Söndag

publicerat i Om mig

Vet ni vad jag har gjort idag, jo tränar för första gången sedan juni! Jag och Andreas åkte en stund vid lunchen, vi körde rygg/baksida. Tar det lite lugnt med magträning än på några veckor.. Är så glad att jag varit där idag!

Lördag

publicerat i Vardag

Godmorgon Lördag!
Nu är Andreas och Alvin och handlar på maxi, Edvin ligger i vagnen halvsover och jag har plockat lite här hemma. Håller på att tvätta också men tvättmedlet tog slut så nu hoppas jag dom kommer hem med nytt snart. Andreas mamma kommer idag och stannar tills imorgon. Jag och Andreas ska iväg på en sak efter lunch så vi får lite barnvakt. Hoppas Edvin visar sin snälla sida och inte skriker hela tiden :-) Men han brukar sova lite på eftermiddagarna. Imorgon skulle min mamma och Janne kommmer ner men mamma kräktes en gång igår så det blev inställt men syster kommer nog ändå och stannar tills torsdag. Alltid trevligt med lite sällskap man blir ju lite ensamvarg när man är hemma hela dagarna och dom är sjuka..


Edvin försöker väcka sin storebror igår!



Edvin kräks jätte mycket av nutriamigen så det blir en hel del ombyten på en dag. Inatt hade han kräkts massor för Andreas. Lite jobbigt är det men jag hoppas det ska hjälpa. Kan ju ta någon vecka innan mjölken går ur kroppen, 2 veckor berättade Emma.



Önskar er en bra lördag/helg!
Inte så fint väder men men..

Helgen är här

publicerat i Edvin

Hade Alvin hemma idag för att han också är förkyld! Blev lite smått kaotiskt måste jag säga på förmiddagen när Edvin skrek och Alvin var jätte trött. Fick avbryta Alvins läggning tre gånger innan Edvin somnade. Hade ingen lunch hemma riktigt heller till mig, men fixade ihop något lite snabbt sen vaknade Edvin. Tycker han sover väldigt lite på dagarna för en bebis. Han blir inte gladare direkt när han är trött men inte kan somna. Jaja eftermiddagen var bättre i alla fall sen kom Andreas hem i bra tid idag! Så vi åt middag på burger king med Danne, sen skulle vi handla på maxi men vi tar det en annan dag. Löningshelg + fredag kl 18 = dålig timing.



Edvin är förkyld och jätte täppt i nästan men pigg så jag tror vi ska klara oss från sjukhus (ta i trä). Han får inte bli sjuk igen stackarn. Han har ju inte ens blivit helt frisk från sin första RS! Han har inte feber, hostar inte och är pigg. Lite svårt att äta har han ibland för han måste ju andas genom munnen när det inte går genom näsan. Har koksalt, näsdroppar och nässug men det blir inte så bra för det.
Han somnade utan mat efter sitt bad så vi får se hur han sover för kvällen nu.

Måste säga att räddningen med hans skrikande är att han inte skriker på nätterna på samma sätt. Skulle vara död då, även om det är jobbigt att vara själv dagtid så föredrar jag att få sova hyffsat på nätterna.

Hoppas ni får en bra helg! Här är det töväder..

Orolig

publicerat i Edvin

Vet inte om vi behöver åka in igen med Edvin! Han har skrikt från kl 5 till för 20 minuter sedan. Det gick inte att få stopp på det så vi hoppade in alla i bilen och åkte en sväng med det hjälpte inte. Men när vi kom hem så fick Andreas i Edvin mat och nu tror jag Edvin sover inne i vårat sovrum. Vet inte om jag vågar gå in och titta, måste ju väcka Anderas om han somnat för vi har inte ätit middag. Jag har inte ätit lunch heller för den delen. Bra dag!

Han hostar inte som förut men när han skriker och andas har man slemmet och tillslut fick han knappt luft lätt det som. Har packat en väska utifall vi måste åka in! Vill inte att han ska bli sjuk igen!

Barnakuten

publicerat i Edvin

Idag har vi spenderat några timmar hos barnakuten igen. Edvin har blivit förkyld igen och jag tycker han är rosslig och lite pipig. Han hostar inte och är absolut inte dålig som sist men ändå inte helt hundra så sjukvårdsupplysningen tyckte jag skulle åka in. Men han syresatte sig bra och lungorna var inte rossliga som RS. Han fick inhalera två gånger också. Jag hoppas nu inte att RS kommer tillbaka! Han är jätte täppt och dom förbaskade näsdropparna hjälper ju inte.

Håll tummarna nu att Edvin inte blir lika dålig igen!

Parkas

publicerat i Barn shopping



Snygg parkas till Alvin! Finns hos babyshop. Alvin har redan en ny jacka men den ska han ha till dagis så denna skulle inte sitta fel på honom. Andreas tyckte också om den!

Onsdag

publicerat i Vardag

Godmorgon!

Så var det onsdag igen då, snart helg! Vaknade inte sådär jätte pigg imorse men nu känns det bättre. Jag måste börja gå upp tidigare, hinner inte lämna Alvin på dagis annars. Idag gjorde Andreas det men han kan egentligen inte göra det så mycket mer. Han börjar ju 8 i E-tuna egentligen. Ikväll ska Andreas ha kvällsmöte med sina anställda så jag ska försöka sköta läggningen själv. Får se hur det går. Alvin vill ju inte gärna låta mig lägga Edvin ifred utan ska tända lampan och slå igen dörren några gånger. Om han inte gjorde det skulle nog det gå fint. Men annars får dom väl vara uppe tills Andreas kommer hem.

Vet inte vad vi ska göra idag, vill inte sitta hemma hela dagen helst. Ska nog gå ut och gå bara det inte är för kallt ute. Har ingen bra termometer så det måste vi nog köpa. Annars flyter nog dagen på bara som vanligt. Hinner knappt med känns det som. Tänkt att snart blir Edvin 2 månader gammal (5mars). Snart sitter han väl i sin stol och äter mat med oss.. Går lite för fort egentligen tycker jag..

