Pluspoäng till mig

publicerat i Om mig
Idag skyndade Andreas sig hem för jag hade planerat att jag skulle träna med Moa, 30 minuter spinning och 30 minuter core. Kom dit lite efter Moa och en tjej ur hennes innebandylag. Tror ni inte passet hann bli fullt. Grr. Under mina tre år på det gymmet har aldrig ett spinning pass varit fullt men tydligen så har det passet blivit populärt. Jag tränade ändå så pluspoäng till mig. Nu känner jag mig äntligen peppad att träna igen dock tror jag inte det blir 4 gånger i veckan som jag gjorde i våras. Siktar nog in mig på 1-2 gånger i veckan till att börja med. När jag kom hem så började Edvin gråta så fort han såg mig och kom krypandes som en lite klängapa som han är just nu :-) Han hade inte gnällt en gång med Andreas!
Man skulle va lika aktiv som Alvin är om dagarna så skulle jag aldrig behöva träna :-)

Campadre

publicerat i Barn shopping
Jag har inte handlat hos Campadre än men dom har väldigt bra kampanjer ibland! Idag såg jag att dom hade Levi´s.
Alvin tyckte den här Levi´s tröjan var cool så jag funderar på om den ska få bli en julklapp. Antar att han såg tatueringarna på hans arm :-)

Jag orkar inte tjaffsa med dig nu

publicerat i Alvin&Edvin
Godmorgon! Idag mår Edvin bättre så det känns skönt fast han sov inte så bra inatt men det brukar han inte göra vid förkylningar. Önskar att han sen kommer sova hela natten för det är lite tröttsamt att gå upp på nätterna nu efter 1 år, i alla fall att han slutar äta. Kanske blir mer trött om nätterna när han börjar på förskolan. Just nu jagar han en bandyboll så nu känner jag igen honom igen, i helgen har han inte ens velat krypa.
.
Alvin skulle göra fotbad som mig förra veckan..

Igår när jag hämtade Alvin på dagis så berättade dom att han tappat mat på sitt knä och bränt sig lite men att det hade gått bra. Sen sa hans fröken att Alvin är så duktig på att äta, tar om flera gånger och sitter så fint på stolen och äter så bra med gaffel och kniv. Då tänkte jag, VA? Haha det gör han inte är hemma utan klättrar upp på bordet och ska alltid göra 100 andra saker när vi ska äta. Men det är bra att han visar sin bra sida när vi inte är med :-) Igår morse skulle han inte ha någon frukost för han får minsann mat på dagis sa han, sen när jag sa att du måste äta något till frukost sa han " mamma jag orkar inte tjaffsa med dig nu"..

Gröt över allt

publicerat i Vardag
Taget med mobilkamera..
Så här ser det ut när Edvin får tag i grötskålen och ska äta själv. Han försöker i alla fall pricka munnen :-)
.
Kom precis hem efter att ha varit på Ica Maxi för veckohandling och en snabbvända in till en leksaksaffär. När jag kom i en kurva här på vår grusväg så hoppade två älgar ut framför mig. Var väldigt nära så jag blev lite skraj. Vill gärna inte ha en älg i bilen, då kör jag hellre på ett råddjur. Tur att jag körde sakta. Imorse sprang ett rådjur ut framför oss. Mycket djur här på vägarna :-)

Björnen sover

publicerat i Vardag
Nu sover lilla björnen Edvin. Han är har inte lika hög feber idag men är väldigt gnällig och täppt i näsan. Jag hoppas febern försvinner helt idag för nu har han haft feber sedan fredags kväll. Har inte fått så mycket gjort idag men ska strax plocka ur en tvättmaskin och en diskmaskin sedan försöka få i mig något att äta.
.
Förresten satt jag förra veckan ut våran syskonvagn (Urban Jungle) på blocket så nu hoppas jag att den blir såld snart. Eller hoppas och hoppas, jag skulle egentligen vilja ha den kvar men vi kanske har använt den 3 gånger sedan vi flyttade hit. Jag använder den när jag går långpromenader men känns lite onödigt att ha en rätt dyr vagn ståendes. Alvin vill mest gå också och inte gå på långpromenader så det har inte blivit så många. Tror det blir en Urban Jungle single med ståbräda. Om inte någon har något bra tips på liknande vagn? Dock ingen med några småhjul fram för vi bor ju på landet nu :-)
.
Nej dags att sätta fart tror inte Edvin kan sova så länge..

Lundmyr

publicerat i Barn shopping
Kabelstickat set, kanske en bra julklapp till en nyfödd.
Söta små ballerinaskor.
Lite nytt från Lundmyr. Finns bland annat hos Babyshop.se

Söndags kväll, cheesecake

publicerat i Mat, recpept
Tack för krya på kommentarerna. Edvin är inte så mycket piggare, trodde det ett tag men nu på eftermiddagen var det tillbaka igen. Hoppas verkligen nu att han vilar under natten så han vaknar pigg imorgon! Mycket snö har vi fått här hemma men Andreas har skottat så fint så det är inga problem att ta sig ut. Har dock inga fina snö bilder att visa. Kameran har inte åkt fram i helgen.
.
Medans Edvin och Andreas sov på eftermiddagen så planerade jag och Alvin vad vi ska baka nu inför julen. Blev en hel del så vi får se vad vi hinner med. Funderar på att testa denna pepparkakscheesecake bland annat. Sedan funderar jag lite på vad vi ska äta för jul middag. Vi gjorde så förra året att vi åt julmat till lunch sedan lagade Andreas något annat till middagen. Vi är inte så förtjust i jul mat här hemma, speciellt inte Andreas. Han äter mest köttbullarna och prinskorven.
Bild och recept från www.recept.nu
Ingredienser

 

Kakbotten
25 st pepparkakor
75 g smält smör
Fyllning
800 g philadelphiaost eller annan cream cheese
2.5 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
0.5 tsk salt
1 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
0.5 tsk malen kryddnejlika
4 st ägg
10 st pepparkakor, ca
Glasyr
100 g philadelphiaost eller annan cream cheese
1 dl florsocker
Dekoration
Några pepparkakor

 

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Kör ca 25 pepparkakor och smör i en matberedare.

3. Tryck ut blandningen i botten på en bakform med löstagbar kant och kyl medan fyllningen görs.

4. Rör ihop cream cheese och socker.

5. Blanda i vetemjöl, vaniljsocker, salt och kryddor och rör till en slät smet.

6. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.

7. Häll hälften av smeten i formen. Grädda i 15–20 minuter eller tills kakan har stelnat något.

8. Lägg försiktigt ut ca 10 pepparkakor och fyll på med resten av smeten.

9. Grädda i ytterligare 35–40 minuter i nedre delen av ugnen.

10. Låt kakan kallna helt och lossa den försiktigt ur formen med en kniv. Kakan är godast om den får stå i kylen över natten.

