Ljus

publicerat i Om mig
Nu har jag tänt mina ljus och äter lite vindruvor, har nog snart ätit upp hela asken själv.. Tur att Andreas kommer hem sent, vi brukar slåss om de sista druvorna :-) Dom är sådär krispiga och goda..

Handla, laga mat och flyttning

publicerat i Vardag
Så var tisdagen snart över, några vakna timmar kvar men utan barn för nu sover dom snart. Edvin har varit väldigt gnällig på eftermiddagen så jag hoppas han sover gott inatt. Han sover så lite på dagarna så jag förstår att han inte orkar med på slutet. Blev lite väl stressigt med middagen men den blev klar tillslut. Kassler i foliépaket med stekt potatis. Var gott, har gjort det förut.
Idag efter vi lämnat Alvin på förskolan så åkte jag, Edvin, Xandra och Adrian till maxi för att storhandla mat. Kan inte åka själv med Edvin för han vägrar sitta i sin barnstol i kundvagnen och är för liten/smal/vinglig för sitsen i kundvagnen. Eller han kan sitta där om någon håller i honom hela tiden men det går inte om man ska plocka mat. Så vi tog med syskonvagnen och en kundvagn tillsammans.
Vi flyttade lite saker åt X också, eller ja jag bar mest på Edvin men var lite sällskap i alla falll!
Nu ska jag kila ner i tvättstugan och kolla tider.

Nova star

publicerat i Barn shopping
Köpte ett par Nova Star jeans till Alvin från Kidelin förra veckan, fick hem dom snabbt och vi är jätte nöjda. Tog en större stl än vad han har på sina andra NS byxor och tyckte dom fungerar fast dom är lite stora. Går att vika upp muddarna om man vill/behöver. På dessa har han 98. Bra att ha något att växa i!

Bvc, 3års kontroll och vikt

publicerat i Alvin&Edvin
Idag har båda barnen varit på BVC. Egentligen skulle Andreas följt med men i fredags ringde dom och ville ändra vår tid, gjorde väl inte så mycket men vi hade bokat in så bra så han skulle kunna följa med. Ja i alla fall så klarade vi oss rätt bra ändå, lite stressigt att kunna prata och hålla koll på två samtidigt.


Edvin har gått upp ca 150g på en månad, en uppgång men kurvan pekar lite nedåt IGEN. Blir snart tokig men hon tyckte det var huvudsaken att han går upp. Hon sa att det inte behöver vara så konstigt med tanke på att Alvin också varit smal hela tiden. Men han vägde ändå över 8kg vid 8 månader. Jaja säkert ingen fara, ska nog ge han ett till grötmål om dagen då det är de han äter bäst. Maten ska vi fortsätta med att försöka få i honom, hon tyckte jag skulle köra på med burkmat om det är de enda han vill ha så han får i sig något iaf. Försöka få i honom kanske någon bebissmörgås med smör/leverpastej/rån. Han blir 8 månader denna vecka och väger 6965g, är 69,7cm lång.
Alvin hade sin 3 års kontroll och han väger 14,4kg och är 99,7cm lång. Nästan 1 meter vår långa kille. Han är något snäpp under medelkurvan på vikten, (följer sin kurva bra) och är längre än medel 3åringen. Tror han växt mycket på längden över sommaren, han har ju vuxit ur många byxor. Han klarade alla "test" bra och mår prima. Men vi ska få en remiss till logopeden åt honom då han säger Totta=Kossa, Täng=Säng, Tot=Fot. Han har alltså lite svårt med K,S och ibland R. Däremot så sa han KLOSS utan att byta ut någon bokstav så hon sa att vi kunde få avvakta om vi ville tills han blev lite äldre men jag tycker det är bra att göra sådant här i tid. Hellre nu än när han går i skolan. Andreas hade också svårt med S som liten och min lillasyster R. Hon sa att om det bara var R skulle hon inte skicka någon remiss nu då många barn har svårt med det en tid. Känns bra att dom uppmärksammar det i alla fall!

En galen Edvin som bara dreglar :-)

Skåp?

publicerat i Inredning
Ska inte sitta vid datorn ikväll tänkte jag då Andreas är här hemma ikväll! Första gången på många dagar! Tänkte bara höra med er om ni vet något om sådana här skåp.. Har fått höra av några personer att man ska låta sådana här skåp vara och inte måla det som jag hade tänkt. Men vette sjutton, kan det verkligen vara värt något? Känner inte som hon skulle lämnat det kvar då :-)

Lördagen

publicerat i Om mig
Haft en rätt bra dag men blev på lite dåligt humör på eftermiddagen så jag stängde in mig ett tag i vårt gästhus.. Ja ibland måste man gå undan ett tag. Lite slitigt är det allt att renovera men det går ändå bättre än jag trodde. Mest eftermiddagarna och kvällarna som är ganska påfrestande. Barnen är ju med mig varenda sekund och ibland går det inte riktigt som jag vill.. Vi grillade ute i huset vid den tiden Edvin brukar somna hemma och jag var väl inte så jätte sugen på det då jag vet att han blir väldigt gnällig, han somnar inte så lätt i vagnen den tiden utan vill sova i sin säng. Bra är det ju men lite svårt när man inte är hemma.
Därför återkommer jag med nya tag imorgon! Andreas är inte hemma utan åkte tillbaka när vi hade lagt barnen så jag ska kika lite på tv nu.
Kram på er!

Stora killen!

publicerat i Alvin
Alvin har tröja från Molo och byxor från Kappahl.
Min stora kille som har blivit så stor på sistone! En härlig ålder även om den är lite påfrestande ibland men jag tycker han ändå lugnat ner sig lite mot för någon månad sen. Nu vill han inte så ofta vara med på kort men ibland går det minsann bra. Andreas kom hem med snickarbyxor till både Alvin och mig idag. Behövdes så nu kan jag slipa utan att behöva lorta ner andra kläder. Alvin blev överlycklig! Liten snickarkille, han leker ofta med Byggare Bob!
Nej nu ska jag gå och göra mig klar för kvällen även om jag sitter uppe tills Andreas kommer hem.
Kram på er!

99kr

publicerat i Mode, shopping
99
Var på H&M för några dagar sedan och såg dessa jeans av en slump på en hylla, priset är 99kr. Det dom helt klart värda!

Bättre dag!

publicerat i Vardag
Hoppas på att denna dag blir bättre, vädret är bättre så då brukar det bli bra :-) Har ägnat mig åt att tvätta sedan 7 imorse och nu hänger det mesta på tork. Skjutsade Emma imorse och var då tvungen att svänga förbi Mc Donalds för att köpa kaffe när vi inte har någon kaffebryggare! Blev frukostmackor också. Var gott! Idag kommer min mamma och Janne ner för att hjälpa oss lite, dom stannar tills söndag. Hoppas på sol hela helgen!
Tack för era kommentarer i förgående inlägg! Ska svara lite senare. Är sugen på att äta kräftor i helgen, får nog bli imorgon kväll isåf. NU håller jag mina tummar för att min kompis Xandra får en lägenhet hon kikar på, hon bor hos kompisar med hennes lilla son och det är väl inte det roligaste att inte ha något hem när man har barn!!
Kram på er!

Puh..

publicerat i Om mig
Skrev precis ett långt inlägg på hur dåligt humör jag är på just nu, och vad lite vi hinner med och vad mycket vi har att göra men raderade precis det och lägger in en bild på en glad Edvin! Hade sönder vår kaffebryggare idag också, IGEN! Eller ja kannan men då måste man ju köpa en helt ny bryggare..  Så lätt att ha sönder dom när man diskar för hand, bara råka tappa den sen går den i 1000 bitar..
Kan inte dagen bara ha några fler timmar eller att man bara behövde 3 timmar sömn för att vara som en normal människa? Är det för mycket begärt :-)
Sötunge!!

