Gäsp

publicerat i Vardag
Usch vad trött jag blev nu. Mamma och syster åkte nyss och Alvin somnade utmattad i sin säng efter lite skrik. Vi har varit på stan en stund idag sen här hemma ett tag. Köpte ett par jeans till Alvin och ett läppglans från hm till mig. Jag tycker det är svårt att gå runt och shoppa med barnvagn det blir så trångt och rörigt när det är mycket folk på stan, jag går faktiskt helst ensam. Så när vi kommit ordning här så ska jag ner på stan en lördag/söndag och kolla lite.

Soffbordet har kommit i alla fall så det ska hämtas idag och tvn då. Sen ska vi bära ner de sista kartongerna i helgen.
Men imorgon ska jag nog gå och träna på morgonen på gymmet, syster tog med mina gymskor som hon har lånat men jag provade ett par träningsbyxor på stadium men dom satt inte så bra sen orkade jag inte prova flera. Men jag hittar nog några gamla här hemma!

Ha en bra fredag :-)

Godmorgon

publicerat i Vardag
Godmorgon fredag! Hann inte uppdatera här igår för vi var borta i stort sett hela dagen. Först var vi med Emma och Liam och köpte lite ridsaker till Emma, sen hem och tvätta sen mellan tvättningarna köpte vi tv och veckohandlade. Tvn ska Andreas hämta idag. Den kom inte tidigare än vad den skulle men det blev en 42' plasma istället för en 37. Dyrt är det med tv i alla fall och tråkigt att köpa ;) Men det blir nog bra. Vi har varit utan tv över en vecka nu och det är rätt skönt måste jag säga.

Snart kommer mamma och syster hit då ska vi till bvc sen ner på stan. Hoppas vi får hämta soffbordet idag också.

Vad ska ni göra idag?

Hos oss

publicerat i Inredning
Någon som ville se hur det blev med sminkbordet och ja det blev bra tycker jag. Stora och bra lådor. Sovrummet är så gott som klart tror jag. Lite små saker bara, som att vi måste kapa benen till pallen vi köpte för vi köpte den som är för hög (såklart).
Men jag tycker det är svårt att få det bra på bild.

bord
bord

Alvin gillar våra nya sovrummsmattor i alla fall, han tycker nog dom påminner om hans babyfäll. Vi ska nog sätta upp något på väggarna också, men jag tycker det är svårt med tavlor. Finns ofta inga fina och då struntar jag hellre i det ett tag. Ena knoppen på gardinstången ska såklart vara på, men gardinerna ska strykas en gång till därför är den inte på!

451598-44451598-45


Godmorgon

publicerat i Vardag
Godmorgon! Alvin har nu sovit hela nätterna 4 nätter i rad, fast inatt så gick jag upp och vände tillbaka honom på rygg för han gnällde vet inte om han var vaken. Sen sov han till 07 imorse och fick välling i vår säng där somnade han om till klockan 8 och det gjorde jag med. Så nu har jag duschat och ätit frukost. Alvin sover igen. Vi ska gå ut och gå lite senare idag istället, var så dåligt väder på morgonen men det är det fortfarande.. Trist.

Godisskålen

publicerat i Om mig
GodisskålenSitter och pluggar just nu så nu får den lilla godisskålen göra mig sällskap men den är faktiskt slut nu. Haha, typiskt mig att äta upp allt så snabbt sen får jag ont i magen men tur att det var lite godis. Ska ta ett glas vatten istället.
Alvin sover och Andreas sitter med sin dator i vardagsrummet. Han har burit ner lite kartonger idag till källaren så snart kanske det börjar likna ett vardagsrum. Fårse när vi får ett vardagsrums bord och en tv. Vi håller på att kolla efter vilken tv vi ska ha, eller rättare sagt Andreas kompis kollar åt oss.

Gårdagens fynd

publicerat i Barn shopping
image37

Hittade denna fina molo tröja igår på stan och den var till och med nedsatt lite så då köpte jag den till Alvin. Det är storlek 74 så han borde egentligen kunna ha den men jag tror den är lite stor. Han använder fortfarande mycket storlek 68 nämligen. Men den blir nog fin till ett par jeans tror jag.

Vår dag

publicerat i Vardag


bus

uteliam

Efter Alvin hade ätit lunch så mötte vi upp Emma och min lillebror för en promenad ner på stan. Emma skulle byta ett par skor till Liam, sen kikade vi lite på barnkläder och sedan gick vi hem. Skönt att inte behöva åka buss för att träffas, då tar det inte lika lång tid sen kan man bara gå hem när man känner för det (eller Alvin blir less ;))

Nu har jag pluggat lite men matten går verkligen inte så bra, fast det går inte jätte dåligt men jag är tveksam om det blir ett g där men mina andra betyg borde väga upp det. Fast jag ska ha G i matte! Måste bara tycka att det är lite mer intressant. Suck.. Det är inte intressant.

Lunch

publicerat i Vardag
Nu har jag precis ätit lunch, passade på medans Alvin sover. Annars brukar vi äta tillsammans men då brukar jag ofta få äta kall mat eftersom jag måste mata honom först. Pluggade lite info&layout samtidigt, det är ganska kul. Försöker lära mig redigera foton i photoshop. Någon som vet en bra guide?

