Lördag

publicerat i Om mig
Idag ska vi ut på stan, jippi! Eller ja kanske inte förresten, löningshelg och då brukar det inte vara så roligt bara massa trängsel. Jag gillar inte när man får trängas och dra i kläder då stannar jag hellre hemma men idag har jag lust att vara på stan en stund. Alvin ska nog inte med. Det blir jag, mamma och syster de andra ska nog hitta på något Alvin vänligt.
Hittade toppen från lindex igår men den fanns inte i min stl i den färg jag ville ha, typiskt men den borde finnas på något av lindex inne i stan tycker jag.

Hoppas ni får en bra lördag :-)

Svarar på kommentarer senare, har varit dålig på de i veckan..

Galna

publicerat i Alvin
Här är en video blogg på en glad Alvin fast han hörs mest. Han tycker att det är jätte roligt när man blåser på hans mage. Låter som att vi är helt galna..

Fredag

publicerat i Vardag
451598-118


Fredag idag! Härligt. Bjuder på en bild fast den blev lite mörk. Har äntligen laddat batterierna till kameran så nu kan jag ta kort igen :-) Mamma och dom har åkt så dom är väl här innan 12 någon gång då ska vi till ikea, antar att det blir lunch där då. Ska äta lax tror jag om dom har den goda kvar på menyn. Ska också kika på lindex på toppen jag visade igår sen en sväng på h&m där jag har presentkort.
Sen påminnde söta Sofie mig om att man fick rabatt på kappahl i reklamen, ska se om jag hittar något till Alvin. Jag brukar alltid hitta något där åt honom! H&M får aldrig in några nya barnkläder tycker jag, jämt samma saker. Tråkigt i längden..

Vill ha

publicerat i Mode, shopping
Denna topp letade jag efter för någon dag sedan på stan men hittade den inte så jag hoppas den finns på hälla imorgon när vi ska till ikea med mamma. Fast jag har så mycket svart så det blir nog kanske en grå.

image115
Bild: Lindex

Torsdag

publicerat i Vardag

Idag är det väl torsdag men jag får för mig att det är onsdag eftersom det var röd dag i måndags. Jaja i alla fall så har Alvin börjat vakna vid 6 nu eftersom det är ljusare ute! Det är lite små jobbigt att gå upp men när jag är uppe så känns det skönt. Idag har vi hunnit med en massa. Först var vi ute och gick, sen sov Alvin vidare så jag strykte och fixade med tvätt, sen dammsuga & torka golven, ge Alvin gröt sen kom pappa och Emma så vi fikade. Nu ska jag duscha för Alvin sover. I eftermiddag kommer två kompisar och hälsar på och vi ska väl försöka vara ute lite i solen även om det är kallt.


Vad ska ni hitta på?

Jobbig

publicerat i Om mig
Vilken jobbig dag. Alvin har varit en ren plåga idag, eller ja inte varje sekund såklart men nästan.. Fast han är söt ändå den busungen! Men han har i stort sett gnällt hela dagen.. Vi har tvättat 5 maskiner i alla fall och ätit hämtmat!

Nu måste jag verkligen plugga så ingen bloggdesign idag ändå..

Ändringar

publicerat i Om mig
Idag ska jag äntligen försöka börja med att ändra bloggdesign. Är inte sådär jätte haj på det men ska försöka. Så om det ser lite konstigt ut här ett tag så vet ni varför. Kommer förmodligen inte hinna med allt på en gång. Vet inte ens vilka färger jag vill ha.
Nu ska jag jaga Alvin som kryper och gör massa bus!

Godmorgon

publicerat i Vardag

Godmorgon, i alla fall till er som får sova så här länge :-) Fast jag tycker det är skönt att gå upp tidigt så det gör inte så mycket. Men idag tyckte Alvin att jag skulle gå upp redan halv 7.. Gäsp. Vi var ute och gick redan innan halv 8, brukar vi inte vara. Tror han vaknar tidigare för att det är ljust ute nu! Men nu sover han igen så jag har hunnit duscha.
Igår så satt jag med pyskologin hela kvällen, ska jämföra två olika perspektiv och det var svårare än jag hade trott men det löser sig nog.

Idag är det sol så jag tänkte vi skulle gå ut och gunga lite senare, sen har vi äntligen tvättstuga..
Förresten någon som något bra recept, gärna på fläskfilé. Min mamma, syster och Janne kommer i helgen, dom ska bo på hotell men vi ska äta här hemma istället för ute eftersom det blir enklare så när Alvin vill sova.

Utveckling

publicerat i Alvin
Det var någon som frågade om jag inte kunde berätta mer om Alvins utveckling, alltså vad han kan, hur han äter osv. Det var ett bra förslag eftersom det är kul att kunna kolla tillbaka. Ska förska skriva kort, så det inte blir allt för jobbigt att läsa.

Alvin "fyllde" 8 månader igår och har sedan några veckor tillbaka kunnat krypa, sitta, klappa händerna och vinka mm. Han kan även stå upp mot möbler och han går ibland runt lite vid soffbordet. Han börjar även tro att han kan gå, han släpper det han står mot och försöker gå men det går inte så bra så han ramlar. I helgen tar min mamma med min gamla gåvagn så den tror jag Alvin kommer gilla.
Han älskar att pilla på steron och har lärt sig hur man höjer volymen och öppnar luckan.

Han sover ungefär 2-3 gånger dagtid och sover ofta några timmar åt gången. Men i vagnen sover han inte lika länge längre om man inte bara är ute och går. Han vaknar ofta så fort man kommer in i en affär. På tal om affärer så är det ingen höjdare att gå på stan med honom längre. Alldeles för långtråkigt.
På nätterna sover han vanligtvis hela nätterna (ta i trä) och vaknar runt 7 på morgonen. Han somnar vid 19 vanligtvis.

Han äter välling när han vaknar, sedan lite senare efter han sovit igen får han gröt. Sedan lunch vid 13 tiden, sedan mellanmål och gröt eller annan mat till middag. Välling när han ska sova. Egentligen så skulle vi inte behöva ge han välling för han äter vanlig mat så bra men det är skönt utifall han vaknar på natten. Igår började vi byta ut vällingen till fullkornsvälling från 8 månader. Hans favoriträtt är lasange och efterrätt är banan en favorit. Förresten så har han äntligen börjat äta vanlig banan som vi mosar. Förut vägrade han det.

