Gamla bilder

publicerat i Alvin
Kan lika gärna visa lite gamla bilder på Alvin. Han var verkligen växt sedan jul/nyår.




Nu är han betydligt större!

Arg

publicerat i Om mig
Jag är arg på mig själv.. Igår tänkte jag nog alla svordomar jag kom på i huvudet. Jag är nämligen ett pucko som ställde kameran på gungan brevid bebisgungan på gården i onsdags innan lunch. Såklart är den borta. Letade som en tok efter den igår men hittade den inte. Sen gick jag och Alvin ut och gungade och då kom jag på det. Fan. Först trodde jag att vi gungade i tisdags men på kvällen la jag in alla bilder på datorn och då var det inte gungbilder där så det var i onsdags så kameran är puts väck. Jag/vi har inte råd att lägga ner pengar på att köpa en ny. Faaan. Utan kamera vet jag inte vad jag gör, tar alltid massa kort på Alvin varje dag.

Rolig blogg detta kommer bli utan bilder, får bjuda på gamla bilder framöver.. Måste kolla om eller jag vet att vi har massa saker i källarn som måste säljas som vagn, möbler och lite annat men orka..

Torsdag

publicerat i Vardag
Igår var jag trött fast inte huvuvdet utan i kroppen.. Vi gick ganska mycket igår, först på morgonen sen innan lunch sen på eftermiddagen då vi gick till coop,öb och sedan till Andreas jobb. Fast vi köpte inget eller Alvin köpte två tandborstar till sig :-) Letade efter söta muffinsformar men jag tror det ska finnas på Rusta. Men sen ska man ta sig dit också. Får nog bli i helgen om vi har bilen här då.

Jag måste börja fixa lite inför studenten nu, måste höra om tider så jag kan ringa och berätta för de som ska komma. Tänkte skicka ut inbjudningskort men hinner nog inte, bättre att ringa. Sen hoppas jag på sol så vi kan vara ute vid fikat, sen är det massa saker som ska bakas och köpas.

På tal om ringa måste jag ringa min rektor nu.

Bevis

publicerat i Alvin


Bevis på att Alvin står väldigt bra själv nu. Hinner nästan aldrig ta fram kameran för då ska han snabbt krypa till mig och försöka ta kameran. Därför alla bilder blir när han står och drar mig i benet. Men här står han och leker i sin låda i köket. Han kan öppna den längst ner nu så då fick han ha sina leksaker där så man kan få laga mat lite ifred.

På tal om barn. Jag blir ledsen när jag läser aftonbladets artikelserie om barn som blir skakade. Tänk att man kan vara så hemsk och skada små barn.. Eller ja alla barn så klart. Usch.. Jag klarar inte av att läsa det helt utan skummar igenom.

God morgon

publicerat i Vardag
Idag är det varmare än igår, i alla fall nu på morgonen. Kunde inte ha två tröjor på mig när vi var ute och gick. Idag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på, ute blir vi nog en hel del. Får se vad Alvin bjuder på för humör när han vaknar. Tror han är glad över solen som jag :-) Jag sov när Andreas kom hem igår, han kom tydligen hem ganska sent berättade han imorse för han skjutsade hem några från sitt jobb som inte var i tipp topp skick (fulla).

Min lärarmiddag med klassen är inställd idag, trist faktiskt. Hade sett fram emot det. Men jaja.. Den är flyttad till kvällen innan studenten men hur mycket tid har man då..

Sötis

publicerat i Alvin


Här är sötisen nybadad, har ny pyjamas och ny bäddat i sängen! Nu sover han.
Hoppas han sover hela natten/kvällen nu så jag får vila lite.. Han brukar alltid sova egentligen men varje gång jag är ensam på kvällarna så brukar han krångla lite. Konstigt med tanke på att han nästan aldrig gör det annars.

Skorna

publicerat i Mode, shopping


Dåliga bilder men det blev så nu. Det blev ett par vanliga svarta. Köpta på Ryns här i Västerås. Säger kanske inte er som inte bor här så mycket. Men det är en affär med blandade märken som vagabond, converse, sthlm + lite mer.
Jag ville inte ha vita för jag är inte så förtjust i högklackade vita skor. Hittade ett par som var gräddvita men då skär det sig med klänningen som är vanlig vit.

Tänk att...

publicerat i Alvin


Tänk att Alvin snart fyller 1år. Ska bli kul med 1års kalas. Jag vill nog ha ett tema om vi hinner fixa det. Är semester tider så vi får se. Vi kommer nog inte åka någonstans i sommar. Eller någon dags utf

Ensamma

publicerat i Vardag

Idag så ska Andreas på grill buffé/middag med en kund till hans jobb, de ska få åka båt till frösåker där middagen är. Imorgon ska jag på grillbuffé med min klass + lärare så det är inte så orättvist att han får god mat idag. Jag och Alvin får roa oss ensamma. Jag tror Xandra skulle komma hit ikväll måste höra med henne. Undra vad jag ska bjuda på för mat. Ja det ordnar sig nog.

Annars är det sol idag så jag skulle vilja sola lite om Alvin kanske vill sova i vagnen senare, nu sover han i sin säng så jag ska passa på att ta en dusch..

Godkväll

publicerat i Vardag
Nu sitter jag framför tvn och ska kolla på fotboll tydligen. Nej men det är Sverige som spelar så då är det faktiskt ganska roligt men det säger vi inte till Andreas att jag tycker ;) Han lägger Alvin nu. Annars har eftermiddagen varit som vanligt. Vilket betyder byta blöja, ge Alvin mellanmål, gör middag, ge Alvin middag, städa har jag gjort + strykt tvätt. Låter kanske inte så roligt men det är väl inte så farligt att städa egentligen. Sen har vi lekt lite med Alvin också =)

Nu ska jag kika efter en till vit klänning till studenten, vill ha en annan på kvällen men den kanske inte behöver vara vit förresten..

