Planka

publicerat i Vardag

Nu sitter jag och Alvin och väntar på bolibompa, Andreas förbereder för vår middag som vi ska äta när Alvin somnat. Vi ska äta plankstek. Gott gott! Är glad att vi fick plankor i julklapp för två år sedan. Sen var jag nyss till ica och köpte chips och dipp som jag tänkte stoppa i mig framför idol. Tror det var las vegas tema den här veckan?
Hoppas ni får en bra kväll!

Fixat

publicerat i Graviditet nummer 2

Mellan läsningen så passade jag på att göra den roliga sysslan, att tvätta.. Nej men det måste göras så. Jag passade även på att rensa lite bland Alvins gamla kläder och tvätta lite bebis plagg. Finns en del som kan användas även om det blir en tjej men efter stl 62 blir det nog inte så mycket.. Vet inte vad vi gjort av exakt alla kläder men de ligger väl i någon kartong någonstans.


Första plagget vi köpte till Alvin i vecka 12 om jag inte minns fel.. Kommer nog aldrig göra mig av med den bodyn :)

Bebis har nu en låda med lite kläder..


Men du får gärna stanna i magen några veckor till, även om jag är lite less på att vara gravid.. I början av januari är det fritt fram att komma ut, den 8 januari skulle vara ett bra datum för den 7 har vi en hel dag i skolan :-)

Vecka 30

publicerat i Graviditet nummer 2


Igår gick vi in i vecka 30 och idag har jag 75 dagar kvar tills beräknad förlossning!
205 dagar av 280. Börjar känna av att magen blir större nu och jag går in i saker, haha.. Igår i skolan gick jag in i stolar två gånger när jag skulle resa mig.

Idag känner jag mig inte lika stressad längre eftersom jag lämnade in tentan igår! Men jag skrev också ut våran nya studiehandledning och jag kan säga att fram till jul finns det ingen tid för vila iaf. Men idag ska jag bara börja läsa en av böckerna och kolla igenom de andra. Måste beställa den sista också! Sen ska jag försöka hämta Alvin lite tidigare, tror Andreas kommer hem en timme tidigare idag också :)

Torsdag

publicerat i Vardag

Idag lämnade Andreas Alvin på dagis eftersom han ska vara i Västerås på morgonen, skönt att slippa gå utanför dörren det första man gör.. Vi ska på faderskapsbekräftelsemöte innan lunch så det passade ju bra att han hade ett annat möte innan här så han slapp åka från E-tuna direkt.. Sen efter vi varit där så ska jag och Moa sätta oss i skolan igen och försöka göra klart våra arbeten.
Nu ska jag äta min frukost, gjorde en smoothie och det var ganska längesedan sist! Hoppas den blev god!

Bada

publicerat i Alvin


Alvin fick bada lite efter jag hämtat honom, eller först åt han en kaviarmacka.. Luktar ju inte så gott av kaviar så det passade bra med ett bad :) Han ville inte bada så länge utan ville ha sin boll tröja på sig istället. Tok Alvin.. Så fort han kommer hem ska han ta på sig sina fotbolls tröjor. Nu lägger Andreas Alvin och jag ska försöka skriva en ny vecko matsedel, vet inte riktigt vad vi är sugna på att äta..

Onsdag

publicerat i Vardag

Har varit hela dagen i skolan idag och skrivit tillsammans med Moa. Tror jag kommer bli klar innan helgen. Förhoppningsvis kan jag lämna in på fredag senast och hämta Alvin tidigt så vi kan hitta på något roligt. Fast jag har egentligen en massa som ska vara läst till nästa vecka, kom jag på samtidigt som jag skrev att jag kunde vara ledig. På måndag ska tre kapitel vara lästa, på tisdag en hel bok och på torsdag en annan bok + ett tjockt häfte. Bara att kämpa på!
Igår var jag verkligen inte sugen alls på middag så jag gjorde till Alvin sen åt jag fil och Andreas köpte en pizza till sig. Vilken kombo :-) Är verkligen inte sugen alls på pizza däremot är hamburgare fortfarande gott.. Idag ska vi i alla fall äta köttfärssås och spaghetti.

Tänk att imorgon går vi in i vecka 30! Bara 10 veckor kvar, kommer dö om jag ska gå över tiden flera veckor.. Vi pratade om det igår och Andreas sa att han och Alvin nog måste hyra en annan lägenhet då.. På skämt förstås men jag håller nog med egentligen :-) Det är något jag inte vill, fast inget man kan styra över. Bara den lille mår bra! Måste påminna min glömska sambo om att han ska beställa bilstolen någon gång, har tjatat flera gånger redan så jag får nog ställa en påminnelse på hans mobil. Sen ska vi köpa ett skötbord som vi kan ha på badkaret och massa andra saker.

Nej nu ska jag hämta Alvin!

Klagar dag

publicerat i Vardag

Usch vad jobbigt det är att vara förkyld, eller täppt. Glömde mitt nässpray hemma när jag var i skolan så jag fick lov att cykla hem nyss annars hade jag inte klarat av att andas. Men nu är det inte så lätt eller roligt att cykla längre, folk som möter mig lär tro att jag har världens sämsta kondis.. Klarar knappt av minsta lilla uppförsbacke. Får nog börja gå snart men det tar sådan tid! Sen får jag ont i ryggen av att sitta hela tiden. Men jag kan inte gå och skriva så jag har inget val. Fick en del gjort i varje fall och har skrivit ut så jag kan ändra, lägga till, ta bort mm. Lättare att se på papper än på datorn tycker jag.
Nu fyller jag i Alvins schema för några veckor framöver. Han går ungefär 7.30/8-16 varje dag och då sitter jag ändå oftast på kvällarna och pluggar fast ibland hämtar jag tidigare också, när jag inte längre kan koncentrera mig på att läsa.. Nu ska jag läsa mitt arbete..

