Lista

publicerat i Om mig
En lista som jag lånat lite.

Humör: Ganska bra tror jag, lite stressad känner jag mig. Blev lite jobbigt med både tvätt och körlektion :-)
Gjort: Fixat med Alvin på morgonen, gått till dagis, gått hem, tvättat, gjort ceasarsallad till middag (nästan klar), ätit lunch, hämtat tvätt igen, varit på körlektion.
Planer: Hämta Alvin om en halvtimme. Sedan mellanmål + promenad senare.
Ser på: Inget just nu. Ikväll blir det lottning mellan maria wern och desperate housewives.

Lyssnar på: Motorljudet utanför!

Läser: Teori till körkortet.

Dricker: Kaffe just nu, med mjölk!

Äter: Nyss ätit pajen från igår.

Bästa: Att middagen snart är klar
Sämsta: Ont i nacken.
Barn: Alvin är på dagis men snart ska han hämtas, då blir det fullt ös!
Väder: Mulet och trist.
Önskan: Ett jobb napp nu tack!

Tisdag

publicerat i Vardag

Idag var inte Alvin ledsen när jag lämnade så det känns skönt fast när han gråter så vet jag att han slutar när jag gått så det är ingen fara. Idag har jag råkat boka tvätt tid och körlektion samtidigt nästan fast om jag har tur så hinner maskinerna bli klara innan jag måste cykla. Kan inte direkt avboka körlektionen och tvätta måste jag. Från och med denna vecka har jag körlektion ungefär 2 gånger i veckan. Så nu måste jag börja med teorin lite mer, hoppas på körkort innan jul! Eller ännu tidigare helst eftersom jag har körlektioner till november ungefär sedan ska jag förhoppningsvis inte behöva köpa fler. Jag har använt 10 och köpt 10 till. Har som sagt ingen att köra med förutom när mamma och Janne kommer ner så därför måste jag köpa ganska många! Nu kan jag köra med Andreas men vi har inte gått kurs, sedan så måste vi ändå har barnvakt isåf när vi ska köra + att vi har automat just nu! Nej nu ska jag börja fixa med tvätten!

Föräldramöte

publicerat i Om mig

Nyss hemkommen (stavas det så?) från första föräldramötet och det var bra. Alvin har inte gått så länge så än så har jag inget att ta upp direkt! Trevligt att se alla andra föräldrar också, de flesta lämnar ju tidigare än oss. Nu kollar jag på idol och jag har ingen favorit än tror jag. Tycker om hon Lolu och en annan tjej, hon som är lite lik bak Leila (som jag tycker).. Just ja hon Anna gillar jag som ska sjunga efter pausen, höll på att glömma!
Kollar ni på idol?

Färjan

publicerat i Om mig
Har ni sett reklamen för färjan på 5an? Har ni säkert. I alla fall så läste jag precis detta. Folk är rädda för att deras otrohet ska upptäckas. Det står att de som åkte på den färjan visste om att de skulle filma eftersom de satt upp lappar mm. Jag tycker man får skylla sig själv om man nu är otrogen! Förstår faktiskt inte hur man kan vara det? Är det inte bättre att göra slut om man inte trivs ihop innan man är otrogen. Sen finns det säkert dem som gör dumheter när de är fulla, men drick inte så mycket då :-) Bara mina åsikter!

Paj

publicerat i Mat, recpept

Har gjort en köttfärs paj idag, receptet hittar ni här. Jag följde receptet förutom att jag inte tog oliver.
Om jag gör den igen ska jag antingen byta ut creme fraichen mot en med smak eller krydda färsen med taco krydda.
Kunde varit lite mer smaksmatt.. Men bra för Alvin!

Jeans

publicerat i Mode, shopping
Lovade att visa mina lindex jeans tror jag? Har i alla fall på mig dem idag och de är jätte sköna. Stl 36 satt bra på mig men det finns en risk att dom blir förstora vid låren/rumpan men det blir princip alla jeans på mig.
Vet ni vad de kostade? 199kr för det var 100kr rabatt på alla jeans. Väldigt bra pris! Tack mamma.




