Gott Nytt År

publicerat i Om mig

Vill önska er alla ett gott nytt år! Jag tycker väl egentligen inte att nyårsafton är så speciell, men visst är det roligt att skåla in det nya året! Vi ska hem till Jonas och Emma och äta middag, vi har köpt oxfilé som vi ska ta med sen ska vi träffa dom på maxi och handla förätt och efterrätt om två timmar. Får se hur länge jag orkar vara uppe, mår inte så speciellt bra för det känns som jag har feber fast jag inte har det. Men jag har tagit en alvedon och det brukar hjälpa lite!

Hoppas ni får en bra kväll!!

Onsdagen

publicerat i Vardag


Jag och Alvin påväg ut tidigare idag och det var inte lätt att få tag i busen, han sprang runt som en tok i sitt ullunderställ och halkade överallt för att han hade hala sockorna på sig. Men upp igen sen tog han fram massa bollar och sparkade runt med. Jag försökte klä på mig själv vilket inte är så lätt med magen :-) Tillslut kom vi ut iaf och jag tog med mig kaffe i termosen ut. Sen skottade Alvin lite snö med sina spadar. Alvin blev lite fundersam över varför inte gungorna fanns kvar och det berättade han för Andreas sen att gungorna var borta.. Sen sa han att det var han som tagit bort dem, men det är nog inte riktigt sant ;-)

Sen började kaoset med att sova som vi glömmer för en stund, sen kom Liam över ett tag och det tyckte Alvin var roligt även om Alvin var på världens sämsta humör och blev sur för allt men det beror såklart på att han inte sov. Vi ritade iaf lite med Alvins nya pennor som är i någon geléform.

Sen tittade vi lite på Pippi innan middagen och då blev Alvin på lite bättre humör och han hjälpte mig att packa lite i väskan inför förlossningen nästa vecka. Kommer knappt ihåg vad som är bra att ta med sig, har packat lite bebiskläder (vill hellre ha våra egna), overall, lite skönt kläder till mig (behövs mjuka kläder med tanke på snittet), små flaskor med duschtvål/schampoo, blodgrupperingspapper..
Sen ska jag packa ned något godis att äta, underkläder, mjuka byxor, bindor, kamera såklart, något att läsa kanske..Någon som vet vad som är bra att ta med sig? Tar inte med mig så mycket denna gång men jag blir nog kvar några dagar så lite måste med även om vi bor nära så är det skönt att ha med det mesta..

Play Doh

publicerat i Alvin



Igår "degade" jag och Alvin lite med hans playdoh lera och det är rätt roligt tycker jag :) Skönt att Alvin kan sitta still lite och göra något annat än bandy, fotboll och hockey..


Mina fina stjärnor ;)

Sov problem!

publicerat i Alvin

Andreas jobbar en sväng idag så jag och Alvin var ute en stund men det var inte lätt att få på sig alla kläder, jag är inte så smidig nu känner jag. Men ut kom vi tillslut även om Alvin blev sur för att han var tvungen att ha vantar på sig. Sen var det bara att ta sig in för att Alvin blev trött..

Jag vet inte hur det ska gå att få honom att sova på dagarna, det gick inte idag! Tillslut visste jag inte vad jag skulle ta mig till, försökte med allt och humöret blir inte direkt bättre ju mer han bråkar. Han vill inte sova på dagarna ändå är han så trött att han blir röd runt ögonen och går och kliar sig i dem hela tiden.. Har försökt att lägga honom innan han blir trött, när han är trött, innan vi äter, efter, med välling, utan välling, ligga brevid honom, sitta brevid honom, läsa bok.. Ja allt.. Jag orkar inte bråka med honom för jag blir inte glad och han blir inte på bättre humör, idag blev han så frustrerad för jag la tillbaka honom efter x antal gånger han hade gått upp så han slog mig med sin hund i ansiktet och han brukar inte slåss men då blev jag inte så glad heller.

Tillslut sa jag att han kunde sitta på sitt rum och tänka om det var rätt att slåss.. Sen kom han ut och gav mig en kram och sa förlåt. Nu sitter han och tittar på en Rorri film. Saken är den att han behöver egentligen sova för hans eftermiddags humör blir inte att leka med när han inte sover och så fort vi gör något som att åka bil/vagn somnar han direkt.. Eller så kanske vi ska strunta i att lägga honom så kanske han vänjer sig med att vara uppe. Jag tycker inte om att bli sur på honom men ibland är det inte lätt.

Med Andreas gör han aldrig så här och på kvällarna brukar det inte vara några problem. Känns som att det inte kan ta hur lång tid som helst heller när vi är själva på dagarna när vi kommit hem med bebisen, även om den sover ibland så gör den säkert inte det varje dag Alvin borde sova.
Tips någon?

