Första skoldagen

publicerat i Om mig

Första skoldagen avklarad då! Nervös var jag, jag vaknade halv 5 imorse/natt och trodde jag hade försovit mig! Men sen sov jag en timme till innan jag gick upp. Väckte de andra två lite senare. Sen lämnade vi Alvin på dagis och jag åkte med Andreas till Eskilstuna där jag hade upprop. Hittade en tjej från kalmar som hade flyttat till Eskilstuna i lördags som jag gjorde sällskap med idag. Synd att hon ska läsa i Eskilstuna och jag i Västerås men vi har vissa förläsningar ihop. Var hur mycket folk som helst! Först fick vi pricka av oss och sedan kolla på en tavla vilken grupp vi hamnat i. Jag hamnade i V-ås och i grupp 5. Sen fick vi en tjock pärm med massa info. Efter det gick vi vidare till sporthallen = ännu mer info, mer papper. Sen var det lunch och efter det ännu mer information. Mitt huvud snurrade en aning när jag kom till Andreas jobb igen! Ska försöka kolla igenom alla papper idag.


Liten del av allt.. Sen ska man registrera sig där och var och ta foto för mdh-kort, logga in och byta lösen, fixa VFU-plats (praktik). Det ska man börja göra på torsdag redan (första praktikveckan i oktober). Man ska rangordna helst 15 olika förskolor/skolor.. Men första veckan är nog rörigast :-) Imorgon är det kursupprop för de i V-ås då får vi reda på mer om kursen. Spännande, sen får jag se vilka som går i min grupp..

Igår

publicerat i Om mig

Igår var vi till Andreas bror som fyllde 15år! Dom har ett riktigt fotbollsmål så Alvin hängde där hela dagen i princip. Han vet exakt vart fotbollarna och innebandyklubborna finns. Inte glömmer man sådana viktiga saker :-)


Fick lov att väcka lilla Alvin när vi skulle åka vilket han inte var så nöjd med.. Inte ville han somna om heller..

Jag vågade färga håret men måste nog snart färga det igen så färgen håller sig.. Blev rätt nöjd för att göra det helt själv..

Lite nervös

publicerat i Vardag

Imorgon ska jag vara i Eskilstuna för upprop vid 9. Börjar bli lite nervös måste jag säga! Jag ska i alla fall åka med Andreas på morgonen så jag får vänta en stund på hans jobb, ganska fullt på tåget tror jag nog. Återkommer imorgon kväll!

Färga

publicerat i Om mig

Nu ska jag väcka Andreas som ska se fotboll på tv och jag ska nog färga mitt hår med Andreas hjälp. Han brukar vara noggrann så jag litar på honom. Han har faktiskt gjort slingor på mig någon gång och det blev bra. Vill inte lägga ner pengar på att färga mig hos frisören nu, kommer säkert behöva en massa böcker till skolan sen vagn till bebis mm.. Frisören tipsade mig om mocca brun så jag har köpt en sådan. Har haft slingor ett tag men eftersom jag är mörkhårig så kommer utväxten direkt! Får se om jag vågar visa mig sen, haha..

Före och efter

publicerat i Om mig

Var på stan i fredags och passade då på att klippa mig på drop in! Skulle egentligen gjort det hos Emma förra helgen men hon har fullt på salongen och jag brukar vara upptagen på helgerna så det passar inte alltid :) Men jag hittade en bra tjej i fredags! Hon var jätte trevlig. Borde ha klippt mig för någon månad sen men jag velar alltid om jag vill ha långt eller kortare. Nu hade jag långt och slitet hår. Men jag har inte tid att ha långt hår eller ork för jag sätter bara upp det i en tofs sen har jag så tjockt hår så det tar år att göra något med det.
Före 

Efter

Lite skillnad på längd kände jag idag när jag satt upp det. Lite ovant är det allt men jag är rätt nöjd och Andreas tycker jag ska ha lite lugg och kortare så det blev nog bra.. Tråkigt att ha uppsatt varje dag..
Shoppade lite kläder också och denna gång för att jag var tvungen, har knappt några jag kan ha längre. Tycker inte om att köpa mamma kläder men jag köpte ett par till leggings och ett par jeans tights i min vanliga stl sen några tröjor på cubus. Men såg ett par fina svarta byxor på H&M´s mamma avdelning som jag kanske köper..

Magen växer!

Jobb dag

publicerat i Graviditet nummer 2
Idag har jag jobbat till kl 16 sen cyklade jag och hämtade en Alvin som inte var jätte sugen på att cykla hem. Han spelade fotboll när jag kom men efter att jag visade cykelhjälmen gick det lite bättre. Han hade kissat på sig så jag fick lite kläder med mig hem. Han är jätte duktig (tycker jag) att vara utan blöja, det är inte många gånger han kissat på sig men då gäller det att vi frågar ofta om man behöver gå på pottan för annars glömmer han av. Dom brukar ta av blöjan efter han sovit sen får han vara utan tills jag hämtar honom. Men idag var dom ute och då har han blöja för då glömmer han av det helt..
Idag går vi in i V 21! Veckorna går fort framåt tycker jag!


Börjar bli en liten/stor kula.. Men den är inte i vägen så mycket än men får se nu när jag är höggravid på vintern då får man väl inte på sig skorna tillslut :-) Börjar förresten känna mycket sparkar nu både dagtid och på kvällarna. Mest på kvällarna.
Nu kommer Andreas hem från gymmet och han har köpt med sig spicy hot som jag la som förslag, fixade bara mat åt Alvin när vi kom hem för jag hade huvudvärk. Ska bli så gott är vrål hungrig!

