1,3 kilo

publicerat i Om mig


Idag har jag varit så dum och köpt


1,3kilo godis!!

Vad ska jag med det till kan man ju fråga sig. Eftersom vi inte ska äta så mycket godis än + att jag inte tänker sitta och äta en massa godis när Andreas inte ska göra det, inte jag heller egentligen. Köpte en stor marabou också. Den får räcka för oss resten ska jag faktiskt lägga i påskägg och ge bort nu har jag bestämt. Köpte lite godis i helgen och det smakade inte ens bra längre. Känns som man bara köper av en vana ibland.

Har köpt ett stort ägg till Alvin idag & nej det ska inte bara fyllas med godis. Köpte en film också sen ska jag hitta något mer men det var lite svårt att köpa utan att han skulle se. Han ska bara få pyttelite godis av oss, kan tänka mig att han får flera påskägg nämligen.

Tog mig precis en kaffekopp för jag blev allt lite sugen på allt godis som ligger i skåpet.

Godmorgon

publicerat i Vardag

Godmorgon onsdag.

Imorgon är det skärtorsdagen, tänk att det redan är påsk snart är det väl midsommar med. Snart kryper och går Edvin med.. Känns som det i alla fall för veckorna rusar förbi. Om ett år går Alvin och Edvin på dagis och jag sitter antagligen i skolan eller någonstans och pluggar. Ska bli roligt och se dem leka med varandra när Edvin blir äldre!



Bästa morgonhumöret

Dating in the dark

publicerat i Vardag

kollar jag lite på just nu, tycker det verkar hel skumt. Har inte sett något helt program någon gång än.

Jag hoppade över gymmet idag för jag har ganska mycket träningsvärk från igår + att vi var ute och gick över en timme sen lite magträning hemma. Alvin höll sig vaken hela vägen! Sen somnade dom båda efter halv sju. Bra att Edvin höll sig vaken lite längre. Edvin var vaken väldigt mycket i vagnen idag, händer inte allt för ofta.

Nu är Andreas på gymmet och jag har ätit lite kesella. Höll på att ta lätt creme fraiche istället. Märkte det i sista sekund, tyckte det var lite annorlunda mot vad det brukar se ut.

Imorgon måste mina kära små barn samarbeta med mig på eftermiddagen fast egentligen ska jag inte skriva så för då blir det väl tvärtom. Nej men klockan sex kommer den en man hit som vi ska ha möte med. Edvin ska jag försöka lägga innan och Alvin ska få roa sig med Danne en stund. Han tjatar redan om det så det blir inga problem. Kan inte skriva om vad det gäller än beror lite på vad som sägs imorgon. Jag och Andreas håller det lite för oss själva. Det är inget bröllop eller husköp iaf :-)

Hoppas ni får en bra kväll!

Sova

publicerat i Edvin


Alvin tyckte Edvin skulle sova ute i vagnen så jag kunde leka med honom, göra gröt. Sagt och gjort. Edvin somnade på en gång och håller nu på att vakna. Jag har hunnit städa med!

Mellanmål

publicerat i Träning


Jag har blivit skadad av allt träningssnack och kostsnack mellan Andreas och Danne så jag försöker hänga på jag med. Proteiner är viktigt likaså mellanmål. Kan ärligt säga att innan Alvin föddes åt jag itne så många mellanmål. Nu äter jag äpple, bananskivor med kanel och keso (proteinkälla). Alvin äter havregrynsgröt med kanel.

Har nog inte skrivt det men Andreas äter ju en liten diet nu. Han började för någon vecka sedan och den pågår till 1 maj. Andreas är smal men har fått större mage, fett runt buken. Smala männsikor har ju en tendens att bara få fett runt buken. Så nu har han och Danne slagit vad. Andreas ska gå ner 12 cm i midjemått och Danne ska bygga upp sig så han ska gå upp några kilo. Kan säga att Andreas har gått ner nästan 10 cm på 3 veckor! Fattar knappt att det är möjligt.

Han äter inte efter någon speciell diet men det liknar väl GI. Jag äter ungefär som han jag med eftersom han lagar maten åt oss på kvällarna. Väldigt lite kolhydrater, lite fett och mycket protein. GI kör väl med ganska mycket fett. Är inte så insatt i den. Han tränar ungefär som vanligt + att han har sprungit någon runda. Sen äter han lite mer på helgerna som någon pizza eller liknande. Jag är inte så förtjust i mackor och pasta egentligen så det där med att ta bort det tycker jag inte är så svårt. Vi äter inga mackor utan mycket kesella, keso (jag), ren proteinshake (inte sån med kolhydrater). Till maten äter vi mycket sallad som broccoli, ärtor, morötter mm. Protein är väl det enda som man kan äta för mycket av för det omvandlas till energi om jag inte har fel nu. Kolhydrater är ju inte bra att äta för mycket av, om jag gissar rätt så blir det glukos och det bildas fettdepåer. Fett är inte heller bra att äta för mycket av fast det är väl ingen nyhet.

Jag gillar egentligen inte att hålla på med massa dieter och jag äter inte lika strikt som Andreas utan äter lite godis då och då. Sen tror jag inte att det finns någon diet som passar alla utan man ska nog dra ner på det man har svårt att sluta med och äta mindre utav allt!

Paket

publicerat i Barn shopping


Ett paket från Babyshop/Nova Star kom idag till Alvin. Han tyckte om kläderna så det är väl ett bra betyg. Har sålt en massa plagg på tradera och fick ihop några hundralappar som såklart går till nya kläder, denna gång till Alvin.



Nova Star har ganska stora stoelekar så Alvin har 92 på dessa byxor och dom är ganska stora. Edvin har ett par i gaderoben han med men dom är väldigt mycket förstora. Kan han nog ha till hösten!

En tur

publicerat i Mode, shopping

Funderar på om jag och Edvin ska ta oss en sväng till H&M och lindex innan Alvin ska hämtas och kanske barnens hus.. Men då får vi snabba på!

Tisdag

publicerat i Vardag



Nästa vecka blir Edvin 3 månader! Tyckte nyss vi var på förlossningen kl 7 på morgonen för ett kejsarsnitt! Han har vuxit lite sedan dess! Måste säga att det är skönt på ett vis att den första tiden är förbi för Edvin skrek nästan hela dagarna ibland. Efter att vi börjat med mjölkfritt blev det bättre och det verkar bli bättre ju äldre han blir.

Idag är det tisdag och denna vecka är det en kortvecka för Andreas eftersom det är påsk. Tycker väl egenltigen inte påsk är något speciellt. Har knappt något påskpynt och jag gillar inte gult så mycket heller för den delen :-) Men Alvin och Edvin ska såklart få varsitt påskägg!

Idag invigde Alvin sina skalkläder på dagis med en fleecejacka + en fleecetröja under. Han var så varm igår med täckbyxor + jacka. Han har ett fleecefodrat regnställ med men det börjar bli för litet. Ska nog kanske köpa ett boardman från Didrikson till honom sen.

Nu ska jag försöka fixa till mig lite för Edvin sover i bilstolen. Fast det brukar inte vara så länge :-)

Måndag kväll

publicerat i Vardag

Sitter här hemma ensam då Alvin&Edvin sover och Andreas är på gymmet. Sitter och tittar på lite tv men jag tycker det bara går dåliga progam nuförtiden. Kollar nästan aldrig på ett helt program längre. Gillar cougar town och desperate housewives fast det är inte alla gånger jag tittar på dom heller.

Idag kom som sagt Andreas hem efter lunch medans vi var ute och gick så jag hann ta hand om all tvätt på eftermiddagen + träna. Sen blev det ryggbiff och sallad till middag med rödvinssås. Gott! Edvin somnade innan kl 6 idag och vid halv 6 sa Alvin att han ville sova och ha välling. Fast han fick vara uppe till lite innan halv 7 i alla fall. Känns konstigt att dom sover innan det är mörkt ute nu tycker jag! Men snart är det väl ljust ännu längre. Alvin somnar ju lite tidigare eftersom han inte sover på dagarna längre. Men hur tidigt som helst kan han inte lägga sig för då vaknar han nog alldeles för tidigt på morgonen. Får se hur natten blir när Edvin somnade så tidigt men det går inte direkt att hålla honom vaken.

Imorgon är det tisdag och jag har ingen aning om vad vi ska göra. Hoppas på att mitt paket från babyshop kommer. Har beställt byxor + tröja från Nova Star till Alvin!

Ny träningsvecka

publicerat i Träning

Ny vecka och ny träningsvecka. Förra veckan var en ganska dålig träningsvecka, ett spinningpass, en löparrunda och någon promenad.

Idag var det nya tag.
Promenad med Alvin och Edvin i vagnen + att jag sprang en ganska lång bit. Phil&Ted är ingen joggingvagn men den är väldigt lättkörd så det går utmärkt att springa ibland. Sen blev det ett pass på gymmet på eftermiddagnen för Andreas var hemma tidigt idag. Han hade möte i Västerås som slutade tidigt! Blev armar, axlar och lite mage idag. Ska försöka ta mig dit imorgon igen för på onsdag kan vi inte träna. Nu är Andreas på gymmet.

Från Nike/Ellos.

Skulle behöva en del nya träningskläder också. Vill ha detta linne från Nike i svart och rosa men alla färger är slutsålda i min storlek. Det är väl typiskt.

Måndag

publicerat i Vardag

Godmorgon måndag

Har en liten Edvin här som är ganska trött men helst inte vill sova. Imorse märkte jag av att vi får sova en timme kortare. Edvin ville inte riktigt somna om efter mat och byte av en full blöja vid 3 tiden. Han brukar somna om snabbt nuförtiden men icke idag. Men tillslut så! Andreas sov inne hos Alvin direkt när vi la oss igår för Alvin vaknade tre gånger innan vi skulle lägga oss. Sista gången började han gråta och ville ha välling, inte sova mm. Men han somnade om han med. Måste säga att det är lite små jobbigt att båda ska vakna. Speciellt att Alvin gör det.

