Vinnaren

publicerat i Om mig
Vinnaren är dragen och den som vann är Petra (mammansprinsessor.blogg.se). Grattis! Maila din adress så skickar jag paketet så fort som möjligt.

Tillbaka

publicerat i Vardag
Nu är jag tillbaka, i alla fall litegrann. Vi har väldigt mycket att göra och lever i en kappsäck, sopsäckar med kläder. Roligt! Finns inga gaderober här och vi måste tapetsera på övervåningen innan vi kan köpa något sådant. Har bara en byrå, våra sängar där uppe nu. Nu är i alla fall lägenheten helt klar så lite lättare känns det nu.
.
Vårt internet har inte kommit igång för att det är något fel som Tre har med att registrera simkortet till vår router. Vi kan tyvärr bara ha mobilt bredband här ute men nu har jag kopplat upp mig mot min iphone och det fungerar bra. Låter som vi bor helt öde som inte kan ha adsl men eftersom det är ett gammalt fritidshusområde så har inte en kabel till bredbandet prioriteras tidigare.
.
Drar vinnaren imorgon! Kram på er!

Tävling

publicerat i Om mig
Medans vi flyttar i helgen tänkte jag att ni kunde tävla lite om ni vill. Jag har fått en goodiebag av WeRFamily och nu tänkte jag tävla ut en del av innehållet till er!
Ni tävlar om en bambinomugg, en entrébiljett till Underbarabarn/Hem och villa, Strumpor från Me&I, blöjor från Pampers, boken 12 steg till ett skönare mammaliv av Carina Nunstedt!
.
För att tävla lämnar ni bara en kommentar i detta inlägg, tävlingen avslutas på onsdagen den 29 september. Jag kommer dra en vinnare med lite hjälp av Andreas eller Alvin. Glöm inte att ange er e-post adress!
.
Lycka till!

Frukost

publicerat i Vardag
Nu sitter jag och äter frukost så då har jag lite tid över. Edvin sover i sin bilstol eftersom han somnade när vi nyss skjutsade Alvin till dagis. Egentligen är Alvin ledig fredagar men denna vecka är det inskolning så idag ska han gå 9-14. Igår kväll gjorde vi ingenting i huset, ingen orkade åka dit. Vi har bestämt oss för att det inte är någon idé att stressa med tapetsering för vi kommer inte hinna det innan vi flyttar in. För i helgen måste vi tömma lägenheten och våra förråd. Vi har 3 förråd varav två proppfulla med saker. Men vi hoppas att Alvins rum i varje fall kan bli klart. Vi har inte ens dörrar till rummen just nu för vi ska byta ut dom.
Det låg en apa i min säng imorse..
Sen tog Alvin bort apmasken och Edvin tittade fram!
.
Tack för era kommentarer! Känner mig lite piggare idag har i alla fall sovit lite bättre även om Edvin krånglade lite inatt med.

Trött

publicerat i Om mig
Vi har sovit ca 3 timmar inatt för Edvin har blivit förkyld igen! Är inte det typiskt nu när vi ska flytta och har häcken full rent utsagt. Bröt nästan ihop lite på eftermiddagen när Edvin var ledsen, Alvin blev ledsen och jag såg röran här hemma. Både jag och Andreas är jätte trötta och har inte ork att flytta men det måste vi. Om ni inte hör något från mig på någon dag så vet ni varför! Hoppas ni återkommer efter helgen :-) Kram!!

Fodrat

publicerat i Barn shopping
Sprang in snabbt på Team Sportia medans syster var kvar med barnen i bilen iförrgår och köpte ett fodrat regnställ åt Alvin. Var rätt urplockat bland storlekarna, var egentligen ute efter Boardman från Didriksons men försäljaren lovade att det inte var någon skillnad på dem, hans storlek fanns inte inne i den färg jag ville ha från Didriksons. Igår låg han och simmade i en vattenpöl på dagis och blev inte blöt så jag tar det som ett gott tecken! Fast han fick inte simma så länge för mig, räcker väl med att hoppa i vattenpölarna ;-)

Lilla killen

publicerat i Alvin&Edvin
Min lilla kille! Känns som jag haft Edvin lite på dagis denna vecka med då han har varit rätt mycket med sin moster. Men det har gått bra så det var skönt! Han ska sova hos mamma och Janne på lördag med Alvin, hoppas det med går bra men det tror jag. Idag var vi först på inskolning, Andreas var med en stund också men hans telefon ringde hela tiden sen hade han möte så det blev inte så långvarigt. Sedan åkte vi hem för lunch och efter det åkte jag och Alvin till huset för lite städning, körde lite saker till återbruket med.
.
Nu sover både Alvin och Edvin så tvätten väntar på mig! Jippi ;-)

Godmorgon! Vilket härligt väder vi har, nu...

publicerat i Mat, recpept

img_0103 (MMS)

Godmorgon! Vilket härligt väder vi har, nu har jag lämnat Alvin för att ta en promenad! Det går jättebra för honom! Värre ser det ut att vara med förskoleplats här för Edvin i januari. Helt fullt och kommunen tycker att barnen ska gå i skultuna vilket är en jätte omväg för oss!!

Fönster måste målas

publicerat i Huset
Vi har målat alla karmar men fönstren är kvar. Dom blir nog kanske inte målade innan våren eftersom vi måste ta bort dom för att måla/torka dem. Känner att det blir lite kallt utan fönster just nu. Ja det är väl inte hela världen men finare skulle dom vara om dom blev målade.
.
Nu har jag nattat Alvin och syster Edvin, funderar på om jag också ska åka till huset och städa undan lite! Bäst att passa på när man har barnvakt. I så fall hörs vi imorgon!

