Jobbat

publicerat i Vardag
Imorgon har jag en ledig dag med Alvin! Vi ska tvätta på morgonen sen hitta på något roligt. Återkommer imorgon med lite bilder. Har somnat väldigt tidigt de dagar jag jobbat så har inte haft tid att suttit vid datorn alls. Ganska skönt! Fast igår överraskade Andreas&Alvin mig med picknick när jag kom hem. Lite oväntat så då blev jag glad! Sen badade vi på kvällen på björnön, Alvin tyckte det var jätte roligt men sen började han frysa. Nu ska vi äta fruktsallad med jordgubbar.

Fredag

publicerat i Vardag

Så var det fredag igen men i helgen jobbar jag så denna helg blir det inte så mycket annat. Men Andreas&Alvin får väl hitta på något roligt. Jobbade till tre sen hämtade jag Alvin som inte har varit på så bra humör men vi har iaf dammsugit. Har inte så mycket mer att säga just nu, händer inte så mycket när man inte är hemma. Var en jobbig eftermiddag på jobbet idag men det är så ibland! Kul är det ändå. Nu ska vi laga lax till middag!

Vecka 13

publicerat i Gravid veckor

Idag går jag in i vecka 13! Måste ringa och boka UL snart ska nog göra det imorgon. Sist gjorde vi det i v 17 och man vet aldrig med tider med semestrar.. Har dragit mig för att göra det, är rätt tidigt än men så kan man inte heller tänka hela tiden!Känner knappt av någonting av att jag är gravid. Möjligtvis att jag är lite mer trött ibland och mer hungrig. Med Alvin mådde jag inte heller illa någonting nästan. Jätte skönt! Får se hur man mår resten, kan vända snabbt det vet man aldrig :-)

Ledig dag

publicerat i Om mig
Idag är jag ledig, enda dagen denna vecka så jag jobbar extra imorgon sen hela helgen. Är ledig på tisdag igen tror jag. Men det är roligt att jobba så det gör mig inget. Idag har vi varit ute hela dagen fram tills nu. Jätte skönt! Har haft tvätttid också men det var någon som hade tagit min men jag slängde in två maskiner iaf. Så skönt att det är soligt när man är ledig!

Försökte få Alvin att sova men det har inte gått så bra så nu får jag försöka hålla honom vaken! Får se hur det går, det brukar gå bra fram tills ungefär fem tiden..

Kväll

publicerat i Om mig

Nu sover Alvin äntligen efter över en timmes försök av både mig och Andreas. Bytte av Andreas som skulle åka till gymmet. Tillslut la jag mig med Alvin i vår säng och låste dörren så han ej kunde smita. Han somnade efter många om och men. Jag är jätte trött så jag ska nog sova snart jag med. Det är inte alls roligt att lägga honom när han har sådant humör. Jag har jobbat idag och ska jobba imorgon sen är jag ledig två dagar innan jag jobbar hela helgen. Ser ut att bli fint väder de dagar jag är ledig iaf!
Alvin fick åka traktor i helgen och var stolt han var då! Han ville aldrig gå in.

Sen vaknade han mitt i natten och tok skrek efter Meja i fredags. Meja är mammas och Jannes hund som Alvin tycker om. Han var helt tokig och skulle ner till henne mitt i natten. Tog kanske en kvart att få han att sluta gråta. Fast någon hund blir det inte för vår del iaf så han får nöja sig med de som finns i närheten :)

Midsommar helgen

publicerat i Om mig

Vi var hos mamma över midsommar helgen. Åkte även förbi min syster för vi har inte varit i hennes lägenhet. Alvin hittade massa solbrillor som var roligt.

Alvin har varit ute hela helgen nästan. Han önskar nog att vi hade ett eget hus med gräsmatta.

Nu ska jag fixa lite innan det snart blir dags för att börja med middagen!

Midsommar

publicerat i Vardag
Idag har jag jobbat igen och det var min sista intro dag så på måndag ska jag "gå själv". Nog för att man är flera i en grupp men lite nervöst är det allt. Men det ska nog gå bra. Börjar komma in i det mer och mer. Det är faktiskt roligt. Ja imorgon är det midsommar och då ska vi åka till mamma. Har inte så mycket mer att säga här.. Hinner ju aldrig ta några bilder när man jobbar och det är inte lika roligt att blogga utan!

Hoppas ni får en bra midsommar och slipper regnet! Vilket vi inte verkar göra. Jag gick in i vecka 12 igår förresten :) Mer som det en annan dag!