Om ni undrar varför vardagsrums bordet står på sidan om är det för att inte Alvin ska klättra upp på det :-)

God morgon

publicerat i Alvin
God morgon, har väl egentligen inte tid att sitta här men det går ganska snabbt och Alvin leker just nu med sin brio hund. Han tar en morgon promenad med den så den får kissa ;-) Nej men han har börjat lekt mycket med den nu! Tänkte lite på hur fort tiden gått när jag skulle sova. Alvin förstår så mycket nu. Han vet vart han ska kasta sin blöja, då knackar han på badrums dörren tills man öppnar. Han hämtar sina skor när vi ska gå ut eller när jag säger till, han kan puss&kram. + en massa annat som jag inte hinner skriva nu ,men jag skulle bara säga att tiden går lite för fort! Känns som han utvecklars mer när han går på dagis eller snabbare kanske man kan säga. .


Idag när jag lämnat Alvin ska jag träna och sedan är det jobb sökning. Ska ringa runt idag tänkte jag för imorgon har jag körlektion!

Lista

publicerat i Om mig

Hittade en rolig lista här.

KLÄDER
Skor: Din sko just nu, men hade gärna haft ett par acne pistol.
Sneakers: Ett par mörkrosa puma.
Jeans: Fick ett par nya jeans av mamma idag från lindex som satt väldigt bra. Visar imorgon!
T-shirt: hm.. vet ej.
Underkläder: Lindex har bra.

ACCESSOARER
Väska: Jag behöver en ny, men friis & co har fina i bra prisklass.
Plånbok: En svart.
Solglasögon: Billiga iaf, känns inte som rätt årstid.
Klocka: Vet ej märket

TEKNIK
Tv: Panasonic 42' plasma
Stereo: Har nyss tagit fram min gamla så jag kan spela skivor för Alvin. Han älskar att dansa just nu. Philips.
Mobiltelefon: Sony Ericsson
Mp3: En rosa sak
Dator: En lg. Vill ha en ny sån där liten mini sak som kostar runt 3000kr

BADRUM
Tandkräm: Olika
Tvål: Hm?
Parfym: Använder sällan parfym sen jag blev gravid. Mer bodylotion med doft..
Medicin: Nezeri, ipren
Vitamin: Frukt
Huvudvärkstablett: Ipren

MAT OCH DRYCK
Mineralvatten: Loka, alla utom naturell och ramlösa är gott.
Vin: Vitt inte rött!
Bröd: Lingongrova.
Glass: Ben&Jerry

HEMMA
Säng: Vet ej märket. Sängstomme malm.
Lakan: Vita
Espressomaskin: Nepp
Kylskåp: Vitt gammalt (hyreslägenhet ni vet)

FÄRDMEDEL
Bil: En passat
Taxibolag: Taxi Västerås
Cykel: En röd

ÖVRIGT
Frisörsalong: Min kompis Emma
Bank: Swedbank.

Lördag kväll

publicerat i Vardag


Andreas åkte nyss iväg med några kompisar. De ska ut och ta någon öl. Trist för mig som får vara ensam, fast det är rätt skönt ibland också. Har laddat upp med en film, godis och vindruvor. Jag älskar vindruvor och nu på hösten har ica jätte goda! Har längtat efter dom hela sommaren!
Alvin sover så jag hoppas att han fortsätter med det, av någon konstig anledning har han en tendens att vakna de gånger man är ensam hemma och vill vara lite ifred :-) "ta i trä"..

Fredag

publicerat i Vardag
Så var det fredag igen. Jag har läst lite till körkortet och sen tog jag mig ett bad. Skönt! Annars föredrar jag att bada på kvällarna vet inte varför men så är det. Just nu äter jag lunch, vad kan ni se på bilden. Något som jag aldrig brukar äta. Men det är gott ibland om den är smal korv.
Andreas sa att han skulle försöka komma hem efter mötet som slutar kl 16 så det hoppas jag på, Alvin med tror jag. Han blir så glad när Andreas kommer hem och han börjar stampa som alltid när han blir glad. Sötunge.


