Språk

publicerat i Alvin
Vi går till en logoped för att Alvin ska få lite stöd och hjälp i sin språkutveckling då han har lite svårt för vissa ljud. Som ssss ljud. Vi tycker det går framåt men han har inte riktigt ro att arbeta med det så länge som han kanske skulle behöva (vi får "läxa"). Men samtidigt tror jag(vi) att det kommer ge sig med tiden då det är en stor förbättring sedan förra hösten.
.
Det som är jobbigt är att han numera är medveten om det och idag hade en flicka vid mellanmålet sagt till Alvin att han pratar dåligt och tre andra barn hakat på. Så fyra barn mot lilla Alvin och hans ena fröken hade sett hur ögonen fylldes med tårar. Eftersom hon satt vid bordet pratade hon direkt med barnen så det var bra och dom bad om förlåtelse. Alvin gråter i princip aldrig på förskolan är alltid glad så nu var han verkligen ledsen. Stackars lilla gubben! Barn kan vara så elaka och språket är ganska känsligt hos Alvin. Jag hoppas det ska lösa sig tills han börjar förskoleklass!
Alvin somnade nere på soffan när jag var uppe och nattade Edvin som verkligen inte ville sova trots att han var jätte trött. Andreas är på möta i Örebro och borde kommer hem om en timme kanske.

Edvin och blåöga

publicerat i Edvin
Edvin har blåöga för han blev putad på förskolan i torsdag så att han ramlade in i ett hörn på en skohylla :( Fast jag tror inte det blev någon större skada som tur var. Kunna gått mer illa sa hans fröknar.

Jul en

publicerat i Vardag
En jul en har fått flytta in på köksbordet. Längtar tills det kommer lite snö nu! Om det ska vara vinter kan det lika gärna vara snö och sen kan den försvinna snabbt till våren. Gillar inte denna lera som blir, får tvätta barnens ytterkläder hela tiden känns det som.

Första advent imorgon

publicerat i Vardag
Har ni pyntat inför advent imorgon? Vi har börjat lite smått. Brukar inte ha så mycket tomtar men några få har vi plockat fram. Hade barnen hemma från förskolan igår så vi pyntade lite. Längtar tills vi kan ta in granen men eftersom vi ska ha en riktigt gran så kan vi inte ta in den än. Får bli helgen innan julafton för efter nyår ska pyntet bort. Vill inte ha julpynt framme på Edvins födelsedag!
.
Idag ska Alvin på kalas på eftermiddagen på busborgen och vi ska nog åka runt och kika efter lite klappar. Är i princip klar med barnens men finns några andra som också ska få klappar.
Edvin kikar på Pippi Långstrump! Pippi pippi säger han sen blev han sur för att filmen är repig så den fungerar ej som den ska.
.
Nej dags för lunch för nu är Andreas klar med sitt glögg projekt. Nu ska det bara stå veckorna fram till jul sen får vi se hur glöggen smakar :) Luktar gott i varje fall!

Onsdagen den 16 november

publicerat i Om mig
Godkväll i stugorna, husen och lägenheterna.. Kanske någon som bor i slott också? ;-) Ja inte bor vi i ett slott men man ska inte klaga finns de som har det värre. Önskar bara att vi hade hunnit med att renovera köket innan jul men det hinner vi inte. Planerat det på Ikea har vi gjort för ett bra tag sedan så det ska egentligen bara beställas men innan dess är det massa annat som måste göras här hemma. Några extra timmar på dygnet skulle inte sitta fel!
.
Har ni adventskalender till era barn? Alltså inte choklad utan sådan med små paket varje dag? Jag har alltid haft det som barn och Alvin har haft det de senaste jularna men i år vet jag inte. Är lite kluven. Tycker det är svårt att få ihop några vettiga paket och det blir ca 50 paket som ska inhandlas eftersom Edvin också är rätt medveten om vad Alvin får och inte detta år. Förra året var han bebis så då var det inte så svårt :-) Men nu är han världens sötaste envisaste två åring (snart). Finns färdiga att köpa som ovan men jag tycker de är lite tråkiga och rätt dyra för vad man får så en sådan blir det nog inte. Ja ett I- Lands problem!
.
Annars är det fullt upp i skolan från och med nu och fram till jul. Har inte ens jullov egentligen, är det mänskligt att inte ha det när man pluggar ;-) Men som en lärare sa till oss så är vi inte elever utan STUDENTER. Stor skillnad där förstår ni!