11. Blanda ihop ingredienserna till glasyren. Bred den över kakan. Dekorera med pepparkakor

Sjukstuga

publicerat i Vardag
Idag har vi missat Alvins dansavslutning, jätte tråkigt men Edvin vaknade igår kväll två gånger och var jätte ledsen. Han hade 40 graders feber och kunde inte somna. Dessutom var han jätte mammig och ville bara vara hos mig så han sov bredvid mig inatt. Alltså har jag inte sovit många timmar och vaknade med huvudvärk. Nu är det lite bättre och Edvin verkar må lite bättre även om han är väldigt trött och gnällig. Jag hoppas innerligt att han mår bra imorgon för vi har en läkartid på bvc. Den läkaren vi ska träffa kommer från barnkliniken och är inte så lätt att få tider hos då han nästan aldrig är på bvc.
.
Blir inte så mycket roligare inlägg just nu. Hoppas ni har en mysig första advent! Jag har bakat frukostbröd som vi nyss ätit idag. Kram på er!

Stackars Edvin

publicerat i Edvin
Stackars Edvin som nästan har 40 graders feber och är jätte täppt i näsan. Allt kom bara helt plötsligt. Vet inte hur det blir med dansavslutningen imorgon. Edvin kan inte följa med så då kan inte Andreas följa med så Alvin kommer nog inte bli så glad. Han vet om att pappa ska följa med för att titta. På tal om Alvin så är han inte heller på bra humör men han verkar inte sjuk än i varje fall. Nu sover Edvin igen i vår säng och de andra åkte iväg för att köpa hem mer nutriamigen åt Edvin som inte vill ha något annat. Pizza blir det till middag idag också!
Alvin skulle mäta Edvin för någon dag sedan. Han brukar lägga ner honom på golvet om han tycker att Edvin är i vägen :-) Tex, när Alvin leker med sin tågbana som Edvin bara förstör..

Godmorgon lördag

publicerat i Om mig
Edvin är lite sjuk stackarn. Han har lite feber. Förstod det redan igår kväll när han somnade innnan klockan sex, var längesedan han gjorde det nu. Nu sover han inne i sin säng, kanske andra gången han gör det sedan vi flyttade hit. Han sover alltid ute i vagnen annars. Andreas och Alvin är iväg för att köpa en recovery tapet till Edvins rum som vi ska börja med i helgen. Jag ska nu äta frukost och läsa mina nya tidningar. Andreas kom hem med nya Elle till mig igår, sa för någon dag sedan att jag ville läsa intervjun om Helena Seger.
'
Hoppas ni får en bra lördag!

Advents pyssel

publicerat i Inredning
Hoppas er fredag har varit bra! Vi har adventspysslat lite och plockat undan massa leksaker och annat som ligger överallt hela tiden. Eller jag rättare sagt ;-) Edvin och Alvin drar fram allt igen.
Vi var iväg och köpte ett fat på Rusta, ljus på Ica och siffror från Nordik för att fixa ordning våra adventsljus. Nordik har så himla mycket fint, skulle kunna köpa hela butiken. Ja nästan i varje fall. Någon som vill sponsra? :-)
Köpte även två stycken adventsstjärnor på fot på Rusta. Väldigt mycket julpynt har dom för en billig peng. Mycket annat också för den delen!

Gå med vagn

publicerat i Edvin
Den här undre bilden är på Alvin, i samma kläder som Edvin har på bilden ovan. Alvin är ca 9-10 månader här och provar min studentmössa.
.
Andreas har fixat gå vagnen så nu kan Edvin köra rally med den, vilket han också gör för det går i en himla fart. Sen krockar han lite och förstår inte hur man vänder. Han är ganska rolig just nu men har också ett mindre roligt humör ibland :-) Just nu är det värsta han vet att byta blöja speciellt nummer två för då måste man ligga still vilket inte Edvin tycker att man ska göra. Fanns inga Up and Go blöjor sist vi handlade heller så det måste vi köpa hem. Vinkar gör han också nu, igår såg han Andreas bil och då började han vinka med båda händerna. Ord han säger är mamma, pappa, titta där och ibland säger han hej.
.
På måndag ska vi till bvc/doktorn ska bli intressant att se vad han väger. Tror inte han passerar 8 kg än. Han blir snart 11 månader.

Stjärnor

publicerat i Huset
Försökte ta kort på våra stjärnor i fönstren med Edvin på armen, men det blev lite suddigt ser jag nu. Han ska hela tiden ta tag i kameran. Idag har Andreas köpt slipduk så jag ska nog slipa fönstren nästa vecka så vi kan börja måla dem. Inte för att vi kommer renovera resten av undervåningen än men lite smått kan man ju alltid börja :-)

Onsdags kväll

publicerat i Vardag
Godkväll i stugorna. Sitter nu och kikar lite på arga snickaren som är i Andreas hemtrakter. Innan jag satt mig här har vi lagt barnen och jag har städat/skurat badrummet. Duschväggarna blir smutsiga på en gång men nu är det rent någon dag i varje fall. Sen passade jag på att duscha också. Väntar nu på att Andreas ska göra varma mackor som han sagt i över en timme nu sen måste vi hänga en maskin tvätt också. Efter det tror jag vi inte behöver göra något mer idag :-) Imorgon funderar jag på om jag och Edvin ska ta oss in till stan och gå en sväng, om jag orkar vill säga men skulle behöva kolla i några butiker som inte finns utanför stan. Idag hittade jag Edvin två trappsteg upp i trappen. Där stod han och såg så nöjd ut. Vi har en grind som ska sättas upp men måste köpa en till. Får bli ett helgprojekt. Andreas ska försöka hinna med att börja i Edvins rum också. Känner att det snart är dags för honom att få ett eget rum!
.
Hoppas ni haft en bra dag!

Pepparkaksbak

publicerat i Mat, recpept
Idag har jag och Alvin bakat pepparkakor. Jag hade planerat att göra egen deg i år, har aldrig gjort det men det har jag inte hunnit med så det fick bli köpdeg.
Alvin bryr sig i alla fall inte vart degen kommer ifrån ;-)

Glögg

publicerat i Mat, recpept
Hittade denna glögg med hjortrons smak på Ica Maxi igår som jag tänkte att Andreas skulle gilla. Han tycker inte om vanlig glögg men denna tyckte han var helt okej. Jag tyckte också om den. Är inte jätte förtjust i starkvinsglögg men är lite sugen på att testa året smak saffran.
.
Tycker ni om glögg?

Tisdag

publicerat i Vardag
Goddag på er!
.

