Konversation

publicerat i Mat, recpept


Konversation med Alvin under popcorn ätandet:

Alvin: mamma får man sträcka sig över någon sådär?
Jag: nej det är inte så trevligt, förlåt
Alvin.
Alvin: Bra för fröken säger att man faktiskt inte får det.
Jag: ja fröken har rätt och jag gjorde fel.

Sträcker mig igen över Alvin..

Alvin: mamma det är nog bättre att jag ger dig ett popcorn i taget.
Jag: men jag tar gärna mina popcorn själv.
Alvin: men du får du be om skålen
Alvin: Mamma kan jag få mjölk?
Alvin: man måste faktiskt svara
Alvin: annars tar jag popcorn och kastar dom i soporna!
Jag: du ska få mjölk Alvin alldeles strax.
Alvin: mamma varför lyssnar du inte på mig? Jag bad om mjölk nu, man måste lyssna på varann.
Jag: jag hämtar mjölk nu Alvin.
Alvin: bra att du gick snabbt för jag kastade nästan dina popcorn.
Jag: det var tur att du inte gjorde det..
Alvin: nästa gång du inte lyssnar på mig blir jag faktiskt arg på dig.

Testar

publicerat i Mat, recpept

Testar den nya appen, kanske kan uppdatera lite oftare nu.

Andreas är på hockey så nu har jag lagt Edvin och ätit popcorn med alvin som snart ska sova han med.Hm vet inte när han började bli så noga med sådana saker :-)

Lite små förkyld och cirkus

publicerat i Om mig
En bild från när jag och Alvin var på cirkus för snart 2 veckor sedan. Vad väldigt trevligt! Alvin tyckte också om det och satt som ett ljus under 2 timmar (händer inte annars direkt :-))
.
Goddagens! Vad har ni för er denna torsdag? Längtar efter helgen kanske? Jag sitter och skriver på mina tenta eller studie som vi också ska kalla det. Har kommit en bit påväg och ska läsa igenom det jag hitills har skrivit. Nästa vecka väntar en veckas VFU (praktik) och då ska vi genomföra en intervju med en verksam lärare och en lekobservation. Sen veckan efter den ska tentan lämnas in så nästa vecka måste nog kvällarna ägnas åt att skriva.
.
Har gått och blivit lite förkyld men har klarat mig rätt länge ändå tycker jag. Hoppas det inte blir värre för än går det att leva med :-) Men dum som jag är så kunde jag inte hålla mig ifrån att jogga lite igår så på kvällen var jag rätt trött så jag ska försöka hålla mig inne idag. Annars försöker jag gå/jogga eller liknande nästan varje dag. Var faktiskt på gymmet i veckan också första gången sedan i maj. Har fortfarande träningsvärk i mina klena armar.
.
Nej åter till texten som ska läsas.

Vinterskor - check

publicerat i Barn shopping
Har precis beställt vinterskor till barnen efter lite velande men lotten föll på Kavat till båda barnen detta år. Vi har haft Kavat flera gånger som vår, vinter, sommar och höst skor och dom håller alltid måttet. Fler skor som är bra som vi haft är Superfit (bra för de barn som har smala fötter), Vincent, Timberland osv. Viking och Ecco ska också vara bra! Just det McKinley har vi nu som höstskor i gortex och dom är väldigt bra dom med.
Kavat Extreme till Alvin i stl 27 och ett par
Kavat defender till Edvin i stl 22. Kan vara lite stora, gränsfall i varje fall men tror vi har ett par 21 här hemma i någon låda.
.
Tror vi har det mesta inför hösten och vintern nu. Känns skönt för det tar alltid slut så snabbt. Fast jag hoppas vintern dröjer lite längre detta år, blev så himla lång förra året!

Herr Stampe har flyttat in

publicerat i Vardag
Nej vi har inte skaffat en kanin men denna lilla kille klättrar upp på vardagsrumsbordet och stampar med ett ben, jätte kul tycker han det är. Alvin blir måttligt road då Edvin skymmer barnprogrammet.
.