Hoppas ni får en bra dag!

Läkarbesök

publicerat i Edvin

Konstigt att vissa inlägg inte går att kommentera. Vet inte vad som är fel!

Idag var jag som sagt på bvc med Edvin. Han väger lite över 4,6kg och är 55 cm lång! Han har gått upp ca 600g på två veckor. Väldigt bra, så hungrig är han nog inte! Fick träffa en annan bvc-sköterska idag, det var lite synd eftersom jag hade lite att ta upp med min vanliga. Gick såklart lika bra med den andra men jag gillar Alvins&Edvins vanliga. Hon trodde inte att Edvin var överkänslig mot mjölk, hon frågade om han hade utslag. Men jag trodde att det visade sig olika på alla och att man inte behöver ha utslag. Vi skulle öka antal minifomdroppar vid varje tillfälle till 15 droppar isället för 10droppar tyckte hon. Vi skulle iaf ta upp magen med barnläkaren tyckte hon.

När jag fick träffa barnläkaren skrek Edvin hela tiden så det var lite svårt att prata, men allt såg bra ut med honom och han hade starka ben sa han! Att Edvin fortfarande är rosslig var inget ovanligt efter rs-virus för det kan sitta i länge, men man ska såklart fortfarande ha koll på honom så han är pigg. Men det är han!

Om Edvins mage sa han att det kan vara kolik och att det kommer gå över och det vet jag ju. Men som bvc-sköterskan och läkaren sa så är det nu man är i det och det är inte så lätt. Men läkaren tyckte iaf att det kunde bero på mjölken så nu äter Edvin mjölkfritt från och med idag. Vi fick ett recept på en gång och en burk gratis! Hoppas detta hjälper. Han sa att ibland är barnen inte allergiska utan att det är bättre för magen utan mjölk.

Problemet är bara att nutriamigen smakar rent utsagt skit och luktar likadant! Edvin är väl inte överförtjust i den nya maten. Han har inte ätit lika mycket som med Nan men sist åt han lite mer i alla fall. Så det kommer nog hoppas jag!


Bvc och barnläkare

publicerat i Vardag


(Edvin igår)

Godmorgon!
Idag ska vi som sagt till bvc/barnläkare och sen skulle jag till barnmorskan på efterkontroll men hon ringde precis och bokade om då hon skulle hjälpa sin syster att föda barn. Ganska bra ursäkt. Synd bara att Andreas är hemma idag för att jag skulle dit. Ville inte ta med Alvin till bvc eller barnmorskan, då det inte är så lätt att prata när han springer runt överallt :-) Blir lite pusslande lbland. Vet inte vad vi ska göra på eftermiddagen nu, det är kallt ute så det blir nog ingen promenad.

Idag blir Edvin 7 veckor gammal! Ska blir intressant och se vad han väger, sist vägde han 4075g. Alvin vägde 4730g när han var 6 veckor, tror Edvin är lite mindre än vad Alvin var. Edvin gick ju ner i vikt när han var sjuk.

Hoppas ni får en bra tisdag, nu måste jag snart ut och ta bort snö från bilen igen.. Kan det inte sluta snöa någon gång?

Gäsp

publicerat i Vardag

Sitter här lite småtrött, eller ja väldigt trött måste jag väl erkänna. Dagarna går i ett och jag hinner kanppt med. Har en massa saker jag skulle behöva göra, typ rensa i alla lådor. Vissa lådor svämmar över med saker men det får bli ett senare tillfälle. Har hunnit med att fixa med tvätten idag i alla fall.

Vet inte riktigt vad det är med Edvin om jag ska vara ärlig, han skriker väldigt mycket. Värst är det på dagarna från han vaknar tills han somnar på kvällen. Nätterna är lite bättre. Tack gode gud för det! Han verkar ha lite ont i magen tror jag men han drar inte upp benen och blir röd i ansiktet som förut. Han har också väldigt svårt att somna! Idag sov han kanske en timme sammanlagt innan kl 14 då han somnade och sov tre timmar. Det vore en sak om han inte var trött och var glad men han är jätte trött, gäspar hela tiden och skriker/gnäller. Tog mig flera timmar att få han att sova idag. Han vaknade flera gånger. Fick slänga i mig lunchen som vanligt. Hinner knappt laga lunch till Alvin eller kunna lägga han på dagarna.

Imorgon ska vi till bvc och då måste jag prata lite med henne, vi har dessutom läkarbesök! Jag har mina funderingar på mjölkfri ersättning istället eller byte av ersättning. Kolik tror jag faktiskt inte det är men jag vet inte..

Känns som jag bara klagar men måste skriva av mig lite, man kan bli tokig på skrikandet när man inte vet vad som är fel. Älskar min fina Edvin som faktiskt har sina bra stunder också! Han har börjat le och skratta mer nu, sötisen! Längtar tills han slipper ha ont, om han har det och blir lite lugnare. Menar inte att han ska var glad och lugn hela tiden men nu känns det som något är fel..

Nova star

publicerat i Barn shopping



Alvin visar sin nya t-shirt från Nova Star som kom idag. Det är en kille där sa Alvin, men först ville han inte prova och ullunderstället skulle vara på!

Edvin fick en body från Molo som är lite stor än så det dröjer nog några veckor innan han kan ha den.

Ny vecka

publicerat i Vardag

Godmorgon måndag!
Sista februari veckan nu då. Tänk att det är mars nästa vecka! Bara en månad kvar till april och då är våren snart här. Härligt. Men idag är det riktigt kallt ute. Var ut vid halv åtta imorse för att jag skulle lämna in tentan och fick en chock. Trodde inte det var så kallt. Var is inuti bilen med. Andreas var hemma på morgonen för han skulle se hockey, sverige spelade och vann mot finland. Hörde när han gick upp kl 6 för då somnade jag precis om efter att Edvin vaknat innan 5. Han ville inte riktigt somna om. Idag ska jag fixa lite här hemma med en massa tvätt som vi tvättade igår kväll, sen kommer Moa en stund och jag vill ut och gå. Får se hur kallt det är senare bara så inte Edvin fryser. Men hittills har han aldrig varit kall, det är en positiv sak med phil och ted vagnen att han ligger väldigt skyddad.

