Slut

publicerat i Alvin

Känner mig helt slut just nu och det finns massa att göra. Skulle behöva städa, fixa med försäkringspapper, rensa bland andra papper, rensa/städa Alvins rum, fixa med tvätten mm mm.. Hade lite bråttom imorse då Andreas skulle till jobbet, Alvin till dagis och vi till bvc men vi hann i tid. Sen är Alvin på sitt roliga humör idag och ibland vet jag inte vad jag ska göra för han lyssnar ändå inte. Kallas nog 3års trots. Det som varit hittills är ingenting mot de kallade 3 års trotset. Hoppas det försvinner lika snabbt som det kom men det är väl inte troligt. Nu har jag äntligen fått han att äta lite lunch och sätta sig ner på att titta på en film. Att han sover dåligt på nätterna hjälper inte direkt.



Igår var han på bättre humör i alla fall :) Nu måste jag sluta för nu klättrar Alvin i fönstren.. Jag säger då det..

Godmorgon

publicerat i Vardag

Godmorgon regniga torsdag!



Nu har Edvin precis vaknat och vi har nyligen lämnat Alvin på dagis. Idag skulle Alvin och några till barn vara inne. Alvin är nästan aldrig inne för han går så få timmar så det blir nog skoj. Idag skulle jag behöva städa och fixa lite om det finns tid över! Har en massa saker som ska ut på tradera med..

Emil i lönneberga

publicerat i Barn shopping


Alvin hade en Emil tröja förra sommaren men den blev så fläckig så den fick kastas, men jag ska nog köpa en till. Jag tycker han är lite lik Emil i sättet så den passar honom bra :-)

Kommer från Lindex.

Springa

publicerat i Vardag



Jag och Edvin har varit ute och sprungit/gått efter vi lämnat Alvin på dagis. Var lite jobbigt med vagnen men det går utmärkt att springa med den. Nu har Edvin fått sin smakportion och jag ska äta några ägg, sen blir det en dusch och snart ska Alvin hämtas igen. På hans nya dagis kommer han nog gå 3 dagar i veckan och då 5timmar. Då hinner jag med något i varje fall! Vet inte vad vi ska hitta på idag men det är fint väder idag med! Ikväll ska nog jag och Moa gå på 30min spinning sen 30 min bålträning. Kommer nog blir jobbigt. Ska bara se till så att det passar in här hemma först.

Hoppas ni får en bra dag nu ska jag kika vad Edvin gör i babygymmet.

Tisdagen

publicerat i Vardag

Vi var som sagt på lasarettet idag med Edvin för att göra UL på hjärtat och till vår lättnad hade det vuxit bort! Det tog ungefär en kvart för dom att titta och inte en timme som det stod i pappret. Tror det tog ca 45min sist. Trodde Edvin skulle blir arg men han fick sitta i mitt knä så det gick bra. Sen hämtade vi Alvin på öppna förskolan, han var där med Adrian och Xandra. Tror han tyckte det var roligt för han pratade om det sen. Kanske blir att gå dit någon dag när Xandra ska dit. Efter det tog jag en kort joggingrunda medans Andreas fixade middag och Edvin sov.

Andreas la Edvin idag och han skrek och skrek.. Efter jag fått Alvin att sova så åkte jag till barnens hus så när jag kom hem hade han i alla fall somnat. Jag tycker det är jätte svårt att sitta utanför och lyssna när någon av dom inte vill sova, speciellt med skrikandet. Jag vill gärna gå in och ta över även om det inte brukar hjälpa, men det är lättare att lyssna på skrikandet när man har kontrollen. Han protesterade lite för mig igår också när han skulle sova. Kommer faktiskt ihåg att Alvin hade en period mellan 3 och 4 månader där han var omöjlig att lägga på kvällarna, kanske blir samma med Edvin. Annars tycker jag att man glömmer fort. Satt och tänkte tidigare idag på hur vi fick Alvin att ta nappen istället för mat på nätterna men det kommer jag inte ihåg.



Edvin har ändrat sitt utseende och sätt tycker jag. Han blir mer och mer nyfiken och med på vad som händer. Igår satt han brevid Alvin i soffan och "pratade" med Alvin sen skrattade han åt honom. Såg så gulligt ut. Sen när Alvin fick en banan såg det ut som Edvin tänkte, får inte jag någon. Ibland låter det som han skriker fast han pratar. Riktigt höga toner :-)

Tisdag

publicerat i Edvin


Dagen började med morgonpromenad innan frukost och dagis sen efter vi lämnat Alvin på dagis gick vi hem och åt frukost. Edvin fick sin andra smakportion majsgröt, man blandar vatten&majsstärkelse sen ska det koka upp och svalna sedan blandar man i nutriamigen pulver. Smakar skit rent utsagt men Edvin öppnade munnen idag med.

Nu kokar jag potatis till Alvin och Adrian som ska komma på besök, dom får lyxlunch. Potatis&fiskbullar, Alvin älskar det :-) Alvin ska följa med dom till öppna förskolan sedan då vi ska med Edvin till lasarettet och göra UL på hans hjärta. Han har alltså ett blåsljud på hjärtat som vi nu ska följa upp. Hoppas det ser bra ut!

Spinning och tv

publicerat i Vardag

Kom hem från ett spinningpass för en timme sedan och nu har jag bosatt mig i soffan framför tvn och datorn. Blev helt slut efter spinningen så det är bra. Tror det blir gym imorgon om det finns tid. Andreas är också på gymmet just nu. Hoppas han kommer hem snart så det inte blir så sent är rätt trött idag. Andreas och Alvin var iväg på en husvisning lite tidigare men det var nog inget för oss. Lika bra att den mest kunniga och kräsna av oss åker om bara en kan åka. Om Andreas tycker om det gör nog antagligen jag det då vi har lika stil. Ville inte ta med Edvin då han brukar sova den tiden så då slutar det nog inte så bra. Är en till visning vi ska gå på i helgen men då hoppas jag båda kan åka. Imorgon väntar UL på Edvins hjärta och jag tror Xandra (Tack!) kunde ta med Alvin till öppna förskolan så då kan Andreas följa med oss istället. Tycker inte det är så roligt att åka på sådant, är lite känslig av mig när jag vet att Edvin inte kommer gilla det. Men det måste göras.

Hoppas ni haft en bra dag i solen!

Smakis

publicerat i Edvin

Eftersom Edvin mest krånglar vid flaskan, han ska sitta upp, puttar bort flaskan mm och det tar så lång tid nuförtiden att mata han + att han inte äter upp allt eller ha ökat mängden mat på ett tag så började jag ge han smakisar idag. Han blir ju 4mån om en vecka så det är nog ingen större katastrof, vi ska till bvc på fredag för att prata om kosten eftersom han ska äta mjölkfritt och efter det tyckte hon att jag skulle börja eftersom han har hållt på så här ett tag. Men idag testade jag att ge honom gröt som man gör på nutriamigen, tänkte att det kunde vara bra att börja med då han äter nutriamigen som är mjölkfri ersättning.