Bvc

publicerat i Alvin


Idag har jag och lillplutten varit på bvc på 10 månaders kontroll.
Han väger nu ungefär 8,4kg och är 75cm lång. Stor kille. Även om han faktiskt inte väger så mycket. Hans kurva börjar vända lite smått nedåt igen men han har inte minskat i vikt. Inget att oroa sig för sa hon. Han rör på sig mycket nu. Alvin äter bra så jag är inte orolig. Nästa besök blir vid 12 månader, dagen innan hans 1års dag ska vi dit för vaccination.

Fick frågan förut av en tjej som ville att jag skulle skriva recept på det jag lagar till Alvin. Jag lagar inte jämt egen mat till Alvin utan när vi har något hemma som passar honom. Än så länge äter han nog 50/50. Sen är jag ingen expert på matlagning men visst kan jag göra det.

Igår gjorde jag köttfärssås, jag gör nästan alltid mat på känn både till han och oss, brukar sällan följa ett recept helt även om jag ibland utgår från ett recept. 
Lite nötfärs, stek i en kastrull med smör (blir inte så hårt stekt i kastrull som i stekpanna, man kan koka nötfärsen istället om man vill)
Tillsätt lite vatten, krossade tomater, någon slags grädde (jag tog matlagningsgrädde).
Krydda med fryst baslika.
Till det gjorde jag couscous som jag kokade i extra vatten och ingen salt!

Jag brukar titta i andra mosboken som vi fick i julklapp, eller ja Alvin fick den. Finns bra recept där.




Söndag

publicerat i Mat, recpept


Igår vad det söndag och vi gick en sväng på stan. Sedan skickade jag hem Andreas&Alvin för Xandra kom ner och vi kikade lite sen köpte vi en varsin mc flurry med ahlgrens bilar. Gott. Köpte ett par skor, inte de jag sett ut för de var slut i min storlek men det blev ett par svarta. Sen gick jag hem och fixade med middagen. Det blev sallad med avocado, fetaost, äpple (gott!) mm. Till det kyckling. Till Alvin gjorde jag köttfärssås, det älskar han. Idag fick han couscous till det och det gillade han.

Skor

publicerat i Mode, shopping

Om ni ser några snygga skor som skulle passa till studenten, säg till. De behöver absolut inte vara vita. Lutar åt svart. Först var jag osäker på svart men min klänning har ett svart barn och många tycker att svart är smartare. Fast jag har fortfarande inte hittat några.

Puh

publicerat i Vardag
Igår så trodde jag ett tag och jag skulle få ett utbrott.. Okej nästan i alla fall, har ganska bra tålamod som tur är. Alvin var vääldigt gnällig. Han sov för lite på morgonen och vaknade tjurig. Det förstörde hela dagen. Sedan vägrade han äta min mat så vi fick skynda oss till ica och köpa burkmat. Sen hem och försöka få i han den vilket gick sådär, sen försöka få han att sova. Det gick inte. Ner i vagnen, Alvin somnade för att vakna när någon j*kla cyklist väckte honom. Upp igen, kunde inte somna om. Ringde till Andeas och var arg. Inte för att han kunde hjälpa mig men ändå.. Det var min dag. Sen åkte vi och handlade mat och åt på burger king sen åt jag lite glass också..Ben&Jerry glass, kände att jag var värd det :-)  Andreas tog Alvin inatt i alla fall. Han har vaknat tre nätter i rad, vet inte varför för han äter inte eller något sådant utan jag tror han drömmer eller något.

Idag ska vi tvätta kl 10, sen ner på stan och fixa present sen på eftermiddagen ska vi på kalas.

Vi igår

publicerat i Alvin


Vi innan vi skulle gå ner på stan. Alvin var en glader!

Svar

publicerat i Om mig
Fick faktiskt några mail från några som undrade lite saker. Många hade snarlika frågot så därför svarar jag här.

Förut fick jag ganska många mail från unga tjejer (händer fortfarande ibland) som undrar hur det är att vara ung mamma. De flesta är trevliga och de har jag mailat några gånger med. Eller alla är trevliga. Men ibland får jag mail av tjejer som vill ha barn vid väldigt ung ålder. Runt 15år. Vissa skriver att det verkar vara så enkelt för mig och då har jag uppmuntrat dem att vilja ha barn.
Jag vill inte med denna blogg uppmuntra någon ung som gammal att försöka få barn! Det har inte alls varit så enkelt för mig. Det som har gjort det "enkelt" är att Andreas har ett fast jobb vilket betyder att vi har en fast inkomst varje månad och att vi har ett stabilt förhållande vilket alla i min ålder inte har. Sedan det här med min utbildning. Det har inte varit enkelt eller roligt att plugga under nästan hela Alvins första år. Varje dag när Andreas har kommit hem från jobbet har jag satt mig framför datorn till sent på kvällen för att plugga. När Alvin sov mycket under det första halvåret satt jag och pluggade. Så jag vill inte uppmuntra er att vilja ha barn för att jag är ung och vi klarar av det. Ett barn är alltid ett ansvar och även om det kanske låter enkelt så är det inte alltid det för någon. Sen ska jag tillägga att långt ifrån alla skolor tillåter att man pluggar på distans. Jag är väldigt glad att jag fick göra det.

Ja till de andra frågorna.
Hyres eller bostadsrät? Vi bor i en hyres trea, ingen bostadsrätt.
Om det är svårt att få lägenhet i Västerås? Ja det vill jag nog påstå, i alla fall hyresrätter. Vi fick ta över denna lägenhet från min pappa.
Kommer jag jobba i höst? Som ni säkert läst så söker jag jobb för fullt, så jag hoppas jag får ett jobb i höst. Spelar inte så stor roll vad det är. De första jobben brukar inte vara så glamourösa.
Ska vi försöka få fler barn? Vi planerar inga barn just nu. Vi/jag skulle nog vilja ha ett till om vi får bestämma. Men vi får se. Vi är lyckliga/glada över Alvin.Just nu fokuserar vi på Alvin och jag vill jobba några år först.