Nu ska jag fixa lite innan Edvin vaknar, han sover aldrig nästan innan lunch och om han gör det är det max 30min.

Skotta och krångel

publicerat i Vardag

Idag tog jag med mig Edvin för en promenad till min skola för jag måste lämna in en tenta. Var inte lätt att gå med vagnen idag! På de flesta gångvägar var det plogat men sen var det igenplogat på alla ingångar till gångvägarna eftersom dom plogat stora vägen. Ja vi kom dit i alla fall sen kom jag inte in i skolan med mitt kort. Men en tjej öppnade som också skulle in. När jag väl kom in fungerade inte häftapparaten där jag ska lämna in tentan. Man får inte lämna in tentan utan att häfta ihop den så nu måste jag åka till maxi och köpa en häftapparat och åka till skolan halv 8 imorgon när den öppnar.

Jag har idag skottat hela vår parkering och det var inte det lättaste jag gjort på ett tag, kommer säkert ha träningsvärk i armarna imorgon! Men nu kommer vi ut i varje fall!

Söndag

publicerat i Vardag


Hoppas ni haft en bra helg! Lördagen blev ett litet kaos.. Edvin skrek och inget hjälpte, jo babybjörnen hjälpte en liten stund. Är väldigt glad över att det var lördag så att Andreas var hemma. Idag har det varit lite bättre i alla fall och Edvin har somnat i babybjörnen. Han sitter där ganska ofta nuförtiden. Måste prata med bvc på tisdag vad det kan bero på. Har mina funderingar på om han är överkänslig mot mjölk.


Alvin var glad och det är väl tur det :) Han älskar hårt bröd + kaviar.. Luktar mindre gott av det bara :-)


Här sitter Edvin!

Fredag kväll

publicerat i Vardag

Idag var som sagt Andreas ledig så jag städade på morgonen medans Alvin var på dagis och Andreas gick runt med en liten missnöjd Edvin. Sen åt vi lunch och gjorde oss klara för att åka ner på stan. Köpte lite kläder till Alvin och Edvin.

Blev lite pinsamt när jag skulle betala på Lindex. Hade lagt alla kläder på disken och när jag skulle betala med kortet märkte jag att massa kort var borta, mitt leg, mitt körkort och en massa andra kort. Körkortet blev jag mest nervös för + att på lindex här måste man visa leg för att betala med kort. Hon fick lägga undan alla plagg så fick jag gå och ta ut pengar. När jag kom tillbaka så hade jag tagit ut för lite pengar! Hon hade slagit in alla plagg innan jag gick med glömt några som jag inte såg. Jaja det löste sig tillslut men jag tycker alltid det är pinsamt när det händer sånt när man ska betala. Alvin hade lekt med mina kort och gömt dom i ett fack där jag inte såg dom!




Nu sover Alvin och Edvin (tror jag) och Andreas ska göra plankstek till oss! Gott! Enda gången det är gott med mycket beasås. Sen ska vi tydligen se hockey ikväll. Får väl ge med mig där, är inte OS så ofta..

Hoppas ni får en bra kväll!

Kväll..

publicerat i Vardag

Nu är det snart tyst och lugnt här hemma för jag tror både Edvin och Alvin håller på att somna. Blev aldrig någon långpromenad idag för Edvin sov så länge i vagnen inne och jag ville inte väcka honom. Men efter Alvin ätit middag kom vi ut en stund och då var det nästan mörkt ute! Sen åkte jag och Andreas på visning för radhuset men det var inget för oss i varje fall. Rökte inne gjorde dom också! Blä. Alvin var hemma med Danne och dom hade spelat bandy hela tiden! Alvin var överlycklig.

Imorgon är Andreas ledig med oss! Hann inte med att städa idag så det får bli imorgon!

Hoppas ni har en bra kväll!

Hur mycket sparar man?

publicerat i Alvin&Edvin

Har rensat ur Alvins gaderob och det blev inte mycket byxor kvar.. Måste verkligen köpa nya kläder till honom och till Edvin. Men jag hittade även påsar med för små kläder som jag tänkt sälja, kasta och spara en del. Men hur mycket ska man spara? En del sparar alla kläder men det känner jag inte att jag vill göra. Edvin kommer nog inte kunna ärva allt eftersom dom är födda olika säsonger + att en del måste nog kastas (urtvättat, fläckar mm.) Sen blir det nog så att Edvin får mest "egna" kläder.

Sparar ni alla era barns kläder, eller säljer ni?

Kaffe

publicerat i Om mig


Dum som man är så satt jag på kaffe imorse fast jag visste att mjölken var slut. Hade bara glömt det för stunden :-) Sen blev jag irriterad över att den var slut och tänkte att det kanske går med matlagningsgrädde. Haha det skulle jag inte tänkt! Smakade skit rent utsagt. Nu har jag i alla fall köpt mjölk så jag kan dricka mitt kaffe. Får ont i huvudet om jag inte dricker en kopp på morgonen.

Har förresten en av mina nya tröjor på mig. Från MQ och finns i flera färger (tror jag).

Torsdag

publicerat i Vardag



Idag är det sol! Härligt! Då ska vi försöka komma ut på en promenad på eftermiddagen, det gäller bara att Alvin sover idag för annars somnar han direkt i vagnen om vi går ut. Har precis diskat lite och fått Edvin att somna men nu ser jag att det snart är dags att hämta Alvin!

Såg precis att vi blivit erbjudna en visning på ett radhus hos mimer här på skallberget. Det är nog på gränsen till för dyrt tyvärr nu när vi skaffat oss en till bil. Trodde inte vi skulle bli erbjudna den eftersom vi inte lämnat in inkomstuppgifter som jag hört att man behöver göra men tydligen så blev vi det! Det blir nog billigare i månaden om vi skulle köpa oss ett eget radhus än att hyra det här, tror jag.. Tål att tänkas på!