Potta

publicerat i Alvin

För ca 2 veckor sedan började vi potträna Alvin igen och det går väldigt bra måste jag säga. Nu har han inte blöja på dagarna förutom då vi åker iväg eller när han sover. Men oftast är blöjan torr när vi kommer hem igen. Idag testade vi att han fick sova sin lunch vila utan blöja och han var torr då han vaknade sen gick han och kissade jätte mycket. Han börjar även gå själv och sätta sig, så duktig! Men han vet inte riktigt hur han ska göra när han ska göra nummer två, idag satt han sig på pottan flera gånger men sen gick han och hämtade en blöja. Vi försöker låta honom varra ifred så han får försöka själv, han börjar tycka det är lite jobbigt när vi är där och frågar märker jag! Men vi måste påminna honom också för ibland glömmer han bort att han ska gå på pottan.



Min duktiga kille!

År 2009

publicerat i Om mig

Dags att sammanfatta år 2009 nu tycker jag. Ett år som gått väldigt fort.

Januari:

Alvin har utvecklats väldigt mycket på ett år, tänk här var han ca 1,5år och var fortfarande lite bebis :-) Vi letade många lägenheter här och jag jobbade åt poolia. Vi åt många smoothies och milkshakes, jag bakade nog ganska mycket här tror jag :-)

Februari:

I februari började jag söka en massa jobb och fy vad svårt det var att få något! Helt värdelöst att vara arbetslös, lider med alla som är det!

Mars:


Den här bilden kommer jag ihåg för Alvin var jätte busig och lekte med sin mössa och tyckte han var jätte rolig
:-) Fick min svarta jeans av Andreas och det kommer jag ihåg tydligt för sen tyckte jag det var så konstigt att det blev för små på en gång fast jag tränade mycket då, men sedan visade det sig inte vara så konstigt ändå :-)
April:


Några dagar av april spenderade jag på förlossningen med Xandra som fick Adrian i vecka 30! Allt gick bra tillslut som tur var. Den 23 april blev jag gravid enligt familjeliv :-) Men jag tror det var i början på maj jag märkte det.

Maj:

Vecka 6, oj vilken mage man hade :-) Fast vissa byxor kändes faktiskt redan trånga då!

Alvin skulle visa sin mage också :-)

Juni&Juli


Jag, Alvin, Liam och Emma cyklade till Vallby friluftsmuseum. Alvin fyllde två år i juli. Jag sommarjobbade som vårdbiträde och det gick bra trots graviditeten, men på slutet var trapporna lite jobbiga..

Augusti:

Vattenpistolerna var populära :-) Vi var till furuvik med mamma, Janne och Jennifer sen började ju jag skolan den sista augusti!

Hösten har också gått snabbt, haft massa i skolan från dag 1 och det känns som dagarna bara sprugit iväg. Har inte hunnit träffa så många på hela hösten känns det som, tror alla har haft fullt upp med sitt också. Vi letade lägenhet och hittade en större hyres trea. Nu väntar vi på ett bra hus ska komma till ett bra pris.

Detta år har varit ett bra år!

Sista barnmorskebesöket

publicerat i Graviditet nummer 2

Idag har jag varit på mitt sista barnmorskebesök. Blev lite panik innan bara för vi vaknade tio i 9 och jag hade tid kvart över. Anledningen till att vi vaknade så sent var för att lille Alvin bråkade lite med oss inatt, kände mig halvt död inatt när han ville vara vaken vid 4. Vet inte vad det var men han är lite förkyld så det kan bero på att han var täppt, tillslut somnade han om i alla fall! Eller så vill han att vi ska vänja oss med att börja gå upp på nätterna igen :-) Dock brukar bebisar inte vilja spela bandy mitt i natten.. Vaknade med halsont imorse också + huvuvdvärk men huvudvärken har i alla fall gått över.

Ja barnmorskebesöket gick bra och jag kom dit i tid, allting såg bra ut och jag fick lite papper som ska med till förlossningen. Jag vägde mig idag också, vägde mig på gymmet i våras när jag hade varit gravid några veckor och då stod vågen på 58kg och idag 75kg.. Vilket innebär + 17kg ungefär, vilket jag ungefär trodde också. Med Alvin tror jag att jag gick upp ca 14 kg men då rörde jag på mig mer och hade tid att simma! Men det ska nog gå att få bort med lite tid och träning. Ser fram emot att kunna börja träna igen och då inte bara för vikten skull utan för att komma ut, tyckte det var så roligt i våras när jag tränade rätt mycket.

Nu ska jag kolla vad Alvin gör för bus!

Overallrea

publicerat i Barn shopping


Tycker PoPs manchesteroveraller är så fina men jag ska nog vänta med att köpa något tills bebis är född. Svårt med storlekar tycker jag. Alvin var liten och hade 50/56 länge men man vet ju aldrig hur mycket bebis väger denna gång. Ett tips i alla fall är att köpa overaller och ytterkläder på rea :)

Söndag

publicerat i Vardag

Men nu är julen slut och vi har haft en jätte bra jul och fått så många fina paket av alla. Alvin har fått massor och är helnöjd med alla! Tack så mycket för alla julklappar! Jag och Andreas har också fått många fina paket!