Pappa och Emma var här en stund imorse och hälsade på medans Liam är på inskolning på dagis :) Vi bor ganska nära varandra så nu slipper man åka över halva stan för att hälsa på. Dom bor faktiskt väldigt nära, när vi står i vardagsrum/köks fönstret ser vi in till deras två sovrum.

Idag måste jag komma ihåg att skicka iväg en mamma-klänning som jag sålt på tradera och posta ett brev till försäkringskassan så jag får fler mammadagar, annars tar mina snart slut. Andreas ger mig sina dagar som han kan ge bort. Ska göra det när Alvin ätit lunch.

image33

7 månader

publicerat i Alvin
♥ Idag blir våran lilla sötnos Alvin 7 månader och snart var den en vecka sen han lärde sig krypa ordentligt, sitta upp och nu står han även på knäna och kan göra det riktigt länge, han är stor nu!♥

image32

Nytt köp

publicerat i Inredning
Ett av våra köp idag är denna mixer, så jag hoppas den uppfyller mina krav :-) Inte för att jag har några krav men jag hoppas den är bra.


image30

Alvin har också fått en ny matta till sitt rum i helgen, en lek/bil matta. Den är perfekt för Alvin att krypa på! Finns på ikea.

image31


Helgen

publicerat i Vardag
Nu är vi hemma igen, har varit ute sen klockan 11 idag. Först kom vi på att vi måste köpa soffbord, men det fanns inte hemma så det kommer senast nästa (alltså inte den kommande veckan) veckan men antagligen på fredag! Sen åkte vi till plantagen, hemtex, cervera, ikea, jysk, jula, silvan.. Hm ja, tror det var allt :-) Är trött på att flytta nu! Men det ser fortfarande ut som en bomb har varit i vardagsrummet, men vi får ta och plocka upp lite i taget. Andreas och Alvin sover nu. Andreas är trött och har huvudvärk.

Nu måste jag försöka plugga lite, ligger ganska mycket efter denna veckan eftersom vi flyttat men får ta igen det nästa vecka helt enkelt!

image29

Lördag

publicerat i Vardag
Jag har ont i min rygg av allt bärande både med Alvin och kartonger + att det är jobbigt att böja sig ner i spjälsängen och natta. Nu flyttar vi det sista. Såg att pappa och Andreas kom med våra super tunga soffor nu ska kolla hur det går.

Hörs senare..

Förresten så har Andreas råkat repa vår sänggavel, inte så kul.. suck. Dyrt att köpa ny säng men det blir inte nu.

Natti

publicerat i Vardag
Nu är denna dag slut snart. Andreas sover redan bredvid mig och jag ska snart släcka och sova jag med. Men det är min natt att få sova om Alvin skulle få för sig att vakna, lyx att få sova :-) Men jag vaknar nog ändå.
Idag har vi handlat och ätit middag hemma, gott! Är less på köpmat. Vi åt thaisoppa med kyckling, färska champinjoner och tomater. Blev gott även om vi inte kunde krydda med mer än vitlök, alla kryddor är i gamla lägenheten men soppan är stark så det blev inte så mycket skillnad.

Imorgon ska vi flytta på riktigt, alltså få hit alla möbler. Pust. Jobbigt att flytta men samtidigt skönt att rensa.

Godnatt på er, hoppas ni sover gott!

(Har hämtat batterier till kameran nu ;))

Typiskt

publicerat i Inredning
Nu när jag hade lite tid över och skulle ta lite kort till er så hittar jag inga batterier, alla batterier som vi har här är slut utom ett men det hjälper inte! Såg förresten nu också att kablen inte är med så jag kan iallafall inte föra över bilder. Typiskt!
Har inte hunnit plocka upp så mycket mer idag, vi måste sätta upp lite saker för att ta upp det sista. Sen måste vi ordna upp vart vi ska ha pärmar/mappar och sådant. Tror det blir ett till hyllplan i en av gaderoberna.

Tänkte ni skulle hjälpa mig lite med Alvins rum, det är jätte svårt möblerat. Det är litet, avlångt och smalt så vi vet inte riktigt hur vi ska göra eller vi har några ideér såklart men ja vi är osäkra. Tror iallafall jag fått med Andreas på att skruva/bära ner gaderoben till källaren och köpa en byrå. Sen ska vi måla rummet, antagligen nästa helg. Vi kommer nog använda den färg som vi har kvar slipper vi köpa ny. Den färgen är vit men vi hade tänkt att göra något med schabloner. Jag skulle vilja göra en bård med schablonerna uppe vid taket nästan, helst med prinsar om det finns att köpa. Vet dock inte vilken färg. Jag är sugen på ljusblått eller silveraktigt. Eller med stjärnor om inte prinsar finns.
Ja ni kanske har några ideér att tipsa om när jag visar bilder. Men jag fick lite mer ideér nu när jag satt här och skrev.

image28

Hittade denna på schablononline

Mail

publicerat i Om mig
Fick ett mail om att jag borde visa mer bilder på Alvin, vår vardag och visa bilder på vår nya lägenhet, före och efter. Ja det kan jag göra men jag har faktiskt inga "före" bilder men jag kan ta lite kort sedan när det börjar bli lite mer klart. Vi flyttar säng, soffor och sådant imorgon. Men vi måste inhandla nytt soffbord, tv och lite sådant för det flyttar vi inte med eftersom det ska säljas.