Kväll

publicerat i Vardag

Idag efter dagis så följde jag och Alvin med Emma och Liam hem så dom fick leka lite. Trevligt med lite sällskap även om dom är lite trötta efter dagis och lite gnälliga. Alvin blev ännu gnälligare när han kom hem så jag gjorde middag innan Andreas kom hem. Blev fiskpinnar med potatis/kokta morötter idag och det gick ner hos Alvin. Nu ska jag titta lite på tv sen läsa mina tidningar som jag köpte idag och smaka på godiset som vi köpte igår! Imorgon ska jag jobba 7-16 så det får bli en tidig kväll.


Går inte att ta bilder med web kameran om det inte är bra ljus..

Onsdag

publicerat i Vardag
Idag sov Alvin till 7 så vi fick sovmorgon, sen kom jag på att vi hade tvätttid så det var bara att gå ner dit. Alvin skulle såklart med, trodde jag skulle kunna gå ner själv när Andreas var kvar hemma men Alvin sa "mama jag gå me" flera gånger så då fick han göra det. Det börjar bli väldigt tungt att bära ner all tvätt + Alvin så snart måste jag nog börja tvätta på kvälls tid när Andreas är hemma. Jobbigt att bara springa upp och ner för alla trappor flera gånger.. Sen så var det bara att gå ut i spöregnet till dagis. Dom skulle vara ute så Alvin plaskade runt i vattenpölarna när jag gick. Skönt att dom är ute i regnet där för jag gillar inte regn lika mycket :-) Speciellt inte när jag inte äger ett par stövlar fast det ska jag nog köpa.

Måste snart ringa och boka nästa bm besök.. Men ska nog vänta tills jag vet att schemat stämmer, såg igår att dom uppdaterat det så Andreas måste skriva ut ett nytt idag!

Tisdag

publicerat i Vardag
Idag har dagen gått snabbt. Först lämnade jag Alvin sen följde jag med Emilia till högskolan där hon visade mig runt och jag hämtade ut kåravin som ska betalas. Åt lunch där gjorde vi också. Bra att jag känner någon som kan visa mig runt lite även om vi inte hann med allt. Hon har läst ekonomi i tre år så det är nog lite olika salar som används. Sen cyklade jag hem och plockade undan lite innan det var dags att hämta Alvin. Efter det åkte vi till en lekpark med Emma och Liam, köpte med oss glass och smörgås till killarna. Idag tyckte jag allt att dom lekte väldigt bra, annars bråkar dom gärna lite :-) När Andreas kom hem fick vi lite besök sen handlade vi på maxi och nu har jag nattat Alvin medans Andreas hämtade burger king. Gott! Ska sova tidigt idag för jag har tvätttid 7 imorgon! Sen ska jag kolla på lägenheten igen, denna gång utan en busig kille som vi fick jaga :)
Godnatt!

Morgon

publicerat i Om mig
Ja nu är Alvin på dagis igen och han blev jätte glad. Började hoppa och studsa därinne när han såg några av sina kompisar, sen gick han fram och började krama dom! Jag fick också puss och kram när jag gick sen vinkade han. Sötisen!
 
Vår morgon började klockan 6 och att grannen började dunka igen. Jag blir galen på honom. Jag har ingen lust att han kommer upp när jag är ensam hemma för sist var han inte trevlig på något vis. Andreas pratade med Akelius nu på morgonen och hon sa att vi inte skulle låsa fast Alvin (inte för att vi hade tänkt det ) utan att vi skulle säga att han ska prata med henne. Hade önskat att dom kunde ringa till honom.. Sen ska hon prata med tjejen vi ska ta lägenheten av om vi kan dela på hyran och vi tar städningen.. För hon vill egentligen att vi flyttar in 1 sep för då flyttar dom oavsett och den lägenheten kommer så tom tills vi flyttar in.. Men det är väl dubbla hyrorna det hänger på så om vi delar på den och vi städar vinner alla på det.. Hon slipper betala full hyra och städa och vi slipper grannen och han slipper oss..Får se hur det blir, har inte lust att bo här en dag till.. Alvin hör ju när han bankar och tror att det är en lek så han fortsätter ju springa och toka sig.. Sen blir det ännu värre när vi hela tiden säger åt honom för då tycker han det är roligt.. Han måste vara väldigt lättväckt eller känslig för Alvin står ju inte och hoppar det första han gör när han vaknar.. Det tar ju en liten stund innan han börjar leka.

Liten plutt

publicerat i Alvin
Tänk att min Alvin har varit så liten och ännu mindre.
.



Älskar dig min stora kille!


Städning

publicerat i Vardag
Idag när Andreas lillebror åkt hem så tog Andreas och Kalle med sig Alvin för att titta på fotboll. Det var Andreas bror som spelade och jag tror dom vann. Alvin hade suttit still i vagnen hela tiden och bara tittat. Han älskar ju fotboll så jag hade väl inte trott något annat egentligen. Jag passade på att stor städa och tvätta några av våra fönster. Har bara två kvar!  Skönt att passa på när man är ensam hemma. Känns väl inte jätte roligt att städa när vi snart ska flytta men det behövdes. Imorgon ska Alvin till dagis igen och jag hoppas på att jag får jobba denna vecka!

