Less

publicerat i Iphone

Nu har jag legat sjuk sedan i måndags kväll. Behöver jag säga att jag är less??!! Blir snart knäpp! Återkommer när jag är frisk!

Sjuk

publicerat i Om mig
Jag har blivit sjuk. Hatar att vara sjuk. Jag brukar inte vara sjuk men just denna månad har jag varit förkyld till och från hela tiden känns det som. Igår låg jag under 4 filtar och ett täcke och hade världens frossa. Andreas jobbade sent men barnen somnade tidigt så det gick bra ändå. Tror träningen gör så att jag håller mig frisk men denna månad har jag tränat fast jag inte varit helt bra alla dagar och det har säkert gjort att det kommer tillbaka hela tiden. Får väl försöka vila några dagar nu. Hatar att vila vill springa. Sprang dock 7km igår på en bra tid, men det var innan jag blev sjuk sedan bröt det ut någon timme senare.

Vår?

publicerat i Iphone

Kändes som det var vår när jag sprang imorse. Eller tidigare imorse, är väl fortfarande morgon ;) nu har vi galna barn här hemma.

Baka period

publicerat i Iphone

Har perioder då jag bakar väldigt mycket. Ett av mina större intressen och nu tänkte jag bli bättre på att baka bröd. Blev frukostbullar imorse och nu har jag gjort en sats med tekakor. Igår blev det en daimkaka och kladdkaka, i förrgår snoddas och två olika muffins sorter med barnen ;-) Men problemet är att vi inte är några fila människor så nu måste någon äta upp allt. Tur att vi får fika gäster imorgon och det finns en frys!

Promenad

publicerat i Iphone

Jag och grabbarna har varit ute på en liten promenix. Skönt men inte så fint väder som igår.

Bjuds på fika

publicerat i Iphone

I helgen bjuds det på fika :-) Bara att komma. Jag bakar gärna men det äts inte alltid upp förutom snoddas som Andreas trycker i sig ;)

Köttbullar till frysen

publicerat i Iphone

Det är faktiskt väldigt enkelt att göra egna köttbullar tycker jag. Rulla, stek en fin yta och in i ugnen ca 20 minuter sen kan frysen laddas.

Uppdatering: Om ni oroar er för att köttbullarna är rosa så är bilden tagit före ugnen ;)

Hjärtans dag

publicerat i Iphone

Ligger några små paket här hemma och väntar på att killarna ska komma hem, Andreas är inkluderad där. Barnen får en varsin bok och Andreas underkläder. Om någon skulle vara nyfiken :)

5 km

publicerat i Iphone

Blev totalt 5,3 km på 31 minuter och klarade 5 km på 28 minuter. Har som mål att alltid klara under 30 minuter. Mot våren när det inte är halt så ska hela rundan klaras på under halvtimmen.

Löpning check

publicerat i Mat, recpept

Morgon löpning avklarad! En människa och två bilar och jag. Skönt att vara ute när alla andra sover (kanske)..

Alla hjärtans dag

publicerat i Mat, recpept

Andreas frågade om jag ville ha min present några dagar tidigare och visst ville jag det. Vet också att han har svårt att vänta med sådant ;) vi brukar väl inte köpa presenter direkt bara för att det är alla hjärtans dag men jag gav en hint om en ny bodybutter från bodyshop men jag fick en iPhone 4s, nu kan jag äntligen ta bättre kort. Blev väldigt glad! Nu kan barnen få min gamla 3Gs så slipper de bråka med Ipaden :) men under begränsade former såklart. Finns dock pedagogiska appar.