Han är fortfarande en väldigt glad bebis även om han inte är lika glad när han är bara med mig eller Andreas. Ungefär halva vår släkt/umgängeskrets tror att Alvin aldrig är gnällig eller gråter. Min mamma har knappt sätt Alvin gråta (fast han sovit där några gånger) men jag kan tala om att han inte är lika trevlig när vi är ensamma ;) Jag är nog inte tillräckligt rolig. Nej men så fort han får all uppmärksamhet går det bra... Busungen :)
Fast vi har haft tur eller vad man ska kalla det för Alvin är faktiskt väldigt glad och behaglig. Han har aldrig haft ont i magen, inte varit mycket sjuk eller något sådant som kan vara jobbigt för de små. Även om man älskar sina barn oavsett hur glada/gnälliga dom är så är det alltid skönt att dom inte har ont.

Vikt och längd är jag lite osäker på för vi ska till bvc på måndag. Men sist vägde han 7,6 och var 72cm lång. Jag tror faktiskt inte han väger över 8kg än. Han har fortfarande stl 68 men 74 sitter bättre nu. Han är ganska smal så byxorna i stl 74 tappar han nästan. Jag tror han kommer kunna ha stl 74 ett bra tag och i slutet på sommaren stl 80. Han kommer nog bli blond som Andreas var när han var liten. Andreas var tok blond så Alvin blir nog säkert blond han med.

451598-109

Today

publicerat i Om mig
451598-108451598-110

Nu vaknade Alvin fast han nyss somnade men det gör inte så mycket eftersom vi ska gå till skolan bara han ätit lite gröt. Ska nog gå förbi stan en snabbis och kika, om Alvin somnar i vagnen. Ingen höjda

Vardag

publicerat i Vardag

Slut på helg nu och påsk, ganska skönt faktiskt fast inte att Andreas jobbar igen. Men han hittade mina nycklar imorse i bilen, fast vi letade där igår. Mysko. Skönt att dom inte var helt försvunna. Blev lite orolig, jag brukar nämligen inte glömma bort vart jag lägger saker. Fast sedan Alvin föddes är det lite sådär med minnet.

Idag har vi lite att göra, vi ska först och främst till min skola och hämta min pyskologi bok (äntligen!!) sen måste jag plugga också. Hoppas på att solen inte försvinner så vi kanske kan vara ute lite. Fast vi har i alla fall redan varit ute och gått.
Men nu måste jag skynda mig in i duschen.



Måndag

publicerat i Vardag
Gäsp, jag börjar redan bli trött. Ska sova tidigt idag tror jag. Igår så vaknade Alvin precis när vi skulle sova och var vaken några timmar. Jobbigt. En till sak som är jobbigt är att mina nycklas är spårlöst försvunna. Kan inte komma på vart jag lagt dom. Inte ligger dom i någon jackficka heller. Måste ha dem imorgon så nu ska det letas.

Hoppas ni haft en bra påsk!

God kväll

publicerat i Vardag

Ja nu är snart påsken slut och det gör inte mig något. Har lite ont i magen av allt gott vi ätit även om jag faktiskt inte ätit så mycket godis.
Idag har vi varit hemma hos Jonas och Emma. Det var trevligt som alltid. Vi fikade och var ute och gick med Alvin och Alice (en hund). Alvin fick uppmärksamhet så han var glad :-) Jag har även sökt ett arbete idag och även skickat in cv till några. Inte för att det brukar ge så mycket på sådana där intresse anmälningar men man kan alltid försöka. Tror inte att det blir något med arbetet jag sökt men jag hoppas självklart så jag skriver inget mer om det nu, det är en på ett bankkontor i alla fall.

Nu sover Alvin och vi har ätit middag. Det blev köttfärssås och spaghetti till middag. Jag har även skickat in flera stora uppgifter till några kurser. En av dom (marknadsföring) slutar denna vecka så det är nervöst för jag tyckte det var jätte svårt att upprätta en marknadsplan. Vet inte alls om jag gjort rätt.
Har även gjort ett arbete om kost och hälsa inom svenska c ochj ett arbete om etik och moral i samhäll c.

Nu ska jag kolla upp vad som ska göras nästa vecka i kurserna. Ha en bra kväll =)

Kram!

Glad påsk

publicerat i Om mig
Glad påsk på er allihopa, idag är det påskafton. Hoppas ni haft en bra påsk även om den inte är slut än, Vi har varit hos min farmor och farfar och firat, det var trevligt. Nästan alla var samlade på pappas sida =)

image107

Gunga

publicerat i Alvin
image106

Alvin när han prov gungade för någon dag sedan. Han gillade det väldigt mycket!

Påskafton

publicerat i Vardag
Nu har jag ätit frukost ensam, de andra två sover fortfarande dom somnade om när jag skulle ut och gå. Konstigt det känns att gå utan vagn, men det är skönt ibland också. Kallt var det ut, usch och nästan igen som var ute bara några bilar fast klockan var över 8 i alla fall. Idag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på, jag måste nog plugga lite men sen vet jag inte.

Vad gör ni på påskafton?

Godmorgon långfredag

publicerat i Vardag

Snart kommer Emma och hämtar upp mig så hon kan klippa och färga mitt hår. Eller ja hon ska vakna först också, vid 10-11 skulle hon komma! Själv har man varit uppe ett tag redan.
Igår kväll så började jag skriva på ett cv, ska skicka in lite intresseanmälningar till några banker. Sen såg jag att nordea sökte personal med gymnasieekonomi utbildning. Även om jag skulle komma in på en utbildning så är jag inte 100 % säker på att jag vill plugga. Men det lutar mest åt det. Men samtidigt skönt att ha lite bättre ekonomi och slippa plugga. Inte lätt det där med jobb och utbildning.