Han var i alla fall nöjd och öppnade munnen :-) Måste köpa haklappar till honom, hittade en enda efter Alvin. Kommer knappt ihåg det här med maten efter Alvin, även fast det var nyss. Men man börjar väl med en tesked några dagar innan man utökar/testar något nytt. Edvin hade nog kunnat äta några till teskedar idag men det får bli en några dagar nu..

Edvin

publicerat i Edvin



Edvin är glad i varje fall. Fast nu sover sötisen!

Ny vecka

publicerat i Vardag

Godmorgon.

Här lyser solen men jag blev på lite dåligt humör nyss när dom från mödravården ringde och avbokade min tid ännu en gång. Min barnmorska var sjuk idag och det är väl inget man kan rå för men det finns ju fler barnmorskor där och nu blir jag less på att jag aldrig får min bokade tid. Jag ska nämligen sätta in en spiral och det måste man göra precis efter mensen så nu får jag väl vänta en månad till. Hon hade inga tider denna vecka sa hon, sist hon ringde sa jag att hon kunde ringa om dom fick någon som avbokade och då fick jag till svar att hon minsann inte kunde hålla reda på sådana saker.. Undra om det finns något annat ställe man kan ringa till?

Annars ser det ut att bli fint väder så det blir att gå ut lite senare. Har lite tvätt att fixa med medans Alvin är på dagis och jag har precis betalt lite räkningar och ringt västerås stad ang om att säga upp Alvins plats men det behövde man inte göra längre. Ringde förra veckan med men sen sa hans nuvarande fröknar att man visst måste säga upp sin plats men det var tydligen ändrade regler. Ikväll ska jag på spinning också! Äntligen!

Söndag kväll

publicerat i Vardag

Godkväll.. Känner mig rätt trött idag så det blir nog att lägga sig i tid. Fast jag har varit trött flera dagar i rad nu efter Andreas utbildning, fick inte många timmar sammanhängande sömn då.. Vi har i varje fall hunnit med en del idag, dock ingen husvisning men så är det ibland. Jag har tvättat i 6 timmar och städat medans Andreas gick ut på promenad med Alvin&Edvin, sen har Andresa&Alvin storhandlat och jag åkte till hälla shopping en sväng på eftermiddagen. Skönt att komma ut lite själv.

Veckan som kommer så ska jag till barnmorskan imorgon så då måste nog Andreas ta sig hem till lunch, sen på tisdag ska vi göra UL på Edvins lilla hjärta så då måste Andreas komma hem eller så måste vi ha barnvakt till Alvin. Stackarn kommer säkerligen bli jätte ledsen när han ska ligga stilla. På fredag ska vi till bvc och prata om smakportioner, mjölkfritt och sen till helgen ska vi göra ett nytt försök att gå på husvisningar.. Hoppas på sol också!

Ny tröja

publicerat i Barn shopping



Alvin visar sin nya bolltröja som jag köpte åt han i veckan. Den kommer från PoP. Han såg den förut och har pratat om den sen dess så då när Edvin fick lite kläder fick Alvin denna. Det blev matchande strumpor också :-)

Just nu

publicerat i Alvin



Just nu är Alvin ute och spelar fotboll med Andreas. Fast nu tror jag de är påväg in. Edvin ligger i sängen så jag hoppas han somnar snart.

Pratade med Alvins nuvarande fröknar i torsdags om att han ska sluta. Jag tycker det är lite jobbigt att han ska sluta också för han trivs och vi med. Men dom förstod och trodde det skulle passa Alvin jättebra även om dom tyckte det var tråkigt att han skulle sluta. Han är så aktiv och älskar att vara ute sa dom och det stämmer bra. Dom sa även att vi alltid köper så bra kläder till Alvin så att det passar en i ur och skur förskola, alltid roligt att höra! Sen berättade dom att Alvin utklassar alla på innebandy, dom brukar spela ibland i den stora lekparken. Alvin har varit väldigt tidig motoriskt och duktig och han faktiskt grym på både innebandy och fotboll!

Jag hoppas det ska bli bra nu på hans nya förskola! Han ska ha vattenflaska, inneskor och två handdukar märkta med sitt namn med sig och det pratar han om ibland. Vi ska nog även bjuda på ngåot gott när han slutar. Alvin vill bjuda på glass! Dom sa att det var okej att vi gjorde det eftersom det är hans sista dag annars äter dom ju inget socker.

Söndag

publicerat i Vardag

Godmorgon!

Igår var vi hos Andreas pappa hela dagen, var på marknad så Alvin fick åka karusell sen grillade vi och hade det trevligt. Alvin skrattade jätte mycket i karusellen såg så roligt ut! Fast sen ville han inte gå av. Annars är han inte på så roligt humör just nu. Han gör allt han inte får och lite till, lyssnar inte på vad någon säger. Hoppas det försvinner snart för allt är jag vill inte , jag kan inte mm.. Idag ska vi försöka hinna med att handla, städa, tvätta, ut och gå, Andreas vill ner på stan för att köpa en jacka sen ska vi kankse på en visning också. Tror inte vi hinner med allt men det skulle vara skönt. Tvätta måste vi i alla fall göra. Jag skulle vilja besöka barnens hus också. Mycket man vill göra..


Hoppas ni haft en bra helg och får en bra söndag!

Jag och Edvin

publicerat i Alvin&Edvin



Jag och Edvin innan Alvin skulle hämtas på dagis. Edvin var lite trött :-) Både Alvin&Edvin har varit jätte gnälliga idag och är fortfarande men nu sover i alla fall Edvin. Alvin har verkligen gjort allt han inte får som att sitta i fönstret mm och Edvin har skrikit och gnällt en massa. Nu längtar vi efter Andreas! Han borde komma om ca en timme.

Hoppas ni får en bra fredag!

Fredag

publicerat i Vardag


Köpte en ny fleecejacka till Edvin igår, från kappahl.

Goddag! Idag vaknade Edvin halv 6 och Alvin kvart i 6. Antar att Alvin blev väckt. Annars brukar han i alla fall sova till ca 7. Bara att kliva upp och göra välling/ersättning. Sen hann jag både äta frukost och duscha innan Alvin skulle till dagis. Inte något som jag brukar hinna med. Jag och mamma åkte till ica maxi för att köpa blöjor också med en skrikande Edvin i baksätet. Hoppas det växer bort så han tycker om att åka bil senare.

Nu när jag kom hem har vi fått en kallelse från lasarettet att Edvin ska redan på tisdag dit för att göra ett UL på sitt hjärta. I en timme ska han ligga still. Har ställt in mig på att få höra honom skrika. Måste fixa barnvakt åt Alvin också om inte Andreas kan vara hemma, ska till barnmorskan på måndag så jag vet inte om Andreas kan åka hem två dagar i rad. Ganska mycket nu framöver.

Idag är det sol så jag planerar på att ta en långpromenad efter lunch!

Torsdagen

publicerat i Vardag


Glad Edvin!