Bilden blev så ful så jag fick lov att göra den liten :-)

Sent

publicerat i Barn shopping
Så här "sent" brukar inte vi vara uppe men Andreas jobbar så jag gör honom sällskap.. House of hedda har så mycket fint! Kikar lite på allt möjligt. Lite grejs till Alvin och sen på lägenheter inte för att vi ska köpa nu men kolla kan man alltid.

Fort

publicerat i Vardag
Vad tiden går fort mellan 9-14 känns som jag inte hinner någonting fast idag har jag tvättat, skurat golven, dammsugit, dammat, strykt tvätt mm. Men sen blev klockan ett och nu ska jag snart hämta lilla Alvin. Skönt att ha tvättat och städat innan helgen, har skrivit en lista så vi kan handla också.
På lördag kommer mamma och Janne hit sen på söndag ska jag kanke träffa Xandra&Emma, sen kanske äta med Jonas och Emma. Fullt upp =)
Imorgon har jag inget som jag ska göra så då ska jag nog läsa på till körkortet och träna kanske.. Sen ska jag vila också fast det blir aldrig så :-)



Nu ska jag hämta hem lilla bus ungen..

Torsdag

publicerat i Alvin
Nu har jag varit på utvecklingsamtal eller vad man kallar det. Vi skulle egentligen haft det när jag skulle hämta Alvin men det passade bättre nu för dom och jag har ändå inte så mycket för mig på morgonen. Finns inte sådär jätte mycket att säga när Alvin bara gått där ungefär en månad men han fick lite beröm :) Maten börjar bli bättre och han sover bra. Jag hade inte så många frågor heller men det kanske kommer när han gått där.

Idag ska jag tvätta och städa sen kanske om jag hinner ringa lite fler företag om jobb. När Andreas slutar tror jag vi ska åka och veckohandla, bättre att göra det idag än i helgen eftersom det är löning.


Min söta kille!

Onsdag

publicerat i Vardag
Idag har jag varit på körlektion, idag fick jag parkera vilket gick väldigt bra om jag får säga det själv. Satte den på första försöket. Det är ju en fördel om man ska ha körkort att det går bra :-) Har sökt ett jobb också genom annons så det tar väl ett tag innan man får svar. Vilket oftast tyvärr är nej så många som söker annons jobb. Men hoppas måste man i alla fall.
Snart ska jag hämta Alvin och väcka Xandra som sover på vår soffa. Hon ska till Emma och klippa sig vid 14 då jag ska hämta Alvin. Hoppas det gått bra för Alvin. Imorgon ska jag på uppföljningssamtal efter inskolningen och på måndag är det föräldramöte. Skoj!

Plötsligt

publicerat i Barn shopping
Plötsligt hittade jag några möbler till Alvin från ikea som jag vill ha. Ibland hittar jag inga möbler till honom men nu så. Om han inte ställer sig på bord och stolar vid jul så ska han få det i julklapp tror jag. Sen så vill jag ha denna säng nedanför på bilden när vi ska köpa en ny. Jag tror han snart kan sova i en "vanlig" säng med bräda för ner tar han sig på rätt sätt nu. Men han får vänta ett tag till för nu så kan han inte rymma ur sängen, tur är väl det!




Alvin älskar att leka med stekspaddar mm så det är bra när det finns i barn varianter.. Bordet ovanför borde finnas i vitt eftersom stolarna gör det (samma serie tror jag).
En rosa hylla för er som har tjejer kanske?

Hemma igen

publicerat i Vardag
Nu är jag hemma igen. Tog lite längre tid för han jag skulle prata med kom inte in förrens vid lunch så jag orkade inte cykla hem så jag gick lite på stan. Hittade inget speciellt faktiskt även om jag inte kan köpa något så är det kul att kolla. Fast jag hittade lite fina kläder till Alvin (som vanligt) men han har så det räcker ett tag. Däremot behöver han en tjock mössa, vinterskor sen ska vi köpa ett ull underställ.