Choklad

publicerat i Vardag

Har nyss ätit upp en chokladkaka, tyckte det var bäst att passa på för från och med imorgon ska jag börja vara nyttig ;) Wish me luck..  Sötsaker en gång i veckan med undantag om någon fyller år, eller om vi är bortbjudna. Längtar tills jag kan träna igen, längtar till ett spinningpass! Ska till barnmorskan på tisdag så vi får se vad hon säger. Kommer inte ihåg hur länge man bör vänta efter snitt. Edvin ska till bvc samma dag också men två timmar innan så det blir fram och tillbaka bara. Då ska han träffa doktorn också på 6-8 veckors kontroll. Båda barnen sover så nu ska jag kika på lite tv!

Kram på er! Får se vad morgondagen bjuder på för nöjen. Vill ta en långpromenad någonstans, men skulle vilja ha någon att promenera med. Skulle vara roligt om man kände någon mer med barn i Alvins ålder, enda nackdelen jag ser med att vara ung mamma är att inga av våra vänner har barn (nästan). Önskar också att det blir lite sol!

Växa ur

publicerat i Barn shopping

I takt med att Edvin växer försvinner halva gaderoben. Rensade ut stl 50 igår och såg att nu fanns det inte så många bodys kvar. Byxor fanns det fler av. Bodys går åt så det behövs lite påfyllning tror jag allt. Än har vi inte köpt så¨mycket till Edvin, han har mest fått ärva av Alvin men nu när han börjar det bli dags för honom att få lite nya kläder. 50-56 växer de ändå ur så fort!


Babyshop, Ej sikke lej


Babyshop, Molo

Finns mycket fint att köpa till dom små!

Godmorgon onsdag

publicerat i Vardag

Godmorgon onsdag!

Natten var sådär men den hade varit bra om Edvin somnat om lite snabbare efter 3. Men jag överlever nog tror jag :-) Vet att det är en kort tid sömnen är så här dålig (förhoppningsvis) och snart är Alvin och Edvin alldeles för stora. Kan inte föstå att Alvin fyller tre år i sommar! Tiden rusar iväg samtidigt som det känns som Alvin alltid funnits här!

Edvin har precis somnat till lite i babybjörnen och jag tror jag snart ska försöka lägga honom i vagnen. Det är ett lotteri om han vaknar eller inte. Alvin var inte lika lättväckt, om jag minns rätt. Idag ska Moa komma hit en sväng annars vet jag inte riktigt vad vi ska göra. Det snöar här idag. Jag som inte vill ha mer snö!

Denna oro

publicerat i Edvin

När man får barn börjar man oron.. Man oroar sig för det mesta och vill såklart deras bästa! Tror man aldrig kommer sluta oroa sig så länge man lever. Nu är jag orolig för att Edvin ska bli sämre igen! Tycker han låter pipig och mer rosslig idag. Speciellt nu på kvällen. Men han hostar inte, äter och orkar vara vaken! Han som precis blivit nästan helt frisk. Vill inte att han ska bli sjuk igen! Stackars liten.. Alvin skulle inte heller må bra om vi åkte bort igen.. Men det är nog bara jag som blir nojjig.. Hoppas jag!


Edvin på avd 64, här börjar han bli piggare!

6 Veckor

publicerat i Vardag

Idag blir Edvin sex veckor gammal! Tiden går lite fort här tycker jag.. Vet inte vart dessa veckor tog vägen, tänk snart är det mars! Men jag längtar till våren och sommaren men sen kan det sakta ner litegrann så inte hösten kommer så snabbt! Edvin firar sin 6 veckors dag med att vara en ängel på morgonen, han somnade precis i sin babysitter. Andreas lämnade Alvin på dagis idag med och när Alvin skulle gå sa jag till honom att jag hämtar honom senare. Till svar fick jag, ja mamma hämta mig på måndag. Nja så länge vill jag nog inte ha honom där :-) Ska försöka klä på mig lite här medans lilleman sover! Försöker klura ut vad vi ska göra idag, Andreas sa att det var kallt ute. Tänkte om vi skulle ut och gå, kanske till någon park så Alvin kan springa lite eller åka till hälla och köpa pyjamas till Edvin.. Vi får se vad dom är på för humör på eftermiddagen.

Tröttare än tröttast

publicerat i Alvin&Edvin

Önskar jag kunde skriva att denna dag minsann varit bättre än alla andra.. Idag har Edvin kräkts upp slem 2-3ggr.. Jag blir jätte nojjig för att han ska bli lika sjuk igen, han är ju inte riktigt frisk än. Fortfarande lite rosslig/slemmig ibland men han är mycket mycket bättre nu än för någon vecka sedan. Slemmet ska komma upp har dom sagt men han har inte kräkts på ett tag nu så då blir jag lite orolig. Är säker ingen fara då han inte hostar eller liknande. Vet inte om det är därför han skriker så mycket, att han fortfarande inte är helt frisk än. Idag har det nästan varit värre än andra dagar. Alvin tycker också det är jobbigt när Edvin skriker för han blir ledsen. Han kom i säng sent efter lunchen för att Edvin vaknade hela tiden.



Alvins käraste ägodel

Men för att skriva något positivt så var denna natt mycket bättre! Även om Edvin vaknde 2 ggr så somnade han om snabbt sen! Ingen gladare än jag, la mig dessutom innan kl tio så jag kände mig ganska utvilad imorse :)

Älskar min älskade barn! Det kommer nog bli bättre om några veckor när Edvin kan vara med på ett annat sätt och när hans dumma rosslighet försvinner! Önskar han kunde berätta om han hade ont någonstans eller vad som är fel..

Kram på er!

Måndag morgon

publicerat i Vardag



Godmorgon! Idag vaknade jag före både Edvin och Alvin så jag hann äta frukost och koka flaskor. Väldigt skönt! Andreas lämnade dessutom Alvin så jag behövde inte stressa ihjäl mig. Nu sitter Edvin i babybjörnen för det är det enda som duger just nu. Vilken tur att jag har babybjörnen. Måste försöka ta mig en dusch, svettas som en galning på nätterna. Vet inte varför men det började för några dagar sedan. Idag måste jag försöka städa ser ut som ett bombnedslag här hemma. Jag som hatar att ha det stökigt och lortigt.. Men jag prioriterar annat nu!