Usch vilket väder det varit idag! Men vi tog oss ut ner på stan en snabbis, köpte lite pyjamasar, en fleecejacka till Edvin och en body till Edvin från PoP och Alvin fick sin efterlängtade t-shirt med fotbollar. Nu ser han verkligen allt i affärer och vill ha de ena eller det andra. Sen har eftermiddagen gått snabbt. Edvin var så trött vid halv 6 men det tog en timme att lägga honom idag. Ovanligt lång tid. Åt som en häst gjorde han med :-) Får se hur dom vaknar inatt då, men imorgon kommer Andreas hem! Saknar honom nu. 3 nätter är alldeles för lång tid!

Skor

publicerat i Mode, shopping





Fick två par skor och lite kläder av min käre sambo i påskpresent! Måste bara hitta något tillfälle att använda dem, sen att det var 100år sedan jag gick i höga klackar var en annan sak :-) Inget man direkt gör med barnvagnen bara sådär.

Trött

publicerat i Alvin&Edvin

Idag är jag trött. Edvin vaknade precis när jag skulle sova för mat, sen somnade han om. Sen kom Alvin in och började prata med mig. I vanliga fall somnar han om snabbt men inte inatt. Sen hade han inte hunnit somna innan Edvin vaknade så då fick jag lov att väcka mamma så hon gick in med Alvin som såklart ville att jag skulle göra det. Sen när Edvin somnade fick jag gå in till Alvin och försöka få honom att somna om vilket tog sin tid. Sen vaknade Edvin vid 4 och somnade om en timme senare. Kl 7 var det bara att gå upp! Gäsp. Känner mig inte ens pigg nog att ta tag i Alvins sömn. Vet ju inte varför han vaknar heller, han äter inte välling på natten, han ville inte kissa, han verkar inte drömma så mycket längre. Nu tror jag mest det är en vana. Spelar ingen roll om man går in med han för sen kommer han igen.

Ännu tråkigare är det att det snöar! Herregud när ska riktiga våren komma. Har ringt lite samtal här nu på morgonen, bland annat till Alvins nya förskola. Vi ska dit på samtal 10 maj sen börjar han nog 17maj. Ringde västerås stad också och man behöver tydligen inte säga upp sin plats utan det blir bara en övergång. Förstod inte riktigt allt hon sa men men. Ska prata med hans fröknar idag om det finns tid när jag hämtar.

Vem är du

publicerat i Om mig

Eftersom ni är väldigt få som kommenterar så skulle jag bli glad om ni skrev vem ni är, kanske vart ni bor, ålder osv :) Lite kort bara! Är lite intresserad av att veta vilka som läser :-) Några vet jag ju eftersom vissa kommenterar flitigt!

Nu ska jag vila mig lite då barnen sover. Mamma är ju här och imorgon hoppas vi på sol men det blir nog regn.
Kram!

Nyheter

publicerat i Barn shopping



Från polarnopyret.se

Antar att mamma vill ner på stan en sväng idag eller imorgon och då tänkte jag besöka PoP. Tyckte bodyn med elefanten var så söt..

Här var det

publicerat i Alvin&Edvin

tomt på inlägg :-) Har haft lite fullt upp nu.. Igår var det 1 års kalas för Adrian, sen var vi ensamma på eftermiddagen och Moa kom och räddade läggningen på Edvin. Hon badade Alvin medans jag la Edvin sen så sov hon är. SKönt med lite sällskap. Jag hade svårt att somna sen för jag låg och lyssnade vem av dom som skulle vakna först. Det blev Edvin sen kom Alvin upp och hade kissat ner sig. Han hade blöja så den måste ha settat snett för han brukar inte ens kissa på nätterna längre. La han i vår säng sen vaknade Edvin halv 5 och var pigg. Efter mycket om och men så fick jag han att somna om i Alvins rum sen la jag mig hos Alvin coh vi sov till halv 8. Annars hade jag varit död nu..



Edvin påväg till Adrians kalas

Adrian som fyllde 1år!

Alvin roar sig med att låta lite :-) Alvin blev faktiskt blyg ett tag, väldigt ovanligt men sen lekte han på!

I ur och skur

publicerat i Alvin

Idag ringde dom från I Ur och Skur förskolan och berättade att Alvin har en plats från maj (!) och Edvin får en plats i januari! Oj vad glad jag blev att båda fick plats. Är lite osäkert att få en plats i januari annars då de flesta byter grupper, slutar i augusti. Var inte beredd på att Alvin redan skulle få en plats i maj och vi fick vänta men nu tar vi den då så det blir inskolning i ca 2 veckor. Om det inte går fortare. Ska ringa kommunen imorgon och säga upp hans plats sen prata med hans dagis. Det är ändå med blandade känslor jag säger upp hans plats eftersom vi trivs och han gör det men vi vill verkligen ha i ur och skur, har velat det enda sedan han började dagis, förskola eller vad man nu vill kalla det. Han har sina älskade kompisar där också men han kommer garanterat få nya så det ska nog gå bra.

Det är även ett föräldrakooperativ vilket betyder att man som förälder har ett större ansvar, inflytande. Man har jourschema och städar där ca 2ggr/termin. Jag tycker det ska bli roligt att få hoppa in och arbeta där, jag pluggar ju ändå till lärare så för mig är det både lärorikt och roligt att se mina barns vardag. Andreas däremot har väl lite svårare med andras barn men han verkar ändå väldigt positiv till förskolan och vad det innebär.

Ska bli intressant och se hur denna inskolning går, förra gången var han inte så gammal men inte heller så van att vara med "okända" fast det gick bra då med. Edvin får hänga med men jag ska försöka få barnvakt så jag och Andreas kan följa med på Alvins första dag ensamma. Vet inte vilket datum han ska börja än. Spännade!

Tuffing

publicerat i Vardag


Edvin idag.

Snart är denna dag över och den har gått med en rasande fart, blev lite väl gnälligt på eftermiddagen men nu sover Edvin och Andreas&Alvin är på Ica Maxi. Vårt stammisställe. Dom ska köpa lite mjölk och sådant så vi har det hemma. Antar att dom köper med sig någon mat hem också. Klockan sju har vi dessutom tvätt tid.

Jag lagade köttfärsås på eftermiddagne som jag tänkte vi kunde äta imorgon till middag och ja vad tror ni händer. En ljuslykta på fläkten gick sönder och då vågar jag inte äta maten så det blev att kasta. Fruktansvärt irriterande måste jag säga eftersom jag samtidigt burit på Edvin som bara gnällde. Får försöka hinna laga imorgon när Alvin är på dagis för sen ska vi på 1 års kalas och på kvällen ska Moa sova här. Typsikt att det ska bli så när man för en gångs skull gör matlådor..

Ny vecka

publicerat i Vardag

Måndag igen då, hoppas denna vecka går lika fort som de andra veckorna. Denna vecka kan gärna springa förbi nu när Andreas ska vara borta. Han åker imorgon och kommer hem på fredag. Men det ska nog gå bättre denna gång, förra gågen var det kaos men då hade vi knappt varit hemma efter ha legat inne med Edvin för RS. Jag och Edvin har varit ute och gått, innan det lämnade vi Alvin på dagis och dom skulle till skogen idag. Snart ska han hämtas igen och då blir det lunch sen ska vi nog ta oss ut för idag är det sol.