Tisdag, regnväder

publicerat i Vardag
Vad roligt att komma in hit och läsa era kommentarer angående övervåningen! Än så länge tycker jag det ser lovande ut. Andreas är duktig! Med golvet har vi även fått lite hjälp av Linus och Danne.
.
Idag är det ett himla regnväder här, imorse vid 8 när vi åkte till Alvins förskola som ligger ut mot huset så det tar ca 10-15 minuter att åka dit trodde jag vi skulle regna bort. Började så bra med att vi var lite sena sen fick jag lov att tanka, då kommer det en bil och precis skulle tanka före mig, då kommer jag på att jag glömt mobilen hemma. Blev att vända, sprang in för att hämta den, i bilen är Alvin kissnödig, in igen, sen tanka och sedan åkte vi. Kom fram tillslut!
.
När vi kommer fram till hans förskola är det fotografering vilket vi inte visste om eftersom vi började igår. Personalen hade försökt ringt oss men hade inte hittat rätt nummer. Jag hade med mig lapparna med våra nummer idag så jag hade inte hunnit ge dem till personalen. Hade inte alls klätt Alvin för fotografering imorse!! Men inte mycket att göra åt nu! Efter det var vi ute i spöregnet, måste köpa regnkläder till mig själv tror jag!
.
Imorgon kommer jag också vara med Alvin men på torsdag ser det ut som han ska vara där själv!

Alvin

publicerat i Alvin
Alvin igår innan dansen!
.
Tycker det är rätt fascinerande att de flesta barn anpassar sig så lätt. För Alvin verkar det inte vara ett dugg konstigt att han nu byter förskola igen, han bytte ju senast i maj. Vi kom in på förskolan idag och han tittade sig omkring och såg en pojke som lekte med lego, han satte sig direkt bredvid honom och lekte med legohästarna. Pratade med mig lite men inte speciellt mycket. Vid 9 hade dom samling då passade jag på att gå ner till bilen för att hämta Alvins gummistövlar, först ville han följa med men satte sig sedan ner för att vara med på samlingen. När jag kom tillbaka satt han bredvid mig en stund sedan vid en annan pojke med samma namn.
.
Jag blev inbjuden till två små flickors kalas ;-) Den ena flickan sa, vi sitter bredvid varandra fast vi inte känner varandra, du får gärna komma på mitt kalas! Söt tjej!
.
Alvin kommer gå måndagar, tisdagar och torsdagar. Jag fick välja dagar men de flesta av de barn som har föräldralediga föräldrar gick dessa dagar, för mig spelar det inte så stor roll vilka dagar det blir. När dom var ute på gården fick jag gå in i fikarummet för en kaffe och då satt en ur personalen där och hon berättade att hon precis är färdigutbildad, så då blev det lite prat om utbildningen eftersom jag läser samma. Hon bor dessutom på samma område som vi ska flytta till och sa att om jag behövde gamla tentor fick jag gärna komma till henne. Verkar väldigt trevlig personal där, av det jag sett hittills!

Sweet mommy blog award

publicerat i Om mig

 

Jag har fått en Sweet Mommy Blog Award av fina Helena! Tack snälla du!!

 

 

Instruktioner:

* Ge denna award till någon eller några mammor som du tycker förtjänar den!

* Skriv varför de just förtjänar awarden!

* Be dina vänner som fått awarden ta bilden och instruktionerna och ge vidare

* Länka till den som gav dig awarden!

Denna gång tänker jag ge denna award till alla er som läser min blogg! Tack för att ni kikar in här och att ni börjar bli några fler som tittar in och kommenterar! Gör gärna denna award och kram på er!

Sneakpeak på övervåningen

publicerat i Huset-sovrum
Vi var ut i huset en sväng efter lunch för att packa upp några kartonger i köket och då passade jag på att kika på hur golvet blev på övervåningen, alla rum är inte klara men på god väg.
Vi valde det vitoljade trägolvet! Som ni ser så har vi inte hunnit med att tapetsera än, blir senare i veckan!
Taket är vitt och fräscht! Andreas köpte en spruta som jag tyckte var dyr men resultatet blev bra! Gick lite snabbare än att måla förhand.

Ny förskola!

publicerat i Alvin
Idag har jag och Alvin varit på hans nya förskola! Det gick jättebra! Jag var lite nervös innan eftersom det inte var så längesedan han bytte förskola och nu ska byta igen men det var inga problem alls. Han började leka på en gång och jag kunde gå ifrån utan några tårar. Personalen tyckte redan han verkat komma in i gruppen och denna inskolning kanske inte blir så lång. Personlen verkar jättebra och förskolan är mysig! Liten by förskola/skola. Finns två förskolegrupper, en förskoleklass och en blandad årskurs 1-3. Har fått en jättebra känsla så jag tror detta blir bra! Så här bra gick inte första dagen på hans förra förskola!
.
Nu ska vi planera denna dag här hemma, måste hinna med lite saker när syster är här. Hon har tagit hand om Edvin och det hade också gått jättebra!

Badrums lampa

publicerat i Huset-badrum
Vad har ni för lampa i badrummet? Ni som inte har spotlights? Vi ska ha en spegel med belysning men måste ha en taklampa också. Vet inte alls vad jag vill ha. Tycker alltid det är svårt med belysning!
Alla lampor ovan kommer från Markslöjd.
.

Söndag och dans

publicerat i Alvin
Kul att läsa om hur ni vill och har det i era barnrum!

.

Idag har Alvin varit på dans på morgonen, redan kl 9! Vi är ju alltid uppe väldigt tidigt men idag fick vi sova till kvart i 8 så då fick jag lite bråttom men vi hann! Han tyckte det var jätte roligt, såg ut så i alla fall och hans dansade/lekte på bra! Nästa gång är han tyvärr inte hemma, vi ska flytta så han och Edvin ska sova hos min mamma och Janne. Lite synd då det är fotografering!
.
Efter det så åkte vi för att rösta sedan vidare till dalarna för att hämta upp Jannes släpkärra och min syster som ska vara här denna vecka. Väldigt skönt då Alvin börjar sin inskolning imorgon, då slipper jag ta med Edvin och jag får lite hjälp när vi ska packa och flytta denna vecka. Måste ligga i nu!
.
Nu ska vi kika lite på valvakan!

Barnrum!

publicerat i Inredning
Sitter här och funderar lite på hur vi ska inreda Alvin och Edvins sovrum.. Edvin har bara en spjälsäng eftersom han inte har något eget rum idag så det blir väl det största projektet. Fast vi har inte riktigt prioriterat att inreda Alvins rum så noga heller eftersom vi inte hade tänkt bo här så länge och det blev bara ett år! Jag fundrar på om Alvin ska få svart/vitt och några gröna detaljer i sitt rum. Edvins kanske får ett prinsrum/ljusblått/vitt.
Hur ser era barnrum ut? Vad tycker ni om för färger?