När vi ändå talar om lilla "Stampe" så har han fått ett himla humör när det inte går som han vill. Han blir ju 2 år i januari så snart är han ingen liten kille längre! Ingen bebis inte :) Hans ena fröken berättade igår att han gärna ställer sig i matstolen och sedan sätter han sig, ställer sig och sätter sig gång på gång och att han gör likadant när han ska sova tills han somnar.
.
Vad gör ni denna lördag? Vi har ätit långfrukost och premiär tänt brasan för denna höst/vinter. Börjar bli lite små kallt inne men inte så att vi måste elda hela tiden. Vi måste köpa mer ved också då vi inte hunnit klyva allt vi själv har. Vi har ingen vedklyv än så Andreas har gjort det mesta förhand vilket inte är det snabbaste sättet. Andreas och Alvin åkte för att köpa färskt bröd och jucie sen gjorde jag och Edvin smoothie. Gott gott! Köpte med VLT hem också så jag kunde läsa Intervjun med Moa inför Rönnbys seriestart på söndag.
.
Nu ska jag strax ta med Stampe på en långpromenad sen tror jag en tripp till Norberg väntar på eftermiddagen. Några som har vart på Ullared och vi bad dom köpa med lite grejer till barnen hem. Bland annat fodrade regnställ, har haft ett till Alvin förut därifråns om var väldigt bra. Har aldrig varit på Ullared men skulle vilja åka dit.

Snurrig i bollen

publicerat i Studier
Har tagit mig en lunch paus nu, den också framför datorn fast jag har faktiskt varit ute på en powerwalk också. Skulle aldrig kunna sitta en hel dag framför böcker/datorn annars. Äter ändå (nästan) alltid lunchen samtidigt som jag pluggar. Skriver en tenta om lekens betydelse för barns lärande och utveckling samt hur pedagogen/läraren kan använda sig av leken i verksamheten för att främja lärandet. Så mycket begrepp och teorier men väldigt intressant både ur lärar/student perspektiv samt som förälder. Vad är lek? Hur leken kan användas för att främja barnets lärande, kunskap osv? Vad är fri lek? Är det fri lek när barnet hela tiden har regler, som gå ut och lek men lek inte där, klättra inte där, nej inte rita nu osv? Vad har leken för betydelse för barnet? Vad är skillnaden mellan barns perspektiv och barnperspektiv? Ja lite sådant handlar det om :) Är i alla fall väldigt nöjd med mitt val av utbildning speciellt nu när vi äntligen kommit fram till 1 år med bara inriktningen.
.
Alvin förra veckan nyklippt och inför förskolefoto!

Nytt till vardagsrummet

publicerat i Huset-inredning
Jag och barnen åkte till Ikea igår för att köpa lite smått och gott. Andreas kom och hjälpte oss få hem allt senare, köpte stolar, matta och lite små saker. Bordet köpte jag på blocket iförrgår, men det är från Ikea det med. Blev bra i vardagsrummet, ännu bättre sen när vi renoverat vardagsrum, hall + kök. Våra stolar i köket är snart helt kaputt, måste köpa nya senare men dom får duga ett tag till.

In the club

publicerat i Alvin
Alvin kör In The Club på en scen på stan förra helgen medans vi väntade på Andreas som klippte sig. Alvin klippte sig före så vi hade lite tid över. Alvin såg sin chans när scenen och torget nästan var tomt, eller helt tomt var det inte. Alvin skrek ut sin sång så det hördes iaf :-)

Det här med

publicerat i Om mig
att lägga ner bloggen var nog dumt ändå :-) Saknar den lite lite kanske.. Tror jag återkommer men inte just nu för jag måste plugga lite.. Är ensam hemma (förutom Edvin som sover) så nu har jag haft vindruvor i ugnen med vit choklad.. Mmm gott gott..