Godmorgon

publicerat i Vardag
Godmorgon! Det var inte så svårt att gå upp idag men när det är mörkt ute ligger man gärna kvar. Längtar tills våren/sommaren då det är ljust när man åker tilll jobbet och kommer hem. Vi ska äta planstek hemma idag istället för att gå ut. Jag orkar inte gå ut och äta, då måste man duscha och fixa sig direkt man kommer hem. Så lat är jag!

Vad gjorde man

publicerat i Mat, recpept
innan man fick barn? Ingenting viktigt kan jag tänka mig för nu vet jag inte vad jag ska göra. Eller jo jag ska nog laga mat. Kycklinggryta tror jag det får bli. Saknar Alvin redan, men måste säga att det ska bli skönt att få laga mat ifred idag. Fast är inte så hungrig men måste ha matlåda imorgon! Äta bör man annars...

Skor

publicerat i Mode, shopping


Fina skor från h&m. Alla skor från h&m är inte skönt men mina kilklackar och tygskor brukar jag inte ha några problem med. Fast när jag tänker efter så får jag skavsår av nästan alla sommar skor i början..

Mormor

publicerat i Alvin
Idag ska Alvin åka till min mamma, hans mormor. Vi ska åka nästan direkt efter dagis om Andreas kommer hem i tid. Sen kommer han hem på lördag igen. Hoppas det går bra nu när han är lite känslig av sig. Men han brukar inte ha problem med att sova borta. Fast nu var det längesen han gjorde det! Imorgon ska jag jobba igen så idag ska vi inte göra något särskilt. Imorgon ska vi antagligen gå ut och äta någonstans, lutar åt bellman.

Jag brukar alltid ta med mig för mycket när jag packar åt mig själv men det är ännu svårare till Alvin! Man vet aldrig hur mycket kläder som går åt. Sen har dom snö där så varmare kläder behövs nog.. Vilka problem.. Ska i alla fall låna med Liams pulka så Alvin får åka pulka för första gången!

Torsdag

publicerat i Tips
Idag har jag varit ute och gått och gick då förbi biblioteket. Lånade bland annat denna. Återkommer med om den är bra eller inte.



(går inte att få bilden större)

Janet

publicerat i Tips
Måste bara säga att Janet i made in sweden verkligen kan sjunga! Hon har sjukt bra röst.
Lyssna här.

Träning

publicerat i Vardag
Idag har jag varit hos poolia på möte. Dom är alltid så trevliga där! Sen blev det en snabb träning, hann bara träna 30 minuter men bättre än ingenting. Men märker nu att jag hade hunnit träna lite längre men får göra det imorgon om jag hinner. Tror vi ska träffa Emma och Liam efter dagis, var ett tag sen nu när vi alla har varit sjuka. Sen ska jag göra potatismos och fiskpinnar till Alvin idag. Han har börjat äta dåligt igen men vet inte om det är för han varit mycket sjuk eller inte. Fiskpinnar brukar han älska så ska se om han äter det!

Tisdag

publicerat i Vardag
Efter dagislämning, frukost och städning så mötte jag upp Xandra för en liten promenad. Trevligt att få lite luft för en gångs skull. Förut var jag och Alvin ute och gick jämt men det får bli bättring när våren kommer. Sen så tog vi en kaffe paus innan vi hämtade Alvin! Då gick jag och Alvin ner på stan och kollade lite. Var ett tag sedan vi var nere på stan men jag köpte inget förutom mössan till Alvin (föregående inlägg) på pop. Sen så var det bara att gå hem och försöka laga middag med Alvin i famnen. Han har kommit in i någon rolig period då han inte alls vill leka själv, inte ens stå på en stol brevid.. Men det går väl över :)

Alvin och kameran

publicerat i Alvin

går inte ihop.. Alvin hatar att bli fotad numera så det är ett projekt att få honom med på bild..


Springer iväg..

Vill inte..

blir arg..

mössan var rolig att prova..

Då kan man dansa!