Hoppas ni får en bra dag!

En sekund

publicerat i Vardag

Äntligen en sekund över, allt går i ett rasande tempo med två små här hemma. Men nu sover dom snart så då blir det lite lugnt. Har städat hela lägenheten idag men har inte hunnit med att tvätta så det får bli imorgon. Andreas åker ju bort några dagar så det är lite som ska fixas innan. Vi hann med en liten  sväng på stan idag i alla fall. Var tvungen att byta ett par byxor på PoP som blivit jätte konstiga i midjan sedan Edvin börjat använda dom. Var inga problem att byta så det var skönt. Andreas shoppade lite Fred Perry t-shirts och en tjockare tröja, skulle ha ett par skor med men dom var slut på alla affärer i hans stl. Typiskt när han väl ska köpa något.
Just det såg att PoP hade fått in lite fina nyheter utifall någon är intresserad!

I veckan väntar 1års kalas för Adrian så vi har köpt en present idag också, blev en diskussion med Alvin om varför han inte får paket. Han har på senaste tiden börjat sjunga ja må han leva hela dagarna och pratar om att han ska fylla 3 år. Men det är ju några månader kvar. Han verkar nu förstå att Adrian ska få paket på tisdag och inte han :-)

Godmorgon söndag

publicerat i Vardag

Godmorgon!

Igår var jag och åt lunch med Emilia på stan sen åkte vi hem hit för att se finalen i innebandy. Rönnby vann så nu är nog Moa glad! Spännande match var det! På kvällen åt vi middag här hemma med Kalle och Danne.

Idag blir det att städa och tvätta litegrann sen ska jag träna, Andreas är påväg till gymmet nu. Skulle vilja gå ut lite också för det är sol idag. Blev i alla fall inge snö som jag hörde att det skulle bli. Tur det! Nästa vecka åker Andreas bort tre nätter så min mamma kommer ner på onsdag, får se vad vi ska hitta på då. Jag önskar att det blir sol, lite lättare att hitta på något då.

Hoppas ni har en bra helg.

Hemma igen

publicerat i Alvin&Edvin


Edvin sov två långa pass igår ute hos mamma. Kanske itne så konstigt efter att han panikskrikit sig i bilen halva vägen dit, hjälpte inte att jag stannade. Fick helt enkelt fortsätta att köra, inte så lätt att koppla bort att han skriker. Hemresan gick dock bättre!

Alvin kikar efter mormor som hämtar posten.

Edvin tycker det är roligt att provsitta matstolen och han kan sitta stabilt. Dreglar som en tok gör han och suger på sina händer hela tiden + kräks lite då och då så nu måste vi köpa haklappar eller något!

Renée

publicerat i Vardag


dålig bild. Men jag har köpt fiberlakrits från Renée Voltaire. Första gången jag testar något från dom, det ska vara utan e-nummer och sånt om jag itne tar fel. Var gott i alla fall!

Härlig solig men mina kära barn har inte varit så roliga :-) Vet inte vad som var fel men Alvin var gnällig och Edvin med. Var i alla fall ute och gick snabbt innan vi hämtade Alvin sen en lugnare promenad med två stopp på lekparker för Alvin. Alvin ville klä av sig alla kläder men jag försökte stoppa honom lite! Är inte sommar än..

Nu är tvätten upphämtad och jag har varit på ica maxi och packat lite. Vi ska åka till mamma och Janne imorgon har jag tänkt. Xandra är tvungen att jobba och det förstår jag ju så jag tänkte att vi skulle ut på en roadtrip. Vet inte hur det ska gå bara ensam med barnen i bilen, Edvin var ju inte så glad sist. Nu är det inte riktigt lika långt i alla fall. Blir en hel del packning för en dag bara!!

Tävling

publicerat i Inredning

Är med och tävlar om ett tryck från studionele.se hos Erika. Jag skulle gärna vinna detta tryck till Alvin som nu är intresserad av bokstäver och siffror!

Onsdag

publicerat i Vardag

Soligt idag igen! Var härligt! Blev ingen morgonpromenad idag, vaknade efter 7 och vi måste gå halv 8 om vi ska hinna innan dagis. Kändes lite väl stressigt med Edvins matning mm. Inatt var jag så trött så jag kommer knappt ihåg att jag matade Edvin. Någon som frågade för längesen var Edvin sover och Edvin sover i sin egna säng. Om han vaknar vid halv 6 eller omkring där så brukar jag lägga honom i vår säng för att jag ska kunna somna om, jag tror inte han riktigt somnar om men han ligger där nöjd en stund i alla fall :-)

Nu är Alvin på dagis, Edvin ligger här brevid mig och jag har nyss ätit frukost. Idag ska vi kanske ta en promenad med Moa om hon hinner efter skolan. Saknar faktiskt pluggandet lite måste jag erkänna, det som är lite synd är att jag inte får gå med min grupp när jag kommer tillbaka men vi kan träffas ändå. På tal om Moa så är jag glad för hennes skull för hennes lag Rönnby Tigers har gått vidare till SM-final i globen på lördag i innebandy. Den matchen ska vi se och jag tror den går mitt på dagen så Alvin också kan titta!

Nej dags att ta tag i dagen!

Tisdag kväll

publicerat i Vardag

Har varit och tränat nu på kvällen, ben/rumpa sen mage här hemma och nu väntar jag på att desperate housewives ska börja sen cougar town som jag tycker är jätte roligt. Andreas är också på gymmet så det blir väl att sitta upp en stund senare idag med. Borde egentligen komma i säng tidigare men jag vill gärna hinna träffa honom med.

Men imorgon ska ingen träna förutom lite löpning kanske och på torsdag ska han på någon konferans och sova borta. Känns inte alls roligt när Alvin vaknar så ofta på nätterna och nästa vecka ska han sova borta 3 nätter. Får dock sällskap av snälla Xandra på torsdag! Sen kommer min mamma ner nästa vecka! Kom precis på att vi har tvätt tid imorgon, mindre roligt! Tycker vi tvättar så ofta men det är alltid lika fullt.. Suck. Borde ta tag i fönstertvätt med men det får bli någon helg. Om jag hade råd skulle jag anställa en städerska tills barnen blev lite äldre ;-) Jag gillar egentligen att städa så det är inte det som är problemet.

Nej nu ska jag återgå till tvn och hoppas på lika fint väder imorgon!

Vår dag

publicerat i Alvin&Edvin


Alvin visar Edvin leksaker efter att Edvin spytt ner sig för tredje gången idag :-) Nu har han börjat kräkas mycket igen eller det kommer upp mycket mat. Bvc sköterskan säger att det kan bero på att han fortfarande är slemmig efter RS också. Snart 3 månader sen han blev sjuk i RS.

Alvin har varit trött och inte allt för rolig efter kl fyra här hemma. Gjort allt han inte ska, kastat saker, klättrat upp på bord mm. Men nu sover dom gott i alla fall sedan några timmar tillbaka. Hoppas för hans egen skull (och vår) att han börjar sova bättre på nätterna snart!