Hoppas ni får en bra dag!

Kväll

publicerat i Vardag

Det blev ingen tur på stan idag! Jag somnade med Edvin i soffan, han sov på min mage och Andreas somnade inne hos Alvin sen hann vi inte med det. Andreas och Alvin var ute och åkte snowracer en stund medans Edvin sov på min mage igen. Han har skrikit hela dagen! Jag överdriver inte.. Ett tag visste jag inte vad jag skulle göra för inget dög. Tycker såklart synd om honom men jag vet inte vad som är fel. Älskar min lilla kille men skrikandet gör oss väldigt trötta ibland. Har dessutom huvudvärk och ont i halsen. Men jag tror det går över snart för ibland så är han världens gladaste lilla kille. Nu har vi ätit väldigt sen middag och jag tvättar. Ska försöka hinna med ett bad sen bara Alvin och Edvin kommer i säng. Edvin har somnat i sin babysitter så vi får se hur natten blir..

Hoppas ni haft en bra alla hjärtans dag. Vi firar mer på fredag då vi varit förlovade i 4år!

Alla hjärtans dag!

publicerat i Om mig




Idag är det alla hjärtans dag! Höll nästan på att glömma det! Hoppas alla får en fin alla ♥ dag. Vi ska nog gå ut en sväng efter Alvin sovit och sen som sagt kanske ner på stan. Kanske fikar något, brukar finnas små alla hjärtans dag bakelser. Jag är glad att jag har en fin familj att fira alla hjärtans dag med! ♥

Söndag

publicerat i Vardag


Så var det söndag igen! Snart är helgen slut. Andreas har tagit Edvin båda nätterna i helgen så jag känner mig lite piggare även om Alvin vaknar. Inatt kunde jag inte sova ändå för jag hörde Edvin skrika som en galning fast jag låg inne hos Alvin. Idag har han också skrikit ganska mycket redan. Vissa dagar är bättre än andra. Hoppas skrikandet går över snart!



Men Edvin låg glad en liten stund i sitt babygym! Sötisen! Nu sover han i babybjörnen och jag ska nog försöka lägga ned honom i sängen snart.

Idag ska vi kanske ner en sväng på stan för Andreas sa något om nya kläder, sen behöver vi tvätta/städa och ikväll ska vi äta middag hos Danne.

Fredag kväll!

publicerat i Vardag

Ännu en dag är förbi. Har varit en bra dag! Andreas var hemma på morgonen eftersom han inte känner sig så pigg så då gick jag iväg och lämnade Alvin på dagis. Sen hem och så åt vi frukost sen blev det en dusch och vi fixade lite här hemma. När Andreas åkte till jobbet tog jag bilen och hämtade upp Emma sen Alvin på dagis sen åkte vi en sväng och Alvin sov i bilen. Kommer dock inte köra bil för att Alvin ska sova varje dag,liten dyr vana:-) Men idag kändes det skönt! Nu har vi ätit mat och våra små killar ska nu bada! Sen ska vi titta på film ikväll.

Sjukstuga

publicerat i Vardag

Jag, Alvin och Edvin åkte till Xandra och Adrian för att ta en promenad idag. Men Alvin skrek och grät hela tiden, vet inte alls vad som hände för sådär brukar han inte göra! Han pratade om pappa, pappa, pappa.. Sen ringde Andreas och sa att han var på väg hem från jobbet för han var svimfärdig, frös och kände sig jätte dålig. Antar att han håller på att bli sjuk! Undra om Alvin också gör det eller om det var något annat.

Alvin har börjat vakna ännu mer nu på kvällarna/nätterna. Nu gråter han och skriker både i sömnen och ibland kommer han ut till oss. Pratade lite med dagis idag om han var ledsen där men bara ibland när vi lämnar sen frågar han efter mig ibland men annars är han som vanligt. En av fröknarna sa att hennes barn var likadana i samma ålder, mardrömmar. Har en känsla av att det är blandat för Alvin både mardrömmar och att det varit mycket den senaste tiden!

Jag hoppas det går över snart både för hans skull och våran. Både jag och Andreas är två zoombies på morgonen. Ingen av oss får ju sova. Vet inte hur många gånger vi var tillbaka med Alvin igår. Vet inte om det finns så mycket vi kan göra heller. Tror inte det hjälper att ändra läggningsmetod just nu, vet inte om det är de det beror på för han sov bra förut.



Edvin hade jeanspremiär igår :-) Nu tror jag Edvin sover, isåf somnade han utan att skrika idag! Min lilla kille..

Musik

publicerat i Barn shopping


Jag, Alvin och Edvin var en sväng på ica maxi igår och då hittade vi en musikmobil för under hundralappen. Tänkte att Edvin kanske tycker om den, han gillar den på bvc. Vi hade aldrig någon till Alvin för jag tycker egentligen sängen ska vara en lugn plats men Edvin gillar den!

Torsdag

publicerat i Edvin

Godmorgon! Önskar jag det vore så att jag vaknade nu men så är det inte. Inatt har varit en tuff natt! Edvin vaknade flera gånger mot en gång som han brukar vakna. Jag som tyckte vi hade lyckats få det så bra. Han åt vid 12 sen vaknade han vid 3 som vanligt, men inatt vaknade han även vid 5 och var vaken till halv 7. Han somnade inte om snabbt heller vid 3 så jag hade knappt sovit något innan han vaknade igen.

I vanliga fall så brukar han somna på kvällarna vid 8 sen matar vi honom när vi ska sova, sen vaknar han vid 3 och sover till 6-7. Om jag har tur så somnar han om snabbt vid 3 (inte alla nätter) om han gör det känner jag mig pigg på morgonen. Men man kan inte ha det "lyx" varje natt med en lite bebis :-) Alvin började sova hela nätter när han var ca 11 veckor. Inte alla nätter men många!