Idag har vi varit hemma hela dagen än så länge. Vi har rensat i Alvins rum på leksaker och sådant, jag håller på att tvätta och sen har jag pluggat lite! Rätt skönt att städa undan lite efter julen, ska snart ta bort julsakerna med för ingen av oss vill ha dem kvar så länge efter jul. Snart är det bara en vecka kvar tills vi får träffa vår fjärde familjemedlem också! Hoppas ni andra har haft en bra jul!!

Juldagen&Annandagen

publicerat i Om mig

På juldagen kom min mormor och morfar ner vid lunch och efter det Andreas mamma + familj som sov över här till annandagen. Alvin fick bland annat en pippi servis av min mormor och morfar så nu har vi blivit bjudna på kaffe här hemma :-)


Vi önskade oss ett babygym av Andreas mamma som vi fick och Alvin ville låna det sa han. Han la alla sina julklappar i det och la sig sedan ner för att vila :-)

Igår åkte vi till Andreas pappa+familj på morgonen och firade jul med dom.


Alvin fick sin efterlängtade hockeyhjälm, tyvärr kan han nog inte åka skridskor i år så det fick bara bli hjälmen. Han pratar om fotboll, hockey och bandy varje dag här hemma.


Sen åkte vi hem till min farmor och farfar och fikade lite, där fick vi och Alvin fler paket.. Alvin fick ett pippipussel, en vägvält och en rorri bil :)

Julafton

publicerat i Om mig

Jag hittade aldrig Alvins julstrumpa så jag ställde fram tomten med några morgonpaket på kvällen till Alvin.. Sen fixade vi fram alla våra paket.

Alvin ville vara tomte på julafton så det fick han vara, han fick en bil, en ficklampa och en bok på morgonen. Boken heter knacka på och han har pratat om den länge nu för dom läser den på dagis..

Sen kom mamma, Janne och Jennifer ner vid lunch.


Spännande att öppna.. och ut kom en hund som skäller och går, en sådan har jag fasat över då Alvin velat haft den ett tag men den går att stänga av ;-) Nejdå huvudsaken han blir glad och den lät in så mycket som jag trodde, hihi..

Sen fick Alvin och Andreas ett paket ihop, ett hockeyspel :-) efter det tyckte Alvin inte det var lika roligt med resten av alla julklappar så vi tog en paus..



Det var lite av julklapparna.. Av oss fick Alvin också massa julklappar som en volkswagen bil som han kan åka runt på, ett ritstativ, filmer, böcker, bilar, nödvändigheter som strumpor & kläder, pippi docka, pennor, play doh lera och saker mm..

Julen slut

publicerat i Om mig

Så var julen slut för denna gång! Nästa jul är vi 4 i familjen. Vi har haft en jätte bra jul och träffat de flesta av alla släktingar! Alvin har fått väldigt många paket och han verkar helnöjd med dom :-)

Dagen innan julafton firade vi med pappa, Emma och Liam. Jag hämtade Liam på dagis på dagen sen kom pappa och Emma senare.


Alvin fick bland annat en "mannen mannen" spindelmannen och en rorri helikopter som han har lekt för fullt med..




Inte så enkelt att fota dom bara, så snabba med att springa iväg!

Jul jul strålande jul

publicerat i Vardag

Nu har vi gjort knäck här hemma! Det hela höll på att misslyckas med att den plåt Andreas ställde ut på balkongen välte men vi räddade dom eftersom vi hörde det på en gång! Tur, det går inte direkt på 5 sekunder att göra knäck. Tänkte göra mozartkulor med men glömde köpa mörk choklad, får fixa det imorgon. Det var iallafall inte så mycket folk som jag trodde på ica maxi, men när vi skulle betala sa Andreas att han är ledig imorgon. Han kunde gärna fått sagt det tidigare, men det var skönt att få det gjort idag! Jag har fixat två små presentpåsar med lite gott i till Liam och Alvin.. Lika innehåll såklart annars blir det nog liv i luckan :-)

Nej nu ska jag kika lite på tv och fixa med lite saker.. Imorgon är det dan före dopparedan!

Snart jul

publicerat i Om mig

Idag har jag förstått att det snart är jul! Lite sent kanske men bättre sent än aldrig :-) De flesta klappar är nu klara men maten måste inhandlas.. Har velt lite om när vi ska handla men jag har nog bestämt mig för att vi gör det idag, Andreas och Alvin får åka och fixa de sista klapparna medans jag tar mig in på maxi bland alla andra. Om Andreas är med på det vill säga :-) Men jag tror han gärna slipper maxi.. Hade egentligen tänkt handla imorgon när de öppnar kl 7 men Andreas måste till jobbet så det blir nog stressigt.. Tänk att man alltid är ute i sista minuten även om vi i år köpte ganska många julklappar till Alvin i tid! Ska försöka göra lite julgodis ikväll tänkte jag. Imorgon ska jag och Alvin hämta Liam på dagis och då tänkte jag att de skulle få baka pepparkakor med degen vi har i kylen sen ska vi fira jul med dem på kvällen.