Onsdag

publicerat i Vardag

Idag har jag varit ledig! Tur hade jag som fick lite sol även om det i
nte är jätte varmt. Var ute och gick med Emma och hunden imorse sen var det bara att börja tvätta lite. Sen cyklade vi ner på stan och jag köpte en god glass. Vi träffade Xandra en stund och lilla Adrian som sov i vagnen. Var längesen nu jag var där men vi har varit sjuka så då är det inte så bra att träffa dem. Men nästa vecka när jag är ledig någon dag så ska jag nog hälsa på lite.
Imorgon ska jag jobba men är ledig i helgen och då ska vi åka till mamma och fira midsommar. Hoppas på bra väder men det skulle väl bli regn? Nu ska jag försöka få Alvin att sova snart.

Tankar..

publicerat i Graviditet nummer 2
Har lite lång tråkigt just nu.. Väntar bara att klockan ska bli runt 14 då jag börjar jobba. Sitter här och surfar runt lite på allt möjligt. Kom och tänka på vad mycket man läste när Alvin var i magen mot nu. Visst har jag läst lite på internet och bläddrat i lite gravid tidningar men inte på samma sätt. Nu är det rätt tidigt än men vid den här tiden med Alvin i magen hade jag läst om allt från vecka 1 tills förlossning ungefär.. Nu är det mest hur det blir med jobb och skola jag tänker på. Skulle gärna vilja komma in på distans utbildningen eller få fortsätta jobba i höst!

Vi har ju sålt nästan alla saker efter Alvin så det blir att leta lite nytt senare.. Tror vi kommer köpa en syskonvagn. Jag går rätt mycket och Alvin kommer vara hemma mycket så då är det nog bäst. Får nog bli en begagnad. Undra vilken som är minst? På bredden tänkte jag. Gillar inte phil&ted, känns konstigt att ha den lilla under. Men dom är smidiga storleks mässigt. Alvin skulle nog aldrig stå still på en ståbräda längre stunder sen om vi nu vill köpa hus blir det säkert en del grusvägar och då känns brädorna mest klumpiga. Sen en ny bilbarnstol måste vi köpa, ett av babygymen tror jag vi har kvar, sen en babysitter som Alvin älskade ska vi nog ha igen.. Kläder har vi även om lilla Adrian nu har lånat dem men han har nog vuxit ur dem då :) Fast om det blir en liten tjej så passar ju inte allt! Bärselen har vi också lånat ut till Adrian men den använde vi knappt till Alvin men det är ju bra att ha utifall. Sen är det ju en massa små grejer som man måste ha som jag inte orkar svammla om nu, har svamlat färdigt ändå nu tror jag. Nog ingen som orkar läsa allt ändå :-) Är ju ganska lång tid kvar så det är ingen brådska direkt även om jag gillar att planera!
Är det någon som vet någon gravid blogg förresten? När jag väntade Alvin tyckte jag det fanns många och några följer jag fortfarande men nu vet jag nog ingen!

Måndag

publicerat i Vardag
Idag börjar jag jobba. Har 3 introduktions dagar denna vecka sen nästa vecka börjar det på riktigt. Ska bli roligt! Har fått ett bra schema så det blir lite ledigt i sommar ändå ser det ut som. Är inte lång ledig men jobbar inte så långa dagar och har några lediga dagar varje vecka. Alvin började lite senare på dagis idag eftersom jag börjar med att jobba eftermiddag/kväll. Är redan hungrig men om jag äter lunch redan så blir det lite tidigt tror jag.
Jag har mått rätt bra hela tiden under graviditeten än så länge men om jag inte äter så mår jag lite illa. Igår hade jag en hemsk huvudvärk som aldrig gick över. Tog 2 alvedon men det hjälpte inte. Vet inte vad man kan ta när man är gravid? Inte ipren i alla fall. Till slut gick vi och la oss och jag vaknade utan huvudvärk idag så det var skönt! Försökte förklara för Alvin att jag hade ont så han skulle ta det lite lugnt men det gick inte så bra. Han började peka och säga att han också hade ont, sen låtsats grät han lite :)
Nej det får nog bli lunch snart ändå!

Bröd

publicerat i Mat, recpept

Bakade bröd idag som jag hittade i tidningen lätt lagat.