Jag ska försöka komma ihåg att ta med mig kameran mer och visa lite mer bilder, det är faktiskt roligare att läsa med lite mer bilder i know men jag har inte haft tid. Just nu har jag inga batterier i kameran eftersom dom är i andra lägenheten.

Nej nu måste jag försöka lägga Alvin för andra gången men han vill bara vända sig och hålla på.

Godmorgon

publicerat i Vardag
Godmorgon nu sitter jag och ger Alvin lite grötfrukost, orättvist att han hunnit ätit två frukostar både välling och gröt och jag ingen ;-) Nejdå men jag tänkte att vi kanske skulle ut och gå innan jag äter, måste hitta en ny väg som jag kan gå på morgonen men kom på att mina träningsskor och kläder inte är här. Inte så skönt att gå fort i jeans tycker jag, men vi kan gå ut lite senare och ta en liten promenix.

Alvin vaknade inatt vid 12 och var vaken ett bra tag så jag är lite trött idag, han ville bara krypa runt men det ville inte jag så han fick sova mellan oss. Men när jag vaknade imorse var Alvin borta, Andreas var på toaletten så jag trodde han hade lagt Alvin i sin egen säng men när jag kollade upp så hade Alvin krypit ner från madrassen och krypit mot dörren. Jag kan säga att det har hänt mycket nytt denna vecka, i helgen kunde han inte krypa bara åla sig fram nu kryper han, sätter sig upp och ställer sig ibland på knä mot saker. Men det blir automatiskt jobbigare också när han aldrig ligger still, men det är roligt också när det händer lite :-)

Middag

publicerat i Vardag
Nu väntar jag på Andreas som är och hämtar pizza, var längesen jag åt det och blev så sugen nu när jag plockade upp. Vi har iallafall något att skylla på när vi äter ute mat, vi har liksom ingen mat hemma och inte haft tid att handla någon. All mat är kvar i andra lägenheten + att det inte fanns så mycket där heller.

Nu kommer Andreas!

Flytt

publicerat i Om mig
Vi har flyttat nu så det blir lite dåligt med skrivandet här och pluggandet för den delen också. Vi körde hit vårat bord, stolar, Alvins säng och våran madrass igår resten tar vi på lördag sen körde vi lite kartonger så nu är det bara att packa upp. Fast det är inte så bara ocb bara... Har packat upp alla köksgrejer som vi har här iallafall, finns lite mer att hämta.

Nej nu sover Alvin så det är bäst att passa på och få lite gjort..

Godmorgon

publicerat i Vardag
Godmorgon! Jag har en arg Alvin på golvet, han kommer inte dit han vill så då blir han arg + att han börjar bli lite trött igen. Vi ska äta lunch med min farmor på stan idag så jag tänkte att vi skulle gå ner om en stund så Alvin får sova lite i vagnen. Vi har inte hunit ut på någon morgon promenix så vi får ta det nu. Sen ska vi till lägenheten.
Igår satt sig Alvin upp i sin säng själv men han stödjer sig på armarna fortfarande! Krypandet går framåt också :-)

tisdag

publicerat i Vardag
Idag har vi varit på ikea igen, men idag köpte vi inte så mycket bara några knoppar till gaderoberna, lite ljus och sådant. Sen åt vi middag där också.
Dom hade inte tapetserat Alvins rum idag! Vi vet inte varför, antingen så stod det inte med på arbetsordern. Vi får se imorgon vad dom säger. Jag har iallafall dammsugit och torkat golven i vårat sovrum idag, ska torka golven igen och torka ur skåpen imorgon. Jag tänkte att jag och Alvin ska åka dit efter vi har ätit lunch och kollat på stan med min farmor imorgon.

Nu ska jag fortsätta plugga (och kolla på gossip girl).

Klänning

publicerat i Mode, shopping
Passade på att plugga lite matte medans Alvin sover men som vanligt "råkade" jag komma in och kolla på roligare saker, letade lite studentklänning. Kollade lite på neta-a-porter och hittade denna fina klänning. Ska inte köpa den men den var allt fin. Min studentklänning ska vara vit och axelbandslös, det är mina krav. Men jag såg en jätte fin ljus ljus puderrosa klänning i en glamour tidning för någon vecka sedan men såklart kommer jag ej ihåg vilken. Vill inte lägga ner för mycket pengar på en klänning men samtidigt är det kul att ha något som ingen annan har. Kom gärna med tips om ni vet någon fin klänning eller ser någon, lite tidigt än kanske men snart så börjar det komma ut i butik :)

image27

Godmorgon

publicerat i Vardag
Godmorgon, idag är det tisdag för er som inte vet det :-) Idag har jag och Andreas också varit förlovade i två år. ♥
Men vi ska inte "fira" det idag utan vi gör det senare, någon helg då vi har fått ordning i nya lägenheten. Andreas har nämligen lovat mig att laga någon god middag, han har blivit lite lat med det här med mat på senare tid så nu får han allt rycka upp sig!