Vi måste fixa en påskpresent till Alvin idag, inte för att han förstår det men något litet ska han nog få. Han blir 8 månader på måndag också :-)


image105

Gunga

publicerat i Om mig
Nu tror jag Alvin kommer vakna snart, då ska vi gå ut och gunga lite. Såg att dom inte har babygunga på vår gård så vi får gå ut på andra sidan på pappas och Emmas sida för där har dom iallafall en babygunga. Tror Alvin kommer gilla det. Sen så blir det mellanmål för Alvin och mig kanske, sen så ska jag ut och jogga när Andreas kommer hem. Han har börjat cykla till jobbet nu så jag vet inte när han kommer hem, men det är inte så långt. Annars blir det väl som vanligt ikväll att jag måste plugga lite, hinner nästan aldrig kolla på tv längre. Men inte för att det är så viktigt egentligen.

Förresten någon som har en idé hur jag ska klippa mig och färga håret? Kan säga att det blir ljusa slingor men vet inte riktigt hur ljust jag vill att det ska bli.

Betsey

publicerat i Mode, shopping

Betsey
Jag skulle gärna få en Betsey Johnson klänning i mitt påskägg, men det tror jag inte händer.
Om vi inte hade lagt ner så mycket sparpengar på möbler, ny dator till mig mm så hade jag köpt en klänning från henne till min student. Men nu ska jag spara pengar till hösten hade jag tänkt.

Vi idag

publicerat i Om mig
451598-104
Jag tänkte precis att vi skulle gå ut och gunga lite på men Alvin ville sova så då kan jag inte göra så mycket annat än låta han göra det. Om jag inte vill höra gnäll men det vill jag inte :-) Alvin älskar att leka med Andreas radiostyrda bil, fast inte för en vecka sen för då blev han rädd för den. Bilden på Alvin är från imorse så han har inte pyjamas nu :-)

Glad Påsk

publicerat i Vardag
Glad Påsk till alla er som läser här! Vi ska väl inte direkt fria så mycket, brukar väl inte fira påsk så mycket förutom lite påskmat och påskägg. Men i år vet jag inte om vi ska äta påskmat. Vi kommer nog vara hemma över påsk så vi ska alltså inte stressa runt som vi brukar göra vid jul. På söndag ska vi äta middag hos några kompisar kanske, sen kanske vi ska hälsa på Andreas pappa med familj. Men jag måste tyvärr plugga mycket denna helg.
Förresten så ska en kompis som pluggar till frisör klippa och färga mitt hår imorgon, spännande!

Ska bli skönt att Andreas är långledig med oss i alla fall!

Hoppas ni får en bra skärtorsdag ♥

image102

Onsdag

publicerat i Vardag
451598-101

Nu har vi varit på biblioteket och var in på några affärer, bland annat solo. Såg att dom hade fått in betsey johnson. Kanske dom haft länge har inte varit där på ett tag, glömmer av att gå in där jämt. Sen köpte Alvin ett påskägg till Andreas med lite godis i, eller det var väl jag som köpte egentligen. ;-)
Sen så somnade Alvin när vi nästan var hemma och jag försökte natta om honom men det ser ni hur bra det gick på bilderna. Han blev väldigt glad istället. Fårse hur länge det varar.

Godmorgon

publicerat i Vardag
Godmorgon.. Nog för att det snart är lunch. Jag och Alvin har varit ute och gått på morgonen och jag har fixat lite här hemma efter det. Inte för att man får så mycket gjort när Alvin är vaken men det går ibland. Nu sover han i alla fall.
Idag måste vi till biblioteket, ska kolla efter en bok om etik och moral till samhällskunskapen. Sen hoppas jag att Andreas får en mobil till sitt jobb till mig. Jag ska köpa en w220i istället, tänkte att det är lika bra att köpa en lite billigare nu. Man vet aldrig hur länge man får ha den ifred från Alvin i alla fall :-) Fast jag tror inte den finns i rosa tyvärr.
Nu ska jag kolla min mail.

Mobil igen

publicerat i Tips

451598-100Jag tror jag bestämt mig nu efter ha ringt och kollat men den som jag ville ha är slutsåld överallt om man inte vill ha den låst till telia. Tydligen så är en billig rosa walkman mobil = väldigt populär lärde jag mig så nu blir det nog denna. Om jag inte ångrar mig senare men tror inte det.

Svara

publicerat i Om mig
Skulle ni vilja hjälpa mig med en sak? Det är till skolan.

Skulle ni vilja svara på vad ni saknar på nätet? Vad för slags butiker, märken, produkter.. Ja allt. Eller vad det ska finnas mer av, kanske mer blandningar i webbutiker?
Ni får vara anonyma!
 
Skulle vara jätte snällt.

Godmorgon

publicerat i Vardag
Godmorgon.. Blev ingen bloggning igår, hade inte riktigt tid och lust faktiskt sen var blogg.se väldigt seegt under en tid. Nu snöar det här igen, inte för att det ligger kvar på marken men så trist! Vill ha sol.
Idag flyttar min lillebror ner till pappa igen, får hoppas det går bra för han nu och nu önskar jag att det blir så. En annan hemsk sak är morden på de två små barnen i arboga. Usch vad hemskt. Tänk att man kan göra något sådant.

Idag måste jag plugga ganska mycket, har kursavslut och två stora inlämningar denna vecka och nästa vecka är det två kursavslut. Tänk att allt alltid lyckas komma på samma gång.

Förresten så var vi och kollade på en ny mobil till mig igår, har varit utan en vecka snart. Inte så roligt. Ska lämna in den jag har nu men det tar nog tid att få tillbaka den. Kollade på en rosa sony ericsson w200i. Jag vill ha den i rosa men den är slut överallt och jag vill inte att den ska vara låst till telia. Jag ska i alla fall ha en walkman och en sony ericsson. Kamera är inte lika viktigt.

Söndag kväll

publicerat i Vardag
Den här dagen har gått fort. Vi passade på att gå på långpromenad när solen dök upp igen och var ute ganska länge. Sedan handlade vi lite på ica och köpte soppa till lunch och nybakt bröd. Alvin fick äta lasange och han åt en stor burk! Rekord tror jag nog. Sedan så har vi städat, lagat middag, jag har badat med Alvin och nu pluggar jag.
Börjar bli lite trött känner jag så jag tror jag ska sluta för idag nu och kika lite på tv innan vi ska sova.