Jul jul strålande jul

publicerat i Alvin&Edvin
Förra årets julafton!
.
Slog mig att det snart är jul nu när jag åt min lunch eller det har jag väl tänkt på tidigare men nu kom den där känslan att snart är det jul. Måste bli klar med klapparna i tid i år känner jag för vi har mycket i skolan enda fram tills den 22 december (inget jullov heller för den delen). Vi har VFU (praktik) tre veckor fram tills den 16 december så det skulle vara skönt att slippa stressa de sista dagarna.
I år är Edvin lite mer medveten om vad som händer så det är skoj! Lite svårt med julklappar för just nu bråkar dom om allt! Känns nästan som vi måste köpa lika saker till dom båda även om det inte kommer bli så för det är lite trist. Vi har köpt en barndator till Alvin och då köpte vi en till Edvin också för annars blir det nog bara tjaffs om den även om den är från 4 år. Edvin är galen i alla teknikprylar, går inte att lämna något framme om man inte vill få det taget :-) Varje morgon letar han i våra lådor efter Ipaden och om han får syn på min mobil så tar han fort en stol för att hinna ta den innan jag ser. Men det blir ingen Ipad eller Iphone i deras klappar ;-)
.

Ibland går ingenting bra

publicerat i Mat, recpept

Vilken dag! Först glömmer jag mobilen hemma när vi ska till logopeden, ingen större fara kände mig bara lite handikappad utan den. Sen när jag är hemma och ska åka till skolan kommer jag på att jag glömt att checka ut på betalningsautomaten vid logopeden/lasarettet. Tur att jag kom på det tänkte jag för annars hade jag väl kommit på det nästa gång vi skulle dit och blivit några hundra fattigare :-) väl där är automaten sönder står någon stressad kvinna och försöker laga den medans kön blir allt längre. Hon lovar att hon ska checka ut mig så nu hoppas jag hon gjort det. Väl på högskolan när jag betalat och nästan kommit in kommer jag på att jag tryckte in att jag hade tillstånd i bilen som ger billigare parkering men det har jag inte i Andreas bil bara att vända och betala en ny biljett. Kommer precis i tid. Sen när jag ska hämta barnen och Edvins bilstol på Andreas jobb så ringer jag 14 gånger utan svar. Hinner inte vänta mer men när jag åkt halvvägs till förskolan ringer han såklart upp. Fast då fick han sluta tidigare och åka med för att hämta dem. Ja vissa dagar är lite smått stressande :-)

Logoped och föreläsning

publicerat i Alvin
Hej hej säger Edvin!
.
Idag är det tisdag och snart helg igen, nej inte riktigt men det går så fort så jag hinner inte med. Idag har jag och Alvin varit hos logopeden på morgonen. Han har börjat gå dit lite då och då. Vi har varit där två gånger tidigare och jag tror det är tre eller fyra bokade gånger kvar sedan får vi se. Hans tal har blivit bättre sedan vi var där första gången (1 år sedan) men jag tycker det är viktigt att han får hjälp att "tala rätt" alltså kunna uttala alla ljud osv innan han börjar skolan. Då BVC och förskolan är bättre på att stödja än vad skolan senare är. Jag upplever det så i varje fall. När barn börjar skolan går man inte till BVC utan en skolsköterska. Ja i alla fall tog jag upp det igen vid hans 4 års kontroll att jag ville boka ett återbesök och nu går vi där ca 1 gång i veckan. Just nu är det orm och trum ljud vi övar på. ssssstol och tttttumme. Alvin har nämligen börjat märka av att alla inte förstår allt han säger och vill inte alltid tala vid samlingar i förskolan eller om man inte förstår kan han vägra säga igen så därför är det extra viktigt tycker jag. Visst kan det vara lite gulligt när dom har sina egna uttal fast det blir inte så gulligt i längden då de blir äldre utan mest jobbigt för dem själva. Viktigt är dock att man aldrig ska säga till ett barn att dom säger fel utan bara upprepa det som säger men med rätt ord, tex om Alvin säger "jag vill ha tolen" då säger jag " vill du ha stolen" osv.
.
Nej nog om det nu ska jag åka iväg till skolan på en föreläsning.