Skrev ett inlägg i söndags som verkar ha försvunnit? Väldigt konstigt men men. Känner inte riktigt att tiden finns för att blogga så mycket längre men ibland så, vissa dagar blir det mer och andra mindre. Har haft lite i tankarna på sista tiden också som gjort att jag inte riktigt haft lust att blogga. Har inte riktigt känt mig peppad för att börja plugga igen i januari, inte för att jag inte vill gå utbildningen för det vill jag. Handlar mer om att det känns så jobbigt att vi inte fick den förskolan (till Edvin) vi ville och att jag vet hur lite tid det kommer finnas över till andra saker än just plugg. Förra hösten satt jag både dagar, kvällar och helger med böckerna. Hinner inte ens hälften av det som måste göras nu när jag är hemma bara. Igår satt jag mig i soffan kl 22:30 för första gången på hela dagen. Lite småtrött är jag efter att Edvin hade en krångel natt igen. I helgen har han faktiskt sovit helt okej.
.
Edvin kryper, ställer sig upp, släpper taget och står några sekunder innan han sätter sig ner igen och sover lite sisådär om nätterna. Är väldigt mammig också, det var aldrig Alvin. Tror inte inskolningen kommer gå lika smärtfritt med honom. Det som är roligt är att ha numera är mer nöjd på dagarna när han ska röra sig själv.
.

Idag väntar snart ett utvecklingsamtal för Alvin, Edvin får hänga på för jag har ingen barnvakt och Andreas sitter i möte. Inte direkt så ovanligt. Måste fylla i massa papper som ska göras inför samtalet nu sen ska jag försöka äta någon lunch och väcka Edvin. Igår hittade jag och Edvin i alla fall några julklappar. Alvins är inte klara men vi vet på ett ungefär vad han ska få. Har köpt några. Tror han bland annat ska få en stor traktor som man kan åka på.
Några av klapparna. Edvin hjälpte mig att slå in dom idag, eller öppna rättare sagt ;) Fick lov att göra det nu för Alvin letar på dom den busen.

Söndags kväll

publicerat i Vardag
Så var det söndags kväll igen och helgen slut. I helgen har vi haft besök, bakat kakor, bakat lussekatter, Andreas har jobbat, druckit glögg, vi har varit på julmarknad. Alvin red på julmarknaden och köpte en mugg med ett lejon på.
.
Idag på eftermiddagen var jag även en sväng till Toys´R Us och barnens hus för att kolla efter julklappar men kom hem tomhänt. Är inte helt hundra på vad vi ska köpa. Tror faktiskt vi skippar paketkalender detta år, vi hade förra året och den var uppskattad men det är mest små saker som inhandlas och ej används senare. Funderar kanske på att ge ett större paket varje advent. Tänkte i sådana fall köpa adventsiffror för att sätta på varje paket så blir det en som en "liten kalender". Får se hur jag gör.
'
Nu ska jag ta en dusch och inte göra så mycket mer idag. Är kallt i badrummet nu för Andreas har grundmålat fönstret så det står öppet. Brr..

Lördag

publicerat i Vardag
Försökte få oss alla på bild i spegeln i torsdags men det gick inte alls.
.

Idag är det lördag och snart kommer min mamma och Janne ner för att sova tills imorgon så jag önskar er en bra lördag!

Rött och silver

publicerat i Om mig
Rött och silver hade vi förra året! Vi har inte så mycket rött annars men just i en julgran kan jag tycka det är fint. I år är jag sugen på att ha vitt, silver och kanske lila. Har alltid gillat lila. Eller så kör vi med det vi har.
Två små tomtar :-)

Julgran

publicerat i Inredning
.
Har ni äkta eller plast gran? Vi har haft plastgran tidigare men i år kommer vi nog ta en gran från vår egen tomt. Vet inte riktigt vilken färg julgranskulorna kommer vara i förra året kommer jag inte riktigt ihåg vad vi hade. Men silver brukar vi i varje fall ha.

Tine K

publicerat i Inredning
När vi någon gång under nästa år renoverar undervåningen vill jag att en Tine K lampa ska få flytta in över matsalsbordet, som vi har tänkt ha i vardags rummet! Leveranstid är ungefär 6 månader..
Finns att köpa bland annat hos Inreda.com

Godmorgon fredag

publicerat i Vardag
Godmorgon, härligt med fredag! Vi har lite roliga planer i helgen och idag skulle Andreas försöka sluta lite tidigare om det gick. Var egentligen tänkt vid lunch men då kom det såklart upp ett möte. Men vi ska väl kunna roa oss själva. Ikväll är det Idol så det ska vi se, inte många gånger kvar nu innan finalen. Vilka hejar ni på? Jag vet inte riktigt vem jag hejar på men Jay tycker jag är bra och Linnea. Nu måste jag ta Edvin som klättrar på stolarna..

Snöar

publicerat i Om mig
Nu snöar det här hemma, inte så mycket men nu när ändå vintern har kommit kan det lika gärna vara lite mer snö. Inte lika kallt som igår i varje fall. Hämtade ut mitt mysset från H&M igår så det får bli dagens klädsel ska ändå bara vara hemma. Edvin ville inte sova inatt, gäsp och jag kan inte förstå hur Alvin kan vara så pigg när han har öroninflammation fast det är väl bra egentligen! Om jag inte hade kommit åt hans öra hade vi nog inte märkt att han hade öroninflammation för han förnekade att han hade ont, ville inte till doktorn men väl där gick det bra:-) Nu säger han ibland att han har lite ont.

Öroninflammation

publicerat i Alvin
Nu är det Alvins som står för sjukdomarna, brukar vara Edvin annars men vi kom hem för ett tag sedan från doktorn och Alvin har öroninflammation. Han vaknade igår kväll och var ledsen men sa att han inte hade ont någonstans, han kunde inte somna om så han låg bredvid mig på soffan tills Andreas kom hem. Då somnade han på 2 minuter så jag tänkte in så mycket mer på det men imorse skrek han så fort jag nuddade örat.
.
Nu till problemet, han vägrar pencillin. Har försökt prata med honom, hålla fast honom, blanda med fil och saft. Saften fungerade rätt bra men på slutet förstod han vad det var för något. När jag höll fast honom så skrek han och grät samtidigt som han spottade ut och tillslut fick kväljningar så han kräktes upp allt.. Det är inte det att jag tycker det är jobbigt att tvinga i honom utan att det typ inte går. Något som är bättre att blanda med än saft? Smaken är så stark. Kräm kanske?

Edvins rum

publicerat i Barn shopping
Edvins rum är inte klart, måste tapetseras och inredas innan han kan bo där fast just nu känns det inte så viktigt med tanke på hur han sover på nätterna. Men jag försöker hitta lite inspiration så vi vet hur vi vill ha det. Tror jag kommer välja lite ljusblått i hans rum. Är helt klart enklast att hitta ljusblått/blått åt pojkar och rosa till flickor.
Från Ikea.
Jabadabado och Lisbeth Dahl.
Vimplar och apa från Maileg.