Vi funderar förresten på att städa ur vårt sovrum, hallen och Alvins sovrum lite snabbt och sedan flytta in nu i veckan eftersom vi annars inte hinner göra så mycket. För då kan jag städa och plocka upp lite medans Alvin sover och leker men vi får se och Andres kan fixa på kvällarna när jag pluggar. Soffor och sådant flyttar vi i helgen iallafall. Ja vi fårse.

Inte min dag

publicerat i Vardag
Idag har det inte varit min dag direkt. För det första så har jag spillt alvins mat några gånger, hällt ur mjölk, alla tvättmaskiner var upptagna första gången, sen vara alla torkskåp upptagna + torktumlare så alla kläder hänger här hemma lite överallt. Sen så har jag haft huvudvärk som vanligt hela dagen, inte haft tid att plugga eller packa och om inte det var nog så välte Alvins vagn på bussen hem från stan!! Jag hann som tur var reagera och ta tag i vagnen så Alvin märkte nog inget direkt han reagerade inte iallafall. Så det hände ingenting men ändå. Vagnen blir lite baktung med skötväska även om jag inte hade så mycket i den men jag brukar hålla i vagnen men nu skulle ja ge Alvin en leksak och då tvärnitade busschauffören så vagnen föll bakåt men jag hann som sagt var ta tag i den.

Alvin somnade iallafall när han hade ätit lunch så då kände jag hur trött jag blev efter ett tag så hör och och häpna jag somnade också, jag brukar aldrig kunna vila på dagarna men huvudvärken blev lite bättre iallafall.

Positivt är iallafall att dom har tapetserat både kök och vårat sovrum sen är det Alvins rum kvar men det blir väl klart imorgon då! Så nu kan vi snart flytta men det ska städas ur och packas här hemma först. Städa ur här måste vi också göra men vi har denna lägenhet till sista april så vi behöver inte göra det än.

Nu ska jag plugga marknadsföring men jag är trött, känner att det är ganska jobbigt med flytt, städning, packning och samtidigt plugga men nu är det inte många veckor kvar innan studenten...

Kjol

publicerat i Mode, shopping
Fick hem min kjol idag som jag beställt av Sanna, Isa design. Min kamera har inga batterier så bild kommer senare. Men den var jättefin och det är lite roligt att köpa kläder som inte så många har!

Update: Letade på några oladdningsbara batterier medans de andra laddas så här kommer kjolen.. Ni får leva med den fina bakgrunden av kartonger..

Jag betalade 130kr inkl. frakt (tror jag det var).. Jag tror det tog ungefär 1-2 veckor innan den kom, det skulle ta 2 så det gick nog lite fortare! Jag gillar den iallafall!


kojl1
451598-25


Godmorgon

publicerat i Vardag
Godmorgon! Nu sitter jag och Alvin här men han vill nog leka och försöka krypa på golvet snart igen. Det går inte så fort att skriva när man håller i Alvin med ena handen. Jag hade tänkt att vi skulle ut och gå men vi gör nog det senare för jag är så hungrig nu, brukar inte vara så hungrig direkt på morgonen men idag är jag tydligen det. Men då kanske vi får gå i lite sol om vi har tur.
Annars ska vi nog inte göra så mycket mer än att packa lite och jag ska plugga som vanligt. Måste ligga i nu så alla kurser blir klara till Juni.

Hoppas dom nu kommer och börjar tapetsera idag. Han lovade det men ja man vet ju aldrig..

Hår!

publicerat i Om mig
Jag måste klippa mig, skulle behövt gjort det för några veckor sedan men det har inte blivit av. Jag vet inte vad jag vill göra med det nu sitter det i en tofs. Lika bra det.
Jag vill färga och klippa mig.
Någon som har någon bra idé??
Jag vill gärna att det ska vara ljusare nu när det blir vår/sommar. Hade tänkt göra ljusa slingor igen, det trivs jag i. Vågar inte bli blond, tror inte jag passar i det sen känns det konstigt. Har aldrig varit så ljus..

Hjälp mig..

Elle

publicerat i Mode, shopping
Åh.. Jag missade elle galan på kanal 5 idag klockan 19! Skrek precis nej när jag kom på det och Andreas trodde det var något mycket viktigare. Men jag som ville se den. Undra om det går i repris igen?

Ikea

publicerat i Inredning
Jämt när vi åker till ikea på söndagar så tror jag att det ska vara lite folk men det är alltid jätte mycket folk. Så nästa gång ska vi inte åka på en söndag! Förresten går det fort att göra av med pengar på ikea.
Kan visa lite eftersom Emma är nyfiken ;) Men vi köpte en fotpall, en spegel, toalettbord, lampa, hathylla och lite annat men jag visar bilder när vi fått ordning..






Mycket att göra

publicerat i Vardag
Sådär så var denna helg snart förbi. I fredags åkte vi upp till mamma och sov över där tills lördagen medans Alvin var kvar tills idag. Det hade gått jätte bra och han hade lekt för fulla muggar, han kryper nu! Eller ja, han kryper ett "steg" sen lägger han sig på mage och rör sig framåt sen står han på alla fyra igen och sen försöker han krypa igen osv.. Så dom hade haft fullt upp! Men snart så kryper han nog iväg tror jag!
Dom kom iallafall ner med honom idag och hade en stor släpvagn med sig så nu har vi flyttat hela förrådet + lite annat som vi inte behöver hemma under de dagar som vi bor kvar här. Sen har vi hunnit med att köpa massa möbler på ikea också. Vi har även skurat och städat en massa igår så badrummet är så gott som klart där borta. Vi har bytt handtag på köksskåpen också, blev mycket bättre!
Nu sitter jag och pluggar och Andreas&Alvin sover lite. Vi måste handla lite mat senare tror jag för vi har ingen frukost hemma. Sen skulle jag tvätta men när jag kom ner i tvättstugan var alla 10 maskiner upptagna. Typiskt!