Granen står på plats iaf! Nästa år vill jag nog bara ha silverkulor eller kulor i någon vit färg.. Men vi köpte nya förra året så i år är granen röd också! Men om jag någon gång ska ha rött så är det på julen!

14 dagar

publicerat i Om mig

kvar tills kejsarsnittet idag! Spännande :) Fast först är det julafton om två dagar! Två dagar.. Tänk snart är detta år slut. Idag går Alvin sista dagen på dagis för någon vecka framöver. Tycker inte han varit där så mycket den senaste tiden eftersom han vart förkyld till och från men nu är han då inge förkyld som tur är! Ska försöka läsa lite idag och kanske börja skriva lite på nästa tenta för imorgon och på julafton tänker jag inte plugga :-)

Just det.. Vi har börjat potträna Alvin igen förra veckan och det går riktigt bra. Blev ett litet uppehåll när vi flyttade eftersom vi packade ner pottan och allt men nu har vi börjat igen. Igår hade han varit blöjfri på dagis förutom när han sov! Sen när vi kom hem så kissade han på sig en gång men det är inte ofta det händer.. Tror det kommer gå rätt bra nu när jag kommer vara hemma.


Igår innan jag gick till skolan för sista gången detta år!
Idag är det kallt ute -20!!

Lördag

publicerat i Vardag

Känns som denna dag varit jätte lång men kanske är för att vi varit hemma nästan hela dagen? Motorlampan i bilen började lysa för Andreas igår kväll så i helgen kan vi inte köra med den, vi som skulle handla klart alla julklappar.. Sen hade Andreas lagt undan en innebandyklubba till sin lillebror på Erikslund så det var bara att ta bussen. Det är gratis att åka buss idag så det var inte bara vi som skulle åka! Har aldrig varit med om så mycket folk, kan säga att jag är väldigt tacksam över att vi har en bil! Men Alvin var väldigt glad över att vi skulle åka "bupp".. Mera bupp mera bupp.. Ja dit och hem kom vi i alla fall. Blev inte så mycket att titta efter resten av klapparna för Andreas är sjuk och jag känner mig inte jätte pigg heller, sen har jag massa skolarbete att göra! Får ta det någon dag i veckan.

Kom på att det bara är Alvin som ätit middag så det kanske är dags att fixa något till oss med.. Hoppas ni har en bra helg! Imorgon är det fjärde advent! Snart julafton..

Virrigt

publicerat i Vardag

Sitter här och äter lite glass från Ben&Jerry, var ett tag sedan så idag passade jag på. Vi var en snabbis och handlade på maxi bland alla andra.. Kände mig trött, less och stressad men kände att vi var tvugna att fylla på kylen lite. Vi fick avstämmning och jag hade glömt att scanna blöjorna, har glömt en sak förut med men kan säga att det inte är med flit.. Är inte den personen som snattar, tror jag aldrig i hela mitt liv har gjort det heller.. Jaja inget att göra åt men man känner sig bra dum när man står där och inte känns det som någon idé att komma med någon bortförklaring heller.

Nu måste jag verkligen plugga, ligger lite efter eftersom Alvin varit sjuk några dagar men så är det ibland. Imorgon ska jag i alla fall till Moa och plugga på morgonen! Har som mål att lämna in tentan på måndag! Har en ny som jag måste börja på direkt efter som är dubbelt så lång..

Stor nalle

publicerat i Barn shopping


En stor nalle har Alvin pratat om länge så det ska han nog få av bebisen tror jag, när vi kommer hem från BB. Denna är från LekMer.

Torsdag

publicerat i Graviditet nummer 2

♥Godmorgon tänkte jag skriva men lite sent för det nu kanske.. Jag och Alvin har städat och tvättat på morgonen fast han spelade mest bandy men då fick jag arbeta ifred. Tänkte göra en storstädning nu innan jul och jag orkar inte allt på samma dag så det får bli lite då och då. Våra fönster tänker jag då inte göra förrens det blir vår, men det skulle verkligen behövas. Ja nog om det, idag är det en vecka kvar till julafton och idag går vi in i vecka 37!