Kashmir

publicerat i Barn shopping
Såg precis att H&M idag fått in plagg i 100% Kashmir för barn.
Bra priser och såg nu att det finns en cardigan också. Antar att det kommer ta slut rätt snabbt!

Jour

publicerat i Vardag
Nyligen hemkommen från Alvin dagis där jag har haft jour idag. Var där samma tider som Alvin går, alltså mellan 9-14. Fullt upp hela dagen, dom är dessutom ute hela tiden så då finns det inte en minut för att sitta ned. Inte för att jag sitter ned så mycket hemma heller men man blir verkligen trött av att vara ute en hel dag. Trött på ett bra vis. Jag tycker det är så roligt att vara med, ganska nyttigt att se hur sina barn har en hel dag också. Blir lite påmind om min Vfu-förskola (där jag har praktik inom skolan) och längtar tillbaka lite. Var ju där ganska många veckor i höstas och idag när vi var vid en stor lekpark träffade jag på några av dom barnen som nu går i förskoleklass. Roligt!
Edvin sover nu och Alvin följde med Andreas för att köpa något till huset. Det har blivit lite mindre dagar för att renovera denna vecka då jag var borta på jour idag, Andreas med jobbet igår kväll så nu gäller det att ligga i. Eller ja Andreas, jag får hålla ställningarna här hemma vilket inte heller alltid är så lätt. Var lite trött igår men orkade hålla mig vaken tills Andreas kom hem, senare än vad det var sagt.
Hörs ikväll!

Ljushus

publicerat i Inredning
Så fint med ljushus! Skulle vilja ha dessa tre. Fast först måste vi flytta in så jag vet vart dom kan stå!
Dom kommer från Mixin.

Godnatt

publicerat i Alvin&Edvin
'
Alvin fick en ny fotbollströja av Moa och Adam, tack!
Nu sover både Alvin och Edvin, hoppas dom fortsätter med det ikväll när jag är ensam hemma med dom. Andreas är iväg med något på jobbet, satt i ett ånglok påväg med Länna nu, vart nu det ligger. Dom åkte till Uppsala först så någonstans där borde det ju vara, han kommer hem vid halv tolv. Får se om jag orkar vara uppe, visserligen har vi inte lagt oss så mycket tidigare de senaste dagarna.
Nej nu ska jag plocka undan det sista som jag inte hann, blev lite stressigt efter middagen då båda var trötta idag. Sen kanske ta mig en dusch.

Kofta + farfars tröja

publicerat i Barn shopping
Edvin fick en kofta och en grå farfars tröja igår från Kappahl. Hoppas bara det inte är allt för stort, köpte 74 men han fortfarande en 68 i det mesta..

Köksfläkt, lampa.

publicerat i Inredning
Kan tyvärr inte få bilden större men detta är en köksfläkt som ser ut som en lampa. Visst är den fin! Vet dock inte om den är bra! Kommer från Eico!

Inredningstidningar

publicerat i Inredning
Nu ska jag slå mig ner i soffan med dessa tidningar, något att äta och sedan ska jag se på såld på hus. Men först ska jag duscha snabbt, bäst att vara snabb om Edvin skulle vakna till för napp eller något.

Små stressad och shopping

publicerat i Barn shopping
Vi har precis kommit hem från huset, eller ja en timme sedan men då var det bara att diska undan, duscha Alvin, lägga ner Edvin som somnade i bilstolen och sedan lägga Alvin. Nu åkte Andreas tillbaka. Himla åkande fram och tillbaka nu. Känner mig ganska stressad över hur vi ska hinna med allt om jag ska vara ärlig, visst jag har packat ner 12 kartonger men det är inte ens en bit påväg egentligen, sen ska denna lägenhet städas, huset måste städas. Huset ser rent utsagt ut som skit invändigt men det går inte att göra så mycket åt det nu då vi renoverar, det ska packas, rensas i förrråd mm. Mitt i allt ska Alvins skolas in på nya dagiset också! Hoppas syster kan komma ner och passa Edvin då så han inte behöver vara med på inskolningen, bra för alla då jag gärna vill fokusera på Alvin!
Köpte lite kläder till barnen idag på Kappahl, dom har verkligen ryckt upp sig. Hittade massa fina/tuffa plagg där! Köpte en kofta&tröja till Edvin, Alvin fick ett par snygga jeans och en tjockare tröja. Sen har jag köpt en vinteroverall åt Alvin. Blev en didrikson! Tänkte så att eftersom han än kan ha sina täckbyxor från förra året kan vi köpa en jacka till dem senare och då köpte jag en overall nu. Bra att ha både och! Köpte stl 100 åt honom och den satt bra, lite stor men inte förstor så jag hoppas han inte växer för mycket. Nästa stl är 110 och det skulle aldrig gå! Det tar slut så fort så det gäller att passa på! Även om jag hellre hade köpt en i oktober..
Ingen bra bild men denna blev det. Didrikson har några olika overaller och jag har aldrig riktigt förstått skillnaden på några av dem, men när jag frågade om två idag så var det enda som skiljde att den andra overallen som jag inte köpte såg ut som jacka+byxa men det var en overall. Den var dessutom dyrare än denna.

Regn och ledsen

publicerat i Vardag
Idag var det dagis dags för Alvin igen eftersom han var förkyld hela förra veckan. Han blev ledsen nu när jag lämnade. Ville vara hemma och hemma sa han att han ville till bläckfisken, det är hans nya avdelning på det nya dagiset. Där har han inte ens varit så jag vet inte varför han ville dit. Men jag vet att det brukar gå över så fort jag åkt så det ska nog inte vara någon fara. Sen åkte jag till maxi för att veckohandla lite mat. Nu sitter jag i soffan med en kaffe och tror att Edvin snart kommer vakna.
Tänkte att vi skulle åka ut till hälla shopping efter lunch och kika på lite kläder till honom, sen stadium för att titta om dom fått in overaller till Alvin där. Andreas tycker dock att Alvin ska jacka + täckbyxor istället för overall. Vet inte vad som är smidigast nu när han inte har någon blöja, måste ju gå fort att ta av honom om han ska på toaletten.
Efter vi hämtat Alvin ska vi åka ut till huset för vi får lite besök där ute på eftermiddagen! Trevligt! Många som vill komma och kika nu på huset även om det inte är allt för mycket att se än, en stor byggarbetsplats! Idag tror jag vi åtminstone får något slags golv (skivor) i badrummet så man slipper hoppa på reglarna för att inte ramla ner i källaren.
Nej dags att ta tag i denna dag! Svarar lite senare på kommentarer!

Gungstol

publicerat i Inredning
Bild från svenssons.se

Jag skulle vilja ha en vit eller svart gungstol. Jag vill inte ha en klädd utan den ska se ut som den ovan. Tänkte placera den i Edvins sovrum med en grå fårskinnsfäll, passar bra så länge han fortfarande äter på nätterna ibland. Tänkte först att vi skulle ha en stor, vit och skön fåtölj i hans rum men det kommer nog ta upp för mycket yta så den planen får jag nog lägga ner.
Åkte förbi en loppis i söndags när jag skulle till huset och såg då en gungstol vid ett av loppisborden, kunde inte tvärnita och svänga in då vi åkte på en stor väg sen hade jag tre barn i bilen så jag åkte aldrig tillbaka, men ångrar det lite nu. Får kika igenom blocket efter någon som kanske behöver målas och piffas till lite.