Stövlar

publicerat i Barn shopping


Alvin fick dessa stövlar i fredags från Vincent shoestore, har hört bra om dem! Dom tål blötsnö och några - grader (med ullstrumpa)så han kan nog ha dem någon månad innan det blir för kallt. Gillar designen!
Sen ska vi nog testa Viking vinterkängor i år..

Dom ska också vara bra har jag hört!

Blir galen

publicerat i Vardag
Jag längtar tills vi flyttar om en månad! Vi har en granne under oss som inte är så glad över att vi har barn. Han kom upp för någon vecka sedan en måndag morgon kl 6:20 ungefär och tyckte inte Alvin skulle springa och hoppa så mycket. Han var väldigt otrevlig. Han har knackat mycket i taket (vårt golv) innan han kom upp så vi hade tagit bort Alvins fotbollar och bobbycars redan innan han kom upp.
Men jag ringde dom vi hyr av och dom sa att vi inte kan göra något åt det eftersom barn är barn och att vi skulle säga åt han att ringa dom om han kommer upp igen.. Men man tänker ändå på det och idag började han banka i hans tak igen! Vi kan inte direkt låsa fast Alvin.. Fattar ju att det låter ner till honom när Alvin springer och leker men vad ska man göra? Om man bor i lägenhet får man ju räkna med att det låter.. Inte direkt så vi klagar när folk springer i trappen och smäller i dörrar när vi ska lägga Alvin eller när dom borrar och spikar sent på kvällarna.. Ja ville bara klaga av mig lite! Snart bor vi längst ner iaf!

Baka

publicerat i Mat, recpept
Funderar på om jag och Lukas ska baka något när Alvin sover.. Bäst att passa på :-) Nej men det är roligt att baka med Alvin också för att han tycker det är roligt att hjälpa till men det är inte lika lätt att baka med en 2åring som en 8åring. Jag brukar göra sockerkaka med Alvin för han har fått små sockerkaksformar av mamma att baka i. Det tycker han är roligt! Undra dock vad vi ska baka, kanske kladdkakan jag brukar göra..Någon som har något bra tips?

Barnvakt

publicerat i Vardag
Igår kväll kom Andreas mamma, man och Andreas lillebror. Dom sov här över natten sen idag åkte dom för att spela golf i mariefred så vi är barnvakt till Lukas. Det tycker Alvin är jätte roligt! Han har redan hoppat på honom och tvingat honom att lägga pussel 1000gånger :-) Alvin vaknade kl halv 6 så vi har redan varit uppe ganska länge. Nu sover Andreas och Alvin och jag har hjälpt Lukas igång med sin mini dator. Dom verkar vara väldigt smidiga om man ska ta med sig datorn någonstans, men lite jobbigt att skriva på. Vi hade egentligen tänkt åka till busborgen idag men Andreas har fortfarande ont i halsen och är inte så pigg så vi får se. Vi kanske åker och hälsar på Andreas andra bror istället. Vi har i alla fall sagt att vi ska äta lunc på mc donalds idag. Ja nu ska jag kika här en stund innan jag ska väcka dom andra två..

Lunch dags

publicerat i Vardag

Alvin somnade för snart en timme sedan så jag har passat på att duscha och nu värmer jag en matlåda med pannkakor. Har verkligen noll inspration när det gäller lunch. Det får inte ta för lång tid och vara för mättande på lunchen. Förut åt jag mest gröt till lunch men när jag är gravid försöker jag äta bättre mat. Inte för att pannkakor är bättre :-) Till Alvin finns det i alla fall kyckling och grönsaker från igår kvar.
Jag och Alvin gick ut vid 8 imorse och gick en sväng, hann stanna i tre lekparker också så då blev han glad! Ska nog ner på stan en sväng senare och köpa ett par gummistövlar som är fodrade till Alvin!

Godmorgon

publicerat i Alvin
Idag vaknade Alvin 05:25 ungefär, då är det väl inte allt för roligt att gå upp. Inte blir det roligare när han är på trots humör dirket han vaknar heller. Nyss skulle vi äta frukost och Alvin ville ha macka, sen skulle han inte ha macka sen var jag dum och nu är jag också dum för nu vill han ha macka igen.. När allt är bortplockat + att han hällde ut sitt glas med mjölk nyss :-)

Snart helg

publicerat i Alvin

Idag var det min tur att natta lilla Alvin så det har jag gjort för ett tag sedan. Råkade nog somna till ett tag tror jag men nu har jag duschat mig lite piggare. När jag inte är gravid kan jag nästan aldrig somna förutom när jag ska sova då. Men brukar ha svårt att somna då också, sen är det inte lättare när Andreas ligger bredvid och somnar på 2 sek. Fast nu har jag inte det problemet på några månader till, säkerligen inte efter heller för då brukar man vara lite trött :-) På dagarna har jag också alltid haft svårt för att vila, lite jobbigt ibland då man är trött!

Har haft en bra dag med Alvin som inte är lika förkyld längre. Svårt att veta vad vi ska göra bara. Men vi har varit ute och gått, lekt i lekparken, varit på biblioteket och ätit lite glass! Han valde den största isglassen han kunde hitta. Annars brukar jag alltid ta piggelin men nu fick han välja. Fast han åt inte upp hela, glassarna brukar hinna smälta innan han kommer till hälften :-) Nu ska jag försöka hålla mig vaken till Csi..

