Dagen har kommit....

publicerat i Om mig
Hallå!

.
Nu är dagen här då jag stänger ner denna blogg/tar paus. Har inte alls någon lust att sitta och skriva så det känns som ett vettigt beslut. Har tappat väldigt många läsare också eftersom jag aldrig uppdaterar, inte så konstigt att man tappar :-), har inget direkt att blogga om? Visst barnen men dom börjar bli stora, finns mer att skriva om i spädbarnsåldern, aldrig får sova, matar jämt, alla utvecklingssteg osv. Sedan känns det inte lika självklart att skriva om barnen när de blir större, lite försiktig vill man vara. Inredning och huset är roligt men inte när allt är halv klart. Skulle kunna skriva massor om min utbildning men ni skulle nog tröttna. Ja ni förstår :) Men jag kanske kommer tillbaka om en vecka eller 1 år man vet aldrig. Kanske kikar in och skriver något om barnen för jag själv vill gärna kunna gå tillbaka och läsa i framtiden. Man glömmer fort.
.
Önskar er alla en bra höst, vinter, jul osv. Skolan har börjat så här är det fullt upp hela hösten.
Vi hörs!


Nappkille

publicerat i Edvin
Oj oj vad arg Edvin var idag när jag inte tog med mig någon napp hem från förskolan utan han fick åka bilen hem utan napp. Han protesterade hela vägen hem. Hans käraste ägodelar. Vi försöker mest låta han ha den när han ska sova och när han nyligen vaknat. Snart är Edvin i samma ålder som Alvin var när han slutade med napp. Men Alvin bet sönder sina nappar så det gick enkelt. Tror inte det går lika enkelt med Edvin :-) Inte för att han behöver sluta riktigt än men jag vill inte att han ska ha den för länge.
.
Fredag imorgon och sista helgen nu innan allvaret börjar igen. Fast jag tycker om det jag läser och det jag utbildar mig till så det känns faktiskt mest kul att börja plugga igen. Hoppas bara inte hösten blir allt för tuff, antar att barnen snart kommer hem med den typiska höst förkylningssjukan. Men jag har märkt att Alvin står emot lite mer nu, han har ju gått några år på förskolan och är lite äldre. Edvin däremot kommer nog smittas en hel del.
.

Imorgon kommer mamma och Janne för att sova till lördag och på lördag är vi bjudna på kräftskiva hos grannarna :)


Matkasse

publicerat i Mat, recpept
Skulle precis beställa en matkasse från Linas matkasse som kommer varannan vecka. Tänkte i alla fall prova en gång för 499kr (ord. 749kr) men så leverar dom inte hit ut i skogen. Gah. Irriterande när man har bestämt sig för att prova något nytt. Jaja, lämnade en intresse anmälan i alla fall. Fast känns inte som tillräckligt många är intresserade av en kasse här omkring, får ragga grannar :-) Vet att Ica också har sådana här kassar och att man kan hämta dem själva, kanske värt att testa det istället?

Didriksons

publicerat i Barn shopping
Såg att Babyshop nu fått in Didriksons! Vi har haft Didriksons vinterkläder två gånger nu om jag inte tar fel men vi har i alla fall alltid varit nöjda.
Kilimanjaro heter denna modell och den är uppföljaren på förra årets Tigris (vi hade den) som var en av de overaller som fick bäst i test.
Det bästa med Didriksons är att prisklasserna är helt okej.

Ledig dag

publicerat i Vardag
Från i fredags.
Först sams och Alvin ska ta kort på allt och alla sen blir det bråk om kameran. Fast inte så allvarligt för dom skrattade samtidigt :-)
.
Godmorgon! Här fick jag sovmorgon till kl 8 i alla fall. Skönt för Alvin skulle absolut inte sova igår kväll vet inte vad som hände för han brukar somna snabbt efter ha varit på förskolan (måste öva in ordet förskola istället för dagis börjar ju snart skolan igen:-). Sista veckan vi har ledigt mitt i så här, sen blir det förskola för dom 5 dagar i veckan om det inte sker något oväntat som sjukdom eller ledighet. Men jag tror inte det gör så mycket för dom trivs där. Nu blir inte ens Edvin ledsen längre när jag lämnar! Han blir så glad när man hämtar honom och springer i världens fart. Han har vuxit mycket tycker dom under sommaren och leker för fullt och är glad hela tiden. Han äter nu varje morgon movicol för sin mage så nu är han mycket gladare!
.
Dagens planer vet jag inte riktigt, ska se om någon kanske vill ses? Annars får det bli en hemma fix dag. Kan också behövas, skulle verkligen behöva klippa gräset, göra rent fönster mm. Men klippa gräset tänkte vi göra igår men det regnade såklart.
.
Hoppas ni får en bra dag!