Fullt upp

publicerat i Edvin
Just nu finns det ingen tid över för datorn på dagtid! Edvin sover mindre och mindre och Alvin har varit lite väl rastlös idag, sen hade jag huvudvärk hela morgonen! Fick även hoppa in på dagis idag då vi hade jouren! Blev bara en timme idag men på torsdag blir det 9-14, fast jag tycker det är roligt att få hoppa in lite då och då! Saknar ju min utbildning och praktik förskola så då är det extra roligt att få hoppa in på Alvins! Han går nu på ett föräldrakooperativ, därav jouren! Men snart ska han byta.. Jag var ute med barnen i deras lekpark och det gick jättebra, lite små tjaffs mellan några då dom hade springtävling. Alla ville vinna :-)


Edvins andra tand är påväg upp nu, precis bredvid den första! Snart blir han 8 månader, tänk vad fort det har gått! Jag tror faktiskt inte Edvin kommer att krypa, ser inga tecken alls på det. Han ålar sig inte ens. Däremot vill han gärna stå upp när vi håller i honom så fort han får chansen, lite vingligt är det allt!

Godmorgon!

publicerat i Vardag
Idag har vi sol fast jag vet inte om det är så varmt ute, känns att det börjar bli svalare trots att solen är framme. Imorgon ska Alvin till dagis igen! Nu är han knappt förkyld, han börjar bli lite rastlös här hemma fast när vi är ute i huset går det bra för då kan han vara ute hela tiden. Idag har vi inga direkta planer, nyss hade vi besiktning av lägenheten och vi ingen anmärkning så det var bra! Andreas är på jobbet några timmar och sen ska han ut till huset, vi kanske åker med. Jag skulle behöva åka ner på stan och köpa lite kläder till Edvin och kika på overall till Alvin, såg att dom hade fått in lite sådant i torsdags. Kommer nog köpa en Didrikson i år igen! Fast om jag ska ner på stan får det bli en dag då Alvin är på dagis. Nu sover i alla fall Edvin och idag tog det tid att lägga honom mest för att Alvin skulle springa ut och in i sovrummet, brukar bli så när han har tråkigt nu läser han en bok!
Hoppas ni har en bra måndag!

Ben&Jerry´s

publicerat i Om mig
Nu är barnen nattade och Andreas har åkt tillbaka till huset några timmar. Jag ska sitta här och kika på datorn och tvn med min Ben&Jerry glass! Mums!

Spröjs

publicerat i Huset
Här ser ni våra fönster i vardagsrummet. Jag gillar att dom är ganska stora. Men visst ska spröjsen vara kvar? Jag och Andreas är lite oense om det, annars brukar vi vara ganska eniga om det mesta. Utemöblerna ska jag måla. Vi fick dom med huset och jag ska testa måla dem och byta dynor, tror det kan bli bra.

Lördag och barnvakt

publicerat i Vardag
Godmorgon! Nu har jag precis diskat undan och klätt på oss här hemma lite. Om en kvart dyker nog Adrian upp. Just nu är Alvin lite jobbig, han vägrar låta Edvin gå själv i gåstolen och ska putta på honom hela tiden. Han kanske kan roa sig med Adrian istället. Sen kommer det bli fullt hus här hemma eller ute i huset då vi får besök av Andreas mamma med familj, Andreas bror, Danne och Zandra och Kalle tror jag. Sen kommer Xandra och hämtar upp Adrian också! Kommer nog inte bli så mycket uppdatering här med andra ord, har nog fullt upp med tre barn ;)
Hoppas ni alla får en bra lördag, håll tummarna för att solen kommer sen! Kram!
Vi fick en tripp trapp stol på köpet med huset, någon som vet om man kan köpa en bygel lös? Jag ska slipa och måla stolen tänkte jag!

Fredag och nya Ikea katalogen

publicerat i Om mig
Detta ska jag snart sätta mig i soffan och göra. Visserligen sitter jag redan i soffan och har redan börjat äta på godiset, men ska tända några ljus också! Andreas nattar Alvin just nu. Alvin har börjat med att han inte vill sova, han sitter ganska lugnt med oss i soffan men ändå skönt att ha barnen nattade. Fast när han väl ligger i sängen somnar han ganska snabbt.
Måste berätta hur virrig jag är just nu! Andreas kom hem efter lunch för att jag skulle kunna åka ner på stan för att klippa mig. Bestämde det igår så det fick bli på drop in. Först letade jag länge efter någon bra parkering så jag skulle slippa gå för långt (lat), sen tog jag en kölapp där jag brukar gå. Fick nummer 80 och det var 47. Ringde Andreas och han trodde det skulle ta flera timmar, la kölappen i väskan och gick till nästa ställe. Fick en tid en halvtimme senare så jag kikade på lite overaller till Alvin. Tänkte nästan köpa en Didrikson men tänkte kika på nätet också, satt mig och väntade på min tur hos frisören. När det hade gått 10 minuter efter det att jag skulle haft tid så skulle jag kolla något i väskan och kommer på vart är min plånbok? Letade och letade men nej ingen plånbok. Fick lite smått panik då jag såg att dom skulle ropa upp nästa.. Tänkte först om jag skulle klippa mig och be Andreas komma ner med den men kom på att jag har bilstolarna. Gick fort därifrån (typ småsprang ut) och kom på att plånboken ligger i en jacka hemma. Borde kanske sagt som det var istället för att bara gå men det tänkte jag inte på då! Tur att jag inte försökte köpa en overall och massa andra barnkläder jag tittade på :-)
Åkte hem hämtade plånboken, åkte ner på stan och gick in på det första stället jag var på. När jag kom dit var det nummer 79 och jag hade ju en lapp med nummer 80 i väskan :-) Tur!
Andreas åkte hem idag från huset för att hämta en sak i lägenheten men hade glömt nycklarna i huset när vi var där så det blev att åka tillbaka igen!
Virrigt idag!

Status badrummet

publicerat i Huset-badrum
Så här såg badrummet ut igår, idag är allt golv borta så nu kan man lyfta på en skiva och ramla ner till källaren. Inte så barnvänligt med andra ord! Hoppas på sol imorgon när vi ska grilla därute!
Det går framåt!

Vit trapp?

publicerat i Inredning
Vi har helt tiden tänkt måla trappen vit men sen såg jag denna trapp, länkar.. Både jag och Andreas har fastnat för den! Snyggt att bryta av mot allt det vita!

Igår var ingen bra dag

publicerat i Vardag
Igår var det ingen rolig dag, både Alvin och Edvin gnällde ikapp. Alvin var nog värst, allt var fel. Han skulle inte äta, inte ha stövlar och regnkläder vid huset, Edvin fick inte gå i sin gåstol i vardagsrummet för där skulle han spela fotboll, köra med sina bilar.. Sen somnade han en liten stund i bilen från huset sen skulle jag försöka bära in Edvin, 3 rätt stora väskor och Alvin som absolut inte skulle gå. Slutade med att Alvin la sig i trappuppgången och skrek! Sen fortsatte det så hela eftermiddagen. Var rätt glad när Andreas kom hem halv sex..  Dom somnade tidigt i alla fall men Edvin var lite små krånglig igår kväll. Sen såg vi i alla fall en rolig film, tror den hette en galen natt.


Idag är det en ny dag, så denna dag kanske blir lite bättre hoppas vi på. Vet inte vad vi ska hitta på idag, funderar på att inte åka ut till huset om det inte blir sol då. Det är lite svårt att ha dom med där ute för Alvin kan inte vara så mycket inne och Edvin blir rätt less fort om han bara kan sitta i vagnen/bli buren. Får nog köpa några slags överdragsbyxor till honom så han kan sitta ute när det är blött i gräset. Jaja vilka problem man kan ha :-)



Gammal bild på Alvin, tycker han är så söt där!