Men fy hur det ser ut här hemma nu, ligger saker överallt och lortigt är det med. Hoppas målarna kommer imorn som dom lovat så vi kan flytta snart!

Promenad

publicerat i Om mig
Blev ingen lång promenix idag utan bara till lilla ica så vi köpte mat till Alvin och lite lunch till mig, sen lite godis slank ner i korgen också. Alvin sov nästan tre timmar på förmiddagen, han brukar sova ungefär 2 timmar så det blev lite bråttom att fixa lunch till han men han åt fruktpuré innan vi gick men sen när vi kom hem ville han sova igen så nu sover han. Han får väl äta sen lunch då, han hade inte somnat om han var hungrig så..

♥Min snälla mormor sa att hon skulle sätta in pengar till mig idag för att jag har namnsdag på söndag så då tänkte jag mig att hon skulle sätta in en hundring eller något men när jag kollade nyss så hade hon satt in 1500. Alldeles för mycket, tycker det är jobbigt att få så mycket pengar bara sådär. Men hon svarade inte när jag skulle ringa och tacka.♥
Fick min guldbonus från hm idag också, 100kr rabatt är alltid något :)


Sitta upp

publicerat i Alvin
Har jag berättat att Alvin kan sitta upp, visserligen inte så långa stunder men det går. Han satt sig upp själv i onsdags i soffan men han hade lite hjälp av soffryggen..

Fredag

publicerat i Vardag
Skönt med fredag igen, vad fort veckorna går. Hinner inte med allt som jag vill göra i veckorna. Idag ska vi åka hem till min mamma, hon bjuder på enchiladas ikväll och då blir nog Andreas glad. Sen åker vi tidigt imorgon och ska börja fixa med lägenheten. Det som vi kan göra innan dom har tapetserat. Alvin blir kvar hos mamma sen kommer dom ner med honom på söndag.
Just nu så håller jag på att plocka ned skafferiet och kom på att jag inte ätit frukost så det gör jag nu, Alvin sover.

Jag kom på att jag måste ta med nya vagnen hem till mamma för att igår när vi skulle bära in den andra vagnen i bilen så åkte hjulet av och vi hittade aldrig sprinten så nu kan vi inte använda den. Tur att vi har en till vagn.

Jag och Alvin ska nog gå ut och gå lite i solen sen för jag måste handla lite, vi har ingen barnmat bara fruktpuré sen har jag ingen lunch. Hade knappt någon frukost, men det känns onödigt att handla när vi inte kommer ha tid att vara här så mycket. Förresten så är jag glad om vi slipper vara här för det är jätte lortigt men det känns inte som någon idé att städa.


Nu ska jag maila Andreas mamma och sen duscha och göra mig klar.
Hoppas ni har en bra fredag! ♥

Alla hjärtans dag.

publicerat i Vardag
Hoppas ni haft en trevlig alla hjärtans dag! Vi har inte firat idag.
Eller jag fixade en liten present åt Andreas från hm, ett presentkort. Passade honom bra tycker jag eftersom han aldrig köper något till sig själv och speciellt inte kläder. Men han blev lite "sur" eftersom vi hade sagt att vi inte skulle köpa till varandra för att det är mycket med flytt och sådant nu men jag gjorde det ändå. Jag ville inte ha något! Vi ska fira sedan när vi flyttat in eftersom vi har varit förlovade 2år den 19 februari så vi tar allt då! Men han blev inte bara sur utan glad också, surigheten varade inte länge. Tror nog inte han var så surig :-)

Var som sagt på öppet hus idag på mdh och lyssnade på en utbildning (beteendevetenskap) och det verkar vara något för mig! Hoppas bara jag kommer in.
Alvin var under tiden hemma hos Xandra och han hade haft det bra där, var inte orolig heller han brukar vara väldigt enkel att ha att göra med och han brukar inte ha problem med att vara med andra. Mest jobbigt för den som tar hand om han eftersom han är ett litet vilddjur. Sen hämtade Andreas upp oss där när han slutade.

Imorgon åker vi hem till mamma sen på lördag morgon (väldigt tidigt) åker vi hem igen men Alvin ska vara kvar till söndag och då kommer dom ner med honom så vi kan packa mm. Vi ska försöka göra det mesta i helgen så det gäller att sätta fart på lördag morgon.

Morning

publicerat i Vardag
Morning, nu har jag och Alvin varit ute och gått och nu går Alvin runt i sin gå-stol. Jag ska snart ge Alvin lite gröt och sen försöka se om han vill sova så jag kan göra mig klar. Sen ska jag till högskolan vid 13 på öppet hus och Alvin ska hem till Xandra och hälsa på lite :-) Det är bara öppet hus i 40 minuter tror jag, eller vårt pass var så långt. Jag ska iallafall lyssna på beetendevetenskap, har bestämt mig för att söka det i första hand. Hoppas jag kommer inte, skulle vara jätte roligt.
Nej gröt var det...

