Instagram

publicerat i Iphone
Jag uppdaterar min instagram mer ofta än denna blogg så ni med Iphone (vet inte om det funkar till Android??) kan följa mig på instagram, sandraramstedt heter jag.. Om det är någon som använder och vill följa mig vill säga :-) Läste precis att instagram snart kommer till android telefoner med, det var ju bra =)

Vakna till sol

publicerat i Allmänt

En av de bästa sakerna med vår och sommar är att man kan vakna till solen om rullgardinen är uppdragen. Vi drar nästan aldrig ner den på vardagarna!

28 Mars

publicerat i Vardag

Nu kan vi väl säga att våren stannar? Fast jag har hört att det ska bli snö i helgen?! Hoppas på att det inte blir så. I helgen har jag, Alvin och Edvin hälsat på mamma och Janne medan Andreas var hemma för att slipa och spackla. På söndagen följde jag och Alvin med Erika och Elwira till Skansen då Erika blivit bjuden till Lill-Skansens smygpremiär. Rekommenderas och det öppnar på lördag! Hade gärna kollat runt mer på Skansen men jag hade missat att det blåste lite kallt ute :-) Får bli ett till besök närmare sommaren.

Annars är det full fart med renovering, skola och jobb. Har tackat nej till jobb i sommar nu så i sommar kommer jag plugga på distans. Ser fram emot en sommar hemma! På fredag levereras köket och då blir huset fullt av kartonger. Vi bor på övervåningen nu förutom när vi äter och lagar mat. Enklast så just nu. Behöver väl inte säga att vi längtar tills det är klart!

Innebandy

publicerat i Alvin
I fredag var Alvin på sin första innebandy träning. Egentligen har han inte åldern inne men han är väldigt duktig på bollsporter, visst alla tycker väl sina barn är duktiga men han har talang för det där med sport :-) Vår granne / Alvins förskolekompis spelar så då hängde vi på dom så Alvin fick testa. Eller Andreas och Alvin. Jag var hemma med Edvin för han är lite kvällstrött och somnar rätt tidigt.
Hade gått jättebra så på fredag är det dags igen. Är inte så många gånger kvar sen får vi se om han väljer innebandy eller hockey till hösten. Fotboll vill han i alla fall spela nu till våren/sommaren så det ska vi kolla upp.

Helgen och målning

publicerat i Huset
I helgen har vi haft barnvakt. Barnen har varit hos sin farfar och Agneta. Allt hade gått bra och jag hade nog inte trott något annat heller. Båda har blivit stora så de uppskattar att vara borta lite. Edvin blir bara glad han får följa med för oj vad sur han kan bli när Alvin ska iväg och han inte får åka med. Då går han runt i sina skor och är arg!
.
Vi har under helgen plockat ur alla möbler på undervåningen, maskerat, lagt ut papp och plast och sedan har Andreas målat taket samt fönstren med spruta. Så nu har vi äntligen vitt tak! Nästa fredag kommer dessutom köket. Om ni undrar varför tapeterna är halvt målade så täckte vi inte dem eftersom de ska bytas ut inom snar framtid. Golvet täckte vi för att vi inte ska gå runt i färgen och dra med oss det upp, för golvet ska också bytas så det är egentligen inte så noga med det.

Torsdag 8 mars

publicerat i Mat, recpept

Godmorgon! Här hemma har vi magsjukan igen?!! Eller den börjar förhoppningsvis gå över nu. Alvin kräktes i måndags kväll sen igår kväll var det Edvins tur igen. Är ganska less på sjukdomar nu! Efter i skolan känner jag mig också. Jag och Andreas försöker pussla ihop det så igår var jag iväg på morgonen och gjorde en intervju med en förskollärare kring genus och idag är han på jobbet. Imorgon måste jag till skolan om jag inte blir sjuk men jag brukar klara mig från magsjukan, peppar peppar. Har inte haft det sedan jag var barn, tror jag..

Blir mycket kaffe idag!

Tjuvtitt

publicerat i Mat, recpept

Så här kommer vårt kök se ut när det är klart. Vi har ju beställt det nu så den sista mars kommer en lastbil med ett kök. Synd bara att det inte ingår allt förarbete och montering av köket. Det ska vi göra själva så vi har mycket att stå i innan köket kommer och väldigt mycket efter. Får väl se om det blir monterat innan sommaren??! Målet är väl det iaf men man vet aldrig hur tiden räcker till :-)

Köket kommer från Ikea och är ett Lidingö. Vi kommer inte att ha överskåp förutom någon öppen hylla möjligtvis och kakel har vi inte bestämt än. Inte golv eller tapeter för den delen heller. Vi kommer nog ha vita väggar som vi har på övervåningen möjligtvis en annan tapet i hallen. Men det kommer bli ett mörkt golv i kök, hall och vardagsrum. Något åt grå/ svart. Uppe har vi ett ljust trägolv. Det som är jobbigast nu innan är att vi ska sprutmåla taket på hela undervåningen så alla möbler måste flyttas ut och sedan känns det inte riktigt som någon ide att ställa tillbaka allt när vi ändå ska byta golv mm. Allt hinner vi tyvärr inte på samma gång.

Alvin shoppar

publicerat i Barn shopping
Alvin och jag var och shoppade lite till honom för någon vecka sedan och då valde han bland annat dessa byxor från Kappahl.
Snyggt med lite färg nu till våren!

Längtar till sommaren!

publicerat i Om mig
Jag längtar till sommaren!
Vet inte riktigt vad vi ska göra i sommar bara. Säkert en massa renovering men annat ska vi väl också hinna med. Jag kommer förmodligen inte att jobba i sommar utan ska plugga några kurser på distans. Hoppas att det är lite slappt så jag kan ha barnen hemma mer, fast det vet man aldrig kan vara mer jobb också :-) Eftersom jag jobbade som mest förra sommaren när Andreas hade semester så hann vi inte riktigt göra något förutom veckan i Grekland. Känns inte så roligt att inte vara ledig när han och barnen är lediga.

Sjukstugan

publicerat i Iphone

Inte bara jag som blev sjuk utan nu har / är vi alla sjuka. Jag är bättre men Alvin och Andreas har legat i veckan och igår kväll kräktes Edvin ner sängen 3 gånger. Verkar dock "bara" vara magsjuka och inte vinterkräksjuka för han är rätt pigg och det brukar han inte vara vid vinterkräkan. Hoppas vi haft alla sjukdomar som går runt nu!! Bjuder på en rolig bild som Alvin själv stylat :-)