Flyttar

publicerat i Vardag
Vi flyttar så jag återkommer när vi kommer på plats :-)

Vecka 25

publicerat i Graviditet nummer 2


Ja den växer på i alla fall som tur är! Tycker den kan sluta växa nu men bebisen kan gärna få öka i vikt ändå. Tycker inte om när magen blir för stor! Det är jättefint men jag tycker det blir klumpigt och jobbigt ;-) Men den får gärna stanna kvar tills januari därinne så magen lär väl bli större antar jag!

Idag har jag varvat packning med att läsa några delar ur olika böcker. Fick lov att ta en paus mellan böckerna för annars blandar jag bara ihop allt och det blir en röra. Har packat i alla kartonger vi lånade av Kalle igår så idag måste vi köpa fler.
Ska snart hämta Alvin sen kommer Andreas mamma hit ikväll!

Torsdag

publicerat i Vardag

Idag går vi in i vecka 25. "Bara" 15 veckor kvar nu, men det går nog rätt snabbt tror jag när det blir advent, jul och nyår. Längtar till julen för det är så mysigt men denna jul vet jag inte riktigt hur det blir, orkar säkert inte göra allt för mycket så vi ska nog vara hemma. Ska bli spännande att se i december hur bebis ligger om det blir snitt eller "vanlig" förlossning. Eftersom jag gjorde snitt med Alvin och det gick väldigt bra så känns det verkligen nervöst om bebisen inte ligger i säte. Har i princip ställt in mig på snitt, även fast det inte alls är säkert att det blir så. Går nog bra oavsett!

Idag ska jag läsa och skriva lite sen kommer besiktningsmannen kl 10. Får se om han har något att klaga på, tycker då inte han borde ha det men man vet aldrig. Det som skulle kunna vara är att det är förstora hål när vi tar ner tvn från väggen men just nu sitter den uppe. Jag får väl säga att det är ganska många hål bakom den så dom inte får en chock sen.. Just det Andreas fick låna kartonger igår av Kalle så jag ska nog packa lite också!

Skor

publicerat i Mode, shopping


Dessa skor köpte jag idag och än så länge är de väldigt sköna. Får se om jag lyckas få skavsår som jag nästan alltid får. Kanske inte så smart med vita skor men de verkar lätta att torka av.. Har impregnerat dom och några andra skor idag inför regnet.. Ska nog göra det på Andreas nya skor med om han vill det.

Onsdag

publicerat i Vardag

Alvin är hemma med mig idag och nu sover han. Han var inte så nöjd över att han skulle få vila lite men tillslut så somnade han. Han är inte sjuk så imorgon tror jag han kan gå igen. Lite förkyld men väldigt pigg så det är nog ingen fara. Vi var med Emma ner på stan en sväng innan lunch, jag köpte ett par skor på stadium. Kan visa dem ikväll. Sen ska vi nog hem till Emma och Liam när Liam kommer från dagis. Nu ska jag städa upp lite för det kommer en tjej och tittar på lägenheten vid fem. Men det kan inte se så snyggt ut när det stor kartonger överallt :-)

Alvin

publicerat i Alvin


Idag fick vi med oss dagis fotona hem! Alvin blev så söt både på gruppfotot och på detta. På gruppfotot är han av få som ler :) Fast det kan jag inte visa eftersom alla andra barn också är med. Är så roligt att få "riktiga" foton tycker jag!

Alvin var som sagt var på dagis idag då han vaknade och var som vanligt men när jag lämnade blev han nästan lite ledsen (vilket han aldrig blir) så riktigt hundra var han inte.. Sen ringde jag vid lunch och kollade men då gick det bra fast vid tre hade Andreas fått lov att hämta honom. Dom sa att han var pigg men emellanåt var han inte alls pigg. Han har ingen feber och är inte speciellt förkyld men lite hängig så imorgon får han i alla fall vara hemma. Svårt när dom är mitt i mellan, varken sjuka men inte helt "vanliga".

Nu ska jag som tur var läsa hemma resten av veckan så det löser sig, men jag får läsa som en tok på kvällarna och Andreas ska försöka komma hem någon timme tidigare.. Sen till helgen ska Alvin till mamma så då är han förhoppningsvis pigg igen för då ska vi packa allt i princip..

Måndag

publicerat i Vardag

Idag blev det en tidigt dag i skolan, var där vid halv åtta. Innan åtta måste man lämna in sin tentamen i en brevlåda, så jag mötte upp Moa innan som hade skrivit ut åt mig. Väldigt snällt! Vi äger inte en skrivare än.. Kan skriva ut i skolan med men har inte testat så det fungerar än! Sen hade vi bokat ett grupprum och satt där fram till kl ett. Sen satte jag mig hemma och läste tílls jag hämtade Alvin lite senare idag, är inte klar än så jag måste sätta mig och läsa nu. När jag hämtade Alvin sa dom att han varit hängig och inte sig själv idag så ett tag trodde jag att han hade feber.. Men hemma blev han väldigt pigg efter ett tag och har röjt runt, inge feber hade han.. Hoppas verkligen han klarar morgonedagen för jag måste vara i skolan till fyra och Andreas har ett viktigt styrelsemöte. Skulle vara typiskt om han fick feber imorgon just när jag kan läsa hemma resten av veckan! Har en massa annat med flytten denna vecka också, besiktning på torsdag och på onsdag kommer en tjej för att titta på lägenheten..