Ensam hemma

publicerat i Om mig
Nu är det bara jag och brasan vakna. Barnen sover och Andreas är på hockey. Var tänkt att Alvin skulle få följa med men det blir nog lite sent för honom så han fick vara hemma och äta lite glass medans jag nattade Edvin. Hoppas på att Edvin sover lite bättre inatt! Jag har också ätit lite glass, hittade saltlakritsglass igår så nu är den snart slut. Ska planera lite julklappar och adventsklappar nu tänkte jag och kika igenom de inredningsbloggar jag läser!

Upptäcksfärd

publicerat i Alvin&Edvin
Upptäcksfärd..

Nu är det full fart här hemma, jag som redan hade mycket att göra har fått ännu mer att göra ;-) Edvin blir så arg när det inte går som han vill. Idag stängde jag toalettdörren när han var på väg dit och då blev det världens liv på honom. Egen vilja har han men det är bra! Alvin tycker inte att Edvin ska stå på vissa ställen så nu bär han runt på honom vilket han inte får men det är inte lika farligt nu när Edvin är lite stadigare. "Bara stora barn får stå där Edvin" " Inte nära kanten Edvin"

Jag vaknade på en dålig sida idag för Edvin bestämde sig för att göra nummer två inatt?! Så vid 3 var det bara att byta blöja lite snabbt sen försöka natta om honom, kollade på klockan sista gången halv 5. Snark.. Nu är det i alla fall lite bättre men blir snart lite galen på dessa nätter. Äter gör han också fortfarande på nätterna. Det gjorde inte Alvin vid den här åldern. Har försökt att inte ge honom mat men han blir galen. Alvin blev också sur i början men det gick att hantera men Edvin blir man nästan lite rädd för. Han äter ändå ganska mycket så jag antar att han är hungrig på natten.. Ska prova ge honom gröt innan läggdags igen men det gjorde ingen skillnad sist och försöka byta ut ersättningen mot välling ( han ratar välling men värt ett försök igen )
.
Hoppas ni har sovit bättre!

Badrumslampa

publicerat i Huset-badrum
Lutar åt att det blir denna badrumslampa.
Tycker den passar bra in till vårt vita tak. Den kommer från LampGustaf och finns att köpa här.

Med risk för att vara tjatig och Ullared

publicerat i Vardag
Lite tjat om julklappar igen.. I helgen fick vi alla julklapps kataloger. Tror vi har kollat igenom alla med Alvin nu. Jag vill ha den, mamma den vill jag ha, pappa titta en sån vill jag ha.. Nu har jag i alla fall lite koll på vad han önskar sig, vissa saker pekar han på igen och igen.

Lego bondgården som jag visade tidigare har jag tipsat mamma och Janne om.
Den har han pekat på några gånger. Sedan är det en gitarr, mikrofon, spindelmannen dräkt, Timmy lamm, mer lego, mer tågbana, en kassapparat och mycket mer :-)
.
Har tjatat lite på Andreas om att vi ska åka till ullared men han verkade inte så sugen när jag berättade att den här tiden på året är det extra mycket folk där. Vi har ju 45 mil enkel resa. Vill inte åka själv så vi får se hur det blir, åker helst bil. Fast någon som vet om det är urplockat där nu bland leksakerna? Är framförallt julklappar jag ska kolla på i sådana fall. Åker inte 45 mil om det brukar vara urplockat..

Godmorgon

publicerat i Vardag
Godmorgon, måndag och ny vecka. Jag har glömt hur "jobbigt" det är att ha ett barn som kryper eller när dom precis lärt sig gå. Edvin är överallt just nu. NU är han på väg mot lampkontakten. Han börjar bli snabb också fast än hinner jag ikapp honom. Nu måste vi köpa grindar till trappen, vi har inte gjort det tidigare för det är så mycket skönare utan om dom inte behövs för Alvin kan gå bra i trappor nu så honom behöver man inte vara så orolig för. Något för kaminen måste vi också köpa. Men det är roligt också att han börjar röra på sig, var lite orolig där ett tag att han aldrig skulle börja krypa eller gå. Vi jämförde lite med Alvin som var mycket tidigare än Edvin.
.
Idag säger vi grattis till syster, moster som fyller år!

Fars dag

publicerat i Om mig
Dagen började med att jag nästan försov mig, vaknade efter kl 8 och vi skulle vara på dans kl nio. Men vi hann dit som tur var. Både Alvin och Edvin brukar vakna vid 7 så jag vet inte varför dom låter oss sova så länge på söndagar. Ska väl egentligen inte klaga. Efter dansen firade vi världens bästa pappa Andreas här hemma på Fars Dag med fika och ett litet paket. Vi har även hunnit med ett besök hos barnens farfar med familj och lite små fix här hemma!
Nu ska jag gå och kika om Andreas har somnat inne hos Alvin.

För lite finare barn

publicerat i Barn shopping
Klart Edvin måste ha en pekbok för lite finare barn ;-)
Lite rolig! Dock vet jag inte om juveler, privatjet eller champange går åt så mycket här hemma :-)
Finns hos babyshop.se..

Lördag

publicerat i Vardag
Just nu sitter jag här ensam för Edvin sover och de andra är i stan. Alvin behövde verkligen en klippning så nu är han nog färdig klippt sen skulle dom besöka Bauhaus. Stamkunder där kanske? Vi har även en ny bil så det tyckte Alvin var roligt att få åka den för första gången. Lite bekymrad över att det inte är svart. Andreas har tjänstebil och har turen att få välja en helt ny bil två gånger per år. Fast denna gång hade han glömt beställa bil så nu tog vi en som stod i bilhallen. Denna gång blev det en silvrig Audi A4, innan hade vi en A6. Jag tycker dock A4 är lite smidigare att köra med :-) Nog om det.
.
Hoppas ni har en bra lördag, här har vi nog inga större planer förutom att fixa klart med dörrfoder i tvättstugan och kanske fläkten. Är lite sugen på en bio men vi får se. Vet inte ens vad det går för filmer och barnvakt har vi ingen så i sådana fall lär det inte bli med Andreas.
.
Kram på er!
Edvin drar alltid ner vår tvätt nu när han kryper lär den aldrig få hänga ifred :-) Sen leker han kurragömma mellan lakanen.

Nu är det dags för fredagsmyys

publicerat i Vardag
Tack för era kommentarer i inlägget under!
.

Just nu håller vi på att natta Alvin och Edvin. Jag gick nyss ut från Edvin men tycker att jag hör honom lite. Han brukar inte vara så svår att lägga trots att han krånglar vissa kvällar/nätter. Hoppas dom somnar fort för jag tänkte ta en dusch före Idol och då lär jag snabba mig på :-) Har haft en rätt dålig dag för att Alvin är på Edvin hela tiden! Tror han är lite avundsjuk nu när Edvin tar mer plats. Han är inte dum mot honom men vill att han ska sitta i hans knä, hjälpa honom att ställa sig upp mm. Edvin tycker det är lite jobbigt. Sen har han varit på dålig humör i övrigt också! En ny dag imorgon.. Edvin kryper nu! Han började ordentligt idag förut har han mest satt sig ner efter ett krypsteg men nu så.. Bäst att börja barnsäkra igen då ;)
Edvin tittar lite på Alvins tågbana som han absolut inte får leka med..
.
Hoppas ni får en bra kväll, antar att flera ska kika på Idol!