Nu sover Edvin. Nu ska jag försöka snabba mig på här. Har lite att göra innan Alvin ska hämtas. Skulle vilja duscha, fixa med tvätt, diska och ringa några samtal. Får se vad som hinns med, han ska ju hämtas om lite mer en än timme. Tiden går snabbt!

Hoppas ni får en bra dag!

Vår helg

publicerat i Vardag


Edvin idag när vi skulle till Danne på middag.

Idag har vi allihopa varit nere på stan en sväng för Alvin och Andreas skulle klippa sig. När vi kom tog vi en kölapp och bara Andreas fick vänta 1,5timme men vi gick runt på stan så länge. Alvin får klippa sig nästa helg. Men han tjatade, klippa mig klippa mig och blev inte så glad när han inte hann klippa sig. Han är så rolig som tycker om att klippa sig, annars brukar det ofta vara tvärtom tycker jag! 
 
För att Alvin inte skulle tänka på att Andreas klippte sig och Alvin inte fick så fick Alvin välja kläder till sig och Edvin på PoP från Andreas. Alvin valde en tröja och Edvin fick ett par blårandiga byxor. Bra val tycker jag allt :)

Sen har vi varit på tidig middag hos Danne och nu har vi tvättstuga!

Hoppas ni haft en bra dag!

Award

publicerat i Om mig

Jag fick en Award av söta Erika! 

Awarden går ut på att jag ska berätta om några saker som gör mig glad. Tänket att detta kan ju inte vara så svårt men det är svårt att begränsa sig :)

1. jag är glad över att jag har två underbara barn och att dom mår bra.
2. jag är glad över att jag världens underbaraste sambo som gör mig lycklig.
3. jag är glad att jag studerar till lärare för jag känner att det passar mig bra.
4. jag är glad över att jag har någa få men fina vänner här i V-ås.
5. jag är glad över att jag har en fin familj!
6. jag är glad över att våren är på väg.
7. jag är helt enkelt glad att jag har ett bra liv :)

Jag skickar denna vidare till några bloggar jag läser dagligen. Förutom Erikas blogg läser jag ofta

Evelina, Petra, Alexandra,


Nya skor

publicerat i Barn shopping

Vi hittade ett par nya skor till Alvin idag på stan.





Det blev ett par superfit. Han har vinterskor från superfit med och dom är vi nöjda med. Hans vinterskor är dessutom superlätta. Alvin blev väldigt glad över att dom är blå. Allt ska vara blått nu. Tidigare har han inte ens haft så mycket blått men sen han började intressera sig för färger är svart och blått det bästa.

Lördag

publicerat i Vardag



Så var lördagen snart slut. Fast hela kvällen är kvar framför oss först. Idag har vi mest tagit det lugnt. Varit ute på en långpromenad, jag och Alvin åkte till maxi på em för att köpa mer frukt till en fruktsallad. Hittdae då ett par snygga byxor åt Edvin i en fin grön färg. Men så fanns inte hans storlek. Typiskt.

Såg en snygg jacka till Alvin med också i grönt. Han har ju sin PoP jacka som han ska ha till dagis men det kan vara bra att ha någon att variera med om den behöver tvättas. Var dessutom jätte billig, sen är det säkert inte den bästa kvalitén men det gör inte så mycket om det ska vara en extra jacka.

Nu sover snart båda barnen och vi ska titta på en film lite senare. Vi får nog besök av Danne också. Alvin dukade till han när vi åt mat fast vi försökte förklara att han kommer senare. Sötisen!

Ha en bra kväll!

Godmorgon lördag

publicerat i Vardag

Godmorgon lördag

Det var inge solsidan igår, vilken besvikelse. Är inte direkt överförtjust i let´s dance men vi trodde solsidan skulle komma efter det men icke. Får hoppas att det är tillbaka nästa fredag.

Andreas och Alvin är på ica maxi och veckohandlar och Edvin ligger här nedanför i sitt babygym och sparkar med sina små ben. Jag ska ut och springa när dom kommer hem annars har vi inga direkta planer i helgen. Alvin behöver vårskor och egentligen klippa sig så det kanske blir ett besök på stan.

Jag skulle ha träffat Emilia men hon skulle ta en lugn helg och städa så det får bli en annan gång. Har lovat att vi ska komma och hälsa på henne i sthlm när det blir vår så det ska jag nog göra. Får se om jag och Alvin åker så kanske man kan göra ett besök på skansen eller något annat roligt!

Hoppas ni får en bra lördag!

Skor

publicerat i Barn shopping

Jag var iväg tidigare i veckan för att köpa vårskor till Alvin som han kan ha på dagis och var ju helt inne på vikingskorna jag visade. Mätte Alvins fötter och en i butiken hjälpte mig. Visade sig att 25 var precis, alltså samma mått som hans fötter vilket blir för litet och 26 glappade och var alldeles förstora. Hon sa att vi ev kunde vänta några veckor och se om hans fötter växer mycket. Fast jag tror inte han kommer växa i dom. Hann inte prova några andra skor men hon i butiken var inte så sugen på att visa några andra heller. Gillar inte när butikspersonal är otrevliga. Nästa gång åker vi till stan istället för att prova skor. Vet att vi hade samma problem förra året med när vi skulle köpa vårskor till Alvin. Av någon anledning är det alltid så när det är gortexskor. Provade flera stycken förra året och det slutade med att han fick ett par från everest utan gortex och ett annant par från vincent.

Ska testa ett par från superfit också, han har superfit på sina vinterskor så dessa borde ju passa. Man kan ju inte vänta förlänge heller för allt tar slut direkt när det gäller barnskor, jackor, overaller mm.

Tror Alvin har ganska smala fötter.

Resten av dagen

publicerat i Vardag


När Edvin vaknade runt halv 10 så fick han lite nya kläder på sig! Sen så busade vi lite. Så härligt när han är på bra humör.

Sen klädde jag ¨på mig lite kläder och jag märkte att jag numera kan ha några fler par av mina jeans. Dock sitter dom väl inte lika bra än men det kommer nog. Var rädd där ett tag att mina höfter aldrig skulle gå tillbaka :-)
Alvin vill som sagt inte vara med på kort :)

Edvin fick sova ute medans jag och Alvin åt lunch. Sen sov han 2,5timme! Det händer nästan aldrig. Uteluften måste ha gjort honom trött!

Sen vaknade han efter två och sträckte på sig lite och skrattade åt Alvin innan han blev hungrig!


Sen åkte jag, Alvin coh Edvin till maxi för lite frukt köpt och godis. Alvin fick välja några själv. Jag vill ha den mamma, den med, döskallen den andra döskallen med, den blåa vill ja ha.. Sen fick det vara bra :-)

Vår morgon

publicerat i Vardag

Tänkte försöka ta lite kort på vår dag idag. Börjar med morgonen då. Kl 08:10 börjar jag klä på Alvin. Det kan ta en stund för det är alltid fel på mössan, vill inte ha tjocka vantar, inte ha vinterskor utan han vill ha sina adidasskor mm.


Alvin vill inte vara med på kort och vill inte ha den mössan jag tar ner. Edvin ser fundersam ut!

Sätter på mig själv kläder och mina gummistövlar.


Klär på Edvin sist men ändå hinner han lessna, han fick åka i pyjamasen.

Alvin vill aldrig vara med på kort längre och här visar han det. Idag orkade jag inte tjaffsa om mössa som ni ser :-) Han fick välja.
Klockan halv 9 kom vi utanför dörren sen var det tjafs om att han inte ville åka vagn men det fick han lov att göra idag annars skulle vi aldrig komma fram.



Nu ska jag sminka mig och dricka kaffe sen ringa barnmorskan kl 10. Det får jag inte glömma. Sprang nyss runt som en galning och letade efter min mobil som visade sig ligga ner i trappuppgången i vagnen. Smart jag är..

Sova ute

publicerat i Edvin


Tog bort lite saker från balkongen i helgen, eller ja ganska många saker så nu kan Edvins vagn stå ute där om jag vill att han ska sova ute. Perfekt att den får plats. Men han vaknade fortare ute än inne. Han gillar inte riktigt när vagnen står stilla. Men det är bra ibland speciellt när Alvin är hemma och röjer runt. Låter Alvin leka ungefär som vanligt på dagarna fast Edvin sover för det funkar inte att säga åt honom att vara tyst hela tiden. Han måste få leka av sig. Annan sak på kvällarna om Edvin somnar först då brukar vi ta bort hans bandyklubba (som han gärna slår i dörrar mm med) och hans 100 fotbollar..

Nej nu har jag en disk att ta hand om!

God kväll

publicerat i Vardag

Blev lite små stressigt på kvällen här med mat, läggningar och tvättstuga. Vi åkte iväg en sväng så jag och Andreas åt mat från max. Alvin och Edvin hade redan fått middag. Edvins middag är inte direkt avancerad, samma mat hela dagen lång än så länge :-) På tal om mat så fick jag mig ett gott skratt när jag såg Andreas hamburgare. Han tog en low carb burgare och när vi öppnade den var det kött med ett salladsblad runt. Låter kanske inte så roligt men det var det, tror inte riktigt Andreas blev mätt :-) Vi tänkte oss kanske lite annan dressing eller liknande, eller något annat bröd som GI burgaren har!

Upptäckte dessutom att tvättmedlet och sköljmedlet började ta slut. Får bli två maskiner idag och resten i helgen. Tänk att imorgon är det fredag igen och näst helg är det påsk! Vi har lite saker inbokade under påsken, bland annat ska vi hälsa på Andreas mamma + familj över dagen. Ganska lång bilresa så det blir Edvins första långa bilresa.. Men det ska nog gå bra!

Lite bättre

publicerat i Vardag

Nu är jag på lite bättre humör. Tror det var tröttheten som gjorde mig lite nere. Fast jag var faktiskt inte så trött när Edvin väckte mig halv 6, det kom efter jag somnat om på soffan framför nyhetsmorgon. Moa var här och hälsade på en stund så hon följde med att hämta hem Alvin. Det tyckte han var roligt. Varje morgon frågar han vem som ska komma idag och han blir lika besviken varje gång när jag säger att ingen ska komma. Tur att han är social! Det har aldrig varit problem att ha barnvakt åt honom!

