Måndag

publicerat i Alvin
Usch regnet verkligen öser ner, nyss var det verkligen extremt. Jag och Alvin vaknade rätt sent idag, lite små drygt faktiskt för då blir hans sömn under dagen så konstig.

Tänk att Alvin snart fyller 1år. Undrar vad vi ska köpa.. Vad köper man till en 1åring? Jag vill inte köpa massa små leksaker tror jag. Han förstår ju inte det där med paket i år ändå. Vi ska nog köpa en bra/stor leksak som han kan ha ett tag, sen pengar på hans konto och sen behöver han massa kläder och sådant egentligen.

Idag

publicerat i Alvin
Idag cyklade jag ner på stan ensam och kikade på kläder till Alvin. Köpte en jacka och överdragsbyxor på PoP.



Jacka i stl 86 och byxorna i 80. Lite stort men bättre än för litet. Han ska inte ha det än iaf.
Sen hittade jag lite till mig men det får ni se senare.

Igår

publicerat i Om mig
Igår vad jag som sagt med Martina och Xandra i tuna park.




Köpte bland annat denna från cubus.

Söndag

publicerat i Vardag
Igår var jag, Xandra och Martina i tuna park. Jag köpte väl inte så mycket, en rutig skjort/tunika på cubus och en t-shirt på mq. Känner inte direkt att jag måste shoppa, roligare att ha pengar kvar tycker jag. Emma har flyttat hem nu, hon frågade om jag inte skulle med ner på stan i veckan och försöka få ett extra jobb. Hon erbjöd sig att ta hand om Alvin. Det låter väl inte helt fel, skulle verkligen behöva ett jobb.

Måste ner på stan igen idag, ska köpa en jacka till Alvin på pop.

Vad ska ni göra?

Lördag

publicerat i Vardag
Idag ska jag och Xandra till Eskilstuna. Vi ska åka till tuna park och kika lite. Om hon vill vakna snart vill säga. Annars ser det ut att bli dåligt väder och då vet jag inte vad vi ska göra i helgen.

God morgon

publicerat i Vardag
Nu har vi varit ute och gått. Härligt väder är det än, hoppas det inte blir kallare nu igen. Fast det är verkligen inte lika varmt som vid min student. Det blåser kallt.
Nu hör jag hur Alvin drar i kablar i teverummet, eller drar ut kontaker mm. Han vet att han inte får göra det men om jag går dit så skrattar han bara för han vet att han inte får.

Idag måste jag skicka tradera kläder och kanske ner på polan och pyret om jag orkar ta med Alvin, han hatar att vara på stan. Jag och Xandra ska till tuna park (köpcenter) imorgon.

Nu kommer Alvin krypandes.

Erkänna

publicerat i Om mig
För några veckor sedan skulle jag betala med Andreas kort på ica när han väntade utanför med Alvin. Han knappade in koden på min mobil och när jag skulle betala slog jag den koden. Men det gick inte, jag slog koden igen, det gick inte. Tillslut hämtade jag Andreas som då slog koden och det fungerade. Jag var helt säker på att jag slagit den koden som jag fick. Inte förrens iförrgår erkände Andreas att han gett mig fel kod. Han hade tänkt på det där ett tag och kommit på att han hade gett mig sin förra kod (misstag) men inte vågat sagt det. Jag kom dock på honom när han skulle ge mig koden igen för jag skulle ta hans kort. Jag såg då att det inte var samma kod som han gav mig förra gången, då erkände han :-) Haha fegis.. Jag visste iaf att jag slagit den kod som jag trodde var rätt.

Ben

publicerat i Alvin

Nu har jag tryckt i mig en hel förpackning med ben&jerry glass så nu mår jag lite bättre. Ja inte i magen då men huvudet. Konstigt att det hjälpte mot min huvudvärk. Fast nu fryser jag. Funderar på att lägga mig i badet. Andreas ska se fotboll och jag har inte så stor koll på tyskland och turkiet. Roligare match imorgon.

