Bra helg, måndag, jogging

publicerat i Vardag
Godkväll!

Någon kvar här inne och läser? Blir tyvärr lite långt mellan uppdateringarna men jag hinner inte riktigt med alla dagar. I fredags bjöd vi Linus och Danne på 3rätters och det blev väldigt gott. Kul att göra lite annan mat på helgerna. På vardagarna ska det gå fort fort. I lördags kom mamma och Janne hit och jag gick ut på kvällen för att träffa Erika. Vi gick till Tabazco och det var väldigt trevligt, vi drack någon drink och beställde in en bricka med bland annat olika ostar, salami och oliver. Just oliver brukar jag inte äta men dessa var väldigt goda! Blev väldigt glad för jag fick en jättefin sjal av Erika. Sen mötte jag upp Andreas på sportbaren och vi åkte hem. Kom hem i bra tid men Edvin hade varit väldigt ledsen på kvällen och vaknade igen när vi kom hem så han fick sova mellan oss.
Igår var det söndag och jag, mamma och Edvin började men en långpromenad sen rullade dagen på och idag är det vardag igen. Var duktig imorse och började plugga på en gång så innan lunch var reflektionstexten på 1800 ord inlämnad. Hoppas den blir godkänd! Idag tänkte jag åka iväg på spinning men det blev lite stressigt med middagen så jag premiär joggade idag! Woho var några månader sedan sist men idag var det inte så kallt. Gick faktiskt väldigt bra även om det inte var så långt. Går väldigt bra med träningen just nu!
Lite nya träningskläder har jag köpt men skulle behöva lite till speciellt någon tröja att springa i och sedan några linnen.
.
Denna vecka trodde jag skulle bli rätt lugn då jag mest har uppgifter här hemma att göra men nu ska jag jobba två dagar så det blir inte så lugnt ändå. Näste vecka är det massor i skolan så det gäller att vila sig till helgen som kommer. Fast jag gillar ändå när det händer lite saker. Känner mig mycket gladare nu när jag har något att göra om dagarna och inte bara är hemma. Okej jag hade lite att göra om inte mer när jag var hemma med barnen men det är kul att träffa lite människor!
Busungar!

Utan bilder

publicerat i Vardag
Tråkigt att blogga när jag inte direkt hinner fota. Är inte det första jag tänker på när jag kommer hem. Men idag måste jag vara hemma med Edvin för han hade 39 graders feber igår när jag kom för att hämta dom på dagis. Men idag verkar det bortblåst. Har egentligen en heldag i skolan så det känns inte så bra att vara hemma men imorgon kan jag inte så då får Andreas ta den dagen. Har en utbildning i lyftteknik på eftermiddag imorgon som jag måste ha till jobbet sen. På måndag kväll ska även en reflektionstext på 1800 ord vara inlämnad så jag hoppas Edvin låter mig plugga idag :-) Det vi läser nu är ganska intressant då det handlar om språket, språkstörningar och hur språket kan utvecklas för de barn med bokstavskombination. Även om de barn som har lite svårt att uttala vissa ljud, som Alvin har med S-ljud till exempel.
.
Nej nu ska vi skjutsa Alvin till dagis, han ska åka skolbuss och få gå på teater idag och det är stort för honom. Att åka skolbuss alltså :)

Onsdag

publicerat i Vardag
Var ett tag sedan jag skrev här nu. Hinner inte riktigt med det. Har sällan hemma plugg dagar och går ofta heldagar i alla fall denna vecka. I måndag var jag hemma en timme och gjorde middag sen åkte jag på spinning, idag ska jag också på spinning men idag är det lite senare. Sen kommer jag hem och vi har haft flera kapitel som ska vara läst till dagen efter. Så det är bara att vara i skolan, laga middag, leka lite med barnen, natta dom och ev träna sen plugga sen sooova. Har dessutom nu blivit anställd där jag sommarejobbade för 2 år sedan (äldreboende) så nu är sommarens jobb löst och ev kommer jag nog jobba extra nu fram till sommaren. Har allmänt lite tillgänglighet några helger och några kvällar så vi får som om jag får något jobb sms.
.
Hoppas ni mår bra! För Edvin går det bra på dagis nu. Han blir ledsen när vi lämnar men är inget ledsen dagtid nu längre! Ibland sover han bort tre timmar vid lunchen.