Här tränar han nacken lite! Ibland tycker han om att ligga på mage!

Bil bil

publicerat i Om mig



Idag har Andreas kört hem min bil! Eller ja det är Andreas som köpt den för att jag ska kunna använda den! Han ringde igår och sa att han köpt en bil, ett väldigt impulsköp måste jag säga men det är jag väldigt glad för! Vi har pratat ett tag på att ha en till bil som jag kan ha bilbarnstolarna i eftersom Andreas har tjänstebil måste han ha den varje dag + att han pendlar.

En skoda fabia kombi, liten och söt är den! Visst är det väl lite skillnad mot att köra Andreas Audi A6 men den är lättkörd och jag är redan kär i den :-) Nejdå men det är skönt att ha en bil, det underlättar om jag vill hälsa på någon på dagarna som inte bor på gångavstånd! Sen är den inte lika stor som Andreas bil så det är lättare att parkera på vår trånga parkering :-) Nu återstår det bara att fixa en till parkeringsplats, verkar vara lite svårt så nu får vi betala på gatan..

Godmorgon

publicerat i Vardag

Nu tror jag Edvin håller på att somna, har burit på honom en timme snart men nu la jag ner honom i hans säng. Får ont i både nacke och rygg av att bära hela tiden men jag vill inte att han ska ligga och skrika hela tiden heller. Han är så söt när han ligger och tittar och ögonen blir större och större för varje dag.

Nu ska jag skynda mig att duscha och plocka undan lite här hemma!

Likhet

publicerat i Alvin&Edvin


Många frågar mig vem jag tycker Edvin är lik och jag tycker sådant är svårt. Alvin var enormt lik Andreas som nyfödd och är fortfarande, många tycker Edvin är mer lik mig. Men om man tittar på dessa kort så ser i varje fall jag hur lik Edvin är Alvin som bebis. Hittade ingen närmare bild på Alvin nu men dom har samma näsa mm.

Alvin till vänster, Edvin till höger.

Vilken bra dag

publicerat i Vardag

Är så glad att denna dag har varit bra! Alvin har varit en ängel mot de andra dagarna, hoppas detta fortsätter! Även om Edvin skrikit ganska mycket är det mycket lättare att hantera om inte Alvin gör massa saker samtidigt som att springa och slå på saker mm. Var ute och gick en sväng efter dagis, hämtade bland annat ut en tenta. Sen gick vi hem så Alvin skulle få sova, trodde han skulle somna i vagnen men inte denna gång. Fick lov att avbryta Alvins nattning två gånger för Edvin skrek men det gick tillslut! Sen har vi lekt här hemma och Edvin har sovit en stund på eftermiddagen. Idag hann jag till och med laga middag innan Andreas kom hem!

Alvin hade lite svårt att somna nu på kvällen bara för Edvin skrek sig till sömns så Alvin började gråta han med när Andreas nattade honom. Kan tyvärr inte göra så mycket åt det, önskar sovrummet var ljudisolerat ibland :-) Men nu sover dom i alla fall och Andreas är och tränar!



Alvin ute på promenad med Edvin..

Goddag

publicerat i Edvin



Här sitter jag och Edvin och lyssnar på musik. Edvin har skrikit non stop nästan sedan kl halv 10.

Han skriker faktiskt rätt mycket ibland, börjar fundera på om han har en släng av kolik? Men nu verkar han inte skrika av ont i magen som för några veckor sedan. Han drar i varje fall inte upp benen längre och blir inte röd i ansiktet som om han hade haft ont. Vet inte varför han skriker men för det mesta är det när han inte kan somna. Men jag kan inte göra mer än försöka få honom att somna. Nu håller han på att somna i babybjörnen men snart måste vi klä på oss och hämta Alvin!

Vet inte vad man kan göra för att han inte ska skrika så mycket? Alvin skrek inte så här så jag vet inte riktigt vad som är fel.. Men det kanske vänder snart förhoppningsvis..

Visa sin bästa sida

publicerat i Alvin&Edvin

Vi var och hälsade på Emma och Liam på eftermiddagen och Edvin sov sig igenom hela besöket i sin vagn och Alvin lekte på bra. Allt var frid och fröjd tills vi kom utanför då fick Alvin ett litet utbrott för att vi inte skulle in på Ica och handla. Han ville minsann handla mat, försökte förklara att vi hade mat hemma men då ville han ha en annan mat. Innan han ens visste vad vi skulle äta :-) Hem kom vi och då börjdae Edvin skrika och gäspa fast han sovit hela eftermiddagen. Försökte få honom att somna men nej, han somnade nästan till flera gånger men vaknade efter 5 minuter. Hade mat kvar till Alvin från lunchen som jag fick i honom sen började han också visa ett dåligt humör och Andreas kom hem senare en vanligt.. Huvudvärk har jag haft till och från hela dagen också och inte har jag ätit någon middag för vi har badat Alvin och Edvin och nu har vi tvättstuga!

Men jag satt och tittade på lite kort på Alvin och Edvin och blev på bättre humör!



Älskar mina fina killar oavsett deras humör men måste skriva av mig lite! Man blir inte piggare av huvudvärk och ingen middag.. Måste fixa något att äta nu!



Edvin väger över 4kg nu, så nästa vecka behövs inget bvc besök! Skönt att han går upp i vikt som han ska!

Vardag igen

publicerat i Vardag

Så var helgen slut och vardagen börjar igen! Tycker alla dagar går så fort nu, vet inte riktigt vart de tar vägen. Hoppas bara våren kommer snart! Igår vad jag och Edvin på stan och han sov sig igenom hela shoppingen, matade honom precis innan jag blev hämtad så jag slapp gå hem. Blev bara shopping till mig själv för en gångs skull annars brukar det vara Alvin eller Edvin som får något. Nu är alla mina presentkort förbrukade.

Idag åkte Andreas extra tidigt till jobbet så det blev lite stressigare än vad jag trodde.. Andreas brukar alltid göra klar Alvin men det hann han inte idag men vi hann till dagis och bvc i tid! Sen bytte jag en tröja på stan och efter det var det bara att hämta Alvin som nu sover.