Hoppas ni haft en bra helg, ny vecka imorgon med nya möjligheter!

Tävling

publicerat i Tips
Nu ska jag vara med i Alexandras tävling om en tritoni klocka, har varit sugen på en väldigt länge... Tävla ni också, eller förresten gör inte det :-)

Söndag

publicerat i Vardag
Godmorgon.. Nog för att vi varit vakna ett tag, har hunnit äta frukost, kollat på tv och nu sover Alvin igen. När vi gick upp var det sol men nu har den försvunnit. Synd. Men vi ska i alla fall ut och gå på långpromenad senare har jag bestämt. Annars så blir det städning och pluggning på schemat idag, det är något som man tyvärr måste göra. Men det är ganska roligt ibland.

Alvin kryper så snabbt nu och han har rest sig mot möbler tre gånger sedan han gjorde det första gången. Han försöker hela tiden resa sig men ibland går det inte så bra. Han kan dessutom vinka och klappa händerna, det ser så sött ut. Sen när han har gjort det så börjar han skratta :-)

God kväll

publicerat i Vardag
Nu har vi sett lite på melodifestivalen, bra att Charlotte vann för hon lyckas nog bäst i Belgrad.

Mamma och Janne har varit här idag, först var jag och mamma och kikade lite på hm, lindex och cervera en sväng sen åkte vi hem och busade med Alvin och åt lunch. Efter det så gick vi till hus&hem och hälsomässan som inte alls var bra. Jag tyckte inte ens det var värt inträdet. Roligare om man ska bygga hus då man behöver värme mm. Hälsomässan var en besvikelse.
Efter det så har jag joggat, badat, fixat lite här hemma och sen så har vi busat med Alvin. Han reser sig upp mot möbler nu så det är roligt.

Nej nu ska vi sova här, fårse vad Alvin tycker om det inatt.

Trevlig kväll

publicerat i Vardag
Nu kommer snart Alvins farmor, jag ska försöka guida henne hit. Eftersom vi nyss har flyttat så hittar hon inte hit än. Men det ska väl inte vara så svårt att guida, hoppas jag.
Annars ska vi äta hemmagjord pizza ikväll och kika på tv. Hoppas på en bra natt fast inatt är det min tur att sova men Andreas har varit uppe med mig de flesta nätter så jag hjälper nog till om Alvin inte vill sova.
Imorgon kommer mamma och Janne, vet inte om min syster följer med. Så i helgen är det fullt upp.

Hoppas ni får en trevlig kväll/dag ♥

Klänningen

publicerat i Mode, shopping
Klänningen
Den här klänningen från dagmar skulle jag mer än gärna kunna tänka mig på min student.
Åh, jag vill ha den.

                                                                                                                                                                           Bild branten.



Inte som jag tänkt

publicerat i Vardag

Var meningen att vi skulle till öppna förskolan idag och Emma skulle följa med, men Alvin somnade precis så nu hinner vi inte för vi kan inte vara borta så länge. Alvin sov inge bra inatt, han vaknade innan jag somnade och somnade om igen vid 2! Suck. Men det hände en rolig sak också inatt när jag satt i hans rum, Alvin ställde sig nämligen upp med hjälp av spjälsängen.

Alvins farmor kommer hit efter lunch så därför kan vi inte gå lite senare till öppna. Jag som skippade att ut och gå för vi skulle dit, typiskt :-) Ja det blir fler gånger.



451598-91
451598-90

Köpbeteende

publicerat i Vardag

Kollar på debatt på svt om köpbeetenden, intressant debatt även om det alltid är så snabbt när dem debatterar så man knappt kommer ihåg allt. Men det är väl så det ska vara.

Skrev ett inlägg om Alvins framsteg den senaste tiden men jag han aldrig trycka på publicera innan det försvann av någon konstig anledning.


Imorgon ska vi till öppna förskolan med Emma och efter lunch kommer Alvins farmor hit!

Intervju

publicerat i Om mig
Någon som har barn i 4-12 års åldern som har lust att bli intervjuade? Jag skriver ett arbete (rapport) i svenska c och har valt barns hälsa/kostvanor.
Kommer alltså fråga er om ert barns kost, motion och vad ni göra för att undvika för mycket socker mm...

Själva arbetet går ut på att man ska intervjua några personer.
Har valt att fokusera på yngre barn till tonåring, men helst inte under 4år eftersom dom själva ska kunna fråga efter godis mm. Det är ju enklare att inte ge en bebis godis än en 7åring som frågar efter det..

Intervjun kommer nog bli via mail.

Maila isåf;   [email protected]

Gult

publicerat i Mode, shopping

451598-89Bild från hm.
Jag har alltid haft lite svårt för gult. Vissa gula fäger är fina och på vissa plagg är det snyggt.
Men jag skulle inte köpa dessa shorts. Kan vara fint på andra men inte på mig (tror jag).

Gillar du gult?

Promenad

publicerat i Alvin
image88

Alvin iförrgår när vi hade varit på stan. Han var arg för att hans favorit efterrätt stod på bordet (banan+persikopuré).
Vi skulle precis klä på oss för att gå ut och vad händer, det börjar regna igen! Precis som igår. Men snart går vi ut ändå. Fast nu kommer pappa såg jag när jag kollade ut.

Torsdag!

publicerat i Vardag
Snart är det helg och denna helg kommer både Andreas mamma och min mamma. Imorgon kommer Andreas mamma hit och på lördag kommer mamma och Janne. Andreas mamma har inte sett Alvin sedan i julas, först var vi utomlands och nu har hon nyss kommit hem från thailand! Det ska bli roligt.

Idag ska vi ut och gå lite senare, det regnade på morgonen.
Nej nu dags för frukost medans Alvin sover..

Kväller

publicerat i Vardag
Alvin är fortfarande väldigt förkyld, han har väldigt svårt att sova och vaknar hela tiden i princip. Nu sover han i sin egen säng och vi hoppas på att han inte vaknar. Hoppas han blir bättre. Vi höll oss inne idag eftersom det regnade när vi tänkte gå ut och jag har ont i halsen. Imorgon vill jag ut och gå på morgonen i alla fall, får huvudvärk om jag inte går ut.