1 Limpa
4 dl rågsikt
2 dl siktat dinkelmjöl
1 dl rågflingor
1 dl hasselnötter (det hoppade jag över)
2 tsk bikarbonat
1,5 tsk brödkrydda
2 tsk salt
1 dl torkade blåbär (här tog jag 2 dl russin istället)
1 dl keso
4 dl lätt naturell yoghurt
1 msk olja

1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Blanda alla torra ingredienser
3. Tillsätt torkade bären/frukten, keso, yoghurt och olja. Rör ihop till en jämn smet.
4. Häll smeten i en smord brödform, jämna till ytan.
5. Grädda i mitten på ugnen 1 timme.

Alvin hade dock stängt av ugnen efter halva tiden och det märkte jag inte men det gick bra tillslut ändå :-)

Helgen

publicerat i Vardag

En väldigt regnig helg har det varit. Idag har det regnat hela dagen. Vi handlade imorse innan frukost så slipper vi göra det imorgon när jag jobbar. Börjar med att jobba kväll men det ska nog gå bra, jobbar bara till 21.. Är ju lite kvälls trött av mig annars. Igår kväll bjöd vi Jonas och Emma på fajitas och gino till efterrätt. Var rätt mätt efter det!



Magen växer och Alvin leker med bollar som vanligt :-) Allt är som det ska vara alltså..

Mys

publicerat i Om mig
Blev lite mörka bilder med webkameran när vi har en lampa tänd bara.. Men nu har vi handlat lite och Alvin har fått några Ahlgrens bilar att smaska på. Hans favvo!

Jag ska läsa laga lätt och plaza interiör!

Har lite godis jag med men det tar vi när Alvin sover :-)

Fredag

publicerat i Vardag
Härligt med fredag! Sista helgen sen på måndag börjar jag jobba. Blir en mjuk start nästa vecka med 3 jobb dagar, sen jobbar jag ungefär 5 dagar i snitt per vecka. Varann helg tror jag det var ungefär också. Får ju mer pengar på helgen så det gör mig inte så mycket. Vill gärna jobba så mycket som möjligt nu, är riktigt less på att gå hemma!!
Idag har jag tvättat och sen var jag och Emma ner en sväng på stan och tittade lite på alla studenter. Dom fick inte så bra väder tyvärr.. Skulle egentligen gått till ica lite längre bort och handla lite men det regnar så vi får se hur det blir.


Alvin älskar bollar!

Godmorgon Godmorgon

publicerat i Vardag

Nu har jag nyss lämnat Alvin på dagis. Så nu får dom väl roligt att plaska i alla vattenpölar. Själv håller jag mig helst inne om det regnar men jag och Emma ska nog gå en sväng senare.
 Igår tittade vi på huset och vi tycker om det. Det finns lite små saker att göra som att byta de flesta tapeter och golv till att börja med. Sen var köket fint men väldigt slitet så det måste göras. Badrummen hade plastmatta och våtrumstapet så det vill man helst ha kakel och klinker i framtiden. Badrummet nere var jätte stort så där kan man ev bygga bastu. Ja vi får se hur det slutar.. Tål att tänkas på lite! Stor tomt är det i alla fall, 4100kvm. Alvin behöver inte känna att han inte kan leka någonstans..Nej dags att ta tag i disken!

Somnade

publicerat i Om mig

Jag somnade till lite på soffan nyss och det hör ju inte till vanligheterna att jag sover på dagarna. Men idag var det skönt. Sen ringde mormor så jag hann sova en kvart men nu ska jag snart hämta Alvin så det var bra att jag blev väckt. Har inte tränat på ett tag nu men nu är jag förkyld så då är det nog ingen idé. Sen så stänger gymmet snart i 4 veckor och öppnar i augusti igen. Då ska jag nog börja simma. Det är inte alls lika roligt att träna som gravid. Jag blir yr av löpbanden och spinning är inte lika roligt när man inte kan ta i lika mycket. Ut och gå känns som det bästa.

V 11

publicerat i Gravid veckor


Eventuellt illamående brukar nu avta i frekvens. Blodmängden i din kropp ökar och kommer och kommer att göra det till och med den 30 veckan. Dina händer och fötter kan kännas varmare, på grund av att du har mer blod som cirkulerar.
Kroppen behöver extra mycket vätska och du kan känna dig törstigare än normalt.
Omkring v.11 är det möjligt att utföra en chorionbiopsi, en test där ärftliga sjukdomar och kromosom rubbningar kan upptäckas. På grund av missfallsrisken är dock fostervattensprov en vanligare metod.