Imorgon ska Andreas mamma med familj komma ner, sen ska vi grilla några stycken där ute. Jag ska vara trebarns mamma också ;-) Adrian kommer på morgonen och ska vara med oss hela dagen då X ska bort och det kört ihop sig lite. Ska bli roligt, jag tycker om att vara barnvakt har jag alltid gjort men det är lite mer pussel med två egna barn men det ska nog gå bra. Alvin älskar att leka med Adrian!

Utrymmet under trappen?

publicerat i Huset
Våran fula trapp. Ni får ursäkta mig men jag avskyr just sådana här trappor. Den ska målas! Inte det jag skulle skriva nu utan vad gör man med utrymmet under trappen? Vill inte att det bara ska bli en yta man ställer massa "skit".. Såg i senaste hus&hem att några hade gjort en sittplats där under, men jag vet inte riktigt.. Någon som har tips?

Ösregn

publicerat i Om mig
När jag vaknade hoppades jag på sol men regnet öser ner, kanske hösten är här nu? Hoppas på några fler varma dagar innan dess. Vintern och hösten är så långa. Gillar hösten men jag hade önskat att det vore sommaren som var lång och vintern kort. Nu ska vi dock bara renovera så egentligen kvittar det vad det är för årstid. Men om det är sol är det lite enklare att vara ute med barnen. Fast Alvin springer omkring oavsett väder men för mig och Edvin är det bättre med uppehåll! Edvin somnade nyss så jag ska diska undan och klä på oss lite, vet inte om vi åker ut till huset idag eller inte. Mycket åkande fram och tillbaka. Skulle behöva kolla posten om jag fått namn och nummer till Alvins nya avdelning/förskola! Vi har redan bytt adress mest för att dom då har en månad på sig att skicka fel, slipper vi åka hit och hämta den sen om den inte kommer rätt till en början. Vi brukar få fel post lite då och då. Andreas kommer inte hem förrens till middagen idag sen åker han nog tillbaka.
Höll nästan på att glömma att vi varit tillsammans fem år idag! Här går tiden undan!

Champange och köksplaner

publicerat i Huset-Kök
I måndags när vi åkte till huset såg vi att tidigare ägaren lämnat en liten champangeflaska åt oss och ett kort. Hon hoppades på att vi skulle trivas i huset. Gulligt gjort tycker jag! Hon är jätte trevlig så jag hoppas hon kommer in och hälsar på när hon har vägarna förbi.
Tänkte jag skulle visa nuvarande köket och hur vi tänkt det.
Så här ser köket ut nu, vanligt standardkök eller vad man ska kalla det. Byggdes -91. Kyl och frys är däremot lite nyare, för mig är det lyx att ha en stor kyl. Nu får vi knappt plats med all mat i en halv kyl som vi har här.
Här ser ni ingången till ett litet sovrum från köket. Här har vi tänkt att öppna upp och fortsätta med köket, bänkskivan hela vägen in mot väggen, sen ska kylen och frysen också få plats någonstans mot väggen därinne. Svårt att visa på bilden här, ska ta en bättre. Får se när det blir dags för köket, planen är innan jul men vi får se. Det är ett fönster där också som inte syns på bilden.

Trött och mycket i huvudet!

publicerat i Alvin
Onsdags kväll och vi kom hem för en timme sedan, mycket fram och tillbaka nu känner jag. Blir helt snurrig av allt som ska göras, telefonssamtal som ska ringas, allt som ska inhandlas, städas, målas.. Mm mm ;-) Mitt i allt ringer dom från Västerås stad och berättar att Alvin har fått en plats på förskolan vi sökt som ligger i närheten av huset! Det är helt fullt där ute så vi hade nästan ställt in oss på att få lägga lite tid på att skjutsa in dom till stan för deras förskola där. Eller ja Alvins förskola är det än så länge bara. Blev faktiskt förvånad men nu hade dom ordnat så han får en plats på stora avdelningen med start redan 20 september!!



Oj tänkte jag, har jag tid med en inskolning nu? Ska vi verkligen byta? Men efter lite tänkande fram och tillbaka så känns det helt rätt att byta nu även om vi nyligen bytt, för i huset kommer vi förmodligen bo i flera år, dom kommer gå där tills tredje klass, nästan alla barn i området går på den förskolan och det är bättre att byta nu än när han gått på sin nuvarande förskola fler månader. Måste ringa hans förskola som vi har nu och säga upp platsen redan imorgon.
Mammas stora kille! Alvin verkar inte bry sig särskilt mycket om att byta, vi åkte förbi där idag och han sa glatt två rutschkanor och skrek JA! Där kan jag spela fotboll mm. Hoppas det blir bra för honom.

Godmorgon!

publicerat i Om mig
Idag fyller Andreas 26 år! Grattis älskling! Vi gjorde i ordning lite frukost till honom på morgonen, Alvin satte ljus i smörgåsarna men skulle absolut blåsa ut dom själv :-) Nu åkte Andreas till huset för ett tag sedan och jag tvättar. Idag kommer min mormor och morfar på besök och syster ska åka med dom hem. Ikväll kommer barnens farfar, Agneta och farbror Adam ner. Vi tänkte grilla lite!

Hoppas ni får en bra onsdag nu ser solen ut att komma fram här efter regnet inatt! Kram

Förresten blir glad av alla era kommentarer! Ska svara på dom lite senare!

Lugn kväll

publicerat i Vardag
Båda barnen somnade i bra tid idag. Alvin var super trött och det var bra att han var hemma idag för han blev mer förkyld under dagen. Vi har varit ute en stund vid huset, en kompis kom och tittade lite på det också. Sedan åkte vi hem för att laga lite middag och fixa här hemma inför kvällen. Andreas kom hem och åt, hjälpte mig att bada Edvin sen åkte han tillbaka. Jag och syster ska kika på en film ikväll. Får se när Andreas kommer hem. Jag skulle egentligen tvätta nu på kvällen men bokade om den tills imorgon, orkade inte ta mig fram och tillbaka till tvättstugan idag!
Lilla Edvin som nu är duktig på att sitta! Första tanden har nästan helt kommit upp också!
Imorgon fyller Andreas 26år och min mormor/morfar kommer på besök, sen åker syster hem.
Kram på er!

Spjälsängar

publicerat i Barn shopping
Såg i senaste Hus&hem att dom hade många fina spjälsängar i olika prisklasser. Till Alvin och Edvin har vi haft/har en vit spjälsäng från Ikea, tror det är en Gulliver. Fungerar jättebra men det finns många andra finare (dyrare) varianter med!
Den gröna sängen är från Alma Bloom, den går att fälla ihop och finns hos Spacebabies.
Den vita längst upp till höger är en Gulliver från Ikea.
Den ovala sängen är från Stokke, den är rätt dyr men om man köper till fler delar så kan man använda den som en juniorsäng.
Den vita längst ner i högra hörnet är från Ilva och heter Emil!

Tisdag

publicerat i Vardag
Höll på att skriva onsdag men det är väl tisdag idag? Alvin är i alla fall hemma idag även om det är dagis dag. Han är lite förkyld så då kan han lika gärna vara hemma, han är väl egentligen inte så sjuk att han skulle behöva vara hemma. Han är bara täppt men snart kommer det väl börja rinna så man får springa och torka :-) Vi måste även handla och sedan ut till huset, han vill gärna följa med till huset. Det första han sa imorse när han vaknade, ut till huset :-)
Igår plockade vi fram till leksaker som hon lämnat kvar så fick dom leka ute. Svårt att vara inne med dom nu när Andreas river badrummet. Blir nog inte ute där så mycket sen om det blir sämre väder med Alvin för han drar fram alla verktyg och borrar mm som han inte ska leka med. Jag och Edvin får vara där och fixa lite när Alvin är på dagis.
Hoppas ni får en bra tisdag!