En sak som jag inte gör om är att beställa böcker från adlibiris. Det är inte första gången mina skolböcker kommer bort! Nu är det inte jag som beställer utan min rektor men dom kommer i alla fall bort. Nu har dom skickat en ny pyskolgi bok som skulle komma idag. Tror ni den kom? Nej.. Suck!!

Pronto

publicerat i Barn shopping
image87Bild Barnlycka.

Jag skulle vilja ha en skip hop pronto för i den får man plats med blöjor, servetter och små saker.
Det är dessutom en skötbädd med. Skötväskan känns lite stor ibland när vi ska vara borta en stund.

Godmorgon

publicerat i Vardag

Godmorgon! Inatt sov Alvin hela natte men mellan oss för att han vägrade sova igår kväll. Först somnade han vid halv 7 som vanligt sen vaknade han och vi nattade om honom, sådär fortsatte det ett tag. Sen vägrade han sova i sin säng slängde sig hej vilt. Så vi tog upp honom, bytte blöja och gav honom välling sen försökte vi igen både i vår säng och i hans säng men tillslut blev han så trött att han somnade mellan oss.
Tur att han sov inatt i alla fall.

Tänkte börja dagen med att ut och gå som vanligt men Alvin somnade så vi tar det senare, ska kolla lite på voice och äta frukost men först en dusch.

Skeppare

publicerat i Barn shopping
Jag hittade en jätte fin jacka (skepparkavaj) åt Alvin idag på rea, den kostade endast 199kr så jag köpte den. Det är storlek 86 så hon trodde han skulle kunna ha den i höst, kanske lite stor. Jag gillar sådana jackor även om han knappast kan ha den på dagis.

image86

Shopping

publicerat i Mode, shopping
451598-83
451598-84

Köpte även denna puderrosa topp/tunika, den är också från indiska. Indiska har fått in mycket fint brukar inte handla där så ofta annars.

451598-82

Såg denna kjol på voice imorse med kling och tyckte den var såå fin men alltså när jag provade den så vet jag inte.
Den kändes så stor men jag är inte van att använda vippiga kjolar så kanske därför. Jag köpte den inte men jag kanske ångrar mig. Den är från gina tricot.

Shopping

publicerat i Mode, shopping
Jag älskar min nya kofta, hittade den perfekta på indiska för bara 179kr. Den är så söt tycker jag.

image80
image81

Lunch

publicerat i Mat, recpept
image79

Igår åt jag en god lunch som jag tog mig tid att laga. Jag gillar nämligen inte att bara laga mat till mig själv.
Det blev kyckling filé som jag stekte i cremé bonjur med franska örter, quinoa som jag blandade ner i en sallad med avocado, morätter och lite mer. Gott blev det!

Godmorgon

publicerat i Vardag

Inatt bestämde Alvin sig för att jäklas med oss, han bestämde sig för att vakna klockan halv 1 och vara vaken till efter halv 3 någon gång. Suck.. Idag är jag lite trött, Andreas med kan jag tro. Men som tur är så brukar han inte göra så! Har kanske med förkylningen att göra isåf är han förlåten =)

Vi har varit ute och gått nyss och jag har ätit frukost ska strax ge Alvin lite gröt och sen duscha. Skulle vilja gå ner på stan och kika efter en sak på gina tricot men jag vet inte om det är smart när Alvin nyss varit sjuk. Men om vi går ner på stan så ska jag ändå bara kika i en butik.


Vad ska ni göra?

Komiskt

publicerat i Om mig
Haha, vet ni när vi kom till affären så testade jag bara för skoj skull att slå på telefonen och då fungerade den! Jag säger då det, men jag tror det är glapp i den eller något för den har krånglat förut men just nu så skippar jag att lämna in den.

Roligt

publicerat i Mode, shopping
Det känns sådär lagomt kul att behöva köpa en ny mobil när jag nyss köpt en dator och när vi köpt massa möbler men tyvärr har jag nog inget val. Jag ska lämna in min mobil idag och säga att jag inte vet vad som hänt med den ;) Fast jag är inte säker på att Alvin har haft sönder den heller för han brukar aldrig få leka med den utan att jag är med så jag vet inte när han skulle ha gjort det i så fall.
Men jag vet av erfarenhet att det tar veckor ofta för dem att laga det man lämnar in och jag kan inte vara utan mobil. Känner mig redan halft handikappad efter en dag. När vi lämnade in kameran tog det över en månad och min systers dator tog det också låång tid och det är på samma ställe så jag har inga stora förhoppningar...
Om jag köper en ny så ska jag ha walkman i den, kamera bryr jag mig inte lika mycket i för jag använder aldrig mobilkameran utan tar alltid med min digitala.

Denna är söt och billig och har walkman..
image78

Godmorgon

publicerat i Vardag
Godmorgon! Ny vecka och måndag, härligt. Denna vecka blir nog bättre än förra för nu börjar Alvin bli frisk fast han har fortfarande svårt att sova men sover nu i sin säng i alla fall. Inatt sov han mellan oss men han sov hela natten och vaknade utan feber = BRA!
Har pratat med dom på förskole placeringen och hon kunde kanske lova muntligt att vi får en plats där vi vill ha för det fanns några mammor som hellre ville ha där vi fått plats som hade plats där vi vill ha. Nu blev det invecklat men ni förstår nog så jag hoppas på det.

Nu ska jag träna lite, göra lite sit-ups och sådant sen äta frukost.

Mobil

publicerat i Om mig
Min mobil är död, Alvin har haft sönder den så ni som vill ringa mig så fungerar det ej. Ring på hemtelefonen.

Hemma hos oss

publicerat i Inredning
451598-74

451598-75

451598-76

451598-77

Lovade att visa fler bilder förut, så jag knäppte några igår kväll men ser att dom blev lite mörka. Vårt vardagsrum är inte färdigt men vi vet inte vad vi ska ha i delen mot fönstret och stereon ska inte stå där utan den ska Alvin ha i sitt rum sedan när det är klart. Sen ska vi väl kanske ha någon tavla men ja det tar vi när vi vet vad vi vill ha.