Makka-Pakka

publicerat i Alvin


Alvin valde en bok på maxi förra veckan. En bok om Makka-Pakka från drömmarnas trädgård. Dom har bra roliga namn i den serien, Makka-Pakka, Upsy-Daisy, IgglePiggle mm :-) Alvin kallar han för Makka Makka.. Har läst den x antal gånger denna helg.. Roligt att han börjar intressera sig lite mer för böcker och kan sitta still en stund!

Godmorgon

publicerat i Vardag

Godmorgon.. Vad hungrig jag är på morgonen nuförtiden, har precis ätit fil men måste nog äta en macka också. Tittar lite på the voice också sen ska jag skriva lite på tentan, vid lunch ska jag till skolan och fortsätta skriva så jag får något gjort! Jag har i alla fall kommit en bra bit på vägen. Sen om jag har gjort rätt är en annan sak men jag hoppas det :-)

Jag börjar känna av att graviditeten går mot sina 10 sista veckor nu för i helgen och igår har jag haft så ont i ryggen på kvällen nere vid ryggslutet.. Vet inte hur jag ska sitta på kvällarna. Tror det beror lite på att jag sitter så mycket på dagarna när jag skriver. Sen har den lille börjat sparka mot kissblåsan så jag blir kissnödig hela tiden, precis som Alvin gjorde.. Jaja lite får man klaga :)

Tiden går..

publicerat i Alvin




De här bilderna är tagna för nästan exakt ett år sedan.. Känns som år sedan Alvin använde napp men ändå som igår.. 




Här är Alvin bara 6 månader! Tänk vad tiden går fort..

Baka

publicerat i Alvin

Idag hämtade jag Alvin lite tidigare och då gick vi hem och bakade en kladdkaka. Var ett tag sedan vi bakade för att det blev katastrof sist, han skulle göra allt han inte fick men idag gick det väldigt bra. Blev väldigt förvånad, hade förväntat mig en kaka som inte skulle kunna ätas :-)


Fast först skulle han äta tacobröd med kaviar, han älskar kaviar ;-)

Vinterskor

publicerat i Barn shopping



Köpte dessa gortex superfit till Alvin i helgen. Dom satt så bra på honom och är superlätta. Förra året var hans kavat skor rätt tunga så det blev så klumpigt med overall och allt. Jag hoppas dom ska vara bra! Har även gjort mitt första köp på tradera och köpt ett par begagnade kavat stövlar till Alvin som vi kan ha som extra skor. Dom kan han nog snart börja använda också, måste bara lägga i en sula eftersom Alvin inte har så breda fötter. Kanske räcker med tjocka strumpor också måste testa!

Lunch

publicerat i Studier

Just nu har jag tagit lunch, måste försöka skriva så mycket som möjligt när Alvin är på dagis eftersom det är nästintill omöjligt att göra det när han är hemma+ att jag vill vara med honom då. Men det är väldigt jobbigt att bara skriva och läsa i flera timmar, blir helt slut i huvudet. På måndag slutar denna kurs och en ny börjar och denna kurs känns värre. På tisdag ska vi ha läst ut en hel bok inför ett seminarium, vet inte om dom har tänkt att vi ska göra detta denna vecka när vi har en hel tenta att skriva eller om vi ska sitta dagen innan.. Blir lite trött på upplägget ibland men jag tycker samtidigt är det är väldigt roligt och vi lär oss massa nytt hela tiden. Men visst det är inte så enkelt som man tror att plugga, man tror att det är mycket tid man bara kan inte göra någonting men så är det inte. Fast jag ångrar mig inte att jag började, känns lite tråkigt att behöva ta studieuppehåll så direkt men det är väl bra att man längtar tillbaka än att känna att man inte vill komma tillbaka :)
Nu ska jag diska sen fortsätta..

Godmorgon

publicerat i Vardag

Idag råkade vi nästan försova oss lite men som tur var så vaknade Andreas som hade ställt sin klocka fel på en timme. Alvin som alltid brukar vakna kl 6 fick jag lov att väcka. För mig hade det inte varit någon katastrof eftersom jag ska sitta hemma idag och plugga men tentan ska vara inne om en vecka så jag måste sätta lite fart. Ska försöka lämna den på fredag eftersom vi ska vara i Eskilstuna på måndag så det blir lite stressigt, sen slipper jag tänka på den över helgen.

Vi har haft en bra helg men Andreas fick lov att jobba några timmar i lördags, så jag och Alvin var ner på stan en sväng. Fast det var mest rörigt och trångt men vi hittade vinterskor i alla fall och Alvin var duktig på att prova.. Sen var vi bjudna på middag hos Andreas pappas frus pappa (långt det där blev), var väldigt trevligt och två bebisar var där. Alvin var väldigt nyfiken, dom var ca 9 månader så den ena gick lite med hjälp och Alvin ville gärna titta när blöjan skulle bytas och hjälpa honom att gå.


Vi har klippt Alvin också! Fast det hade vi inte gjort när jag tog bilden, vilket kanske syns :-) Han fick allt hår i ögonen. Men det är fortfarande rätt långt, vill inte ha det för kort på honom.. Han satt still som ett lamm, trodde vi inte att han skulle göra men jag tror han blev lite blyg för först ville han inte klippa sig men sen gick det bra. Lila färg i håret valde han!

Godmorgon

publicerat i Vardag

Äntligen fredag och helg! Men jag måste nog plugga den här helgen men det är ändå skönt med helg. Alvin är på dagis nu och jag ska äta frukost sen skriva lite så jag kan åka ner på stan vid lunch.