Stress

publicerat i Vardag
Man ska aldrig tro att man stressat så mycket att det inte kan bli värre för det kan det. Denna dag har bara bestått av stress! Har städat på Alvins numera gamla förskola, försökt plocka här hemma, hämtat ut tapeter, vi har köpt golv så nu är plånboken inte lika tjock, åkt fram och tillbaka till huset, tagit hand om en ganska gnällig Edvin, stirrat mig blind på all tvätt här hemma. Nu tvättar jag åt Alvins förskola och vi har x antal påsar med tvätt som jag ska försöka hinna tvätta. Andreas är inte hemma så vi får se om det går att tvätta så mycket som jag har tänkt, måste springa ner i tvättstugan och det går bra så länge dom sover som dom ska. Jag har dessutom glömt att äta middag. Försökte dessutom hitta något till Alvin som han kan ha på fötterna imorgon, hittade tillsist mockasiner på Ica Maxi fick bli dom.
.
Hoppas ni haft en bättre dag ;-) Nu ska jag äta glass!

Trevlig kväll!

publicerat i Vardag
Tittar in för att önska er en trevlig fredagskväll! Snart ska vi kika på Idol med lite besök här hemma. Kram på er!

Just nu

publicerat i Alvin&Edvin
Båda barnen är glada just nu, båda somnade i bilen för ett tag sedan och nu busar dom för fullt.
Edvin har kläder från PoP och Alvin har piké från H&M och jeans från Kappahl!
.
Nu sitter Alvin högst uppe på en av kartongerna så nu måste jag gå!

PoP

publicerat i Barn shopping
Dessa jeans från PoP skulle jag vilja ha till Alvin! Snygga tycker jag. Han behöver dessutom fler par jeans/byxor. Får se om jag kan ta mig ner nästa vecka och kika på dem.

Hektisk dag!

publicerat i Huset
Oj oj vilken dag! Var tänkt att jag skulle städa köket i huset idag men hela köket har varit fullt av verktyg och massa annat som jag inte ville städa eftersom Andreas tycker jag städar bort hans saker jämt, så han inte hittar dem. Men han har inte hunnit tagit reda på det så jag bestämde mig tillslut för att åka ut efter jag lämnat Alvin på förskolan.
.
Rensade bland verktygen, bar ut massa brädor, la i massa isolering i sopsäckar, som jag sedan åkte till återbruket med, dammsög upp massa slipdamm och annat med vår nya grovdammsugare. Tur att Andreas köpte en sådan! Torkade av ett tjockt lager slipdamm från kylen och frysen, sen hela köket. Nu måste jag bara skura golven sen är köket färdigt för inflytt nu måste vi bara ta tag i röriga vardagsrummet. Men där måste jag ha hjälp för jag orkade knappt skjuta in överblivna kakelkartonger mot väggen. Tungt! När det var klart efter lunch åkte jag mot återbruket, sedan tog jag en hamburgare på vägen för att kika på tapeter. Är lite sent ute med det eftersom vi inte riktigt har vetat när det skulle vara dags för att tapetsera och vi har inte riktigt haft tid att kika. Åkte först till en butik där dom var väldigt veliga med leveransdag. Först kunde dom få hem på en dag, sen trodde hon kanske tisdag, sen måndag om jag hade tur. Åkte vidare till Öbergs där dom alltid är hjälpsamma, dom hade lite på lager och sedan skulle vi få hem resten redan imorgon men nu på kvällen ringde dom och hade fått hem allt! Bra service!
.

Vi valde tillslut en vit tapet till övervåningen som är svagt svagt skimrande. Vi har varit väldigt veliga med vad vi ska ha på väggarna. Först skulle vi måla väggarna vita men väggarna är rätt dåliga och vi har inte tid med mer förarbete, sen tänkte vi fondvägg i barnens sovrum men har inte hittat någon som känns 100% men nu känns valet utan fondvägg bra! Bara det att Andreas inte har sett dem, han hämtade bara upp dem. Han litar nog på mig, hoppas jag ;-)
.

Efter det var det bara att hämta upp Alvin som har sin sista dag på hans förskola idag! Dock ska vi dit nästa vecka för att lämna in nyckeln efter helgens städning, vår helg denna helg! Sen har eftermiddagens varit lång då Edvin somnade lite väl tidigt för sin eftermiddagsömn. Nu sover dom och jag ska kika på Idol! Imorgon måste jag betala Alvins dans, köpa något som han kan ha på fötterna och fixa lite här hemma.
Edvin tidigare i veckan, han hittade medicinsprutan någonstans som blev poppis! Han var väldigt duktig på att ta sitt pencillin på slutet! Verkade nästan tycka om det ;-)

Tavla

publicerat i Inredning
Igår kom denna tavla på posten som jag vann hos Sofie! 4 fåglar och 4 familjemedlemmar :) Den kommer få sitta i våran hall när den är klar. Jag har suddat ut våra efternamn därav det svarta på bilden.

Idol

publicerat i Tips
Såg ni på Idol idag? Såg ni Linda Eriksson? Hon var grym! Bra röst och cool stil! Hoppas hon går långt!
Här kan ni lyssna!

Sebra

publicerat i Inredning
Fin säng från Sebra, finns hos Etthusivitt.
.
Visst är det fint med råsponten! Jag tycker det i varje fall! Så ska vi också ha i något rum i huset!

Verkligheten

publicerat i Om mig
Just nu känner jag mig ganska stressad över hur vi ska hinna få allt klart i denna röra. Har skjutit upp det lite och tänkt att vi hinner renovera övervåningen, packa, rensa bort skräp från huset, städa både huset+lägenhet, ta hand om barnen, laga middag, börja inskolning med Alvin nästa vecka, åka och välja tapeter, installera allt i badrummet, flytta över möbler, RENSA två proppfulla förråd och ett tredje halvfullt + lite till.. Kan någon vänlig människa berätta hur detta ska gå till? Jag har då inga bra svar...
.
Nu ska jag fundera ut vad jag kan packa ner som jag inte redan gjort.. Har en del saker som kan packas men det är såklart i de sovrummen barnen sover i. Kan inte packa ned allt för mycket använder vi varje dag men jag kan inte heller stå där i sista minuten!
.
Vi ska alltså flytta nästa helg..