Söndag

publicerat i Vardag
Åh vilken seg helg detta har varit. Vi har inte gjort någonting, knappt gått utanför dörren och Alvin blir väldigt uttråkad av detta men jag har inte orkat gjort någonting. Sen hade Alvin feber i fredags och fortfarande hosta. Men imorgon ska jag jobba och då blir det dagis igen. Han har busat så mycket idag så jag vågar nog säga att han är frisk!
På torsdag ska Alvin åka till min mamma och komma hem på lördag, så på fredag ska vi nog gå ut och äta. Skulle vilja testa något nytt ställe. Ska bli skönt att få göra något bara vi, det var längesen vi hade barnvakt nu så jag hoppas det går bra för Alvin. Han pratade med mamma, min syster och Janne idag via webbkameran och msn och han blev så ledsen när vi stängde av. Helt galen blev han och skrek, pekade efter datorn! Så han får det nog roligt!

Mini a ture

publicerat i Barn shopping

Kolla vilken fin kofta men jag tycker att det är för dyrt när Alvin växer väldigt mycket. Om det var ett par jeans eller skor kanske jag skulle kunna tänka över det..Eller ytterkläder för det är värt att lägga pengar på!

Brunch, frukost..

publicerat i Mat, recpept

Idag åt vi sen frukost som blev en brunch.. Jag bakade bagels på morgonen som blev goda men inte så fina! Sen hade vi bacon, ägg,smoothie, muffins(!), mer bröd och en massa annat.Vi skippade pannkakorna och tur var det för vi orkade ändå inte äta upp allt. Alvin hällde ur sin smoothie på golvet så det var väldigt rolig start, med flit kan tilläggas. Vi är i alla fall piggare idag och Alvin verkar inte ha feber!

Fredag

publicerat i Vardag
Alvin har fortfarande feber och jag kan knappt andas men annars mår vi väl bra. Hoppas på att Andreas kan komma hem lite tidigare idag, jobbigt att ta hand om en sjukling när man är sjuk själv! Speciellt när Alvin inte vill sova men nu gör han äntligen det. Men förkylning brukar gå över rätt fort och magsjuka är värre så man ska väl vara glad ändå. Vi har inget planerat i helgen som tur är så då får vi vila. Min farmor fyller 65år idag så jag har försökt ringt men hon vill ej svara.. Hoppas ni får en trevlig fredag!

Sjuka

publicerat i Alvin
Kul nu är jag och Alvin sjuka igen, eller jag har ju inte varit sjuk men Alvin har feber igen.. Jag måste klaga lite och säga hur jobbigt det är att vara förkyld! Nu ska jag snart äta lite glass bara,vem vet det kanske botar mig :-) Stackars Alvin får aldrig bli frisk! Funderar på att ringa och kolla om det finns någon dagmamma här i närheten många på jobbet har sagt att deras barn inte alls blev sjuka lite mycket då + att dem ofta har mer tid för barnen..


Ändrade planer

publicerat i Vardag

Det blir jobb i västerås imorn istället men det gör ingenting fördå får jag mer tid till mina älsklingar här hemma! Har nyss varit och storhandlat,vi hade inget hemma så jag kunde inte vänta tills fredagen. Tur är väl det för då är det löning för de flesta = propp fullt ica maxi. Nu hämtar Andreas thai mat till mig han ska nämligen ha kebab.. Alvin hade somnat i Andreas knä så han sover! Ha en trevlig kväll!



Torttumlaren hade gått sönder så nu hänger det tvätt i hela lägenhet, detta är en liten del.. Jag kommer ha en mycket trevlig kväll med all tvätt förutom en paus framför made in sweden!

Träna

publicerat i Vardag
Idag vaknade jag klockan 5 i 6 av att jag hade jätte ont i magen så det var bara att gå upp då.. Fast att jag är ledig. Värken stavas mensvärk. Fast nuförtiden har jag inte lika ont, som tur är. Alvin vaknade inte förrens vid 7 så jag hann vila lite. Men nu är han på dagis och jag har tränat, tvättat och städat lite. Har skrivit en inköpslista inför fredagens handling också, så nu slipper jag göra det i sista minuten som alltid. Imorgon jobbar jag i sthlm så då är jag hemma senare. Måste bara säga att det är väldigt skönt att träna! Ångrar mig aldrig att jag släppar mig dit för vissa dagar är det segt (som idag)..