Det var nog alla. De mesta frågor som jag får handlar om hur det är att vara ung mamma. Jag vet inte, jag går inte runt och tänker varje dag på att jag är yngre än alla andra mammor. Utan jag är en mamma som många andra.

Trött

publicerat i Vardag
Blir inte så mycket skrivande här ikväll.. Är trött. Blev en lång men trevlig dag på stan. Alvin var inte lika trevlig däremot. Han somnade tillslut men vaknade när jag skulle börja prova kläder.. Typiskt va?

Har sökt jobb idag som cityman på citymail. Men tror inte jag får det eftersom man skulle fylla i när man kan börja jobba och det kan jag om ungefär 2månader. Men jag söker allt som jag kan söka för det är lättare att få ett bra jobb om man har ett.. Alla pengar är bra pengar. Så vem vet om 2 månader kanske ni ser mig cyklandes med post. Man cyklar nämligen. Bra motion :-)

Inte riktigt..

publicerat i Alvin


Jag och Alvin är inte riktigt överrens om denna sak.. Jag tycker inte han ska vara där och pilla men det tycker han.
Tur är i alla fall att han bara gör det när vi är med, antar att han vill jäklas lite :-) som vanligt..
Hände en konstigt sak igår kväll när Alvin ville vara vaken. Jag hade strykt tvätt tidigare och ställt strykjärnet i köket på bänken för att det skulle svalna. Jag är alltid noga med att inte sladden ska hänga ner och det gjorde den inte. Men ändå på något vis så lyckas Alvin ha ner strykjärnet, jag hörde det inte men helt plötsligt låg det på golvet i köket. Han måste sträckt sig och fått tag på sladden på något konstigt vis. Så nu har jag lärt mig att även den platsen inte vara så bra..

God morgon

publicerat i Vardag
God morgon.. Idag är jag lite trött för Alvin vaknade igår när jag precis skulle somna. Eller jag vet inte om det kanske var mitt eget fel för han bökade en massa så jag gick in dit men då sov han. Sen la jag mig igen och då hörde jag honom igen, så jag gick in dit igen och då satt han upp. Då tänkte jag likadant som jag alltid tänker men jag vet att det inte fungerar. Att han skulle få sova mellan oss. Det gick verkligen inte, han blev bara piggare. Så det var bara att gå upp igen. Han somnade efter någon timme och jag med på en madrass i Alvins rum.

Jaja, man kan inte få lyx att sova hela natten jämt. Vi har i alla fall varit ute och gått och vid 11 ska vi möta Emma på stan. Ska ringa andra Emma idag också för och kolla när hon kommer hem från Trollis (trollhättan). Jobbigt att många heter Emma, måste nog hitta ett smeknamn för dem.. Annars ska jag jogga när Andreas kommer hem och försöka fixa någon middag vårt kylskåp ekar tomt fast jag tycker vi handlar ofta och mycket.

Ska köpa present till min lillebror idag också, han önskar sig glass. Det har han berättat två gånger för mig.. Sötis, men Emma önskar sig något annat till honom :-) Hittar nog förhoppningsvis något mer än glass..

Utmaning

publicerat i Om mig
Tre namn du går under  
Sandra
Älskling
Mamma?
Tre saker som skrämmer dig
Att något ska hända med någon i min närhet
Min knöl, även om jag tror att det inte är något farligt så brukar jag tänka vad som händer om det skulle vara det.. Tänker på Alvin mest.. 
Är väldigt mörkrädd! Eller är väl egentligen inte rädd för mörket utan allt som händer i mörker..
Tre saker du har på dig
Andreas t-shirt
mjukis shorts
trosor
Tre saker du tycker om
Min familj/släkt/vänner
Sommar/sol
Livet överhuvudtaget
Tre saker du ska göra närmaste tiden
Sova
Träffa Emma imorgon på stan för lite lunch mm.
Försöka söka många jobb/ta studenten!!
Tre saker du verkligen vill ha
Lyckligt liv
Fred/att alla i min närhet ska vara friska..
Jobb/mer pengar

Gör den ni med..





Alvin+moster

publicerat i Alvin


Alvins moster var här i helgen och det tycker Alvin om. Ja jag med såklart men Alvin tycker om att få all uppmärksamhet:-) Här försökte han få leka med mosters kamera. Vet inte om han lyckades så bra!
Nu kollar vi(Andreas) på fotboll, han fick lov att gå och köpa godis för att jag skulle byta bort greys till fotboll.. Haha.

Svar

publicerat i Om mig

Ibland får jag frågor som jag glömmer svara på! För det mesta trevliga frågor, eller helt normala frågor som man kan svara på. I början när jag bloggade på metrobloggen så fick jag mer frågor mest positiva. Det är kul när ni läsare berättar om er själva som Camilla gjorde idag. Hon skrev bland annat vad hon jobbade med. Ni får gärna berätta lite om er själva i detta inlägg, som ålder, om ni har barn osv. Alla som läser kommenterar inte har jag märkt :-)

Camilla undrade iaf varför Andreas inte syns så mycket i bloggen? Den frågan har jag fått några gånger förut men inte svarat. Någon undrade för någon vecka sedan om vi inte var tillsammans längre eftersom vi flyttat osv?
Vi är fortfarande tillsammans såklart! Vi flyttade allihopa hit till den större lägenheten, och är lika mycket tillsammans allihopa som förut. Jag har inte riktigt något bra svar på varför han inte syns så mycket på bloggen men mest för att jag inte vill skriva för mycket om mina nära eftersom det är jag som bloggar. Alvin syns men det för att jag blev gravid och vi fick Alvin som jag började blogga. För att jag ska kunna kolla tillbaka när Alvin blir större och läsa om hans utveckling. Men visst kan jag skriva lite mer om Andreas, om ni undrar något kan ni väl fråga istället? Så kan jag berätta då istället för att skriva en lång text här.
Så jag ni får helt enkelt fråga.