Busborgen

publicerat i Alvin

I helgen har vi besökt busborgen och Alvin var helt galen därinne! Skulle nog inte kunna gå dit ensam med han just nu för han vill bara åka alla långa rutchkanor och kan inte riktigt åka själv än för då ramlar han bakåt. Jag åkte en rutchkana ute med honom förra veckan och råkade hoppa till lite som inte var så skönt för magen, så jag hoppar nog över rutchkanorna några månader framöver! I alla fall så fick Andreas jaga och springa upp 100 gånger för att åka rutchkana om och om.. Vi orkade inte vara kvar så länge :-)


Påväg

Busborgen..

Den här går fort!

Elljusspår

publicerat i Om mig

Imorse var vi ut och gick i hökåsens elljusspår. Vi tänkte att Alvin skulle tycka det var roligt att få springa lite så vi tog ej med någon vagn. När vi kom fram så stod det aldrig hur långt spåret var så vi chansade på att man skulle kunna välja km senare men det kunde man inte. Efter ca 2km började Alvin bli lite trött men som tur var så var det bara 2,5 km. Han var jätte duktig på att gå och fort går han! Men 2,5km är nog lite för långt utan vagn. Här hemma är det svårare att vara utan vagn för han springer ut i vägen och 100 meter framför mig hela tiden och jag hinner inte riktigt med längre :-) Sen åker bilarna alldeles utanför!

Nu sover sömntutorna och vi ska nog äta lunch på max idag sen ta en sväng på stan för Andreas ska klippa sig!


Magen igår..
Förresten tyckte jag filmen var sådär igår, visst gick den att se men 2 timmar var alldeles för långt för den filmen! Ska se om jag hittar någon annan film vi kan se ikväll.. Får bli någon mer manlig film när Andreas är hemma :-) Nej men jag föredrar också filmen där det händer någonting.. Sen tror jag vi ska äta tacos när Alvin somnat. Han somnar så pass tidigt nuförtiden så då kan vi äta middag ensamma någon gång.. Vid 19 sover han som en stock (oftast)..

Titta bakåt

publicerat i Tillbaka blick

Hittade bilder på ett usb minne idag från då vi fick reda på att jag var gravid, alltså i slutet på april/början på maj. Jag älskar att titta tillbaka på bilder, kommer alltid ihåg massa saker när jag ser bilden..


Som här så visar Alvin sin mage för han såg att jag tog kort på min..

V6, vi hade inte alls vetat om det länge här..


Här var vi på barnens dag med pappa, Liam och Emma.


Söta killarna!

 

Fredag kväll

publicerat i Om mig


Syns inte vilken film det är märkte jag nu men jag ska se dumpa honom med Jennifer Aniston. Andreas är på bowling och middag med jobbet så jag och Alvin har varit ensamma. Har köpt lite godis till mig också :)

Magsår

publicerat i Om mig

har jag inte fått än men det känns som jag kommer få det snart.. Så allvarligt är det nog inte men jag känner mig sjukt stressad över allting som ska göras innan vi flyttar, både med flytt och skola. Vi har helt glömt bort att flytta el och bredband, sen fick jag lite panik när jag tittade på deras hemsida och det skulle ta 5 veckor att flytta bredbandet!! Men som tur var så ringde Andreas och vi får det samma dag som vi flyttar och dom bjuder på flyttavgiften! Det tackar vi för. Måste ha bredband för att kunna plugga..

Till den sak som är jobbigast. Vi ska lämna in nycklarna senast halv 12 den första oktober och får nycklarna till den nya lägenheten kl 13. Det betyder att man är bostadslös en timme! Fick lov att ringa idag och kolla och det stämde, hon sa att det är en skit jobbig flytt det kan man inte sticka under stolen med eftersom man då måste ha sina saker någonstans en timme utan att ha en lägenhet! Hon menade att man i princip måste börja städa nu och ställa allting i ett rum för att sedan kunna bära ner det på en gång och skynda sig för att städa ur lägenheten innan nycklarna ska vara inne.
Första oktober är en torsdag dessutom och tror ni inte att jag har föreläsningar hela dagen från 9-16.. Det har vi nästan aldrig på schemat. Sen är det alla grupper så det är antagligen något viktigt! Måste försöka hitta någon som är ledig och kan hjälpa oss att flytta..
Nej nu ska jag äta lunch..

Fredag

publicerat i Vardag

Äntligen helg! Ska verkligen försöka bli klar med min tentamen idag så jag kan vara lite ledig i helgen. Har egentligen en föreläsning nu om en timme men den handlade om hur man lär sig studentportalen och datorerna i skolan och jag tror jag kan det eller kan lära mig själv. Men kl 13 har jag en annan om studieplanen jag ska gå på. Tills dess ska jag försöka bli så gott som klar. Mycket tjat om det nu men det är det enda jag gör så ni får stå ut :-) Igår satt jag från morgonen till kl 21 förutom några timmars paus när jag hämtade Alvin tills han somnade. Ska försöka göra ett besök på busborgen med Alvin i helgen så han får springa av sig lite.