Tisdag

publicerat i Alvin
Idag har jag jobbat hela dagen och Alvin har varit på dagis. Tror det hade gått bra idag. Han var glad när jag kom i alla fall. Jag märker inte så stor skillnad på honom när han går långa dagar mot korta men han går ju inte länge varje dag. Han blir lika trött hemma som han är när jag hämtar honom. Fast man märker att han förstår mycket mer nu än när han började gå längre dagar. Det går snabbt. Idag sa han hejdå 100ggr och vinkade innan vi kunde gå! Var han och en tjej till kvar. Blev pytt i panna för Alvin idag, vet inte vart vår vecko planering har tagit vägen så det blev något som gick snabbt. Han älskar det i varje fall!

Andra gången

publicerat i Vardag
Så nu har man rört på sig för andra gången idag! Jag och Xandra har varit och tränat. Men vi tog det rätt lugnt. Alla maskiner är upptagna på kvällarna vilket är mindre roligt. Men skönt är det när man har tränat och duschat! Imorgon ska jag jobba så jag måste försöka lägga mig i tid..

Måndag

publicerat i Vardag
Måndag och ny vecka. Alvin är hemma idag men nu är han frisk eller ja lite förkyld då men det är väl dagis barn jämt tycker jag. Men han sov inte så bra inatt så nu när jag är ledig kunde han få vara hemma. Imorgon blir det jobb och dagis igen. Vi har varit ute och gått sen har vi gjort lite situps också, eller jag. Alvin skrattade mest åt mig och skulle hoppa på mig och förstöra allt :-) Ikväll kanske jag ska träna, ska se om Xandra vill följa med.. Nu är det dags för lunch.

Helgen

publicerat i Alvin


Skönt att vara hemma igen även om det är trevligt att åka bort. Alvin har lekt med katter i helgen men han får nöja sig med att göra det borta. Jag tycker om djur men vill ej ha några just nu. Han tyckte dem var mysiga i alla fall fast en rev honom lite. Men den andra var snäll! Jobbigt är det att åka längre bilresor när Alvin inte vill somna. Blir massa gnäll och ingenting duger. Men hem kom vi. Nu ska jag uppdatera mig här på nätet..

Hemma.

publicerat i Vardag
Nu är vi hemma igen från Tällberg och Andreas mamma med familj. Alvin är bättre men har sovit sådär. Jag återkommer ikväll när Alvin sover.

Ljusa jeans

publicerat i Mode, shopping

Jag köpte mina första h&m jeans för någon vecka sedan och dom sitter riktigt bra. Har alltid köpt lite dyrare jenas men h&ms var minst lika bra tycker jag. Skulle vilja ha ett par ljusa också!

Sjukling

publicerat i Alvin

Alvin sover nu men han hostar hela tiden. Tur att vi har host medicin hemma men det är ett projekt att få i honom det. Går enklare om är två. Jag har så tråkigt här hemma, vet inte vad jag ska göra. När Alvin är vaken vet jag dock vad jag ska göra för då vill han bli buren hela tiden.
Vi ska åka till Andreas mamma imorgon men nu vet jag inte hur det blir om Alvin är sjuk. Om han inte får mer feber kanske vi åker. Men det tar flera timmar att åka dit och jag slutar 17 imorgon. Ja det visar sig helt enkel!

Lägenhet

publicerat i Vardag
Nu har vi lagt ett bud på lägenheten i söndags. Vi la 50.000 undern utgångspriset men vi är de enda som lagt än så länge så vi får se om de godtar det. Dom har ett utgångspris som är lägre än vad de betalade. Antar att dem köpte när priserna var som högst. Ja vi får se hur det går. Jag tycker det är svårt när man lägger bud för man tänker hela tiden om det kommer nya bättre lägenheter. Fast ett bud är inte bindande så man kan ta bort det.