Godmorgon!

publicerat i Alvin
Godmorgon! Här har det regnat igår kväll/natt så det är lite små kyligt ute. Alvin är lämnad på sin förskola, imorgon blir hans sista dag där sen har jag städning på förskolan i helgen så nästa vecka måste jag dit och lämna in nycklen. Han går nu på ett föräldrakooperativ men på måndag börjar han på en förskola som ligger närmare huset och det är en kommunal förskola. Edvin somnade precis så nu sitter jag och försöker komma underfund med hur jag ska planera denna dag. Borde packa, börja städa gaderober, tvätta, åka till banken för att växla in Alvins spargris som är full, köpa gympa/dans kläder till Alvin, åka till huset och börja städa undan plus några fler saker. Kommer inte ens hinna hälften idag. Andreas ska dessutom vara på jobbet tills sent ikväll då han har revision imorgon.
.
Ringde nämligen och anmälde Alvin till Funkykidz nu på morgonen! Varje söndag i tio veckor framför kl 09:00 ska han gå på barndans, för barn mellan 2-3år! Tror att han kommer gilla det! Han ska dessutom gå dit med Elwira, dom kommer nog få det väldigt roligt! Ska bli så roligt att se dom på söndag! Måste köpa något som han kan ha på fötterna också. Är inte så överförtjust i att låta honom springa barfota..

Rice

publicerat i Inredning
Jag gillar mycket svart och vitt men i porslin får det göra vara lite mer färgglatt! I alla fall ibland! Älskar dessa saker från Rice! Finns hos BroArne!

Loppi

publicerat i Barn shopping
Loppi brukar jag kika in på lite då och då, det finns en del fynd där.
Hittade dessa nya vinterskor från Ralph Lauren för 650kr.
En fin rullgardin som Karin Mannerståhl designat!
Fin gunghäst! Alvin har pratat om att han vill ha en gunghäst, frågan är om han skulle använda den på rätt sätt :-)
Har dock inte köpt något av ovanstående men vinterstövlarna var riktigt fina. Osäker på storlek dock.

blåst och regn

publicerat i Alvin&Edvin
Vi mötte upp Erika och Elwira efter att Alvin slutat på dagis och gick ner till en lekpark vid hamnen här i stan. Men det blåste väldigt mycket därnere så det blev ett kort men trevligt besök. Edvin var ganska missnöjd så det blev lite gnälligt i vagnen hem. Väl hemma så blev Edvin övertrött och skrattade åt allt Alvin gjorde och Alvin tokade sig ännu mer.
.
Nu sover båda barnen och Andreas är vid sigg "andra" jobb, huset ;-) Återkommer om ett tag nu ska jag duscha och göra en kopp te!

Badrummet, nästan klart.

publicerat i Huset-badrum
Nu är badrummet färdig kaklat och klinker finns på golvet! Vad roligt det känns. Så här fint badrum har vi aldrig haft. I alla lägenheter vi haft är det plastmatta och kakel vid badkar/dusch.
Här ska toalettstolen stå. Ni ser ingången till gamla bastun där vi kommer ha tvättmaskin/torktumlare, därinne är det inte klart förutom golvet som är färdigt. Vi funderar på om vi ska ha en vägg med råspont eller ej, det är inget våtrum därinne så vi kan välja det om vi vill. Fönstret ska även målas vitt men vi måste ta bort det för att göra det så vi väntar lite med det.
Nu ska vi bara köpa toalettstol + spegel och försöka installera allt. Andreas försöker få tag på en rörmokare som kan göra det åt oss för vi kommer nog inte hinna.
FÖRE bild:
Lite skillnad. Andreas är duktig som har gjort det mesta själv förutom flytning av golv och plattsättning. Tar en himla tid att göra badrum!

Frisk och kry

publicerat i Vardag
Måndagen har varit bra! Helt klart mycket lättare med friska barn! Edvin åt sin sista spruta med penicillin nu på kvällen så nu slipper vi förhoppningsvis det på ett tag. Örondroppar ska vi fortsätta med en vecka till sen ska jag komma ihåg att boka in ett besök om 3 månader för att kolla så allt i örat läkt som det ska.
.
Nu tänkte jag försöka lägga in några annonser på tradera, har skjutit på det i två veckor nu.. Så trist att lägga in tycker jag. Förresten idag blev badrummet klart! Eller ja nu ska allt installeras också och "tvättstugan" är inte heller helt färdigt.

Ny vecka!

publicerat i Vardag
Godmorgon måndag. Ny vecka med nya möjligheter, denna vecka kan väl inte bli annat en bättre än förra. Edvin känns mycket piggare och inatt vaknade han bara en gång för mat och jag behövde inte stoppa i nappen någon gång. Nu kanske han börjar sova som vanlig igen! Skulle dock önska att han åt bättre på dagarna så han klarade sig hela natten. Jag tror inte att Alvin åt mat på nätterna när han var i samma ålder som Edvin är i nu. Har provat med vatten någon gång men han är hungrig för han blir så arg och om han inte är hungrig fungerar det med nappen.
.
Vi ska strax ta oss ut för en morgonpromenad! Nu ska jag försöka börja med det igen, måste komma i mina jeans ordentligt någon gång! Edvin är ju ändå snart 9 månader! Alvin packar hela vagnen full med bilar så nu är det nog dags att kila..

Söndagskväll

publicerat i Vardag
Idag har dagen varit lång! Edvin har varit väldigt gnällig på eftermiddagens trots att han sovit bra under dagen! Men nu sover dom och jag har varit och veckohandlat på Maxi. Nu sitter vi i soffan med morötter och dipp! Ska kika om det går någon film på tv ikväll, just nu zappar vi mellan valdebatten och ensam mamma söker.
Så här såg jag ut för ett år sedan.
Med lilla Edvin i magen!

Alvins rum

publicerat i Huset-barnrum
Så här ser Alvins rum ut nu. Edvins rum ser ungefär likadant ut bara en annan färg på väggarna. Som ni ser är dom inte så stora. Alvins säng kommer placeras till höger under snetaket, han har en fullstor säng så det kommer inte bli så mycket plats över så jag får se vad han mer ska ha för möbler därinne. Nu har han en expedithylla från Ikea, bord+stolar, snurrfåtölj och en brio spis sen har han även gaderober men dom hör till lägenheten. Allt detta kommer inte få plats i detta rum. Hans expedithylla kanske får flytta ut till allrummet. Ja tål att tänkas på!