Gårdagen

publicerat i Om mig
451598-71

Denna goda kladdkaka bjöd vi på er igår som efterrätt med hallon och vaniljglass. Vi åt tacos till middag och kikade lite på melodifestivalen i bakgrunden. Vi flyttade nämligen ut köksbordet till vardagsrummet eftersom köket inte är så stort.



 

451598-69
Hittade även denna bild som jag Andreas har tagit, för inte har då jag gjort det.

Sjukt

publicerat i Om mig
Kul nu har jag två sjuklingar här hemma. Alvin har nu lite feber men han har fått alvedon och sover äntligen. Jag och han badade sen bar jag in han i hans rum och han somnade direkt när jag satt på honom blöjan. Övertrött! Andreas har världens huvudvärk, han brukar aldrig vara dålig men nu är han det.. Inte kan jag hjälpa någon av dem heller.. Alvin är i alla fall lite piggare än igår men igår hade han ingen feber, men det är så lite så imorgon hoppas jag han är pigg. Nu hoppas jag på att Andreas huvudvärk släpper också.

Annars har vi varit ute och gått på en långpromenad (innan vi visste att Alvin hade lite feber), Alvin sov i vagnen så det var bra för han kunde inte somna inne. Vi gick förbi dagiset och sedan ner till cykelringen. Innan dess så var min kompis Emma och hennes Emil här och fikade. Det var jätte roligt att träffa Emma igen eller ja båda då :-) Men jag har inte träffat Emma på länge nu.

Nu ska jag plugga matte och äta en godispåse.. Imorgon tänkte jag börja mitt nya hälsosamma liv utan godis, fårse hur det går.. Nej men allvarligt. Jag har kommit på en sak, jag får alltid huvudvärk på helgerna men inte lika ofta på vardagarna och jag tror det beror på att jag äter mycket bättre på veckorna. Så nu ska jag testa att vara lite duktig jämt. Ingen godis till påsk är första målet.

Söndag

publicerat i Vardag

Alvin vaknade några gånger inatt och var jätte snorig men han fick sova mellan oss på en kudde så då gick det bättre. Men idag är han i alla fall piggare tror inte det blev någon feber, tur var väl det.

Idag kanske jag ska träffa en kompis på stan, men jag har försökt fått tag på henne men det går inte så bra. Annars vet jag inte riktigt förutom att jag måste plugga.

Stackars

publicerat i Alvin
Stackars våran lilla Alvin, han är så dålig. Hostar, nyser och snoret bara rinner. Tror han har feber också men han total vägrade när jag skulle ta tempen, brukar han itne göra så jag struntade i det. Han har gråtit och gnällt hela kvällen stackarn. Men ändå busat lite med Jonas, Emma och lilla Alice (valp). Nu somnade han tillslut på våran gästmadrass i sitt rum. Undra om Andreas också somnade, tänkte lägga mig där bredvid Alvin annars för han vaknar nog inatt igen. Andreas var uppe x gånger inatt.

Annars har kvällen varit jätte bra! Fick en fin korg med massa godsaker och pekböcker + en bok om småbarn av dom. Så snällt!

Nu ska jag kolla till Alvin sedan försöka sova..

A mighty heart

publicerat i Tips
Igår såg vi A mighty heart med Angelina Jolie.
Den handlar om journalisten Daniel Pearl som efter 11 september åkte till Afganistan med sin fru Marianne (som spelas av Angelina Jolie) för att rappotera om kriget där. Sedan åkte dom vidare till Karachi i Pakistan för att följa något tips om "skobombaren" Richard Reid.
Daniel Pearl försvinner sedan när han tror att han ska få intervjua Shiek Jilani och sedan handlar filmen om letandet efter Daniel Pearl. Filmen jätte bra! Detta har hänt på riktigt, jag älskar verklighetsbaserade böcker/filmer. Den var sorlig och hemsk. Daniels fru var gravid i femte månaden när han försvann också.
Så se den, svårt att förklara bra vad den handlar men den är värd att se.

image63

Godmorgon

publicerat i Vardag

Idag är det lördag, härligt. Synd bara att solen försvann, det var så soligt tidigt imorse men inte nu. Vi har dammat, skurat bakom spisen och sådant roligt på morgonen ska bara dammsuga och torka golven sen när Alvin vill vakna. Alvin börjar bli sjuk tror jag, han börjar bli förkyld och hängig tidigare.
Ikväll kommer två kompisar hit på tacomiddag, ska bli kul. Annars ska vi mest vara hemma idag.. Kanske ska baka något till efterrätt, hm.. Kanske en kladdkaka!

Nej nu vakande Alvin och nu är han piggare, bra.


Vad ska ni göra idag?



Dagis

publicerat i Alvin
Vi har fått dagisplats på vildmarkens dagis. Inte på det vi vill alltså. Vi hade bara sökt samma som min lillebror har börjat på men nu hade vi fått en lapp om erbjudande på ett annat. Lappen måste vara inne på måndag, vi har inte kollat posten förrens idag i veckan så nu måste vi bestämma oss fort.
Trist.. Jag vill ha det andra dagiset. Det här är längre bort mer in i skogen, inte för att det tar mer än 15 minuter men det är åt fel håll och jobbigt att gå när det är mörkt och snö.. Positiv är jag inte som ni märker. Men vi har väl tur som faktiskt har fått en plats, det är brist på dagis. Tur att vi sökte i tid då. 7 Augusti börjar Alvin isåfall.

Jag vet inte hur vi ska göra men vi måste nog tacka ja. Ska ringa på måndag.
Jag som ville ha det andra dagiset.. åh.....

Hittefynd

publicerat i Mode, shopping
451598-62

Hittade denna klänning igår när jag letade efter en sak i gaderoben. Hade glömt den. Jag köpte den för kanske 2 veckor sedan. Frågan är bara när jag ska använda den. Hm.