Alvin blev sämre igår och fick 39,5 igen och så ärhan jätte förklyd så han är hemma idag också. Idag verkar febern vara bättre! Hoppas det håller i sig! Nu möblerar Alvin om här så bäst jag kollar honom..

Vad ska man göra

publicerat i Om mig

med detta hår.. Nu tänker jag i färg väg. Kanske en toning? Mina slingor är gamla och utväxt syns.

Chili på minuten

publicerat i Mat, recpept

Detta har vi ätit idag. Det är gott och går snabbt! Gott med stekta tortilla bröd, men om man vill ha mer GI kan man ta bort brödet för er som äter GI. För resten får man väl äta? Jag brukar steka tortilla bröden i taco krydda så dem får mer smak.

Vår dag

publicerat i Vardag


Så här ser det ut när Alvin äter frukost!


Sen gjorde jag en milkshake..Men Alvin ser inte så glad ut men han gillade den!

Ibland blir man bara trött..

publicerat i Alvin
Idag mår Alvin bättre men nu är han i det jobbiga stadiet mellan sjuk och frisk vilket ofta betyder gnäll! Han har gjort allt som jag inte tycker om idag. Försöka klättra upp på bordet och stolarna (vilket han försöker varje dag menmen), slagits lite, kastat sig på golvet och skrikit, vägra sova (tog låång tid) och bara gnäll gnäll.. Fast jag tycker synd om honom men behövde skriva av mig lite.. Allt är inte en dans på rosor med barn men man älskar dom lika mycket för det! Nu ska jag duscha medans han sover!

Design

publicerat i Tips
Är det någon här ute som är bra på att göra om blogg designer, eller vet någon? Säg då gärna till.. Ja betalar om det behövs. Är trött på min fula design!

Söta

publicerat i Om mig
Alexandra har gett mig en utmärkelse!

Blev jätte glad, tack! Nu blev jag lite piggare och gladare!

Jag skulle kunna skicka vidare den till många men väljer några som jag läst länge och gör dagligen(och som skriver om sina barn ofta,var en mamma utmärkelse)
Tillbaka till Alexandra
FruSofie med sin söta Alexander!
Kristin med sin Nova
Engla
+ många fler!



Alvin är sjuk.

publicerat i Alvin


Min söta lilla bus kille är sjuk. Han fick feber igår när han kom hem från dagis. Han hade säkert haft lite där med, för dem sa att han bara hade settat i deras knä hela dagen! Inte likt honom. Men de hade inte ringt så det visste jag inte då. Sen följde Alvinmed mig på möte hos poolia och det gick bra men jag märkte att han inte mådde bra. Nu är den högre igen (39,5) så jag hoppas den går ner imorgon. Jag har jobbat idag så Andreas fick komma hem till Emma,pappa och Liam imorse til Andreas möte var slut. Tack! Liam har också feber, tur att vi bor nära! Nu är jag ledig tills fredag så då ska han väl bli frisk!

2008

publicerat i Tillbaka blick
Årets resa: Gjorde inte så många resor men Barbados helt klart! Vill gärna åka till något närliggande och liknande land igen!
Årets film: Äsch det vet jag inte. Året mest blogg omtalad måste vara sex and the city?
Årets teveserie: Gossip girl, Desperata husfruar, Greys!
Årets musik: The script bland annat..
Årets bok: Leila bakar!
Årets grej: Körkort och jobb!
Årets jag/Alvin: Var duktig på att träna och äta nyttigt innan december kom. Glad över jobb och körkort! Tog studenten och var hemma med Alvin samtidigt! Alvin började dagis och blev en annan liten kille. Mycket större och förstod mycket mer. Vi flyttade in här i feb/mars och nu letar vi lägenhet igen! Denna gång något som vi vill bo i länge.
Årets nyåslöfte: Har väl inget direkt nyårslöfte men ska komma igång med träningen och vi ska inte äta så mycket ute mat! Varken luncher eller middagar förutom någon gång då och då. Ska försöka spara massa pengar också!