Vecka 20

publicerat i Gravid veckor
Idag går vi in i vecka 20! Det känns mycket roligare att veckorna framöver börjar på 2 istället för 1. Ännu bättre när det blir en trea.


Kroppen:

Det börjar synas att du är gravid även utanpå kläderna. På vissa börjar naveln sticka ut en aning.

Vissa lider av halsbränna och förstoppning, vilket är helt naturligt. Det orsakas av att musklerna runt tarmarna och magmunnen inte är lika strama som förut. Motion, rätt kost och att hoppa över kaffe och stark mat kan underlätta. Man får också lättare hål i tänderna och ibland svullet eller blödande tandkött.

På de rutinmässiga barnmorskebesöken brukar man göra en del undersökningar för att följa fosterutvecklingen och för att se eventuella avvikelser i mammans hälsa.
Vid varje besök mäter man blodtrycket, kontroller barnets hjärtljud och mäter mammans mage. Vid vissa besök kontrolleras även blodvärdet, urinprov och blodsocker hos mamman.

På vissa barnmorskemottagningar ordnas ett gruppmöte, där man får information om föräldraförsäkring, kosthållning, amning med mera. Man kan också prata om hur man kan lindra besvär från rygg och bäcken. Du kan till exempel få hyra ett stödbälte för att minska bäckenbesvär.

Fostret:
Fostret växer mycket under den här tiden och är cirka 25 centimeter långt och väger runt 250 gram. Mängden fostervatten är ungefär en halv liter.

Huden utvecklar nu ett gelélikande lager som kallas vernix, det skyddar huden från fostervattnet. Under mjölktänderna bildas de permanenta tänderna.
Jag:
Jag har ingen halsbränna eller förstoppning som tur är. Mår likadant som förra veckan. Känner att det rör sig mycket på kvällarna och får några små sparkar. Inga jätte hårda än så länge. Tror inte jag fick det med Alvin så tidigt heller. Men jag ska inte till någon bm förrens om 4 veckor. Nästa besök är tydligen inte förrens i V 24. Så var det inte med Alvin men dom har gjort om veckorna man går där berättade hon.

Fotbollskväll

publicerat i Vardag
Andreas ska se på fotboll kl tio säger han, får se om han orkar vara uppe. Jag gissar på att han inte kommer orka det. Han är också förkyld som Alvin, bara jag som klarat mig än! Han tror jämt att han ska orka titta på sena matcher :-) Kl 22 är sent för oss som brukar lägga oss senast då. Alvin somnade i alla fall i bra tid idag även om det tar ganska lång tid att natta honom. Han åt bra till middag, jag kokade pasta och hade en vanlig pastasås på burk till och det tycker han om! Hade egentligen planerat kyckling men visste att Alvin skulle äta pasta bättre så då valde vi det idag när han äter sämre.

Tittade lite på kläder till bebis idag även om vi har en del som lilla Adrian har lånat men det är ändå roliga att titta. Det blir automatiskt att jag tittar på pojkkläder. Känns konstigt att titta på flickkläder! Om det blir en flicka så måste vi köpa lite mer nytt än om det blir en pojke.. Men det blir nog en liten pojke tror jag :-) Känner det starkare för varje dag så jag får väl en chock om det blir en flicka! Inte för att det spelar någon som helst roll för oss.. Vi har i alla fall två rätt bra namn som jag brukar säga högt för mig själv.

Hej hej

publicerat i Alvin


Fick hämta Alvin efter ca en timme idag på dagis för han är rätt förkyld.. Men det går upp och ner för imorse torkade jag knappt något snor och pigg är han men nu har det varit lite mer.. Han får vara hemma imorgon också sen får vi se. Det är bara svårt att veta vad vi ska göra när han är hemma för att han är förkyld men väldigt pigg. Nu ritar han i alla fall och har ätit lite macka. Han sa ingenting idag när jag satt honom i sin matstol för nu ska han bara sitta på våra stolar men han sitter aldrig still där så ibland är det skönt att sätta fast honom i barnstolen :-)

Godmorgon

publicerat i Vardag
Godmorgon! Idag måste jag ner på stan och kika efter lite block och sådant till skolan. Har inget sådant kvar sen förut och det är väl bra att ha antar jag. Emma skulle följa med så jag får lite sällskap. Ska även titta om det börjar komma ut vinterskor till Alvin. Det ser ut att bli fint väder idag, igår öste regnet ner på kvällen. Tänk att om 2 veckor är det redan september. Vart tog denna sommar vägen? Fort har det gått.

Tisdag kväll

publicerat i Alvin
Nu har jag och Andreas ätit lite fruktsallad, vi köpte en stor melon för några dagar sedan och åt upp den nu. Var god den var nu! Tar bara lite plats i kylen annars hade jag gärna köpt flera. Jag råkade somna inne hos Alvin när jag nattade honom men Andreas kom in och väckte mig efter ett tag. Usch jag hatar att somna till sådär för jag blir på så dåligt humör efteråt men idag gick det rätt bra ändå. Nu ska jag göra lite te och titta lite på tv men jag får lov att se på fotboll så jag kanske läser en bok istället :-) Ingen rolig match!