Ditt barn är 44-60mm långt från huvud till stjärt. Könsorganen började ta form i vecka 10 och utvecklas nu, men än går inte att se vilket kön barnet har. Nu har barnets alla viktiga organ bildats och eftersom de inte kommer att förändras annat än att de växer, är risken för medfödda missbildningar och sjukdomar liten efter denna veckas utgång. Även risken för påverkan av infektioner och vissa läkemedel minskar. I slutet av veckan är barnet dubbelt så långt jämfört med förra veckan och huvudet är ungefär hälften så stort som resten av kroppen. Under ögonlocken börjar irisarna att bildas, de kommer så småningom att skydda ögonen från att släppa in för mycket ljus. Öronen fortsätter att utvecklas. Barnet kan nu gäspa, suga och svälja. Små finesser som hårstrån och naglar börjar dyka upp. Hjärtat pumpar blod till kroppens nu fungerande organ, inklusive navelsträngen som transporterar blod till moderkakan
Från gravid.se

Tisdagen

publicerat i Vardag
Idag har jag varit på utbildning i lyft/förflyttning. Fick reda på det igår så vi hade tur att Alvin nu är frisk så han kunde gå till dagis. Han började vid lunch idag sen hämtade Andreas honom. Var trevliga kvinnor som höll i utbildningen så det gick fort. Men det är jobbigt att vara iväg när man sitter och nyser lite då och då och att cykla dit ska vi inte prata om :-) Jobbigt! Imorgon ska vi titta på ett hus. Ett vanligt standard hus, ingen extra lyx men när det gäller hus känns det som det är viktigast att huset är "friskt" och att man kan trivas.. Renovera kan man alltid göra eftersom. Men vi har hittat ett till idag som ligger lite åt fel håll men som är jätte fint som vi iaf ska titta på.. Ja nog om det. Nu ska jag titta på sjukhuset!

Somnade

publicerat i Alvin
Tror ni inte Alvin somnade på soffan nu bara för att jag hoppades på att han skulle hålla sig vaken. Ska försöka väcka honom en stund. Inte det lättaste kan jag lova.. Imorse sov han till nio fast jag gick in och väckte honom då och då. När han ligger i vår säng kan han sova hur länge som helst ibland! Sömntuta. Imorse när jag väckte honom frågade jag om han skulle gå upp "Näää Nää" fick jag till svar sen sov han igen.. Sen gjorde vi om samma sak några gånger innan han vaknade.. Han både duscha, sminka mig, äta frukost, sitta vid datorn och plocka undan lite innan han kom upp.

På tal om att sova så kommer Alvin nog bland annat få en ny säng av oss i present. Leksaker behöver han inte direkt ha något mer nu när han fick en cykel, och har mycket som han knappt använder. Fotbollar är populärast här hemma och han har en massa fotbollar. Men lite rit saker behöver han. Som papper och pennor. Sen tror jag vi köper kläder inför hösten. Vi brukar köpa det nödvändiga för jag vet att många andra tycker det är roligt att köpa leksaker eftersom Alvin uppskattar det mycket :-)


Vi har tittat på dom här sängarna + en vit malm säng. Har inte bestämt oss för vi hittar ingen som vi gillar till 100%. Lutar kanske åt en malm för jag tror inte han rullar ur sängen så mycket. Vi har ju en malm och han har aldrig ramlat ur den. Men det kanske blir en barn säng också finns ju en till i magen som kan ärva den senare. En vit säng blir det iaf!

Vår dag

publicerat i Vardag

Nu har mamma och syster precis åkt hem. Vi var mest hemma idag eftersom jag och Alvin inte är så pigga. Fast Alvin är rätt pigg men hostar lite till och från. Jag lånade mammas bil och vecko handlade mat, fast hon följde med och köpte ett par skor som jag kan ha när jag ska jobba. Trodde aldrig jag skulle äga ett par "foppa" tofflor men de flesta verkar ha det inom vården så då blev det ett par sådana. Köpte rabarber på ica och gjorde en paj när jag kom hem som blev väldigt god. Alvin äter så dåligt med mat nu när han hostar så allt som går i är bra och pajen gick ner! Inte så nyttigt kanske men bättre än inget alls tycker jag. Som tur är så går välling ner den med.

Nu ska jag vila lite med Alvin. Bäst att passa på! Men sova har han inte velat på hela dagen och nu börjar det bli försent. Han sover nästan aldrig när han inte är på dagis men blir trött på eftermiddagarna istället. Tror inte han kommer behöva sova så mycket på dagarna under semestern..