Skrivbord för de minsta

publicerat i Inredning
Såg några fina skrivbord för de minsta hos Sköna hem.
Från Kids Concept
Från Ilva..
Vet inte riktigt hur vi ska möblera i barnens rum. Rummen är inte så stora men egentligen behövs väl det inte så stora rum än då dom oftast leker överallt. Alvin leker dock i sitt rum ibland nuförtiden. Får se vad det blir för möblemang i deras rum. Vet inte riktigt när skrivbord används? Alvin är väl lite liten än. Han ha ett litet bord med två stolar som jag ska måla om men han använder det inte så mycket tycker jag. Får se om det hamnar i hans eller Edvins rum.

Hinner inte med

publicerat i Vardag
Oj oj vad dagarna springer förbi, jag hinner inte med. Idag sov jag och Edvin till kvart i 8 då Andreas väckte oss för han skulle till jobbet, efter en jobbig natt så var det skönt. Alvin hade vaknat kl 6 den busen. Sen har dagen rusat iväg, Alvin har varit ganska påfrestande de senaste dagarna. Jag tror han tycker Edvin fått lite mycket uppmärksamhet nu när han varit sjuk. Vid fyra kom Andreas hem idag, tidigare än vanligt så jag åkte hem till Lina för en kopp kaffe och kikade på deras nya lägenhet! Såg en fin tapet som dom hade som jag ska kika om jag hittar i butik.
.
NU är barnen nattade, Edvin hostar hör jag nu och vi har ätit Mc Donalds innan Alvin också somnade.

Stor i storleken

publicerat i Alvin&Edvin
Alvin ville att jag bara skulle ta kort på jackan, därav en ansiktslös bild. Han vill knappt vara med på kort längre om någon undrar varför Edvin är med mest här :-)
.
Det jag skulle skriva var att jag köpte denna jacka åt Alvin när han var i Edvins ålder ungefär, det är stl 86 och nu kan Alvin ha den. Han har annars stl 98/104. Ser ni att han har knäppt skorna som ett kors, så måste det absolut vara enligt honom :-) Jackan kommer från Name It (tror jag), jeansen från PoP och skorna från Vincent.
Edvin har tröja och byxor från PoP!

Lundmyr

publicerat i Barn shopping
För att skriva om något annat än alla sjukdomar så såg jag massa fint för flickor hos Lundmyr!
Jättesöt cardigan
Söta strumbyxor och en söt klänning

Jobbig natt

publicerat i Vardag
Usch vad jobbig natten har varit, när man inte får sova på nätterna glömmer man hur synd det är om Edvin och blir mest irriterad. Inte hans fel att han har ont men jag vill sova.. Snark. Fast nu när jag väl är uppe känns det bättre, just nu är Edvin ganska pigg och imorse kom det ett stort lass i blöjan så kanske lactulosen har hjälpt lite. Hoppas bara hans penicillin hjälper också för det är kåvepenin och det har aldrig hjälpt på mig någon gång, jag hade jämt öroninflammation som liten..
.
Alvin är hemma idag även om han kanske hade kunnat gå men han är lite förkyld fast dom sa igår att han är pigg som vanligt men tänkte det var bäst. Han blev jättearg på mig när han inte fick gå dit men nu jagar Edvin honom med gåstolen och båda skrattar! Nästa vecka är hans sista vecka på hans nuvarande förskola sedan börjar han ute i närheten av huset! Förresten så har plattsättaren börjat kakla!! Dock har vi haft lite problem med en kartong med kakel brics, plattsättaren ringde igår och sa att dom var helt deformerade och troligtvis legat fuktigt innan vi fick dem så Andreas ringde butiken där vi köpt dom och sa att imorgon(idag) måste vi ha en ny kartong. Dom har dem ju inte hemma men dom måste komma idag för annars blir allt försenat!
Nej nu måste jag gå, Alvin sätter på Edvin en apmask här..

Lilla Edvin

publicerat i Edvin
Stackars Edvin har hål i trumhinnan, alltså öroninflammation. Läkaren behövde knappt kolla i vänster öra innan han såg det, ja här var det hål eller vad han nu sa. Inte så konstigt att han har ont! Han skrev ut antibiotika och örondroppar som vi nu ska ge Edvin. Frågade inte så mycket angående krupp eftersom om det nu är det så gör dom ju inget speciellt mot det, känner mig rätt härdad med andning, slemkräkor och panikgråt sedan han hade RS-virus så jag tror vi känner på oss när det är dags att ringa. Frågade i alla fall om det är vanligt att barn som haft RS blir som Edvin blev igår och det var det sa han, när han blir förkyld kommer han säkert bli så ganska ofta.
.
Väl på apoteket fick vi först vänta på att dom skulle blanda antibiotikan och det tog sådan tid sedan kom hon och berättade att läkaren skrivit ut en dubbel dos mot vad som rekommenderas för Edvins vikt. Då blev dom osäkra och läkaren hade gått hem för dagen, hon sa att vi skulle ge den rekommenderade dosen sen hör dom av sig imorgon. För hög dos är ju inte alls bra att ge.
.
Så nu ska Edvin äta ännu en medicin.. Varje morgon ska vi nu ge honom, 7 ml lactolus mot magen, en halv tablett Lanzo mot kräkningarna, 2,5ml antibiotika, örondroppar i båda öronen, sedan näsdroppar och alvedon då.. Hm, måste nog skriva upp allt detta. Kan ju säga att det inte är lätt att få i honom något av detta, fast Lanzå går bra för den smälter i munnen och smakar jordgubb.
Hoppas du blir frisk snart!

Blinka lilla stjärna

publicerat i Inredning
Någon som vet vart jag kan hitta denna poster? Hittade den på my first room, för någon dag sedan men där är den slut, står inte om den kommer in igen. Kan ju alltid maila men det kanske finns någon annan butik som har den?