Förresten Alvin går nu. Eller ja det har han gjort i en månad men nu går han långt och utan att vi är i närheten. Men han föredrar krypningen än så länge för då kommer han fram 1000gånger fortare. Igår började han sparka på några av hans fotbollar. Då blev Andreas glad :-)


Alvin börjar dagis 7 augusti och behöver då bra kläder inför hösten. Hittade en fin jacka på polarn och pyret, har dom bra höstjackor? Sedan ska han ha något slags regnställ också + skor och stövlar mm. Ge gärna tips på bra märken, spelar ingen större roll vad det kostar bara det inte är hutlöst dyrt såklart, gärna i en mellan prisklass :-) Fast hm, lindex mm kanske har bra kläder de med?

Tradera

publicerat i Alvin

Vi har sålt en massa barnkläder. De som vi köpt från h&m och liknande har inget större värde så jag satt ihop olika paket med kläder i olika storlekar. Sen sålde jag det som hade lite mer värde för sig. JAg sålde också en kostymväst, byxor + skjorta som Alvin hade på sig i julas. Vi köpte det för 149kr och det var någon som bjöd 201kr, så kan det gå.

Jag gjorde dock bort mig och satt allt på samma slutdag så nu sitter jag här och försöker hålla koll på vilka som har betalt mm..


Först tänkte vi spara Alvins kläder för att ha som minna. Men egentligen hur ofta kollar man på de kläderna då? Vi spar det som känns lite extra, som första kläderna men de kartongerna har jag inte ens gått igenom än..

Yes

publicerat i Vardag
Alvin sov hela natten! Vilket jag faktiskt trodde också. Ibland får han sådana där tråk nätter då han ska vara vaken, okej om han vaknar och somnar om men det gör han inte. Jaja nu sover han fortfarande. Han somnade sent igår, kl 22. Han brukar egentligen sova 12 timmar per natt men till 10 får han inte sova.
Vi ska till sthlm idag så jag är nästan klar, gick upp 6 med Andreas. Bäst att passa på medans Alvin sover så man får duscha ifred. Ska nog försöka hinna med babyland, sen skulle jag vilja kika lite i affärer (alltså klädaffärer).

Jag hatar, eller hatar är kanske lite fel ord men ogillar rea. Visst jeans, skor, ytterkläder, sängkläder kan man väl fynda på rea och vissa märkeskläder/väskor. Men annars gillar jag det inte. Bara massa människor som ska trängas och mycket skit som affärerna bara vill bli av med. Nej usch.. Nu kommer jag väl hem med bara rea fynd bara för att jag skriver så nu :-)

Tråkigt

publicerat i Vardag

Den här dagen har varit såå tråkig. Tråkigt väder för det första, för det andra så har vi inte gjort något speciellt. Sen vaknade vi sent vilket jag inte tycker om för då blir dagen så seg.
Nu ska jag snart ha min första körlektion sen ska vi grilla vid mamma och Janne. Funderar på om jag ska cykla ut dit så kan Andreas och Alvin åka iförväg eftersom de ska flytta över vår bilbarnstol. Vill inte åka med den gamla nu när vi har en ny och bra även om han kan ha den andra. Vi ska nämligen till stockholm imorgon.

Nu ska jag försöka väcka Alvin.

Snark

publicerat i Alvin
Denna natt har ungefär varit så här.
Släckte lampan. Hörde Alvin. Alvin satt sig upp. Jag la honom igen. Han satt sig upp igen. La honom igen. Hämtade täcke + kudde. Tog ner "gästmadrassen" och la den i hans rum brevid sängen. Alvin somnade, vaknade igen. Fick vara uppe. Han kröp in till adde och upp i sängen (han kan klättra upp i sängen men inte ner). Vi allihopa la oss i Alvins rum. Alvin lekte. Tillslut somnade Alvin i sin säng och vi på golvet. Vaknade på golvet på ett täcke med en jäkla bil i ryggen.
Hoppas ni har sovit bättre :-)

Alvin som brukar sova hela nätterna hade nog en dålig natt fast man ska väl inte klaga när han jämt sover hela nätterna egentligen..

Natti

publicerat i Om mig
Godnatt eller jag ska inte sova riktigt än men snart.. Är lite seg. Alvin är överallt nu så man får inte sitta still många minuter per dag. Han har gått väldigt mycket idag. Ibland ser man han gå iväg lite ensam men inte så många steg.

Jag glömmer ibland av att jag har en kamera nu men imorgon ska jag ta lite kort..

Godnatt på er!