Igår kväll när jag satt och tittade på tv så plingade det på dörren.. Först kände jag inte igen han som stod utanför men jag tror dom bor längst upp, en ung kille iaf.. Yngre än mig. Jag öppnade inte, sen gick det en timme och sen plingade det igen och då stod det en annan ung kille som jag aldrig sett någon gång utanför. Jag vågade inte öppna haha.. Den sista killen gick iaf sen och ut på gatan. Har ingen aning om vad någon av dom ville. Som tur var så vaknade inte Alvin någon av gångerna. Sista gången var rätt sen också, skumt får se om någon plingar på¨idag då kanske jag vågar öppna :-) Men man vet ju aldrig vad det är för folk och när jag är ensam hemma så låter jag det hellre vara..

Godkväll

publicerat i Om mig

Har precis kommit ut från Alvins rum så nu sover han sött.. Eller ja han har börjat hosta och jag tror jag har smittat honom så han kommer säkert bli förkyld! Hoppas det går över för han är inte så lätt att få i hostmedicin. Fast jag är inte så förkyld mest täppt så det kanske inte blir så mycket för honom heller får vi hoppas. Verkar som det var mitt te som min mage inte ville ha imorse.. Kände faktiskt mig lite illamående när jag drack det igår också men inget jag tänkte så mycket på.. Kommer inte dricka det igen iaf! Var sådant där vanligt tråkigt te :-) När jag var gravid med Alvin kunde jag inte dricka mina gravid vitaminer i brustablett form för då fick jag springa på toa.

Nu ska jag läsa igenom det jag skrivit på arbetet idag sen ska jag poppa popcorn och titta på mammas pojkar.
Farmor ringde precis och vi ska äta lunch imorgon, ska bli trevligt för jag hade ändå kanske tänkt åka ner på stan en snabbis..


En riktig kula! Börjar bli lite i vägen när jag ska ligga bredvid Alvin. Ser ni att magen lutar lite åt höger, ja vänster på bilden. Hade missat samtal från Andreas när jag nattade Alvin också, tror dom skulle på middag efter 19 så han får nog ringa igen sen.. Han tyckte det var jobbigt att han måste vara borta när jag mådde dåligt imorse. Men det är ju inte hans fel och det är inte direkt en nöjes resa han är på.. Men jag har inte mått dålig efter jag hämtat Alvin så det löste sig ändå :) Alvin har velat att jag ska läsa böcker med honom hela eftermiddagen, tror vi läst nästan alla hans böcker i hans hylla.. Vissa ska läsas om och om igen.. Sen byggde vi med lego faktiskt väldigt roligt!

V 29

publicerat i Graviditet nummer 2

Idag går vi in i Vecka 29! Snart V.30..
Morgonen började på värsta sätt.. Efter jag lämnat Alvin och Andreas åkt på konferans till stockholm skulle jag äta frukost. Men när jag ätit min smörgås och druckit te fick jag springa på toa för att allt skulle komma upp igen. Vet inte vad det beror på men jag har inte vågat äta något mer förrens nu. Tror inte det är någon magsjuka för det känns inte så, men vi får väl se när lunchen kommit ner i magen. Förkylningen är varken sämre eller bättre så det kanske inte bli så farligt. Nu hoppas jag på att jag kräktes pga av att jag är gravid eftersom Andreas inte kommer hem förrens imorgon! Man blir ju alltid lite slö efteråt men om man är magsjuk brukar man ju kräkas flera gånger och inte orka göra någonting! Jag har iaf orkat plugga och tvätta idag!



Enligt familjeliv har jag idag 83 dagar kvar till förlossningen. Står också att kroppen blir tyngre och det börjar märkas! Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Bebisen verkar ligga mest åt höger vilket Alvin också gjorde! Snart kommer det säkert märkas om den ligger med huvudet uppåt eftersom det då blir så svårt att andas. BM sa att hon kunde börja titta nästa gång jag kommer dit!

Morgonpigga Alvin

publicerat i Alvin



Jag tog fram ett par mjukisbyxor till Alvin idag eftersom det borde vara skönare under alla utekläder men nej det gick inte hem. Vill inte ha dom mamma sen tog han fram ett par jeans istället, visst är det snyggare men kanske inte bekvämare :-) Han fick iaf bestämma idag, orkar inte bråka om allting på morgonen.. Huvudsaken han inte fryser! Ska försöka ta honom till frisören i helgen men det krävs lite tålamod om man ska gå dit, fast förra gången gick det väldigt bra mot vad jag trodde.. Andreas vill gärna att jag ska göra det så jag kanske kan göra det på lördag när han ska tapetsera..


Nu ska jag lyssna klart på Magnus Betnér, gillar hans råa humor.. Sitter här och garvar för mig själv.. Haha

Godmorgon onsdag

publicerat i Vardag

Igår kväll somnade jag vid 19 och sov två timmar, väldigt skönt! Känner att det är någonting på gång i kroppen och jag fick lov att låna Alvins nässpray igår för mitt är slut men än så länge är det inte så farligt.. Förhoppningsvis blir det inte de heller. Alvin vaknar vid 6 som en klocka varje morgon och vill ha välling på en gång. Men mamma säger han och pekar mot köket. Idag har vi muntlig redovisning i EXA 1 som är den respons vi ger på en annans arbete inför TEN 2. Lite nervöst men det ska nog gå bra, ska förbereda mig lite om ett tag.

Vårat sovrum börjar nu bli klart iaf! Fattas något mer på väggarna bara.. Trivs bra i det!

Lättnad

publicerat i Vardag

Idag fick vi resultaten på vår första tenta! Blev ganska nervös när en tjej hade varit och tittat och sa att halva klassen var underkända, man får skriva under på ett papper som allas resultat står på så man hinner inte se namn men man ser hur många U som står.. Var helt inställd på att få U men jag blev godkänd!! Känns så skönt, för omtentan ska vara inne på måndag och vi håller ju på med tenta 2 nu.. Man kan få U, G eller VG så G känns väldigt bra..