Nästa helg ska han åka till mamma och Janne så vi kan packa ihop det mesta och helgen efter det ska han vara hos sin farfar.. Då ska vi försöka komma ordning med allt. Var längesen vi hade barnvakt och nu blir det två helger på rad. Känns lite trist att vi har massa att göra de helgerna och inte kunde hitta på något tillsammans. Men det går i princip inte att packa när Alvin är hemma så han har nog roligare hos mormor och farfar.. Han vill bara packa upp allt igen :-)

Vecka 24

publicerat i Gravid veckor

Kom precis på att jag går in i Vecka 24 idag! Med Alvin hade jag stenkoll på dagar och veckor, visserligen hade jag inte lika mycket att göra när jag väntade honom så då hade jag tid för att tänka lite mer. Än så länge känns det som veckorna går fort! Tänkt att bebisen är redan ca 30cm lång. Alvin var 49cm lång när han föddes och vägde 2944g. Min stora kille som varit så liten!Två bilder från denna vecka. Känns som jag bor i leggings just nu. Tyvärr började jag tidigare i veckan känna att jag nog kommer få lite foglossning även denna gång. Har varit så glad över att jag inte känt av något med tanke på att vi fortfarande bor tre vånigar upp och jag bär mycket på Alvin.. Men nu börjar jag känna av det. Inte så att det gör ont men att det så småningom kommer göra ont.. Svårt att förklara känslan :) Än så länge kan jag i alla fall gå långpromender. Det är det enda jag har att "klaga" på. Mår förövrigt bra.

Vecka 24:
Kroppen:
Om du hittills inte funderat så mycket över det här med att vänta barn, blir det mer uppenbart nu när magen blir större. Du har nu gått upp 5–7 kilo, vissa ännu mer. Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas. Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra. Skulle det drabba dig får du försöka ta det lugnare och anpassa dig till vad kroppen klarar av. Efter förlossningen är det extra viktigt att inte belasta bäckenet för mycket genom att till exempel bära tungt, på så sätt kan fogarna läka. Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet:
Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 centimeter långt. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.

Cykla

publicerat i Alvin

Måste bara säga att idag har Alvin lärt sig cykla på sin trehjuling ordentligt! Eftersom det spöregnade när vi skulle ut efter middagen så fick han cykla nere i källaren och då helt plötsligt förstod han hur man trampar! Mammas ögonsten, älskar dig min lilla kille! Var in nyss och hämtade vällingflaskan jag glömt, då la jag på honom sitt täcke och han fick sin nicke nyfiken att sova med! ♥ Hade tyvärr inte kameran med mig när han cyklade..

Kan man få fler timmar?

publicerat i Vardag

Ja tänk om dagarna innehöll fler timmar, eller att man behövde färre timmar för sömn. Just nu känns det som jag skulle behöva att denna dag innehöll 24 extra timmar. Har skrivit på min tentamen från imorse och tog nyss en paus. Har fått ihop den rätt bra och jag bad Emilia titta igenom den, eftersom hon läst 3 år på högskolan och kan de akademiska språket bättre. Men del 1 ska vara 4 sidor (viktigt) och jag har fått ihop 3 och nästan en halv sida.. Måste försöka skriva det mer utförligt.. Ja nog om det nu ska jag, bebis och mina vindruvor titta klart på idol sen ska jag läsa klart en bok och förbereda för en redovisning imorgon.

Godmorgon

publicerat i Vardag

Nu har jag lämnat Alvin på dagis och tvättat lite. Nu ska allting bara torka och sedan det jobbigaste att ta hand om all tvätt. Råkar ha lite liggandes från förra veckan med. Att tvätta är inte det roligaste jag vet. Tvättar hellre fönster :-)
Alvin vill aldrig ha jacka på sig på morgonen längre. Konstigt det där för hela sommaren ville han ha jacka men nu när det är 10 grader ute ska han inte ha den. Fast det får han inte bestämma så jackan åker på ändå. Även om han tar av den flera gånger sedan. Han tycker i alla fall om att ha skor på sig än så länge, tur det :) Idag kommer Andreas bara hem en snabbis efter jobbet innan han och några till ska gå på hockey. VIK har premiär tror jag. Så jag och Alvin får klara oss själva. Då har jag tid för att läsa ut min bok!

Nu är det dags att sätta igång med Tentamen...

Trött

publicerat i Om mig

Sitter uppe och tittar på någon fotbolls match med Andreas. Eller ja, jag tittar väl inte så mycket egentligen för jag sitter ju vid datorn. Men jag hör vad som sägs i alla fall. Vi har pratat lite med namn till bebis men det är inte lika lätt denna gång. Kanske har ett pojk namn som Andreas kommit på men annars står det still. Tur att det är ett tag kvar. Ska i alla fall beställa en bilstol till bebis om några veckor. Blir en besafe denna gång tror vi med iso fix, vi har det till Alvin nu fast utan iso fix.

Annars har kvällen spenderas framför Idol. Ett av de få program som vi följer nu. Förra hösten tittade jag ganska mycket på tv men har inte tid till det nu. Fast Greys och Desperate housewives vill jag gärna se när det börjar.

Nu ska vi nog ta och sova, börjar känna mig lite trött!

Lindex

publicerat i Barn shopping

Fick några rabattkuponger från Lindex idag och hittade väl något som jag tror skulle passa. Fast vet inte om det blir något köp. Ett par leggings till mig skulle vara bra, en söt body till bebis och Alvin skulle älska tröjan med traktorer. Han var så stolt i helgen när han åkte traktor hos mormor och Janne.