Bus Alvin

publicerat i Om mig


Alvin hade inte varit så trött på dagis och inte så jätte trött här hemma heller. Antar att den friska luften gjorde honom lite piggare. Skönt att dom är ute hela tiden Alvin är där nu när det är vår.

Just nu önskar jag att vi hade ett hus, fast det önskar jag varje dag men jag hoppas det blir så inom en snar framtid. Mötet vi hade för några veckor sedan var ett möte om att bygga ett hus. Vi har velat fram och tillbaka om det i flera år känns det som. Men det lutar åt att försöka köpa ett "färdigt" hus ändå. Kankse lite invändig renovering eller något. Om vi ska bygga vill vi göra en del själva och känna att vi har den tiden vilket det inte känns som nu + att det är leveranstid på husen och först ska vi hitta en tomt, och det skulle vi aldrig hinna innan jag börjar plugga igen. När jag pluggar vet jag att vi inte har den tiden över tyvärr.

Men i framtiden kommer vi att bygga ett hus det vet jag för det vill vi båda och speciellt Andreas.
Vi har väl inga direkta önskemål om vart vi ska bo det ska bara kännas rätt, vi har ju varit på en del husvisningar om vi säger så. Ev ska vi på en husvisning på söndag på ett hus i närheten. Vi har ju några krav så det brukar alltid vara något som inte känns rätt. Invändigt behöver det inte vara på topp men huset ska vara bra byggt med grund osv, ha bra värmekälla så vi kan få en låg driftkostnad mm. Tur att Andreas är ganska duktig på sånt och att både Andreas pappa kan mycket + min mammas man som är snickare.

Tisdagen börjar bra

publicerat i Vardag

Tycker att denna tisdag har börjar rätt bra, hyffsat utvilad och vi hann med en morgonpromenad innan frukost och dagis. Första gågen sedan Edvin föddes. Jag och Alvin gick alltid innan frukost förut. Alvins morgon däremot har inte börjat bra. Han är jätte trött idag tack vare hans springade på nätterna och idag var han dessutom vaken efter 6 då jag gjorde mat till Edvin. Ej bra för honom. Redan i vagnen imorse började han gnälla sen på dagis fick dom andra barnen absolut inte titta på Edvin för det var hans lillebror och han blev sur när han inte fick ha den största cyklen först. Får se hur det har gått när jag ska hämta honom om en timme. Han vaknade vid 22 igår och kissade sen låg han bredvid oss när jag matade Edvin vid halv 3. Vi hade inte märkt att han kommit in till oss.

Just det de som mer är bra denna morgon är att dom ringde upp mig från en ur och skur förskola i närheten och sa att hon nu hae läst mitt mail jag skickat för några veckor sedan. Så nu har jag satt båda barnen i kö. Hon blev glad när jag sa att Alvin är en 07 för dom behöver tydligen en 07 till augusti. Skulle vara jättebra om han fick en plats där då efter sommarledigheten! Jag har alltid velat haft ur och skur men förut passade det inte eftersom jag inte hade bil mm. Dom skulle ha styrelsemöte ikväll sen skulle hon höra av sig. Hon var jätte trevlig! Hoppas verkligen båda barnen får plats där. Svåraste är att få in Edvin i januari eftersom många förskolor har flest platser i augusti men hon trodde inte det skulle vara så stora problem om Alvin får en plats snart eftersom syskon har förtur.

Nu ska jag fixa lite här hemma innan stora killen kommer hem!

Matstol

publicerat i Barn shopping

Vi har bara haft en sån där vit barnstol från Ikea till Alvin, tror den heter Antilop om jag inte har fel. Skulle gärna ha en annan till Edvin sen och jag såg faktiskt en snygg stol på Ikea som jag inte sett tidigare.


Blåmes heter den! Andreas tyckte också den var fin.

Spinning

publicerat i Vardag

Nyligen hemkommen från spinning och det var rätt jobbigt idag men det är väl bra antar jag. Har duschat och druckit en proteindrink och ätit lite fruktsallad så nu sitter jag här i soffan. Andreas är på gymmet och lär väl bli där ett tag. Finns inget på tv på måndagar så jag ska kika lite här på datorn.

Vilken varm dag vi haft. Var jätte varmt när vi var ute och gick sen spelade jag och Alvin fotboll då fick jag lov att ta av honom sin jacka. Han hade en windstopper under så det blev nog lite varmt. Hoppas detta väder stannar länge. När Alvin och hans dagisgrupp var ute i skogen idag hade det varit hundbajs överallt så dom hade fått tvätta alla barns skor efteråt. Roligt. Alvin var ute när jag kom men det var inge bajs på hans skor när vi kom hem. Tur det! Det är väl de negativa med att snön smälter allt som gömmer sig under.

Kram på er!

Mössa

publicerat i Edvin


När Edvin har skorvkräm får han ibland en liten mössa på sig, blir så kladdigt annars :-)

Fick frågor

publicerat i Om mig

Såg nu att jag fick några frågor i inlägget under..

Från Sara:

Har nyligen börjat läsa din blogg och jag undrar några saker..
Har du funderat på frågestund?
Hur gammal är du? Har fått för mig att du fick Alvin som väldigt ung. Hur har det fungerat med skola och allt`?
Är ni jämställda hemma?
Vem är Edvin hos när du tränar?
Hur mycket tränar du?
Är det inte svåret att få tid till det och massa annat med två barn?
Vad ska du göra efter föräldraledigheten?

1. Nej jag har inte funderat på frågestund, vet inte om någon skulle vara intresserad?
2. Jag fyller 21 i höst. Alvin föddes när jag skulle fylla 18 år. Så ja jag var ung och är ung fortfarande :-) Det har fungerat bra med skola eftersom jag valde att läsa in en kurs innan Alvin föddes + att studerade hela sista året på gymnasiet distans när jag var hemma med Alvin. Lite tufft men det gick!
3. Vem avgör vad som är jämställt? Men för att svara på frågan så ja det tycker jag. Vi delar på det mesta när vi båda är hemma. Visst det är bara jag som kommer vara föräldraledig eftersom vi Andreas inte riktigt har så lätt att vara det med sitt jobb + att vi skulle förlora mycket ekonomiskt om han var det pga att jag studerar. Då skulle vi inte ha råd att kolla på ett större boende. Men det är något som båda är nöjda med, alltså att jag är hemma.

Andreas lagar oftast maten, vi hjälps oftast åt med tvätt och städ även om det är lite bättre på den biten :-) Båda tar hand om barnen lika mycket när vi är hemma osv.

4. Edvin är såklart med Andreas när jag tränar!
5. Jag tränar några gånger i veckan på gymmet/spinning + promenader och lite övningar hemma.
6. Ja det är ganska svårt att hitta tid till vissa saker med två barn men det gäller att prioritera. Jag/vi försöker för det mesta göra klart allt innan barnen ska sova så vi kan träna och ta det lugnt på kvällarna. Nu somnar Edvin ganska tidigt också vilket underlättar..
7. Eftersom jag studerar till lärare och har 3år/6 terminer kvar när jag kommer tillbaka kommer jag alltså göra det när Edvin börjar dagis nästa år. Jag har fått studieledigt till mitten på januari då vårterminen börjar så då kommer jag alltså återgå till det. Innan någon kommenterar att han är bara är 1år då så började Alvin på dagis när han var 1år och det har fungerat jättebra! Eftersom jag studerar kan jag välja lite över mina tider själv, inte alla dagar dock.

