Så gott

publicerat i Mat, recpept


Är så sugen på en ben&jerry glass men Andreas vägrar köpa åt mig. Det finns nämligen inte på lilla ica och jag orkar verkligen inte cykla så det blir det bara bilen kvar. Eftersom jag inte har körkort måste Andreas åka. Men han vill inte. Suck ;)

Söndag

publicerat i Vardag
Seg dag det har varit idag. Fast vi har hunnit med en massa. Kollat in marknaden, städat, varit ute och gått med Emma och Jonas, vecko-handlat, varit på ikea, ätit tacos och nu sover Alvin.
Snart ska jag kolla på kalla fakta med Arboga mamman, om v i orkar se det. Gillar inte när det handlar om små barn.

Nu ska jag betala en räkning.

Lördag

publicerat i Vardag

Tog en liten data paus.. Sitter rätt mycket här så ibland är det skönt att inte göra det. Igår var jag på lunch med en av alla Emmor sen på kvällen åt jag middag med Xandra. Sen var det meningen att jag skulle med henne och en kompis ut men jag fick konstig mag värk så jag åkte hem. Men är pigg idag så det känns skönt. Vi ska på 14års kalas idag, Andreas lillebror fyller år.


sweet heart..


Bakade lite i torsdags..

Fy

publicerat i Vardag
Om detta hade varit mitt barn så hade jag verkligen inte varit så glad...Stackars barn!

Ett napp

publicerat i Om mig

Idag ringde jag posten och dom tog faktiskt mitt nummer och namn. Han sa att han troligtvis hör av sig. Men man kan nästan aldrig bli fast anställd där utan isåf blir man ring vikarie. Alltid något. Få se om de hör av sig. Alltid roligt att de tog nummer i alla fall. J a g v i l l h a e t t j o b b !

Problem

publicerat i Vardag
Vi börjar få ett problem.. Alvin har börjar krångla med maten och det verkar inte gå över. Han som alltid ätit bra till för någon vecka sedan. På dagis äter han bara grönsaker och frukt. Här hemma äter han ju lite men knappt någonting till lunch och middag. Det går säkert över men det är lite jobbigt ändå för han blir så trött när han äter dåligt. Barn i Sverige svälter knappast iaf.
Någon som har barn som inte äter så bra??

Om 40 minuter så börjar Alvin dagis så det är väl bäst att sätta lite fart innan han blir trött.. Han vaknade vid halv 6-6 imorse..

Onsdag

publicerat i Vardag
Idag gick det mycket bättre att lämna Alvin. Tror inte han grät! Bra bra.. Jag har varit och tränat också och nu äter jag lunch här. En sak som är väldigt skönt även om jag saknar Alvin är att få äta lunch helt ifred. Inte någon hemma som kan störa mig :-) Ja förutom posten som kom nu. Alvins namnlappar kom nu så jag ska märka hans kläder lite senare.

På fredag kanske jag och Xandra ska ut och äta.. Ska bli trevligt.

Känsligt

publicerat i Vardag

Alvin hade sovit bra på dagis! Från 12:10 till 13:45. Inte lika länge som han sover hemma men det kan man inte räkna med att han gör på dagis heller! Men han är så känslig hemma efter dagis. Gråter för ingenting och vill inte vara hos någon annan.. Mamma kände ju inte igen han. Eller jo klart hon gjorde men han är inte lika framåt. Men det går nog över när han vänjer sig lillgubben!

Nu ska jag snart kika på Big Shots..

Morning

publicerat i Vardag

God morgon.. Alvin sov lite längre idag så han kanske blir piggare på dagis.. Hoppas det! Idag ska han sova där. Blev lite uppskjutet eftersom han blev sjuk förra veckan. Hoppas det går bra att sova där. Han är inte så svår sövd men man vet aldrig när de sover på madrasser på golvet. Men jag tror det går bra!
Mamma och Janne kommer idag också. Janne har köpt en ny jobb bil på Andreas jobb som han ska hämta. I veckan tror jag vi får vår nya bil också! Spännande. Fast vi får ta en demo bil som gått några 100 mil eftersom  än beställd bil inte hinner komma. Det tar ju månader. Men Andreas ska få beställa en på en gång tror jag. Inte för att jag bryr så mycket om bilar men alltid kul med nya :-)

Nu ska vi klä på oss för dagis!