Men måste bara berätta var bus Alvin säger.. Han tror verkligen att han är tre år, eller han måste tro det iaf för han säger det hela tiden.. Om vi säger tex, men Alvin du är två år.. " Nej ja ä tre" får man till svar då och så fortsätter han.. Idag blev han nästan arg på mig när jag sa att han var två år flera gånger.. Till slut sprang han till mig och skrek "mama ja ä tre" med världens blick. Sen sa jag igår att imorgon fyller pappa år då svarade han "nä ja bli tre åår".. Sötis =) Jag undrar bara vad han fått det ifrån. Sen på dagis när vi skulle gå hem så hade Liam och Emma gått hem tidigare men han frågade flera gånger vart Emma var.. Sen berättade han för mig att där bor Emma (eller hemma som han säger) och att dom hade en hund sa han.. Så roligt när dom börjar bilda meningar :)

Hämta hem

publicerat i Om mig
Nu ska jag snart ta mig ut och hämta hem lilla Alvin, får se hur det har gått med hans lilla förkylning. Tyckte inte det var så farligt på morgonen.. Det börjar direkt alla baciller träffas igen efter sommaren.



Så ser ni min "lilla" tvätthög i sovrummet, ska snart hämta resten :-) Har tvättat täcken, kuddar mm idag. Skönt att ha det gjort!

Augusti 2008

publicerat i Om mig



Augusti för ungefär 1 år sedan.. Alvin började dagis och oj vad han har vuxit på ett år! Känns helt sjukt att titta tillbaka, vilken pytte Alvin. 1år är en väldigt lugn ålder mot 2år kan jag säga, i alla fall i Alvins värld.. Mycker mer bus och trots men även mycket roliga saker händer som pratet och att han förstår så mycket! Andreas fick även en ny tjänst på sitt jobb för precis ett år sedan, som han fortfarande är kvar vid såklart. Vi firade även 3år den 19/8 så imorgon blir det 4år. Kan säga att det är hänt många bra saker under de 4 åren. Älskar mina killar, får se om det blir en till liten pojke i familjen sen eller om det kanske är en flicka? Jag tror faktiskt en pojke men jag har ju ingen aning.. Kanske för att det känns mest naturligt att vara mamma till en till pojke..
Idag tror jag vi skulle äta middag ute. Tyckte Andreas sa något om det.. Får se vad vi hittar på mer, Andreas tyckte vi skulle göra något som Alvin tycker om!

Tisdag

publicerat i Vardag
Nu har jag lämnat Alvin på dagis.. Han ville gå dit redan när Andreas åkte till jobbet så morgonen blev lite jobbig när jag försökte förklara att idag kan du inte gå dit så tidigt.. Andreas fyller år idag så Alvin bjöd honom på frukost och en teckning :-) Var meningen att vi skulle göra frukost på sängen men jag gick upp efter Andreas så det blev lite svårt men när han duschade fixade vi lite.. Idag har jag tvättstuga sen behövs det nog dammsugas lite.. Hoppas ni får en bra dag!

Yoghurt

publicerat i Mat, recpept

Blev tipsad om den här turkiska yoghurten av Erika. Den var jätte god så tack för tipset =) Kommer säkert äta slut på den snabbt..

Besök

publicerat i Om mig

Snart får jag lite besök sen ska jag gå och hämta Alvin. Håller på att skriva en veckomatsedel för denna vecka men det är inte alltid så lätt!

Måndag

publicerat i Vardag

Idag är det bara två veckor kvar tills jag börjar skolan, lite nervöst blir det nog allt. Ska bli roligt att läsa igen och nu är det något man själv väljer! Visst man väljer väl om man vill läsa på gymnasiet med men det känns lite mer ett måste än högskolan. Har tittat lite efter begagnade böcker på blocket, inte så billigt med kurslitteratur direkt. Vissa böcker är det bara några kapitel man ska läsa och de lånar jag nog på biblioteket om det går, men några ska man ha i flera kurser och de känns bättre att köpa.

Fick sms imorse om att jobba idag men jag såg det försent så det var lite synd, hoppas på att jag får fler denna vecka. Inatt sov jag inne hos Alvin eftersom han vaknade till flera gånger igår kväll, han börjar bli lite förkyld och då sover han mycket sämre.Tror varken han eller jag sov särskilt bra inatt eftersom han drog i mitt hår halva natten men jag känner mig inte speciellt trött idag som tur är. Nu ska jag äta upp min lunch och sedan klä på mig lite..

Söndag

publicerat i Vardag
Nu är jag ensam hemma för Andreas tog med sig Alvin och åkte iväg för att spela fotboll, tror dom hämtade upp Kalle också. Alvin älskar att spela fotboll så han är nog lycklig nu! Andreas pappa + familj har varit här på eftermiddagen och firat Andreas som fyller 25år på tisdag. Vi har ingen tårta men vi köpte färsk ananas, melon och glass istället. Tårta blir aldrig uppäten här nästan.. Bättre och godare med frukt! Jag tog disken när dom åkte iväg, skönt att diska undan på en gång. Nu ska jag göra ordning så jag kan lägga Alvin när han kommer hem sen ska vi se en film. Hoppas ni får en bra kväll!

Måla

publicerat i Alvin

Mamma tog med våra gamla möbler så nu ska jag måla om dom till Alvin innan vi flyttar.. Eller första ska jag väl slipa dom lite. Byta dynor ska jag också göra!

Alvins overall

publicerat i Barn shopping

Här är Alvins overall från didrikson.. Den är svart/grå men ser blå ut här.. Ska prova den lite mer snart nu när Alvin precis vaknade..

Vår lördag

publicerat i Om mig

Alvin är på språng som alltid.. Jag märker stor skillnad i snabbhet nu när magen växer, Alvin springer ifrån mig på några sekunder och det är inte så behagligt att springa längre.. Tur att det fanns fler som kunde jaga honom!