Vet inte riktigt vad vi ska göra när Edvin vaknat. Jag har hunnit städa lite idag medans Alvin badade. Skönt att ha det gjort inför helgen! Skulle vilja gå ut och gå om inte Alvin är för trött. Riskerar inte att han somnar i vagnen fast än har han inte gjort det och inte hemma heller fast han inte sover på dagarna.

Hoppas ni har en bra dag!

Edvin igår

publicerat i Edvin



Igår hade söt Edvin på sig kläder från Åhlens. Men han spydde sedan ner sig och sedan bajsade han ner sig. Nuförtiden spyr han nästan aldrig egentligen och varken han eller Alvin har bajsar ner sig speciellt mycket. Tur det för annars hade jag fått tvätta oftare än vad jag redan gör :-)

Dåligt humör

publicerat i Vardag

Vaknade med världens sämsta humör. Inte att leka med. Edvin ville vakna halv 8, gäsp men sen somnade han om efter en timme så jag somnade på soffan en stund innan de andra kom upp. Men nej idag känner jag att det inte blir någon bra dag. Men Moa kommer hit snart så då kanske det blir lite bättre+ lite kaffe.

Återkommer senare ;-)

Onsdag

publicerat i Vardag

Godmorgon onsdag!

Tänk att
det snart är april! Det är en vår månad tycker jag och maj har ju de senaste åren varit rätt varmt. Extra skönt nu när jag är hemma med Edvin. Förra sommaren fick jag inte se så mycket av solen. Men det är roligt att jobba med.


Edvin börjar uppskatta sitt babygym.

Snart ska vi ta oss ut till dagis, står en stor traktor mitt i vägen som Alvin tittar på just nu. Tror den skrapar vägen. Var inte en dag försent i så fall. Man kan knappt mötas två bilar på vägen. Enda nackdelen med dagis just nu är att Edvin sover. Men jag får väl försöka klä på han lite försiktigt. Edvin somnade innan halv 7 igår, vaknade halv 2 och sen klockan 6. Helt klart en bra natt!

Förresten solen skiner här idag!

Sparrow

publicerat i Barn shopping


Har kollat på lite vårskor till Alvin som han kan ha på dagis och jag tror det blir ett par viking sparrow med goretex. Måste bara mäta hans fötter eller ta med honom ner på stan så dom får mäta. Han behöver klippa sig också så vi får se om det blir till helgen. Det brukar inte vara några problem att klippa Alvin så jag hoppas på det denna gång med.

Klarade mig

publicerat i Om mig

från hål denna gång hos tandläkaren! Men han sa att jag behövde köra med tandtråd, flourskölj/tabletter eller liknande och borsta systematiskt över tänderna annars kommer jag få något hål. Så idag har jag köpt tandtråd. Tar bara sådan tid, men det är som sagt viktigt. Vill gärna behålla mina tänder några år framöver! Nu ska jag tvinga Andreas att gå till tandläkaren. Han har inte varit där på 8 år.. Fast han brukar tydligen inte ha hål men det vet man aldrig..

Så var det kväll igen

publicerat i Vardag


Så var det kväll igen! Idag ska jag inte träna, känner nog att jag behöver en liten vilodag fast egentligen känner jag mig lite lat idag. Vädret gör mig inte på topphumör sen var eftermiddagen lite gnällig efter att mamma och Janne åkt hem. Edvin sov så lite mot vad han brukar och Alvin sover ju inte på dagarna så då blir det lite smått kaos innan Andreas kommer hem. Ska bli intressant och se hur det ska gå när Andreas åker bort på utbildning snart igen.

Vi var en sväng på ikea och jag och Alvin blev bjudna på lunch. Alvin sprang runt som en galning och var överlycklig för han slapp åka vagn/kundvagn. Sen lekte han i ikeas lekrum. Var en tjej som var lite äldre som också lekte där men hon ville inte att Alvin skulle vara där och han försökte ge henne kastruller mm. Hon sa att han var dum och inte fick vara där. En gång försökte hon nästan putta bort Alvin. Hennes föräldrar såg jag inte ens röken av. Nog för att Alvin också kan puttas och vara lite elak det vet jag men jag säger åt honom och lämnar inte han utan uppsikt i ett lekrum. Vi satt precis utanför så jag såg alltihopa men sa inget för Alvin gick och åt upp sin mat istället.

Jaja nog om det, blev mest störd över att dom lämnade henne där och inte tittade till henne. Lite små"dumma" kan alla barn vara. Alvin är rätt bra på att puttas han med ibland..

Tandläkaren

publicerat i Vardag


Godmorgon!
Idag är det ännu mer snö! Usch, vill ha vår! Idag ska jag som sagt till tandläkaren. Antar att jag har hål, jag har jätte lätt för att få hål. Men detta är första gången jag måste betala isåf och billigt är det inte. Men man ska inte ta ut något i förskott, förra gången hade jag inte det!

Hoppas ni ska göra något roligare idag!

Måndagen

publicerat i Vardag

Dagen idag har som sagt varit bra! Barnen varit glada och nöjda den mesta tiden, en liten promenad och Alvin höll sig vaken, ett besök i lekparken, jag och Alvin har bakat men bara han som åt. Jag äter inte sådant på veckorna, försöker åtminstone! Sen spinningpass och när jag kom hem och loggade in på skatteverket fick jag glada besked. Får tillbaka rätt mycket på skatten, trodde jag inte. Trodde jag skulle få en hundring eller något. Men det åker in på sparkontot till ett ev hus i framtiden och om tandläkarbesöket imorgon inte är så roligt. Sen kanske vi ska på ett roligt möte på fredag men mer om det sen isåf.

Nu tror jag Edvin börjar vakna till. Lite tidigt för att vara honom, han brukar sova till elva eller tolv fast jag gav honom nappen.
Hoppas ni haft en bra dag!!

Söta barn

publicerat i Alvin&Edvin



Glada sötnosar! Båda två har varit riktigt glada idag, förutom vissa stunder såklart men så är det alltid med en bebis och en trotsig liten kille :-)

Spinningpass!

publicerat i Träning

Nu är jag precis hemkommen från mitt första spinningpass sedan maj! Trodde aldrig jag skulle orka men det gjorde jag. Får ta i lite mer nästa gång.


Här gjorde jag mitt sista spinningpass med Edvin i magen, blev så yr så fort jag var på spinning eller sprang. Tänk att det snart är ett år sedan!

Godmorgon!

publicerat i Vardag

Godmorgon!

Tänk
vad härligt om man hade vaknat och all snö var borta. Önsketänkade verkar det vara. Andreas ska på möte i Sthlm idag så han hann lämna Alvin på dagis. Skönt för oss och slippa stressa ut, speciellt med tanke på att Edvin sov då men vaknade nästan precis dom gick. Nu har jag lagt ner honom i sängen igen för han gäspade hela tiden, trodde jag skulle få protester men inte än så länge. Sedan förra veckan då han krånglade på natten har han skrikit så fort man lagt honom i sängen i protest, förut somnade han ju själv så jag hoppas det är på väg tillbaka
nu :-) Jobbigt att bära hela tiden..

Positivt är att det är sol idag så snön smälter nog bort snart, vet inte vad vi ska hitta på i eftermiddag men det blir i alla fall promenad. Alvin har inte sovit på lunchen sedan i torsdag så vi får se om han somnar i vagnen idag. Jag orkar faktiskt inte lägga honom på dagarna längre, det tar ca en timme varje gång + att det tar det på kvällen också om han sover på dagen. Han har klarat sig bra vaken, somnade till 5 minuter i bilen i lördags. Men visst blir han lite gnällig på kvällarna men han somnar fort! Nu blir det snart sommar så då ska det nog inte vara några problem för han att vara vaken. Dessutom sov han hela natten i lördags! Har inte hänt på flera månader. Men inatt vaknade han igen.

Imorgon kommer mamma ner och hälsar på. Frågade Alvin om han ville till dagis eller vara hemma. Till dagis men mommo hämta mig. Får se vad han säger imorgon! Jag ska till tandläkaren så mamma ska vara barnvakt till Edvin. Väldigt roligt att lägga pengar på men jag tycker det är viktigt!

Vräka ner

publicerat i Vardag


Kan säga att snön har vräkt ner här idag. Precis när jag tänkte ut och springa började det snöa men jag trotsade vädret och sprang den runda som jag klarade av innan jag blev gravid. Det gick över förväntan, klarade nästan av att springa hela men jag var spyfärdig och blöt när jag kom hem. Jag älskar att springa även om det är riktigt jobbigt.

Sen har vi myst lite här hemma och hälsat på Jonas och Emma. Vi åkte och tittade på deras hus också. Var jättefint! Snart inflyttning för dom men sen har dom hela övervåningen kvar. Vi har räknat på nybygge flera gånger och pratat med tillverkade men det som tar emot mest är allt jobb (nu när vi har två småbarn). Även om man har hantverkade som gör det så blir det en hel del med tomten mm. Nog om det!

Sen har jag bäddat rent, tvättat och båda barnen har badat och nu sover dom!
Skön söndag!

Godmorgon!

publicerat i Vardag

Godmorgon söndag!

Nu sitter jag och Alvin och äter grötfrukost framför bolibompa, musses clubhouse. Andreas och Edvin sover lite men det är ganska skönt att bara vara med Alvin. Idag ska jag antingen ut och springa eller till gymmet. Beror på vad det blir för väder lite senare. Sen ska vi hälsa på vänner till oss som bygger hus och det är snart klart! Trevligt. Sen har vi tvätttid men det är inte lika roligt, tycker man tvättar och tvättar men det är alltid lika fullt med smutstvätt.

Hoppas ni får en bra söndag!

Edvin

publicerat i Edvin



Edvin börjar bli starkare i nacken och gladera för varje dag som går!

Lördag

publicerat i Barn shopping

Tog en lite paus från datorn igår och det var väldigt skönt måste jag säga. Vi hade lite besök på kvällen. Idag har jag varit på stan och shoppat lite till Alvin och Edvin. Blev en del från PoP bland annat.


Dom fick varsina nya mössor från Slitage. Alvins kommer från Nova Star och Edvins vet jag inte riktigt. Inget märke jag sett förut.