Hemmafru..

publicerat i Vardag

Känner mig nästan som det. Nu har jag varit och tränat, duschat, gjort en fiskgratäng, gjort en bulgursallad med tonfisk till lunch, städat ur hela skafferiet och nu ska jag dricka kaffe sen göra mig ordning. Ska på möte hos poolia kl 14. Tänkte ta med Alvin och det går nog bra. Ska fylla i en reseräkning. Det var så skönt att träna! Fast jag tog det lite lugnt. Det måste vara 3-4 veckor sedan sist så nu är det nya tag. Imorgon blir det nog vila för jag jobbar om jag inte orkar ta mig upp och gå dit till kl 6 men jag tror nog inte det!


Någon som har några bra recept? Ska skriva veckomatsedel ikväll tänkte jag..

Söndag

publicerat i Vardag
Idag har vi varit på visning. Xandra kom hit och vaktade Alvin men han sov hela tiden. Tack för hjälpen! Alvin hade nog tyckt det var roligt att träffa X om han hade varit vaken. Men det blir fler gånger. Lägenheten var helt okej. Vit kök från ikea (03), okej tapeter och golv. Men duschrummet och badrummet skulle behöva fräschas upp. Vi får se om det är några andra som lägger bud. På tisdag ska vi kolla på denna. Den är jätte fin men Alvins rum är nog för litet. Men vi ska kolla först! Vi har varit hos Andreas pappa som fyllt år, vi fick en väldigt smarrig morotskaka ut Leila bakar. Min favorit bok :-) Jag körde dit så nu har jag kört min första långa resa.


Oj såg nu att bilden är suddig! Alvin dansar..

Mitt jobb

publicerat i Om mig


Här är mitt skrivbord och jag har fönster till Carin! Det är bra slipper jag gå så långt om jag behöver hjälp :-)I vanliga fall har jag inte headsetet på mig för nu satt jag i service desk. Jag brukar inte svara i telefonen. Det känns att man inte är van att jobba tre dagar i sträck. Jag var trött igår men det är roligt!

Lördag

publicerat i Vardag
Nu har jag och Alvin nyss kommit in efter en promenad och vi har lekt ute lite. Blött var det för nu smälter snön bort. Då kan det lika gärna bli vår tycker jag. Det är inte lika roligt att gåpå vintern tycker jag för det är så jobbigt med alla kläder. Innan vinter gick vi nästan varje morgon. Men på måndag ska jag träna igen! Nu blir Alvin sur här.

Ett år sedan

publicerat i Alvin

Var Alvin så här liten (februari). Tänk vad tiden går fort! I sommar fyller han 2år. Det har inte alls ringt många idag och jag har redan sorterat all post så nu väntar jag på nya samtal om det kommer några. Tror fredagar brukar vara rätt lugna. Vet inte riktigt vad jag ska göra nu men jag får kolla hemnet igen. Jag brukar aldrig surfa runt på arbetstid men nu har jag inget att göra och min uppgift idag är att svara i telefonen och det gör jag. Kommer inte sitta vid datorn när jag kommer hem iaf en sak som är säker :-)

Fredag!

publicerat i Vardag
Godmorgon fredag! Jag kom hit lite tidigare idag för jag åkte med Andreas så jag slapp cykla men nu måste jag väl gå hem antar jag så det skulle varit bra om jag hade cyklat. Har gjort den sista ordern som jag hade sparat tills idag så nu väntar jag på att någon ska ringa sen på posten så jag får lite mer att göra. Alvin blev ledsen idag när jag lämnade honom, han hade blivit det igår med när Andreas lämnade. Men han har varit hemma i över 2 veckor med oss så jag antar att det beror på det. Hon sa i alla fall att det går över så fort vi gått. Jag hoppas på det! I helgen ska vi på middag hos Jonas&Emma sen på söndag ska vi på visning och hem till Andreas pappa som fyllt år. Ska bli roligt att gå på visning och jag hoppas inte så många kommer :-)

Har inga nya bilder på datorn här så jag tar en gammal.




