Kort vecka.

publicerat i Vardag
Bild från slutet av förra sommaren.
.
Goddagens måndag, nej tisdag är det idag fast det känns som måndag! Denna vecka är kort och det ska hinnas med en hel del. Uppstart av nytt tema arbete idag som pågår hela maj, redovisning 20maj tror jag. Eskilstuna imorgon och vi måste fixa pass till Edvin då det ska vara långa köer? Lika bra att ha det gjort. Andreas åker till Spanien på fredag till måndag för att titta på fotboll så vi får "fira" sista april utan honom. Mamma och Janne kommer ner för att hålla oss sällskap. Alvin var trött imorse och ville sova vidare sa han, vi har faktiskt fått sova till halv nio några dagar under påsken. Det hör inte till vanligheterna men dom har börjat sova lite längre ibland, speciellt Alvin :-)
.
Jag är lite små arg på Ellos eller posten vette sjutton vilken av dom men Edvins kavat skor har antagligen tappats bort och ingen vill ta på sig det. Blev skickade den 7 april så dom borde ha dykt upp. Har betalat dom också så det känns extra surt.

Godkväll! Hoppas ni haft en bra påsk? Det ...

publicerat i Mat, recpept

Godkväll! Hoppas ni haft en bra påsk? Det har vi och det är synd att de lediga dagarna nu är slut. Kändes nästan som semester ett tag. Jobbade lite i lördags annars har vi varit lediga. Min syster har varit här, mamma, Janne, mormor och morfar var här på påskafton och igår grillade vi hemma hos andreas pappa. Idag har jag och Edvin hälsat på Xandra och Adrian sen har vi grillat med våra grannar. Kom hem för en timme sen så jag hoppas barnen orkar gå upp imorogn :-) Alvin har vi inte sett mycket av denna helg för så fort vi vaknat och grannarna vaknat så har dom lekt och lekt. Dom har en elbil och en fyrhjuling så Alvin är inte lätt att få hem. Vi ska på baksidan av vår gäststuga bygga en gemensam fotbollsplan/ lekplats med dom så dom har någonstans att leka! Nej nu ska jag bädda rent i sängen.

Påsk

publicerat i Vardag
Vet inte om jag ska fortsätta blogga, sitter mindre och mindre framför dumburken men bloggen blir nog kvar så länge för ibland får jag lite lust att skriva något. Min syster är här och hälsar på nu över påsken fast imorgon åker hon hem med mamma och Janne. Igår tog jag lite "ledigt" och var hemma, vi var till nya Ikea en sväng och sedan ute resten av dagen. Alvin lekte med sin grann kompis hela eftermiddagen och hoppade studsmatta bland annat. Sen såg jag att dom fikade och spelade fotboll. Han fick tydligen middag där också :-) Skönt för honom att ha någon kompis nära, inga vägar att springa över heller utan bara gå bakom vår gäststuga. Vi grillade hamburgare på kvällen och kunde äta ute då det var varmt.
.
Nej nu ska vi ut i solen igen är inne och kollar till Edvin då han sover.

Vårväder

publicerat i Vardag
Hallå någon som är inne i det fina vädret? Antar att de flesta av er arbetar trots solen :-) Själv jobbade jag i söndags hela dagen och slutade 21:15. Var inte alls sugen på att jobba när det var så varmt och skönt men pengar vill man ju ha. I lördags var Andreas pappa och Agneta här så han hjälpte oss att fälla några träd som ni ser. En skogshuggare som var hos grannen hjälpte oss med några träd på baksidan som stod när huset så nu måste vi "bara" ta rätt på skiten. Jobbigt att ta rätt på allt ris och ved ska det bli till vintern. Men sådant som måste göras. Kratta hela tomten på löv är vi igång med också så gräsmattan syns någon gång. Men det är snart klart! Till helgen ska jag plantera några blommor hade jag tänkt. Vi hade tänkt att tapetsera klart övervåningen i helgen men nu måste träden bort först.
.
Har redovisning imorgon så idag är jag hemma för att öva på den, vi ska spelas in på film när vi redovisar så det måste sitta någorlunda bra men man kan ju gå ut och sätta sig i solen för att öva in det så det är skönt! Fick reda på i helgen att jag har klarat tentan jag gjorde för några veckor sedan så det blev jag glad över!

Godmorgon fredag

publicerat i Vardag
Alvin idag i tröja från H&M och jeans kappahl.
.
Godmorgon! Idag är det fredag, ingen som missat det antar jag? Idag ska jag plugga hemma bland annat måste jag fota några saker inför redovisningen nästa vecka. Är lite nervös då vi borde få reda på tentan vilken dag som helst. Ikväll ska jag i alla fall ut en sväng med Moa och Lina, det ska bli väldigt roligt! Annars vet jag inte riktigt vad vi ska göra i helgen vet inte riktigt om jag får jobba eller ej. Annars ska vi nog fixa här hemma.
.
Hoppas ni får en bra helg!