Morgon med Edvin

publicerat i Edvin



Edvin påväg ut i vagnen för att sova på balkongen. Han är van med att sova där nu, han brukar nästan somna när overallen åker på! Inte alltid men det brukar gå smidigt att lägga honom på balkongen. Nu sover han inte inne alls på dagarna nästan. Det är tak över balkongen + att det finns regnskydd om det skulle regna. Sen blir han inte väckt av Alvin på samma sätt heller.

Jag och Edvin har myst på morgonen. Roligt när han är vaken de timmar Alvin är på dagis även om jag inte får något annat gjort men det kan jag ta sen. Ska snart diska undan och försöka komma på vad Alvin ska få för lunch. Det tråkigaste jag vet i matväg är att laga lunch. Middag är helt okej men lunch är så tråkigt. Skulle velat tvätta håret men jag ska ändå träna ikväll så det får bli då.

Godmorgon måndag

publicerat i Vardag

Godmorgon! Det är härligt att vakna till sol! Fast det är inte så varmt ute än men det kommer nog. Vi lämnade Alvin på dagis för en stund sedan och idag skulle dom gå till skogen. Tror dom gör det varje måndag från och med idag. Edvin var lite små gnällig där sen när vi kom hem åt han och då blev det bra. Han har börjat ätit mycket oftare så jg funderar på om han är i någon tillväxtperiod. Efter lunchen tänkte jag att vi ska ut på en långpromenad annars har vi inga planer idag!

Hoppas ni får en bra dag!

Vilken härlig dag!

publicerat i Vardag


Edvin med lite skorvkräm på huvudet :-)

Vilken solig dag vi haft idag och vilken bra natt jag fick inatt. Vi la oss sent eftersom vi tittade på fotboll men Andreas tog Edvin när han vaknade vid 3 sen när jag vaknade halv 7 hade Andreas försökt väcka mig när Alvin kom in men tagit honom själv. Så jag gav Edvin mat sen fick jag sovmorgon! Det var verkligen skönt. Eller ja sovmorgon i mitt fall innebär att jag klev upp kl åtta :-)

Efter det blev det lite frukost sen hann jag städa lite här hemma. Lovade igår efter matchen att jag skulle göra brunch till Andreas och Danne så det har jag också gjort. Den bestod av äggröra, stor fruksallad, färskt bröd, pannkakor med hallon, bacon, färsk ananas, ägg, kaffe, citronvatten, färsk juice mm. Blev supergott! Tog bara en himla tid men det var de värt. Efter det tog jag med mig Alvin ut i det fina vädret till lekplatsen och två promenader har vi hunnit med idag!

Hoppas solen stannar några dagar nu!

Lördagen

publicerat i Vardag

Skrev ett inlägg imorse men det verkar inte ha kommit in. Idag har vi i varje fall först tagit det lugnt hemma efter Alvins kaos natt. Han vaknade vid 4 och ville inte alls somna om. Sen lunchade vi med Andreas pappa + fru ute på hälla innan jag åkte vidare till Xandra för att hjälpa henne att flyttstäda. Kom hem för en timme sedan och då var Danne här så nu är det middagslagning på G och jag har lagt Edvin. Blir fläskfilégryta ikväll. Sen blir det att se El Classico klockan 22. Måste bara orka vara vaken! Har laddat upp med två olika Ben&Jerry glassarsorter. Min absoluta favoritglass!

Fredag kvällen med pizza,välling och solsidan

publicerat i Vardag

Vi har ätit pizza idag till middag efter att Alvin ändrat sitt val av köttbullar. Var väldigt gott med pizza idag nu när vi knappt äter några kolhydrater. Skrattade gott åt solsidan idag, Andreas med. Synd att det var sista avsnittet. Men det skulle komma mer till hösten som tur är. Skrattade åt Andreas nya proteindrink av sojaprotein med. Det var de vidrigaste jag någonsin smakat. Luktade och smakade som Alvins välling om inte värre. Den kommer jag i alla fall inte dricka.


Edvin ska jämt sitta brevid Alvin nu om Alvin får bestämma. Om några månader kan han sitta själv!



Imorgon bitti har vi tvättstuga kl 7, tror inte vi kommer orka tvätta även fast vi säkert är vakna. Borde försöka boka om den tills imorgon om det går. Om det inte finns någon annan tid måste jag nog ta mig ner ändå.. Lite segt.

Just nu

publicerat i Edvin


Ligger Edvin här brevid mig i sin pyjamas. Han brukar ju somna vid 18 så han fick den på sig efter ett blöjbyte. Anderas&Alvin är på ica maxi!

För ett år sedan!

publicerat i Tillbaka blick



Var vi ute i lite finare väder, bodde i en annan lägenhet och vi visste inte att lilla Edvin låg i magen. Kommer ihåg exakt när vi fick reda på att Edvin låg i magen nämligen på avd 69 där Xandra låg med Adrian för han föddes för tidigt. Köpte med mig ett grav test och det visade positivt som jag hade känt på mig!

Undra vad vi gör nästa år, gissar på att vi bor på ännu ett annat ställe om vi hittar något bra. Vi blir smått tokiga båda två på alla saker som inte får plats någonstans :-)

Godnatt

publicerat i Vardag

Godnatt skulle jag vilja skriva nu men det kan jag inte göra. Riktigt skit natt om man får skriva så. Alvin kom in springande efter elva någon gång och då vaknade Edvin som redan hade börjat böka sen vi gick och la oss. Jag sa till Andreas innan vi la oss att jag hoppas inte Edvin vaknar på ett tag för jag är så trött. Men den önskan gick inte i uppfyllelse. Sen vaknade han redan efter 1 igen och började skrika efter han ätit mat. Vet inte vad som tog åt honom. Fick honom tillslut att somna om för att han skulle vakna igen vid 5. Då åt han sen fick jag byta en full blöja så jag hoppas att det var anledningen till att han skrek så han inte fortsätter med det på nätterna. Sen krånglade han så på något sätt fick jag honom att somna om brevid mig, annars brukar inte han inte somna i vår säng längre. Tur att det är helg nu för då tar Andreas Edvin, inte för att man får sova en hel natt för det utan då får man ta Alvin som vaknar han med.

Nej nu ska jag sluta klaga men ibland önskar jag att man kunde trycka på en knapp så båda barnen sov hela natten allra helst Alvin!

Hoppas ni får en bra fredag!