PoP och Åhlens till Edvin.

och Alvin fick sina älskade tröjor från PoP. Glad blev han speciellt för den med klockor.  

Fredag!

publicerat i Vardag

Godmorgon fredag!

Vad härligt det är med helg, speciellt med tanke på att Edvin vaknade väldigt många gånger inatt. Skulle aldrig skrivit att han sov bra om nätterna. Fast jag tror kanske det är en förklyning på g. Hoppas inte! Tack och lov somnade han om fort efter varje gång han åt och jag slapp byta blöja. Eller så är han inne i en tillväxtperiod! Han åt ofta igår på dagen också.

Nu ska jag försöka hinna med en dusch medans Edvin faktiskt sover! Alvin är på dagis och idag invigde vi nya regnkläderna från Didrikson. Nu är våren på väg!

Alvin väljer

publicerat i Barn shopping


Från PoP.

Alvin och jag satt och kollade på PoP´s hemsida för några dagar sedan och då blev han helt till sig när han såg denna. Mamma titta klocka, klocka.. Sen dess har han pratat om den. Tänkte faktiskt köpa den till honom när jag ska ner i helgen. Han brukar inte bli så till sig av kläder :)

Fokus

publicerat i Edvin


Edvin är väldigt fokuserad på sina händer nuförtiden! Flera gånger om dagen stirrar han på dem. Han undrar nog var det är för konstiga saker!

Tack

publicerat i Om mig

Tack Sweetkay för att du gjorde min bloggdesign. Som ni ser så blev det ej rosa. Kändes inte riktigt som jag + att de flesta har rosa! Vill gärna ha något eget! Andreas fick också vara med på en bild, till han stora förtjusan eller inte ;)

Stryka över

publicerat i Vardag

denna dag skulle jag vilja göra! Edvin har knappt sovit och skrikit hela tiden känns det som. Tack och lov kom Andreas hem lite tidigare idag så jag kunde sätta mig inne hos Alvin en stund och andas! Vet inte vad som hände med honom, kanske har ont någonstans? Eller så var han väldigt övertrött men han ville inte somna vad jag än gjorde. Hoppas han inte ska börja skrika igen som han gjorde förut! Håller alla mina tummar.. Men han vad lite konstigt inatt med där vid 4, han brukar aldrig vakna så många gånger på tre timmar för att äta! Får se hur denna kväll/natt blir. Nu sover dom i alla fall än så länge.

Återkommer när jag är på lite bättre humör.

Sömnen

publicerat i Edvin


Det var en mamma från Alvins avdelning som väntar sitt andra barn i början på maj som frågade mig för någon dag sedan hur det är med sömnen med andra barnet och hur Edvin sover, fick en kommentar om det för någon vecka sedan också.. I början var det väldigt jobbigt med sömnen när Edvin inte alls hade någon aning om det var dag eller natt som bebisar oftast inte har i början.

Om man har ett barn fungerar det ju ganska bra för då kan man vila på dagen. Jag har inte sovit på dagen sedan Edvin föddes för det passar aldrig. Alvin sover ju knappt på dagarna och det går knappast att vila när han är vaken, när han är på dagis brukar inte Edvin sova och då är det massa annat som ska fixas. Jag gillar inte att sova på dagarna heller men ibland vore det väldigt skönt att kunna vila.

Vi nattar Edvin när han börjar bli trött vid 18-19 tiden, då är han så trött att han knappt kan äta ibland. Vi släcker ner allt i sovrummet så det är jätte mörkt sen får han sin mat och efter det lägger vi honom i sängen. I början skrek han, vi tog upp honom, bar på honom ganska länge och sedan somnade han tillslut i sängen. Kunde ta ett tag. Nu går det ganska fort efter han ätit upp sin mat. Han skriker ganska mycket när han är trött men det spelar ingen roll om vi bär eller om han ligger i sängen.

Edvin är inte lik Alvin när det gäller att kunna somna lite överallt. Edvin somnar i princip aldrig när vi bär på honom, i babysittern, babygymmet utan det är i sängen han somnar(eller i vagnen ute om den rör sig). Alvin somnade lite överallt + när vi matade honom och det gör inte Edvin. Jag tycker det är bra att han förknippar sin säng med sömn! Han kan vara så trött och vi bär och han skriker men sen lägger vi ner honom i sängen så brukar han sluta skrika efter en stund och somna. Men visst ibland är det lite påfrestande att han inte kan somna i ens famn om samtidigt Alvin vill ha uppmärksamhet.

Eftersom vi började ganska tidigt med att lägga Edvin i sin säng när han ska sova så tror jag han har vant sig med det. Det underlättar lite om han kan somna själv i sin egen säng när man är ensam med han och Alvin. Visst får jag buffa lite på hans rumpa och sjunga lite men han brukar faktiskt somna helt själv i sin säng. Han sover för det mesta i sin säng på nätterna också, ibland när han vaknar vid 5-6 sover han med oss eftersom han inte så gärna vill somna om då.

På nätterna vaknar han oftast en gång, inatt var det lite annorlunda men annars vaknar han oftast en gång på natten och sen vid 6. Ibland vaknar han innan vi lägger oss för mat också. Men nuförtiden brukar han somna om lätt, dock inte efter 5-6 då är han pigg. Inte så konstigt när han somnar redan vid 18 ibland. Visst skulle vi kunna låta honom sova en stund och låta honom vara uppe längre på kvällarna men jag ser ingen vits med det när han faktiskt sover ganska bra ändå. Om han somnade vid elva skulle han säker sova hela nätterna men då skulle han nog skrika hela kvällarna för att han är trött istället.. Får se hur det är om någon månad. Bebisar sömn brukar ju ändras fort!

Tuff morgon!

publicerat i Vardag

Puh.. Vet inte vad som tog åt Edvin på morgonen men mellan 4-7 åt han 3 ggr! Det har nog aldrig hänt förut. Han åt ju inte upp varje gång så han blev väl hungrig igen. Sen har han varit väldigt gnällig. Han somnade efter mycket om och men 30minuter innan vi skulle gå till dagis med Alvin. Var bara att väcka honom sen dess har han inte kunnat somna om. Alvin var inte heller världens piggaste han blev väckt av Edvin vid halv 7 och ville inte klä på sig, vill inte åka vagn, ville inte gå men till dagis skulle han. Jaja jag överlever nog denna gnällighet med :-)

Nu har Edvin nyss legat på mage så han blev lite arg på mig och nu ser jag att han är på väg att börja skrika i babysittern. Man ser på hans ansikte vad som kommer härnäst. Svårt att vara arg på världens sötaste bebis bara! Han försöker sätta sig upp i babysittern, tar i med nacken så ha nästan tippar över ser det ut som. Bra att han tränar.

Nej nu kaffe!

Bloggdesign

publicerat i Om mig

Snart kommer det nog en ny bloggdesign! Jag hade typ inga ideér så det ska bli spännande att se vad det blir. Jag skickad en bild som header men tjejen som gör den tyckte jag skulle ha flera olika bilder i den så det blir nog jättebra! Det blir nog lite rosa och vitt, det var ungefär det enda jag visste att jag ville ha! Önskar jag kunde göra sådant själv.. Får lära mig någon dag!

Onsdags kväll..

publicerat i Vardag

Är ganska nyligen hemkommen från gymmet. Var inte så sugen på att gå dit, för jag har en massa tvätt att ta hand om men det kändes bra att vara där i alla fall. Tvätten försvinner inte direkt, bildas bara mer :-) Har ont i nacken också men Andreas är tyvärr kass på att massera så det lär inte bli något med det! Får göra det på mig själv, inte så lätt dock.

Fick en fråga häromdagen om vad jag tyckte var jobbigast med mina graviditeter. Den är rätt enkel att svara på för jag har egentligen haft ganska lätta graviditeter men en sak som är väldigt jobbig är att jag fått världens sämsta hy! Den blev lite bättre innan jul och Edvin föddes men nu är den helt förstörd igen. Måste nog göra en hudanalys eller någonting. Vet inte alls vad jag har för hudtyp längre! Hatar dålig hy...

Edvin somnade innan halv 7 idag, får se hur länge han sover. Igår sov han från 18:15 till 1, sen till halv 6 igen. Då ville han inte sova i sin säng så han fick ligga bredvid mig och jag somnade om. När Andreas gick upp log Edvin och pratade med sig själv! Sötisen..

Nu ska jag duscha och titta på lite tv!


Försökte väcka Alvin idag genom att sätta han i Edvins babysitter. Gick sådär fast jag dammsög bredvid honom. Ser ut som en förvuxen baby, han har blivit så stor :)

Godmorgon

publicerat i Vardag

Lunchdags!
Idag är Alvins dagis stängt för planering så han är hemma med oss. Är ingen direkt större skillnad när han ändå bara är där 3 timmar per dag. Vi har i alla fall ätit gröt frukost och nuförtiden tycker han om havregrynsgröt! Sen har vi ätit lax, broccoli och kesella sås till lunch och nu sover både Alvin & Edvin. Idag gick det smidigt. Alvin ska snart väckas. Han får sova mellan 30-50 minuter som max annars blir det svårt på kvällen.

Alvin passade på att dra fram massa saker när jag försökta mata både han och Edvin + mig själv på lunchen. Alla bestick låg lite överallt. Han rabblade upp alla vi känners namn, tydligen var det fler än oss som skulle äta :-) Sen hittade han massa paketsnören som han drog runt i hela vardagsrummet och det fastnade överallt. Drog ner ljus mm.. Men nu har jag plockat lite!



Hittad en body på tradera helt ny med lappar så den köpte jag till Edvin. Fick den till ett väldigt bra pris. Den är forfarande förstor men snart så.. Han växer fort!

Glader

publicerat i Edvin


Det är så härligt när Edvin ler mer och mer. Han börjar tycka det är roligt när Alvin kommer och sätter sig bredvid honom också!