Måndag

publicerat i Vardag
Jaha så var det måndag igen, fast den här veckan kommer nog gå ganska fort tror jag.
Imorgon har jag körlektion kl 17. Lite nervös faktiskt men det går väl bra (hoppas jag).
Onsdag ska vi till stockholm med mamma och Janne, vi ska till kungens kurva.
Om mamma och Janne är kvar på torsdag ska jag följa med Xandra&Martina till trollhättan för Martina ska vara hårmodell till Emma. Det är hennes slutprov så på lördag flyttar hon hem. Mamma och Janne ska alltså vara barnvakt till Alvin.  Jag vill inte att Alvin ska åka med någon som nyss får körkort, skulle inte vilja att han åkte med mig heller i början + att Alvin hatar att åka bil ibland så en lång resa med honom lockar mig inte speciellt mycket.. Han kanske inte hatar att åka bil men det är knappast populär längre, mest gnäll.
Sen fredag är det ju helg..

Nu ska jag svara på lite kommentarer, är dålig på det ibland men jag läser alla och svarar även om det tar lite tid..

Sjuk

publicerat i Om mig
Nej jag är inte sjuk men min granne tror nog det. Hon brukar cykla med sin dotter eller ibland själv och jämt när jag är ute och går så möter jag henne. Spelar ingen roll om det är på morgonen eller eftermiddagen hon ser mig jämt. Idag när jag hade mött Xandra så mötte jag henne igen, båda började skratta. Hon tror nog att jag är sjuk som jämt går.. Fast hon cyklar jämt så :-)

Jag, Andreas och Alvin gick till hälla shopping fram och tillbaka imorse och köpte lite kläder till Alvin. Det är ungefär 7km dit och sen hem igen då så det blev ju liten bit. Sen har jag gått med Xandra också så jag har nog iaf gått 2mil idag. Känner det lite i kroppen så nu ska jag vila lite =)

Midsommar

publicerat i Om mig
Orkar inte skriva så mycket får bli med bilder istället. Har haft en trevlig midsommar med mina kära vänner och älsklingen & Alvin så klart =)



Segt

publicerat i Om mig
Var på stan idag med Xandra vilket var trevligt. Mindre trevligt var att jag kände mig svimfärdig på vägen hem, kändes ungefär som benen vek sig. Läskigt när man är ensam med Alvin. Gick in på ica och köpte en coca cola sen så blev det bättre efter ett tag.

Nu ska jag läsa till körkortet, känner mig fortfarande lite seg.

Jaha

publicerat i Om mig
Sverige förlorade, jävla skit. Jag trodde inte att vi skulle vinna så lätt som alla tidningar hade sagt men sverige spelade kasst! Vi var bättre mot spanien fast vi förlorade då också. Lite besviken är jag allt. Idag kan man läsa i tidningar att Lagerbäck måste avgå bla bla.. Ingen klagade så mycket på att vi hade ett gammalt landslag innan em men nu kan de klaga. Ja iaf så tyckte jag inte någon var speciellt bra igår. Hoppas vi kvalar till vm bara..

Idag ska jag och Alvin på stan med Xandra, hon ringde nyss.. Vi ska äta lunch fast Alvin får nog något hemma när han vaknar. Fast jag är fattig denna månad, studenten kostade lite + att detta är sista månaden jag får studiebidrag och 25 juli är sista gången jag får föräldrapenning sen måste jag verkligen få ett jobb.. Känner mig lite stressad faktiskt även om Andreas har pengar så hatar jag att inte ha egna pengar.. Sån är jag, men det löser nog sig tror jag. Helt fattig ärjag inte men mina sparpengar rör jag helst inte. När jag skriver att jag är pank menar jag att jag inte har råd att shoppa och lägga pengar på onödiga saker så ni vet för räkningar mat mm det har vi alltid pengar till :-)
Jaja lite invecklat blev det allt.