Fartfylld helg

publicerat i Alvin&Edvin
I torsdags kom Andreas mamma och hans yngsta lillebror hit och stannde två nätter. Väldigt trevligt så barnen var lediga i fredags vilket dom nog tyckte var skönt. Vi säger så i varje fall ( Alvin vill gärna till dagis som han säger varje dag). Sen i lördags hämtade Andreas och Alvin min lillebror Liam som sov här tills igår. Dom hade kul busungarna och Edvin försökte hänga på men Alvin var inte lika sugen på att han skulle vara med. Skiljer bara 1 år mellan Alvin och Liam så det är lite skoj. Dock kan dom bråka som syskon ibland, vart ett himla liv över vilken film dom skulle se men det löste sig med lite avbrott för pannkakor. Annars gick det jätte bra och dom somnade fortare än jag trodde och sov hela natten. Alvin kom inte in till oss heller så det var ju skönt för det gör han nästan varje natt annars :)
.
Vi var på spökvandring hos min faster på lördagskvällen också. Det var skoj och även jag vågade mig runt. Edvin sa buhuuu buhuu och tyckte det var jätte kul att vara ute i mörkret med ficklampor.

Mini tripp

publicerat i Om mig
Igår bokade jag och Andreas en natt på Scandic Grand Central i Stockholm den 3 december. Hotellet är helt nytt så jag hoppas det ska vara bra ser väldigt fint ut i varje fall. Vi tänkte kika på lite julklappar fast ingen julklappsstress direkt :-) Var längesen vi åkte iväg så det ska bli skönt. Alvin och Edvin blir hemma med mamma och Janne. Bara några veckor kvar nu och då är det redan andra advent! Tiden går snabbt.

Ibland är inte

publicerat i Vardag
Ibland är koncentrationen långt borta. Försöker läsa 30 sidor ur en bok om diskursen om kvalité bara ordet diskurs är svårt att greppa. Nej bara att fortsätta.
Hittade en gammal bild på Alvin från när vi bodde i lägenheten, måste vara tidigt förra sommaren kanske. Så längesen det känns.

Mörkret är här

publicerat i Om mig
Godkväll! Visst är det mörkt tidigt ute nu? Det förstör min träning väldigt mycket men inte så mycket att göra åt, mörkret kommer oavsett om vi vill det eller ej. Eller egentligen förstör väl inte mörkret det är bara det att jag gärna inte springer när det är kolsvart ute. Jaja har varit på gymmet några gånger de senaste veckorna i alla fall. Klarade tentan som jag hade för några veckor sedan, fick VG dessutom trodde jag aldrig. Man kan inte få Mvg så Vg är högsta betyg. Har snart en ny tenta som jag måste börja skriva på som verkar svårare så vi får se hur det går.
.
Snart är det jul också, bara några veckor kvar tills advent sedan rullar det på. Men det är mysigt så det ser vi fram emot. Har redan köpt hem första pepparkakorna :-)
Edvin vill gärna inte sitta i barnstol utan riktig stol ska det vara men still kan man inte sitta :-) Upp och ner upp och ner.