Godmorgon

publicerat i Vardag

Godmorgon! Idag är det inge roligt väder, disigt och det ser ut att vara kallt! Ska snart cykla ner till skolan för en halv dag, slutar vid lunch idag. Vi har mycket att göra inför tentamen men vi har inte så många dagar kvar i skolan på denna kurs men nästa börjar den 2 november och då ser det ut att vara fullt upp! Alvin hade kommit in till oss inatt/morgonen så han väckte mig med att hans Meja var borta, det är en gosehund.. Vi hittade den dock sen på Andreas kudde haha :-) Alvin väcker oss inte längre när han vill sova med oss utan han går in till vår säng och lägger sig i mitten.. Måste försöka få bort det till bebis kommer fast vi får ju sova hela nätterna men han kommer nog vakna sen när bebis vill ha mat. Men jag är inte så säker på att Alvin kommer in varje natt utan det är nog oftast på morgonen fast vid 5-6 och det är natt för mig :-) Jag tror jag kommer bli förkyld, vaknade med huvudvärk och kände inte alls för att gå upp! Känner mig täppt också!
Nu måste jag äta upp frukosten..

Barnmorskebesök

publicerat i Graviditet nummer 2

Besöket gick bra! Alla värden ser bra ut och nu är det nya riktlinjer för järntabletter så jag behöver bara äta en varannan dag. Får se vad värdet säger om det men jag hoppas jag inte blir yr! Hjärtljuden låg på ca 150-155 och den lille ligger åt höger precis som vi trott då det sticker upp lite mer på den sidan, tror Alvin också låg så ofta! Fick en ny tid och en lapp om att jag ska ringa för att boka besök på spec mödravården i V.35 för att göra en förlossningsplan och titta hur bebisen ligger denna gång. Om jag räknat rätt så blir det någon gång i början på december.
Sf-måttet är nu 26 och jag är i V.28.. Med Alvin var det 25 i V.27 så det är fortfarande lika där med, tycker det är roligt att jämföra :)

Hittade några roliga frågor för gravida..
Hur känner du inför kroppens förändringar?
Känner mig bekväm med det, vet att det går att träna bort de extra som fastnar senare.. Gick iaf med Alvin :-) Även om det tar ett tag. Har faktiskt bara vägt mig en gång och det var i början. Ska göra det innan förlossningen.

Beskriv graviditeten såhär långt
Den har gått snabbt och varit bra, jag har inte haft några jobbiga symptom eller besvär så det ska man nog vara glad för. Hade velat orka träna mer och haft tid till det men jag blir anfådd för ingenting och just nu finns det inte tid.
Hur går tankarna kring bebisen i magen?
Vi undrar såklart vem det är och vilket kön det är. Vi har valt att inte titta men om vi får reda på det vid nästa UL som vi fick med Alvin kommer vi att vilja veta. Jag har trott att det är en pojke men nu vet jag inte alls, men känner mer att det är en pojke än en flicka men det spelar så klart ingen roll :) Huvudsaken att den mår bra!
Känner du dig bekväm med tanken att få barn?
Ja det gör jag/vi. I början kändes det lite osäkert eftersom jag precis hade sökt till högskolan och det var osäkert med jobb för min del men beslutet har känts rätt hela tiden. Nu känns det som en självklarhet. Denna gång vet man lite vad som väntar, även om alla barn är olika.
Hur tänker du kring förlossning?
Ärligt talat har jag inte tänkt så mycket, gjorde jag inte förra gången heller direkt och då blev det planerat kejsarsnitt. Jag tycker inte det kommer bli jobbigt att bli förlöst med snitt igen om det skulle bli så förutom om jag har väldigt ont eftetåt eftersom Alvin finns hemma och inte är så stillsam :-) Men förra gången mådde jag väldigt bra och hade inte så väldigt ont.. Nevöst och spännande om det blir vaginal förlossning.. Skulle nog helst vilja slippa epudrial men tar nog allt om det behövs och blir en långdragen förlossning.
Hur kommer syskonet att reagera?
Alvin har nog inte riktigt förstått vad som finns i magen men bebisar har han träffat.. Jag tror han kommer vara väldigt nyfiken och på den lilla i början men sen kommer det nog övergå till lite avundsjuka.. Han är väldigt hjälpsam hemma och vill diska, plocka undan mm så jag tror han kommer vilja hjälpa till lite.. Men som sagt så tror jag inte att det bara blir en dans på rosor ;) Han kommer dessutom bara gå 15 timmar i veckan på förskolan så det är mindre än han är van vid så jag måste nog börja gå på öppna förskolan för hans skull.. Är inte så mycket för det annars men jag får lära mig att tycka om det! Men även om det blir svartsjuka och blir lite jobbigt tycker jag att det ska bli roligt att han är förstående för nu märker man stor skillnad från bara i somras på vad han förstår.
Hur skiljer sig denna graviditet åt från förra?
I stort sett ingenting alls.. Hade lite foglossning med Alvin och mådde lite mer illa med honom annars är det nog rätt så lika.. Kommer inte på någon direkt skillnad faktiskt..
Vill du/ni ha fler barn?
Nej det vill vi nog inte och är enade på den frågan.. Låter så hemskt att säga tvär nej eftersom barn är så härliga men jag vill hinna med mina barn och oss själva + att jag kommer arbeta med barn hela mitt liv om det går som jag planerat. Men visst man vet aldrig men jag tror nog inte det. Våra syskon kommer förhoppningsvis få barn i framtiden också! Vi har ju några syskon tillsammans..