Badrummet

publicerat i Huset-badrum
Medans jag ändå är igång här med bilder så tänkte jag visa er badrummet om jag vågar ;) Nejdå klart jag gör. Men det är verkligen slitet!
Det är verkligen i behov av en renovering som ni ser!
Finns en bastu också intill badrummet men den åker ut för vi tänkte ha en mini tvättstuga där. Det saknas tvättstuga i huset och vi prioriterar att ha någonstans att ställa tvättmaskin/torktumlare framför bastu just nu. Andreas har planer på att bygga bastu med nersänkt badtunna på tomten senare!
Andreas började riva redan idag! Plattsätten kommer den 1 september och det han ska göra beräknas ta max två veckor efter det ska vi koppla in toalett, dusch mm sedan kan vi använda badrummet. Vi flyttar nog helgen den 25-26 september.

Hemma, bilder på huset!

publicerat i Huset
Nu är vi ganska nyligen hemkomna från huset! Barnen somnade gott på vägen hem sen fortsatte dom sova i sina sängar. Smidigt! Vi har inte varit där hela dagen, vi åkte hem på eftermiddagen för att inhandla lite mat så vi kunde grilla med syster, Kalle och Danne! Hoppas värmen stannar lite till så vi kan grilla flera gånger! Tänkte visa er lite bilder nu men visar inte allt på en gång, antar att ingen orkar läsa ett sådant långt inlägg :-)
Här är huset! Det är 117kvm och sedan finns det ett gästhus på 55kvm. Perfekt med gästhus! Vi ska måla om huset till nästa vår så det kommer inte vara brunt och blått i längden!
Här ser ni vårt gästhus och del av tomten! Tomten är på ca 3800kvm så den är stor men nu är det naturtomt så den ser mycket mindre ut pga alla träd, buskar och allt det höga gräset som ska bort. Det kommer bli stor gräsmatta. Gästhuset fick vi inrett, vi ska se vad av det vi kan slipa och måla det andra säljer/slänger vi. Gästhuset kommer nog bli ganska charmigt när vi har tid att renovera det.
Öppen spis och vedspis finns i gästhuset!
I vårt hus finns det också en kamin som måste målas/renoveras lite.
I husköpet fick vi även massa saker i källaren som spadar, skottkära, en del verktyg, högtryckstvätt mm. Sedan har hon även lämnat kvar jätte mycket leksaker, böcker till Alvin och Edvin!

Måndag!!

publicerat i Huset
Hoppas ni fått en bra start på måndagen och den nya veckan!

Vår morgon startade på tok för tidigt så båda barnen är inte riktigt så pigga idag och Edvin vägrar somna men så är det ibland. Nu är Andreas på banken för att fixa det sista innan nycklarna är våra! Jag skulle egentligen följt med men dom hade bokat upp några timmar så jag hoppar det, kände att jag inte ville slänga på min syster båda barnen idag när dom är lite små gnälliga ;-) Nu ska jag snart fixa ihop en tonfisksallad och vänta på Andreas för vi måste hämta upp min bil nu, nu behövs det två bilar! Kommer dock vara ovant att köra den nu när jag kört Andreas bil hela sommaren som är automat, min bil är manuell :-)
Återkommer med lite bilder senare idag!! Såg att några undrade om jag kommer visa före bilder och bilder på renoveringen och det kommer jag göra! Blir nog en hel del hus nu här.. Men jag vet inte hur mycket jag visar på en gång! Måste spara lite eftersom allt inte kommer renoveras på en gång! Först ut är badrummet!
Kram!

Vincent stövlar

publicerat i Barn shopping
Måste tipsa om Vincent stövlar! Dom är fodrade och sitter jättebra på foten! Perfekta i höst innan snön kommer eller om det är lite slaskigt! Alvins är på gränsen till för små, så det blir nog ett par nya till hösten!

Söndag kväll och spännande imorgon

publicerat i Vardag
Godkväll!

Har nyligen precis nattat Alvin. Blev lite sent idag då det tog en timme att natta honom pga att han somnade i bilen från sin farfar! Inte mycket att göra åt men nu sover dom båda i varje fall! Edvin somnade som vanligt efter 18. Han är bättre i förkylningen men hostar en del, så jag hoppas han kan sova gott ändå. Min förkylning känns också lite bättre. Nu är min syster här och hon ska stanna tills på onsdag! Trevligt med sällskap och lite barnhjälp nu när Andreas ska renovera ;) Imorgon får vi alltså nycklarna! På tisdag har vi varit tillsammans i fem år, och på onsdag fyller Andreas år. Blir dock inte något firande direkt känns inte som vi har den tiden just nu. Bästa presenten får vi ju imorgon, ett hus! Även om det inte direkt är någon present eftersom man får betala där efter.
Alvin igår innan vi cyklade till parken!

Söndag

publicerat i Vardag
Edvin för några dagar sedan, han undrade nog vad det är han ska äta och slänger skålen på golvet!
Godmorgon!
Inte lika varmt idag men det gör inte så mycket för snart ska vi sätta oss i bilen för att åka till Andreas pappa sen ska min syster komma dit och åka med oss hem. Edvin sover nu och Alvin låter som en motorcykel så jag får ont i öronen :-)
Återkommer senare idag! Ha en bra dag!

Stolar

publicerat i Inredning
Tolix stolar skulle inte vara helt fel i vårt kök när det väl blir klart, förut gillade jag dom inte alls men jag har nog ändrat mig. Fast jag tycker priset är lite högt. Tycker också pinnstolar kan vara fint, men det måste vara rätt pinnstol.
Hittade dessa på blocket och dom gillade jag! Fast det är lätt att köpa omålade och lite slitna för att sedan måla dem själv. I köket har vi tänkt ha ett mindre bord för ca 4 personer.

Räkmacka

publicerat i Mat, recpept
Detta har jag, Alvin, Andreas och Danne ätit till middag. Tror ni jag orkade hela? Svaret är nej ;-) Inte ens halva! Men gott är det!

Lördag och parken

publicerat i Vardag
Godmorgon lördag!!

Sovit rätt bra men känner mig ändå rätt trött. Snart ska vi iväg och träffa Erika och hennes barn vid parken! Ska bli trevligt. Sedan har vi inga planer, blir nog att ta det rätt lugnt denna lördag. Andreas ska iväg och köpa cirkelsåg och lite annat senare.
Önskar er en trevlig dag!!

Fredag och semester.

publicerat i Vardag
Fin klocka som jag skulle vilja ha i köket när det blir klart sen.
Andreas går på semester idag och 2 veckor framöver. Men semester blir det ej eftersom han ska riva ut hela badrummet och göra allting klart för plattsättaren som kommer 1 september. Hoppas hans förkylning inte blir värre så allt går enligt planen.
Hoppas ni haft en bra dag! Det har vi om man räknar bort Alvins små utbrott. Har haft besökt och ätit pizza till middag nu väntar lite glass! Kram på er!
En bild på en lite mindre Alvin och Edvin :-)

Fint barnrum

publicerat i Inredning
Styleroom kan man hitta fina inspirationsbilder för inredning. Jag googlade lite på barnrum och hittade dessa. Den som äger dessa bilder, heter Mysweethome på Styleroom. Hoppas nu det är okej att jag lånar bilderna.
Jag skulle kunna tänka mig att Alvins rum såg ut i denna stil.
Jag gillar stringhyllorna och ska nog kanske köpa det till Alvin när hans rum är klart. Trumsetet skulle han bli överlycklig över men jag tror inte Edvin skulle kunna sova i rummet bredvid ;)

Fredag!

publicerat i Vardag
Godmorgon fredag!