Lördag kväll

publicerat i Vardag
Godkväll ute i stugorna :-)
Idag har det varit fullt ös. Vaknade inte förrens halv tio, det ni :-) Så länge sover aldrig våra barn men vi kom hem sent igår kväll. Sen sprang jag i ösregn, efter det väntade dusch, frukost, besök av Andreas mamma och lillebror Lukas. Med dom åkte vi till Ikea, Intersport och Ica maxi. Kan tipsa er som bor i Västerås att Intersport på Erikslund säljer ut hela butiken så vi fyndade ett vinterset från Didriksons till Alvin, vinteroverall till Edvin och höstskor i gortex till båda barnen till priset av vad bara Didriksons setet skulle kostat egentligen. Fanns många rosa overaller/set kvar :)
.
Fikat har vi gjort idag och nu äter jag och Andreas sen middag. Lövbiff rullader med färskost, väldigt gott!

Alvin har shoppat

publicerat i Alvin
Igår var jag, Edvin och Alvin på stan. Alvin fick välja kläder själv och han kollade noga ut vad han skulle ha. Hatten skulle han absolut ha för det var coolt sa han, sen en t-shirt med cars bilarna för det köper jag aldrig sa han. Men sen valde han snygga jeans och tröjan på bilden. Just det en vinterjacka på Lindex köpte vi också, dock inte någon till förskolan utan mer som han kan när vi ska någonstans.
.
Vi provade även en vinterjacka från Didriksons stl 110 måste han ha som dom, fast jackorna hade bara kommit in i rosa så det får vänta några veckor. Han provade den rosa men sa mamma jag vill nog inte ha rosa :-) Behöver han inte heller. Fast den rosa var snygg fanns som overall också.
.
Nu ska Edvin få sova middag och jag ska duscha. Ikväll ska vi till Andreas pappa och Agneta för att äta middag, fira Andreas som fyllde år igår.

Lilla sötnosen

publicerat i Edvin
Så arg man kan bli!
Idag var det dags för dagis igen och Edvin var så söt. Han blir fortfarande ibland ledsen när vi lämnar mest när jag lämnar men nu är det inte så farligt som förut. Men idag gick han in med mig jätte glad sen såg jag att han vände sig emot mig för att han ville att jag skulle ta upp honom men i sista sekund vände han sig emot sin fröken L och vägrade kolla på mig, sen såg det ut som han försökte hålla sig från tårar men det kom några. Alvin han säger inte ens hejdå.
.
Annars tycker jag det hänt en hel del med Edvin över sommaren. Han är större nu, ingen bebis längre. Ett j*kla temprament har han fått och kan vara rätt stöddig men han har väl fått lov att bli lite tuff för han har en storebror som ger honom några knuffar mm ibland. Fast nu ger han tillbaka också. Vi var på 1,5års kontroll för någon vecka sedan så nu väger han 9,2kg och är 81cm lång. Inte så stor med andra ord :-) Han ligger 3 viktkurvor under "medel" men han följer sin egen kurva vilket är huvudsaken däremot har han dragit iväg i längd.

Ny säsong

publicerat i Vardag
Fina kläder från Nova Star som kommit med en ny kollektion. Får se om det blir något köp måste kolla vad som behövs först. Märks att Alvin blir äldre och leker tuffare för jag tror 3 par byxor gått sönder nu på knäna. Jaja inte så mycket att göra åt snart behövs ändå skalbyxor utanpå byxorna. Höst ytterkläder tror jag vi har förutom skor och någon mössa. Däremot vinterkläder behövs.
.
Onsdag idag och vi är lediga. Veckorna går snabbt och snart börjar jag skolan igen så då blir det vardag som vanligt igen. Nu är barnen ganska mycket lediga från dagis. Alvin leker med våra grannar och Edvin ska snart sova middag. Tur att grannarna också fortfarande har semester annars hade det nog varit tråkigt för Alvin. Imorgon fyller Andreas 27år så nu ska jag kika runt efter något gott att baka/laga, tror det inte blir någon tårta kanske någon god efterrätt..
.
Hoppas ni har en bra onsdag!

