Språk

publicerat i Alvin
Vi går till en logoped för att Alvin ska få lite stöd och hjälp i sin språkutveckling då han har lite svårt för vissa ljud. Som ssss ljud. Vi tycker det går framåt men han har inte riktigt ro att arbeta med det så länge som han kanske skulle behöva (vi får "läxa"). Men samtidigt tror jag(vi) att det kommer ge sig med tiden då det är en stor förbättring sedan förra hösten.
.
Det som är jobbigt är att han numera är medveten om det och idag hade en flicka vid mellanmålet sagt till Alvin att han pratar dåligt och tre andra barn hakat på. Så fyra barn mot lilla Alvin och hans ena fröken hade sett hur ögonen fylldes med tårar. Eftersom hon satt vid bordet pratade hon direkt med barnen så det var bra och dom bad om förlåtelse. Alvin gråter i princip aldrig på förskolan är alltid glad så nu var han verkligen ledsen. Stackars lilla gubben! Barn kan vara så elaka och språket är ganska känsligt hos Alvin. Jag hoppas det ska lösa sig tills han börjar förskoleklass!
Alvin somnade nere på soffan när jag var uppe och nattade Edvin som verkligen inte ville sova trots att han var jätte trött. Andreas är på möta i Örebro och borde kommer hem om en timme kanske.

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Petra:

Barn kan vara så otroligt elaka mot varandra,stackars lille Alvin inte lätt att vara liten,kramar

2:a kommentar, skriven , av Vita drömmar och choklad:

Hej!

Hoppas att det löser sig för sonen. Vår lilla 3-åring (född -08) kan varken säga V,S eller F riktigt men än så länge har vi inte gjort något åt det.Jättesöta pojkar du har :O)Kram Milla

3:e kommentar, skriven , av britta bloggar:

Åh barn kan vara taskiga! Men bra att det satt med en lärare som kunde gripa in!

Kommentera inlägget här :