Nu ska jag äta lunch sen när jag hämtat Alvin tror jag vi ska ta en lång promenad för det är så soligt. Om han vill sitta i vagnen vill säga..


sötisen innan frukost

Tisdag

publicerat i Vardag

God morgon. Snart ska vi gå till dagis, jag ska bara klä på mig och lite sådant. Igår väckte jag Alvin kvart över 8 och då blev det för stressigt fast idag vaknade han halv 8 det var bättre.
Idag ska jag cykla ner på stan och lämna in cv/personligt brev till en butik jag ringde igår som faktiskt behövde extra personal! Bra! Sen funderar jag på om jag ska ringa doktorn för min hals som fortfarande gör lika ont.. Fast vi får se om jag orkar gå dit..



Alvin igår när jag lagade mat, han fick ett eget bord med olika små saker :-)

Jobba

publicerat i Vardag
Idag ska jag jobba.. Med att söka jobb, man kan nästan kalla det jobb för det tar ju tid. Enda skillnaden mot att jobba är jag inte får betalt :-) Xandra kommer nog hit och gör mig sällskap, jag sa åt henne att ta med sin dator så hon inte behöver känna sig utanför.. Hon kan alltid plugga!

Nu ska jag fortsätta jobba..

God morgon

publicerat i Vardag
Måste säga att det är skönt att vara vaken ensam. Kan inte sova för min hals blir bara värre. Om det inte går över kanske man borde kolla så det inte är halsfluss eller något sådant. Alvin och Andreas sover än  så länge. Alvin var uppe till halv 11 igår kväll så han borde sova ett tag till om jag inte låter allt för mycket. Idag blir det nog en hemma dag man orkar inte så mycket när man knappt kan äta..

Mat

publicerat i Mat, recpept

Så här roligt är det attfå en egen donken burgare :-) Haha!


Idag åt vi lunch på jensens bofhus.. Jag år en ceasar sallad, gott gott! Alvin åt burkmat och smakade med oss!

Reima igen

publicerat i Barn shopping

Här är den. Lika bra att ladda upp bilder medans Alvin sover.
Jag ville nog ha en grön men Andreas tyckte denna var finare sen är det ju oftast jag som bestämmer så det måste väl bli rättvist :-) Liro tror jag modellen heter..

Reima

publicerat i Barn shopping
Idag har vi köpt en reima overall till Alvin. Kan rekomendera att köpa overall nu om ni ska köpa för det var urplockat på storlekar och fullt med folk fast kan bero på att barnbidraget kom igår.. Men det tar slut snabbt!


Ska knäppa bild på vår senare, vår är grå och blå. Jag tror den blir bra!

Fredag

publicerat i Om mig
Idag har jag inte ont i huvudet! Skönt! Idag kommer Andreas mamma hit. Hon ska sova över tills imorgon. Hoppas Alvin känner igen henne men det tror jag. Han träffar inte alla sina släktingar så ofta. Nu plockar Alvin ut folie och allt sådant ur lådorna fast ibland lägger han faktiskt tillbaka det när han är klar... Tur det.

Jag ska nog köpa mig migrän tabletter för jag får sån där huvudvärk då och då men det är inte så ofta längre men det kan vara bra att ha. Lite svårt att vara sängliggandes med Alvin!

Igår när jag vilade så kollade jag vad Alvin gjorde då stod han och lekte med sig själv i spegeln, bra tänkte jag sen nästa sekund stod han på fotpallen på kanten och tänkte kliva ner. Sen några minuter senare stod han på vardagsrums bordet och tänkte bara gå ner där ifrån också. Tur att han inte gjorde det!

Kväll

publicerat i Om mig
Jag fick världens huvudvärk idag óckså så nu kommer mer klagande. Hade så ont så jag blev svim/spy färdig. Såklart var alla tabletter slut så Andreas fixade så han kunde jobba hemifrån. Hela dagen har jag legat i sängen tror inte Alvin tycker jag varit så rolig. Så nu ska jag vila lite igen!
Svarar på kommentarer imorgon!

