni har en bra dag!

Höstnytt

publicerat i Barn shopping

TRÖJA BABY

Bild från polarn och pyret.

Såg att höstens ränder kommit in till PoP. Denna tröja ovanför gillar jag men den här under gillar jag inte alls. Blev för mycket olika färger för min del.. Fast till jeans kanske det skulle vara snyggt fast jag kommer nog inte köpa den..

TRÖJA BARN

 

Lite trött och vår måndag

publicerat i Vardag
Sitter här och vilar mig lite, man blir trött av att vara igång hela dagen :-) Alvin sover ju inte så det är full rulle hela dagen lång men det är roligt också fast ibland hade man velat ha 10 minuter och hämta andan! Edvin sov ett längre pass innan lunch sedan en stund i vagnen på eftermiddagen. Han sover ca 2 gånger om dagen nu men en av gångerna brukar han inte sova så länge, ibland 3 gånger om vi är någonstans sent på eftermiddagen för han brukar inte somna hemma den tiden. Han leka lite med Alvin medans han sov på förmiddagen sen efter lunch gick vi ut för att köpa poolen. Alvin blev glad för poolen men nu vågar jag ju inte lämna honom där ute själv, inte för jag skulle lämna honom utan uppsikt när han badar men nu tänkte jag på balkonghoppet han gjorde förra veckan. Balkongerna ovanför oss har sådant där nät för att katterna inte ska hoppa ut, undra om man inte skulle skaffa ett sådant till Alvin ;-) Nejdå nu ska vi ju inte bo här så länge till och balkongen är ändå inte så välanvänd av oss. Den är väldigt liten.
Andreas är på gymmet nu så jag ska kika lite på datorn sen ta en dusch och sätta mig framför tvn, tror inte det är något annat jag "måste" göra ikväll för disken är fixad. Nej förresten så duschar jag när Andreas är hemma igen för Edvin har vaknat till 2 gånger nu. Han somnade om med nappen men han gjorde likadant igår kväll och då var han dessutom vaken ett tag. Imorgon är det dags för bvc + vaccinspruta för hans del!

Godmorgon ny vecka

publicerat i Vardag
Godmorgon måndag! Så var helgen slut och det är vardag igen, om 2 veckor får Andreas semester i 2 veckor sen har han resterande två veckor i samband med att vi får husnycklarna, fast då är det knappast semester utan jobba för fullt med huset.

Det gick bra att ha barnvakt åt Edvin och Alvin. Alvin hade fått en pool hos farfar&Agneta med en blomma som sprutade vatten åt alla håll. Sen när vi hämtade dom på lördagen så sprutade han ner oss med vatten. Tur att man torkade fort, sen grillade vi lite innan vi åkte hem. Dom somnade i bilen sen fortsatte dom som tur va sova när vi bar in dem.
Igår var vi och bada en stund, fast det är lite svårt tycker jag med en som springer runt överallt och en som bara ska vara i skuggan. Blir inte så mycket bada, men om några år så gillar dom nog att ligga vid stranden. Sen igår kväll var jag och såg SATC 2 med Erika. Väldigt trevligt och filmen var bra tycker jag, tror jag tyckte om den mer än ettan. Fast jag kommer inte ihåg ettan så mycket.. Var inte direkt många som såg den, antar att de flesta redan sett den :-)
Nu har vi varit lite sega på morgonen. Har inte borstat tänderna eller något än men vi sov faktiskt till 8 idag! Förutom att Edvin åt mat vid 7 men han somnade faktiskt om sedan! Andreas väckte mig när han åkte till jobbet. Nu behöver jag tvätta håret och borsta tänderna på Alvin. Dagens planer vet jag inte riktigt än. Blir nog en lekpark lite senare i alla fall!

Trevlig kväll!

publicerat i Om mig
Trevlig kväll önskar jag er! Jag har ett litet klädproblem, vet inte riktigt vad jag ska ha på mig. Nu har jag jeans men jag vill nog ha en klänning jag köpt. Har ingen aning om vad de andra har på sig, vill gärna inte vara för uppklädd :-) Tur att vi ska vara här hemma då så jag kan byta om sen, sen är det så himla varmt med jeans idag!

Fredag och påklädning

publicerat i Vardag
Idag har bus Alvin klätt på sig själv, han kom ut från rummet ikädd t-shirt, shorts och hade bäddat sängen. Duktig han är :-) Har egentligen inte tid att sitta här men tänkte säga godmorgon. Vi "måste" ner på stan lite fort sen hem och packa. Andreas skjutsar upp dom till farfar och Agneta vid tre så då måste dom vara klara och det ska vara färdigpackat. Jag blir hemma och gör mig klar sen kommer de andra vid halv sex.
Alvin har lovat sig själv att vi ska kolla i karusellerna, känner jag han rätt kommer han tjata om att få åka dem också men idag kan vi nog inte det. Svårt när Edvin är med, Alvin kan inte åka själv och Edvin kan inte passa sig själv sen har vi lite bråttom. Men vi kanske hinner en annan dag i helgen!
Kram på er!

En bra torsdag

publicerat i Alvin&Edvin
Imorse mötte vi upp Erika och hennes barn vid en lekpark här i närheten och var där några timmar, jätte trevligt var det och jag hoppas vi kan göra om det fler gånger! Alvin är väl lite tråkig med att allt är hans i mellan åt men jag försöker avleda honom lite och prata med honom. Inte alltid så lätt med en 3åring har jag märkt. Erika hade gjort goda muffins som hon hade med sig! Sen blev det dags för lunch och då gick vi hemåt.
Sen har Moa varit här och hälsat på och lekt med Alvin medans jag försökte få Edvin att sova. Tack :-) Han var så trött och gnällig men han ville inte alls sova, sen ibland när han legat en stund i sängen blir han pigg och börjar leka med sina fötter och skratta. Sötisen! Tillslut somnade han en halvtimme men vaknade trött igen sen. Kunde iaf dammsuga lite på eftermiddagen!
Sen började jag känna mig stressad inför imorgon, vi ska vara här och grilla imorgon och så därav städningen!Skulle handla ikväll, tvätta och städa. Håller på med tvätten nu och det andra har jag fixat, förutom dammsugning som får vänta tills imorgon. Sen måste jag packa till Edvin och Alvin. Alvin är ganska enkel att packa åt, Edvin lite svårare för han kräks och dreglar ner allt han äger och har :-) Men jag får lägga i lite extra kläder. Sen ska det vara vagn,resesäng,blöjor och mat. Just ja tur att jag skrev detta jag skulle skriva en lista på vad Edvin ungefär äter per dag också.. Ungefär vilka tider nog för att det kan variera men så dom har en aning iaf!
Sen mitt i all stress på ica maxi tappar jag en burk med katrinplommon som går sönder i hundra bitar och jag suckar högt, sen kommer det en som jobbar där och skrattar åt mig och säger att han tar hand om det :-) Jätte trevlig äldre man! Alvin hade sönder min sminkspegel idag också. Tror till och med han kastade den såg inte riktigt men det såg så ut på honom. Den busen! Fast han blev lite rädd när det låg glas överallt och satt väldigt stilla när jag dammsög!
Nej nu väntar tvätten, får bli en bildlös blogg idag!