Sovmorgon

publicerat i Vardag

Idag fick jag sovmorgon till kvart i 7 då Andreas väckte mig. Alvin sov då! Helt otroligt kändes det, trodde ett tag han var sjuk men nejdå han kom upp en halvtimme senare när jag skakade hans välling.. Han har vaknat senast kl 6 i flera veckors tid så att nästan få sova till 7 känns väldigt skönt :-) Jag hann till och med klä på mig och göra mig klar. Ska till skolan idag så nu har jag ätit frukost, ska packa ner alla böcker som ska med och cykla om en halvtimme. Idag ska vi ta med en sak som betyder något för oss och redovisa! Känns alltid lite jobbigt att redovisa i en ny klass speciellt. Ska ta med något från Alvin tänkte jag.
Hoppas ni får en bra dag!

Nyttig

publicerat i Om mig


Har laddat upp med en stor tallrik med frukt. Kan alltid försöka vara nyttig ibland :-) Nej men har faktiskt valt frukt både igår och idag! Har nyss läst ett långt kapitel i min pocketbok (som också hör till kursen) och nu känner jag att jag inte orkar läsa mer idag tror jag. Har inte samma ork på kvällarna längre.
Bebisen här inne rör sig väldigt mycket på kvällarna och det skönt att få livstecken! Jag undrar om han/hon blir lik Alvin. Är roligt att se alla barns olika personligheter. Vi har fortfarande inget tjej namn som känns hundra.. Några förslag någon?

Eftermiddag

publicerat i Vardag


Har suttit fram tills nu och läst och skrivit hela dagen.. Är lite trött i ögonen nu men ska snart hämta Alvin så då tänkte jag att vi skulle ta en promenad och sedan spela lite fotboll. Jag kan ju inte direkt springa så mycket så det får bli lite mer stillsamt än han spelade igår.. Han brukar säga åt mig att backa när det finns någon annan att spela med.. Backa mamma backa. Så sa han till mamma också i helgen för då dög bara Janne.
Nu börjar jag känna av att jag blir mer kissnödig, har sprungit på toa hela dagen känns det som.. Dricker rätt mycket när jag sitter här hemma men det är väl bra fast det är jobbigt att behöva gå på toa!

Jag skulle behöva ett par nya skor! Egentligen flera par nu när det börjar bli kallt. Mina puma skor har sjungit sista versen och Andreas hade köpt nya fred perry idag på lunchen.. Vet inte riktigt vad jag vill ha bara. Gärna några som går upp lite som converse fast jag vill nog inte ha converse. Sen ett par höga stövlar fast utan klack annars kan jag nog inte gå i dem i vintern. Ja nog om det!

Ny vecka

publicerat i Vardag

Så var det måndag igen.. Tyckte nyss det var sommar och snart är det oktober. Ja den här veckan har jag ganska mycket att göra. Ska försöka hinna med en massa idag för imorgon ska jag vara i skolan. Alvin har npg haft en bra helg, varit ute nästan hela tiden och spelat boll boll boll. Han tröttnar aldrig. Vi åkte förbi Andreas pappa igår och där fortsatte Alvin med att spela fotboll. Han fick även ett real madrid set av sin farbror. Jättesöt är han i det. Han fick en barca tröja av min mormor förra sommaren och så fort han ser den tröjan så ska han ha den på sig så det var bra med en till :-) Nu fick han shorts också!
Nu ska jag äta lite frukost.

Dagens

publicerat i Om mig


Vet inte om jag skrev att vi gick in i V 23 igår? Ja om inte annat gör jag det nu. Tiden går alldeles för fort just nu känns det som. Har 100 saker som måste vara gjorda de närmsta veckorna. Först och främst tentamen 1 som ska vara klart 21/9, nästa vecka måste jag ha ett första utkast. Sen har vi andra mindre uppgifter varje vecka + en ganska stor som ska vara klar den 22/9. Sen är det kapitel som ska läsas sen får jag jobb sms som jag vill tacka ja till men vet inte om jag har tid?

Sen ska vi flytta den 1 oktober som är en torsdag och jag hoppas vi kan få nyckeln helgen innan då mamma ska vara barnvakt till Alvin. Vem kan flytta på en torsdag? Innan dess måste vi packa och städa ur lägenheten. Rensa förråden måste vi också göra.. Sen ska vi komma ordning i andra lägenheten. Sen ska jag ut på VFU andra veckan i oktober och det krockar med Andreas utbildning som han också måste gå på. Han ska vara borta 3 nätter och jag hoppas innerligt att Alvin håller sig frisk för jag kan inte ta ledigt då och inte Andreas heller då hans företag betalar väldigt mycker pengar för den utbildningen..

Jo jag tycker det är roligt att plugga och det är intressant det vi läser och det ska bli väldigt skönt att flytta men allt händer på samma gång. Jag har i alla fall börjat skriva lite på tentamen 1 idag. Ska försöka plugga lite i helgen när vi är hos mamma.

Nu ska jag snart hämta Alvin! Han kommer nog ha roligt i helgen då han kan vara ute och springa runt..