En till sak som är skönt är att Edvin inte skriker på samma sätt längre. Skulle kunna skriva det flera gånger för det var väldigt jobbigt för någon vecka sedan. Om detta hade fortsatt vet jag inte vad jag hade gjort. Vi har slutat med minifom droppar och det har varken blivit bättre eller sämre. Men mjölkfri ersättning är det bästa för honom! Han kräks inte heller lika mycket längre som han gjorde i början när han började med nutriamigen!

Alvin Alvin

publicerat i Alvin


Dagen gick inte riktigt som planerat men så är det ibland. Blev så sent när jag skulle börja lägga Alvin men jag gjorde ett försök och han var inte ens på väg att somna efter en halvtimme. Så nu är han uppe och jag fick slänga i mig lunchen för han springer gärna in och försöker väcka Edvin. Men nu spelar han bandy så då får man en stund över. Jag ska i alla fall gå ut bara Edvin vaknar och hoppas på att Alvin inte somnar i vagnen. Mellanperioden är lite jobbig måste jag säga. Önskar han klarade av att vara vaken hela dagen utan problem!

Tisdag

publicerat i Vardag


Edvin i body från Lundmyr och byxor från Åhlens!

Godmorgon tisdag!
Eftersom Edvin sover lite bättre på nätterna nuförtiden så känner jag mig ganska pigg på dagarna när jag vaknar. Fast inatt när jag vaknade vid 2 var jag inte pigg, gick upp och gjorde mat men sen hade Edvin somnat om så då fick jag sova till 3 igen! Han somnar alltså redan vid 19 på kvällarna och sover sedan några timmar. Han vaknar alltid någon gång mellan 23-04 för att äta. Om han vaknar innan 12 händer det att han vaknar en gång till på natten.

Snart ska vi hämta hem Alvin sen blir det lunch och läggning. Har inte hunnit duscha eller något idag så jag ska försöka hinna med det lite senare sen ska vi gå ut på eftermiddagen! Det är sol!

Växer

publicerat i Edvin


Nyfödd och i helgen..
Edvin växer och blir stor.
Han väger nu 5180g och är 58,5 cm lång! En liten kille ändå! Men han mår prima och det är huvudsaken. Nästa gång vi ska dit är det dags för 3månaders sprutan. Tänk att han snart är 3 månader! Snart sitter han här och äter smakportioner med oss! Ojoj, tyckte nyss det var jul!

Försvunnit

publicerat i Vardag

Denna dag har försvunnit! Gick upp tidigt imorse innan Edvin vaknade och gjorde mig klar för efter jag lämnat Alvin på dagis skulle jag äta frukost med Moa. Sen följde hon med mig till bvc för att väga och mäta Edvin och efter det åkte vi hem till mig. Sen har dagen försvunnit med lunch, lägging, lek, middag, läggning och nu har jag tränat. Hade dock inte så mycket motivation idag men åkte dit i alla fall och det kändes bra. Nu ska jag ta en dusch och äta lite kesella och ett ägg.

Hoppas ni haft en bra måndag!

Sötisen

publicerat i Edvin


Idag har lilleman här pratat och skrattat mycket! Sötisen!

Söndag

publicerat i Vardag



Anlednigen till att jag hålla i Edvins huvud är att Edvin gärna tittar åt höger, som ni ser på bilden ovarnför! Om han fick bestämma skulle han nog bara titta ditåt. HAn kan såklart vrida på huvudet men vi har pratat med bvc och vi försöker så gott det går att få han att titta mer åt det andra hållet.

Idag började dagen med att jag tränade kl 10, blev lite armar och rygg idag. Jag älskar konditionsträning och tycker inte det är lika roligt med styrketräning och Andreas är tvärtom. Sen bytte jag av Andreas som åkte och tränade. På eftermiddagen har jag och Alvin bakat, sen gick jag en sväng med Xandra och sedan var vi allihopa ute och gick igen med Danne. Bra motion idag!

Nu trodde jag att jag hade tvätttid och har gjort ordning allting men när jag kom ner så var det igår! Blev så irriterad! Var helt säker på att jag bokat en söndag och det var nog meningen också att det skulle varit söndag och inte lördag!

Har ni haft en bra helg?

Schlagerkväll

publicerat i Vardag

Idag ska vi faktiskt se på melodifestivalen, till och med Andreas förslag. Blev nästan lite chockad, inte alls hans musik. Det var tyldigen en del av allmänbildningen att veta vem som vinner ;) Men än så länge sitter jag här ensam med min ben och jerry glass, Andreas lägger Alvin.

Har ingen aning om vilken som är den bästa låten, har inte hört dom än. Men Darin var väl ingen hit direkt..

Hoppas ni får en mysig kväll!

Mysigt

publicerat i Edvin



Här låg mys Edvin bra imorse en stund efter vi vaknat. Men den där madrassen måste vi bärna ner i källaren, den tar lite plats här uppe. Vet inte snart vad vi ska göra av alla saker, barnvagnar, extra madrasser, bilstol, dammsugare.. Ja och urvuxna kläder. Men nu säljer jag det mesta av Edvins gamla kläder. Var en tjej här idag och hämtade lite gamla h&m kläder. Får inte så mycket för de kläderna men jag blir av med dom iaf! Spar vissa saker såklart..


Premiär

publicerat i Om mig

Idag är det jeans premiär :-) Hittade ett par jeans som varit lite förstora förut och dom kunde jag ha! Känns skönt att kunna ha ett par iaf, så jag kan varva med leggings. Börjar lessna lite på leggings, även om det är både snyggt och skönt..



Jag har varit och tränat idag! Blev 50 minuter kondition. 5,5km på löpbandet och lite intervaller på crosstrainern. Sen gjorde Andreas nyttig lunch, stekt kyckling med kokt broccoli. Till det gjorde han en dressing på kesella bland annat. Gott var det.

Prata

publicerat i Alvin&Edvin


Lilla Edvin har börjat prata lite mer, låter så gulligt när han försöker. Jag och Alvin satt med honom idag när han var på riktigt prat humör och skrattade gjorde han med. Men då blev nog Alvin lite avis, för han började springa runt och ropa här kommer jag, här kommer jag ;-)

Annars går det ganska bra nu när Edvin inte skriker lika mycket längre. Måste säga att de 2 första månaderna var rent kaos ibland. Med RS och allt var det var.. Kommer nog vara en dimma sen när man tänker tillbaka.. Alvin är inte lika "trotsig" nu heller. Men han är också i den åldern där han ska testa alla gränser. Men han är väldigt rolig också. Han har börjat prata så mycket. Igår sa han "mamma nu är jag arg" när jag gjorde något som han inte tyckte att jag skulle göra. Sen springer han runt och låtsats leka med sina kompisar, igår var Liam på hans rum sa han och jag satt uppe i ett träd.. Fantasi :-)

Life is good

publicerat i Om mig


Life is good.. Mina älskade barn har samarbetat med mig dag :-) Edvin sov lite på morgonen så jag hann äta frukost, sminka mig, dammsuga och damma sen hade vi lite mysstund innan vi hämtade Alvin. Sen la jag ner Edvin i sin säng så jag kunde ge Alvin lunch. Sen hade Edvin somnat och då kunde jag lägga Alvin. Tänk om alla dagar kan flyta på så här bra, men då skulle man väl inte uppskatta det på samma sätt.
Solen lyser också och det är alltid skönt! Nu ska jag snart väcka Alvin!

Mindre bra var att soppan som jag skulle äta till lunch smakade rent utsagt skit. Brukar kunna äta det mesta men den här åkte i slasken, fick bli yoghurt istället (vi måste handla!!). Maten tar ju slut på en gång när jag och Alvin är hemma mer.

Jacka

publicerat i Barn shopping

Lindex Shop Online - Jacka

Lindex har denna jacka som jag tänkt köpa till Edvin men nu är den slut i lager ser jag. Får se om den finns i butik. Har inte hittat någon fin jacka till han. Han kommer nog ha stl 68 så om någon har tips så är jag tacksam. Hade gärna köpt denna eller någon liknande men det finns inte så små storlekar. Kom på det för någon vecka sedan att Edvin också måste ha en jacka till våren/sommaren. Har tänkt att han har ju overall men det kan han ju inte när det blir varmare :-) Har visserligen inte varit på stan och kollar ordentligt på ett tag ska nog göra det i helgen eller nästa!


Molo

Eller en PoP jacka.

Fredag morgon

publicerat i Vardag

Godmorgon!

Idag är det fredags myys! Det är i alla fall fredag men idag ska jag nog köpa mig lite godis att fira fredagen med. Det går bra att inte äta sötsaker på veckorna! Känner att det räcker med helgerna. Idag ska jag försöka hinna med att träna när Andreas kommer hem, vi måste fixa lite andra saker också så vi får se. På tal om träning så vägde jag mig imorse och vågen stannade på 60kg. Två kilo kvar, inte för att kilona är så viktiga och jag har inte bråttom men skulle gärna komma i mina jeans igen! Men det är nog inte bara kilona utan magen har inte dragit ihop sig helt än.. Tar ju lite tid efter kejarsnitt! Är lite less på bara leggings..

Hör och häpna men lilla Edvin sover. Han brukar inte sova på morgonen så det är bäst att snabba sig på när han väl gör det. Ska röja undan lite på balkongen så Edvin kan sova ute i sin vagn. Har inte velat haft honom ute när det varit så kallt och han fortfarande hade lite RS! Läste förresten på aftonbladet igår att RS slagit till, jätte många barn som blivit sjuka. Tydligen så är RS värst varannat år och förra året var ett bra år. Usch hatar RS!

Hoppas ni får en bra fredag!

Vinst

publicerat i Edvin

Jag som inte brukar vinna, vann en lodger wrapper till Edvin hos barnshoppingbloggen! Jättekul! Passar ju perfekt eftersom Edvin har namnsdag idag!



Något mer roligt är det kanske inom en snart framtid kommer en ny bloggdesign! Känns som det är på tiden.. Kan inte sådant själv så jag har hittat en tjej som kanske kan hjälpa mig! Mailade henne för några veckor sedan coh fick svar i veckan!