Vila i frid

publicerat i Om mig
Inatt har min mammas farfar Alvar somnat in. 91 år gammal. Nu hoppas vi att han ska vila i frid! Alltid lika sorligt när någon somnar in men han har varit sjuk den sista tiden så det var nog det bästa. Jag har "turen" att få ha många av mina släktingar i liv. Har unga föräldrar så det är nog en av orsaken. Men det är roligt! Mina barn har fått träffa många äldre släktingar!

Torsdag

publicerat i Vardag
Torsdag!
Blir osäker på dagarna när jag bara är hemma men idag är det torsdag har jag kollat upp. Dagisdag för Alvin så han är där och Edvin sover just nu. Jag höll honom vaken till 11 idag så vi får se när han vaknar. Han själv började med att sova över lunchen och då är han inte trött vid 14 när han brukar sova sin andra gång så nu kör vi "sova en gång om dagen". Det fungerar rätt bra men inte på kvällarna. Vi har kommit på att Edvin tror att han sover sin andra gång när han egentligen ska sova för natten. Han vaknar jätte ofta och skriker, igår fick vi lov att ta upp honom men han somnade om rätt snabbt ändå. Lika bra att ta det nu innan dagisstart och skola för min del.
Bilderna blir åt fel håll på bloggen trots att jag har roterat dom..
.

Idag har Edvin på sig pikébody från Lindex, Kofta från H&M och Alvins gamla byxor från Kappahl. Hittade en del barnkläder från Alvin när vi flyttade. Tyckte väl att det fattades en massa..
.

Nu ska jag göra mig klar för på eftermiddagen ska jag på ett seminarium.

Mitt på golvet

publicerat i Edvin
Idag satt jag och lekte med Edvin på golvet, kom på att jag måste ringa Andreas så jag går och hämtar telefonen när jag vänder mig för att gå tillbaka ser jag att Edvin står mitt på golvet. Då har han ställt sig upp utan stöd, jag skyndade mig dit för han såg ut att ramla vilken sekund som helst. Men ändå roligt att han börjat med det nu! Han hade inget runt omkring som han kunde resa sig emot så jag antar att han kommit på hur man gör för han har försökt några gånger utan att lyckas. Han reser sig ganska lätt mot möbler nu men är ganska ostadig fortfarande. Kryper gör han på sitt sät, han står i krypställning och drar sedan benen framåt så det går inte så fort sen sätter han sig ned ganska fort.
.
Det ser såg så roligt ut när han stod där för han är så liten. Såg ut som en liten mini människa :-) Han har fortfarande 68 på vissa byxor..
Edvin med sitt finger, han pekar jämt och säger Titta Där..

Snögubben

publicerat i Huset
Jag och Alvin har varit ute i snön nu när Edvin sover. Vi skottade, byggde en snögubbe och en lykta. Påbörjade även en koja men Alvin ville gå in. Tror jag tyckte det var roligare än han ;-) Han tyckte det var lite jobbigt för han kunde inte gå i snön utan att ramla.
Skottade en väg fram till veden. Märks att vi har väldigt stor tomt nu när snön kommer. Vi har ganska stor infart som måste skottas så vi kan köra ut med bilarna.
Här syns det lite att det är ganska mycket att skotta, fast igår hade det inte kommit lika mycket snö! Tror vi kommer köpa en fyrhjuling sen men jag tror inte det blir denna vinter. Det är roligt med snö men jag tror att det snart smälter bort. Lite läskigt när det ramlar mycket från träden.

Godmorgon

publicerat i Vardag
Godmorgon! Vi har jätte mycket snö här. Det var mycket igår men nu är det ännu mer och det snöar fortfarande. Andreas åkte och veckohandlade efter jobbet igår och när han var påväg hem så var det en lång kö på vägen som stod helt still men han hann svänga av för att ta en annan väg. Det var tur för nu läste jag att vid midnatt var det inte helt klart och att plogbilarna också hade kört fast. Vissa hade stått så länge att bensinen hade tagit slut. Tur att man inte hade Edvin med i den kön :-)
.
Idag ska vi väl försöka ta oss ut i snön, bygga någon snögubbe kanske. Det gjorde vi igår men den syns knappt idag!
Alvins snöbubbe syns lite, suddig bild från igår..

Vilket väder

publicerat i Om mig
Vilket väder! Det var inte direkt roligt att köra för att hämta hem Alvin. Fick sladd när jag skulle svänga av stora vägen men kände att jag hade kontrollen som tur var och det hände inget. Blev dock lite rädd måste jag erkänna. Andreas bokade in min bil på eftermiddagen för däckbyte men jag vågade inte köra när jag hade barnen hemma så han åkte för att hämta den. Men det var så halt (vi kom knappt upp för backen in på området här)så han bytte själv däck här hemma och tog sedan min bil tillbaka då hans inte har vinterdäck. Vi stod och kollade på honom när han skulle flytta på sin bil för att komma ut med min, han kunde knappt köra framåt eller bakåt. Tillslut kom han ut. Alvin tyckte det var lite roligt!
.
Nu väntar jag på honom då han fick veckohandla på vägen hem. Barnen sover sött. Edvin var såå trött då han bara sovit mellan halv tio och elva idag, inget på eftermiddagen. Han tog min hand och la sitt huvudet där, sötisen! Han somnade innan kl 18. Snart dags för honom att börja sova en gång per dag och då efter lunchen. Bäst att ändra det snart så han har rutinerna inne inför förskolestarten!
.
Kör försiktigt därute!

Godmorgon

publicerat i Vardag
Godmorgon tisdag!

Alvin är på dagis nu och jag har satt igång en tvättmaskin, lagt Edvin i vagnen, ätit frukost och lagt in ved i brasan. Nu ska jag strax börja plocka undan lite här hemma. Måste göra något smart för alla leksaker som samlas här nere. Skulle behöva rensa ur lite leksaker också fast det inte var så längesedan jag gjorde det. Annars har jag inga större planer för dagen. Måste veckohandla ikväll om det inte blir världens snökaos som dom säger att det ska bli, men det hoppas jag inte. Har nämligen inga vinterdäck än för vi har inte haft tid, har sagt åt Andreas att boka in min bil på hans jobb men det finns inga lediga tider så han måste nog ta med den och klämma in den. Fast än så länge har det inte direkt varit halt. Funderar på att kanske släppa mig iväg till gymmet om jag ändå ska in för att handla, men det får vi se. Har ont i halsen så det kanske inte är så smart ändå.
.
Hoppas ni har något trevligt för er idag. På torsdag ska jag på seminarium! Liten smygstart inför vad som komma skall. Min partnerskola där jag har vfu (praktik) har bjudit in mig för att diskutera IT i undervisningen. Låter ganska intressant, tyckte inte det först men jag antar att det blir lite prat om smartboard bland annat.
.