Krupp?

publicerat i Edvin
Jag undrar jag om Edvin får krupp när han är förkyld. Igår kväll när han hade sovit ungefär en timme vaknade han och var jätte ledsen, panikledsen, han bara skrek. Vi försökte med allt, mat, ta upp honom, lägga honom bredvid oss i sängen, mera mat, vatten, ta upp honom igen men han skrek/var ledsen hela tiden. Tillslut kräktes han massa slem och fick jobbig andning, eller andningen var jobbig för honom under hela tiden han skrek. Eftersom han haft RS så vet jag att man kan få förkylningsastma eller andra besvär efteråt när dom blir förkylda, det hände samma sak för några veckor sedan då han också var förkyld. Tycker så synd om honom! Varit en massa för honom sedan han föddes. Nu har jag även varit och köpt lactulos som han fått så nu får vi se om han kanske inte får lika ont när han bajsar och framförallt kan göra det. Det försökte han med igår kväll också och blir helt stel för att han får så ont.
.


Krupp är en sjukdom som orsakas av virus och som små barn kan få. Typiska symtom är skällande hosta, heshet och väsande andning med andnöd, som beror på att luftstrupen har svullnat. Symtomen kommer oftast på kvällen när barnet har legat en stund.


NI kan läsa om det här.

Det finns flera olika typer av virus som kan ge upphov till krupp. Vanligast är en sort som kallas för parainfluensa. Andra orsaker är influensavirus och RS-virus. Smittan sprids framför allt genom direktkontakt från hand till mun, men även genom luften som små partiklar vid hosta.

Hjärtformad livmoder

publicerat i Vardag
Jag har en hjärtformad livmoder med en kraftig skiljevägg. Därav har inget av våra barn kunnat vända sig i magen och det har blivit kejsarsnitt båda gångerna. Idag hade jag bokat en tid för spiral hos min barnmorska på morgonen. Åkte dit och i sista sekund kom hon på att jag har en sådan livmoder, var ju ett tag sedan jag var där och hon blev väldigt osäker på om jag kan ha spiral. Eftersom jag har en sådan vägg kanske spiralen bara hamnar på ena sidan i livmodern, ja i alla fall fick vi inte tag på kvinnokliniken så nu måste jag få en remiss för att kanske göra ett UL. Kändes väldigt roligt att sitta där i onödan men tur att hon kom på det.
Edvin är fortfarande lika förkyld och har sovit i två timmar på morgonen, han krånglade inatt så han behövde väl det. Jag skulle också behöva det då båda vaknade kl 06:05.. Alvin hade lagt sig inne hos oss och blev då väckt av Edvin som inte kunde sova. Alvin är på förskolan idag och dom skulle till skogen, tror dom ska äta lunch i skogen med. Roligt för honom! Jag måste nog köpa flytande alvedon åt Edvin. Han vägrar låta mig ta tempen på honom och likadant med den alvedonen vi har, den trycker han bara ut. Han är inte jätte varm men bäst att ha hemma utifall.
Bli frisk nu lilla Edvin..

Handdukar

publicerat i Inredning
Från hemtex.se & Cult design.
När badrummet är klart måste vi nog köpa oss lite nya handdukar. Andreas tycker vi behöver nya, jag med men om han också tycker det är det nog dags :-) Så förresten att Hemtex öppnat webshop. Hm, vet inte hur vi ska göra med badrumsmatta. Vill helst inte ha det då vi får fint golv men vi har ingen golvvärme så det kanske behövs ändå..

Sjuk måndag

publicerat i Vardag
Haft fullt upp idag! Edvin blev som sagt förkyld och har varit väldigt hängig och gnällig. Med all rätt eftersom han är sjuk men visst det blir jobbigt även för oss andra. Alvin börjar också bli lite förkyld får se hur han mår imorgon. Pigg är han i varje fall. Nu sover Edvin och jag gissar på att han vaknar snart och inte kan sova men det visar sig. Andreas försöker lägga Alvin som råkade somna till i bilen idag, ibland somnar han lika lätt ändå men idag tar det nog tid. Jag har hunnit putsa några fönster idag men har några kvar. Tänkte börja med städningen litegrann inför flytten såsom fönstertvätt, torka ur vissa skåp mm.
Edvin igår innan han blev sjuk!

Vaknat

publicerat i Alvin&Edvin
Edvin tidigare idag när jag bäddade sängen, jag satte honom där och han blev helt till sig när jag lekte tittut med honom.
.

Vi har tvättstuga nu på kvällen och eftersom Andreas måste ut till huset, han är där nu så la vi i två maskiner innan han åkte. Tänkte att jag då kunde springa ner lite snabbt medans dom sover och hänga upp tvätten men såklart vaknade Edvin. Först fick han nappen, sedan nappen igen, sedan bajsade han, sen började han skrika med sin högsta stämma och blev helt plötsligt jätte täppt och snoret började rinna. Lite varm var han också men han ville inte ligga still så jag skippade att ta tempen. Han brukar inte bajsa på kvällarna/nätterna men han har varit jätte hård i magen några dagar, måste nog ringa bvc om det för nu blir han jätte ledsen när han ska bajsa.
.
Så han fick vara uppe med mig ett tag, vi sprang ner i tvättstugan och hängde upp en del tvätt. Sedan försökte jag natta om honom vilket tog lite tid, han somnade i vår säng. Han brukar inte sova i vår säng, kommer inte ens ihåg sist han sov mellan oss var i början någon gång. Så vi får se hur det går inatt, vet inte om jag vågar lyfta över honom. Brukar försöka få honom att somna om mellan oss om han vaknar tidigt på morgonen men det går nästan aldrig, han sover bäst i sin egen säng. Vilket är bra för jag kan inte sova så bra med honom eller Alvin mellan oss.
Nu är jag också trött, hoppas inte natten blir likadan inatt igen..

Badrummet just nu

publicerat i Huset-badrum
Så här såg badrummet ut igår, här i hörnet ska duschväggarna stå.
I detta hörn kommer toaletten stå och här ser ni ingången till gamla bastun som nu är utriven och ska bli vår lilla tvättstuga.
Andreas började måla taket vitt idag i badrummet.
Här är golvet till badrummet.
Dom här bricsen kommer vara på väggen bakom toalettstolen. Inte hela väggen utan ungefär lika brett som toalettstolen. Som en "rand".
Här är vårt kakel. Vita matta kakelplattor i storleken 20x50.
.
Imorgon kommer som sagt plattsättaren! Det beräknas ta ca 1,5 vecka, tror det var så.. Sen ska allt upp som duschväggar, kommod, köpa toalett + spegel måste vi också göra.