Fredag!

publicerat i Alvin

Äntligen fredag fast denna helg måste jag nog läsa lite, annars ska jag försöka göra allt på veckorna så jag slipper sitta och plugga på helgerna. Ser ut som vi ska åka till mamma i helgen. Berättade det för Alvin imorse och direkt sa han Meja Meja (mammas hund) sen mama ja vill inte ha boys när vi sa att det är efter dagis. Boys = barn i Alvins värld så jag tror han trodde vi skulle åka direkt och därför ville han inte till dagis.. Om en kvart ska dom fotograferas så jag hoppas det går bra!
Till en annan sak.. Alvin vaknade inatt och då gick jag in dit och märkte att han hade kissat ner sig som han numera har börjat göra 2 gånger per vecka. Det har han aldrig gjort förut, tror knappt han kissade igenom blöjan någon gång när han var bebis och då brukar det ändå hända olyckor.. Vet inte varför han börjat kissa så mycket.. Tänkte att det kanske beror på vällingen men den har han alltid ätit innan han somnar. Vet inte riktigt vad man ska göra.. Jag tror inte vi kan väcka honom och byta blöja innan vi somnar för då skulle han vakna..

Bada

publicerat i Alvin


Alvin har inte varit sig själv sen han kom hem från dagis.. Vet inte riktigt vad det är med honom men tror nog allt är det är trotsen och sen var han nog lite trött.. Han sover sedan en halvtimme tillbaka. Först ville han inte ens bada men det blev han glad av i alla fall! Sen så myste vi lite i soffan till någon fotbollsmatch som Alvin ville se.. Inte ville han se barnprogrammet i alla fall utan boll skulle det vara!
Men maten gick inte alls ner, han smakade inte ens på mina goda biffar med kantarellsås som jag ägnat så mycket tid åt ;) Han äter fortfarande välling när han ska somna så han får i alla fall i sig något innan natten..

Vi provkörde vagnen till stan idag med Liam och Alvin i. Liam satt fram eftersom han är tyngre och Alvin därbak, gick hur bra som helst! Tycker inte alls vagnen blev tung och då väger dom ändå mer tillsammans än vad bebis och Alvin kommer göra. Den var stabilare än jag trodde också! Sen är det enkelt att ta bort den lilla sitsen och lägga den i varukorgen när det stora barnet inte vill åka längre.. Liam ville cykla med Emma efter ett tag så då fick Alvin sitta fram..

Fotografering

publicerat i Barn shopping

Imorgon ska Alvin och hans dagis fotograferas, förra året blev han sjuk precis så det känns skönt att han inte är det i år. Ska bli så roligt med foton! Hittade inte en enda vit piké varken igår eller idag som vi ville att han skulle ha så det blev en lila/randig från h&m. Vill inte klä upp honom bara ha något som inte är fläckigt :-) Tur att fotot är 08:30..

Första saken till bebis köpte jag och Alvin förra veckan. Det var Alvin som valde helt själv så det blev en med en hunn(hund) på, fast jag tycker det ser ut som en räv men inte Alvin :-)

Vecka 23

publicerat i Gravid veckor

Idag går jag in i V 23. Jag känner mer och mer tydliga sparkar nästan varje dag så det är roligt!


Igår kom jag och tänka på att vi faktiskt inte vet vilket kön barnet har för det har känts som en pojke för att vi har en.. Men det kan ju lika gärna vara en flicka! Spännande!

Bm besök!

publicerat i Graviditet nummer 2

Så nu är jag hemma från barnmorskan och ska äta lite lunch. Allt såg bra ut och det var skönt, fast jag har inte trott något annat heller då jag mår väldigt bra och glad är jag för det! Jag som har trott att magen är SÅ stor fick mig en liten chock när mitt sf-mått är 20 nu och var 23 med Alvin i samma vecka. Då tyckte alla att magen var så liten fast den var större än den är nu. Fast denna gång har jag gått upp mer och snabbare i vikt tror jag så det är väl en anledning. Vi har ingen våg hemma och jag har inte vägt mig sedan i juni tror jag och det är inget jag orkar bry mig om heller. Men jag ska i alla fall väga mig innan förlossningen! Hjärtljudet låg på 145 så det såg också bra ut. Fick lov att fråga om hur det är med att bära då jag bär ganska mycket fortfarande fast hon sa att så länge jag inte har problem med foglossing/bäckenbenet så är det inte så farligt. Men visst ska man tänka lite på det.. Men det är lättare sagt än gjort när vi bor högst upp och Alvin inte alltid är så duktig på att gå i trappor..

Onsdag

publicerat i Vardag

Idag ska jag äntligen till barnmorskan! Känns som evigheter sedan jag var där, var väl i V 10 någon gång så det var ett tag sedan. Jag tycker det är roligt att gå dit och få lyssna på hjärtljud och prata lite. Sen så måste jag försöka läsa en hel del idag och börja lite med Tentamen 1. Men innan jag kan börja så måste jag ha läst det mesta. Jag skulle verkligen behöva städa också, får försöka hinna det lite senare.

Hoppas ni får en bra dag!