Förresten hur kunde jag glömma det, det är ju alla hjärtans dag idag! ♥

Natti

publicerat i Om mig
Har suttit och pluggat nu på kvällen (som vanligt) men det går inge vidare men matten måste jag säga, de andra kurserna går bra men matten usch.. Men det var väl ingen överraskning, har aldrig varit något vidare på matte men tänkte testa läsa c kursen ändå men ja det skiter nog sig. Men ig är ett betyg iallafall, värre med streck. Har nog kommit in på andra funderingar iallafall ang, utbildning vill nog läsa beetendevetenskap och då behöver man inte c kursen. Jaja men kursen är inte slut än! Vill gärna ha ett g.

Alvin har varit lika gnällig idag också och utslagen eller vad det nu är blev inge bättre. Men jag ringde till familjeläkaren förut iallafall, skulle avvkata som jag förstod att dom skulle säga. Så säger dom jämt, men det känns bra att ha ringt. Sen ringde hon upp till mig igen och sa åt oss att smörja med miniderm men det gör vi men flaskan var slut så vi åkte och köpte ny men ja vi får se om dom försvinner. Hon trodde det berodde på en infektion i kroppen efter feber, men jag försökte förklara för henne att Alvin aldrig haft feber. Jag kollar nästan temp varje dag, har blivit en vana så jag är rätt säker på det. Hon var lite otrevlig tycker jag men men.. Kanske därför hon ringde upp och tipsade om miniderm för att hon kände sig lite otrevlig, mycket till hjälp var hon då inte. Men hon trodde inte det var en allergisk reaktion.

Nu ska vi sova, Natti!

Hjälp mig nu.

publicerat i Alvin
Okej nu får ni som är duktiga på detta hjälpa mig, behöver jag ringa doktorn för detta? och någon som har lite koll som kan hjälpa mig.

image16
image17

Antar att jag ska ringa bvc men dom har inte telefontid nu så ska jag vänta  och kolla om det försvinner eller ringa upplysningen? Märkte det idag och han har inte fått något annorlunda/nytt, inte bytt tvättmedel eller något sådant. Det enda som är nytt för förra veckan är vällingen men den började vi med förra veckan och det är majsvälling, ingen gluten eller något som är nytt (tror jag).
Ingen feber har han heller men har varit gnällig både igår och idag men det behöver ju inte bero på utslagen såklart. Det kanske går över. Jag har aldrig haft utslag/har aldrig varit allergisk så jag har ingen aning.

Godmorgon!

publicerat i Vardag
Godmorgon! Jag och Alvin var uppe tidigt idag eller vi vaknade när Andreas åkte det vill säga vid halv 7, gäsp.. Vi brukar faktiskt sova lite längre men det är skönt att vara uppe i tid! Nu sover Alvin igen och än så länge har han inte vänt på sig. Hoppas han får sova klart nu.
Tydligen så la jag Alvin i vår säng inatt, har bara ett svagt minne av det tror jag. Eller inatt det kan lika gärna vart tidigt på morgonen. Iallafall så kan han inte förflytta sig själv så jag måste varit uppe.

Idag ska vi nog försöka packa lite och jag ska försöka hinna med att plugga under dagen så jag slipper göra så mycket i helgen. Ska gå ut och gå senare också eftersom vi inte hann det nu innan Alvin somnade. Nu ska jag duscha medans Alvin sover!

Jobbig dag

publicerat i Om mig
Idag har varit en riktig jobbig dag. Alvin har varit lite besvärlig, först det där med sömnen sen vill han inte äta ordentligt nog för att vällingen gick ner men kalops var ingen höjdare sen var han inte lika sugen på gröt idag som vanligt. Sen har han haft en gnäll dag och tillsist blev allt jobbigt.
Men jag har packat ner massa av våra kläder, lagt ut lite på tradera, packat ner utifall min syster vill kolla på något och försökt städa lite här hemma.
Ja justja sen fick vi reda på att målarna inte kommer förrens på måndag så vi flyttar inte i helgen men vi ska börja flytta saker till förrådet och massa annat som behöver göras, lite kan vi flytta in i vardagsrummet också. Vi hade nog ändå inte hunnit med att flytta allt. Packa måste vi också göra såklart!

Nu ska jag plugga men jag har ingen motivation för det idag men måste man så måste man.. Eller hur.

Vända sig

publicerat i Alvin
Nu sover Alvin för andra gången, han vaknade två gånger förra gången för att han vände sig i sömnen men en gång hann jag dit och vända tilbaka innan han vaknade helt men inte sista så han var fortfarande trött när han vaknade men åt lite lunch och nu sover han igen. Jag har nu testat att lägga en av våra kuddar på ena sidan om han för vi har lite hårdare kuddar fårse om det hjälper. Jobbigt det där med sömn..

Nu ska jag nog försöka räkna lite matte, eller om jag ska hämta några resväskor och börja packa i lite kläder? Hm.. nästan roligare att packa än med matten..