Fick en fråga för ett tag sedan vad jag jobbar med, men jag jobbar inte utan studerar till lärare för de yngre åldrarna. Vill nog arbeta på en förskola men får examen till årskurs 6. Börjar i slutet på januari igen. Dock har jag inte varit så taggad inför det eftersom det innebär oftast att jag sitter dagar, kvällar och helger med böckerna men tror det blir bättre bara jag får komma igång. Att terminen jag ska hoppa in på är i Eskilstuna har inte gjort saken bättre men det ska nog gå. Blir rätt långa dagar i början då kursen är rätt intensiv. Har lite inblick då både Moa, Lina och Johanna nyligen läst den. Man tror det ska vara lättare att plugga än att jobba men jobbet kan man oftast lämna när man går hem (dock inte alla), det kan man inte göra med skolan. Om man är i skolan en dag och har seminarium/föreläsningar så missar man sin läs/skriv tid.. Då blir det kvälls jobb istället..

Bra måndag

publicerat i Vardag
Måndagen har försvunnit lika snabbt som många andra dagar. Hade tänkt rensa bort några kartonger men det har jag inte hunnit. Får bli en annan dag i veckan. Har tänkt att försöka rensa så att några kartonger kanske kan flytta ut till gäststugan, måste göra så fint som det går inför advent. Blir nog inget nytt julpynt i år, inte så roligt att köpa nytt när vi inte har renoverat här nere. Måste bara leta fram det vi har. I år blir det i varje fall en riktigt julgran!
.
Idag har även barnen varit på bra humör hela dagen, inte mycket gnäll alls. Alltid lika trevligt. Nu ska ni få höra det bästa på hela dagen. Edvin åt en hel stor tallrik med min köttfärsås och makaroner till det. Han åt nästan mer än Alvin. Det är stort! Han äter ju bara burkmat och inte alls mycket av det heller i vanliga fall. På sista tiden har han börjat pilla i sig lite av vår mat men idag åt han verkligen när jag matade honom. Tyckte själv köttfärsåsen blev god idag så det kanske får bli ett storkok på det någon dag i veckan.
.
Nu ska jag snart hänga tvätt och sen inte göra mycket mer idag.

Det här med julklappar..

publicerat i Barn shopping
Det är hög tid att börja tänka på julklappar. I alla fall så man har en aning om vad man ska köpa. Om man har en lista på det så brukar det gå rätt fort att handla. Mamma frågade idag vad Alvin och Edvin önskar sig. Jag vet faktiskt inte ens vad vi ska köpa. En bondgård önskar sig Alvin så det har jag talat om.
Den här i lego har han kikat på några gånger. Finns bland annat hos Lekmer.se.
.

Vet också att Alvin önskar sig en gitarr, hockeyklubba (vet inte om det är Alvin eller Andreas haha), dödskallar, spindelmannen dräkt, en till innebandyklubba, kassaapparat. Sen tycker jag att han behöver några nya böcker, ritpapper + pennor, kanske något annat pyssel och något spel. Han tycker om memory. Just det en traktor kanske vi ska köpa åt honom, något han tjatar om lite då och då.
.
Edvin däremot har jag ingen aning om. Han kommer nog få lite mjuka paket inför förskolestarten. Ett par vinterskor behöver han och en massa annat. Ett presentkort på Polarn O. Pyret skulle inte vara fel. Några leksaker kommer han självklart också få. Men han är mer än nöjd med de han har, förutom att Alvin inte är lika glad för det är hans leksaker så det är nog bra om Edvin får några egna. Edvin fyller ju faktiskt år två veckor efter julafton också.. Ett rum har han som också behöver inredas.
Vet ni vad ni ska köpa åt era barn? Finns ju en hel del när man börjar kolla runt..

Måndag och -10

publicerat i Vardag
Herregud det är -10 grader ute idag. Nu är det inte höst längre utan vinter. Alvin vägrar sin overall, den är ful säger han. Hm.. Ska nog få på honom den ;-) Han vill bara ha sin skaljacka men då kommer han frysa. Nästan så jag ska släppa ut honom i den så han får känna lite men tror inte vi har tid med det för då får jag väl inte in honom igen innan vi ska åka till dagis. På tal om ful så är det ett nytt ord han gärna använder. För några veckor sedan var det en pojke på hans dagis som sa att han skor var fula och efter det så använder han det jämt. Jätte roligt när man går förbi någon och han säger "han är ful". "Jag orkar inte" är också något han gärna använder.
.
Måste berätta något roligt, eller så roligt är det inte men lite komiskt. Vi kopplade in tvättmaskinen i lördags, allt gick jättebra och först tvättade vi en tom maskin som man ska göra. Sen när vi kom in var det vatten på hela badrumsgolvet och i tvättstugan. Vi fattade inte vad som var fel men när vi spolade så kluckade det i avloppet i tvättstugan och ville inte riktig rinna undan. Vi trodde att det var något fel med vattenlåset men Andreas förstod inte riktigt eftersom det fungerat förut. Sen igår när vi skulle åka så kikade Andreas ner i vår avloppsbrunn och den är helt proppfull! Gick knappt att öppna locket. Så igår kväll kunde vi inte diska eller knappt spola i kranarna/toaletten. Jag hoppas den finns tid så Sita kan tömma den idag. Det var inte så längesedan vi tömde den så vi tänkte inte ens på att den kunde vara full. Hon som bodde här innan tömde den varannan månad men vi är ju några fler i familjen..
.
Dags att sätta fart!

Sovmorgon

publicerat i Vardag
Lördag.

.

Idag fick jag en oplanerad sovmorgon. Alvin var in till mig några gånger och ville att jag skulle läsa en bok fast jag var så trött så jag knappt kunde hålla ögonen öppna när jag läste. Sen kom Andreas, Edvin och Alvin upp och frågade om jag visste var klockan var. Gissade på 9 men då var klockan halv 11. Skönt med sovmorgon! Nu är Andreas iväg för att köpa det sista till tvättmaskinen så vi får igång den någon gång. Kanske visar vårt tvättberg sen, eller så gör jag det inte för då får ni nog en chock!
.
Hoppas ni har en trevlig helg!