Mig själv

publicerat i Om mig

Måste berätta ett roligt samtal jag fick idag, annars ligger mest fokus på barnen när jag skriver ;) Men i alla fall så ringde det ett västerås nummer när jag satt i bilen och det var min "chef" från sommarjobbet i somras. Hon är väl egentligen inte chef men stunt samma. Dom hade tydligen bytt chef och ringde nu runt till dem de tyckte arbetade bäst från i somras och då var en av dem jag! Hon frågade om jag ville arbeta i sommar. Men jag är ju föräldraledig med Edvin och har inga planer på att arbeta på schema under Andreas semester. Gjorde det förra året och då åkte dom på semester utan mig. Men jag sa att jag gärna rycker in som extra någon dag/kväll/helg. Alltid bra att dryga ut min föräldrapenning som är lägsta möjliga.. Inte blir man rik av den heller, inte av att studera heller :-)

Alltid roligt att höra att man gjort ett bra jobb även om det inte är världens svåraste jobb (vårdbiträde).

Alvin tränar

publicerat i Alvin


Alvin tränar på hur det är att ta hand om lite större bebisar :-) Fast Adrian blir faktiskt snart ett år gammal! Men han är född 2 månader för tidigt så han får kallas bebis ett tag till tycker jag!

Tror Alvin kommer tycka det är roligare när Edvin kan "leka" lite mer med honom, nu sitter han mest och tittar och ler lite, äter, bajsar, sover eller skriker..Eller tar upp mamma och pappas tid ;)

Torsdagen

publicerat i Alvin&Edvin

Allt som jag nyss skrev försvann. Roligt.

Jag skrev att dagen idag har försvunnit. Försökte fixa lite här hemma och mig själv efter jag lämnat Alvin på dagis men hann inte med så mycket innan Edvin vaknade. Myste lite med honom innan han blev väldigt missnöjd, ville varken äta eller sova bara skrika en stund. Han var trött men inte ville han sova för det. Sen har dagen gått med en rasande fart. Har i alla fall hunnit med att dammsuga lite och fixat med lite av tvätten. Nu funderar jag på om jag ska sätta mig i soffan eller städa badrummet. Borde göra det andra av alternativen.

Just det vi fick lite besök av Xandra och Adrian också!


Alvin vill alltid busa och titta bort när kameran kommer fram. Alvin har kläder från PoP och t-shirt från Lindex med traktorer (present från mormor som Alvin blev väldigt glad över, traktorer gillar han!)


Edvin har superman body från h&m och byxor från PoP
Edvin är lite enklare att ta kort på, han sitter mest still :-)



Superman Edvin

Massa saker att göra

publicerat i Om mig

Har en massa saker här hemma som måste göras men ändå så fastnar jag här. Skyller på att jag ätit frukost.
Jag som alltid varit ganska pedant har blivit helt tvärtom. Nejdå det har jag inte men nu finns det inte lika mycket tid. Måste ta en dag om några veckor och storstäda. Alla fönster måste putsas med. Får skicka iväg Andreas med Alvin och Edvin någonstans.


Nu ska jag diska! Sen plocka lite och fixa med en tvätthög som legat sedan i fredags. Ikväll har vi ny tvätttid :-) Förut tvättade jag en gång i veckan det räcker inte nu! Vill ha hus med stor tvättstuga och en trädgård så tvätten kan torka ute!

Onsdag

publicerat i Vardag

Nu har vi nyss varit och lämnat Alvin på dagis. Han blev lite sur när vi kom dit för han skulle vara inne och pyssla idag. En gång i veckan får några barn vara inne och pyssla. Han älskar ju att vara ute men det är nog bra för han att sitta och pyssla med. Han är inte en kille som tycker om att sitta still! Edvin somnade i bilstolen och sover än, men nu hör jag honom lite. Tog bilen för att jag orkade inte bära ner vagnen, lite lat för det är bara en halvtrappa.


Söta Edvin!

Vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag, ser ut att bli lika fint väder! Det blir i alla fall en promenad efter lunch.

Träning

publicerat i Vardag

Nu har jag nyss varit och tränat! Var skönt men rätt mycket folk! Känner mig lite seg idag, har inte hunnit duscha på morgonen som jag brukar eller fixat till mig. Känner mig piggare om jag hinner med det :-) Men nu ska jag duscha och titta på lite tv innan sovdags. Imorgon måste jag försöka hinna med att städa lite här hemma!

Hoppas ni haft en bra dag!

Vår?

publicerat i Mat, recpept

Känns nästan som våren är på väg. Kanske för bra för att vara sant! Vi har varit uet och gått i flera timmar. Alvin somnade i vagnen sen när han vaknade så gick vi till en lekpark bland annat. Nu har vi gjort en smoothie!

Lilla Alvin

publicerat i Alvin




Tänk att Alvin också varit liten :-) Kan jag knappt tro nu. Satt och läste lite vad jag skrivit om Alvin när han var bebis och i Alvins gamla bebisblogg. Kommer inte ens ihåg vissa saker! Tur att man har skrivit!

Godnatt

publicerat i Vardag

Tänkte nyss gå och lägga mig eftersom jag nästan somnade inne hos Alvin men jag blir nog uppe en stund till. Har en stor tvätthög att stryka, har dragit ut på det flera dagar redan. Ja någon gång måste det bli gjort. Jag som ville se familjen annorlunda men nu är det nästa slut. Andreas hade möte på kvällen som jag inte visste om, eller han sa att han hade sagt att det var idag men det har inte jag hört :-) Det blev lite sent med middag till oss och Alvins läggning. Men han sov rätt sent på lunchen så det var nog bara bra.

Vi var ute på en långpromenad tidigare idag i solen och det var så skönt. Snön smälte i solen också, hoppas det fortsätter så här några veckor till! Vill plocka bort alla tjocka jobbiga kläder.

Imorgon får jag morgonbesök tror jag, funderar på om jag ska åka och köpa lite god frukost imorgon bitti. Det är aldrig fel!

Edvin

publicerat i Edvin


Har jag berättat att Edvin sover ännu bättre på nätterna nu. Vågar inte riktigt skriva det för då ändrar han väl det direkt. Bebisar är ju rätt bra på att ändra sina små rutiner titt som tätt.. Men sedan förra veckan någon gång vaknar han bara en gång på natten för mat.

Han har ju somnat runt 19-20 varje kväll i några veckor nu sen brukar han äta innan 12 men nu har han sovit fram till 1-2 och vaknar då för mat sen sover han till 6-7 igen. Väldigt skönt måste jag säga. Men i lördags vaknade han två gånger, men en gång innan vi lagt oss. Men det var Andreas natt så jag fick sova iaf :-)

Alvin sov ju hela nätter när han var bebis, iaf de allra flesta nätter. Sen hade han såklart perioder då han sov sämre men vid 8-11 veckor började han sova hela nätter. Får se om Edvin vill göra samma sak, men en gång per natt tycker jag inte är så jobbigt om han somnar om direkt efter.

Godmorgon Måndag

publicerat i Alvin&Edvin


Alvin sjöng för Edvin innan vi skulle gå. Båda har randigt idag. Alvin gammal tröja från h&m och Edvin har body från Lindex/fix och byxor från Espirit.

Godmorgon! Alvin var överlycklig imorse när han skulle få gå till dagis. Mamma ja ska till dagis, till dagis sa han när jag och Edvin gick upp. Andreas går alltid upp med Alvin och klär på honom sen går jag upp när han ska åka till jobbet :-) Alvin fick gå till dagis men sen ville han åka vagn. Han förklarade för mig på vägen vart hans dagis ligger, som om vi aldrig varit där tidigare :-) Sen ropade han på en hund som han ville skulle följa med. Tur att Alvin inte fick med sig hunden, har inte riktigt tid med det känner jag. Men i framtiden när vi har hus och barnen är äldre vill jag gärna ha en stor hund.



Nu sitter Edvin här nedanför mig och är lite trött. Tänkte han skulle somna så jag kan fixa till mig lite innan Alvin ska hämtas igen för då blir det full fart med lunch och vila.

Min söndag

publicerat i Vardag

Fick trevlig besök av Andreas pappa och fru efter lunch och även Danne kom på kaffe. Edvin och Alvin fick några presenter och vi fikade lite. Hann aldrig baka men tänkte baka lite till nästa helg. Var så längesedan! Sen åkte Andreas och tränade och när han kom hem åkte jag. Jag körde löpning på bandet och rumpa/ben. Skulle vilja hinna med att träna 3 ggr i veckan. Det vill Andreas med så vi får försöka pussla ihop kvällarna när barnen sover. Skönt att jag kommit igång igen även om jag inte varit så nyttig i helgen :-) Men i veckan har jag inte ätit något onyttigt fast det legat godis i skåpet. Vet inte hur jag klarade det men det gjorde jag minnsan :-)

Vi har ätit torsk i äggsås med potatis idag och det är så gott. Var inte igår vi lagade det sist. Blir en hel disk efter det bara! Mindre kul när vi inte har diskmaskin, har inte plats för någon heller. Sen gjorde jag fruktsallad med glass till efterätt. Ska nog ta mig lite till!

Hoppas ni får en bra söndagskväll!

Vårskor

publicerat i Barn shopping

Snart är det högtid att köpa vårskor och sommarskor. Edvin behöver väl inte dirket några avancerade skor men Alvin behöver både dagisskor, sneakers och sandaler. Han har sina Adidas sneakers som han älskar!


Dessa söta tygskor kommer från Vincent och dom ska jag nog köpa till Alvin.


Alvin hade liknande sandaler förra året från Kavat som vi är nöjda med!

Kanske ett par Viking till dagis.

Ska ta mig ner på stan om några veckor och kika, än har vi ganska mycket snö kvar :-) Hoppas inte våren dröjer allt för länge!

Söndag

publicerat i Vardag



Tycker helgerna går för fort! Hinner inte med allt jag vill göra :-) Fast det kommer väl en dag då man har för mycket tid över isället, när barnen är stora. Fast jag vill inte att de ska bli för stora :-) Då får jag inte krama dom när jag vill!

Idag ska Andreas pappa och fru kommer hit och hälsa på. Så det ska bli trevligt! Hade tänkt baka men tror inte jag hinner det! Får kanske blir till kvällen, var så längesedan! Sen ska jag träna också!