Tips

publicerat i Alvin
Suck.. Alvin vänder sig jämt nu vilket inte är så jobbigt men det är jobbigt när han gör det i sängen för han kan inte sova när han ligger på mage. När vi försöker natta honom ska han slänga sig fram och tillbaka tills han hamnar på mage och då vaknar han såklart.  Nu tog jag tillslut upp han så nu ligger han på golvet här på sitt täckte och är jätte trött.
Tips någon??

Vår jacka

publicerat i Mode, shopping
Har helt glömt bort att jag köpte en vår jacka förr förra veckan. Bra pris var det iallafall 298:- tror jag att jag betalade. Tror den passade fint, om inte annat så är det försent nu att lämna tillbaka den. Tänk vilket minne man har ibland..

image6

På tal om minne så la jag upp en tradera auktion idag, man hittar lite oanvända kläder ibland när man rensar. Hittade bland annat en stickad kofta från GT som jag köpte i höstas som jag inte ens använt, men har tagit bort lapparna. Men vi får väl se om någon nappar. Den är för stickig för mig. Sen lite annat smått och gott som jag nog ska sälja senare. Andreas tycker vi ska sälja Alvins kläder också, han säger att vi ändå kommer vilja ha nytt när/om vi får ett till barn men det känns svårt att sälja kläderna. Sen är det himla jobbigt att sälja kläder på tradera när det ska postas, kolla om man fått in pengar mm.. Brukar ge lite till syster ibland om hon vill ha men hon är en storlek 34 och jag en 36 så allt passar tyvärr inte.

Det är skönt att flytta på ett vis, man kan rensa bort lite saker men det är jobbigt också!


Måndag

publicerat i Vardag
Idag så har Alvin inte varit på det enklaste humöret, men som tur är så är han glad emellanåt! Vi har tvättat 5 maskiner idag och sen har Xandra&Martina hälsat på några timmar. God mat hade dom med sig också! Dom åker till thailand på lördag och jag är inte ett dugg avundsjuk (ganska mycket avundsjuk)... Men som tur är så var vi nyss utomlands. Xandra ska dessutom vara barnvakt åt Alvin en stund på torsdag eftersom jag måste ha barnvakt för att jag och Martina ska på öppet hus på mälardalens högskola. Hoppas jag hittar någon rolig utbildning!

Vi fick lov att välja nya tapeter till sovrummet idag för att decorama hade utgått som standard-tapet och då hade vi fått lov att lägga till om vi ville ha samma tapeter men då bytte vi istället. Tror nästan jag blev mer nöjd nu men det återstår att se när det är klart! Det blev iallafall ingen brun tapet så mycket kan jag säga, fanns inga fina bruna nyanser från borosan eftersom vi bara kan välja av dem nu. Men vi fick lite tips av en tjej som hjälpte oss och hon hade haft samma tapet i hennes sovrum förut. Ni får se när vi får flytta in :-)

Nu ska jag fortsätta plugga lite (går inge bra med matten), fårse hur det slutar..

Alvin

publicerat i Alvin
Nu sover Alvin sin förmiddagssömn, han brukar egentligen somna redan vid 10 och sova till lunch men idag så fick han vara uppe lite längre eftersom vi gjorde annat. Han är så busig nu så det är lite skönt när han sover för man hinner inte med så mycket annars. Som idag la jag honom vid sin hörna på golvet och helt plötsligt så kände jag något vid fötterna då var han där jag satt och försökte bita på stolen. Han kan inte krypa än men han har hittat sitt eget lilla vis att ta sig fram, det är svårt för han att krypa på detta golv med kläder för det är så halt när han inte har byxor på sig så kommer han upp på alla fyra.

Tror förresten vi måste sänka spjälsängen nu för Alvin vänder sig i sängen sen märkte jag för någon dag sedan att han försöker ta tag i kanterna på sängen när han ligger på mage och snart så försöker han säkert resa sig mot kanten så det är snart dags. Jag brukar hitta han på mage i sängen ibland när han egentligen ska sova den busungen!


Har jag sagt att Alvins andra tand har kommit upp? Eller ja den är inte så stor än men den är på väg iallafall. Vi märkte den förr förra veckan tror jag det var.

image5


Godmorgon

publicerat i Vardag
Godmorgon! Det känns bra att jag har bytt tillbaka hit, inte alls lika segt och sen så försvinner inte inläggen + kommentarer vilket kan vara bra! Vi har varit effektiva här på morgonen, har hunnit tvätta tre maskiner, varit ute och gått, duschat mm. Man hinner mycket när man är uppe i tid! Nu ska vi bara hänga upp tvätten nere i tvättstugan, den är klar men man hinner inte alltid ner i tid med en bebis hemma.

Vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag, vi ska vara hemma iallafall för två kompisar kanske kommer och hälsar på. Annars så finns det en massa att göra som att plugga och börja packa lite. Andreas sa att han skulle ta hem kartonger från jobbet förra veckan men såklart glömmer han det så idag ska jag påminna han.

Nu ska jag dricka mitt kaffe, hörs senare!