Fy

publicerat i Vardag
Usch vad Alvin har varit jobbig på eftermiddagen/kvällen.. Bara gnäll! Eller ja lite skrattade vi också! Han kändes nog lite jobbigare för jag har huvudvärk. Har ätit lite dåligt idag och då får jag direkt huvudvärk. Men vi hade inget hemma men nu har vi storhandlat och tvättat. Skönt att ha gjort det denna vecka.

Nu har jag klagat av mig lite!

Onödigt

publicerat i Tips
Vad är egentligen vitsen med att måla dit ett märke?

Update: Förresten när jag ändå läser så läste jag precis detta! Jag som sa innan sommaren att det dröjer nog inte länge innan rix fm sänger tv som the voice..

Dagis kille

publicerat i Alvin

Nu så är Alvin hemma och allt som det ska.. Hihi.. Fast han sover just nu. Det hade gått bra idag, lite ledsen hade han varit sedan hade han fått leka i sandlådan så det hade han tyckt om. Men han hade inte ätit så bra (potatisbullar, bacon och lingonsylt). Förstår honom, jag gillar inget av det :-) Nej men det är bra att han får äta sådan mat på dagis för här hemma blir det inga potatisbullar. Men han har faktsiskt börjat krångla lite med maten så plocka ur den ur munnen jämt. Igår åt han nästan ingenting. Hoppas hans matlust kommer tillbaka snart.

Godmorgon

publicerat i Vardag

God morgon eller ja lunch tid nu. Men imorse fungerade inte blogg så jag struntade i det. Alvin är på dagis nu. Han blev ganska ledsen när jag gick men han somnade på vägen dit.. Inte så bra kanske.. Idag skulle han äta lunch där så jag ska hämta han om en stund.
Jag cyklade till gymmet efter jag lämnat Alvin. Så det var duktigt gjort av mig. Senare idag ska vi nog ner på stan och träffa Xandra. Sen har vi tvätt tid också..


Ska ni göra?

Glömde visst

publicerat i Om mig

Glömde visst säga att vi firade 3år den 19/8. Känns som vi har varit tillsammans längre (på ett positivt sätt). Har ju hänt en del. Alvin tex :)

Godmorgon

publicerat i Vardag

Lördag morgon och vi är pigga och glada. Alvin är frisk verkar det som. Busig är han då och då räknar jag honom som frisk :) Nu ska vi ut och gå säger Andreas så vi kan köpa frukost. Måste verkligen handla. Lika bra att klä på sig då...
Hoppas ni får en bra lördag!

Nya skor

publicerat i Mode, shopping

Beställde dessa för ett bra tag sedan. Sen iförrgår skulle jag byta storlek så nu tar det ännu fler veckor.
H&M har alltid långa leveranstider.. Bara de kommer innan vintern så ;)

Feber

publicerat i Alvin
Alvin är sjuk, han fick feber i onsdags när han hade sovit sin lunch nap.. Igår var det värst och det är synd om han stackarn. Idag har han runt 38,5. Äter gör han ju inte heller.. Igår levde han i princip på välling. Men det är som tur "bara" feber så det går över. Många på dagis är sjuka så det är inte så konstigt att Alvin blir det. Lär inte vara sista gången den här hösten :)
Andreas jobbar idag till lunch. Måste få undan allt innan 1 september.

Nej nu gnäller Alvin har bredvid mig..

Lite bilder

publicerat i Alvin
Eftersom jag är dålig på att lägga in bilder på datorn så kommer det några nu..


På dagis..



Sötnosen!

Alvin busar lite.. Med sin förstora hard rock café tshirt.. Ett par tights och ett skärp i midjan där så ;) Hhaha nejdå..

Present

publicerat i Alvin
Vi har varit hemma hos Jonas och Emma på middag. Alvin fick en försenad present, nämligen ett släp till sin bobbycar + lite kläder. Väldigt snällt :)
Alvin satt sig direkt själv därbak.



Vi har köpt höstskor till Alvin från kavat idag också..


Två timmar

publicerat i Vardag

Bild från Alvins 1års dag (tror jag)

Idag har Alvin varit på dagis i två timmar själv. Andreas lämnade honom vid 9. Idag har dem varit ute. Han hade varit lite ledsen men det hade gått över snabbt. Han var inte ledsen när vi kom iallafall. Skönt det.
Vi var ute och gick under tiden. Skulle egentligen tränat men har träningsvärk sedan igår.
Undra vad vi ska hitta på resten av dagen..