Makeup

publicerat i Om mig
Jag har bokat en makeup kurs på make up store. Har länge tänkt göra det. Emmas syster var där förra helgen när vi var på stan då kikade vi in och det blev så snyggt. Sedan får man produkter för 495kr som kursen kostar så nu har jag också bokat en sådan kurs. Vet redan vad jag ska köpa för produkter tror jag, bland annat deras concelaer för den har jag haft förut sedan är jag nyfiken på deras löspuder. Sedan hittar jag nog något mer. Bokade den 19juli för då ska vi på bröllop så det kan vara roligt, slipper man gå hem och sätta sig uppsminkad.
Förresten så är det min faster som ska gifta sig. Hon ska ha en rosa klänning, det kommer bli jättefint. Jätte snygga inbjudningskort fick vi också. Eftersom hon kommer bära rosa så kanske jag ska ta min studentklänning om jag inte hittar någon annan. Alvin ska vara med min mamma här hemma eftersom det ändå inte blir roligt för honom att sitta still under vigseln och under festen ska inte barn vara med. Vilket inte heller är roligt för barnen med fulla människor sen blir dem trötta också.

Onsdag

publicerat i Vardag


Ikväll är det spännande. Hoppas sverige vinner mot ryssland. Men det ska dom väl kunna göra tycker jag.
Idag är vi lite sega här för Alvin vaknade igår precis när jag skulle somna men han var inte vaken så länge, men när man är trött känns en timme som en hel natt.
Nu ska jag äta sen frukost.

tja..

publicerat i Alvin


Alvin säger tja ibland, låter lite roligt ibland mer som ett ja men idag sa han tja riktigt bra.  Han går lite oftare nu också men fortfarande inga jätte många steg. Tänk att han snart blir 1år. Min lilla sötnos..

Två

publicerat i Om mig


Snart två veckor sedan jag tog studenten.. Skönt känns det men samtidigt vad ska jag göra nu? Hm. Jag kan liksom inte bestämma mig hur jag gör om jag kommer in på högskolan. Men just nu känner jag inte för att plugga vidare och då kanske det är lika bra att låta bli? Eller vi fårse.

Tisdag

publicerat i Vardag
Tisdag och det har precis börjat regna men det var sol tidigare idag när vi var ute och gick med Xandra. Så lite sol har vi sett. Alvin sover just nu så jag ska kika efter lite jobb tänkte jag. Vilket inte är så lätt. Wish me luck.

Framåt

publicerat i Alvin
Måste säga också att det går framåt för Alvin att gå. Fast än tror jag inte han själv förstår att han tar några steg ibland. Oftast tar han ett eller två steg men i torsdags tog han nästan fyra sen slängde han sig på mig och igår tog han några steg från fotpallen till fotbollen. Snart förstår han nog vad han gör :-)

Sorry

publicerat i Om mig
Jag är ganska dålig på att uppdatera här märker jag. Men på dagarna hinner jag ej sitta här för Alvin är överallt nu, sen så gillar han inte riktigt när jag ger datorn mer uppmärksamhet än honom. Sen var det inge roligt att skriva när jag inte hade någon kamera, men nu har jag ju det.

Jag denna helg har varit bra. I fredags gick vi ner på stan/rix fm med Kalle och hans tjej Emilia. Det är Andreas kompis, Kalle alltså. Sedan mötte vi Xandra, Emma och Emil där och Emma och Jonas kom ner också. Vi kikade på rix fm ett tag och Alvin somnade i vagnen med hörselskydden på så det var bra. Sedan gick vi till sjökrogen och tog en öl. Efter det så gick vi hemåt men jag mötte upp Xandra igen och vi satt oss en stund på bishops arms innan hon skjutsade hem mig. Hon fick körkort förra veckan.

I lördags gick Andreas hem till Kalle och kollade på matchen, Emma och Xandra kom hit och höll mig och Alvin sällskap under matche. Skit att Sverige förlorade.
Jag och en annan Emma var på stan på dagen också, vi kikade lite och åt lunch så det har varit en trevlig helg =)

Igår handlade vi, jag tog en kaffe med Xandra sen gick jag, Andreas och Alvin en långpromenad.





Nya bilder

publicerat i Om mig






Alvins nya favorit är ballonger från min student. Snart försvinner nog luften ur den men då blir nog Alvin ledsen. Han leker jämt med den. Roligt att ta kort med en ny kamera. Måste bara hitta något fint att ta kort på, förutom Alvin då ;) Kanske nere vid hamnen ikväll..