19 dagar kvar till det blir kejsarsnitt.. Oj det är inte lång tid! Vet inte om jag är förberedd för detta när jag tänker efter.. Eller jo det är jag! Jag tror faktiskt att det kommer gå bra även om det är lite nervöst hur tiden ska räcka till med två små.. Men samtidigt har Alvin blivit så stor på de sista veckorna, han leker mycket bättre med sig själv nu, kan klä på sig det mesta själv, pratar mer och mer, förstår det mesta man säger, äter bra, sover bra även om det är en kamp att få honom att sova på dagarna och idag har jag tagit tag i pottträningen igen! Han har varit utan blöja hela dagen än så länge och det har gått väldigt bra. Fast nu när han sover får han ha den på sig. Men vi måste påminna honom att gå på pottan ganska ofta. Fast ibland är det väldigt trotsigt också men det blir nog de flesta barn i vissa åldrar och då är det inte lika lätt men oftast går det över snabbt!


Igår hade jag förresten ganska mycket molande magvärk på kvällen.. Jag hoppas innerligt att du stannar kvar tills den 5 januari ♥ Om man läser om hjärtformad livmoder står det faktiskt att det är större chans till att föda för tidigt men jag vet inte om det stämmer och om det gör det betyder det ju inte att alla gör det. Med Alvin hann jag inte få några värkar eller någon antydan till att förlossningen var på gång.

Fick frågan om vad vi har tänkt ut för namn.. Men vi pratade om det lite igår och nu är vi ännu mer osäkra igen.. Vi båda tycker om Amelia, Nellie (Nellie hade vi till Alvin så det känns lite speciellt..men nu känns det inte riktigt rätt), sen Caspian (ovanligt jag vet..)har vi som pojknamns förslag men det känns inte riktigt 100%.. Jag tycker om Alva(h) och det verkar som Andreas tyckte om det med.. Vi försökte komma på fler pojknamn igår men det gick inte så bra.. Om vi har några förslag så kommer det nog naturligt när bebis kommer ut :) Men med Alvin så visste vi att det var en pojke sen kändes namnet rätt redan när han låg i magen nu vet vi ju inte kön så velandet beror nog lite på det..
Ja huvudsaken vi båda tycker om namnet så blir det nog bra!

Min lucia

publicerat i Alvin


Alvin brukar ta lite glitter och då är han lucia säger han, sen ska jag ta kot (kort) på honom tycker han! Alvin sover nu så jag har lagat lite lunch som han får äta sen. Tog lång tid idag för han att somna. Han tycker väl inte att det är så roligt att sova på dagarna längre men han orkar inte riktigt med eftermiddagen annars.. Svårt det där..

20 Dagar

publicerat i Graviditet nummer 2


Magen igår.. Hade ganska ont i ryggen igår kväll och lite foglossning. Kan tänka mig att det första beror på att jag satt en hel dag i skolan och det sista att jag pulsade i snön dit och hem. Men skönt att få röra lite på sig.
Tror det är ca 20 dagar kvar idag till den 5/1!

Onsdag

publicerat i Vardag

Godmorgon snöiga onsdag! Härligt med snö, hoppas bara den håller sig kvar till julafton! Skulle inte vara helt fel. Idag är jag hemma med sjuka Alvin, han hade lite feber igår men idag är han feberfri än så länge. Andreas kommer hem efter lunch och byter av mig eftersom jag ska på vfu-seminarium som handlar om konflikthantering, kanske kan få bra tips som man kan använda sig av hemma också och inte bara på förskolan. Imorgon är det en vecka kvar tills julafton! Tiden rinner iväg..

Nu börjar Alvin tröttna på datorn så jag ska hitta på något vi kan göra.

Måndag

publicerat i Vardag

Idag har jag varit i Eskilstuna på en föreläsning sedan har jag skrivit lite här hemma på min tenta. Den får vara på totalt 2,5 sida som högst men det är svårare än fler sidor nu måste man avgränsa sig så mycket och ändå få med det relevanta. Svårt! Så mycket som måste vara med också.



Min sportfantast spelar innebandy i sin fotbollströja. Det var bara han och en till på hans avdelning idag för de andra hade feber, magsjuka och några var lediga. Trevligt! Han ville inte gå hem idag, hämtade han på sin förra avdelning där han lekte för fullt..

Nu går Alvin en vecka till ungefär sedan är han ledig några veckor, vet ej hur länge än. Till måndag den 11 januari i alla fall eftersom han ska vara hos sin farfar när det blir planerat snitt för oss, sen den 14 januari måste jag vara i skolan igen.. Får se hur vi ska lösa det men det ordnar sig nog säkerligen bra..Eller löst är detväl egentligen bara att Andreas är hemma men jag tänkte mest på mitt skick :-) Man vet ju aldrig hur man mår efter förlossning/snitt, förra gången hade jag inte så mycket ont i snittet men världens huvudvärk efter spinalbedövningen..  Egentligen måste jag vara där den 7 januari men det är omöjligt eftersom jag är säkert på BB då..

Ja nu är det dags för lite mat till Alvin!