Regnet bara öser ner

publicerat i Vardag
Försökte få till en bild på båda hos mamma förra veckan, gick sådär.. Först sprang Edvin iväg sen Alvin.
.
Idag är det ingen sol i sikte! Bara regnar och regnar. Igår sprang jag i regnet men idag har jag inte tagit mig ut. Tänkte ut och gå nu när barnen hade somnat men nej spar nog det tills imorgon. Ska försöka ta mig iväg på något spinningpass snart men det är sämre pass nu under sommaren. Annars har jag hållt i löpningen hela sommaren men ett stop på en månad då jag bara kunde gå för jag fick ont i benet.
.
Kikar runt lite på höstkläder till barnen nu och det har redan kommit ut overaller mm. Känns lite tidigt för det, väntar nog lite med det. Ser i alla fall ut som båda barnen kan ha sin skaljacka + byxa som vi köpte i våras. Det var skönt. Men vi ska nog köpa ett till regnställ för det är så jobbigt att ta hem från dagis sen dit igen.
Alvin fotar mig.
.
Nu ska jag ta mig lite te!

Gröna Lund

publicerat i Alvin&Edvin
Några bilder från Grönan. Dom flesta är dock på Andreas telefon då han tog de flesta kort och jag åkte karuseller :-) Vi köpte bara åkband till mig och Alvin då Andreas inte vill åka och Edvin åkte gratis.
Galen Edvin :)
Alvin och Alvin. Lite roligt att dom heter lika och bor bredvid varandra och går på samma dagis. När man ropar blir det kom nu Alvin och Alvin :-)
Edvin och jag
Alvin åker själv i den gröna.
Sen blev det regn men jag hade i alla fall tagit med regnjackan.
.

Snart höst

publicerat i Vardag
Tänk att det snart är höst, det var bara 11 grader när jag åkte till jobbet imorse. Lite små kallt. Men vi har haft en bra sommar även om jag jobbat mest hela tiden, längtar inte tills vintern men hösten kan vara rätt okej.
.
Igår började barnen på dagis igen och det gick bra, dom slutade vid 14 så inte så lång dag. Samma tid idag sen är jag ledig imorgon och på torsdag så det blir en mjukstart. Fast dom var jätte trötta när Andreas skulle väcka dom igår. Blev rätt sent i söndags då vi var på Gröna Lund med våra grannar. Var kul på grönan nog för att det regnade en del men det var bara bra för det var inga köer och det regnade inte hela tiden. Edvin sov mest och satt så snällt i vagnen sen fick han provåka en liten karusell. Han tyckte nog inte så mycket om det, men Alvin sprang runt och åkte en hel del.
.
Nu är det dags att hänga tvätt.

Tisdagen den 2 augusti

publicerat i Om mig
En del av fikat på Alvins kalas. Jag bakade hela lördagen och det blev gott det mesta tror jag. Smakade knappt själv. Tycker mer om att baka :-)
Alvin vid Sala lekpark för några veckor sedan.
Godkväll!
Hoppas ni haft en bra solig dag. Vi började dagen med sovmorgon så det var skönt sen tog jag mig ut för att springa. Efter det blev det frukost och lite fix. Sen kom Alvins kompisar (våra grannar) över och frågade om Alvin ville följa med idag igen till skogen för fika, svampplockning och det ville han såklart. Hade redan planerat att åka till Lögas utomhusbad med Xandra och Adrian så det blev bara jag och Edvin som åkte iväg. Sen kom alla barnen över hit på eftermiddagen och lekte och vi köpte familjepizza sen glass av glassbilen. Bra dag!
.
Imorgon är jag också ledig då ska vi åka hem till mamma för hon fyller år sen jobbar jag några dagar igen. Nästa vecka är min sista vecka på schema. Skolan börjar den 29 augusti så får se om jag hoppar in något extra på jobbet om det behövs innan skolan börjar om inte får jag lite "semester" jag med.