Jobb

publicerat i Vardag

Andreas har nu skrivit på papperna på sitt nya jobb! Fick bra lön och förmåner. Jätte kul. Är stolt över honom som är chef så ung :)
Här i Västerås får man ha barnen 5timmar på förskola om man är arbetslös/sökande, det är alltså inte max 15timmar.. Så Alvin kommer gå 9-14. 

Nej nu ska jag se singelmammor på 2an..

Måndag

publicerat i Om mig

Det går bättre och bättre för Alvin på dagis. Han blir ledsen när jag lämnar sen går det över snabbt. Men han blir så trött vid halv 11 tiden men han vänjer sig ju. Imorn ska vi lämna en timme sen på fredag går han på riktigt från 9-14. Han kommer gå den tiden tills jag får ett jobb sen får vi se hur vi löser det. Bra tid i början för honom. Hoppas han slipper gå allt för långa dagar sen.
Idag fyller Andreas 24år också! Han vill inte fira säger han, han tycker han börjar bli för gammal för sådant. Hehe. Men hans pappa med familj kommer idag och igår var hans mamma med familj här. Jag tyckte vi skulle ha kalas menmen..

Kommer ni ihåg förut när jag skrev att det hände en bra sak för Andreas? Iallafall så handlade det om hans jobb. Han kommer antaligen byta jobb. Han har fått det men han är på förhandlning om lön och sådant idag. Så vi får se om han skriver på men det tror jag. Han kommer arbeta på samma företag men i Eskilstuna och han kommer bli service marknads chef! Alltså vara chef över hela verkstaden + massa lager mm.. Jätte kul att de erbjöd honom det jobbet! Men han kommer arbeta 8-17 varje dag och det tar minst 30 min hem. Så han kommer aldrig hinna hämta på dagis eller umgås så mycket med Alvin på veckorna så därför tvekade han lite i början. Men man får oftast inte en sådan chans flera ggr. Sen är det ju ett krävande jobb för alla klagar hos honom, han ska löneförhandla med alla hans anställda. Se till att de går med vinst mm.
Nu förhandlar de om lön och förmåner. Tjänstebil får han. Så han kommer få en ny bil varje år ungefär. Fast man får ju betala skatten själv så det kostar ju ändå. Diesel betalar dom med men skatt på det med ju. + att det är jäkla massa skatt när man tjänar över en viss summa.. Fårse hur det går när han kommer hem!

Måste ha

publicerat i Mode, shopping
Jag måste ha en ny väska. Den ena luktar skunk inuti. Vet inte hur det kommer sig men den gör det iallafall. Har inte hittat någon bra. Jag gillar stora väskor.


Något liknande denna fast en svart..
Den är från la redoute.

Bild!

publicerat i Om mig

NU äntligen kan jag lägga in bilder. Fast nu är jag lite trött.
Var uppe sex imorse och var på gymmet kvar över. Bra gjort va!

Duktiga killen

publicerat i Vardag
Det går inte att ladda upp bilder.. Knasigt..

Idag var Alvin duktig på dagis. Vi sa igår att det nog går lättare om en av oss följer med till dagis så idag gick jag och Alvin ensamma. Var där vid 9 redan sen så efter en kvar gick jag och då hade han inte sagt nått sedan hade ett annat barn blivit ledsen då hade Alvin blivit ledsen också. Men efter en stund gick han ner för att leka sen kom jag tillbaka. Så det går bra nu.
På måndag ska vi lämna en halvtimme. Jag ska på dubbel körlektion så Andreas ska vara där då.

Torsdag

publicerat i Vardag

Idag har vi mest tagit det lugnt, var till coop en sväng och när vi skulle gå hem så blev det världens spöregn. Försökte ta skydd vid ett träd men det gick sådär..
Vi var på dagis med Alvin på morgonen också. Han är piggare idag. Det gick bra på dagis han blev glad när vi kom dit och sprang direkt iväg men när vi skulle gå iväg 15 min så hade han blivit jätte ledsen efter 5 min. Han kom väl på att vi inte var där längre. JAg tycker inte det är så jobbigt när han blir ledsen för att vi inte är där för jag tror de flesta barn blir det. Det går nog över när han börjar vänja sig. Imorgon ska vi komma kl 9 istället så det är piggare när vi ska gå ifrån och kunna stanna kvar en stund när vi kommit tillbaka så de inte behöver gå ifrån dagis ledsna. Annars verkar han tycka om dagis för när vi är där leker han bara med barnen och fröknarna.


Nu ska jag kika lite på tv..