Alvin kommer åt allt numera så snart vet jag inte vart jag ska göra av alla saker han inte får ha. Han låser upp ytterdörren fast vi har en kåpa framför själva låset, öppnar kyl och frys HELA TIDEN! Det gör mig snart galen :-) I helgen tog han fram alla kastruller och skulle laga mat som han tagit fram i frysen. Han hämtar glass när han själv tycker han ska äta det, han kan öppna vissa barnspärrar för lådor.. Som tur är kommer han inte in i skafferiet längre!

Söndag

publicerat i Vardag

Idag ska jag och lilla Edvin ta oss en sväng på stan, tänkte att Alvin kunde få vara lite själv med sin pappa. Sen ikväll ska dom iväg och titta på Andreas lillebror som spelar bandy så det pratar Alvin om idag. Jag tänkte titta på lite kläder åt mig själv på stan, har en del presentkort att förbruka. Hoppas att Edvin vill sova i vagnen men det tror jag nog, vi inviger den nya vagnen! På söndagar brukar det inte vara allt för mycket folk ute, tycker det är lite jobbigt att ta sig fram med vagn på tex lördagar då alla andra också är ute..

Ha en bra söndag!

Extra vagn

publicerat i Barn shopping

Idag har vi köpt en "extra" vagn till Edvin. Vi har ju en phil&ted syskonvagn som jag är jätte nöjd med när jag har dem båda med, som jag oftast har. Men när jag går ensam med Edvin känns den inte som den bästa vagnen för en nyfödd eftersom han då ligger framåt, det är ju egentligen en sittvagn med fullt liggläge som man har en mjuklift i. 

Sen kan jag tänka mig att mellanperioden mellan sittande och liggande blir lite svårt. Alvin ville inte ligga i sin liggdel längre än till 4,5mån så då bytte vi till sittdelen som hade liggläge och den var emot oss. Vi kan ju inte vända sittdelen på phil och ted + att den lilla sitsen inte har något liggläge den är mer lutande. Phil och Ted känns mer optimal när Edvin kan sitta ordentligt men än så gillar han att ligga där under, blir rätt ombonat!





Hittade en brio sing på blocket som är i jättebra skick! Liggdelen aldrig använd och sittdelen var bra den med. Hade kanske valt en annan färg på liggdelen om vi köpt den ny men det rätt bra ändå tycker jag. Alvin fick bra plats i sittdelen med, det trodde jag inte! Den tål 15kg så Alvin kan sitta i den ett tag till, han väger ca 12-13kg..

Fast jag tror vi kommer använda phil och ted mest då Alvin för det mesta vill åka vagn och efter ett tag vill han gärna bli buren! Men när snön är borta så kommer jag köpa en ståbräda för de gånger vi går korta sträckor. Brukar inte ta vagn till dagis men det slutar med att jag får bära Alvin, oftast.  

Ja jag är nöjd i varje fall!

Lördag!

publicerat i Vardag

Vad skönt det var att få sova inatt! Andreas tog Edvin och jag vaknade inte ens till när han skulle äta så jag måste ha varit trött, märkte inte att Alvin kom inte till oss heller. Nu sover både Alvin och Edvin och jag försöker väcka Andreas som skulle träna sa han innan han somnade med Alvin. Jag somnade ofta när jag var gravid men nu somnar jag inte så ofta när jag nattar Alvin, så jobbigt att vakna efter man somnat till en stund.. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på mer idag men vi måste handla så en tur till maxi blir det nog.

Hoppas ni får en bra lördag!

Godkväll

publicerat i Vardag

Äntligen är Andreas hemma! Han kom hem innan fyra och det var skönt för jag hade hemsk huvudvärk och låg på Alvins säng och vilade lite medans han lekte. Som tur var så sov Edvin så jag kunde lägga mig en stund. Den har gått över nu men det tog ett tag. Vi åkte till Andreas jobb i Eskilstuna en sväng och sen hem för att köpa pizza. Båda Alvin och Edvin somnade i bilen så det blev som en liten vilostund för mig i bilen med! Ibland är det bra skönt att bara åka bil, barn brukar för det mesta bli nöjda då! Nu håller Andreas på att lägga Alvin lite senare en vanligt och Edvin somnar nog förhoppningsvis snart i sin säng han med. Vi ska titta på en film jag hyrt lite senare!

Hoppas ni har en bra kväll!

En månad

publicerat i Edvin

Idag blir Edvin en månad gammal! Vart tog dom veckorna vägen undrar jag? Känns som det gick bort lite tid när han var sjuk men nu tycker jag han är frisk! Kanske lite rosslig ibland! Han är mer vaken nu och det är roligt att få se hans fina ögon! Han tycker det är spännande att titta på Alvin. Alvin blir glad då och säger " lillebo titta min" alltså att han tittar på honom. Äter mycket gör han också! Dom har räknat ut att han ska äta 75ml för hans vikt vid varje mål men äter minst 135ml! Så det är bra. Han kanske äter ikapp lite..


När jag skjutsade mamma till ikea igår så åkte jag till barnens hus och köpte en presen till Edvin.. Får se om han tycker om den, än har han inte provat den så mycket. Den vibrerar och det finns olika melodier. Han har en babysitter men tänkte att han kunde använda denna ibland om jag behöver göra något med Alvin, typ äta lunch:-) Kommer sälja den sen när han växt ur den och blivit några månader äldre.

Nu ska jag och Edvin snart hämta Alvin sen ska vi ut och gå, tänkte gå genom stan och springa in snabbt på en affär om Alvin och Edvin somnar. Edvin lär väl sova men Alvin vet man aldrig med..

Bättre dag!

publicerat i Om mig

Inatt har jag sovit mycket bättre även om Edvin inte kunde somna om så snabbt efter han vaknat vid halv 3. Först bajsade han sen var det kört med att somna om, men vid 4 sov han i alla fall tror jag. Alvin kom in vid halv 4 men då gick mamma tillbaka med honom, han somnar om jätte snabbt i varje fall. Vilken skillnad det gör när Alvin inte vaknar 100gånger även om Edvin vaknar.