Bak tips!!

publicerat i Mat, recpept
Okej, nu kan ni väl vara snälla och ge mig lite tips på något jag kan baka? Tipsa på... Gärna sådant som kan förberedas innan och frysas in!

Alvin

publicerat i Alvin


Lovade förut att skriva lite mer om Alvin. Ska försöka komma ihåg att göra egna inlägg om honom. Bloggar bland annat för att kunna kolla tillbaka när Alvin blir äldre.

Ja han växer och blir 10 månader på lördag! Min lillebror växer också, han fyller 2år på fredag. Jösses vad tiden går fort. Ja i alla fall så går Alvin inte än (någon som frågade förut). Men han står längre och längre utan stöd. Han har ställt sig upp utan hjälp av något 2 ggr men det är lite ostadigt. Han kryper fort som attan. Igår vid tandläkarn fick han fnatt och vägrade vara hos mig skulle bara krypa mot trappen och fort gick det. Men jag var snabbare :-)

Han sover i sin säng hela nätterna *ta i trä*. Vaknar runt 7 på morgonen. Sen sover han två längre pass på dagen, ett efter frukost och ett efter lunch. Somnar runt 19 på kvällen.
Han äter välling på morgonen om han vaknar tidigt, sen gröt efter eller innan sovdags igen, lunch, mellis, middag och godnatt välling. Till lunch och middag äter han ibland burkmat och ibland lagar jag egen mat (ungefär 50/50). Nu går det att få i han båda delarna. Han äter nästan aldrig fruktpuré på burk längre utan han äter gärna banan till mellis. Vi kan inte äta längre utan att han får något så vi brukar försöka äta samtidigt. Han älskar att tigga fil av mig vid frukost. Han blir galen om han inte får smaka, speciellt banan, fil och vatten ur glas.

Han har inte varit/är blyg inför någon i stort sett utan är nyfiken av sig. Han älskar att leka med bollar, bilar och en plast hammare som han håller fast vid. Han gillar när man rullar bollen med honom. Hammaren brukar han slå med på allt som han inte får. Grannarna under gillar säkert när han slår med den klockan 7 på morgonen mot golvet i vardagsrummet..
Hm.. Vad mer finns det att berätta.. Eller ja det finns massor men allt kanske inte är så intressant för er :-) Kan berätta att han hatar shopping, brås nog på pappa.. =)

Ni får fråga om ni vill veta något!





Nästa vecka

publicerat i Om mig
Måste skriva upp lite saker här så jag kommer ihåg det för nästa vecka har jag fullt upp hela veckan.

Måndag: Bvc kl 10
Tisdag: Adde ska på middag/båt/grill kväll med jobbet. Xandra kommer nog och håller mig sällskap.
Onsdag: Brännboll med klassen kl 15, grillbuffé på pluto kl 18, samba fest på silk efter det. Men samban ska jag ej gå på.
Torsdag: Spexfoto kl 10, om jag ska med vi ska klä ut oss till indianer. Jag ska nämligen inte gå på själva maskeradfesten tror jag. På kvällen är det grillkväll hos en klasskompis utanför Västerås.
Fredag: ?
Lördag: Studentfest igen..

Veckan efter det är det en till studentfest, klä vagnen, studeten, mammas man fyller år samma dag som studenten och på kvällen ska vi nog ha fest här + att jag ska med klassen på studentfest en stund.
I helgen fyller min lillebror 2år! Så det blir kalas på lördag, tvätttid lördag, mamma kommer kanske på lördag/söndag en snabbis. Imorgon ska jag träffa Emma på stan.. Något jag glömt? Måste fica klart med betyg, skicka in komplettering till högskolan.

Sen måste jag leta efter ett par studentskor, något annan klänning som är vit och lite billigare att ha på mig på kvällen, baka det som fattas (ganska mycket), hoppas på att det inte regnar på studenten då vi antaligen ska vara ute eftersom vi har lite trångt här hemma för 30pers. Köpa lite papperstallrikar mm. Nej jag orkar inte diska på min student ;)

Ja det kommer säkert fler saker som har med studenten att göra..

Onsdag

publicerat i Vardag

God morgon.. Lite sent kanske men vi har varit uppe ganska länge. Fast det är väl alltid någon som är nyvaken? Här hemma får man sova till 7-8 i bästa fall :-) Idag fick jag faktiskt sova till nästan 8. Fast jag tror Alvin varit vaken ett litet tag innan han väckte mig. Ibland tar det ett tag innan han börjar gnälla lite, han brukar leka med sin napp i sängen. Eller kudden.. Små barn roar sig lätt..

Igår kväll kollade jag (vi) på Gossip girl och desperate sen somnade jag ganska tidigt. Idag är det sol och ganska varmt. Snart är det nog sommar,hoppas jag. Undra vad vi ska göra i sommar. Andreas får semester sent, slutet på juli. Sen 7 augusti börjar Alvin på dagis så det blir inte så många veckor vi kan göra något på. Tror det blir en sväng till liseberg om jag får bestämma eller grönan. Alvin fyller 1år också! Det ska firas med ett kalas, sedan fyller pappa år, Andreas bror fyller år. Min faster gifter sig.. Så det är fullt upp! I augusti fyller halva släkten år mm. Så det blir nog en händelserik sommar! 

Vad ska ni göra i sommar?

Shopping

publicerat i Alvin

Detta är lite av vad vi kom hem med igår. Inget till mig för jag hittade inga skor. Söt sjöman jag har va :-)
Allt är förresten från h&m.