Ont

publicerat i Vardag
Om jag sa förra veckan att jag hade ont i halsen tar jag tillbaka det nu! För nu har jag ont, riktigt ont. Men än så länge kan jag äta tror jag. Hoppas det inte blir värre bara. + att jag börjar bli förkyld..

NU har jag fått klaga lite :-) Alvin är hemma hela veckan tror jag. Lika bra för han är också förkyld. Nu ska vi kika på the voice.

Mätt

publicerat i Om mig
Idag har Alvin ätit bra för första gången på länge! Då blev jag glad.. Vi åt fiskbullar och potatis. Inte så jätte gott för min del men ibland går det ner. Men Alvin gillar det och det är väl huvudsaken. Jag läser lite teori till körkortet nu. Bäst att passa på när Alvin sover. Även om det går lite segt.. Finns roligare saker att göra!

Utbrott

publicerat i Alvin
Fick nyss ett litet utbrott på Alvin.. Han gör saker som han vet att han inte får göra mer än vanligt och nyss kastade han sin mugg med mjölk för 511 gången och den hamnade på min dator så då fick jag nog.. Han märkte nog att det var bäst att hålla sig undan för nu leker han i vardagsrummet.. Men man kan inte vara sur på honom för han är söt ändå :-) Nu kommer han och ler här, han försöker nog flörta in sig igen.. Hihi.. Sen kan jag inte hålla mig för skratt heller när jag blir arg så då tror han att han är roligt och det gör inte saken bättre...

Sjukling

publicerat i Alvin
Alvin är hemma från dagis idag för han har lite ögoninflammation. Tycker inte det var så mycket imorse så det kanske går över snart, hoppas vi. Jobbigt för honom om det rinner mycket. Han är ganska snorig också men det är väl dagis barn jämt. Nu sover Alvin så jag fastnade här. Blir nog en ganska lugn dag. Men vi ska nog ut och gå senare.

Utmanad

publicerat i Om mig
Jag blev utmanad av Alexandra!

1. Vilken mat äter du ofta?
Olika slags sallader brukar jag äta ofta till lunch.. Annars tacos någon gång då och då..

2. När du är på kalas är du den där personen som sitter eller hjälper du till? Det beror på situationen men jag försöker ibland iaf tror jag :-)

3. Var sitter du helst och bloggar?

I soffan.

4. Köper du ofta Triss?
Nej inte speciellet.. Man vinner ju aldrig :-)

5. Vilken stad eller vilket land har varit ditt bästa semesterminne?
Barbados!

6. Vilken TV-kanal tittar du mest på?

Kanal 5 tror jag..

Klädbutik: H&M, polarn och pyret (för Alvin)

Inredningsbutik - Ikea antar jag, Nordik, och andra små affärer med olika märken.

Godis -
Marabou (den vanliga) går alltid ner! Smågodis, ferrari bilar, choklad, mm..

Stad - Vet inte men skulle vilja åka till New York.

Dryck - Mycket vatten dricker jag annars cola om det är läsk.

Musik - Just nu lyssnar på vi på the scripts album.

TV-serie - Just nu går det inga speciella förutom idol

Träning - Jogging, gym

Bakverk - Hellre godis! Men sådant med choklad i!

Kaffe - Med mjölk!

Trött

publicerat i Alvin
Är trött idag så jag bjuder på lite nya bilder på Alvin!



Alvin älskar att använda mitt diadem sedan klappar han händerna för att han är duktig!


En helgens..

publicerat i Om mig
Helgens syssla: Städat lite, sovit, vilat, ätit massa onyttigt..
Helgens sämsta: The bad week is back, har alltså haft ont i magen.
Helgens godaste: glass och lite för mkt godis.
Helgens träning: Inte mycket av den varan.. En promenix igår
Helgens Alvin: Glad och inte så mammig =)
Helgens väder: Kallt och sol
Helgens söndag: Snart lunch kanske sen vid 16 ska vi fira min kusin Saga som fyllde förra veckan.