Idag kommer Andreas hem! Äntligen. Har lovat Alvin att vi ska äta pizza även om jag inte är så sugen på det, kanske får bli en sallad. Mamma tycker jag äter lite och jag kan säga att det inte beror på någon ny bantningsmetod utan att varje gång jag ska äta vaknar Edvin. Varje lunch och middag får jag kasta i mig maten eller försöka få i Alvin något innan Edvin vill äta. Försöker i varje fall äta bra mellanmål medans Edvin sover :-)

När vi ändå pratar om bantning vägde jag mig nu på morgonen och jag hade gått ned två kilo till så nu väger jag 64kg och har 6 kg kvar till min normal vikt. Känner ingen stress över det men skulle vilja komma i mina jeans igen, lite enklare attt hitta kläder i gaderoben då! Men det kommer nog! Nu ska jag äta frukost innan Edvin vaknar!

Sömn sömn

publicerat i Vardag

Varför ska Edvin plötsligt börja krångla på nätterna nu när Andreas är borta.. Inatt vet jag inte vad han höll på med men sov det gjorde han inte och Alvin vaknade också några gånger. Mamma är här så hon tog Alvin någon gång. Han grinade i sömnen, vaknade och kom in till mig, frågade efter pappa mm..

Jag pratade lite med Edvins bvc sköterska om Alvins sömn i måndags och hon tror att det beror på hans ålder då de börjar drömma mer om det som hänt under dagen. Men också att han fått en lillebror. Antingen skulle vi vänta ut det eller prova sitta brevid honom när han ska sova istället för att ligga. Det har vi tänkt göra men hon sa att eftersom vi alltid legat brevid Alvin (sedan han fick en stor säng i slutet på juli) och att han har sovit hela nätterna i stort sett hela tiden förutom på slutet så kanske det inte spelar någon roll hur vi nattar honom.. Jag tror att han börjat vaknat mer nu för att Edvin har kommit och att vi har varit borta mycket! Edvin är 4 veckor och tillsammans har jag och Andreas varit borta nästan 14 dagar av dom 4 veckorna ifrån Alvin! Igår frågade han efter pappa flera gånger innan han äntligen somnade.. Vi får se hur vi gör!

Trött är jag idag i alla fall men så är det ibland! Imorgon kommer Andreas hem igen och då ska jag minsann sova hade jag tänkt!

PoP

publicerat i Barn shopping

Beställde ett par jeans till Alvin och byxor och en tröja till Edvin från polarn och pyret i måndags och idag kom det på posten.


Hoppas bara dom kan ha det! Fast till Edvin är det stl 62 och 68 så det dröjer nog men till Alvin tog jag 92. Han är precis mellan 92 och 98 så det är lite svårt men PoP brukar för det mesta ha stora stl.

Söta

publicerat i Alvin&Edvin


Alvin vill gärna ha sin lillebror i knä, sötis!

Nu sover både Alvin och Edvin och denna gång samarbetade dom med mig! Så skönt. Edvin låg i sin säng medans jag la Alvin och hade somnat när jag kom ut. Alvin somnade snabbt för en gångs skull också! Känner mig lite piggare nu i alla fall, äter tacosallad till lunch! Jag och Moa gjorde tacos igår och det blev en del över för Edvin ville inte låta mig äta igår den busen :)

4 timmar

publicerat i Alvin&Edvin

4 timmar har jag sovit inatt, gäsp.. Alvin vaknade redan halv 12 och då hade jag inte kunnat somna än för det lät som Edvin skulle vakna hela tiden. Men Edvin sov så jag gick tillbaka med Alvin, somnade vid halv 1 sen vaknade Edvin halv 2 och var vaken till 3! Han bajsade och krånglade lite. Sen kom Alvin in igen kl 3 när Edvin höll på att somna. Som tur var så störde dom inte varandra. Kl 6 vaknade Edvin imorse och Alvin kl 7! Är ganska less på att Alvin också vaknar.. Kvällen igår var också gnällig för Edvin var trött men kunde inte sova så han skrek länge och Alvin var också trött! Orkar inte skriva mer om det nu nu är det en ny dag..

Återkommer senare :-)

Kväll

publicerat i Vardag

Försöker natta Edvin i vårt sovrum medans jag tittar lite på halv åtta hos mig. I våras kollade jag jämt på det men sen började jag plugga och kvällarna gick till det och nu finns det inte riktigt tid varje kväll. Andreas lägger Alvin så jag hoppas båda somnar snart! Imorgon blir det väl lite annat, kan knappast natta båda samtidigt så jag ska försöka hålla Edvin uppe lite på eftermiddagen så han kanske sover när Alvin ska sova! Inte så lätt att hålla en trött bebis vaken bara, blir oftast gnäll då :-)

Fixera och snurra

publicerat i Vardag


Här är Alvins fåtölj han fick som han tycker väldigt mycket om! Man kan både snurra och gömma sig i den! En riktigt färgklick men det är bra för annars har vi mest svart och vitt här hemma ;-) Alvin ville ha den i vardagsrummet så där står den nu!


Edvin kan nu fixera blicken och följa efter saker! Han tyckte väldigt mycket om mobilen ovanför bvc skötbord idag!


Jag köpte en ny kofta på h&m i lördags! Väldigt skön är den!

Bvc

publicerat i Edvin


Hej jag heter Edvin och har gått upp bra i vikt så nu väger jag 3680g och är 52,8 cm lång! Bra va, nu börjar jag bli en stor kille! Mamma tycker det är skönt att jag gått upp i vikt så hon inte behöver oroa sig för det!


Vad skönt att Edvin gått upp i vikt!! Inte för att jag egentligen trodde något annat då han äter mycket varje gång men det är alltid skönt att få veta. Hon räknade ut att han med sin vikt ska äta 75ml varje mål om han äter var 3 timme men Edvin äter oftast mellan 100-135ml så snart är han nog rund och go :-) Fast ibland går det lite längre än 3 timmar per gång, tex på natten.