Jobbig morgon.

publicerat i Vardag
Puh, jobbig morgon. Alvin har varit allt annat än glad denna morgon, för det första så sov  han bara en halvtimme efter vi kommit in och det är för lite för honom så han har gnällt sedan dess. Så nu fick jag äntligen honom att somna om men han var inte glad när han skulle sova.. Skrik, skrik..

Nu ska jag dricka kaffe och plugga lite.

Förresten så menade jag i förra inlägget mer att det är bra att dela upp barnbidraget eftersom när många separerar så blir det tjafs om barnbidraget enligt vad jag hörde och då är det väl bra om det redan är uppdelat mellan föräldrarna.
"- Det bästa skulle vara att föräldrarna fick halva summan var från början. Då slipper man ju att ändra på någonting om det skulle bli en separation, säger Hillevi Engström, som ingår i moderaternas särskilda arbetsgrupp för jämställdhetsfrågor där frågan nu diskuteras." Från aftonbladet.

Nej kaffe var det.

Godmorgon

publicerat i Vardag

Godmorgon, idag är det fredag! Vi har varit ute och gått och nu sover Alvin så jag ska duscha och äta frukost. Hör på nyheterna nu att dom vill dela barnbidraget lika mellan föräldrarna, bra tycker jag för om det ska vara jämställt borde det vara de åt båda hållen. Eller hur? I 96% av fallen så är det mamman som har bidraget, men här är det faktiskt Andreas konto det åker in på men kontot står i Alvins namn och jag har kontokortet. Så det är väl rätt jämtställt mellan alla tycker jag :-)

Nej nu ska jag duscha.

Köttbullar

publicerat i Vardag
Vi har ätit mormors goda köttbullar till middag med potatis och Andreas gjorde en sås på skyn från köttbullarna. Blev riktigt gott! Köttbullarna räcker till min mat imorgon och sedan finns det en till middag köttbullar i frysen.
Annars har vi veckohandlat idag och skrivit en veckomatsedel, det är bra att göra för annars äter vi så mycket ute mat! Jag bytte toppen på hm till en skjortklänning, visar bild imorgon för de jag tog blev inte så bra.

Jag tror faktiskt inte jag behöver plugga ikväll, kan göra det imorgon och i helgen. Känns konstigt att inte göra det. Sitter annars hela kvällarna så undra vad jag ska hitta på nu? Kolla lite på tv kanske.
Har lite svenska c kvar, lite info/layout, lite matte och mycket psykologi men har inte fått någon bok än så det hinner jag med imorgon och resten på lördag/söndag.

Hoppas det är lika fint väder imorgon med då kanske Emma följer med på promenad?

Kanske därför

publicerat i Alvin
Har nog kommit på varför Alvin varit gnällig denna vecka. Jag märkte nämligen idag när han höll på att bita mig att han har fått en tredje tand, denna gång uppe. Kanske en anledning. Ont gör det i alla fall när han försöker bitas.
Jag lärde honom för ett tag sen att låta prrr med munnen men det var dumt gjort för nu gör han så när han äter och då sprutar det mat överallt. Haha, klantigt gjort.

image60

Alvin har fått en bil idag.

Shopping

publicerat i Mode, shopping
Både jag och Alvin fick lite saker med oss hem av mormor och morfar :-) Men jag tror jag ska lämna tillbaka min topp och byta mot något annat. Provade först en storlek med den var så trång vid brösten så jag tog en större och betalade den men provade aldrig. Dumt. Den är jätte stor i ryggen och modellen känns fel. Man känner sig stor i den. Skorna var sköna i alla fall. Mjuka, jag kan inte ha alla skor för jag får skavsår för minsta lilla men dessa tror jag blir bra.

451598-58
451598-57
451598-59

Färdiga

publicerat i Alvin
451598-54
Alvin vaknade för ett tag sedan så nu har han fått gröt och är påklädd.
Mormor ringde så dom är snart här. Jag måste nog göra lite kaffe innan vi åker ner på stan tror jag.
451598-55
451598-56

Hoppas ni får en bra dag ♥ Snart fredag/helg!

Godmorgon

publicerat i Vardag
Godmorgon! SItter här och äter frukost nu. Alvin han sover igen så jag har duschat, sminkat mig och lite sådant. Man hinner mycket när man får göra det ensam. Idag ska vi nämligen på stan med min mormor och morfar som kommer och hälsar på. Ska nog ta mig en titt på vad restaurangerna bjuder på för lunch.

Vad ska ni göra idag?

Badning

publicerat i Alvin
451598-50

Igår när jag badade Alvin är denna bild ifrån. Vi brukar alltid bada Alvin när båda är hemma men jag tyckte han skulle vara nybadad när vi skulle på kalas så jag gjorde det ensam. Det gick bra. Han är lugnare i badkaret än han var i baljan. Eller så hade han en lugn dag bara :-) Alvin älskar att bada i alla fall. Måste köpa lite badleksaker åt honom, ska kolla efter det imorgon på stan.

Kebab, Mexicansk??

publicerat i Om mig
Nyss;
Jag: Hej jag skulle vilja beställa två kebabsallader.
Pizza: Öh, vadå?
Jag: Ja två kebabsallader.
Pizza: Mexicansk?
Jag: Nej kebab.
Pizza: Mexicansk med kebab, alltså sallad och kebab?
Jag: Öh ja, det blir bra.
Pizza:Bra så?
Jag: Ja eller, svag sås och utan fefferoni.
Pizza: Klick.

Hm.. Undra om han förstod min beställning.... Det lär visa sig.

Vår dag

publicerat i Vardag
Nu sover Alvin, ganska tidigt för honom. Han brukar oftast somna innan kl 19. Men han var så trött nu, han har varit det sedan 16 så det var väl dags. Annars så har pappa och Emma varit här idag sen så var jag ute och gick imorse sen igen med Emma när vi hämtat Liam på dagis.
Alvin har blivit en gnällrumpa så fort han och jag är ensamma, gnäller nästan hela tiden. Men det är väl någon fas, så det går väl över hoppas jag... Annars är han så söt så :-) Han är glad emellanåt som tur är!
451598-52

Idag innan vi skulle ut och gå, Alvin tyckte jag skulle ta på mig träningsskorna tror jag.