Godkväll! Min dag blev inte riktig så bra ...

publicerat i Mat, recpept

Godkväll! Min dag blev inte riktig så bra som det var tänkt. Kände redan på väg till e-tuna att huvudvärken var på G. Trodde det berodde på att jag ej hann dricka morgon kaffe men vid 10 började det blir riktigt illa och vi hade ej någon rast mellan alla expriment. Vid lunch kunde jag bara ligga ner och var tvungen att springa in på toa för att kräkas. Sedan dess har huvudvärken hällt i sig, lite bättre nu men inte mycket. Höll knappt på att kunna köra hela vägen hem, kände på slutet att det nog inte är så smart att köra med migrän. Har inte migrän så ofta längre men nu smällde det till. Typiskt att Andreas är på möte hela kvällen men han hämtade iaf barnen och fixade middag till dom. Jag måste också äta snart känner jag, har inte kunnat gjort det än. Hoppas ni haft en bättre dag! Någon som har tips på bra migrän tabletter?

Ensam hemma

publicerat i Om mig
Edvin i söndags i tröja från Nova Star och jeans från Polarn&Pyret. Han premiär åt russin i helgen, han älskade det! Tröjan är en aning stor men det är dubbel storlekar så jag chansade på 80/86, borde nog tagit den mindre egentligen.
.
Godkväll!
Nu har jag nattat båda barnen och ätit lite fruktsallad. Andreas är i E-Tuna med jobbet på något Volkswagen anordnar, vi får se när han kommer hem förhoppningsvis inte jätte sent. Han ska äta 3 rätters och vi har ätit fisk, inte fy skam det heller. Imorgon måste jag ställa klockan på halv 6 för vi ska vara tidigt i E-Tuna med skolan på något museum och testa på massa experiment mm. Sedan planera en lektion(inlämningsuppgift). Måste nog åka efter 7 då jag ska köra och hämta upp några på vägen. Andreas lämnar imorgon och barnen får äta frukost på dagis för första gången, sen får Andreas hämta dom och jag får skynda mig hem då han ska iväg med jobbet imorgon kväll igen. Nu ska jag titta lite på halv åtta hos mig.

Tvättmedel

publicerat i Huset
Jag köpte förvaringsburkar för tvättmedel i helgen. Har letat efter det men bara sett på nätet tidigare. Men nu hittade jag på Chili Store för ett bra pris, kommer ej ihåg exakt pris men det strax under 200kr/st. Mycket bättre än de tvättmedlet kommer i.
.
Ni ser också vår nya bänkskiva som Andreas målat/betsat. Först hade vi tänkt en vit men sen tänkte vi svart men efter han betsat den en gång blev vi nöjda med färgen. Den är lite brun/svart. Tvättstugan är ej klar. Vi har inga tvättkorgar för jag har bara hittat fula eller för små, såg fina på Mio men sedan var dom så små. Sen ska det upp hyllplan och vi ska köpa antingen ett skåp eller trådback som vi ska ha bredvid tvättmaskinen för förvaring. Sedan några tvättlinor att hänga tvätten på, som man sedan kan dra bort när de inte används. Just det lampa också!
.
Nu är det kaos som ni ser.
Vi har ingen torktumlare och klarar oss väldigt bra utan, saknar det inte. Är glad att vi inte köpte både och samtidigt som vi först tänkte. Torktumlade underkläder när vi bodde i lägenheten men mest för att jag inte hade plats att hänga det någonstans.

Resa, spa?

publicerat i Om mig
Andreas ska åka bort i slutet på April till Madrid för att titta på fotboll. En julklapp från hans pappa förra julen(2009) men då kom dom aldrig iväg pga att Andreas bland annat var borta med jobbet jätte mycket. Nu ska dom i alla fall åka och kommer vara borta 3 nätter. Så nu tycker Andreas att jag ska också ska åka på något. Funderar på Spa? Eller kanske någon annan resa, 2 nätter (fre-sön) hade jag tänkt. Tror han har lite dåligt samvete över att jag alltid får vara hemma med barnen ;)
.
Någon som har tips och någon som vill följa med kanske? Är inte så roligt att åka själv direkt :-) Har kikat på några olika Spa men inte hittat några klockrena paket sen har jag kikat på lite olika hotell i olika städer, även typ London men jag vet inte. Kan också tänka mig Stockholm/Göteborg, kanske något hotell med ett litet Spa? Spelar inte så stor roll bara skönt att få komma iväg.. Ska vara ett rätt rimligt pris också.. Sökandet går vidare sen för nu ska jag fortsätta plugga.