Fredag

publicerat i Vardag
Det ser ut som det blir fint väder idag, kanske inte så varmt men sol i varje fall. Vi ska ner på vattendraget eller västerås mälarveckor som det heter i år. För några år sedan hette det aros festivalen, byter namn ofta. I alla fall så är det Rix fm där nere ikväll.
Ska ta lite kort idag också måste använda kameran.

Vet ni vad

publicerat i Om mig
Idag har jag äntligen fått/köpt en ny kamera! Jag la till lite men jag har fått den av Andreas i studentpresent. Det blev till slut en Casio exilim exz100 eller något sådant heter den. Jag köpte en svart. Orkade inte beställa någon men jag köpte den på expert och de hade bästa pris också.
Sen har jag fixat med lite andra saker tex, köpt ett teoripaket och bokat min första körlektion. Den 24juni får ni passar er. 10 körlektioner + teorilektioner och böcker köpte jag för 5000kr. Kollade runt lite innan vad olika paket kostade på olika körskolor, finns några att välja på men jag tror jag hittade ett bra ställe.



Cykel

publicerat i Om mig
Igår skulle sportex ringt mig eftersom jag bokat en cykel som kom in igår. Men de ringde aldrig så jag gjorde det imorse och det fanns en över till mig. Ingen svart men en mörkröd. Har kollat lite tester på barnsitsar också. Hittade ett test där det stod att många är säkra men det många gör fel är att de köper en sits som inte passar så bra på cyklen eller barnet. Så jag ska nog kolla där idag vilken som passar både Alvin och cykeln.. Sen har jag kanske bestämt mig för vilken kamera jag ska ha, men det är också en djungel..Nu är Alvin vaken..

Piggare

publicerat i Vardag


Undra hur många sådana här bilder jag har på Alvin? Ganska många i alla fall. Nu ska han jämt springa fram och ta kameran när han ser den eller så skrattar han. I helgen ska jag nog få en ny kamera i alla fall! Måste bara välja en.

Är mycket piggare idag för huvudvärken är inte kvar, vädret gör nog en del. Alvin sov hela natten och vaknade halv 6 så när älsklingen cyklade till jobbet följde vi med en bit sen gick vi åt andra hållet.

Om en och en halv månad ungefär (24 juli) fyller Alvin 1år och Xandra fyller 20år på samma dag. Skrev upp vilka vi ska bjuda på Alvins kalas och jag råkade komma upp till 40 personer. Om jag inte glömt någon. Dags att börja baka snart då...

Segt

publicerat i Om mig
Usch vad trött jag är idag, har världens huvudvärk också och vi har inga tabletter hemma. Alvin var vaken halva natten igår så idag hoppas jag verkligen att han sover. Nu sover han i alla fall.

Uppdaterar mer imorgon för nu ska jag snart sova.

God morgon

publicerat i Vardag

Har inte skrivit så mycket här men förra veckan hade vi/jag fullt upp sen igår så var det soligt och Alvin ville inte sova som mhan brukar sen åkte vi till Emma och Jonas på kvällen. Vi blev bjudna på middag, grillad lax och det var gott. Laxfilé är smaskens.
Sen är det inte alls lika roligt att skriva när jag inte har några bilder! Men idag tror jag vi ska beställa kamera, måste bara leta på en bra. Den ska kosta runt 2000kr så om ni har tips så ge mig dom.. Jag vill inte ha en för dyr kompakt kamera för jag har tänkt att spara till en system kamera..

Skriver mer senare måste få lite gjort medans lill plutten sover..

Student

publicerat i Om mig
Skrev nyss ett långt inlägg om studenten men det blev så långt så jag delar nog upp det lite.

Jag hade ställt klockan på kvart över 4 på morgonen, vid halv 5 så gick jag upp och duschade. Sen vid halv 7 kom Martina hit, Xandra var också med för att säga hej till Alvin. Klockan 7 skulle vi nämligen på champange frukost. Efter den så skulle vi vara på skolan kl 9 för smörgåstårta och betyg. Lärarna pratade lite och känns faktiskt lite tråkigt att säga hejdå till alla. Eller till Susan mest för hon har hjälpt mig mycket!
Vid 10 började vi gå bortåt konserthuset för därifrån skulle vi springa ut som vi gjorde klockan 11. Sedan fick vi träffa familj/släkt och jag fick mycket fina blommor. Väldigt många blev det! Synd att allt var stressigt så man hann inte säga så mycket till varandra. För sedan skulle vi åka vagn. Vi skulle egentligen åka en timme men det blev två och en halv. För länge, för ¨på slutet var alla så trötta av solen och värmen så det kändes mest segt.