Söndag

publicerat i Vardag

Så var även denna helg snart slut. Tänk en helg kvar bara innan julafton, vet inte vart detta år tagit vägen? Ja i helgen har vi handlat lite julklappar och idag var Andreas ner i källaren och tog fram julkartongen. Har gran kartongen uppe nu men vet inte om vi hinner klä den idag. Är lite trött och jag ska till Eskilstuna imorgon så det blir att gå upp tidigt. Fick i alla fall upp två julstjärnor till och några tomtar. Det var i alla fall inte bara vi som handlade julklappar denna helg, men vi har en del kvar men det mesta är väl köpt. Alvin är så rolig att gå i affärer med ibland, "inte in där mamma" "nej däär" "inte där". Så säger han till alla klädäffärer, men sen när vi ska åka hem "nej inte åka hem".. Beslutsångest :-) Skönast att gå själv egentligen men det går bra att ha honom med en stund sen förstår jag att han tröttnar inte så roligt i hans ålder att sitta i en vagn och gå runt på stan..

Idag har Alvin varit tomte här hemma och vi firade lucia med några lussekatter..

Hoppas ni haft en bra helg!

Tomte

publicerat i Alvin




Idag var det lucia på Alvins dagis. Alvin var tomte som de flesta var :-) Alvin sjöng med i alla låtar och gjorde rörelserna till men han ville inte gå med i tåget, eller sitta på mattan i ring utan brevid mig.. Men det gick bra det med :-) Var fler barn som inte ville vara med när föräldrarna kom. Sen var det lite fika men det var så trångt därinne och blev så varmt så vi blev inte långvariga, men det är roligt att se alla barn och föräldrar. Sista bilden är på Alvin och Liam men Alvin tittar bort.. Andreas kom när vi fikade så han hann iaf se en liten Alvin som tomtenisse.. Skönt att han är hemma nu! Vi ska titta på idolfinalen om en timme och nu lägger Andreas Alvin!

25 dagar kvar

publicerat i Graviditet nummer 2

Idag är det 25 dagar kvar tills vi vet vem som bor inne i magen. Lite annan känsla att veta exakt vilken dag.



Jag gissar på att den väger lite över 3kg och är runt 50cm lång.. Alvin vägde som sagt 2944g och var 49cm lång men nu tar dom inte ut bebisen lika tidigt så då hinner den öka lite. Fast man vet ju aldrig kanske är större eller mindre..Någon som frågade förut om sf-mått och nu i vecka 36 ligger det på 33. Vet inte hur mycket jag har gått upp i vikt bara, ska nog väga mig hos barnmorskan nästa gång. Hon har faktiskt aldrig frågat men så länge allt ser bra ut så är väl det mindre viktigt.. Gissar på mer än Alvin iaf, med honom tror jag det var runt 13kg..

Pigg

publicerat i Vardag

Alvin har varit som vanligt och pigg så jag tror faktiskt inte det var någon magsjuka.. Vet en gång förut att han kräktes i samband med att han hostade, han blir lite slemmig när han är förkyld och dricker välling.. Han hostade rätt mycket innan han kräktes. Ja i alla fall så har han varit hemma och tagit igen sig idag, imorgon får vi se beror på hur natten och morgonen är. Vi hade planerat att handla julklappar med mamma men vi hoppade det, känns inge roligt att dra ut honom.. Mamma åkte på eftermiddagen så nu sitter jag här i min ensamhet, tur att Andreas kommer hem imorgon :)

Jag har jätte mycket att göra i skolan, känner mig rätt stressad om jag ska hinna klart med det i januari innan bebis kommer.. Bara att fokusera på en sak i taget! Kan läsa i helgen när Andreas kommer hem. Ska gå och lägga mig tidigt idag och läsa lite också! Det är iaf intressant, handlar om olika inriktningar som reggio emilia, montessori mm..

Nu ska jag äta lite glass framför tvn..

Inte som man tänkt

publicerat i Vardag

Nej idag blev det inte som vi tänkte.. Alvin kräktes inatt 2 gånger efter varann men idag är han som vanlig igen, han är ju ledig för att mamma är här men jag vågar inte åka någonstans med honom utifall det skulle bli något mer.. Men idag har han inte kräkts någon gång. Antingen har han fått i sig något eller så är han magsjuk.. Vinterkräksjukan tror jag inte för det hade vi förra julen och då var Alvin verkligen dålig! Ingen av oss andra känner något än heller så vi får se. Jag har i alla fall varit på ica maxi imorse sen hos barnmorskan! Pengarna springer iväg på maxi ibland.. Förstår inte att allt kan vara så dyrt! Hos barnmorskan var allt bra och nu ska jag dit igen efter jul, egentligen före men det var dåligt med tider och då sa vi att det nog inte gör något om jag kommer några dagar efter jul istället.

Köpte tomte kläder till Alvin som han ska ha på lucian imorgon, antar att han kan vara med på lucian om han mår bra idag. Får höra med dom.. Han blev ledsen när jag sa att han var sjuk, då sa han ja va totte.. Dom har pratat om lucian hela veckan på dagis och berättat att föräldrarna ska komma.. Hoppas han inte missar den!