Lång dag

publicerat i Vardag
Hemma efter en lång dag! Allt blev lite fel idag. Alvin måste i stort sett sova länge på morgonen efter vår promenix och innan gröt frukost men han ville ej sova imorse. Han var inte tillräckligt trött och vi skulle vara hos tandläkarn klockan 11 så det gick inte att sova senare. Sen kom mamma och han somnade i vagnen, sen fick vi väcka honom och sedan var det lunch. Vi skulle inte kika på stan men gjorde det ändå och Alvin var gnällig men somnade till slut. Men vaknade när vi skulle bära upp honom men nu sover han igen! Skönt.

Hittade inga student skor men fick pengar av mamma, det var snällt. Alvin har fått nya kläder både från oss och mamma! Bilder kommer ikväll.. Nu ska jag dricka kaffe och ta det lugnt.

Tävla

publicerat i Mode, shopping
Hos Engla kan man tävla om ett presentkort hos ljuva ting! Som har mycket fint. Man ska göra ett kollage av de saker man vill köpa för presentkortet som är på 500kr. Inte så lätt var det. Men jag valde detta (tror jag).



Söta burkar att ha något gott i, som kakor? En skål som man kan ha godis i. Passar till mig som älskar godis, en liten skål till Alvin i framtiden som det står pirattugg på. Söta krokar, en speldosa till söta Alvin. Sen kropps produkter till mig själv. Det är snart mors dag :-)
Tävla ni med! Eller gör inte det för då minskar min chans att vinna ;)

Nya kläder

publicerat i Barn shopping

Alvin behöver snart lite nya kläder. Han börjar växa ur de i stl 74. Eller det beror på vilken affär man köpt det i.
Barn kläder är så skumma i storlekarna. Ibland är de jätte små eller stora. Ska i alla fall ner på stan en snabbis med mamma imorgon och på torsdag med Emma. Sen antagligen luncha med en annan Emma på fredag. Hon kommer hem från Trollhättan över helgen. Men snart flyttar hon hem igen, längtar.. Ja barn kläder var det. Något hittar jag nog till Alvin. Lättare att shoppa till han än mig.. =)

God morgon

publicerat i Vardag

God morgon! Det är SOL ute! Jag är väldigt glad över det. Somnade igår ganska direkt efter jag slagit igen datorn. Alvin gav mig sovmorgon till klockan 8. Vi har skippat morgon promenix men Xandra kommer hit efter lunch då ska vi ut och gå. Annars blir det en lugn dag. Imorgon ska vi till tandläkarn med Alvin för en koll eftersom han slog i tänderna för ett tag sen. De vill kolla så dem inte ändrat färg fast det vet jag att de inte har gjort men vi går dit i alla fall. Mamma kommer också imorgon!


Nu ska jag ta hand om vilden här hemma som drog ur datasladden.

Trööött!

publicerat i Om mig
Jag är super trött. Brukar inte vara uppe så här länge :-) Syster var här i helgen, skoj! Men vi har inte gjort så mycket. Var ute och sprang idag i alla fall. Jag har lite bättre kondis så jag fick gå lite med henne men det gjorde mig inget. Sen kom Emma och Jonas på middag. Vi bjöd på tacos/fajitas sen massa jordgubbar och lite glass. Alvin älskar att busa med Alice (hund) och Alice älskar att slicka Alvin i ansiktet. Alvin blir inte rädd utan blir mest lite sur och vänder bort huvudet. Sen kastar han ner mat åt henne också, majs&ost fick hon. Snällt va..

Har bakat lite till min student också. Hoppas det blir bra. Ska baka mer senare. Jag gillar att baka och är ganska duktigt för jag äter inte av det men smakar lite så klart. Så det går att äta. Hm.. Annars har det inte hänt så mycket här hemma. Nu ska jag sova. Hörs väl imorgon, jag hoppas på sovmorgon för Alvin var uppe till 22 idag. Han somnar annars vid 18-19.

God morgon

publicerat i Vardag
Äntligen fredag :-) Fast jag är ledig alla dagar så är det skönt med helg! Då är älsklingen ledig så det tycker både jag och Alvin om. Idag kommer även min syster! Vi ska gå och möta henne sen tar vi bussen till Ica Maxi. Andreas får hämta oss fast vi har ingen bil egentligen för den är inte lagad än. Det är något på däcket som skulle lagas (?). Vi har parkerat bilen på Andreas jobb ett tag för vi har ingen parkeringsplats förrens i juli. Fast man kan stå på gatan men vi tyckte det var bättre att parkera bilen där för då måste Andreas cykla. Sedan så har vi snart inte ätit hämt mat på 2 veckor, duktigt va! Bra att inte ha någon bil ibland. Förra helgen lånade vi bil från Andreas jobb, kul att få byta bil ibland :-)

Idag

publicerat i Vardag



Idag har vi bara varit hemma och tagit det lugnt. Eller jag har faktiskt varit ute och joggat nu på kvällen! Duktigt va :-) Skulle tvätta också men det var en tjej som hade tagit vår tvätt tid. Blev lite arg men hon skämdes när jag berättade som det var. Hon hade skrivit fel datum, så jag tog en ny på lördag istället. Nu lägger Andreas Alvin och vi ska kika på tv sen.
Tycker ni Alvins lunch ser god ut? Mästerkocken är jag.. Kanske ingen mästerkock men ändå..

Vunnit

publicerat i Mode, shopping

Idag fick jag en trevlig present på posten (inte ofta det händer).
Jag vann nämligen ett halsband hos Alexandra/Stylistonline förra veckan.
Det är jätte fint. Det roliga var att jag faktiskt hade kollat in de några gånger tidigare, jag brukar nämligen inte fastna så lätt för smycken annars.