Godmorgon

publicerat i Vardag

Godmorgon.. När vi vaknade imorse spöregnade det men när jag lämnade Alvin hade det slutat. Tur det! Det har blivit så tråkigt väder nu. Men snön får gärna vänta ett tag till för annars blir vintern så lång. Jag ska cykla till barnmorskan sen så jag hoppas det inte regnar då.
Annars är det bara plugg som gäller idag så det är lika bra att sätta fart efter jag ätit frukost.

Magen växer

publicerat i Graviditet nummer 2


Magen växer som den ska också.. Får väl svar på det imorgon när jag ska till barnmorskan! Jag tycker alltid det är lika roligt att gå dit. Blir nog lite oftare nu hoppas jag. Fast jag har inte direkt så många frågor eftersom jag inte har några direkta symptom eller inga rättare sagt.. Har varken mått illa(förutom lite i början), haft speciellt ont någonstans och foglossningen verkar ha försvunnit helt.. Fast sådant kan vända snabbt. Börjar bli lite mer trött och känna av ryggen ibland. Längtar tills V. 34-35 när vi får ett extra UL och ska titta hur den lille ligger vänd i magen..

Lördag

publicerat i Barn shopping

Igår åt jag lunch med Moa (klasskompis) på stan och sen kikade vi runt lite på kläder till Alvin. Var ute efter vinterjacka bland annat. Hittade en från everest som jag nog ska köpa byxor till med, han har ju en overall från didriksson men kan vara bra att ha ombyte!


Sen blev det mössa, vantar, ullsockor, några mjuka byxor, jeans och några tröjor. Ska kolla efter vinterskor i veckan också sen har vi nog det mesta!

Veckan

publicerat i Vardag

Detta har verkligen varit en stressig vecka och mycket att göra. Är stor skillnad på att vara två här hemma än när jag var ensam. Har skickat in halva tentamen för respons nu sen när jag får tillbaka den på onsdag ska resten skrivas. Jag ska även ge respons på en annans arbete så det ska jag börja med ikväll eller imorgon. Idag tog Andreas med sig Alvin till rocklunda för att titta om det var någon hockey träning/match de kunde se och VIK hade träning inför sin match så Alvin hade settat som förstenad och tittat på när dom tränade. Händer inte ofta att han sitter still så han tyckte nog det var roligt! Då passade jag på att städa och göra en tårta för Andreas mamma + familj har varit här idag och hälsat på.
Alvin har inte sovit på dagen idag så han har verkligen lekt rövare här hemma, han har gjort allt man inte får göra :-)


Nu ville han sova sa han och han somnade på 5 minuter!

Onsdag

publicerat i Vardag

Idag har jag och Alvin ätit pytt i panna och det är inte min favoriträtt men Alvin äter som en häst när vi äter det. Idag åt han mycket och rödbetor älskar han. Skönt att han gillar det för ibland måste man äta något som går snabbt. Ska nog göra egen pytt någon dag när vi har potatis över. 
Alvin blev glad idag när jag hämtade honom, men lite sur blev han på ica när han såg en tant köpa godis och han inte fick något. Men det gick över rätt snabbt när vi kom hem. Sen frågade jag han vad han ville göra efter middagen och han funderade länge sen visade han mig en dans som han gör när han hör lilla snigel. Då menar han att han vill lyssna på sin skiva med den låten i sin Cd-spelare så han kom med den och dansade för mig. Sötisen! Innan vi skulle sova fick han ringa till Andreas så då pussade han på mobilen några gånger när vi skulle lägga på, sen när jag nattade honom frågade han efter pappa några gånger men tillslut somnade han. Imorgon kommer iaf Andreas hem, äntligen! Nu ska jag nog framkalla lite kort sen sova..

Imorgon ny vecka

publicerat i Gravid veckor

Imorgon går vi in i vecka 28! Oj vad tiden går snabbt känner jag, snart vecka 30 och då känns det som väldigt nära. Alvin föddes i V.37+6 så alltså V.38 eftersom det blev planerat snitt. Om det blir det även denna gång med, kanske det bara är ca 10 veckor kvar. Oj lite nervöst känns det allt men denna gång är det mer Alvins reaktion som är lite spännande, men såklart att träffa den nya med! Men denna gång känns det inte nervöst på det sättet som det gjorde med Alvin, för nu vet man vad som väntar med en liten bebis. Även om alla barn är olika.


Mår i alla fall väldigt bra fortfarande, har inte känt av någon foglossning på sistone. Kanske beror på att jag inte hunnit gå så mycket på långpromendader. Det går bra att vara på förskolan med, har inte känt av något som upplevs som jobbigt med tanke på graviditeten. Nästa gång jag ska vara där är det 2 veckor och i början på dec, då är jag höggravid. Men det ska nog gå bra det med!
Vi har i alla fall två ev namn. Ett killnamn som vi är ganska säkra på nu innan bebis kommer, och ett tjejnamn som inte är lika säkert men som vi tycker om. Båda namnen är nog inte så vanliga och speciellt inte tjejnamnet. Men det behåller vi tills lite närmare eller tills vi besämt oss helt, alltså vid födseln.

Tisdag

publicerat i Vardag

Idag är jag trött! Försöker skriva på min tentamen men det går inte så bra idag.. Andreas ringde nyss så jag fastnade i telefonen lite för länge så nu har jag tappat bort mig. Gillar inte att skriva på kvällarna speciellt inte efter 8 timmar med "jobb", är ganska trött i huvudet redan. Hade helst av allt velat somna brevid Alvin eller titta på tv men jag ska nog sätta mig om en halvtimme och titta lite innan jag ska sova. Alvin var trött idag och han var lite ledsen sen frågade han efter pappa flera gånger.. Kanske ska hålla han vaken på torsdag lite längre så han hinner säga godnatt när Andreas kommer hem.. Tror dom slutade 18 i stockholm.