 Nu ska jag vänta på att mamma kommer tillbaka från ikea, har beställt gardiner så vi får se om hon hittade dom..

Godmorgon

publicerat i Vardag

Godmorgon godmorgon.. Alvin väckte mig kl 6 idag, men vi skulle ändå upp så det är lika bra att komma upp i tid. Fast vi låg kvar ett tag sen fick han öppna sitt paket och äta lite välling. Han är glad idag för mamma ska hämta honom på dagis för hon kommer nog lite innan jag slutar. Fast han tyckte det nog var lång tid när jag förklarade att han först skulle äta frukost, sen leka ute, lunch, vila sen leka lite sen kommer mormor. Mmm fick jag till svar.

Det är svårt att äta frukost nuförtiden, jag mår nästan lite illa.. Ska man få illamående nu när jag mått bra i 8 månader.. Men om jag inte äter orkar jag inte sitta i skolan så jag får väl tvinga i mig lite. Imorgon ska jag till barnmorskan, sen ska vi till ikea och fixa lite julklappar och Alvin är ledig imorgon!

Hoppas ni får en bra onsdag!

5 Januari

publicerat i Graviditet nummer 2

smäller det.. Nej men idag fick vi ett datum för ett planerat snitt! Alltså den 5 januari ♥ Längtar dit även om det är nervöst med ett snitt igen, men nu vet jag att det inte var någon fara.. Men jag vet även vad man ska göra och att sätta kateter och ta spinal bedövning var ingen höjdare!! Kl 07:00 den 5/1 ska vi vara där!




Många som har frågat varför jag får snitt och jag får ett planerat snitt för att jag har en hjärtformad livmoder. Alvin förlöstes med snitt pga av säte och alltså samma sak denna gång. Idag fick jag ett UL och då sa doktorn att man oftast inte kunde se utifall det fanns en vägg i livmodern men det såg vi idag, så jag har alltså en vägg i livmodern som huvudet fastnar vid och inte kan vända sig. Känns lite nervöst att det bara är 8 dagar innan bf denna gång, med Alvin var det 14 dagar.. Tänker utifall det sätts igång tidigare men då får jag ändå snitt men känns lite skrämmnade.. Vill inte föda i säte. Fast jag tror egentligen inte att det kommer att sättas igång tidigare.

Även denna bebis är ca 10% mindre i tillväxt vilket inte är någon fara, doktorn sa att jag antagligen inte får stora bebisar. För Alvin var stl 50 stort i början!

En till sak som doktorn tog upp är detta med antal snitt. Tydligen så har det börjat debetteras igen om hur många snitt man kan göra, förut var väl rekomendationerna tre? Men jag vet många som har gjort fler också.. Men iaf så är det inte bra att göra för många eftersom det blir bara större risk för komplikationer. Det kan växa ihop i magen och vävnader kan spricka, om jag förstod det hela rätt. Han sa att dom nu skulle titta efter detta snitt hur det ser ut för min del men det lät som han tyckte att två snitt är en gräns..

Fast det kan ju inte läkare bestämma men såklart ska man lyssna. Jag tycker själv det är lite otäckt att göra för många för en dag kanske man måste operera magen pga av något annat.. Eftersom det inte är så stor chans att något barn för min del kan vända sig, så känner jag inte att jag vill vara gravid igen.. Man måste ändå tänka på sin kropp också eftersom att det är en stor operation..

Old school

publicerat i Alvin


Igår köpte jag än av de sista julklapparna till Alvin, bara julstrumpan kvar nu tror jag. En old school tröja från Oii design. Tuff tycker jag som gillar sådana tryck!

Köpte en klocka med fotbollar på från guldfynd också, han är för liten för att kunna klockan men han vill jämt ha mina på sig så nu får han en egen..

Herbie

publicerat i Alvin


Alvin nybadad igår i sin älskade fotbollshandduk som han och Andreas köpte för någon vecka sedan. Alvin hade sett ett fotbolls bäddset och en handduk i jysk tidningen så hade dom åkt och köpt det när han var sjuk.

Idag var det en liten pippi docka i Alvins paket på morgonen och han blev glad, sen sa han att han ville ha en stor pippi.. Tänk vad glad han blir när han får en stor pippi på julafton. Andreas kom hem med en herbie bil från sitt jobb igår också som vi fick eftersom den hade legat två år på lagret och inte blivit såld. Slog in den igår..

Han har redan bilar men jag vet att han kommer bli glad när han får denna! Sen har vi fått hem vår nya bilbarnstol till bebis också!