Fredags kväll

publicerat i Vardag
Edvin försökte nyligen resa sig utan något att tag i fast det gick inte så bra. Jag såg det inte men Andreas. Hoppas han väntar lite med det för han är väldigt ostadig när han reser sig mot möbler så utan möbler skulle han nog ramla direkt. Han reste sig nyss i spjälsängen och det har han inte gjort tidigare. Han kanske skippar det här med krypning, han rör sig bara bakåt :-)
.
Vi har ätit tacopaj till middag och nu sover snart båda barnen. Åt tacopaj förra fredagen med men det är gott tycker jag! Känns som jag skriver det jämt men jag är så trött. Edvins krångliga nätter måste sluta snart annars somnar jag snart ståendes :-) Nejdå så farligt är det inte, bara nästan.. Tror inte det beror på någon förkylning utan någon fas när det händer mycket hos honom. Tror nämligen Alvin var likadan vid samma ålder. Andreas har mycket på jobbet nu som varje höst så han är helt slut när han kommer hem. Igår jobbade han till midnatt. Jag hade somnat på soffan kommer bara ihåg att jag hörde Alvin komma upp.
.
Nej nu ska jag plocka fram lite fredags gott, då kanske jag blir lite piggare!

Reser sig

publicerat i Edvin
Fredag!
Edvin har rest sig lite halvt mot möbler tidigare men igår ställde han sig upp mot Andreas knä när han skulle lägga in ved och idag ställde han sig upp mot soffbordet! Roligt! Nu måste jag börja passa honom lite mer så han inte slår sig. Alvin ramlade flera gånger och slog i munnen mot vårt soffbord för han sprang/gick alltid runt det. Vi har i alla fall inga vassa kanter på det och det är skönt! Alvin har alltid varit en vild liten kille som var tidig motorisk men lite senare med talet får se hur Edvin är. Alvin började gå vid samma ålder som Edvin är i nu så jag tror inte Edvin blir lika tidig motorisk som Alvin. Edvin fyller 10 månader idag!  ♥



Jag och lilla Edvin på BB. Jag har inga bilder kvar från hans första månader för min gamla dator vägrar starta. Måste se om vi kan rädda hårddisken, har helt glömt av det! Hoppas på det i alla fall! För nu har jag sparat ner bilder från hans första tiden på datorn från bloggen och dom går inte att framkalla för dom är för små.

Trötter

publicerat i Vardag
Är rätt trött just nu så det blir inte så mycket dator ikväll. Vi hämtade upp Andreas idag på eftermiddagen för jag skulle göra ett ärende sedan blev det mörkt så snabbt så det kändes som klockan var mycket mer. Både Alvin och Edvin var rätt trötta så vi fick försöka hålla Alvin vaken vilket vi lyckades med denna gång. När vi kom hem försökte Andreas koppla in tvättmaskinen men det var något fel med kopplingen så det gick inte. Vi andra busade lite uppe i vårt sovrum. Alvin gillar när vi leker lejon men tillslut började han nästan gråta för han trodde jag var ett lejon och inte hans mamma. Haha sötisen, slutade den leken då men Edvin han tyckte det var jätte roligt och försökte härma oss. Han la sig sent idag för att vara honom så jag hoppas han sover gott inatt, kan nog glömma det :-)
.
Nu ska jag kika på Leila!

Julklapps tips

publicerat i Barn shopping
Tänkte tipsa om lite julklappar då och då. Börjar med både mjuka och hårda klappar :-)
1. Bobbycar, Lekmer. Just nu 299kr
2. Draglok från Brio, Lekmer. 149kr
3. Plocklåda från Brio, Lekmer. 179kr
4. Gungzebra, Lekmer. 599kr
1. Lego stall, från Lekmer. Just nu 399kr.
2. Hink med duplo, från Lekmer. Just nu 129kr.
3. Dockhus från KidKraft, finns hos Kidelin för 1049kr.
4. Tågset från KidKfraft, finns hos Kidelin för 1249kr.
1. Fina byxor/leggings från Polarn O. Pyret, 175/225 kr.
2. Söt klänning från Ej Sikke Lej, finns hos Babyshop för 299kr.
3. Tuffa jeans från Nova Star, finns hos Kidelin för 390kr.
4. Fin body från Lundmyr finns hos Babyshop för 299kr.

Kassler i foliépaket

publicerat i Mat, recpept
Kassler i foliépaket



*Skär potatisen i tunna skivor
*Stek sedan potatisen tills den är lagom mjuk, krydda med salt&peppar (eller andra kryddor)
*Lägg potatisen på en bit folié.
*Lägg på några skivor kassler
*Blanda pressad vitlök med någon krydda, jag brukar ta en fryst krydda med italienska örter. Brukar även blanda ner flytande margarin. Bred sedan på kryddblandningen på kasslern/potatisen.
* In i ugnen, ca 225 grader och ungefär 15 minuter.
* Färdigt, servera med sallad eller någon anna grönsak. Jag brukar koka ärtor, majs eller morötter till vår mat för att Alvin och Edvin gillar det.

Torsdag

publicerat i Vardag
Godmorgon. Alvin är nyligen skjutsad till dagis och vi fick lite bråttom på slutet, dom ska på utflykt idag och skulle åka kl 9. Dom brukar åka hem till en av förskollärarna ibland för att bygga på en koja och idag ska dom vara där hela dagen. Grilla korv och dom som vill/vågar skulle få rida på hennes hästar. Tycker det är roligt när dom hittar på sådana saker. Edvin håller nu på att somna ute i vagnen och jag ska äta frukost. Han sover alltid ute numera, han har alltid varit lite svår nattad i sin säng dagtid så det är bara skönt att han kan somna bra ute. Behöver oftast bara lägga ner honom sen går jag in och har lite koll på honom, ibland får man gunga lite på vagnen.
.
Hoppas ni får en bra torsdag, snart helg! I helgen ska vi rensa hängrännor och sådant skoj :-) Blev ingen Stockholm resa denna helg kanske blir nästa eller någon annan innan jul. Tänkte passa på att handla julkappar också. Känns bäst att åka när Edvin sover lite bättre på nätterna vilket jag hoppas han gör snart igen. Om jag inte minns helt fel så var Alvin också lite krånglig vid samma ålder.
.


Ett foto i timmen, del 2

publicerat i Om mig
Efter lunch kikade Alvin på Makka Pakka, drömmarnas trädgård medans jag plockade undan. Edvin älskar Makka Pakka, blir helt till sig. Kanske för att dom pratar lika språk ;-)
Sen bestämde Alvin sig för att gå ut i det blåsiga vädret.
Hockey är det som gäller nu!
Alvin badade i vattenpölarna när vi hade hämtat posten. Han brukar lägga sig i dom och simma lite ;-)
Edvin somnade så jag började med maten, blev kassler i foliépaket igen men det är rätt gott och enkelt.
När jag håller på att förbereda maten hör jag hur någon snarkar, då har Alvin somnat med moroten i munnen. Haha händer aldrig att han somnar :-)
Dagen avslutas med att Andreas och hans bror kommer hit med vår tvättmaskin!! Fast den är inte inkopplad än, Andreas måste köpa något imorgon efter jobbet sedan ska vi tvätta. Kommer ha att göra i en vecka för att tvätta ikapp allt!