Dagen har i alla fall gått bra och det är roligt när man börjar lära känna många av barnen mer. Tar ett tag att lära sig 36 namn bara men nästa gång när det är 2 veckor i sträck så blir det nog lättare. Har gjort en av de två observationer vi skulle göra idag.. Vi skulle titta på samtalet mellan lärare och barn. Lite svårt är det allt att reflektera över det sen..

Nej nu ska jag försöka läsa lite sen göra några smörgåsar!

Måndagen

publicerat i Vardag


Gick upp halv 6 imorse! Alvin vaknade en halv timme efter mig så jag hann i alla fall klä på mig, sen ville han ha välling och se på fotboll. Det är inte lätt att hitta en fotbollsmatch kl 6 på morgonen ska jag säga.. Barnprogram går inte hem, men efter en stund hittade jag teletubbies på tv4+ och det går i alla fall.. Sen lämnade Andreas Alvin på förskolan innan han åkte och jag cyklade till min förskola.. Har haft en bra dag! Är väldigt intressant och roligt att se hur verksamheten är i verkligheten. Nu förstår jag varför det är så viktigt att namn märka alla kläder ;) Känns som man får en annan förstålese för personalen när man själv ser hur det är, visserligen är det olika i alla förskolor men mycket i grunden är nog densamma.. Är mer och mer säker på att det är det här jag vill arbeta med! Tänker inte skriva så mycket mer om själva förskolan eftersom det är noga med sekretessen och jag vill gärna inte säga för mycket man vet aldrig vem som läser..

Sen cyklade jag i alla fall och hämtade min lilla kille som satt och lekte med lera, men idag ville han följa med hem på en gång så det gick snabbt. Sen lagade vi snabbmat, korv och pasta och det gick ner.. Usch jag tycker inte alls om att inte Andreas är hemma.. Vet inte hur jag ska klara mig tills torsdagskväll.. Men man märker att man är lyckligt lottad att man har någon att dela sitt liv med när man är ensam.. Vet inte hur alla ensamstående föräldrar får ihop det men ni är väldigt duktiga, fast man lär sig nog leva med det med tiden..
Nu måste jag sova! Godnatt

Söndag

publicerat i Vardag
Tack för alla gratulationer! Har fått många fina presenter och trevligt besök. Har en del att göra nu på kvällen så jag hinner inte säga så mycket mer just nu.. Imorgon börjar den stressiga veckan som säkert kommer gå bra, hoppas vi..

Trött

publicerat i Vardag
Idag är jag trött! Har velt sova sedan kl 15 men det har inte gått så bra eftersom jag skulle hämta Alvin en timme senare sen har det varit fullt upp med annat. Har hunnit med en hel del idag förutom att plugga, måste verkligen göra det i helgen.. Har väldigt mycket!

Vi ska lämna in ten2 den 2 nov, men den 21 okt ska halva arbetet vara klart eftersom vi ska ge respons på varandras. Men nu till det som blev jobbigt, vi fick veta i veckan att vi tydligen ska skicka in arbetet på fredag till den som vi ska byta arbete med. Tror många fick en liten chock eftersom vi har vfu nästa vecka och då arbetar 8-16 + då att vi ska skriva ett halva arbetet ska vara klart och det är inte lite litteratur som ska examineras.. Jaja det löser sig nog! Sen är det ett arbete på själva responsen också, jag ska alltså bedöma en annan i klassens arbete som jag senare blir bedömd på.. Krångligt :)

Har nästan gjort klart den stora byrån nu på kvällen i alla fall! Har bara spikningen kvar som får vänta tills imorgon på dagen.. Andreas han spacklar den väggen i vardagsrummet som vi ska ha tvn på.. Vi tänkte börja med den så jag kanske har en tv i veckan när han är borta 4 dagar.. Inte för att det ser ut som jag kommer kunna se på tv men kan vara skönt att ha lite ljud omkring mig! Jag är gillar inte att sova själv så jag kanske låter Alvin sova hos mig, men risken är då att han vaknar när jag tänkte gå upp på morgonen och göra mig klar innan han vaknar.. Han ska börja 7 nästa vecka eftersom jag börjar halv åtta så nu är det dags att gå upp i tid igen, i skolan börjar vi alltid 9 så då kan jag duscha när jag lämnat honom!

Nu ska jag nog faktiskt sova snart! Godnatt.. Just det imorgon fyller jag år också! Får se om jag kanske kan få en liten sovmorgon.. Nog svårast att övertala Alvin, han brukar stå och dra i en tills man går upp.. Kom mamma kom mamma..

En skruv lös

publicerat i Vardag


Ja så var det bara den största byrån kvar och jag fick en chock när jag såg skruv påsen.. Tyckte det var mycket på förra byrån! Jag började i alla fall så nu har vi snart kanske kommit halvvägs.. Ikea är bra men att sätta ihop allt är mindre roligt..


Igår kom Andreas hem med en dammsugare och jag blev så glad när den var vit, har inte sett det förut! Tänk vad glad man kan bli för en dammsugare, nu har vi iaf lite renare golv!

Fredag

publicerat i Vardag

Så var det snart helg igen! Alvin har varit hos barnvakt två helger på rad så denna helg ska han inte det, ska bli mysigt att ha honom hemma igen.. Fast det behövdes barnvakt så vi fick lite gjort har väldigt mycket kvar. Idag tvättar jag sen ska jag försöka läsa lite inför nästa tentamen och kanske packa upp lite.
Har väldigt svårt att komma upp från sägen sedan vi köpte en ny! Idag sov vi till 7 och det är inte varje dag.. Alvin börjar sova bättre i sin säng med, nu kommer han inte tills oss men på morgonen. Ibland kan det vara vid 5 men då somnar han i alla fall om! Fast han väcker oss inte längre utan han lägger sig mellan oss.. Idag vaknade jag av att han pratade med mig och ville ha täcke! Han tyckte nog att jag var dum som tog allt själv :-)

Boll killen

publicerat i Alvin


Om Alvin får välja kläder själv skulle han gå klädd i dessa varje dag eller den andra fotbollströjan han har.. Tyvärr kan han inte ha dessa varje dag, eller kanske tur ;) Han blir väldigt sur ibland när vi måste ta av han dom..
Idag när jag och Alvin åt middag berättade han att han och Olli spelat boll på dagis, och att Olli fick den på sitt knä och då blev det aj aj.. Kul när man kan kommunicera ganska mycket och förstå mycket av det han berättar.. Olli är ett smeknamn för Oliver :) Men man lär sig att förstå sina barn också! Inte så många skulle förstå att Alvin menar nyckel när han säger häcken.. Kommer säkert tycka Alvin är ännu större när bebis kommer för då kan man nog inte tro att han varit såå liten..