4,5 år

publicerat i Alvin
Alvin 11 månader
I sommar har Alvin funnits i våra liv i 5 hela år. Herregud vart tog tiden vägen?? Strax innan hans 1 års dag var han med på min student, inte alla barn som varit med på sin mammas student ;) Han var en VÄLDIGT glad bebis, jag pluggade sista året på gymnasiet hemma med Alvin och han kunde sitta bredvid mig i sin babysitter i timmar medans jag pluggade. Där satt han och pratade och var nöjd. Efter det har det varit full fart, sitta still är ingenting för honom. Vilket i och för sig är väldigt skoj då vi också tycker om att röra på oss!
.
Nu är Alvin 4,5år och en väldigt klok kille, bestämd och han har fått ett j*kla temprament. Han har blivit stor känns det som, tänker och funderar och är väldigt bestämd. Dom är ett litet killgäng på förskolan som påverkar varandra otroligt mycket då han kommer hem och säger saker som vi inte vet vad han fått ifrån. Det är allt möjligt dock inga jätte fula svärord men han hatar allt från pyjamas till lax som han alltid tyckt om ;) Hatar det och hatar det, du är inte min kompis mamma jag hatar dig osv. Jag tycker vi har bra ton och språk mot varandra här hemma och svär inte till varandra. Jag och Andreas är ganska lugna och skriker inte på varandra. Men förskolan har även märkt "killgängets" ton och har börjat arbetat mycket med dom. Väldigt skönt tycker jag. Självklart säger man ju fel ord inför barnen själv ibland och kommer på sig efteråt men inga jätte allvarliga som tur är. Förskolan ligger under samma tak som skolbarnen vilket är bra på ett sätt då de större barnen hjälper de mindre, men dom får höra en hel del också. Antar att sådant kommer förr eller senare.
.
Jag varken tror man kan eller vill skydda barn från allt för det kommer för eller senare. Det är väl så små barn små bekymmer, inte för att Alvin är så gammal men man märker att det blir andra "fighter" när dom blir äldre och saker som man funderar över. Jag vill absolut inte att Alvin är dum mot andra men man är också rädd för att sina egna barn ska bli utfrysta och inte få vara med. Tror alla föräldrar försöker göra det bästa för sina barn även om man inte alltid gör rätt. Det finns ingen som gör rätt jämt. Vi läser så mycket litteratur i skolan om barn som gör att jag funderar extra mycket, ibland känns det som man själv gör allt fel när man läser ur vissa böcker ;-)
.
Det har varit mycket små utfrysningar, inte ut av samma barn utan det är olika ibland har Alvin drabbats men även varit med och varit "dum". Sen är det mycket ole dole doff om kompisar och leksaker, han får inte vara med för han är inte min kompis för han var dum osv. Alvins språk gör nog honom osäker också, igår sa han att ett skolbarn sagt att han pratar dåligt fast nu börjar det bli bättre tycker vi alla och dom har språkgrupper på förskolan. Han hade även vågat räcka upp handen på samlingen iförrgår för att berätta vilket han aldrig gjort tidigare.
.
Men han är väldigt omtänksam också vår fina Alvin och kan säga väldigt snälla saker som man blir glad utav. Fast imorse var jag inte populär hos honom utan han hatade dagis och mig och kastade av sig skorna. Jag hade inte tvättat hans "innebandytröja" nämligen :-) Fast jag måste säga att både Alvin och Edvin är väldigt roliga nu och det känns som man kan umgås på ett annat sätt när de blir äldre.
Alvin på julafton 2011
Vet inte riktigt vart jag ville komma med inlägget bara skriva lite, blir inte så mycket om Alvin längre då han är större nu och det känns inte lika självklart att skriva så mycket om honom som när han var bebis. Men kul att kunna gå tillbaka och läsa själv.

Uppdatering sminklådan

publicerat i Mode, shopping
Om vi ska bortse från bare minerals så är Lancomes smink en favorit i min smink låda. Inte det mest prisvärda men väldigt bra smink tycker jag. Har använt både foundation och concealern i några år. Mascaran är hypnose och jag köpte nyligen den nya dolleyes men den var inte alls lika bra som deras andra (tycker jag).

Vilja av stål

publicerat i Alvin&Edvin
Killen med en vilja av stål! En anledning till få kort på barnen nu är 1. att de inte vill vara med och jag skulle aldrig tvinga dem. Inte etiskt rätt och tvinga dem, arbetar med etik i skolan nu ;-) Alvin är väldigt tydlig på om han vill eller ej. Edvin han vill gärna TA kort och blir skogstokig om han inte får. Han får ta kort men det går inte att få tag i kameran sedan så jag brukar bara ta fram den ibland. Fast det är bra med vilja!
.
Själv känner jag att jag kanske börjar bli förkyld igen?! Har inte tid med det nu och brukar klara mig bra. Men det är väl för att jag säger att jag klarar mig som jag blir förkyld. Februari är ingen topp månad.

Finsmakare

publicerat i Mat, recpept

Alvin har inte riktigt tyckt om några flingor eller müsli men så köpte jag dinkelflingor från pauluns med smak av kanel och de gillade han :-) annars är det bara jag som äter flingor, müsli här hemma. Brukar själv äta pauluns eller en ny från axa, func heter den och det är bra innehåll.

5 dagen

publicerat i Mat, recpept

Lite dålig på att uppdatera men det är så mycket annat som ska göras. Fitnessfighten går framåt men gårdagen blev lite fel med träning då det inte alls fungerade bra att träna hemma med två söta små barn som skulle göra samma sak på samma träningsmatta som mig. Edvin ska gärna sitta på mig också. Om två timmar ska jag och Moa på spinning/core sen tänkte jag köra igenom träningspasset också.

Annars tror jag vi blir inne denna söndag är fortfarande -20 men det blir nog varmare under dagen. Skulle vara kul att åka lite pulka kanske.

1 av 28

publicerat i Mat, recpept

Första dagen här. Gick upp kl 5 för att hinna kör igenom träningsprogrammet, det gick bra men konditionen blev sådär. Blev lite hopprep istället för löpning och inte i rätt antal minuter. Lite medvetet då jag fortfarande är förkyld. Men är betydligt bättre än i söndags. Har ätit frukost och är nu mätt, åt mer än vad jag är van vid.