Hoppas ni får en bra söndag!

Lördag

publicerat i Vardag




Idag har det varit en bra dag! Jag har tränat och idag blev det kondition! Märkte hur dålig kondis jag har mot innan graviditetn :-)

Nej nu ska vi se film! Återkommer imorn!

Fredag och helg!

publicerat i Vardag


Alvin och Edvin för någon dag sedan. Edvin tycker bäst om att sitta i bilstolen. Snyggt jag har dragit upp strumporna ser jag nu :-)

Idag har Edvin sovit rätt mycket och varit väldigt lugn mot många andra dagar. Skönt! Alvin däremot har varit på världens sämsta humör hela veckan. Vet inte vad som tagit åt honom, allt är dumma dig, vill inte mm. Han har bara varit på dagis en gång denna vecka så det gör nog sitt + att han har varit rätt förkyld. Idag när jag sorterade tvätt kastade han ut alla Edvind kläder på golvet, väldigt roligt måste jag säga och sådana saker har han gjort hela veckan. Tur att syster var här några dagar.

Andreas kom hem efter lunch idag så han och Alvin handlade mat medans jag och Edvin tog en snabbtur på Ikea. Letade efter en duk(löpare) men det hade dom inte. Tykcer Ikea brukar ha det mesta. Jag skulle ha tränat idag men det blev så sent. Dom stänger insläppet åtta när de stänger nio. Får bli imorgon, vi har i alla fall varit ute på en långpromenad imorse!

Hoppas ni får en bra fredagskväll!

Fredag och helg!

publicerat i Vardag


Alvin och Edvin för någon dag sedan. Edvin tycker bäst om att sitta i bilstolen. Snyggt jag har dragit upp strumporna ser jag nu :-)

Idag har Edvin sovit rätt mycket och varit väldigt lugn mot många andra dagar. Skönt! Alvin däremot har varit på världens sämsta humör hela veckan. Vet inte vad som tagit åt honom, allt är dumma dig, vill inte mm. Han har bara varit på dagis en gång denna vecka så det gör nog sitt + att han har varit rätt förkyld. Idag när jag sorterade tvätt kastade han ut alla Edvind kläder på golvet, väldigt roligt måste jag säga och sådana saker har han gjort hela veckan. Tur att syster var här några dagar.

Andreas kom hem efter lunch idag så han och Alvin handlade mat medans jag och Edvin tog en snabbtur på Ikea. Letade efter en duk(löpare) men det hade dom inte. Tykcer Ikea brukar ha det mesta. Jag skulle ha tränat idag men det blev så sent. Dom stänger insläppet åtta när de stänger nio. Får bli imorgon, vi har i alla fall varit ute på en långpromenad imorse!

Hoppas ni får en bra fredagskväll!

Godkväll

publicerat i Edvin



Dagen har gått snabbt idag! Mamma och Janne kom imorse och åkte hem på eftermiddagen, syster åkte också med dom hem. Jag och mamma var till bvc på Edvins läkarbesök.

Ang det jag trodde var blöjeksem var kanske svamp som tydligen var vanligt att bebisar fick. Hade jag ingen aning om. Fick lite av en kräm som vi ska testa. Han får vara utan blöja någon gång per dag och på dagarna tvättar jag bara med vatten och ev en tvättkräm från apoteket, på nätterna blir det vårservetter men hon trodde inte det berodde på det. Sen pratade vi om Edvins kräkningar som kommit med nutran, men vi ska fortsätta med det fram tills den 15 då vi har nytt besök. Om det inte blir värre ska vi såklart fortsätta annars får vi kanske byta sort ev tillsätta förtjockningsmedel. Vet inte varför man ger det, hann inte fråga. Edvin hade bara gått upp 200g på en vecka, men jag tycker inte det låter så lite? Alvin var aldrig stor som bebis heller. Huvudsaken är såklart att han går upp och inte ner. 

Andningen lät bra tyckte dom så jag skulle inte oroa mig för hostan, men det gör jag lite ändå tills den går över. Som jag redan vet så sa läkaren att barn som haft RS tidigt i livet kan få svårare förkylningar när de blir sjuka ev förkylningsastma. Vi har ju märkt att Edvin är mer nöjd med mjölkfritt, visst skriker han en del också om man jämför med Alvin. Men Alvin var en väldigt lugn bebis :-) Min bvc sköterska tyckte Edvin var gladare och att hans hud blivit mindre torr! Det tyckte hon var stor skillnad. Jag har köpt miniderm som vi smörjer med men jag har fusakt lite eftersom jag inte vill smörja han på morgonen när vi ska ut, så det kanske var en reaktion på mjölken att han var så torr.

Ja så är statusen nu med Edvin!
 

Söta Edvin

publicerat i Edvin




Det är så roligt när Edvin börjar le, skratta lite och när han försöker prata! Han är så söt. Extra roligt är det när han ler åt Alvin! Alvin ger Edvin pussar och kramar lite då och då. Men ibland blir han lite trött på Edvin, som igår tyckte Alvin att min syster skulle ta Edvin så han kunde sitta i mitt knä :-) Lite avis ibland men han är inte elak mot Edvin som tur är!

Onsdag kväll

publicerat i Vardag

Nu sover både Edvin och Alvin, tror Andreas somnat med ska snart ta och väcka honom. Andreas skulle egentligen haft möte på kvällen men det blev flyttat. Alltid skönt när han inte kommer hem så sent. Tycker dagarna bara försvinner. Hinner inte med det jag vill hinna med. Hemmet förfaller :-) Imorgon kommer mamma ner och kanske Janne. Alvin blev glad när jag berättade det. Alvin har varit på lite dåligt humör de senaste dagarna antar att förkylningen gör sitt. Men han börjar nu bli bättre tycker jag. Hoppas inte Edvin får värre hosta bara! Kan det inte bara bli sommar snart!

Hoppas ni får en bra kväll, ska nog kika lite på greys anatomy idag.

Tävling

publicerat i Tips

Inte så ofta jag tipsar som tävlingar eller tävlar själv men denna kan jag inte missa :) Tävla ni med!

”Jag är med och tävlar om Sveriges största barn goodiebag
värde över 40 000:- på
Muppsan´s blogg!!
En massa extra vinster kommer det oxå att bli, så ta
chansen du med”



HÄR ÄR VAD NI KAN VINNA:
(klicka gärna på länkarna för att läsa mer om vinsterna)

1. Iob-butiken - Det mest för barn & baby till generösa priser!

2. Vinn din personliga pusselpall från Bonde of Sweden! Den perfekta doppresenten eller varför inte, en till någon du älskar? Bara fantasin sätter gränser!

3. Vinn ett kalaspaket från Partytajm! Hos Partytajm hittar man allt till alla typer av kalas!

4. Karaktärskläder med barnens favorit figurer från TV/Film hittar ni på Netty.nu

5. Hos Ekokul hittar du coola ekologiska och rättvisa leksaker

6. Sobea - Kryp & Lekbyxa och matchande tröja i underbart mjuk velour. Tack vare det halkfria tyget på knät så hjälper de barnet att lära sig krypa lättare.

7. Celebrations - Dekorationer och tillbehör för bröllop, baby, dop, temafester barn och vuxna.

8. Little Bloom ekologiskt och giftfritt till ditt barn!

9. Swedish Plate barn-shop bjuder på tre mycket fina barnartiklar; barnvagnsskylt med flagga, namnlappar till kläder samt nappar med namn.
10. Vårens hetaste trend - coola strumpbyxor från Fluffbabes, Fluffig och förförande läcker är doften på Fluffbabes egen Body Lotion, Champagne ska vara torr, kall och gratis! (till chillbag)

11. Roligt unisex mönster på body, dregelhaklapp, servetter och kort! “Babyface” av Johanna Lundqvist, Båstad.

12. PlayMais från EkoLeko är det helt ekologiska pysselmaterialet av majs. Forma, bygg och låt kreativiteten flöda. För alla 1 – 129 år.

13. I love Plexi - Unika och personliga smycken i plexiglas.

14. Ecoloco - glada ekologiska barnkläder.

15. Lekfull t-shirt från LipFish i glada färger.

16. Majskrokar & Vaniljkrokar – Ett nyttigt snacks som passar många!

17. Önskefoto - Personligt gosedjur med egen bild på tröjan!

18. Vetenallen Hugo - hur go´som helst. En varm vän att krama när barnet behöver tröst, har svårt att komma till ro eller har småkrämpor. Hugo har en vetekudde i sin "mage" som värms i micro eller i vanlig ugn.

19. Epicare är den enkla, billiga och effektiva medtoden för hårborttagning i ansiktet och härstammar från threading. Epicare avlägsnar hårstråna med rötterna snabbt och effektivt utan att skada eller irritera huden.

20. Strössel barnkläder - Glada kläder till glada priser!

21. Skaloverall ifrån Nanook of Sweden: Klä barnen efter väderlek genom ”lager på lager principen”, vattentät och med en mycket bra andningsförmåga.

22. Röda Hund - Mjuk och skön ekologisk body med hundtryck.

23. WILLVIN´s svenskdesignade skötväskor har på kort tid blivit populära bland moderna föräldrar som söker praktiska lösningar och hög kvalitet då skötväskorna passar papporna lika bra som mammorna.

 

24. Nicework - Ettt par av dom populära, sköna och snygga Crocs tofflorna.

25. Till alla våra små babygenier har Namnnappen en unik napp med Einsteins relativitetsteori som motiv. Till alla våra små unika och väldigt betydningsfulla vippare presenterar Namnnappen en snygg VIP-Motivnappar.

26. Ängholmen Barnprodukter har prisbelönade, unika och smarta saker som ger närhet och värme.

27. Snygg, smidig och ekologisk höftbärsele från Knyt an!

28. Barnkalaset.se, här hittar du allt till att ordna ett roligt barnkalas.

29. myHeart.se säljer presenter och dekorationer till bröllop och fest.