Torsdags kväll

publicerat i Vardag

Tänk imorgon är det fredag! Vad härligt. Alltid skönt med helg när Andreas är ledig med oss. Hoppas han kan komma lite tidigare också, antar att han inte kan det då det var röd dag i måndags. Alvin önskade köttbullar och glass imorgon så vi får väl se om kocken i huset får ihop några köttbullar. Kocken är inte jag utan det är oftast Andreas som lagar maten. Jag brukar laga till Alvin lite innan Andreas kommer hem ibland men oftast vill Alvin äta med oss så dår får han gröt eller något liknande som mellis. Ligger en fläskfilé i kylen så jag hoppas på den hellre än köttbullar :-)

Jag har varit på gymmet tidigare och nu väntar jag på att Andreas ska komma hem. Imorgon blir det viloddag förutom någon promenad kanske. Har haft träningsvärk hela veckan, lär inte bli mindre imorgon. Jag hoppas dte blir sol i helgen så vi kan vara ute i det fina vädret. Idag på vår promenad börjae det regna men Alvin ville inte alls ha regnskyddet på vagnen, tur att Edvin ligger skyddad under. Måste köpa ett nytt regnskydd till phil&ted vagnen vet inte hur den vi köpte vagnen av tänkte med det regnskyddet som vi fick med. Regnskyddet är till en vanlig vagn så jag förstår inte hur dom satt på det över vagnen så det blir bra :-)

Hoppas ni har en bra kväll!

Underhålla

publicerat i Alvin&Edvin


Hittar inte kamerasladden så jag bjuder på en bild ifrån igår.

Det märks att Edvin börjar bli större nu är det inte roligt längre att ligga i famnen när han får sin mat utan han ska gärna halvsitta i famnen eller allra helst äta i babysitter. Men jag vill fortfarande att han ska ligga i famnen, han är ju min lilla kille :-) Sen är Alvin jätte intressant och rolig! Han vill gärna sitta i våra knän och titta. Tror han kommer gilla att sitta i matstol sen när han kan det. Alvin invigde sin stol vid 3,5månad fast då satt han väldigt korta stunder.

Det är i alla fall väldigt roligt att se sina barn utvecklas! Alvin säger nya saker nästan varje dag han med. Hans favorit fraser just nu är mamma jag kan de, jag kan inte det, jag har gjort det, men sluuta då, jag vill inte :-) Idag när han såg mc donalds reklamen sa han att han ville äta mc donalds och att pappa hade sagt det! Det hade han inte kan jag säga :-)

Torsdag

publicerat i Vardag

Tänkte att det var onsdag idag men det är de ju inte utan torsdag! Kort vecka! Efter jag och Edvin lämnat Alvin så gick vi hem och jag åt frukost bland annat sen har vi varit ute och gått över en timme. Så skönt. Får se om det blir en till promenad senare men solen är inte framme just nu.



Alvin ville mata Edvin igår morse och då satt jag Edvin i sin babysitter. Säkrast så! Sen sprang Alvin iväg och sa att han måste ha handduk sen la han upp den på axeln :-)

Nu leker Alvin och Edvin sover ute i sin vagn. Nu fick jag äntligen upp båda balkongdörrarna så jag slipper fälla ihop vagnen varje gång. Lite små jobbigt. Fick ta en skruvmejsel och skrapa lite för det hade fastnat färg där man öppnar den ena dörren.

Hoppas ni har enb ra dag!

Löparrunda

publicerat i Träning

Sitter här nu och äter lite middag och jag är precis hemkommen från en löparrunda. Gick jättebra idag och jag klarade att springa hela förutom några gående steg. Nästa gång blir det att springa lite längre. Kan inte äta innan jag springer utan måste vänta flera timmar för jag får så lätt håll och då blir allt förstört.



Edvin har varit på bra humör idag! Han verkar inte få någon feber efter vaccinet, skönt :)

Tv, spinning och smoothie.

publicerat i Träning


Jag och Alvin gjorde en smoothie på banan, apelsin, kiwi, 2 burkar kesella, mjölk och lite yoghurt tidigare idag och nu ska jag ta mig en till. Just det det är blåbär i också :)
Andreas kom hem lite tidigare idag så jag åkte iväg på ett spinningpass på eftermiddagen. Var ett riktigt jobbigt pass denna gång + att jag hade tränat lite här hemma innan. Men det ska vara jobbigt så det ger något. Nu är Andreas på gymmet så jag ska sätta mig framför tvn.

Hoppas ni haft en bra dag!

Edvin 3 månader

publicerat i Edvin



Igår blev Edvin 3 månader! Som jag skrev tidigare så väger han nu 5,5kg och är 60cm lång. En liten kille. Alvin var inte heller så stor när han var bebis. Men huvudsaken dom mår bra! Han har varit lite kinkig på eftermiddagen så det kanske är något efter vaccinationen, hoppas bara febern håller sig borta! Har tagit fram alvedon utifall det kommer inatt. Edvin gillar sitt babygym mer nu än för några veckor sedan. Ibland blir han helvild och sparkar som en tok!

Tisdag, vardag och bvc besök

publicerat i Vardag

Idag är det tisdag och därmed vardag igen. Ganska skönt ibland det med. Ävem om det såklart är roligast när vi alla är hemma. Jag var uppe först imorse efter ha fått Edvin att somna om efter en timme. Han vaknade vid 6. Andreas som skulle springa på morgonen fick skynda sig till jobbet istället.

 Men vi båda är trötta idag. Vi var in till Alvin 4 ggr innan vi la oss igår. Vet inte vad vi ska göra men det känns inte hållbart.. Pratade med en annan mamma på bvc idag och hennes dotter var likadan tillslut bar dom in hennes säng till deras rum och då gick det bra. Men det går nog inte här eftersom Edvin då väcker Alvin. Känns lite sådär att Edvin sover bättre än Alvin vissa nätter :-) Skillnaden är väl att Edvin vaknar för mat men inget mer. Alvin säger att han vill sova i mammas säng men det går inte. Lite jobbigt är det allt för man vill inte att han ska kännas sig utanför och få sova i ett rum när alla andra sover i ett annat. Fast jag orkar inte med att dom väcker varandra för då slutar det med att vi sitter i soffan alla kl 3 på natten.

3 månaders bvc besöket gick bra. Edvin väger 5,5kg och är 60cm lång! Inte så jättestor kille men han växer fint. Sprutorna däremot var ingen hit. Får se om han får någon reaktion men han har sovit sedan vi kom hem förutom lite mat nyss. Edvin kräks mycket igen, inte så att det sprutar ut mest rinner men ibland kommer det ganska mycket. Bvc sköterskan tror det kommer sluta bara Edvin får äta lite mer fast föda. Fick en receptbok på saker man kan göra på nutriamigen som är den maten Edvin äter nu. Visste inte att man kunde göra gröt och välling på det. 1 månad kvar sen får han börja med smakisar! Spännande!

Annandag påsk

publicerat i Om mig

Lite dåligt bloggande nu under helgen men vi har haft fullt upp. Idag kom mamma, Janne och min syster ner för att hälsa på sen kom även min mormor och morfar. Det visste jag inte att dom hade planerat så det var roligt. Alvin blev som vanligt glad över att vi fick besök eftersom frågan varje dag är vem som kommer idag. Tycker om att ha besök men visst vore det skönare om vi hade plats också. Nu får man trängas överallt känns det som.

Vi har i alla fall haft en trevlig dag och Edvin slapp åka bil idag :-) Istället har han sovit länge ute på balkongen i ruskväder men han var bra klädd så då är det inga problem. Frisk luft skadar aldrig.