Du som frågade

publicerat i Om mig
Du som frågade om mitt jobb förra veckan för att du var intresserad av att läsa ekonomi kurser, jag svarade och skrev att du kunde maila mig men du kanske inte sett den? Iaf så har jag inte struntat i kommentaren. Mailar hellre så kan jag berätta lite mer!
[email protected]

På jobbet

publicerat i Vardag
Sitter på jobbet nu. De andra åkte för lite mer än en timme sedan. Telefonen började ringa på en gång. Men tror några problem blev lösta. Dock inte jag som löser bara skriver ner och skickar vidare. Det är roligt att jobba och tur är väl det för det kommer man göra den största delen av sitt liv. Så ni som inte tycker om att jobba borde nog fundera på att byta medans man har chansen! För annars mår man nog inge bra.. Om man jobbar där man inte trivs alltså. Svammel svammel nu ska jag jobba vidare.

Nytt rum?

publicerat i Alvin

Alvin behöver nytt rum. Visst kan man göra det bra i hans rum nu men vi har nog ingen lust när vi inte ägerdenna lägenhet. Sen skulle det inte skada om rummet var lite större. Nej nu ska jag sluta tjata om det. Men lägenhet kommer jag inte sluta tjata om förrens vi hittar någon :)

Jag tänkte

publicerat i Vardag
träna idag men jag orkade inte ta mig till gymmet. Har varit uppe sedan 5 och kom hem någon gång vid halv 19,blir lite längre dagar när jag inte jobbar i Västerås men det är inte så ofta och jag tycker det är roligt att vara på båda kontoren. Förstår inte hur de som jobbar heltid, har fler än ett barn (eller barn överhuvudtaget) hinner träna, laga mat, träffa familj/släkt/vänner och allt annat man ska göra. Men jag hoppas jag får en heltids tjänst inom 2år. Räknar inte med att det kommer bli så lätt att få det de här året. Sen vill jag inte sluta där jag jobbar nu. Hoppas på att det blir längre än 5-6mån. Vi såg en så snygg lägenhet idag! Men den är också liten,det är en trea men Alvins rum skulle vara så litet + köket. Tok fräsch i alla fall! Men ganska enkelt att göra själv med tapeter, golv och lite spottar.. Sen nytt kök och badrum (inte lika enkelt och billigt).Vi kanske ska kolla på den i alla fall nästa tisdag, visingen är öppen. Kolla kan man alltid, verkar komma ut ganska mycket nu efter jul och nyår. Säker mer till våren så vi hittar nog något någon gång!

Jobbat

publicerat i Vardag

Försökte ta kort på mig och Alvin imorse men varje gång kortet precis var klart så tog Alvin tag i kameran. Blir därför suddigt. Jag fick upp 5 imorse och väckte Alvin med välling vid 6. Här har han klätt på sig mössan själv! Han kanske hade bråttom till dagis! Imorgon ska jag jobba til 17 istället för 15 och på fredag hela dagen. Jag ska vara där helt ensam för de andra ska på kick off. Ska bli roligt att få jobba lite mer. Men jag ska sitta i service desk som det heter och vidarekoppla de som har data problem. Är ju inte så teknisk av mig :-) Men det går nog bra. Sen var det där med att larma på och av också..

Ellos

publicerat i Inredning

En sådan här stege/hylla vill jag ha sedan. Fast Andreas säger att man inte köper en sådan utan bygger! Finns hos Ellos.

La Redoute

publicerat i Mode, shopping
La Reodute har fått in vårnytt! Söt jacka för er som har flickor! En söt tröja till Alvin.

En kofta till mig.. Sen vill jag ha vitt påslakan!