Vår nya vagn!

publicerat i Barn shopping

Idag har vi köpt vår nya vagn. En Phil&Ted sport blev det. Jag var mer inne på en UJ syskonvagn först men Andreas sa att om vi köper en sådan stor/bred dubbelvagn när vi bor nära stan så skulle han aldrig köra med den.. Sen har vi blivit mer och mer inne på Phil&Ted från att inte alls gilla den i början men nu känner jag mig riktigt nöjd! Är glad att han övertalade mig + att den inte tar så stor plats i bilen och går in i hissar mm. Alvin gillade den också, han sa det ä min flera gånger. Sen får vi se vad vi tycker när vi använt den mer och när bebis kommer men det blir nog bra. Köpte den för 4000kr och det är förra årets modell(08) + att den är i jättebra skick så det var nog ett bra köp! Måste bara lära mig hur den fungerar men tror jag förstått det mesta..
Ska nog låna Liam och provköra den med två större barn :-)Nu är en sak inhandlad i alla fall!

Tisdag

publicerat i Vardag

Godmorgon.. Nu ska jag snart iväg på ett seminarium och jag tror vi ska börja arbeta i våra grupper idag. Hoppas det går bra! Men jag ska möta en som jag ska köpa en bok av innan så jag måste cykla lite tidigare.. Går åt lite pengar på alla böcker men det är något jag måste ha så det är som det är. Vi ska titta på en vagn idag också när Andreas kommit hem. Den är ett år gammal så den är nog i bra skick. Det är en syskonvagn så vi köper hellre än begagnad än en ny, bara så svårt att hitta någon bra. Sen måste vi ha en bilstol, skötbord, lite små grejer och kanske lite mer kläder.. Sen babysitter och gåstol men det behövs inte på än gång. Ja säkert något mer också!
Nej nu måste jag skynda på..

Måndagens slut

publicerat i Vardag

Var en bra föreläsning om VFU idag, fick svar på det mesta jag undrade tror jag. Längar tills vår första vecka, ska bli spännande. Hoppas jag hamnar på en bra förskola och med en bra handledare. Vi kommer ha samma förskola/skola under hela studietiden vilket kommer vara ca 20 veckor sammanlagt. Men man får (det är bara bra) vara en termin på en annan skola om man vill för att se en annan pedagogik eller testa på tex en årskurs 2 om man har varit i förskolan innan. Jag kommer få examen upp till årskurs 4-5 (varierar beroende på skola). Men som jag vet nu så vill jag arbeta i förskolan.

Efter det så hämtade jag Alvin som var ute och spelade fotboll med en tjej, förstod då att han inte skulle vilja gå hem men det gick bra tills vi kom halvvägs hem då skulle han spela boll och sa hejjå mamma, ville inte ha bananen jag köpt med, ville inte gå in för att äta mat, ville absolut inte sitta vid matbordet, jag fick inte laga mat och han hällde ut all mat på bordet några gånger..
Det är så tråkigt att det bara blir trots och bråkigt när vi är hemma så få timmar varje dag tillsammans.. Men jag vet att det går över och går i perioder, var någon månad sedan det var så sist.. Nu har Andreas lagt honom så han sover nu. Fast jag fick en stor puss och kram när han skulle lägga sig så då blev det lite bättre :-) Om man ska titta på de flesta dagar så är dom i alla fall mer positiva än negativa så det här glömmer vi nog fort!
Imorgon är en ny dag!

Magen måndag

publicerat i Vardag


Har lovat mig själv att försöka fota magen lite mer än vad jag gör. Med Alvin har jag en drös med bilder, inte lika mycket denna gång och mest är det på bara magen.. Tar mindre bilder överhuvudtaget så bättring på det..

Nu ska jag iväg på föreläsning, sen möta upp en tjej jag ska köpa en bok av, sen hämta Alvin och sen fixa middag. Hörs ikväll!

Godmorgon Måndag

publicerat i Studier

Godmorgon! Idag sov Alvin lite längre än han brukar men han vaknade till inatt så jag la mig där inne. Kanske därför han sov lite längre också! Han ligger verkligen inte still när han sover så det är väl inte så bekvämt att sova brevid honom men lite mysigt! När jag kom in till honom låg han i fotändan med huvudet på kanten och sov! Inte så skönt skulle jag tycka :-)

Idag har jag VFU-föreläsning efter lunch så Alvin får gå lite längre på dagis idag. Ska läsa lite innan men tror jag har bra koll på VFU:n (praktik) och vad det innebär. Redan andra veckan i oktober ska vi ut på första VFU:n. Jag har valt några förskolor och rangordnat dem. Dom ville att man helst skulle välja upp till 15 olika för att man skulle få någon av de man sökt men jag har inte ens hittat så många som verkar intressanta för jag vill helst vara på en förskola och inte en skola (eftersom jag vill bli förskolelärare). Fast 1-3 kan också vara roligt tror jag!
 Första veckan ska vi mest observera och erfara skolan och läraryrket men sen i november ska vi förbereda och leda lärarsituationer med betoning på läs,skriv och matematik inlärning. Spännande!


I den här pärmen är det en massa papper som vi ska läsa! Har läst nästan allt en gång men man blir så trött i huvudet av all info så jag måste läsa igen för att ta till mig allt.. Alla dessa kritierier och mål man ska uppnå..