Måndag

publicerat i Graviditet nummer 2

Godmorgon måndag! Segt att gå upp idag.. Alvin den sjusovarn vaknade knappt fast jag petade på honom och försökte locka med välling.. Annars brukar han väcka oss men inte idag. Ganska skönt att kunna klä på sig lite innan han vaknar. Han fick en liten bok i sitt paket idag, tack mamma tack pappa sa han. Han är så söt för nu när han kan säga tack säger han tack åt allt. Han är på dagis idag och nu hoppas jag han inte blir sjuk igen. Väntar bara på att vinterkräksjukan ska slå till men då hoppas jag att den gör det när jag inte har något i skolan så jag kan hålla Alvin hemma. Vill inte ha den nu! Förra året hade vi den över jul och jag var den enda som höll mig frisk.



Magen putar åt alla håll och kanter.. I helgen var jag riktigt less för jag hade så ont i ryggen i fredags när jag kom hem från praktiken och igår kväll hade jag lite ont. Men som sagt det börjar inte bli långt kvar och då är det väl meningen att man ska ha lite ont. Nu börjar det bli spännande vem som gömmer sig därinne, om det blir UL imorgon ska jag nog fråga om könet.. Jag har magkänslan på en pojke men vi får se!

Nej nu måste jag sätta fart ska ta tåget till Eskilstuna idag på föreläsning.

Det blev en flicka

publicerat i Graviditet nummer 2

Idag för bara någon timme sedan fick min morbror och hans sambo en dotter.. När vi väntade Alvin fick dom barn 3 månader efter oss, också en pojke och nu får dom alltså ca en månad före oss och en dotter. Får se vad vi får sedan då :) Vet inget namn än men allt hade iaf gått bra!

Vecka 35 och 41 dagar kvar

publicerat i Gravid veckor


Magen mitt i lussekatterna.. Går in i vecka 35 dagar kvar och enligt familjeliv är det 41 dagar kvar till bf! Tiden rusar iväg.. Får se om det kanske blir färre dagar kvar ändå om det blir snitt, isåf är det inte många veckor kvar.. Kan knappt förstå att det är december!

Inte sjuk

publicerat i Alvin



Alvin igår efter bad och innan han skulle sova.. Han sa inte sjuk, att han inte är sjuk alltså och humöret var på topp.. Men han har hostat hela natten tror jag, iaf jätte mycket innan jag somnade. Jag bar in honom till mig och vi sov till kl 8 imorse, händer inte varje dag :-) Skönt!

Han gör sin bus grimars på bilden längst ner, det är nog han själv som tycker han är roligast när han gör den :-)

Sen gick vi till ica och handlade mjölk och ägg till lussekatterna, Alvin ville inte ha vagn så han fick gå och han höll mig till och med i handen. Framsteg! Alvin har inte riktigt varit den som man gärna låter gå så mycket utan vagn här där det åker så mycket bilar för han struntar i vart vi är och skulle kunna sätta sig mitt i vägen ungefär.. Men nu börjar han bli väldigt duktig! Ja i alla fall så har vi bakat också, han hjälpte till väldigt bra och goda tyckte jag lussekatterna blev.

Hosta hosta

publicerat i Alvin

Fick hämta hem min prins idag innan lunch. Han hade varit jätte snorig men var ute när jag kom och cyklade i full fart, han är inte så snorig hemma men nu har han fått någon hemsk hosta som bara kom när han kom hem.. Han ska få vara hemma resten av veckan så är han förhoppningsvis helt frisk tills nästa.. Hatar hosta för det gör att han inte kan sova så bra, tror han ska få sova brevid mig inatt eftersom Andreas är borta. Annars är det full fart på honom så det ska nog gå över snabbt får vi hoppas. Önskar ibland att han kunde sitta ner och vila lite för det skulle säkert blir bättre snabbare då.. Jag är väldigt trött och höll på att somna innan kl 18 så jag måste nog lägga mig tidigt utifall Alvin inte kan sova sen..

Återkommer imorgon :)

1 december=paket

publicerat i Alvin


Idag fick Alvin öppna sitt första paket i kalendern och glad blev han för några pennor! Det är inte lätt att komma på små paket märkte jag när vi skulle handla men det blev lite pennor, pixi böcker, bilar och på lördagar en tablettask. Han blev då väldigt glad över pennorna men barn blir väl glad för det mesta i paketväg tror jag :) Imorgon tror jag det gömmer sig en bil om jag inte minns fel..

Alvin har varit hemma idag igen med Andreas för dom tyckte han var snorig igår och hade sovit dåligt på dagis.. Det jobbiga är att han inte är det minsta snorig hemma, lite täppt men inte så det rinner som det gör där och sover gör han som vanligt.. Kan ju bero på något annat att han hade svårt att sova där i måndags. Men imorgon ska han få gå igen för han har varit sitt vanliga jag här hemma precis som han var i helgen.. Andreas ska bort imorgon och kommer inte hem förrens sent på torsdag kväll så jag hoppas Alvin är frisk nu för jag har bara tre dagar kvar på praktiken.. Men inte mycket att göra åt om det inte skulle vara så..

Nu ska jag äta lite godis och titta på tv innan jag ska sova!