Kanske sjuk

publicerat i Vardag
Idag gick dagis lite mindre bra på slutet. Alvin har varit hängig och haft på gränsen till feber men han var pigg imorse så vi gick till dagis men han var inte sig själv och lite ledsen. Sen när vi kom hem så somnade han direkt jag hade gått till gymmet sa Andreas och sov flera timmar. Men sen var han sig själv igen så om han är pigg imorgon går vi till dagis. Två dagisfröknar + min lillebror är sjuka så det går ävl något..

Letar fortfarande jacka, kanske blir en kort duffel..

Söta

publicerat i Tips
Eftersom ni är så söta kan ni väl blir värvade av mig på gratisbio där man kan samla poäng och få biobiljetter eller presentkort! Ni får läsa mer själva..

http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=16402

Tack ;)

Igen

publicerat i Vardag



 

Dålig på att skriva igen. Men det är så mycket annat som vi gör nu när Adde har semester och Alvin börjat inskolning på dagis som går super bra. Vi har inte börjat med att gå ifrån än ska nog göra det en stund imorogn. Men han bryr sig inte om oss. Stora killen nu ju!

Idag har vi varit på stan och kikat lite. Måste ha en höst jacka, men borde väl egentligen spara pengarna men en jacka måste jag ju ha i vilket fall. Men hittade ingen. Ska ner på stan i slutet på veckan och söka jobb tänkte jag. Det är verkligen inte så enkelt som man kan tro att få jobb.
Förresten så har jag börjat tränat igen! Skönt!


Alvin - Kläder

publicerat i Alvin
Eftersom Alvin snart börjar riktigt på dagis så behöver han lite nytt. Fast vi har nog det mesta. Gummistövlar, vantar, galonvantar + mer dagis/regn vänliga skor.


Om han hade varit nyfödd = ligga i vagnen i vintern skulle han fått denna från molo tror jag.

mer Göteborg

publicerat i Om mig
Vi hade två göteborgs fantaster med oss alltså Jonas och Emma. Dom gillar göteborg mycket. Jag är nog mer för stockholm tror jag även om jag gillar götet med. Alvin var väldigt snäll hela bilresan annars brukar han inte gilla att åka bil längre tyvärr..

Mariestad, smakar burgare för första gången. Nu ska han smaka ALLT vi äter..

Fixar lite..

På stan

Ny mössa från Granit. Sen sista dagen åt vi lunch på hard rock café.

Fick nya jeans från pop + en tröja och en mössa..
Sen ett par skor från Zara och en väst..

Magnus Uggla uppträde!

Liseberg

publicerat i Om mig
Lite bilder från liseberg vill ni kanske se.

Alvin gillade att åka mini kaffekopparna eller vad dom nu heter..

Jag, Emma och Jonas åkte flumride. (Andreas gillar inte karuseller, tråkigt tycker han).

Vi vann några saker..

Dagis, förskola

publicerat i Alvin
Alvin har börjat på dagis eller förskola som det heter nuförtiden. Jag har aldrig gått på dagis eller hos dagmamma. Mamma jobbade kvällar när vi var små och Janne på dagen så vi var hemma. Ja till Alvin då. I torsdags började han. Det går bra än så länge är det en timme och vi är med. Nästa vecka ska vi nog börja gå ifrån. Han bryr sig inte om oss direkt utan leker mest själv. Stora killen nu!

Snabbt

publicerat i Om mig
I söndags kom vi hem från mamma och åkte till Jonas och Emma på middag. Dom skulle åka till göteborg på måndagen och ville att vi skulle följa med så det gjorde vi. Kom hem nyss. Åkte hem och packade om. Vi åkte i samma bil och bodde bredvid varandra på hotell liseberg heden. Så vi har gått på stan och liseberg. Väldigt roligt.

Men nu är vi trötta och ska vila lite.

Fredag

publicerat i Vardag
Känner mig seg och slö, kanske beror på värmen men jag älskar ju värmen. Funderar på att åka till mamma i helgen, hon fyller år på söndag och Andreas tycker det är skönt att vara där. På torsdag börjar Alvin dagis så det blir inte så mycket åka bort på denna semestern. Andreas får semester idag nämligen. I 3 veckor.

Usch jag vet inte vad jag vill jobba med eller göra i framtiden. Just nu vill jag ha ett jobb, skit samma om det är på donken eller okej mc donalds vill jag inte jobba på men annars är jag öppen för det mesta..


Stora killen som snart börjar dagis!