Söndagen

publicerat i Vardag

Idag har varit en ganska lugn dag, Alvin har varit och hälsat på Kalle en stund sen köpte vi med oss lunch dit. Sen tog dom med sig Alvin på en fotbolls match utanför stan så jag stannade hemma. Plockade undan lite sen sov jag faktiskt en timme! Var så skönt. Kan säga att det behövdes. Alvin har varit på lite bättre humör idag men han får sina trots utbrott ibland. Mitt hår är väldigt populärt att rycka tag i. Inte lika poppis av mig! Men idag gick det fort att natta honom så det tar säkert lite energi av honom med att vara på dåligt humör. Han var så glad när han kom och berättade att han tittat på boll. Undra om han kommer spela fotboll i framtiden, dom sa på dagis i fredags att han är duktig på att spela boll och gör det ofta när dom är ute och leker. Fotboll är i alla fall en sport som är roligt att titta på så jag hoppas på det i framtiden istället för innebandy eller hockey ;)

Nu ska vi kika lite på tv!

Godmorgon söndag

publicerat i Vardag

Alvin vaknade kl 6 idag så jag gissade rätt igår kväll! Nu håller Andreas på att lägger Alvin för sin lunch vila, vissa har väl knappt gått än kan jag tro och Alvin ska redan vila :-) Känns som dagen blir så lång när man går upp vid 6 på helgerna. Tror jag ska göra lite kaffe sen duscha och fixa lite här hemma medans de andra sover. Idag vet jag inte riktigt vad vi ska göra, funderar på att börja på familjegympa med Alvin men det kanske blir att prova nästa söndag istället. Tror Emma och Liam ville följa med! Blir nog kanske busborgen idag eller åka någonstans för att spela fotboll.
Hoppas ni får en bra söndag!

Bra och dålig lördag

publicerat i Om mig

Idag har vi varit på 8års kalas hos min kusin Saga! Stora tjejen nu, kommer ihåg när hon var i Alvins ålder och det känns som evigheter sen. Känns konstigt att tänka att Alvin snart är i den åldern och ska ha kalas. Nu sprang han mest runt :-)
Annars har dagen varit sådär.. Alvin har varit på riktigt TROTS humör, började redan igår och blev inte bättre idag. Först vaknade han väldigt tidigt (5-6) och var trött redan vid 9. Sen när jag skulle lägga honom på dagen så skrek han non stop i en timme ungefär sen gav jag upp och gick för att dammsuga istället. Då blev han arg för att han fick en banan istället för en macka. Sen skulle han inte sitta i sin stol när vi skulle äta lunch, ville inte ha lunch. Plus att han bet mig i axeln! Han har inte gjort det så mycket förut, var någon gång förra året som han försökte bitas men sen efter vi sagt nej bestämt så slutade han men idag gjorde han det igen. Då blev jag inte så glad och det märkte han nog för sen sa han förlåt och jag fick en puss. Sådana här dagar han han inte ofta vilket är tur för jag blir inte på bra humör sen får jag dåligt samvete när han somnat för att jag blev sur på honom..Hoppas morgondagen blir bättre.

 Alvin skulle egentligen följt med Andreas till Kalle och kolla på Sverige-Ungern matchen men vi bestämde att han skulle sova istället och det gör han nu. Han älskar att titta på fotbollsmatcher men han hade inte orkat vara vaken tills nu så Andreas la honom innan han åkte. Alvin var i alla fall på bra humör innan han somnade efter han badat så jag fick en godnatt puss sen sa han hejjå mamma.. ♥
Ska nog också sova snart antar att söndagen startar vid 6 imorgon också! Nu har jag skrivit av mig lite..

Magen V 21+1

publicerat i Graviditet nummer 2


Magen igår v.22 (21+1). Är en rikigt kula nu! Ska till barnmorskan på onsdag som jag tror jag skrivit så det ska bli kul att se mitt sf mått.

Med Alvin hade jag en hormonrand som syntes ganska tidigt men än har jag inte direkt fått någon..

Sovit dåligt

publicerat i Vardag

Inatt har jag inte sovit så bra, brukar aldrig vakna på nätterna men vid 4 så kunde jag knappt somna om. Sen hörde jag en massa spring i trappen och i någon lägenhet. Vet dock inte vad folk gör uppe den tiden? Tillslut la jag mig inne hos Alvin och somnade, han sover längre på morgonen när någon ligger brevid honom så idag behövde vi inte gå upp förrens kvart i 7 :-) Sen hade jag tvättstuga och när jag hade burit ner allt + Alvin för han ville absolut med så är det någon som tagit min tid! Hon märkte nog att jag inte blev så glad för efter en halvtimme var tvätten borta. Kan man inte bara dubbelkolla innan man börjar tvätta, sen började hon säga att det var den 7 idag och en massa annat.. Jaja nu måste jag äta frukost och hänga upp tvätten innan jag ska läsa lite..

Torsdagen

publicerat i Vardag

lider mot sitt slut. Alvin sover, Andreas är på gymmet och jag ska duscha innan jag ska sätta mig ner för att läsa förskolans läroplan! Det är i alla fall intressant, speciellt när jag har barn som går i förskolan. Risken är väl att men längre in i utbildningen börjar jämföra allt med den förskolan man har till sina barn.
Vi hade seminarium idag i tre timmar men det gick ganska fort och var intressant. Nu har vi fått våra basgrupper också, de grupper vi kommer använda oss av mycket hela terminen för diskussioner och arbete. Jag tror det blir bra! Sen fick vi intervjua och presentera vår bordsgranne inför hela klassen idag och det är alltid lite nervöst att prata inför en ny klass men det tycker nog de flesta.