Fredag!

publicerat i Vardag

Äntligen fredag! Nu är ju Alvin frisk så då kanske man kan hitta på något i helgen. Idag kommer i alla fall mamma, hon borde förresten vara här snart. Vi ska nog ut till ikea, hon ska jämt gå där. Fast nu var det ett tag sen. Jag börjar tröttna på ikea.. Är så när man har det i närheten antar jag. Jag kanske ska följa med Xandra och kika på en lägenheten någon dag också om det passar bra. Hoppas hon får den i vilket fall!


Nu ska jag äta frukost.

Igen

publicerat i Om mig

Nu har jag ont i halsen igen.. Idag ska jag inte träna, känns inte som en bra idé. Jag tror Xandra skulle komma förbi en sväng snart men jag måste vila lite senare så det får bli ett snabbt besök :-) Inatt vaknade Alvin igen. Han drog i mitt hår så jag tröttnade och la mig på en madrass i hans rum. Har bestämt mig för inatt ska Alvin sova i hans säng. Jag orkar inte med en natt till halvt vaken.. Tror han vaknar för att han vill hålla på med mitt hår, han somnar direkt han gör det så det är väl närheten men jag kan inte sova så det går inte att ha det så..




Alvins nya grej är att han ska ge oss allt. Först säger man ge till pappa sen blir ge till mamma sedan springer han runt där och ger oss alla leksaker.. Sötnosen! Han har också börjat mer med att ta ner alla kuddar sedan lägger han dem på golvet i en ring och lägger sig uppe på och myser!

inspiration till dagens

publicerat i Om mig

Lånar en dagens av Karin..Fast jag gör min variant.

Dagens humör: Trött, vet inte varför men råkade somna på eftermiddagen medans Alvin röjde runt. Han sov en stund han med. Jag brukar aldrig kunna sova på dagarna annars så konstigt var det..
Dagens godaste: Förutom lite godis nyss som inte var så gott nu i efterhand så maten från spicy hot till lunch.
Dagens träning: 35 min crosstrainer/löpband + överkropp.. Gym alltså.
Dagens besök: Xandra hälsade på, jag följde med henne runt och lämnade papper till de som hyr ut lägenheter. Sen hämtade vi Alvin som sov när vi kom fortfarande..
Dagens köp: Lite mat till Alvin, lite godis, lunch..
Dagens onda: Min nacke!!
Dagens jobbiga: Fotboll på tv nu jag som ville se idol- skit också.. Annars är det mest jag som bestämmer program så tyvärr måste jag nog låta Andreas se fotboll..
Dagens Alvin: Trött, lite gnällig men väldigt söt ändå! Han äter fortfarande inget nästan.. Hoppas på att han sover i sin säng inatt. Han har inte velat gjort det sen han var sjuk..
Dagens längtan: Fyller år om en månad men annars efter ett jobb.. Ska ringa runt mer imorgon. Blev dåligt med det idag.
Dagens sista: Kanske blir lugg ändå sen när jag ska klippa mig..

Onsdag

publicerat i Alvin
Nu har jag varit och tränat och jag har ringt två företag om jobb. Det ena var de jag hade sökt. De hade fått in mellan 100-200 sökande. Så det känns tråkigt. Hon trodde det var dåligt med jobb nu och ja det är ju det. Känns rätt hopplöst ibland.

Alvin har nog börjat få lite seperationsångest. Han har aldrig varit speciellt mammig eller pappig isåfall mer pappig. Men sedan han har börjat dagis så har han nog börjat förstå att jag inte kommer vara där jämt för han är väldigt jobbig mot mig. Igår bar jag honom konstant från 14 till 17 då en kompis kom och var barnvakt för jag hade körlektion. Jag vet vad det beror på så man ska väl inte klaga men lite jobbigt är det när man inte ens får gå på toaletten.. Det går väl över om ett tag. Annars så börjar Alvin bli helt frisk men han sover dåligt. Han är lite förkyld fortfarande men det är väl dagisbarn i princip jämt.