Måndag, helg, middag och spinning

publicerat i Vardag
Har nu satt mig i soffan, är rätt nyligen hemkommen från ett 50 minuters spinning pass. Var riktigt jobbigt idag. Var en instruktör jag inte haft tidigare så det var skoj. Känns skönt att vara igång med träningen igen!
.
Helgen gick i en rasande fart. I lördags var vi på stan en stund så Alvin fick klippa sig, var på tiden. Han är jätte duktig och sitter i princip helt still, händer väl aldrig annars ;-) Sen åt vi lunch på Jensens och veckohandlade på Maxi. Igår var vi hemma hos Jonas och Emma på middag. Blev en del bebisprat då dom får deras fösta barn i början på Juli! Ska bli så roligt. Just det i fredags var Edvin med mig i skolan för han var rätt förkyld och vi visste inte riktigt hur vi skulle lösa det men sen tänkte jag att det kanske fungerade att ta med honom då det var en kort dag. Var dock redovisning men det gick bra, han fick vara med där framme och han verkade trivas. Inget jag kommer göra till en vana, är inte så lätt att koncentrera sig.
.
Nu ska jag kolla igenom Nova Stars nya kollektion sen blir det nog sängen om en timme kanske. Somnar mycket tidigare nu när jag är uppe vid 6 varje dag. Såklart sover barnen mycket längre nu så nu är vi tvunga att väcka sömntutorna! Alvin kan bli på rätt dåligt humör ibland men inte så mycket att göra åt, han lägger sig i alla fall i tid på kvällen.

Övervåning- Hall.

publicerat i Huset-inredning
Fönstren är grundmålade och råspontsväggen är uppsatt nu ska den bara målas vit. Lite kvar att tapetsera i hallen, bland annat ovanför trappen. Framför råspontsväggen kommer det stå en vit Ektorp soffa. Tänkte först ha sådana soffor nere sen men den planen har vi ändrat vill ha en stor divansoffa nere. Så vi får plats många! Till vänster ser ni att vår stora byrå från Hemnes står men jag tror tyvärr ej den får plats när soffan kommer på plats :( Vi har ingen annan plats för byrån så i sådana fall lär vi nog sälja den. Synd för det är min favoritbyrå! Kommer i sådana fall köpa något sideboard istället. Har tänkt ett svart runt soffbord här uppe!

Edvins rum

publicerat i Edvin
Edvins rum börjar ta form, saknar en del som en hissgardin men de mått vi måste ha finns ej. Måste väl sy själv men det är jag dålig på och vi har ingen symaskin. Sen vet jag inte riktigt vad som ska stå på byrån och tavellisten. Två tavlor ska också upp varav en jag köpte ram till igår.
Tavlan som ska upp på väggen.
Böckerna på byrån måste få någon slags hylla eller om dom får stå på hyllorna ovanför. Några krokar ska också inhandlas till både Alvin och Edvin så deras kläder kan hänga någonstans.
På tavellisten ska det nog ändras om lite. Maileg kaningen ska nog få en kompis, såg en söt apa från samma märke! Förvaringsbänken skulle jag vilja ha någon slags dyna till och ett litet bord framför så Edvin kan duka maten på, han tycker om att laga mat vid köket. Måste vara ett högt bord annars blir bordet lägre än bänken.
.
Några saker kvar alltså och dörren och fönstret ska målas.

Dagarna rullar på

publicerat i Vardag
Tisdag!