Ett foto i timmen, del 1

publicerat i Om mig
Gör som Alexandra och kör ett foto i timmen idag. Detta har vi sysslat med innan lunch.
Godmorgon säger Edvin, i brist på pyjamas så fick han sova i Alvins gamla "skeppardräkt" (allt ligger i tvätten :-))
Vi sjunger med "hunden", huvud axlar knä och tår knä och tår, klappa händerna .., du är min vän, det kittlas.. Kan alla saker den hunden säger :-)
Alvin vill inte alls vara med på kort utan springer mest och gömmer sig..
När Edvin somnade sminkade jag mig lite
sedan spelade jag och Alvin lite memory som han fick av logopeden när vi var där för några veckor sedan
passade även på att ta en kopp kaffe
Del 2 kommer när barnen sover..

Onsdag- Ledig dag

publicerat i Vardag
Har försökt skriva ett inlägg här under en timme nu men nu sover Edvin. Alvin är ledig idag som varje onsdag så det har varit full rulle här på morgonen. Alvin har gjort kullerbyttor, sjungit, hoppat ner från sin pall så han landade på Edvin. Men jag tror det gick bra med Edvin. Nu tjatar han om banan så vi ska nog äta lite frukt snart. Tänkte att vi skulle gå ut men såg att regnet öser ner, inte så att det regnar lagom utan det verkligen vräker ner. Tror inte ens Alvin var sugen på att gå ut.
.
Vår tvättmaskin kom igår fast vi hann inte hämta den. Hoppas på att vi får hem den idag men sedan ska det dras rör och sådant så jag tror inte vi kan tvätta idag fast jag skulle verkligen behöva!! Nej dags att göra någon nytta medans den ena sover!

Julklappar

publicerat i Barn shopping
Har ni börjat fundera på julklappar än, eller kanske börjat köpa? Jag har mest börjat fundera men också köpt några få. Bara till Alvin och Edvin än så länge.
.
Vi har nyss kommit hem efter ett litet besök på Skultuna Mässingbruk, det är en outlet med bland annat Kosta Boda, Orrefors, Himla, Sia, Snö of Sweden mm.
Kom hem med två små fotoalbum från Sia Kids. Ska framkalla foton sedan ge dom ett varsitt album i julklapp. Alvin älskar att titta på kort så det blir nog bra.
Oj vad tittar upp ur den lilla julklappspåsen :-) Ett liten k.... till Edvin..

Godmorgon tisdag, förskola..

publicerat i Edvin
Godmorgon, hoppas ni har sovit gott. Vi har sovit sådär, lite bättre än tidigare nätter. Trodde ett tag att Edvin skulle sova hela natten men han vaknade en stund innan vi gick och la oss sedan vaknade han till under natten och ville inte somna om. Skickade in Andreas och Alvin in till Alvin så att Edvin kunde sova hos mig. Inte för att han sover så bra i vår säng men då slipper jag springa upp. Alvin snarkar värst av oss alla så det är inte lätt att sova bredvid han heller.
.
Jag pratade men enhetschefen för Edvins förskola igår, ringde henne för att få nummer till hans avdelning men då fick jag reda på att förskolan inte ens finns idag utan den är färdigbyggd den 15 december då de första barnen börjar. Hade tänkt att vi skulle komma och hälsa på men det gick alltså inte. Men jag fick reda på ganska mycket om förskolan så nu har jag lite information i varje fall.
Förskolan ska vara i två plan och ett p-garagre under med hiss genom hela förskolan. Kommer finnas 4 avdelningar, Edvin går på nedre plan med de minsta barnen. På nedre plan kommer det arbeta 4 förskollärare/två på varje avdelning och de timmar under dagen som flest barn är på förskolan kommer barnen delas in i 4 grupper så att alla barnen ska bli sedda så mycket som möjligt. Två manliga förskollärare har hon även kunnat anställa och det är bra. Jag tror att det är bra för barnen att ha både kvinnliga och manliga fröknar.
.
Det lät bra faktiskt även om det kommer vara jobbigt att åka så långt med honom men det får bli så till en början. Det som jag inte gillade var att dom ska testa 3 dagars inskolning, istället för 10 dagar som vi alltid har haft med Alvin. Man är där 3 hela dagar istället för en timme första dagen och att det sedan ökas på. Jag tror inte att barnen hinner lära känna någon fröken på de dagarna men jag kanske har fel? Det lär om inte annat märkas på Edvin. Jag börjar inte förrens 24 januari så jag har gott om tid för inskolning! Kan tänka mig att det även kan bli lite rörigt i början när alla barn ska inskolas och inte personalen har hunnit arbeta ihop sig ordentligt.
Lite skeptisk är jag allt ;-)

Foton

publicerat i Alvin&Edvin
Försökte i helgen att ta fina foton på Alvin och Edvin när dom ändå hade lite lika kläder på sig. Det gick sådär. Tycker om första bilden sedan blev det busigt.
På rymmen!
Finns roligare saker att göra än att sitta still!
Andreas gillar inte att jag matchar dom i likadana kläder, inte när det är lika färger men jag tycker det är lite roligt ibland. Skulle nog inte vilja ha det varje dag men ibland så.. Tur att vi inte har tvillingar för då skulle han nog få stå ut med likadana kläder lite oftare!

Spegel spegel på väggen där

publicerat i Huset-badrum
Vet inte om jag har visat att vi fått upp spegel? Isåfall gör jag det igen. Städade badrummet igår så det känns skönt att ha det gjort.
.
Det är så skönt att ha en riktigt spegel med bra belysning. Har alltid fått lov att ha en liten spegel vid fönstret så jag kan se ordentligt när jag sminkar mig, men det slipper jag nu :-) Vilka problem..
.
PS, Vi ska inte ha en glödlampa som lampa.. Har hittat en som vi ska beställa!

Måndag

publicerat i Vardag
Tack för kommentarerna i inlägget under. Idag är jag lite piggare. Edvin vaknade igår kväll och skrek och ville inte somna så han fick komma upp några minuter men han var trött så jag gjorde en ny flaska och la honom igen, i vår säng. Tog kanske en halvtimme sedan vaknade han igen men då la jag honom i hans säng och det gick rätt bra. Vaknade några gånger, sedan vaknade han inatt för bara mat och inget mer. Är inte pigg men piggare :-) Han äter fortfarande på nätterna men det brukar egentligen bara vara en gång.
.
Nu ska jag plocka undan och ställa disken i diskmaskinen (gud så skönt att slippa diska!!!),göra mig klar och sedan ska vi åka en sväng in till stan sedan hem för Lina och Johanna ska komma hit idag! Roligt med besök. Återkommer lite senare idag!