Vilken natt

publicerat i Alvin&Edvin
Inatt har det inte varit roligt! Usch vad trött jag är idag! Edvin vaknade och åt en gång igår kväll innan jag slog på filmen, sen ville han ha nappen ibland. Sen vaknade han 2 ggr inatt för mat! Brukar han inte göra + att Alvin var ledsen mitt i natten och hade kissat på sig i vår säng. Suck! Fast han brukar nästan aldrig göra det och det är skönt att det inte händer så ofta. Dagtid händer det typ aldrig. Andreas är så trött nu på nätterna så han vaknar inte ens fast Edvin skrek som en galning, fick springa in från Alvins rum.. Fick liv i honom tillslut så han fick gå in med Alvin. Tur att alla nätter inte är så här..
.
NU ska jag dricka kaffe och äta frukost sen har jag en trött kille här nämligen Edvin! Han kan i alla fall sova på dagen ;-)
Sol är det idag så vi kanske ska ta oss ut lite senare och bli lite piggare!

Imorgon 5 september, 8 månader

publicerat i Edvin
Imorgon den 5 september blir lilla Edvin 8 månader gammal. Ordet liten passar bra till honom, inte ens 7 kilo tung än min lillplutt! Men han mår bra och det är huvudsaken! Alvin var ingen jätte stor bebis heller men han vägde runt 8 kilo vid 8 månader.
Edvin kan numera sitta ganska länge och stadigt, älskar att gå runt i gåstolen, har börjat prata mer dadada, dää.
.
Han sover ca 2 gånger per dag och då allt mellan 20 minuter till en timme. Inga långa pass för den killen. På kvällarna somnar i för sig ganska tidigt, runt 18-18,30 sover han gott. Ibland vaknar han för nappen och ibland en gång för mat, lite olika för ibland sover han till tidig morgon innan han är hungrig.
Han älskar när man sjunger för honom och när Alvin busar, ibland tycker han nog att Alvin är för mycket på honom och blir gnällig! Han visar inga tecken på att krypa eller röra sig på något annat sätt men det kommer så småningom.
.
Alvin kunde vid 8 månader sitta, krypa, stå vid möbler och hade börjat gå runt soffobordet så visst är dom lite olika men det är bara roligt!  Till Alvin hade vi sänkt spjälsängen vid denna tidpunkt men Edvin har inte ens försökt ta tag i kanten och ställa sig upp så vi kan nog vänta ett tag med det.
.
Maten går ibland bra och ibland inte. Han äter fortfarande inte välling utan ersättningen vill han ha. Han får ersättning när han vaknar, sedan gröt, sedan lunch, någon slags "mellis, gröt/middag när vi äter och sedan ersättning vid läggdags. Hemlagat går oftast inte ner utan det är burkmat han äter, försöker få i honom lite av vår mat men mycket vägrar han. Rån, pasta, babysmörgås och majskrokar gillar han och falukorv som inte är stekt :-)
.
Edvin är betydligt "enklare" nu än när han var mindre, de första 3-4 månaderna skrek han mest. Började när han var en månad gammal ungefär. Det var faktiskt riktigt jobbigt en tid! I efterhand skulle jag nog säga att han hade lite kolik. Han började äta mjölkfritt vid 2,5månad gammal och gör det fortfarande. Nu har vi börjat ge honom en sked med mjölkgröt så vi får se vad det visar. Nu är han för det mesta en väldigt glad liten kille! Vi är otroligt tacksamma för våra fina pojkar här hemma!
En lite mindre Edvin!
och en sjuk Edvin i RS-virus!! Usch hemska tid. Vi låg inlagda ca en vecka men han var väldigt dålig en ganska lång tid.

Kvällen är kommen

publicerat i Om mig
Nu har vi varit på trevligt kalas med släkten, ätit lite middag, barnen sover, Andreas och hans bror är i huset och jag ska titta på en film lite senare.
Ingen aning om den är bra men Andreas bror Linus sa att den var blödig :-) Passar nog mig utmärkt idag känner jag. Orkar inte med någon avancerad handling.
.
Fick en fråga för någon dag sedan om vi är gifta, och nej det är vi inte men förlovade. Jag drömmer inte om något stort kyrkbröllop utan snarare i sådana fall något enklare hemma i vår trädgård kanske.. Får se vad framtiden visar, skulle ju vara roligt att ha samma efternamn som resterande killar här hemma!

Kalas och lördag

publicerat i Vardag
Mina killar igår innan läggdags.
.
Om någon timme ska vi på kalas så nu har vi ätit lite lunch här hemma, förutom Alvin som absolut inte vill ha. Jaja han är inne i någon period nu. Han har börjat säga att han inte tycker om, men ena dagen går det ner men sen nästa tycker han inte om exakt samma mat.
Nej nu ska jag packa ner våra saker och åka ut till Andreas i huset, sen vidare på kalas!
Kram på er!

Solen

publicerat i Vardag
Det blev en promenad innan lunch i alla fall. Edvin vaknade efter 20 minuter och var ledsen, inte ville han somna om heller så då gick vi ut. Inte för att han somnade men han var nöjd i varje fall. Vi gick ganska långt och skönt var det, kikade på lite fina villor också. Sen köpte vi med oss fredagsgodis åt Alvin.
Härliga sol! Det som är skönt med solen på hösten är att man kan promenera i rask takt utan att bli helt genom svettig :-)

Fredag och råspont

publicerat i Huset
Godmorgon! Ännu en solig dag, säkert inte så varmt men fint är det i alla fall. Funderar nu på om jag ska ta dom i vagnen och gå ut och gå, eller om Edvin ska få sova inne först. Nej det får nog bli inne först, orkar inte stressa ut! Har tagit lite tid att skriva detta så nu sover Edvin :-) Får gå ut lite senare! Kanske solen värmer lite också, nästa vecka skulle det bli 20 grader varmt hör jag hört..
Hittade bilden på Styleroom och vi ska också ha råspont någonstans, tror det blir en vägg i vardagsrummet/hallen.. Vet inte om vi kanske kommer ha lite bredare råspont, ser inte så bra på denna bild. Kanske blir det råspont bakom vår säng också. Måste nog fundera på det för snart ska vi göra övervåningen! På måndag kommer förresten plattsättaren och alla vår badrumsinredning har kommit! Andreas ska hämta kakel, klinker mm idag.  Det som fattas är en spegel och en toalett. Toalett måste vi nog ha ;-)
.
Någon som vet en fin prisvärd spegel med belysning i, den ska vara ungefär 90 cm bred då vår kommod är det. Inget spegelskåp bara spegel.