God morgon

publicerat i Vardag
God morgon alla pigga! Nu är min blogg flyttad till den nya plattformen.. Verkar inte vara så annorlunda. Igår kväll var det inte lätt att få Alvin att somna. Han ville vara uppe. Men han somnade i alla fall i hyffsad tid. Idag ska vi nog bara vara hemma. Gud vad skönt det är när skolan är slut! Eller ja kanske lite matte kvar, vi får se. Jag är lite stolt att jag klarat av att plugga på heltid med Alvin hemma! Det går om man vill.

Tråkig

publicerat i Vardag
Tråkig blogg.. Har inget roligt att skriva om, kommer inte på något heller. Har gjort matte prov idag, vet inte hur det gick. Men läste upp mitt tal igår och fick ett VG. Det blev ett VG i hela svenska c berättade hon sedan via mail. Det var skönt att höra. Får nog ett ganska bra slutbetyg i de flesta kurser förutom matte då. Hoppas jag i alla fall.

Min kamera laddar nu sen kanske jag kan visa lite nya bilder på lillgubben :)

Home

publicerat i Om mig

Vi var ute och gick i två timmar på eftermiddagen. Skönt att det inte är så varmt när man är ute och går. Gick igenom stan hem men Alvin sov så jag gick inte in i någon affär, gissade på att han skulle vakna då. Men gick in på Ica när vi nästan var hemma och då vaknade Alvin. Nu på eftermiddagen/kvällen har jag joggat, vi är ätit middag och jag har gjort lunch till Alvin för imorgon. En slags köttfärssås.


Ikväll är det bra på tv klockan 21 på femman.. Gissa vad :-)


Måndagen

publicerat i Vardag
Skrev inget igår men jag hade inte tid och jag hade ont i magen. Tjat om det där med magen men det är ett problem, har alltid varit för mig. Men tror ni att jag fick några tabeletter av doktorn förut när jag ville ha? Nej, dom tyckte att jag skulle lägga något varmt på magen. Jaja.. Nu har jag inte lika ont som då för då låg jag i sängen hela dagen. Som tur är så har jag nu fått tabletter utskrivna.

Annars var vi ute och gick mycket igår med Xandra, som vanligt. Hon är nog den enda av mina vänner som tycker om att gå lika mycket som jag :-) Idag ska vi ta en promenad igen för Xandra ska hämta något papper i andra änden av stan. Tur att det är sol! Annars ska jag läsa upp ett tal nu klockan 10 och imorgon ska jag göra det sista matteprovet. Måste ringa och beställa smörgåstårta och kolla vart vi ska varfa på min student. Lite sent ute med det tror jag. Vill inte vara här hemma för det blir så trångt, vill helst vara ute egentligen.
Nu måste jag läsa igenom talet.. Wish me luck

Färgen

publicerat i Mode, shopping
image186
Jag gillar grönt. Just den här färgen är fin men jag vill inte ha detta linne., skulle bara visa färgen. Kommer från  H&M.

Godmorgon

publicerat i Om mig
Godmorgon.. Jag har fortfarande problem med den där j*kla mensvärken. Provade att försöka ta oss ut och gå imorse men det gick inte så bra. Men nu har jag tagit en tablett så den börjar väl värka sna, hoppas jag..

Idag ska jag läsa upp mitt tal eftersom det aldrig blev av förra veckan. Är faktiskt lite nervös för jag är inte 100 på talet.

Söndagen slut

publicerat i Om mig
451598-185
Tittut här är jag..
Alvin leker ofta i spegeln, han gillar att slå på den också. Men det gillar inte jag att han gör. Han slår förresten på det mest nuförtiden. Imorse när han fick komma in till oss så kastade han nappen på oss och skrattade det högsta han kan. Busunge. Jag har fortfarande ont i magen men Andreas är bättre. Vi har nyss ätit gino (efterrätt) men vi gjorde om den lite med marabou istället för vi choklad och hallon istället för jordgubbar. Gott blev det.
Nu ska jag kika på tv.

Ute i solen

publicerat i Vardag

Antar att de flesta är ute i solen. Vi är inne. Jag har världens mensvärk, Andreas har världens huvudvärk och sover. Alvin sover han med. Inte har vi ätit någon lunch heller så jag är riktigt hungrig. Alvin har ätit såklart. Han har ätit blodpudding, han gillade det. Jag och Andreas äter det inte. Men det gick snabbt att laga till Alvin.

Hoppas ni har en bättre dag.

Lördag

publicerat i Vardag

Det är jätte fint väder här idag! Fast det är det nog hos de flesta får vi hoppas jag. Vi har redan varit och veckohandlat på maxi, inte så mycket folk där klockan 8 på morgonen :-) Alvin vaknar vid 6 nuförtiden så det är bara att gå upp. Nu ska jag snart diska undan efter frukosten så vi kan gå ut senare när Alvin vaknat och fått gröt.


Hoppas ni får en solig dag.

Veckan

publicerat i Om mig
Vår vecka har varit bra och solig :-) Tror inte det blir lika varmt nästa vecka. Men idag ska vi vara ute i solen! Sedan ikväll ska vi grilla hemma hos Emma och Jonas. Tror det skulle bli grillspett, mums.

451598-179451598-181

451598-183451598-184
451598-180

Igår klippte jag mig lite som ni ser. Eller jag har bara klippt lite lugg. Snelugg. Trivdes inte med att spara ut den så att hela håret skulle bli jämn längt. Tar sådan tid. Xandra passade Alvin under tiden. Träffade Martina en stund också och Emma som var på praktik. Hon var fått praktikplats nu tror jag!

Utmaning

publicerat i Om mig
Hittade den här listan lite överallt idag men såg den sist hos Alexandra.

