Edvin, snart 10 månader

publicerat i Edvin
Nästa fredag blir jag 10 månader!

Edvin leker hund :-)
Nu har jag lärt mig hur man tar sig upp från liggande till sittande!
.
Nästa fredag blir Edvin 10 månader! Snart är han 1 år och ingen bebis längre. Känns väldigt konstigt, kommer kännas ännu konstigare när jag har två barn här hemma som springer omkring. Han väger bara ca 7,4kg så han känns väldigt liten för att vara 10 månader men följer nu sin egen kurva! Han kan nu ta sig upp själv till sittande, reser sig ibland mot vissa saker/möbler, ålar sig bakåt, ta sig upp i krypställning men kryper inte iväg än.
Äter gör han men inga mängder. Han äter inte ersättning längre på dagtid, ibland på morgonen annars bara på kvällen när han ska sova/natten. Gröt är det som oftast går i. Burkmat går men inte mer än en halv burk om ens det. Han har precis börjat intressera sig mer av vår mat och får plocka själv med den när vi äter. Det mesta hamnar på golvet men tänker inte tvinga i honom någon mat för att bli matad med vår mat vill han inte. Välling är inte heller något han gärna äter.
.
Sover gör han två gånger per dag. En på morgonen vid 9-10 och en gång på eftermiddagen vid 14. Ca en timme åt gången men ibland sover han längre pass på förmiddagen och då inget på eftermiddagen. Nätterna är sådär. Ibland sover han hela nätter, ibland vaknar han för att äta en gång och nu är han inne i någon period där han sover dåligt!
.
Hans mage är nu lite bättre, han äter 10ml laktulos varje morgon och det verkar hjälpa. Medicinen mot kräkningar försöker vi sluta med och det verkar gå bra. Vi har nyligen börjat ge honom några skedar med vanlig gröt varje morgon i samband med hans mjölkfria gröt och än har vi inte märkt någon reaktion.
.
Den 10 januari börjar han på förskolan!

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Ellen och Siri:

tack:) de är från ikea:)

2:a kommentar, skriven , av Fröken M:

Det var kö utanför så ett råd är att vara där när de öppnar för att vara säker på att få det ni vill. barnstolen för lite äldre barn tog som sagt slut på ett par minuter...

3:e kommentar, skriven , av Therese - Colins mamma:

Ja, det får du göra! Man brukar kunna fynda lite när de har rea :)

4:e kommentar, skriven , av Erika- mamma till två små:

tänk stora, lilla killen :-) tack för tips om reima! kram kram

5:e kommentar, skriven , av Therese:

Kul att läsa lite 10 mån fakta:)Hur gick natten? Fick ni sova? Här var det dåligt med den saken. Theo sov/snurrade brevid oss hela natten. Febern var nog ganska hög också för han gnydde och gnällde nästan hela tiden. Idag verkar han lite piggare. Hoppas de säger att allt är ok när vi ska till vc senare i förmiddag.Jag har inte bestämt mej om galan än. Vill så gärna , men det blir ju ganska mycket pengar sammanlagt. Måste fundera över helgen.

6:e kommentar, skriven , av Monika:

Gud så söt liten skrutt du har :)

7:e kommentar, skriven , av Tova:

Oh, visst är et overkligt att våra små snart är 10 månader? :)Kul att läsa om hans utveckling också. Min Elliot är ju också rätt liten av sig, men som du säger så följer de ju sina egna kurvor och mår bra!

Den här plutten är inget matvrak heller, han ammar fortfarande mestadels och gör dessutom av med massor av energi på sitt krypande och gående. Ingen lugn stund för mamma :P

Trevlig helg på er!

8:e kommentar, skriven , av Stina:

Åh vad kul att få läsa hur han utvecklas. Stor pojke nu ju! Har varit lite dålig bloggläsare sista tiden och inte heller kommenterat, men nu är jag igång igen ;) Kikat in lite då och då iaf =) Dessutom har jag bytt bloggadress, se om jag blir bättre på att uppdatera nu! Hoppas ni haft en bra helg och får en bra start på veckan!

Kommentera inlägget här :