Imorgon är det dags för Edvins första vaccination! Tror jag har alvedon hemma men det måste kollas upp. Alvin har nästan aldrig fått feber efter en vaccination men något säger mig att Edvin kommer få det. Hoppas såklart han slipper!

Hoppas ni alla haft en bra påsk för imorgon är det vardag igen. Vi ska äta hemmajgord pizza när Andreas kommer hem från gymmet framför sista Johan Falk som jag inte sett. Andreas såg den när jag och Edvin låg på sjukhuset för flera veckor sedan. Vi ska äta pizza gjord på fiberhusk eftersom Andreas inte äter så mycket kolhydrater, hittade receptet i Topphälsa. Undrar hur det smakar bara :)

Påsken

publicerat i Om mig

Vår resa började igår morse vid sju och jag kan säga att den inte blev allt för roligt. Edvin tycker nämligen inte om att åka bil när han är vaken vilket slutat med att han skriker behöver väl inte gå in på några detaljer.. På hemvägen stannade vi till hos Andreas pappa för att vänta tills det blev mörkt så Edvin kunde somna. Han är väldigt känslig den killen och vill ha sina rutiner annars slutar det inte bra. Han väckte Alvin som hade somnat för kvällen i bilen coh han blev jätte ledsen. Men blev glad när han fick stanna hos farfar och spela bandy (som han redan hade gjort hela dagen). Annars var dagen trevlig och vi åt god mat, oxfilé och en massa gott!

Idag åkte vi till Andreas pappa igen för att hans fru fyller år. Denna resa gick bättre för Edvin sov både dit och hem. Fast det är inte så långt dit som tur är. Alvin har spelat bandy hela dagen och vägrade äta lunch. Han åt lite sen var det bara att forsätta spela. Han ville inte ens ha fika för det är bara bandy som gäller. Han har ropat efter Adam hela dagen, som är Andreas lillebror. Sen fick han åka på farfars nya fyrhjuling och det var såklart roligt!

Imorgon kommer min mamma, Janne och syster ner för att hälsa på! Trevligt med besök. Märkte att det är lite annorlunda att åka bort med två små barn istället för ett :-) Men Alvin har man knappt sett röken av för han har bara spelat bandy bandy bandy. Han skulle itne ens behöva några andra leksaker mer en sin bandyklubba, mål + bollar..

Kvällens goda

publicerat i Mat, recpept

består av en slags Gino.



Eftersom Andreas inte äter sådana här sötsaker just nu får jag trycka i mig den själv. Okej inte hela då :-) Måste köpa glass också. Hade varit nyttigare med mörkchoklad men det är allt eller inget tycker jag!

Dagen börjar soligt

publicerat i Vardag




och slutar soligt. Varför kan det inte vara sol mitt på dagen då jag har möjlighet att gå ut. Visserligen kan vi väl gå ut nu med men Edvin har redan somnat för natten. Försöker dra ut på det varje kväll, eller att han ska sova lite senare på eftermiddagen så han lägger sig senare men det spelar ingen roll. Fast det är ju bra att han har någon rutin :-) och jag kan säga om han inte får sova denna tid blir det skrik skrik.. Men vid efter sju skulle vara en bra tid att somna och inte tio i sex.. Känns extra konstigt nu när solen lyser så länge.

Alvin är med Andreas och tvättar hans bil. Andreas har flyttat över bilstolarna så vi kan åka hans bil imorgon. Alvin brukar bli livrädd i biltvätten men han skulle med och började grina när vi sa att det kanske inte är så bra för han brukar bli rädd så vi får väl se hur det blir denna gång. Annars har vi varit på stan idag. Alvin fick klippa sig! Det gick bra som det brukar. Även om han gärna inte vill sitta helt still.

Hoppas ni får en bra fredagkväll. Vi ska titta på talang och solsidan!!

Långfredagen

publicerat i Vardag

Idag är det långfredagen. Alvin fick leta rätt på sitt påskägg idag eftersom vi åker bort imorgon bitti. Sen har Andreas varit och tränat och jag kom nyss hem från gymmet. Blev ben och mage idag. Jobbigaste med att köra ben är när man ska gå därifrån för det känns som benen ska vika sig. Måste se bra roligt ut. Nu blir det snart en dusch sedan lite luch för sen ska vi nog ner på stan och köpa lite paket.

Hoppas ni har en bra påsk!

Händer saker

publicerat i Edvin


 
La Edvin på magen idag medans jag smörjde in hans skorv på huvudet. En stor orange fläck mitt på huvudet har han med massa skorv. Alvin hade det med men då köpte jag aldrig någon kräm mot det. Men nu tycker jag den ska bort. Man ska smörja 3ggr om dagen i 8 dagar.


Sen helt plötsligt har han vänt sig till rygg!


Fick en bild på den andra vändningen han gjorde idag. Sånt här känns alltid stort! Tror Alvin var lite senare med att vända sig. Måste kolla upp det, tänk att man inte kommer ihåg..

Påskpynt

publicerat i Alvin


Igår kom Alvin hem med sitt första påskpynt, kan tänka mig att han fått lite hjälp :-) Först var det till mamma, sen när pappa kom hem så var det inte till mig längre.. Jaja så kan det va, huvudsaken någon av oss får det så han inte ger bort det till någon annan.


Min stora kille!

Sitta

publicerat i Edvin




Edvin vill gärna vara med och sitta i knä nu. Blir nog bra när han sitta i stol vid bordet sen! Nu ska vi göra oss klara för en tripp till apoteket måste köpa en kräm mot skorv..

Skärtorsdagen!

publicerat i Vardag

Idag är det 1 april och skärtorsdagen. Inte för att jag tror att någon har missat det :-) Hoppas bara ni inte blir allt för lurade. Tror ni inte att han som skulle komma hit igår ringde och ville komma en timme tidigare bara för vi fixat barnvakt åt Alvin. Alvin fick vara hemma med oss och han kastade ut alla russin på golvet och lekte rövare. Men det gick bra ändå :-) Kaos kan man kalla det.

Ett annat kaos var natten. Edvin vaknade flera gånger mellan elva och fem för att äta. Han som brukar vakna en gång. Alvin började vakna redan klockan halv tio. Måste komma på en lösning på Alvins vaknade på nätterna. Blir ju helt slut av att springa in med honom hela kvällarna. Visserligen så tar ju Andreas honom på nätterna men det skulle vara skönt om någon av oss får sova på nätterna! Ja nu är det påsk i alla fall och Andreas är ledig tills på tisdag. Fullt upp blir det med. Imorgon har vi inga planer, mer än fira lite påsk hemma men på lördag åker vi upp till dalarna till Andreas mamma över dagen, sen på söndag Andreas pappa och på måndag kommer min mamma ner. Vi har många som fyller år nu i dagarna också. Har inte ens hunnit köpa paket än.

Är det öppet på långfredagen?

Nu ska jag fixa mig och hemmet lite sen ordna några påskägg. Hoppas ni får en bra dag!



Så här glad var jag inte inatt :-)