30. Skicka en personlig hälsning, överraska med ett Nallebud. Gör beställningen direkt på vår hemsida Nallebudet.se

31. Monimo - Tävla och vinn värmande tillbehör till barnvagnen!

32. PaXLuX - väggdekorer till ett betydligt lägre pris, med riktigt bra kvaliet. Vi har något för alla!

33. Älsklingar.se - Hos oss finner ni märken så som Lundmyr of sweden, Teddykompaniet, Spookie, Sock Ons och Danska pippi med deras populära dregellappar.

34. SmartaSaker säljer smarta, funktionella och kul prylar på nätet

35. Nu kan även lillebror och lillasyster vara med på Star Wars kalaset. Hos Kalaspinglan hittar du även dräkter för större barn och hundar, dessutom allt annat du behöver för att ordna ett toppenkul barnkalas!

36. Rarabarn - Leksaker och haklappar på nätet!

37. Hos oss på Simply Colors kan du designa dina barnkläder. Bestäm själv hur du vill att din tröja ska se ut!

38. Nya BabyBjörn Babysitter Balance Organic, med ett tyg av ekologiskt odlad bomull. Se film här!

39. Kullerbyttan Barnkläder - Barbapapa filt + bib

40. Skoor - Barnskor och babyskor från strl. 16 i mjukt skinn med elastiskt vristparti och antihalksula, Handla för 300 kr och få 25% rabatt med kod "Vinter10"

41. Front2backRidef - Bärselen som håller längre! Används på magen eller ryggen.

 

42. Wiggleworm gym - Babygymmet som inte tar någon plats! Perfekt att ta med till kompisen eller mormor.

 

43. Twist - Nu är det slut på smutsiga skedar i skötväskan. Twist är enkel att använda och diskas i maskin.

44. Alvaboden - Bra kläder till riktigt bra priser, 0-8 år!

43. Äppel Päppel - Barnkläder i egen design efter dina önskemål!

44. BabySmart.se sponsrar med Mams bröstpump till Goodiebagen. "Ett måste för ammande mammor som vill ha en stund för sig själva lite då och då"

45. Geggamoja mössa för vuxen från Norrbaggen-kläder för alla väder.

46. rabdido - kläder för färgstarka barn!

47. Valfri namntröja/body från Bling my Name – ekologiska barnkläder med tryck av namnhalsband. Alla namn går att trycka!

48. Vilda Victoria – Vilda Smycken På Webben!

49. Innocent drinks - Frukt, frukt, bara frukt

50. Barnbubblan - Fina kläder och praktiska prylar, med barnen i fokus!

 

51. På Happystore.se hittar du roliga och annorlunda produkter till dig själv och dina barn.

52. Söker du en personlig present till någon så har du kommit rätt - MINIFOLK broderar din egen text på snuttefiltar, kläder, filtar, påslakan m.m.

53. Rock The Dog – Coola prints för coola kids (& deras vuxna polare)

54. Grimbergstryck - Dina foton på canvas, framkalla och förvandla – allt till låga priser och snabba leveranser.

55. För Näsvisa små barn! - NäsFridas första hjälpen kit- nässug och nässpray.

56. Dr.Brown Wideneck Start kit delux. Klassisk BPA-fri nappflaska, perfekt för det lilla barnet, antikolik funktion och widneck.

57. Tommee Tippee Sangenicg Hygiene Plus + Blöjhink - världens mest köpta blöjhink - Älskad av familjer värden över! Tomme Tippee-Explora för dom små upptäckarna. En unik spill-icke mugg för barnens alla utflykter i vår och sommar.

58. Hos Hej Baby hittar du barnkläder med personliga & unika tryck!!

59. Kotteshoppen.se – barnkläder online. Barnkläder, Leksaker, Barnmöbler, DVDspel och filmer mm med Sago- och Filmfigurer. Star Wars, Mumin, Pippi Långstrump mfl är figurer du hittar hos oss.

60. Författaren Anna Kreutz Wirfelt tillsammans med välkända barnläkare och spädbarnsforskare blir dina guider i nio böcker.

 

61. Ett minnesalbum hjälper Dig att ta vara på de där speciella ögonblicken i barnets liv, och blir till slut en värdefull samling minnen att se tillbaka på, för både Dig och Ditt barn.

62. Bellios ekologiska svensktillverkade tofflor finns både i klassiska enkla och färglada retro modeller.

63. Weleda - Ekologisk, naturlig hudvård för de minsta. Helt naturligt, precis som ditt barn.

64. KL Kids har en mix av märkeskläder i storlek 56-170. Fraktfria leveranser inom Sverige.

 

65. Kidz of Sweden - Hello Kitty hörlurar som passar alla åldrar.

 

66. Minbebis.com - För dig som planerar bebis, är gravid eller redan har barn, träffa nya vänner i vårt forum!

Bad

publicerat i Alvin

Igår ville vi göra något roligt för Alvin så vi åkte till Barnens hus och köpte badshorts sen till simhallen. Jag kunde inte bada för jag passade Edvin men min syster badade med Alvin. Vi har faktiskt aldrig badat med Alvin i simhall. Det har helt enkelt inte blivit av.

Han tyckte såklart det var jättekul men han var fegare än jag hade trott. Jag trodde han skulle springa som en galning men det gjorde han inte denna gång.

Alvin vågade inte åka rutschkanan men det tror jag var för att han inte vill ha vatten i ansiktet. Han hatar ju att tvätta håret och få vatten i ansiktet.. Fick ju lov att berätta att man får det när man åker rutschkana annars hade han nog blivit ledsen..

Onsdag

publicerat i Edvin


Idag är Alvin på dagis igen! Får se hur förkylningen är när han kommer hem den var rätt bra i måndags och igår. Imorgon ska han vara ledig igen för då kommer mamma ner och kanske Janne. Edvin ligger i sin säng och tittar på sin musikmobil men nu hör jag honom. Han är trött men vill inte riktigt sova. Han var inte så nöjd inatt eller tidigt imorse så jag är lite trött. Men nyss satt han här med mig och Jennifer i sin bilstol. Han tycker om att sitta där.


Ringde bvc imorse för att utvärdera med att Edvin äter mjölkfritt. Jag berättade att han är lite nöjdare men att han kräks mycket mer och bajsar ganska ofta och löst. Dom kan ju kräkas mycket av nutriamigen har jag förstått. Sen sa jag att Edvin har fått hosta igen så imorgon ska vi träffa en barnläkare på bvc. Han hade egentligen ingen ledig tid men hon klämde in oss. Hon är jätte bra min bvc sköterska!

Edvin har i princip varit sjuk 6 av sina 8 veckor.

Edvin 8 veckor

publicerat i Edvin


8 veckor idag! På fredag är min lilla kille två månader gammal. Tiden går så fort! I helgen var Edvin mycket lugnare så mjölkfritt kanske börjar hjälpa lite. Men igår var det inte så lugnt men då berodde det mycket på att han inte ville somna. Han är väldigt svårsövd ibland. Hoppas mjölkfritt hjälper! Men han är mycket lösare i magen och bajsar oftare men det är säkert bara bra. Spyr mer gör han också av nutriamigen men de sista dagarna har det varit bättre.

Edvin ler och skrattar mycket mer nu! Idag log han mycket åt Alvin när Alvin lekte tittut med honom! Såg så roligt ut. Ska bli så roligt när Edvin kan vara mer med och sitta på golvet med Alvin. Även om tiden nu är väldigt mysig så tycker jag det bli lättare ju äldre barnen blir på det viset att man förstår dem mer! Men nu tycker jag att vi börjar lära känna Edvin bra! Tycker det har tagit längre tid denna gång med tanke på att Alvin tar mycket av den vakna tiden. Edvin somnar ju samma tid som Alvin på kvällarna, finns både för och nackdelar med det. Skönt att få egentid men om han är vaken får man mer tid med honom. Men det är ingen idé att hålla en trött bebis uppe!! Då blir det gnälligt..

Edvin sover ju väldigt lite på dagarna mot Alvin. Men han sover ganska bra på nätterna även om han vaknar för mat. Innan lunch brukar han egentligen inte sova om vi inte åker bil/eller är ute med vagnen. Efter lunch kan han sova någon timme. Alvin kunde sova flera timmar på både för och eftermiddagen.. Edvin behöver nog sova iaf en timme innan lunch för han gäspar hela tiden.. Jaja det löser sig nog tillslut :) Snart behöver han inte lika mycket sömn!

Tisdag

publicerat i Alvin&Edvin

Mina inlägg från igår ville inte visa sig ser jag nu! Jaja vet inte vad som är fel. Idag började dagen mycket bättre än igår. Igår innan lunch var det rent kaos. Edvin var trött men kunde inte somna, Alvin var trött och det gick inte att lägga han för Edvin vaknade hela tiden. Sen skulle vi hämta syster vid tåget så då struntade jag i allt som har något med sömn att göra. Edvin somnade i bilen och sov sedan tre timmar. Alvin blev övertrött men det var mycket lättare när jag hade lite hjälp :-)

Idag har vi varit ute och gått på morgonen så då somnade Edvin och blev på lite bättre humör, han sover nu med. Alvin sover också idag så då kommer eftermiddagen bli mycket bättre! Vet inte riktigt vad vi ska göra efter lunch. Något ska vi nog hitta på.

1 Mars

publicerat i Träning

1 Mars = Nystart.. För min del! Nu är det bara att hålla i detta. Igår träning på gym och nu har jag precis tränat hemma men Alvin störde mig lite :-) Läser Olgas träningsblogg på Mama.nu och idag körde jag denna work out.

http://www.mama.nu/blogg/olgas-blogg/2010/02/14/veckans-workout/index.xml#comments
`= 2-3 gånger i veckan!

+ att jag skriver upp allt jag äter! Inget fusknade nu heller.. Ska försöka hålla detta. Alltid lätt första dagen :-) Kesella är gott som mellanmål, testade med vaniljsmak idag och det var ingen hit + att det är mer kolhydrater i den och mindre protein. Andreas kör alltid med lättkesella + funlightsaft, jag brukar ta bär.. Ska försöka komma ut och röra på mig några gånger i veckan också men idag snöade det så mycket! Har världens träningsvärk idag, Andreas visade mig massa nya maskinerr och övningar igår som jag inte testat innan.

Återkommer med lite bilder senare ikväll..