Fast jag ska inte shoppa bara titta :-)

Helg igen

publicerat i Vardag

Så var det helg igen! Men imorgon jobbar jag igen ska bli roligt. Ska ta tåget till Enköping sedan åka med Carin därifrån till sthlm. Andreas är ledig idag så han och Alvin sover. Båda somnade när jag låg och läste en bok. Alvin har kommit på att han ska ha sina fötter inlindade i mitt hår när han vill sova. Men jag tog mig loss.

Banken hörde av sig igår och vi fick i alla fall låna som vi egentligen visste. Men nu måste man betala kontantinsats på 5-10% när det är lågkonjuktur så vi får spara ihop till det beroende på vilken lägenhet vi köper. Andreas har en del men vi måste spara rätt mycket + att vi vill köpa lite nya möbler. Men man får ta lite i taget. Lägenheten vi kollat på kostar ungefär 700.000 så då blir det väl nästan 70.000 vi måste spara ihop. Men hon sa att eftersom vi inte har några anmärkningar och så,så kanske vi kan spara ihop till 5% istället för 10%. Ja först måste vi hitta en lägenhet!
Blev lite svammel här men så kan det vara ibland.

Recept

publicerat i Mat, recpept
Sitter och försöker komma på vad vi ska äta i veckan. Ska handla imorgon. Då tittar jag alltid in hos Sofie för där finns det alltid massa goda recept att låna lite! Blev sugen på en god stark kycklinggryta med curry..

Ej sova

publicerat i Alvin
Alvin har lagt om sina sömn rutiner lite. Han vägrade sova både igår kväll (tog 2 timmar,brukar ta max 10min) och idag när Xandra&Emma var här. Nyss somnade han i vagnen och sover nu i vår säng. Jag blev så irriterad idag när han skrek och blev arg för att han inte fick komma upp ur sängen. Var nog inte så roligt sällskap till min stackars gäster!  Men det var trevligt att ni var här :) Ovant att han protesterar när han ska sova. Han har haft perioder då och då. Men vanligast somnar han 19, sover hela natten och vaknar mellan 6-9 någon gång. Skönt! Men allt är inte lätt med barn men man glömmer fort bort det jobbiga! Kul att träffa Emma igen var ett tag sedan. Xandra har börjat få en pytte bebis mage. Ska bli roligt när den växer!


Jag har inte hunnit bädda rent sängen,som jag började med imorse..

Igår kväll var han glad i alla fall :)

Söndag

publicerat i Vardag
Så var ännu en helg snart förbi. Känns dock som det är helg fram till onsdag. Då jobbar jag igen och Alvin börjar på dagis efter sjukdom och ledighet. Jag jobbar ons-tors denna vecka. Ska bli skönt att jobba två dagar på raken och att alla helger är slut även om det är roligt att alla är lediga ihop.

I lördags kom min mormor och morfar ner så vi åt lunch och fikade lite. Sen gick vi över till pappa, Emma och Liam och där var farmor,farfar + min faster och hennes familj. Dom har åkt till Thailand nu. Jag är inte avundsjuk :-)
Idag har mamma och Janne varit här och vi har varit och kollat på ett matbord men vi vill ha svarta skinnstolar, på dessa var det bruna. Var även till mio en sväng men såg väl inget speciellt. Tycker dom ibland har överpriser mot andra liknande möbler. Fast kanske bättre kvalité? Ikea har vi också besökt idag.. Nu hör jag Alvin som inte vill somna!! Han har börjar sömn vägra lite..Han brukar alltid vara super lätt att natta annars..

Vi har klippt Alvin lite!


Fint väder

publicerat i Vardag
Idag har det varit fint väder. Vi var ut och mötte Xandra innan lunch och gick i en timme. Alvin somnade och sov 45 minuter vilket inte var så bra för på eftermiddagen blev han väldigt gnällig. Han brukar sova mycket senare än kl 10.


Städa lite innan vi ska gå ut..Ull kläderna fick komma till användning!

Var inte så kallt ute som jag hade trott men vi hade klätt på oss bra också!
Nu har vi hittat en till lägenhet som vi ska kolla på, på nordanby äng för er som har en koll på Västerås. Lite närmare där vi bor nu och en större trea. Inte riktigt lika fräsch men om vi renoverar lite själva så stiger förhoppningsvis värdet! Får se, båda är bra...