Vecka 27

publicerat i Gravid veckor



Tycker magen är formad rätt lika om man jämför med Alvin. Men än så länge kan mycket hända! Om även denna bebis ligger i säte kommer jag snart få svårt att andas, fick jag med Alvin speciellt när man sitter i vissa ställningar som i skolbänken :-) Fast än har den tid på sig att vända sig..
Ni ser även våran halv färdiga byrå i bakgrunden, det beror på att Andreas byggde en låda lite fel som jag märkte när jag skulle sätta ihop de andra.. Tänk att det behövs en kvinna till allt, hihi ;-)

Torsdag

publicerat i Vardag

Så var det snart helg igen och på lördag fyller jag år. Ska försöka städa lite imorgon men vi har ingen dammsugare för den har gått sönder så det måste vi köpa.. Idag ska jag i alla fall till skolan och det är en heldag. Gick inte så bra att skriva igår men så är det väl ibland. Sen är det bara hem och hämta Alvin och fixa middag. Tror nog att det får bli korvstroganoff idag! Vi äter nästan aldrig korv så idag får det bli så, korv är väl ingen höjdare egentligen tycker jag.
Imorse gick Andreas upp med Alvin och gjorde välling sen gick han in i duschen så jag vaknade av att Alvin stod satt i vår säng med russinpaketet.. Då hade han varit i skafferiet och rotat.. När katten är borta dansar råttorna på bordet :-)

Just ja idag går vi in i Vecka 27! Ska ta en bild på magen senare..

Ett paket på posten

publicerat i Inredning

kom idag med våra ellos saker till sovrummet som vi beställde i måndags kväll. Snabb leverans men jag tog express också, kostade bara 20kr extra. En sängkappa som ska dölja benen på sängen, ett överkast, 4 kuddar + kuddfodral och en hissgardin. Har inte strukit det så det ska jag göra någon dag så ser det lite bättre ut.. Sen har vi varit på Öbergs och valt tapeter till vardagsrummet, varit på ikea och köpt lite saker bland annat sängborden.. Sen handlade jag och Alvin mat på maxi, han skulle verkligen dra ner allt idag och ville inte alls sitta still i kundvagnen men det gick bra tillslut..



Så ser sängborden ut, tycker om dom.. Däremot gör sig inte överkastet bra på bild, blev så konstigt ljus.. När vi fått upp byrån vi köpt och lite saker på väggarna tror jag det blir bra.. Köpte gardiner idag också, denna gång blev det ej panel för det börjar jag tröttna på. Spjälsängen har vi inte orkat tagit ner i källarn sedan Alvin bytte säng i somras och nu fick den flytta in brevid sängen.. Ska köpa ett spjälskydd så småningom.. Ett tag kvar :)

Godmorgon

publicerat i Studier

Godmorgon! Jag sitter hemma och pluggar idag, har ganska många kapitel att läsa och sedan en uppgift på dessa. Jag läser om lärarens samhällsuppdrag så uppgiften är att svara på frågan "vad innebär lärarrollen i styrdokumentens samhällsuppdrag?" Intressant! Styrdokument är läroplaner, skollag mm.. Vår andra hemtentamen ska vara inlämnad den 2/11 så uppgifterna är till för att underlätta skrivningen av tentamen. Den här tentamen är mycket större än förra så nu blir det lite svårare, jag som tyckte det var svårt förra gången :-) Denna gång ska vi dessutom ha med två observationer i hur ett samtal mellan lärare/elev kan se ut. Det ska vi oberservera nästa vecka på vår VFU (praktik). JA nu blev det mycket prat om skolan, kanske inte så intressant för er.. Jag ska i alla fall ha min VFU i en förskola med åldern 1-5år så jag tror det är en syskongrupp. Ska bli jätte roligt att komma ut på det nästa vecka!

Annars ska jag på studievägledningsmöte idag eftersom jag har fått studieupphåll ett år, sen ska vi handla mat och antagligen besöka ikea (igen!) och kanske bestämma tapeter till vardagsrummet. Allt beror på när Andreas kommer hem från sitt möte som är i Västerås så då borde han kanske komma hem lite tidigare.. Har försökt planera matlistan en vecka framåt, har varit dåligt med det när vi flyttat men nästa vecka är Andreas borta 4 dagar så jag och Alvin blir ensamma..
Han ska gå en chef 2 utbildning på handelhögskolan, tror jag det var som hans jobb betalar så det blir några träffar detta år och nästa.. Synd att det är samtidigt som min första VFU vecka eftersom man inte får ha frånvaro när vi bara har en vecka(då måste vi försöka ta igen det på egen tid innan hemtentamen ska in eftersom VFU ska vara med i den).. Men det ska väl lösa sig hoppas jag! Det är i alla fall roligt att hans jobb satsar på honom!

Nej nu ska jag forsätta här!