Här rullar dagarna på, väldigt fort. Ändå tycker jag att vi hinner med mycket men ändå lite. Är alltid en massa saker som inte hinns med. Idag har jag varit i skolan, hämtat bar lagat mat och hunnit träna! Känner att jag är igång nu men kommer inte hinna träna så mycket som förut, lika bra att inse det på en gång! Var till doktorn igår med Edvin och efter mycket om och men så får vi göra blodprov på honom. Är inte alls säkert det är något men jag vill i alla fall känna att vi faktiskt har kollat! Ska åka ner någon morgon som passar och sätta oss vid labbet som öppnar 08:00 måste sätta på Embla plåster en timme innan bara. Dagis går bra för honom nu för dom lägger honom på förmiddagen så idag sov han mellan 10-11 sen ibland sover han i vagnen på eftermiddagen när dom är ute, men inte idag så han somnade tidigt här hemma.
.
Så skönt att våren snart är här! Sitter och kikar lite på vårskor. Behövs skor som kan användas på dagis och några lite finare vårskor. Alvin ska i alla fall få ett par Converse denna vår. Han har själv sagt att han vill sådana som mamma har. Jag har beställt ett par gråa Converse till mig själv idag. Längtar tills all snö är borta om någon månad!
Imorgon väntar en rolig dag i skolan för vi ska till vår partnerskola (där vi har praktik, jag har på en förskola) och intervjua två barn om ett fenomen. Vi i vår grupp har valt fenomenet "Vad är kärlek". Sedan ska vi ställa frågor kring detta, inga ja och nej frågor utan mer "Hur tänker du då, Hur menar du då, Varför tycker du så osv. Sen ska vi analysera detta och bilda olika kategorier kring det barnen har pratat om.
.
Nu ska jag sätta mig ner och läsa några tidningar!

Söndag

publicerat i Vardag
Söndag och veckans sista dag. Idag har vi haft lite besök av Xandra och Adrian, dom ringde imorse och ville komma ut för att ta en promenad i solen. Passade oss bra då Andreas har grundmålat våra fönster på övervåningen. Alvin var duktig på att gå och åkte med i Edvins vagn på slutet. Sen har vi veckohandlat och städat lite.
.
Ang Edvin så har jag läst lite och funderat lite och visst låter det lite som gluten. Allt stämmer i princip, lösa/grötiga avförningar, stannat i vikt, ser smal ut men lite större mage, kräkningar osv. Nu vet jag att man inte kan ställa en diagnos själv men jag nämnde faktiskt gluten då jag inte tyckte det har hjälpt så bra med mjölkfritt men det trodde dom inte då.. Var ca ett halvår sedan. Ska ringa bvc imorgon och KRÄVA att dom kollar upp honom är less på detta nu. Vår bvc-sköterska är bra som bokat in oss hos olika läkare men det är där det alltid brukar stanna då dom inte verkar tycka det är något konstigt..
.
Skulle just nu behöva plugga men jag orkar verkligen inte! Har haft annat att tänka på om vi säger så. Tycker synd om Edvin!

Status Edvin.

publicerat i Edvin
Den här lilla killen kräktes i onsdagskväll så då tänkte vi direkt magsjuka. Sen var Andreas hemma med honom(och Alvin) i torsdags och han var helt som vanligt, åt och lekte bra. Igår morse så skulle vi skjutsa Andreas till jobbet för han skulle åka bort på konferens, släppte av honom sen kräktes Edvin ner sin bilstol. Vände och Andreas följde med oss hem. Vet egentligen inte om det är så populärt att han inte åkte iväg men nu blev det så. Trodde helt klart att Alvin skulle bli sjuk men sen har Edvin varit helt som vanligt och ingen annan har blivit sjuk.
.
För 3 veckor sedan när Edvin var magsjuk var han jätte dålig och det höll i sig i en vecka och han gick ner en massa i vikt. Då åt han inte, drack inte och sov bara i sin vagn men nu märker vi ingen skillnad förutom att han kräkts två gånger men någon dags mellanrum. Vet inte om det är magsjuka? Sjukvårdsrådvigningen tyckte vi skulle åka till doktorn med tanke på Edvins historik med sin mage men dom kunde inte direkt säga något. Det enda hon egentligen sa var att hon tyckte jag skulle boka in en tid på BVC för vägning inom någon vecka. Edvin väger ju bara ca 8,2kg. Så han inte går nedåt i sin kurva igen. Ja jag vet då inte, kan säkert vara magsjuka då det har precis gått på dagis men enligt mig så brukar magsjuka var att man kräks mycket de första dygnet sen avtar det. Tror det var vinterkräksjukan sist då han var jätte dålig.
.
Han har även varit lös i magen till och från men det är han ju nästan jämt lite då och då. Tycker det är bra konstigt att ingen vill kolla upp det med hans mage. Kanske är normalt att alltid vara lös eller hård och behöva äta lactulos varje morgon? Likadant så skulle jag vilja ta pricktest för att ev se om det är mjölkallergi eller någon annan allergi även om jag vet att det inte alltid visar sig hos barn.