Magen växer som den ska och varken Andreas eller Alvin märker att jag knäpper kort..

Här är vår nya bil, en audi A6.. Den är faktiskt riktigt snygg tycker jag.. Men ganska mycket större än A4.. Till och med Andreas tycker det är trångt att parkera. Vi har mini parkeringar här. Men det är bra att den är större invändigt när snart en till bilstol ska in bredvid Alvin!

Lördag

publicerat i Vardag
Mamma och Janne är här i helgen så vi har ätit lunch på stan, sen varit en sväng på ikea och barnens hus. Nu skjutsade jag nyss hem dem för vi åt tacos här till middag. Började spöregna nu så det verkar vara höst väder på väg. Var inte så varmt i solen idag heller tycker jag. Vi har köpt en overall från didrikson till Alvin idag, den passade jätte bra annars är många overaller stora för honom. Hoppas bara den passar hela vintern men förra året hade han en reima (som var jätte bra) men den var stor i början så han snubblade lite på den och nu rör han sig ännu mer så om han växer ur den är det väl så.. Måste prova den lite mer imorgon bara så han får plats med något under, men hon visade ungefär hur mycket växtmån det ska vara och det såg ut att vara så. Kan ta kort och visa imorgon om Alvin är på hmuör, det var han inte idag när vi skulle prova :-)
Nu ska vi se om det är något bra på tv..

Sista dagen

publicerat i Vardag
Idag jobbade jag sista dagen, iaf på schemat.. Känns lite tråkigt faktiskt då jag trivs där men jag kommer säkert få sms om att jobba extra så det gäller väl bara att vara snabb på att svara ja. Det är faktiskt inte tråkigt att jobba inom vården som man gärna tror, men visst jag kanske inte skulle vilja jobba just där hela mitt liv. Men det ska bli lite skönt att få någon ledig dag innan jag börjar skolan, ska börja packa lite redan nästa vecka..Vissa saker använder man inte så ofta så de kan man packa ner.
Idag kommer mamma och Janne ner och ska bo här med husvagnen i helgen. Så vi ska äta middag med dom iväll. Det ska även komma en tjej och köpa sminkbordet, så jag hoppas hon dyker upp men det tror jag. Nu ska jag snart hämta Alvin.

Flytta

publicerat i Om mig
Idag skulle det komma en kille och köpa sminkbordet + spegeln men han hörde aldrig av sig så jag hörde av mig. Men då skulle han inte flytta idag för att det regnar så han kom aldrig.. Hatar när folk säger att dom kommer för att köpa en sak sen gör dom inte det när man väntar, speciellt om dom inte hör av sig. En annan tjej har nyss mailat om det så vi får se om hon vill ha det. Är inte så bråttom men vi gärna ha det sålt innan vi flyttar..

Den 1 Oktober ska vi alltså flytta om det inte blir tidigare, beror på om någon tar den här lägenheten snabbt eller inte. Tittade på en större hyres trea i lördags och igår skickade vi in kontrakten. Inte så långt ska vi flytta utan där vi har vår bil parkerad och den är på botteplan, vilket underlättar med barn och vagn. Den är inte jätte stor men det är två fullstora sovrum och en klädkammare + bätte planlösning. Nu är Alvins rum väldigt litet så han får knappt plats att leka sedan vi bytte till en stor säng. I början kommer bebis sova med oss men sedan får dom dela rum tills vi köper radhus/hus. Kommer nog inte att köpa någon lägenhet så därför hyr vi ett tag till. Vi ville ha något vi kan flytta in i snabbt eftersom jag snart börjar plugga och vi vill inte flytta i början med en bebis så det blir nog bra så här. Har väldigt nära till skolan/dagis härifrån också, det är inte helt fel.

Det som är jobbigt med att flytta förutom städning, rensning och packning är att man vill köpa så mycket nytt men vi måste köpa vagn, bilstol och skötbord i första hand.. Sen kanske en ny säng till oss.. Inte det roligaste att lägga pengarna på men vi sover nog skönare efter det. Vi har bara en 120cm säng än :-) haha.. Men vi har fått plats bra fast Alvin legat mellan oss ibland men med två barn blir det nog lite väl tight..

V 19

publicerat i Graviditet nummer 2
Går in i vecka 19 idag. Ska bli skönt när jag gått 20 fullgånga, då känns det mycket närmare! Även om det är lika långt kvar.. Men hösten går nog snabbt, har en del att göra som tur är.

Bebisen + 2 hemmagjorta hamburgare som Andreas gjorde. Var supergoda..


Tror vi kanske har kommit på två namn vi tycker om, ett pojknamn och ett flicknamn. Men det behåller vi för oss själva ett tag tror jag.. Finns några veckor att ändra sig på än. Än så länge mår jag lika bra som de tidigare veckorna.. Det enda jag känner av är att jag blir mer anfådd när jag gör vissa saker som att skjursa Alvin på cykeln eller bära honom upp för alla trappor.. På måndag öppnar simhallen igen, ska försöka komma iväg någon dag i veckan.