Onsdag

publicerat i Vardag
Godmorgon! Nu har jag joggat och lämnat barnen på dagis, pluggar hemma idag och det ska bli såå skönt. Har bara varit i skolan på senaste tiden då vi har grupparbete men nu ska vi lusläsa vårt temaarbete och det kan vi göra hemma. Igår var jag på spinning/core och sedan handlade jag på vägen hem så det blev rätt sent men ikväll har jag inga planer. Om man inte skulle ta och besöka nya Ikea men vet inte om jag orkar, lär inte direkt vara ensam där. På tal om Ikea så skulle jag aldrig få för mig att sova utanför Ikea för att ett nytt varuhus öppnar?! Jo visst ska det bli roligt med ett stort Ikea varuhus här men jag menar så många nyheter kan det ju inte vara? Det mesta har man väl sett på hemsidan..Läste nämligen i tidningen att folk hade övernattat för att komma in först.Jaja alla är vi olika :-)
.
Alvin vaknade aldrig den kvällen han somnade kl 17 utan sov hela natten tills morgonen, 14 timmar. Rätt trött måste han varit :)Nej dags att sätta fart.

Härlig måndag

publicerat i Vardag
Galna Edvin :-)
.
Har precis kommit hem från min joggingrunda och idag gick det riktigt bra! Kanske beror på vädret, vilan över helgen eller att jag inte åt något mellanmål på eftermiddag=ej håll. Får jätte jätte lätt håll och kan knappt äta något flera timmar innan en joggingrunda. Riktigt varmt idag, alldeles för varmt med löparjacka men det tänkte jag inte på innan..
.
Edvin somnade precis och Alvin har sovit sedan kl 17??! Japp ni läste rätt, han har varit så trött den här helgen då han gått och lagt sig några timmar senare så han somnade på soffan och gick inte att väcka så jag bar upp honom i sängen och han sover än. Både Alvin och Edvin somnar oftast runt 19 även om dom kan vara uppe längre men då blir det så att Alvin blir jätte trött på dagarna och svår väckt på morgonen. Han får väl sova igen sömnen nu! Nu ska jag ta en dusch och hänga lite tvätt.

Igår var ci på 50 års fest hos Andreas mam...

publicerat i Mat, recpept

img_2606 (MMS)

Igår var ci på 50 års fest hos Andreas mamma och idag har Andreas jobbat och mamma&janne har varit här en sväng.. Sen har vi hunnit med en sväng på vallby på eftermiddagen för att kika på djur! Skulle grattat emma också men det får bli nästa helg så det inte blir så Stressigt :-)

Ute

publicerat i Vardag
Godmorgon!
Jag ska strax åka till skolan men slänger i några bilder på igår när vi var ute på morgonen innan solen kom fram. Vår gräsmatta är rena leråkern eller som en sjö just nu, det ska vi göra något åt nästa höst/vår för så här kan det inte vara. Likadant måste vi köpa grus sen för där vi parkerar bilarna är det också bara lera. Inte så kul att bli smutsig innan vi kommit fram till bilen.. Edvin gillar numera att vara ute för några veckor sedan avskydde han det. Igår åkte jag och handlade på eftermiddagen när Andreas kom hem så då var dom ute i solen sen när jag kom hem var Alvin inte hemma för han hade gått över till vår granne för att leka. Kul! Sen kom Jonas och Emma förbi på middag (köpmiddag:-). Dom ska få en bebis i juli och det är en liten tjej :-) Idag är Xandra på UL så dom får sitt andra barn i september och min faster fick sitt tredje barn förra veckan, en pojke. Massa bebisar nu :)
.
Nej nu måste jag åka!

Ledig onsdag

publicerat i Vardag
Idag är jag ledig/hemma med Alvin och Edvin då dagis har stängningsdag. Egentligen skulle Andreas vara hemma på förmiddagen och jag på eftermiddagen men nu bestämde vi i vår studiegrupp (har temaarbete/grupparbete) att vi skulle läsa hemma idag. Känns lite konstigt att vara ledig så här mitt i veckan :-) Ska dock åka in till stan senare på eftermiddagen då jag måste ha något att ha på mig på lördag då vi ska på 50 års fest. Det är Andreas mamma som fyller år.
.
Bloggar inte så mycket nu och vet inte riktigt om jag ska ha bloggen kvar. Men vill dock ha den kvar så jag kan dokumentera för oss själva när vi renoverar osv. Alvin vill redan gå ut så vi ska väl strax klä på oss måste bara ge Edvin lite gröt och plocka undan lite.

Fredag

publicerat i Vardag
Godmorgon fredag!
.

Är ensam hemma nu då Andreas lämnar idag på dagis, annars har jag lämnat hela veckan men lite skönt att inte behöva stressa fast jag ska strax göra mig klar för att åka. Ska bli skönt med helg även om jag anmält mig för att jag kan jobba kom precis ett sms men vet inte om jag fick det än heller om någon annan hann före mig. Lite små stressande med att få sms och hinna svara fort så man får jobbet. Men det går rätt bra nu när jag inte är beroende av att jobba utan ser det bara som extra. Vi har grupparbete i skolan nu några veckor framöver så det är både roligt och kan vara lite små jobbigt då alla ska komma överens om samma sak och vilka tider man ska sitta osv. Men det går rätt bra ändå. Ikväll är det vi som ska bjuda Linus och Danne på middag och jag tror huvudrätten får bli kreolsk gryta sen är jag lite osäker på vad vi ska göra som förätt och efterrätt.
.
Nej nu ska jag sluta svamla och ta en dusch! Fick precis sms om att jag ska jobba 16:15 till 21 på imorgon kväll. Det är bra för det är bättre betalat på kvällarna ;-) Får lite mindre pengar från csn i maj så det är bra om jag får jobba i april!