Köttbullar

publicerat i Mat, recpept


Idag har jag gjort köttbullar och biffar. Jag gjorde först köttbullar efter ett "vanligt" recept.
Sedan hittade jag ett recept med chilisås i till biffarna. Gjorde några köttbullar av det som blev över också. Smakade lite och dem verkar vara jätte saftiga. Hoppas dom är det sedan när vi ska äta dem också!

God morgon

publicerat i Vardag
Idag gick det rätt bra att lämna Alvin tror jag. Såg inte att han grät något, skönt! Även om jag vet att han slutar när jag har gått..
Ja i alla fall så ska jag tvätta idag, ringa ett företag där jag sökt jobb. Ansökningstiden gick ut igår. Städa lite och testa min i.d foundation som kom igår. Återkommer med hur den är.

Misstag

publicerat i Vardag
Jag är ganska trött nu. Gjorde nog misstaget att träna idag, jag känner mig inte helt pigg. Plus att jag och Xandra har varit ute och gått ganska långt. Jaja skönt var det i alla fall.
Alvin har varit på dagis idag, han hade varit lite slö och har varit trött hela dagen. Men han har sovit dåligt hela veckan. Han brukar alltid sova hela nätterna så det blir lite skillnad för han och oss..

Förresten ska jag klippa lugg tycker ni? Är sugen men vet inte om jag vågar. Hade det en gång i nian ni kan få se kort imorgon om jag hittar..

Taklampa

publicerat i Barn shopping

Alvin har ingen taklampa, men snart behöver han nog en tror jag. Börjar redan bli mörkt.
Jag gillar denna från syster lycklig. Men jag kan/ska inte shoppa något onödigt innan jag får ett jobb.

Godmorgon

publicerat i Vardag
Godmorgon.. Fast vi har inte vaknat nu utan vaknade halv 8. Alvin har sovit i vår säng så jag sov på en madrass på golvet. Alvin drar så mycket i mitt hår så det går inte att sova bredvid honom.. Idag är han piggare, ingen feber verkar det som. Men han sover oroligt fast han hostar mycket så det är nog anledningen. Men om han är pigg hela dagen blir det dagis imorgon. Hoppas han börjar sova bättre också! Så han blir lika pigg som vanligt. Äter gör han fortfarande inte så bra.

Idag ska vi veckohandla annars blir det lugnt.. Det regnar så det känns inte så lockande att gå ut.

God morgon

publicerat i Alvin
Härligt med lördag även om Alvin fortfarande är sjuk och vädret är trist. Får se vad vi ska hitta på måste städa upp här hemma idag. Alvin borde bli frisk snart, sedan i tisdags natt har han haft feber.. Det är så jobbigt när man inte kan hjälpa honom. Han vägrar både näsdroppar, hostmedicin och allt som man "måste" ta. Men lite hostmedicin tvingar jag i honom.. Tur att alvedon går att få i sig på andra vis..

Nu ska vi äta frukost här hemma.

Feber

publicerat i Alvin
Som Maria hade kommenterade så trodde sköterskan att Alvin har 3dagars feber. Det var inte vattkoppor som sköterskan i telefonen trodde och det ser faktsikt inte ut som vattkoppor heller. Så det är nog 3dagars febern. Om det inte går över i helgen över skulle vi ringa igen. Alvin sover nu! Han satt och kikade på tv med mig och somnade i soffan så jag la honom i sängen nyss..

Får se om Xandra och Emma kommer hit och fikar senare. Kul med lite besök..


Red eyes.. Här var Alvin frisk!

Doktorn igen

publicerat i Alvin
Idag ska vi till doktorn igen. Alvin har fått massa små röda utslag över hela kroppen. De är inte utåtstående utan det ser ut som huden är fläckig av de röda prickarna. Jag gissar på vattkoppor men vi ska komma dit för att kolla upp det. Om det är vattkoppor är det smittsamt så vi får inte komma in i väntrummet utan en sköterska ska hämta oss sedan får vi vara i ett smittskyddsrum. Lät som en farlig sjukdom när hon sa det. Fast det kan bli farligt om de gamla smittas.. Så det här helgen håller vi oss nog hemma. Jag är också förkyld nu..