Sedan åkte vi hem för fika...

Tack

publicerat i Om mig
Tack för alla grattis önskningar inför studenten! Jag hoppas också det blir bra men det är jag väl nästan säker på!

Skrev tidigare att jag inte hade tid att sitta vid datorn för jag har mycket att göra. Tror ni inte Alvin har sovit sedan halv 1 bara för att vi skulle handla så jag kunde börja med allt jag ska göra. Får göra det ikväll istället.

Nu ska jag klä vagn.

Steg

publicerat i Alvin
Har inte tid att sitta vid datorn idag men måste berätta att Alvin tog sina två små vingliga första steg igår! Det är stort.

Bål

publicerat i Mat, recpept
Om ni har något bra tips på bål så ge det gärna till mig. Vi har nämligen två stora flaskor med bacardi limon och smirnoff här hemma sedan länge och tänkte det var dags att använda dem. Så tips på vad man kan blanda dem med?

Tisdag

publicerat i Vardag


Snart så tar Alvin studenten, eller ja om ungefär 18år. Igår så var Alvin så trött på kvällen så han somnade på min axel när jag pratade med mamma i telefon. Han hade inte sovit någon middag för vi var ute hela dagen. Fast han vaknade 05:45 idag istället. Idag ska vi till skolan sen träffa Xandra&Martina på stan. Sen ska jag hem och börja städa lite.

Löst

publicerat i Om mig
Jag har löst det! Eller inte helt då. Jag säger hela tiden att jag vill ha en uteplats, sommarhus eller liknande. Sen gick en av våra kompisar och köpte en båt med några andra i veckan + nu läste jag på en blogg om en tjej som skulle ut och segla. Jag vill alltså ha en båt, ingen snabb båt men en sån som man kan bo i, sola på mm. Det finns faktiskt billiga båtar också, bara den är fräsch. Ska nog ta upp det med mannen i huset fast nu till det andra problemet att den ska köpas också sen ska man underhålla båten + ha båtplats både på sommaren och vintern... Men i framtiden vill jag ha en fin båt. Skulle vilja lära mig segla också.

Sommar?

publicerat i Vardag

Nu kan man väl säga att det är sommar. 1 juni betyder väl att det är sommar tycker jag. Hoppas värmen håller i sig, även om det kan få regna på nätterna så det inte blir för torrt.

Den här veckan har vi lite att göra. Idag är det väl inget speciellt förutom att jag glömt men kom på nu att Xandra ska slinga mitt hår senare. Blir nog efter Andreas slutat så han kan underhålla lillen.. Sen kanske jag skulle träffa Emma och Liam en stund.
Imorgon ska vi vara på skolan halv 11, sen ska vi äta lunch med Susan (min rektor,lärare mm..), sen på stan för att köpa lite saker.
På onsdag ska jag klä vagnen, försöka hinna på lärarmiddag men tror nog inte att jag hinner det, ska fixa tårta + massa annat. Sen ska det väl städas och en massa småfix.
Torsdag tar jag studenten! Vilket betyder att jag måste gå upp väldigt tidigt för att hinna göra mig ordning innan champangefrukosten. Det tar ett tag för mig när jag ska göra mig ordning..


och nu ska jag duscha.

Soligt

publicerat i Vardag
Vilket härligt väder vi har! Jag och Alvin var ute innan lunch någon timme, jag passade på att sola lite medans Alvin sussade i vagnen. Jag hade gått en bit med han innan så att han skulle sova. Nu lägger Andreas Alvin igen och jag sitter på ett gammalt täcke på balkongen som ser ut som ett förråd. Eller så illa är det väl inte men det står massa kartonger och lite verktyg som vi inte har plats för i förrådet men som måste ner ändå.

Igår så var vi hos Andreas pappa på grillmiddag, var väldigt gott. Annars så gjorde vi inte så mycket förutom att jag bakade lite och var med Emma och min lillebror på stan en sväng. Har bakat idag med, kladdmuffins som blev bättre denna gång.

Nu ska jag sörja min kamera lite för jag vill kunna ta fina kort men men.....