Lugnet efter stormen

publicerat i Vardag
ungefär så känns det idag.. Jag och Alvin åt middag innan Andreas idag eftersom han kom hem lite senare men det tog mig lite tid att få i den lilla busen mat. Eller först åt han bra sen började han försöka springa runt (han vägrar sitt i sin barnstol numera) och leka. Jag tycker att man sitter vid matbordet tills man ätit klart annars kan det vara, men idag hade jag långt tålamod ändå men tillslut tog jag bort hans tallrik då bröt stormen ut. Vet inte hur länge han grinade och skrek att jag var dum, bäst att låtsats att man inget hör just då för det blir nästan värre av att säga nej hela tiden.
Men det var nog mest att han var trött för han ville lägga sig utan protester redan halv sju men det tog mig ändå en timme att få honom att somna..
Ja det är ändå glömt imorgon, han var så söt och sa förlåt genom att blåsa på mig sen fick jag puss och kram. Men skönt att skriva av sig lite =) Allt är inte jämt en dans på rosor med de små liven..

Nu ska jag ägna kvällen åt att rensa och göra rent sminkbordet som det kommer en för att köpa det imorgon. Många som hört av sig om det. Vill egentligen inte sälja det men vi har inte plats för det sen + att det inte riktigt passar in om vi köper en ny säng sen..

Skratt

publicerat i Graviditet nummer 2
Fick mig ett skratt när jag tittade på hur stor magen var i början. Här är V 9 och jag tyckte den var stor..

Detta är idag och nu är den betydligt större.. Ska bli roligt med nästa mvc besök (v24) och se vilket sf mått jag har nu om man jämför med Alvin.. Känns som magen är större nu men vet inte om det är så.. Kanske borde leta fram skivorna med bilderna från Alvins graviditet.. Går in i V 19 imorgon.

Barn

publicerat i Alvin


Alvin gillar verkligen inte att vila på dagen men han sover nu i alla fall. Han klarar inte riktigt av att hålla sig vaken på eftermiddagen om han inte sover en stund vid lunch. Idag längtade han nog till dagis för han tog på sig skorna och pratade om boys som betyder barn men imorgon jobbar jag igen då får han leka med alla barn.
Nu ska jag nog försöka hitta på något att äta till lunch..

Onsdag

publicerat i Alvin
Godmorgon! Idag fick jag sovmorgon till kvart i 7! Vilken sovmorgon.. Men sedan Alvin börjat somna i tid på kvällarna igen så vaknar han gärna kl 6 men inte idag. Gör inte så mycket egentligen, vaknar ändå rätt tidigt av mig själv nuförtiden. Det som är skönt är om man får ligga kvar en stund men det brukar inte Alvin vilja, han blir klarvaken på 3 sekunder.. Då ska han ha välling och gärna titta på lite barnprogram (teletubbies). Imorse tog han av sig blöjan och gick på pottan också och då var det bara att gå upp innan han tömmer pottan själv för då hamnar det oftast inte i toaletten!
Idag är vi också lediga, tror vi ska hämta Liam kl 14 på dagis!

Lekparken

publicerat i Vardag
Blev inge busborgen idag, orkade inte idag kände jag. Men vi cyklade till två olika lekparker så det blev nog bra ändå. Fast på den ena var det större barn som sprang runt med pistoler och sköt varandra, Alvin var lite för intresserad av det sen tror jag han blev väldigt fundersam när de låg när och spelade döda så vi cyklade därifrån efter ett tag.
Jag har nyss varit ute och gått med Emilia och när jag kom hem så sov Alvin, var egentligen min tur att natta så det var skönt. Vi brukar försöka göra varannan kväll ungefär, det går bättre att få Alvin att sova sen vi bytte säng. Han har inte alls sprungit ur som jag trott han skulle göra. Tror han har vaknat två eller tre nätter bara, men han sover på lite roliga sätt. En morgon hade han huvudet på kanten och rumpan rätt upp i luften :-) Nu ska jag duscha sen läsa min nya mama tidning, tror jag ska göra lite popcorn också..

Ledig dag

publicerat i Alvin

Idag är jag och bus Alvin hemma och lediga. Han har nyss ätit lunch, blev lite sent då han somnade rätt tidigt (bra!). Men han blev så arg på mig när jag sa att han skulle vila. En kvart skrek han nog "dumma mamma" "mamma dum", sen sa han "pappa ja ha". Men till slut så somnade han. Hade planer på att cykla till busborgen men det såg ut som det regnade ett tag. Hoppas det inte gör det så vi kan cykla dit en sväng. Ska bara ta mig orka till att åka dit, rätt hög ljudvolym där och mycket spring blir det.

Måndag

publicerat i Vardag
Så var det måndag igen, jag har jobbat hela helgen och ska börja jobba igen om en timme så helgen har gått snabbt. Sen är jag och Alvin ledig två dagar om det inte kommer in något extra. Min sista dag (på schema) är på fredag så jag jobbar gärna lite extra fram tills skolan början om det finns några tider. Det gäller bara att vara snabb på telefonen för man får förfrågan via sms. Lite dumt är det dock när man har barn på dagis då man kan få sms 20 minuter innan man börjar, men Alvins dagis vet om det.

Har stor städat idag, iaf börjat. Finns en del kvar som borde göras som att skrubba köksluckor, tvätta fönster mm. men det hinner jag inte idag. Sen har jag gjort lax i ugn till lunch som jag också ska ha i matlåda tills ikväll. Det räckte till Andreas&Alvin med så nu slipper dom laga middag. Ja det var väl allt som jag hinner säga just nu.. Hoppas ni får en bra dag och jag hoppas på en lugn kväll på jobbet....