För fem år sen då var jag bara 13år (haha!) skulle väl fylla 14 antar jag till hösten. Kommer ärligt talat in ihåg vad jag gjorde?? Undra om det var den sommaren det var såå varmt. Isåf badade jag nog mycket och spelade en massa fotboll.

För tre år sen gick jag ut nian och var mycket med kompisar. Hela sommaren bodde jag hos min kompis Amanda, i hennes lilla etta. Vi var ute väldigt mycket och hon försökte smyga in mig på alla uteställen eftersom jag inte kom in. Lyckades väl ibland. Sedan i slutet på sommaren träffade jag Andreas och flyttade till Västerås.

För ett år sen var jag gravid. Pluggade väldigt mycket för att inte behöva plugga alla kurser till hösten. Var dåligt väder hela sommaren.

För tre månader sen var Alvin ungfär ett halvår. Vi hade väl nyss kommit hem från barbados. Vi flyttade till vår nuvarande lägenhet.

Igår var vi hemma och jag solade lite. Pluggade lite också.

Imorgon ska vi vara ute i solen! Emma kanske kommer förbi en sväng. Vi ska handla och på kvällen ska vi till Jonas och Emma! Vi ska grilla, mums!

Om ett år. Oj vad svårt. Alvin går på dagis. Jag jobbar (hoppas jag) eller kanske pluggar. Vi bor nog kvar här och är glada och lyckliga.

Gör utmaningen ni med!

Godkväll

publicerat i Om mig
Nu är jag ganska trött. Har fixat med en massa saker idag + att jag har varit ute och sprungit vilket nog är den största orsaken till att jag känner mig slut i kroppen. Har strykt en massa tvätt, lagat middag mm. Gjorde hemmagjort mos idag och jag gjorde till Alvin med. Han älskade det, så det var roligt! Avocado gillade han inte. Men det gör jag så jag åt upp den :-) Solat lite har vi hunnit med också. Tog lite bilder på vår promenix vid lunch men just nu orkar jag inte ladda in bilderna. Kommer nog lite senare.

Gammal och grå

publicerat i Om mig
Tänkte lite idag på vad jag vill göra innan jag blir gammal och grå och när jag blir det. Jag kom fram till att jag vill göra lite saker så jag måste nog börja snart..

' Få ett heltidsjobb som jag trivs med (gärna som privatrådgivare så småningom).
' Gå en makeup utibildning och ha det som extra jobb som bröllopssminkning mm.
' Ta kurser så jag kan hålla i träningspass tex. på friskis och svettis.
' Resa mycket med Alvin och Andreas.
' Köpte ett hus eller kanske något liknande som radhus, ett måste är dock uteplats.
' Spara massa pengar.
' Jag vill ha en stor gaderob med massa kläder och skor...
' Vi vill nog gärna ha ett till barn (tror jag) om det går.. Man kan aldrig vara säker även om man redan fått ett barn. Men jag/vi vill vänta några år.´
' Sedan vill jag såklart att alla i närheten ska vara friska, lyckliga. Att Alvin ska må bra mm.
' När jag blir gammal vill ja bo i en fin lägenhet gärna vid vattnet, ha massa pensionspengar sparade så vi kan resa, vara frisk (därför är det bra om man tränar regelbundet), vara en GLAD pensionär ingen surig. Hoppas på att vi får barnbarn.
Sen finns det nog hundra andra saker som jag kan komma på..

De tre första är mer jobbrelaterade och jag hoppas jag får ett bra jobb och kommer kunna gå en makeup utbildning någon gång.. Gärna kunna hålla i pass på gym också. Vet inte när jag ska hinna allt bara :-)

Vad vill ni göra med erat liv?

Torsdag

publicerat i Vardag
Godmorgon! Alvin har sovit dåligt inatt. Han vaknade vid 1 och ville inte sova. Tillslut fick han välling och Andreas sov med Alvin på en madrass i Alvins rum. Jag kan inte sova bredvid Alvin för då har jag inge hår kvar + att han inte kan somna för att han ska dra och äta på mitt hår. Nu sover han och jag ska strax duscha. Det är sol idag, det var jätte varmt när vi var ute och gick!

Nu ska jag som sagt duscha.

Olyckligt

publicerat i Alvin
Dagen slutade lite olyckligt för lilla Alvin. Han blir nämligen lite klumpig när han är trött och när jag satt brevid honom och pratade med mamma i mobilen så stod han vid soffbordet och gick runt det. Han brukar alltid vara duktig och har aldrig slagit sig på dagen men nu snubblade han över sin ena fot och slog i munnen (Igen!, suck). Men denna gång gick det bättre men jag tror han kommer få en fläskläpp. Får nog börja ha lite mer koll när han är tröttis.

451598-175
Intressant på tvn.

Alvin sover

publicerat i Alvin
Alvin sover som sagt, han sover ungefär två gånger på dagen nu. En gång på morgonen vid 8-9 och en gång efter lunch. Han brukar sova 1-2 timmar varje gång. Var in på PoP och köpte en piké t-shirt till Alvin i måndags. Lite roligare nu när han kan ha storlekarna lite längre. Andreas berättade att Alvin reste sig utan stöd iförrgår det missade jag såklart. Han har börjat med en rolig sak också. När hans leksaker åker under soffan eller något så lägger han sig ner och kollar under för att se vart de tog vägen. Ser bra roligt ut.

451598-177
451598-176

Svårt

publicerat i Om mig

Det är svårt det här med jobb. Jag sökte ett till igår men eftersom jag inte hunnit få någon erfaranhet vilket inte är så konstigt då jag fortfarande studerar så är det typ omöjligt. Alla vill ha några års erfarenhet. Men nu hoppas jag att någon iallafall hör av sig. Jag vill helst ha ett heltidsjobb, kan tänka mig jobba 75 % några månader i värsta fall. Det som är bra med det är att Alvin inte behöver gå lika långa dagar på dagis i början. Men det hela beror lite på lön för det är något jag behöver. Ja det ordnar sig säkert. Vem vet jag kanske kommer in på någon utbildning fast jag vet inte vad jag skulle välja då om jag fick ett jobb och kom in på en linje..