Anledningen

publicerat i Alvin
till att Alvin aldrig kan lämnas ensam en sekund i alla rum utom hans.


Han hittar på nya saker hela tiden. Han vet att >Liam bor rätt äver så han vinkar och pussar på fönstret. Men nu väntar han på att Andreas ska komma hem.

Fredag

publicerat i Vardag

Jag vet inte vilken dag det är när man bara är hemma. Men idag är det fredag i alla fall och Andreas jobbar. Jag hoppas han får tag på banken idag! Jag och Alvin ska snart ringa och väcka Xandra sen ska vi nog ut och gå med henne. Men det är -10 grader här idag så jag vet inte riktigt vad jag ska ha på mig. Alvin har ju bra kläder som tur är. Men nog är det kallt för honom med. Han får så mycket tårar i ögonen som rinner när det är kallt så vi kanske går när han ska sova. Nu äter vi frukost och Alvin äter vanilj yoghurt och säger mm mm mm så jag antar att han tycker om det!



Alvin säger hej!

Bilder

publicerat i Om mig

Glömde ta kort på nyår men tog några bilder innan vi åkte. Jag glömmer jämt av att vi har kameran med oss.


Nyår

publicerat i Om mig
Igår firade vi nyår kombinerat med julafton hos Andreas pappa. Dom har varit på Barbados över jul så vi har inte träffat dem på ett tag. Alvin röjde runt och spexade sig hela kvällen. Han var vaken till 23 då åkte vi hem för han blev så trött. God mat fick vi så alla blev mätta. Alvin älskade vaniljvispen och sa mm mm mm hela tiden. Alvin fick några leksaker, böcker, ett garagare med bilar+ lite andra saker. Garaget har vi byggt ihop och det gillade han när bilarna åkte ner. Vi fick några fina tvålar från klockargården och ett jätte fint bestickset ett väldigt fint med 12delar av varje. Milano heter det tror jag. Det roliga med det är att vi har kollat på fina bestick set länge nu och så fick vi ett! Dom visste inte om att vi ville ha ett så det blev vi glada över. Nu har vi lite fin bestick också! Inte bara ikea.
Jag tycker nyår är rätt överskattat men igår var det trevligt. Vi sköt raketer också och Alvin gillade dem. Han blev verkligen inte rädd. Han sov sig igenom natten med alla raketer också!

2009

publicerat i Om mig

Så var det 2009 då. Undra hur detta året blir, 2008 var ett väldigt bra år. Men 2009 ska bli ännu bättre hoppas vi på. Jag hoppas på att vi hittar en lägenhet, flyttar, får en soligare sommmar, åker utomlands och att jag får ett fast jobb. Gärna där jag jobbar nu men det vet man ju inte. Inga nyårslöften här men jag ska försöka träna mer nu när vi alla är friska.

Just det ett slags löfte har vi. Vi har ju bestämt oss för att köpa en lägenhet men sen vilken och när det blir vet man inte så nu ska vi försöka spara så mycket pengar som möjligt tills vi flyttar, så vi kan köpa nya möbler. Vi ska ha "köpstopp", inget annat än räkningar och mat. Matkontot måste vi också spara lite på för vi har ganska högt för 2 pers + en liten. Några undantag finns, som om Alvin behöver något måste han få det och om det är något speciellt.
Svårast för mig är nog tidningar kanske, kläder har jag så det känns inte så svårt att inte köpa. Har lite kvar på presentkorten också. För Andreas är det garanterat ute lunch på jobbet och här hemma. Vi äter ganska mycket ute luncher och köper hem mycket mat. Får se om vi klarar det. Vi har räknat ut att vi kan spara ganska mycket. Jag har hittat en nya soffa som jag vill ha. En med divan. Sen skulle vi vilja ha ett stort matbord. Om vi skulle köpa den vi tittat på måste vi ha gaderober för det finns inte en enda. Inte ens städskåp.