Under 100

publicerat i Graviditet nummer 2

Såg nu att det "bara" är 99 dagar kvar tills den 13 januari, alltså BF. Under 100 dagar nu! Tycker hösten börjat med att gå fort och jag tror det kommer gå fort fram tills julen. Det är en period som man inte brukar gå sysslolös. Speciellt inte denna höst/vintern eftersom jag pluggar och där är det verkligen tempo som gäller.
Några saker som vi behöver eftersom vi sålt det mesta från Alvin är:
skötbord
babygym
babysitter
bilskydd/stol
fler lakan/påslakan (kanske måste titta efter)
spjälskydd
ev skötväska
kudde och ev täcke
en mjuklift till vagnen vill jag ha
overall behövs också, Alvin föddes i juli så då behövdes ingen..
Vi har iaf spjälsäng, vagn och sen kläder och babybjörnen kvar.. Även om lite är utlånat av kläderna och babybjörnen.. Vi använde inte babybjörnen så ofta men den är ändå bra att ha när man väl använder den.. Vi gillar inte bärsjalar, så det tänker vi inte köpa. Sen kommer vi nog uppdatera med kläder och lite små saker så klart..

Känner hårda sparkar nu och Alvin fick känna idag men jag tror inte han förstod så mycket han pratade mest om sin boll han hade i handen :-) Något som är väldigt jobbigt som jag hade med Alvin är att jag får kramp i benet lätt, speciellt högra vet inte vart jag ska ta vägen när det låser sig.. Gör så ont! Sen är det svårt att sitta still länge och när vi har heldagar i skolan sitter vi nästan hela tiden mellan 9-16..

Ruskigt trött

publicerat i Om mig

är jag idag och då har jag sovit som en kung idag i vår nya säng! Vi var på ikea (igen) igår och köpte madrasser, byrå och lite små saker. Köpte två byråer rättare sagt men vi ska byta en av dem kom vi på igår innan vi somnade. Tur att vi inte hinner packa upp allt så snabbt :-) Förra veckan tog hårt på kroppen känner jag både min och Andreas, han har burit som en galning och sprungit i trappor och även jag har gjort lite för mycket mot vad man ska göra som gravid tror jag.. Fast vi har fått bra hjälp också, väldigt snällt! Har massa kvar att göra innan det är klart men nu har vi iaf en bra säng att sova i! Vi ska nog inte ha någon sängstomme eller vad det heter möjligtvis en gavel men annars hade vi tänkt att sätta upp lite tavlor bakom sängen eller något liknande.. Ser tomt ut nu bara..

Har mycket i skolan också så det går inte så snabbt att packa upp allt men det får ta den tid det tar.. Vi ska försöka göra klart badrummet innan helgen då det blir lite kalas (jag fyller 20).. Har förträngt att jag fyller år för jag vill inte ha folk här i röran ;) Haha.. Men det ska blir nog roligt ändå tror jag får väl använda kartongerna till stolar eller något..


 
Blev denna till hallen, passar med våran svarta spegel.. Det är en hemnes från ikea.

Sen ska vi nog byta en annan byrå till denna också från hemnes fast bredare och vit till sovrummet för vi vill nog ha dessa sängbord..

Fast vi får se hur det slutar! Hallen kanske blir klar imorgon iaf!

Alvin

publicerat i Alvin



Alvin trivs nog här tror jag! Förra veckan pekade han in mot gamla lägenheten och sa att han inte vill dit.. Förstår han med den grannen under som klagade så fort Alvin lekte, blev bara en ond cirkel. Skönt att slippa släppa allt uppför alla trappor också! Däremot så har bus Alvin börjat vakna varje natt och nu säger han inte till oss utan när vi vaknar på morgonen ligger han där mellan oss. Förut väckte han oss men inte nu.. Vi får iaf sova hela natten:-) Ska ta tag i det sen när vi kommer ordning här.. Ska plugga lite till sen hämta honom på dagis!

Lite ordning

publicerat i Om mig






Alvins rum och köket är i princip klara nu i alla fall! Lite fler tavlor ska upp på väggarna i Alvins rum och i köket behövs det städas lite mer. Måste tvätta fönstrerna och göra rent ugnen framförallt. Vill inte använda ugnen innan! Vi köpte en expedit hylla till Alvin igår som jag gjorde klart idag. Ovanför sängen ska han få ha någon tavellist med sitt gruppfoto från dagis sen på andra väggen tror jag han ska få en fotbollsflagga :-) Han är helt galen i sina fotbollströjor, vägrar ta av sig dom! I köket blev det målat och en fondvägg kom upp i helgen. Blev mycket bättre med fondväggen!
Vårt sovrum är klar tapetserat men helt tomt, ska nog köpa en säng idag sen är hallen klar målad men vi har inte satt upp något där än. Sen är det badrum och vardagsrummet kvar då.. Vi har i alla fall lämnat ifrån oss nycklarna från gamla lägenheten så den stressen är borta!

 

Godmorgon

publicerat i Vardag

Nu har vi i alla fall internet! Ingen tv blir det nog på ett tag bara, men det är faktiskt rätt skönt även om jag skulle velat sett idol! Jag trivs här men det kommer ta ett tag innan vi kommer i ordning. Vi har fått hämta ut material (tapeter, färg) till alla rum om vi gör det själva så i helgen ska vi börja med vårat sovrum + badrum. Vi sover på golvet nu eftersom vi inte vill köpa säng förrens det är klart. Alvin ska sova en natt hos sin farfar och då kommer Andreas bror + Kalle och hjälper oss! Snällt för annars tar det ännu längre tid. Vi fick ju nycklarna någon dag tidigare så vi får städa lite själva här men det är inte lite att städa.


Så här ser det ut varje dag nu, gummihandskar och rengöringsmedel.. Mina händer har blivit helt förstörda även fast jag använer handskar.. Mr Muscle är förresten det bästa vi har testat än så länge ;) Köpte på oss lite olika på ÖB förra veckan..