Här är det sol idag och det är härligt, känner mig inte helt hundra men förkylningen har iaf inte slagit till så jag kanske slipper :-) Gäller att tänka positivt! Edvin har sovit hela natten så han börjar nog bli bättre även om han är lite snorig. Känner för att ta det lite lugnt idag så vi får se om vi kanske mest blir inne idag. Andreas sa att det skulle bli fint väder nästa vecka och det hoppas jag verkligen, första veckan med huset. Ursäkta om jag är tjatig men just nu handlar allt om hus, renovering mm!
Edvin sover nu och Alvin kolla på barnprogram så nu ska jag försöka klä på mig lite, kan vara dags nu sedan klä på Alvin något.
Hoppas ni får en fin fredag!

Fina dörrar

publicerat i Inredning
Bild från Sköna hem, foto: Birgitta Wolfgang.

Hittade denna bild hos Sköna hem och jag tycker det är jättefint med glasdörrar! Fint ut mot en inglasad veranda som här men även fint in till ett matsalsrum. Vill också ha en inglasad veranda! Fast det vet Andreas redan om ;)

3 hela dagar kvar

publicerat i Edvin
Idag är det bara fredag, lördag och söndag kvar sedan är vi HUSägare! Äntligen säger jag bara! Kommer bli mycket jobb och slit men det hoppas jag ska vara värt det! Just nu är ena vardagsrums väggen fylld med kartonger och fler lär det bli. Förra augusti/september flyttade vi också men det som är bra denna gång är att vi får huset en månad innan vi flyttar så vissa kartonger hinner vi packa upp under tiden. Har egentligen inte haft ork att packa idag men vad gör man inte när man får lite tid över. Kände mig nyss bättre men vet inte riktigt. Har inte tid att vara sjuk nu så detta ska nog gå över.
Edvin mår bättre idag tror jag, han vill inte äta så mycket mer än ersättning men han har inte varit lika täppt förutom nu när han skulle sova. Lite typiskt. Hoppas bara inte han vaknar och blir ledsen ikväll igen. Alvin verkar inte blivit smittad så det är skönt! Imorgon har jag lust att ta mig iväg till en park, man blir alltid lite piggare av frisk luft!
Hoppas ni där ute mår bra!

Vilken kväll

publicerat i Edvin

 

Vilken kväll det var igår. Edvin vaknade och bara skrek i en timme ungefär med små pauser, ingenting hjälpte. Tror han var så trött att han inte visste vad han skulle göra, täppt var han och ännu värre blir det när man ger han näsdroppar. Hans mardröm! Vid 2 vaknade han igen och jag trodde inte jag skulle få sova något mer men tillslut somnade han om på min arm. Alvin sov sig igenom allt skrik igår kväll, helt otroligt. Edvin är fortfarande förkyld och nu har jag också fått ont i halsen. Fattas bara att Alvin ska bli sjuk nu. Klaga klaga :-) MEn det är jobbigt att vara sjuk när man har sjuka barn att ta hand om! Fast mest synd är det om dom såklart!

 

Kram på er!

Fina nyheter

publicerat i Inredning
Fina nyheter hos Ikea! Borde inte Ikea katalogen snart dyka upp?
Skulle vilja ha ett klädskåp men tror tyvärr inte vi har någon bra plats för det! Blir lite svårt att möblera när man har mycket snetak..

Godmorgon, feber och förkyld.

publicerat i Vardag
Godmorgon!

Edvin hade svårt att sova igår kväll och vid halv tio så var han varm och jätte täppt. Tog temp på honom som visade nästan 39 grader och då fick han alvedon och näsdroppar. Sedan var han uppe en stund med oss innan han somnade om igen. Vid fyra vaknade han igen och vill inte alls somna om men tillslut så fick jag honom att sova. Vaknade halv 8 av att Andreas sa att han hade 5 minuter på sig innan Danne skulle hämta upp honom. Han försov sig lite alltså :-) Jag har hans bil eftersom vi inte hämtat min än, den står på Andreas jobb men vi har ju bara en parkering så det är pussel hela tiden när vi har båda bilarna hemma. Ska hämta hem den till helgen tänkte jag.
Edvin är inte så mycket bättre idag förutom att febern är borta så det är skönt. Hoppas förkylningen försvinner med så han kan sova normalt igen. Så synd om dom när dom är sjuka! Edvin får som mig när jag är förkyld att det rinner överallt, ögon, näsa.. Så man ser sjuk ut. Andreas får jätte ont i halsen istället så han syns det inte på. Så jag tyckte inte lika synd om honom sa han igår för att det inte syns ;-)
Nej dags att ta tag i dagen nu när Edvin sover!

Zink

publicerat i Inredning

Jag skulle vilja ha denna zinkbricka med fina ljuslyktor på, gärna zinkvasen också med nyplockade blommor på köksbordet! En stor zinkbalja med blommor på trappen skulle jag också vilja ha!

 

Finns mycket fina zinkkrukor, vaser och brickor hos Broarne!

Sjukling

publicerat i Edvin
Min lilla kille är sjuk. Han blev helt plötsligt jätte täppt igår och natten var ingen höjdare. Nu är han väldigt täppt, gnällig och vill inte äta speciellt mycket. Den hemmagjorda maten gick inte ner idag ;) Lite biff stroganoff (burkmat) gick iaf ner. Eftersom han inte har gått upp så bra i vikt så känns det bra om han äter något iaf, oavsett brukmat eller ej.
Andreas har jätte ont i halsen men jobbar såklart. Nu verkar hösten vara på G när alla sjukdomar säger hej igen.. Suck..

Bra personal

publicerat i Alvin
Som sagt är det bra personal på Alvins förskola, nu ringde dom och berättade att Alvin inte varit ledsen många minuter efter jag hade åkt. Skönt att höra! Jättebra att dom ringer och berättar tycker jag. Vet inte varför förskolan inte känns helt rätt för personalen är det absolut inga fel på! Sen kan det ju kännas så för att Alvin gick länge på sin gamla.. Jaja nog om det nu!

Förskole ångest

publicerat i Alvin
Idag började Alvin på sin förskola igen efter flera veckor "sommarlov". Han blev jätte ledsen, skrek och grät som aldrig förr. Det har nästan alltid varit lätt att lämna honom på förskolan så det är lite små jobbigt när det blir så här. Han har ju inte riktigt kommit in på sin nya förskola heller i och med att han inte går så många timmar per vecka. Sedan finns det några fler saker som ger mig lite ångest.. Vi bytte ju förskola innan vi hittade detta hus och i efterhand hade vi såklart inte bytt om vi visste att vi äntligen skulle hitta ett hus för nu vet vi inte riktigt hur vi ska göra om vi ska byta förskola igen eller ej.
Vi har ställt dom på till en förskola där alla andra barn i området vi ska bo i går enligt förra ägaren av huset, där kommer dom antagligen gå skolan också, förskoleklass upp till årskurs 3. Så i längden är nog det bäst. Innan sommarledigheten pratade jag lite med Alvins gamla förskolelärare och dom tyckte det var bäst att byta nu istället för senare när han kommit in på sin nya förskola ordentligt. Saken är den att det antagligen inte finns några platser på den förskola vi vill ha där ute. Jag pratade med dom idag och nästa vecka hör dom av sig.
Vet inte hur vi ska göra. Nu när jag är föräldraledig känns det lite "onödigt" att åka in och lämna honom på sin förskola när det tar ca 20-25 minuter dit sen hem igen och tillbaka och hem. Hans nuvarande förskola ligger inte direkt när man kommer in i stan utan vi måste åka en bit för att komma dit, annars hade det inte tagit lika lång tid. Alternativet är att ställa dom på kö till en förskola som ligger vid Andreas jobb för där kommer vi båda åka förbi när jag börjar plugga igen.
Detta är inte så lätt ska ni veta.. Vill vara säker på att Edvin får plats på samma förskola i januari också. Sedan finns det en till sak som gör att jag gärna byter fast ändå inte. Jag har inte fått "rätt känsla" på hans nya förskola. All personal och ur i skur pedagogiken är jättebra men det känns ändå inte rätt, vet inte hur jag ska förklara..
Svårt, ångest, ångest..