Torsdag

publicerat i Vardag
Härligt att det har blivit sommar igen nu när de flesta jobbar. Som det brukar vara alltså. Men idag var jag ledig så jag och Emma åt lunch nere vid hamnen. Efter vi hämtat Alvin och Liam så fick de leka lite vid en lekpark. Bäst att passa på att vara lite ute när det är fint. Sen har jag tvättat och vi har handlat. Blev lite stressigt när vi skulle hinna tillbaka till tvätttiden men vi hann. Vi åt middag på mc donalds idag och idag var det gott! Smakar extra bra när man är hungrig. Nu har jag strykt den tvätten som hann bli torr och Andreas har nog somnat inne hos Alvin misstänker jag. Som han gör varje gång det är hans tur att natta :-) Kanske ska ta och väcka honom nu. Imorgon är det jobb igen och jag ska jobba hela helgen men det är inte så långa pass så det ska nog bli bra!


Lånade lite bilder från dig Emma.. Fast dom är inte alltid så här söta med varandra, hihi.. Bråka kan dom också!

V 18

publicerat i Gravid veckor
Nu har jag gått 17 fulla veckor så idag går vi in i V 18. Än så länge känner jag knappt av något och mår inge illa. Har inte heller varit jätte trött föruom lite i början. Får se om man får må så bra hela graviditeten. Hoppas på det!

Kroppen:
Vid den här tiden gör man den första ultraljudsundersökningen. Ofta är det först nu som du på riktigt kan ta till dig att ett barn faktiskt är på väg. Ultraljud görs för att bättre veta när barnet kommer att födas. Barnmorskan visar hjärnhalvorna, magsäcken och det lilla hjärtat som slår snabba slag. Huvudet och lårets storlek mäts, med hjälp av dessa mätningar kan man på ett mer exakt sätt beräkna födelsedatumet. Man tittar även på läget på moderkakan.
Du vet nu, så exakt som man kan komma, när du är beräknad att föda. Det blir ändå bara en riktpunkt, du kan föda inom tre veckor före och två veckor efter detta datum utan att det räknas som onormalt. I regel är detta en period när du mår bra och trivs med din graviditet.

Fostret:
Huvudet är cirka fyra centimeter i diameter, medan fötterna är cirka två centimeter långa. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.

Från Familjeliv.

13 Januari

publicerat i Graviditet nummer 2
är det nya BF datumet efter vi har varit på ultraljud. Allt såg bra ut och det känns skönt. Men den lille var inte så förtjust att bli fotograferad men vi fick med oss 6 kort. Fast vi behöcde inte betala för alla eftersom det var lite svårt att få bra bilder. Man får ju med sig ett papper hem där det står skallbredd mm och allt det var exakt samma som Alvins var + att jag var idag i v 18+0 men det ändrades till 16+6 och så var det med Alvin med. Trodde det var en kopia av pappret jag hade hemma :-) Så imorgon går jag in i V 18 istället för 19. Vi tror att det är en pojke men vi kommer inte att titta så det visar sig om några månader.. Men det känns så. Längtar tills halva tiden har gått men det är snart.

Stockholm

publicerat i Alvin
I helgen var vi i stockholm. Blev bjudna av mamma och Janne eftersom mamma fyllde 40 år igår. Vi bodde på clarion sign som är ett ganska nytt hotell och jättefint! Fanns en speciell barnbuffé på frukosten med pannkakor och korv mm.. Inget Alvin åt av men större barn tyckte nog om det. På taket finns selma city spa som jag gärna hade besökt :-)






Glömde ta bilder hela söndagen då vi var på skansen men Alvin gillade det! Vi tiitade lite på barnens allsång och Alvin dansade lite i vagnen! Var jätte mycket folk som var på allsången!

Födelsedag

publicerat i Alvin

En nyklippt Alvin..

En sparkcykel var en av presenterna..

Har blivit dålig på att knäppa kort! Har inte alls många från Alvins födelsedag.. Måste bli bättre på det.

Bilder

publicerat i Alvin
La in lite bilder redan nu. Har bilder från furuvik, Alvins födelsedag och stockholm som jag knappt själv har sett. Lite ovant att se bilder på Alvin med långt hår igen efter vi klippt honom!





Lite bilder från furuvik.. Alvins skulle åka alla bilar som fanns tror jag men riktigt så blev det inte.. Var några veckor sedan vi var där nu men det var roligt. En bra djur/nöjes park!

Tillbaka

publicerat i Vardag
Idag har jag fått tillbaka min dator som pappa fixat. Nu går den inte lika segt och är om installerad! Imorgon ska jag ladda in lite bilder som legat i kameran länge nu. Har varit ute och gått med Emilia några timmar nyss och det var skönt att komma ut lite för Alvin har varit på icke bra humör hela eftermiddagen. Han hade somnat tidigt också när Andreas lagt honom, märks att han inte är van att vara på dagis än. Men han har varit svår att få i säng i sommar så det är bra att han blir lite trött men eftermiddagen känns som en evighet när det bara är gnäll. Måste berätta att Alvin för första gången i helgen bajsade på toaletten (kanske inte så intressant för er som itne har barn;-). En gång på hotellet sen en gång hemma i söndags, får se om han vill fortsätta med det ibland. Han kissar på pottan rätt ofta också, men vi har blöja för det mesta än så länge. Går åt rätt håll. Nog om det nu.. Imorgon ska vi på ultraljud, ska bli roligt! Måste komma ihåg att ta med pengar för bilderna!