Mineraler

publicerat i Mode, shopping
Nu har jag beställt i.d´s foundation. Hoppas den är bra nu. Hittade en sida som säljer den billigt. Någon som har testat? I.d alltså. Är det svårt att få jämnt?

Sick

publicerat i Alvin
Alvin är sjuk. Han har haft lite hosta men inatt blev det helt plötsligt värre. Så vi tog in han till oss och då spydde han ner hela vår säng med slem mm.. Ska inte gå in på detaljer. Sen så har han vridit och vänt på sig hela natten. Stackars liten! Nu har han lite feber också tror jag men han sover nu. Får se hur länge han kan sova. Kl 14:45 ska vi till doktorn.


Igår morse var han en pigg kille! Idag har han inte ens lekt..

Skunk

publicerat i Vardag
Känner att jag måste klippa mig, men vet inte hur? Blir nog inte så mycket antar jag, rädd för att jag ångrar mig då. Någon som har en idé?

Efter jag hämtat Alvin gick vi en sväng och råkade hamna på stan. Hittade inte så mycket mer än strumpor till Alvin och nya nappar. Ibland hittar man ingenting sen en annan gång ser man 100 saker man vill ha. Just ja.. Gick in på strands och hörde mig för om bra overaller. Lutar åt en reima eller en annan som dom gör som heter Lassie. Han trodde mycket på den då den ska vara slitstark i tyget. Får se vilken det blir..

Tröttnat

publicerat i Om mig
Jag är less på att söka jobb. Eller inte less på själva sökandet men det är i princip omöjligt! Ska lämna in lite papper på ett företag i veckan så får vi se. Extra bara såklart isåf men alltid något.
Xandra letar lägenhet och det är lika omöjligt det! Hon har inget fast jobb men jobbar jämt så det går ju inte att få någon lägenhet utan fast jobb heller.. Funderar på att plugga men nu är det ju försent får vänta till efter jul. Eller så får jag öppna eget..
Någon som har ett jobb att erbjuda? Eller en lägenhet kanske?

Vad ska man göra

publicerat i Om mig


Kom på att jag har web kamera på datorn. Har kanske använt den 2 ggr. Bilden är från igår nu är Alvin på dagis.
Undra vad vi ska hitta på efter dagis? Andreas kommer inte hem förrens tidigast halv 18.. Har lagat vår middag redan, köttfärsås för igår blev jag galen när jag skulle laga mat. Alvin hatar när man står i köket nämligen, men han fick faktiskt vänta lite. Ska bara koka pastan sen. Kanske ska ta oss en tripp ner på stan? Ska tänka över det..

Utmaning

publicerat i Om mig

Jag fick en utmärkelse av söta Sofie. Det var en utmaning, man skulle lista 7 bloggar. Men jag kan inte lista 7 för jag läser många ibland. Hinner inte läsa så många varje dag men tittar in lite då och då. Fast jag läser Sofies, Alexandras och Englas varje dag. Har blivit en vana + att alla har barn som är i Alvin ålder. Alexandra har dessutom en Alvin som är född en dag efter vår Alvin :-)


Nu har jag lämnat Alvin på dagis. Hoppas det går bra idag. Han börjar bli lite snorig men det är väl dagis barn för jämnan. Mitt halsont har gått över men det regnar så jag orkar inte ut och gå nu och gymmet hinner jag inte eftersom jag ska tvätta.

Ont

publicerat i Vardag

Jag har lite ont i halsen idag. Hatar att vara sjuk. Inte för att jag är så sjuk direkt men jobbigt med halsont. Tror jag struntar i gymmet idag då. Onödigt att anstränga sig. Hoppas Alvin slipper bli sjuk, han har lite hosta men de hade inte märkt det på dagis specielly mycket (jag frågade) så han får gå dit. Ska tvätta mellan 10-13 så jag får hålla mig hemma idag.

Nu är det blöjbyte...