Migrän

publicerat i Om mig
Jag börjar fundera på om jag fått tillbaka min huvudvärk som jag hade innan Alvin föddes och innan graviditeten. Eller jag hade inte lika mycket under graviditeten. Jag vet inte om det är migrän eller inte men denna vecka har jag haft stark huvudvärk tre dagar. Min mamma har också problem med huvudvärk. Jag funderar på om jag ska gå till en läkare och få speciella huvudvärkstabletter men det känns lite onödigt också eftersom treo oftast hjälper men idag var dom slut. Det är ganska jobbigt eftersom det är svårt att plugga när man har huvudvärk och göra andra saker också.

Maten var jättegod förresten men Alvin vaknade efter vi hade ätit upp men nu sover han igen bredvid Andreas. Jag skriver lite om Barbados i mitt arbete i info&layout. Men har tagit en paus som ni märker.


Jag skrev att vi kollade på soffbordet idag va? Iallafall så var det lika fint men det var lite lägre än jag hade trott men vi ska nog köpa det iallafall. Det är bra för att det är inga vassa kanter så då slipper vi köpa fula saker att sätta på kanterna för Alvins skull för det behövs nu märker jag! Antagligen köper vi en ny tv också, Andreas måste få bestämma lite han också men jag vägrar en stor tv som tar upp hela rummet men det vet jag att Andreas inte har tänkt heller + att jag inte har lust att lägga jätte mycket pengar på en tv för vi hinner knappt kolla på den längre sen finns det roligare saker att köpa :-) Vi har fått ett bra pris av en kompis till Andreas som arbetar på brl.

Nu ska jag ta en efterlängtat dusch, vi hade inge lampa i badrummet igår kväll eftersom den hade gått sönder sen glömde vi köpa en ny glödlampa imorse men nu har vi köpt iallafall. Jag har skrivit här mycket idag men vissa dagara hinner jag inte med så jag tar igen det nu då!


Middag

publicerat i Vardag
Snart ska vi äta god middag, vi ändrade middagsplanerna lite. Var meningen att vi skulle äta pepparbiff + potatisgratäng men det blir det också men vi gör en slags gryta av köttet istället. Jag tror det blir gott! Alvin somnade nyss så nu hoppas jag han sover för natten så vi får lite egen tid, nog för att jag måste plugga men ändå. Skönt att äta middag ifred iallafall! Vi var nyss och kollade på hur färgen blev när den torkat lite och det blir bra, hoppas det ser lika bra ut i dagsljus också :-)

Alvin börjar försöka bestämma när han ska sova, så fort jag ska lägga ner honom i sängen så totalvägrar han och sparkar allt var han kan och börjar skrika och hålla på men han ska inte få bestämma för då vänjer han sig med det. Men nu på kvällen skrek han inte lika mycket, jobbigt när man inte kan trösta men jag vet vad det beror på så då är det inte lika påfrestande.

Nu ska vi äta.

Lägenhet

publicerat i Inredning
Jag hoppas verkligen det blir bra nu när det blir färdig målat, alltid spännande att se slutresultatet. Vi målar i en färg som heter krita, den är vit men lite mer mot grå. Jag tror det kommer bli bra, bättre än innan blir det iallafall. Det var en ljus gul tapet innan. Har en bild tror jag, skulle ta bilder på tapeterna förra helgen vi var där men då dog kameran och igår glömde jag.

Vi kan inte bestämma oss för hur vi vill ha det i Alvins rum, beslutsångest =) Men en röst i huvudet säger att vi vill ha ett prins rum, men jag tror det är roligt bara nu innan han fyller 1-2 år sen vill han nog ha något tuffare.. Men det visar sig, vi har inge bråttom iallafall med Alvins rum.

Köpte nya påslakan på ica maxi idag, 79kr setet. Dom är beiga med vita hjärtan på, väldigt fina var dom för att vara så billiga. Men tror det har något att göra med alla hjärtans dag som är på torsdag. Sen såg jag ett jätte fint brunt överkast som jag nog vill ha, vi hade tänkt köpa ett brunt på ikea men det här var nog finare.

Nej nu måste jag ta bustrollet Alvin, som är väldigt gnällig idag eller han har upptäckt hur mycket man kan använda rösten så skriker han fast han "pratar" egentligen men det blir så gällt så jag får ont i huvudet. Rätt jobbigt är det faktiskt. Men han är så söt ändå :-)

Om mig

publicerat i Om mig
En till sak som jag hade glömt av sitt jag bytte från blogg till metro var att man inte kunde ha kategorier där, vilket faktiskt inte är så smart. För en av de frågor jag får som både kommentar och mail är hur gammal jag är och det blir jobbigt tillslut att svara på samma fråga x antal gånger. Men man måste få fråga också.

Så nu finns det en kategori som heter Om mig.

Jag är 18år, fyller 19 den 10oktober. Alltså ett tag kvar :-) Alvin är född den 24 Juli och blir ett år om lite mindre än ett halvår! Han växer fort lillplutten..

image1

Bytet

publicerat i Vardag
Kommer börja blogga här igen, det är inte första gången jag byter men metrobloggen är såå segt.

Idag så tog vi lite sovmorgon sen var det bara att gå upp för vi kom på att vi måste handla mat och sen skulle Andreas fortsätta måla vardagsrummet. Så nu har vi handlat på ica maxi och varit på em och kikat på soffbordet. Nu är Andreas i nya lägenheten och målar sista vändan!