Lycka

publicerat i Om mig

Igår var vi först på husvisning vilket var en besvikelse. Vi hade nog lite för höga förhoppningar efter bilderna. Men vi ska titta på ett annat hus som vi inte har lika höga förhoppningar på! Vi tyckte även huset igår låg för nära vägen. Nu bor vi vid E18 så nej tack till fler vägar som stör.
Efter det hämtade vi upp Alvin hos pappa, Emma och Liam där dom åt pannakaka! Sen åkte vi och träffade Andreas mamma och bror. Där blev vi bjudna på mat! Grillat kött och potatisgratäng, gott! Sen åkte vi till Andreas pappa + fru där Alvin fick en present. Nämligen en trehjuling! Då blev han glad. Han kan inte riktigt trampa men han lär sig nog snart. Sen körde han lite med dom så han fick vara ute och spela fotboll på deras gård där dom har fotbollsmål. Han älskar att springa runt där.

När vi kom hem så tittade vi på bilder på det andra huset då sa Alvin " Ja vill ha den" och pekade på gräsmattan så jag tror nog han också vill bo i hus och när jag berättade att han skulle vara hemma imorgon från dagis så pekade han mot Liam och sa "va dä". Men idag kommer mamma och min syster så han får vara hemma med oss.

Dåligt

publicerat i Vardag
Är lite dålig på att blogga nu mäker jag. Men Alvin är fortfarande sjuk sen så är det helg. Idag ska vi på husvisning sen ska vi åka till norberg för att äta lite mat med Andreas mamma som är där och hälsar på. Vi hade tänkt att rösta idag också (europavalet), inte för att jag är så insatt i det men känns ändå lite viktigt att rösta.
Alvin har smittat mig så jag börjar också blir jätte förkyld. Lite tråkigt eftersom vi inte kan träffa Xandra och Adrian på ett tag då. På tal om barn så ringde barnmorksan för några dagar sedan och sa att när jag är i v 35 så får jag komma upp till specialist mödravården. Där kommer de kolla hur bebisen ligger och om den då ligger i säte igen så kommer jag inte behöva göra ett vändningsförsök igen. Känns skönt!

Nu ska jag väcka de andra sömntutorna..

Feber

publicerat i Alvin
Alvin har fått feber så idag är han hemma med mig. Dom sa att han var varm igår när jag hämtade honom på dagis och när vi kom hem hade han 38,5 sen på kvällen hade han över 39. Men idag är han lite piggare. Han sov bra hela natten som tur var. Fast han vaknade imorse och höll i sin kudde och pekade på vår säng. Nu tittar han på teletubbies.. Hoppas han blir frisk till helgen då vi har lite saker planerade!


Godmorgon

publicerat i Alvin

Idag när jag skulle göra välling till Alvin som han alltid äter på morgonen var den slut. Var helt säker på att det skulle finnas mer i någon påse igår kväll men tydligen inte. Alvin blev helt förstörd och sprang gråtandes in i sovrummet. Sen visade jag att det var slut och han kunde få en macka så gick det bättre. Sen gjorde jag smoothie också så jag hoppas han håller sig lite mätt! Han äter ju inte gröt längre men jag funderar på att köpa hem en förpackning igen utifall.. Vi slutade med gröt för han inte ville ha den längre men nu var det ett tag sen. Idag regnar det så jag ska nog städa lite tänkte jag! Fanns ingen tvätttid heller jag som verkligen behöver tvätta.

Måndag

publicerat i Vardag

Tänkte passa på att skriva lite medans Alvin sover och Andreas tränar. Men mina kamerasladd ligger inne där Alvin sover så det får bli utan bilder. Har varit väldigt varmt och skönt idag. Gick en sväng på morgonen och sen träffade jag på Xandra som jag bjöd på kaffe och tacos. Sen gick jag och Emma på drop in fika på dagis. Vi satt ute i solen och fikade, väldigt trevlig! Efter det tog vi en cykeltur bland annat lämnade jag tillbaka mina böcker och sedan cyklade vi till en lekpark. Sen var det bara att cykla hem och laga middag. Köttbullar, potatis och sås blev det idag och Alvin åt väldigt bra! Imorgon ska det bli regn så då ska jag nog passa på att storstäda.
Vi såg ett hus som vi ska titta på i helgen idag! Väldigt intressant.. Saknar att inte ha en trädgård att gå ut i. Helt värdelöst att bo i lägenhet med barn!


Nu ska jag titta lite på tv! Hoppas ni haft en bra dag!