Laga barnmat

publicerat i Mat, recpept
Idag var barnen faktiskt på väldigt bra humör för att vakna tidigt så jag har både fått tid till att laga lunch och middag. Annars brukar Anderas fixa middag när han kommer hem! Igår köpte vi äntligen en ny stavmixer eftersom vår förra har gått sönder, läs Alvin har haft sönder den! Så idag fick Edvin äta den maten jag och Alvin åt. Edvin har inte direkt gillat vår mat tidigare, utan spottat ut allt från mosad potatis till mosad banan. Barnmatsburkar är det enda han har velat äta och då ska vi inte tro att alla av dom går ner heller. Nejdå det är bara vissa som fungerar ;-)
Lax, bulgur och ärtor ner med stavmixern och vips kan Edvin också smaka :-)
Till Edvin kokade jag laxen, vi åt den stekt! Fast Alvin åt bara ärtor nästan, det är omöjligt att servera den ungen grönskaker till maten för han äter bara grönsakerna!!
Han är inte så jätte förtjust i för mycket bitar än så då passar stavmixern utmärkt!

Måndag, en vecka kvar!!

publicerat i Vardag
Tack för alla svar angående golvet!! Jätte roligt att många gav sina synpunkter, sånt gillar jag! Tycker det är roligt att höra andras synpunkter och tankar. Sen att vi alla inte tycker lika det är bara roligt! Vad tråkig världen skulle vara om alla tyckte exakt samma!
Tittut!
Så här kan det se ut när Edvin försöker leka pigg när han ska sova på dagarna :-) Sötunge!
Idag är det nedräkning, en vecka kvar tills vi får nycklarna!!

I senaste plaza interiör såg jag att en fa...

publicerat i Mat, recpept

img_0015 (MMS)

I senaste plaza interiör såg jag att en familj hade en vitmålad skolbänk i deras barns rum. Jag tycker det kan vara fint att bevara en del gamla möbler. Jag och min syster hade en sån när vi var små så nu ska jag prova måla den och se om den får plats i något av barnens rum, eller möjligtvis gäststugan!

Dessa golv

publicerat i Huset
Vi är fortfarande väldigt veliga med golv till huset! I badrummet blir det klinker, likaså en bit in i hallen. Men i resten av huset blir det trägolv och gärna då lika överallt. På varje våning ska det i alla fall bli lika golv, antagligen i hela huset. Först ut är övervåningen (efter badrummet) och vi har väl tänkt att bestämma oss snart vilket golv det blir :-) Visade er ett gråoljat trägolv för några dagar sedan men vi har även kollat på ett vitoljat. Jag är lite mer inne på vitoljat, Andreas tvärtom. Han tyckte jag skulle fråga er om råd ;-)
Detta är det GRÅoljade golvet
Här är det VIToljade golvet.
Vad tycker ni?

Matvägra

publicerat i Vardag
Blir tokig på lilla Edvin som just nu vägrar äta maten som han igår öppnade munnen för fullt för.. Edvin i ett nötskal, ena dagen går det bra och nästa tvärstopp. Han åt några tuggor också. Svårt och veta om han är hungrig eftersom han vägrar somna utan flaska på dagarna så det var inte så längesedan han åt ersättning, inte så mycket dock. Nu förstör han min blomma som står på golvet i vardagsrummet, Alvin blir jättearg när han gör det :-) Alvin är med Andreas på bauhaus, han ska hjälpa pappa att köpa bygggrejer som han säger. Antar att vi kommer bli stammisar där framöver :-) Jag har skrivit upp flyttkartonger på listan så det kommer nog dom hem med. Vi har börjat rensa litegrann nu, sakta men säkert går det! Hittade massa bebisleksaker i källaren som Edvin kan roa sig med! Alvin med om jag känner honom rätt.
Hihi vad liten Edvin var här :-) Detta är på BB! 7 månader sedan redan!!

Snodd parkering och lördag

publicerat i Vardag
Idag när vi kom hem efter ha varit på Ikea, Bauhaus och hälsat på några kompisar till oss så var det någon som stod på vår parkering. Väldigt irriterande eftersom det annars bara finns betalparkeringar och vi hade inga mynt. Bilen såg inte så vålvårdad ut heller.. Andreas ringde bevakningstjänst som har hand om parkeringarna här så vi fick stå gratis på gatan sen kom dom och gav den andra bilen böter. Bilen var det tydligen körförbud på och oskattad, obesiktigad mm. Jaja han åkte tillslut i alla fall!
Nu har Andreas mamma + familj varit på besök efter att dem varit på Öland i 2 veckor. Vi åt hemmagjord pizza och Andreas "kebabsås" som är väldigt god. Nu väntar det lite godis och en film!
Tack för alla svar om yoghurt till bebisar! Jag vill såklart inte ge Edvin en yoghurt med socker i så jag ska försöka hitta en naturell yoghurt utan mjölk och soja.. Nästa gång jag handlar ska jag försöka kika lite mer på mjölkfria produkter.. Ska försöka testa om han gillar hemmalagad mat mer nu än förut.. Nu när han börjar komma upp i 8 månaders burkar är det dessutom mjölk i det mesta har jag märkt.

Yoghurt?

publicerat i Edvin
Kan man ge 7 månaders bebisar yoghurt? Kommer inte ihåg hur vi gjorde med Alvin!
Edvin äter ju mjölkfritt men denna borde ju fungera? Hoppas vi får kallelsen till mjölkskolan snart också..

Godkväll.

publicerat i Vardag
Godkväll.. Är rätt nyligen hemkommen från Xandra, vi tog en promenad och pratade lite strunt.. Sådant som inte är lika enkelt med barn med sig :-) Alvin avbryter mig gärna numera och pratar hela dagarna lång. Roligt det med visserligen, tycker om när språket utvecklas! Idag pratade han med Edvin och jag brukar tjuvlyssna lite, "Lilla gubben du är sjuk, min lillebror, åka till doktorn.. Sen pussade han och kramade Edvin och hämtade febertermometern. Edvin är inte sjuk utan det hittade han bara på :-) Imorgon är det redan fredag! Bara en vecka kvar snart tills vi får husnycklarna!!

Godmorgon! och Edvin 7 månader

publicerat i Edvin
Godmorgon! Hoppas ni har sol för det har vi äntligen fått igen :-)
Idag "fyller" lilla Edvin 7 månader! Lillgrodan.. Liten är han ju i alla fall, väger inte ens 7 kilo ;) Nu kan han sitta korta stunder men behöver ha kuddar omkring sig om man inte sitter bredvid honom annars tippar han och slår huvudet. Han gillar fortfarande inte riktigt att ligga på mage så ingen krypning i sikte. Nu rullar han inte ens runt längre.. Han kan ju vända sig från både mage till rygg och tvärtom men nu vänder han bara sig till mage sen blir han arg efter en stund. Han kanske inte kommer krypa, Alvin gjorde det vid denna ålder men alla barn kryper ju inte. Han tycker om sin gåstol som han får vara i ibland för då kommer han iaf framåt!
Maten går det framåt med, han gillar gröt och vissa burkar med mat. Inte alla och min mat har han inte varit så förtjust i, lagar väl ingen god mat ;) Men sen äter han ju mjölkfritt så än är det smidigast med burkar tycker jag. Pasta fungerar och falukorv. Välling är ingen hit men vi försöker byta ersättningen mot välling för den är lite tjockare i konsistensen eftersom han kräks mycket är välling bättre..
Han sover 2 gånger per dag om vi inte gör något speciellt så han somnar sent på eftermiddagen men oftast håller han sig vaken. Ibland sover han korta stunder, ibland iaf en timme åt gången. Han är lite krånglig att lägga på dagarna vill gärna ha en flaska att somna med. På kvällarna lägger han sig numera runt 18:30-19 och då somnar han rätt snabbt och vaknar ibland för nappen och vissa nätter en gång för mat. Han har slutat vakna kl 5 och vaknar runt 6:30 isället. Mycket skönare :-)



Han äter sedan några dagar tillbaka medicin mot reflux.. Vet inte om den hjälpt så mycket än men vi får se om några dagar. Ska prova 2 veckor. Visserligen kräks han inte lika mycket men det gjorde han inte dagarna innan vi började med medicinen heller. Vi får se hur det blir med kräkningarna.