Förresten sa jag att jag fick mvg i slutbetyg i databashantering? Läraren tyckte jag skulle söka arbete inom det.. Nja skulle inte tro det.. Sen fick jag vg i marknadsföring tror jag det var.. Resten får jag väl reda på snart.

Godmorgon

publicerat i Vardag

Vad fort veckan går för det är redan onsdag.. Idag så får vi gå ut och gå lite senare för jag blev hungrig och Alvin trött. Igår när jag joggade var det jobbigt för jag sprang åt andra hållet och det lutade uppför mer än halva vägen. Men det gick. Idag ser det faktiskt lovande ut på solsidan! Hoppas det blir sol hela dagen.


Vad gör ni idag?

Dagen

publicerat i Vardag
image173

Dagen började med sol klockan 6 men sedan blev det grått men den slutar med sol. Alvin har varit lite gnällig idag så jag har inte hunnit med datorn. Eller lite gnällig var snällt sagt. Vi var ute redan innan halv 7 imorse och gick för vi följde med Andreas en bit på vägen till jobbet. Så vi är iallafall uppe i tid. Nu på kvällen har jag joggat och skrivit en jobbansökan och skrivit klart min filmanalys. Ja annars har dagen inte varit så händelserik. Jag hoppas på sol hela dagen imorgon inte bara tidigt och sent.

Godmorgon

publicerat i Vardag

Nu sitter jag och kollar på the voice och Alvin sover, han ville inte sova i vagnen men somnade när vi kom hem. Bra på ett sätt då hinner jag äta frukost och sådant ifred. Idag kommer dom kanske och byter lås till oss då det fattas en nyckel. Annars har jag lovat Xandra och gå ut och gå lite med henne. Igår joggade jag och ska kanske göra det idag också. Igår började jag kolla på filmen som jag ska analysera till psykologin, tror ni inte att jag somnade..Typsikt.

Godmorgon

publicerat i Vardag
Godmorgon.. Hoppas ni får sova längre än vi :-) Alvin har börjat vakna vid 6 nuförtiden. Antar att det blir ljust åt honom. Klockan 7 går bra tycker jag men 6 är lite tidigt. Men ja man hinner med mycket iaf. Andreas åkte till gamla lägenheten för att städa det sista vid halv 7 och jag har städat badrummet och lite sådant. Alvin han somnade efter han väckt oss. Jag får väl kolla på nyhetsmorgon då, kan vara bra att kolla på lite nyheter ibland men det börjar inte förrens 9.
Annars blir det en lugn dag idag, hoppades på sol men det visar sig väl.

Förra veckan

publicerat i Alvin
Jag är lite seg på det här med att ladda in bilder fårn kameran till datorn så detta är från början på veckan..



 

451598-163
Jag gjorde ett huckle till Alvin av en handduk och det tyckte han var roligt.
451598-164
Jag och Alvin på väg ut.

Fredagen

publicerat i Om mig
451598-171451598-169
451598-167

I fredags var jag hemma hos Emma som fyllde 20år. Det var väldigt trevligt! Några åt mat från spicy. Emma hade glömt informera alla om att vi skulle äta hos henne ;) Men det gjorde inte något för jag åt spicy dagen innan. Jag åkte hem tidigast av alla som följde med ut senare. Men det var roligt! Igår var jag uppe klockan 7 så trött var jag inte. Alvin har nämligen börjat vakna vid 6 nuförtiden..=)

Hår

publicerat i Om mig
Hår hår.. Ett problem. Jag hatar att fixa med håret. För det första så är jag inte så duktig på det, sen är mitt hår så tjockt så allt tar så lång tid och sedan har jag svårt att bestämma mig. Rakt eller lockigt. Men nu har jag lockat det, bäst att passa på när Alvin sover får locka lite igen innan jag åker hem till Emma. Vi har varit en snabbis på stan med Emma och Xandra idag fast Alvin blev less nästan direkt.

Förresten så längtar jag tillbaka till barbados men snart är det sommar här men inte idag..

image162

Godmorgon

publicerat i Vardag

Idag är det fredag och det känns lite konstigt eftersom det var "söndag" igår. Ja men så är det. Jag och Alvin har nyss varit ute och gått. Vi fick gå ner på stan och hålla Emma sällskap eftersom hon skulle på en provdag hos Aqva (frisörer, stylister mm) och dom öppnade inte kl 8 som de sagt så där satt hon ensam klockan 8 på morgonen. Tur att vi var ute och gick då. Nu sover Alvin och jag ska hoppa in i duschen. Sedan ska jag ringa Xandra och höra när hon kommer hit idag. Ska ladda över lite bilder från kameran till datorn också..

Vad ska ni göra idag?

Valborg

publicerat i Vardag

Ja igår var det valborg, en ganska överskattad dag som de flesta liknande dagar som midsommar/nyår. Men vi hade det roligt! Alla utom vi och Jonas och Emma åkte in till stan sedan för att gå ut. Vi var uppe och pratade lite sedan sov vi kvar där. Ingen av oss drack så mycket så vi var pigga idag så det var skönt. Imorgon ska Xandra komma hit innan vi åker hem till Emma för att fira hennes 20-årsdag.

Idag var jag påväg ut och jogga när mamma och dom åkte men jag fick lov att ta med Alvin i vagnen istället för han skulle sova. Tror ni han somnade? Nej.. Så det blev ingen motion inte så då köpte vi en godispåse istället. Hm.. Bra kompromiss. Bättre lycka nästa gång. Nästa vecka så har nästan alla kurser slutat så då har jag lite mer tid över till att jogga när Andreas kommer hem.


Nu ska jag plugga.