Vår uppdatering

publicerat i Barn shopping
Nu börjar det komma ut vårkläder och ytterkläder i butikerna! Kul! Behövs nästan alltid uppdateras på våren och hösten till barnen. Nu har jag i alla fall köpt en varsin vårjacka till dom och skalbyxor till Edvin.
Som ni ser valde vi jacka från Polarn och Pyret, tyckte dom var rymligare än Molo men gillar också färgen. Älskar grönt. Köpte stl 80 till Edvin och tänkte att den kanske skulle vara lite liten men det var den då inte, vårt lilla penntroll! Hade kunnat valt stl 74 också tror jag men nu ska han inte ha den än på ett tag.
.
Funderar nog på om vi behöver dubbel uppsättning av jackor, skalbyxor, stövlar mm för det börjar bli lite små jobbigt att släppa med sig allt hem från dagis. En sak när vi bara hade Alvins saker att ta hem men nu är det två och vi är ute mer nu när vi bor i hus! Alvin har ett par skalbyxor så ett par nya ska vi köpa så då har vi dubbelt av de i alla fall. Edvin kan tyvärr inte ha Alvins gamla ytterkläder än då de är förstora. Dom är födda olika säsonger sen är Edvin mycket mindre också!

Lunch dags

publicerat i Vardag
Goddagens!
.

Första hemma plugg dagen på denna vecka. Skönt! Fast idag är huvudet inte riktigt med, har inte alls tagit in det jag läst. Väldigt irriterande! Men Edvin som sovit så bra de senaste nätterna har inatt varit vaken till och från halva natten. Han själv vaknade på strålande humör men det gjorde inte vi andra. Snark hoppas verkligen på en bättre natt inatt för imorgon är det Eskilstuna som gäller och KemiLab. Det går mycket bättre på dagis för Edvin nu. Fast han är fortfarande väldigt ledsen när jag lämnar men igår tror jag han inte varit något ledsen på hela dagen så det känns skönt. Hemma är han inte lika mammig längre heller. Alvin han vill inte åka hem från dagis fast han både ätit frukt, lunch och mellanmål där utan vill både äta middag och sova där fast han följer i alla fall med hem ;-)
Letar efter en vårjacka till mig själv då jag aldrig hittade någon vinterjacka som jag skulle få av Andreas kör vi nu på vårjacka istället och sedan lite nya träningskläder :-) Tycker om dessa jackor från Nelly.se, vi har ju både Vila och Vero Moda i stan så kanske lika bra och prova dom först om dom finns inne.
.
Barnen behöver också nya vårjackor. Har nog bestämt mig för att dom ska få gröna jackor och det lutar åt PoP istället för Molo för Molo hade så konstiga storlekar på deras jackor tyckte jag. Sen var den gröna färgen finare på PoP jackan enligt Andreas. Vilka bekymmer man har :-) Alvin behöver verkligen nya jeans också efter det är det enda vi får på honom i byxväg. Helst av allt ska det vara knappar på jeansen också. Mjukisbyxor och andra byxor går numera inte alls på utan en kamp och det gäller väl att välja sina strider. Sen tycker väl inte jag att jeans är så skönt under overall men men.
Det var allt för idag, hoppas ni har en bra dag. Det är sol här men den hinner jag nog inte se så mycket av!

Stackars lilla Edvin får inte vara med de ...

publicerat i Mat, recpept

img_9662 (MMS)

Stackars lilla Edvin får inte vara med de andra och spela bandy här hemma så han får spela med en golfklubba och en låtsats lök ;-)  Nu ska jag snart lämna busarna och åka in till stan för att träna core/ spinningen. Får se om jag tar mig hem sen tror det blir jobbigt med core!