Idag har jag bokat tid för bm besök och på onsdag ska jag dit. Var upptaget hela tiden imorse och en minut innan telefontiden var slut svarade dom! Är jämt så svårt att få tag på barnmorskorna. Ska bli roligt med en kontroll och få lyssna på första hjärtljuden :)

Godmorgon V 22

publicerat i Gravid veckor

Japp idag är vi inne i vår 22 vecka. Ska alldeles strax ringa och boka tid för nästa bm besök. Har skjutit upp det och glömt av men igår blev jag så svimfärdig ígen som jag blev innan jag började äta järntabletterna så nu vill jag ha en tid. Kanske måste höja dosen, började trotsallt redan i V 10-12 tror jag. Sen ska jag om en halvtimme cykla till skolan för idag har vi lektioner eller ja seminarium.

Måste ut

publicerat i Vardag

Nu tror jag det slutade att regna, måste passa på att gå en sväng när jag hämtat Alvin. Att sitta inne en dag för mig knäpp speciellt när man läser och läser.. Är snurrig i mitt huvud. Har försökt settat och skrivit upp allt jag ska göra varje vecka fram tills kursen är slut. En massa läsa och skriva blir det. Fast det hade jag räknat med och det ska bli roligt men i början är det så rörigt så det bara går runt runt.. Köpte 4 böcker av tjejen jag mötte upp, 400kr blev det sen gick jag in på bokhandeln och såg då att en av böckerna kostade 399kr ny. Bra köp! + att hon knappt använt dom då hon hoppade av. Idag måste vi försöka handla, vi hann aldrig igår.

Ärligt talat vet jag inte hur vi ska hinna med allt innan flytten men det får lov att lösa sig. Vet inte när vi ska hinna packa, som det ser ut nu så hinner vi iaf inte i veckorna. Andreas kommer hem tidigast halv 6 varje dag. Sen är det mat och läggning för Alvin.
Men jag tror mamma kunde ta Alvin en helg och det skulle han nog tycka om för han började nästan gråta när han inte fick följa med dem hem i söndags.. Flera gånger sa han "mi gå me, mi gå me", sötisen :) Fast bara vi börjar packa så går det fort för vissa saker kan vi bära över direkt, känns bara så mycket allt nu! Tur säger jag bara att jag inte mår illa eller något annat som man kan göra när man är gravid då hade det inte varit roligt!

Nu ska jag hämta Alvin!

Magen

publicerat i Graviditet nummer 2


Den växer och blir större.. Nu är det bara höst och jul kvar sen kommer den lilla att titta ut! Spännande att se var det är för liten filur där inne :) Får se om det blir en vildning som sin storebror. Fast han var inte så vild när han var bebis då var han en liten nöjd kille! Det som är extra roligt nu är att se Alvins reaktion.. Jag tror han kommer bli lite avis men också att han vill hjälpa till mycket. Imorgon går vi in i vecka 22!

Godmorgon

publicerat i Studier

Usch det är höstväder ute och igår var det varmt. Men vi går mot hösten så regnet lär jag inte bli av med. Lämnade Alvin på dagis vid 8 idag så nu har jag själv ätit frukost och druckit lite kaffe. Idag ska jag möta upp en tjej på stan som jag ska köpa böcker av. Lite svårt att börja läsa utan dem. Men hon hade inte alla kvar som jag behöver så jag får leta vidare. Lånade faktiskt några på biblioteket i somras som jag har kvar några veckor till så igår kunde jag börja läsa i en bok i alla fall. Ska försöka komma ihåg att köpa en pärm när jag är på stan. Blev lite mycket papper att hålla reda på.

Igår fick jag lov att köpa ett office paket med bland annat word. Försökte få tag på det men var ingen som hade det som jag kunde få en licens av. Det är ju inte direkt billigt men så kom jag in på någon sida där man fick bra rabatt om man hade en email adress från en högskola eller liknande. Så jag behövde bara betala 600kr eller bara och bara men det blev billigare iaf! + att det var hela paketet och inte bara word, excel och outlook. Jag blir inte rik av att plugga iaf :-) Tur att jag har jobbat i sommar för nu fick jag både lön och csn.

1 September

publicerat i Studier

Idag var det första dagen i Västerås och min grupp. Först hade vi upprop igen för alla grupper som ska läsa i Västerås och då hamnade jag brevid en tjej som också ska läsa i samma grupp som mig. Var skönt att ha någon att prata med under dagen. Sen gick vi vidare till salen där vi träffade vi gruppansvarige lärare som berättade mer om kursen och vi fick vår studiehandledning där allt vi ska göra står. Redan på torsdag ska vi ha läst 3 kapitel i en bok. Sen var det inte lite böcker vi skulle köpa och nu gäller det bara att få tag i dem. Finns ju såklart att köpa nytt men jag har hittat en tjej som jag ska träffa imorgon på stan som säljer fyra av böckerna till mig. För bara 100kr/st. Sen var det någon som var helt ny för i år så den måste jag beställa. Vår första tentamen är den 21/9, om ca 3 veckor sen har vi mindre uppgifter inför varje träff också.. Så jag har lite att göra :) Men det känns nog som det är extra mycket nu i början innan man kommer in i det.

Jag ska läsa till lärare för tidiga åldrar, såg att det var någon som undrade :) Men nu läser alla som ska läsa till lärare oavsett inriktning samma kurs första terminen.