Jeans

publicerat i Mode, shopping
image49
Jag skulle vilja ha ett par jeansshorts, dessa från H&M ser fina ut.
Hoppas dom finns i butiken bara, vill helst prova först.
Det värsta jag vet är att krångla med att skicka tillbaka.

Plugg

publicerat i Vardag

Nu har jag varit lite effektiv, har pluggat en massa databashantering. Det verkar sätta sig i huvudet så nu blir det nog lite enklare när man börjar förstå.
Alvin sover, han har sovit länge nu men han var jätte trött när han somnade.

När Andreas kommit hem och vi ätit middag ska vi åka och fira min faster som fyller 24år idag, grattis! Måste köpa en present också, ute i sista minuten som alltid med presenter :-)

 Nu ska jag fortsätta föra över grejer från den gamla datorn.

451598-48

publicerat i Inredning
451598-48

Här är vårt nya soffbord. Det är svårt att fota svart men bättre bild kommer senare när det inte står kartonger, strykbräda och tvätt bredvid :-)
Förresten så är datorn svart som ni ser på soffbordet.

Godkväll

publicerat i Om mig

Idag har jag och Alvin varit i skolan på syo-möte. Det gick bra, Alvin var snäll men blev lite gnällig på slutet=trött. Men syon trodde att jag har en chans att komma in på beteendevetenskap om jag får bra betyg i mina sista kurser för det är höga intagningspoäng. Men ja det visar sig i juli/augusti.
Hoppas jag kommer in. Annars vet jag inte vad jag ska göra, om det är någon som har ett jobb att erbjuda mig så gärna :-)


Nu är det Anna Phil + lite svenska plugg.

Natt

publicerat i Alvin
lnatt var Alvin inte så rolig. Han vaknade vid 2 och satt upp i sin säng och "pratade" sen fick jag han att somna om sen gick jag på toaletten och när jag kom ut satt han där igen. Sen vägrade han sova. Sen började han skrika som en tok, han brukar aldrig skrika på det viset så jag blev lite förskräckt. Men med mitt "morgon"humör så blev jag mest irriterad fast det visade jag inte för honom men tillslut fick Andreas ta över. Alvin somnade tillslut mellan oss i vår säng vid 4-5 tiden. Fast jag är faktiskt pigg idag i alla fall.
Jag gissar på att Alvin drömde och hade sig inatt. Hoppas han sover hela natten inatt!

Alvin är i alla fall som vanligt idag, han kryper runt och jag får springa efter och säga aj aj aj till alla kontakter som han ska dra ur. Lite svårt att gömma kontakterna, sladdarna är en sak. Idag lärde han sig att dra ur kontakten till tvn, så nu är det roligt sen skrattar han och kryper iväg när jag säger åt honom. Sötis!
Han lärde sig igår att dra ur en sak på kylskåpet, det där gallret som sitter längst ner. Inte för att jag vet hur han lyckades med det.
När han sitter i gåstolen ska han köra på allt i hans väg med världens fart så idag trodde jag att han skulle ha sönder min lykta men det klarade sig! Det går snabbt framåt när dom sätter fart :-)




Godmorgon

publicerat i Vardag
Godmorgon! Nu sitter jag och äter frukost, passar på medans Alvin sover men jag måste koka kaffe tror jag. Känner mig lite sugen på det. Jag och Alvin började dagen med att ut och gå sen somnade han när vi kom hem och då gjorde jag lite situps och använde mitt maghjul, duktigt av mig.

Idag ska jag på möte i skolan klockan kvart över 3, Alvin måste nog följa med mig tror jag men det brukar gå bra. Han är så snäll, oftast :-)

image47

Vad tror ni jag köpte för färg på datorn? Än så länge är är jag nöjd, har knappt använt den så inga fel än så länge. Den är en 14 tums så det är skönt, jag gillar den här storleken bättre än 15,4.

Lg

publicerat i Om mig
Jag har köpt mig en ny dator idag, snabbt va :-) Nej men var inte meningen egentligen men så hittade jag en bra och då kunde jag lika gärna köpa den.
Har dock inte använt den än, har pluggat och datorn är på laddning.
Så mer om den senare!

Denna är det iallafall.

Önskelista..

publicerat i Om mig
Just nu står detta på min önskelista (inte för att jag fyller år än på ett bra tag).

  1. En cykel!!
  2. En ny bärbar dator med officepaketet, måste ha det dyraste med access mm.
Jag har redan en dator som fungerar men cd-rom läsaren fungerar inte och jag behöver den för en del uppgifter, krånligt att installera på Andreas dator sen överföra till min varje gång. Sen måste jag ha office & ett riktigt windows för det blir krångel med vissa grejer man ska göra med mitt eftersom det inte är riktigt. När man ska använda vissa mallar så går det inte mm.

Dyrt och köpa och vi har redan köpt så mycket denna månad eller ja förra då så nu får det vänta. Men jag behöver i alla fall ingen dyr dator eftersom jag aldrig spelar eller gör några avancerade saker. Bara den går att surfa på och plugga på så är jag happy.

Nej vet ni nu ska jag gå och träna, wish me luck. Andreas och Alvin sover, vilka latmaskar.

Lördag

publicerat i Vardag
Skrec ett inlägg tidigare men det blev tydligen inte publicerat. Idag började vi med att gå en timme sen hem och äta frukost, sen badade vi med Alvin och det gillade han. Sen kom Andreas pappa med familj och hälsade på, Alvin fick lunch här hemma innan vi åkte iväg och åt lunch. Trevligt.
Mindre trevligt är vädret, var jätte kallt imorse när vi var ute och gick. Imorgon ska jag gå och träna dom öppnar klockan 10. Så då ska jag vara där tänkte jag.

Nu sover Alvin och Andreas ska hämta mat från spicy hot sen ska vi kika lite på melodifestivalen och äta chips och dipp och kanske lite ahlgrens bilar!

Tänkte ladda upp lite bilder men märkte att jag inte fört över dom än från tidigare i veckan, typiskt mig att glömma det så ni får en bild på Alvin från i tisdags tror jag.