Handling och tvättning

publicerat i Vardag
Nu tvättar vi och jag har veckohandlat på kvällen mellan maskinerna! Mycket tvätt blir det! Skönt att slippa behvöa boka tvättid och kunna köra en maskin lite då och då. Var ner på stan en sväng idag och kikade i en barnbutik bland annat som har lite roligare märken men jag hade mest full koll på Alvin som sprang runt och Edvin blev gnällig så jag köpte inget idag. Ska försöka ta mig dit en annan dag, såg några fina plagg! Vi hade i alla fall trevligt sällskap :-)
Imorgon ska vi städa för dom som ska ta över vår lägenhet kommer på besök på eftermiddagen, kanske kan ha hyffsat rent då i alla fall :-) Sen ska vi försöka ta oss till en park om det inte regnar!

Barnrum

publicerat i Huset-barnrum

'

 

Inredning till barnrum låter enkelt tycker jag men när jag börjar kika runt vet jag inte riktigt hur vi ska inreda Alvin och Edvins rum. Nu är det ju dessutom två rum som ska inredas. Har först tänkt på bara Alvin eftersom Edvin nu sover inne vid oss men när vi flyttar får han flytta in till sitt sovrum. Alvin fick eget sovrum vid 6 månader och det fungerade bra!

 

Matta Elefant

 

Alla tak ska målas vita likaså deras rum och golvet vi förmodligen kommer ha har ni redan sett. Kommer vara lika golv i hela huset. Förutom badrummet och hallen då. Väggarna i deras rum vet vi inte, men eftersom det är snetak så är det inte så jätte mycket vägg så därför vill jag nog inte ha en fondvägg som vi först hade tänkt. För det blir inte en fondvägg utan då kommer den tapeten ta över hela rummet. Antagligen blir det någon slags vit nyans/tapet på väggarna. Men jag tänkte att dom skulle få "varsin färg" som man kan ha på kuddar, matta osv som är lite lättare att ändra på senare.

 

 

Jag gillar grönt, den gröna som finns i denna gunghäst som jag kan tänka mig köpa till Edvin. I Edvins rum blir det nog kanske gröna detaljer men jag tycker det är lite svårt att hitta rätt nyans. Alvin gillar blått men jag vill inte ha ljusblått till honom, han känns för stor för det nu. Sen vill han ha dödskallar! Han är väldigt inne på det nu! Kanske pirattema?

Klicka för att stänga fönstret

Klicka för att stänga fönstret

Hm vet inte riktigt.. Har ni några bra tips?

Klicka för att stänga fönstret

Klädbetjänten skulle jag vilja ha till Alvin och Edvin.


Regn regn och rusk

publicerat i Vardag
Nu har det äntligen slutat att regna! Det var på tiden tycker jag. Om ett tag ska vi ta oss ner på stan en sväng men just nu sover Edvin och Alvin vilar i soffan med en Rori film. Jag har skurat badrummet så jag tar igen mig lite, Edvin var inte så imponerad av att jag skulle städa! Men det måste tyvärr göras ibland men i detta badrum blir det knappt rent hur mycket vi än skurar, Andreas skurade hela badrummet i klorin när vi flyttade in men det blir iaf inte rent. Ska bli skönt med ett helt nytt badrum! Då ska jag städa :-)
Något som jag/vi skjutit på är packning!! Jag får lite små ångest bara jag tänker på det. Vi höll på med samma sak för precis ett år sedan då vi flyttade ur vår lilla trea för denna som är lite större. Ett år kommer vi ha bott här ungefär när vi flyttar. Då började jag 3 månader innan och packa. Nu är det 1,5 vecka kvar tills vi får nycklarna och 1,5 månad kvar innan vi ska flytta. Det blev i alla fall panikpackning på slutet förra gången. Det värsta är att vi måste rensa hela källaren, vi har 3 förråd och 2 av dom är helt proppfulla med saker vi inte ens använder!! Vill inte ta med oss massa onödiga saker som tar plats. Nästa steg blir att köpa flyttkartonger och boka flyttstäd för denna gång orkar vi nog inte göra det själva! Barnvakt måste också införskaffas :-) Ska nog anlita min syster som inte har något jobb från och med nästa vecka!



Godmorgon! Igår var vi på busborgen och de...

publicerat i Mat, recpept

img_0126 (MMS)

Godmorgon! Igår var vi på busborgen och det tyckte alvin om! Idag öser regnet ner här!! Jag som hade tänkt gå ut på en morgonpromenad.. Regnar alldeles för mycket för att jag ska orka släppa ut vagnen. Hoppas det slutar snart. Tänkte gå till parken ev senare och förbi stan men jag kanske får ändra de planerna :-) Alvin måste ha nya stövlar också. Hoppas ni har en soligare dag!

Golv i huset

publicerat i Huset
Vi ska ha trägolv i huset och varit lite osäkra på om det ska vara mörkt eller ljust. Andreas har velat haft mörkt golv eftersom vi ska ha vita/ljusa väggar och då tänkte jag att det blir nog bra men igår visade Andreas mig ett annat golv han hade sett.
Ett trägolv som är gråoljat.. Tror ni det kan vara något? Jag fastnade för det! Tror det blir en sådan råspontsvägg någonstans i vardagsrummet och ev hallen också i huset! Gillar det!
Blir mycket hus nu! Bara 1,5 vecka kvar innan vi får nycklarna!! Lär väl bli ännu mer efter det ;)

Planritning övervåningen

publicerat i Huset
Som ni ser så har både vi och Alvin ritat på den men man ser i alla fall var det ska föreställa. Alvin och Edvin får varsina rum, exakt lika stora. Rummen är inte så stora till dom så utanför i allrummet där det står G ska vi bygga en gaderob åt dem, så dom ska slippa ha det i sina rum. I allrummet framför de små fönstren kommer det i framtiden stå en bäddsoffa och där är det tänkt att barnen ska kolla på tv, playstation med sina kompisar eller vad dom nu gör :-) I vårt sovrum måste vi också bygga någon slags gaderob då det inte finns och det är snedtak..
Ska se om jag kan ta lite kort ikväll när vi ska ut dit!!

Har nästan glömt att det är lite stressiga...

publicerat i Mat, recpept

img_0114 (MMS)

Har nästan glömt att det är lite stressigare att vara ensam hemma nu när Andreas haft semester två veckor ;-) vi har iaf varit ute på en gnällig morgonpromenad och ätit frukost! Nu fick jag Alvin att leka på sitt rum så Edvin förhoppningsvis kan somna så jag kan duscha! Blir nog ingen träning ikväll för vi ska ut till huset därav morgonpromenad.. Är 2 augusti idag så nu börjar mitt nyttigaliv efter att ha ätit för mycket gott under sommaren :-)

Betongtopp

publicerat i Inredning
.
Såg en skänk i en heminredningstidning från Bruka Design med en betongtopp. En sådan vill jag ha! Andreas och Janne sa att dom kunde göra en till mig istället för att betala över 4 tusen så det kommer jag inte glömma av ;)