Torsdagen

publicerat i Vardag
Godkväll! Nu sitter jag i soffan och tittar lite på Välkommen hem, roligt med inredningsprogram! Gud vad stressigt det blev på eftermiddagen idag. Vi har inte haft tvättid på en vecka eftersom jag inte riktigt vet när jag ska tvätta när Andreas inte är hemma på kvällarna. I alla fall så bokade jag nu på eftermiddagen men att släppa med sig massa tvätt, ett barn i bilstol och ett barn som röjer runt som en virvelvind i hela tvättstugan rekommenderar jag väl kanske inte.. Sedan upp och ner några gånger. Vi hade rätt mycket tvätt denna gång, inte hann den torka heller.. Grr.
.
Middagen fick bli pizza till killarna förutom Edvin då och jag tog en sallad. Edvin mumsade på majskrokar! Sedan somnade han gott och har sovit sedan kl 18. Alvin somnade tjugo minuter efter det. Alvin har ramlat idag på förskolan och slagit sig på läppen och har en stor bula i pannan. Stackars min kille! Men det hade gått bra sa dom. Imorgon är han ledig med oss, planerar att ta en långpromenad om solen är framme och Alvin är på humör.. Får kanske locka han med några russin, eller ett stopp vid en lekpark.

Möbler

publicerat i Inredning
Med flytt till hus behövs också nya möbler. Eller ja en del har vi som vi gärna vill byta ut, det kommer vi göra också men först och främst måste all renovering bli klar. Helst av allt skulle vi inte vilja ta med några möbler alls (nästan), eller ja våra hemnes byråar+sängbord ska såklart med och Alvins möbler. Men vår soffa, soffbord, matbord, tvbänk vill vi byta ut. Sen kommer vi behöva lite mer för att fylla ut men vi får nog ha lite tålamod med det. I alla fall så har jag nu bestämt vilka soffor vi ska ha, bäst att bestämma det medans Andreas inte är hemma ;) Nejdå men vi köpte två lädersoffor från Duka Home för några år sedan, det var Andreas val för jag ville ha tygsoffor. Redan då ville jag ha en vit Hemnes soffa från Ikea.
Så nu har jag en bild framför mig att vi ska ha en vit 3 sits Ektorp soffa mot en vägg och en bit ifrån ska vi ha en schäslong från samma serie! Visst vit kanske inte är så bra med småbarn kan många tycka, men vi har en fotpall från den serien med svart tyg och det rekommenderar jag inte! Varenda fläck syns och det svarta drar åt sig så mycket damm. Visst fläckar syns lika bra med vit det vet jag och vi/jag får väl tvätta lite mer.. Såg förresten att dom fått in en fin grå färg utifall man tröttnar på det vita!
Ska bara övertala Andreas, kan alltid säga att han alltid får ha schäslongen!

Godmorgon!

publicerat i Vardag
Godmorgon! Starten på denna morgon blev bra när jag såg att jag vunnit en tävling inne hos Sofie! En tavla från StudioNele! Kommer bli fin i våran hall sen när den är klar! Alvin är på förskolan för sista dagen denna vecka. Idag blev han så sur på mig för jag körde en omväg dit för vi var lite tidiga. Dom leker springtävling där och det var så viktigt att komma dit så han skulle kunna springa. Han skulle ha sina "nunnu" skor också, ett par adidasskor han fått av Andreas bror Linus. Nunnu = Linus :-) Men jag satt på han hans gortex skor istället och det gick tillslut bra. Edvin sover just nu men han vaknar nog snart, jag har ägnat mig åt att rensa ur lite gamla saker ur skafferiet. Sådant som stått längst in och blivit gammalt. Nu sitter jag och funderar på vad jag kan packa ned. Vet inte vart jag ska börja, har nog packat allt i köket som jag kan packa ned, i Alvins rum är en del nedpackat men hans rum tar vi nog sist. Är mycket kvar men mycket använder vi också..
Hoppas ni får en bra dag! Här skiner solen men på eftermiddagen har vi hur mycket tvätt som helst som ska tvättas...

Lilla Edvin

publicerat i Alvin&Edvin
Jag och Alvin hittade Alvins gamla didriksons mössa i en kartong och då tyckte Alvin att Edvin skulle ha den. Edvin blev väldigt glad, mest för kameran tror jag ;-) Han får stå ut med mycket han när Alvin är i farten! Ibland säger han ifrån nu på sitt sätt genom att låta lite. Är stl 50 på mössan och Edvins huvud är 44cm men det var inte så stor.

Första året och pappers rensning..

publicerat i Edvin
Nu har jag lagat mat, diskat undan, Andreas har badat barnen, jag har nattat Edvin, rensat/sorterat bland en del av våra papper och skrivit lite i Edvins första året bok. Imorgon ska jag börja packa lite igen tänkte jag. Nu ska jag skriva en höst/vinter lista vad som behövs åt Alvin&Edvin och ev framkalla lite kort. Har inte framkallat ett enda kort sedan Edvin föddes!! Har inte hunnit med..

1 september och frost

publicerat i Vardag
Imorse väckte Alvin oss med att ropa, Mamma&Pappa det är fint väder ute. Han såg nog solen så det var fint men kallt. När jag tittade ut så var det frost på bilarna. Sen väckte han Edvin genom att lägga sig bredvid honom i spjälsängen, han brukar göra det ibland den busen.
Nu matar jag i Edvin lite lunch, fick lov att väcka honom för ett tag sedan så han skulle få i sig något innan vi ska gå ner på stan för att äta lunch med Erika och Ludwig. Frågan är vart man ska äta, var ett tag sedan jag åt lunch på stan. Ikväll måste jag nog rensa bland lite papper och tidningar. Jag samlar verkligen på mig en massa tidningar, köper tyvärr en hel del sådana. Kostar faktiskt rätt mycket pengar. Men jag har bättrat mig lite. Edvin fick en pärm igår så nu kan jag sätta in hans papper där.
Hoppas ni får en bra 1 september!