Sömn sömn

publicerat i Vardag

Varför ska Edvin plötsligt börja krångla på nätterna nu när Andreas är borta.. Inatt vet jag inte vad han höll på med men sov det gjorde han inte och Alvin vaknade också några gånger. Mamma är här så hon tog Alvin någon gång. Han grinade i sömnen, vaknade och kom in till mig, frågade efter pappa mm..

Jag pratade lite med Edvins bvc sköterska om Alvins sömn i måndags och hon tror att det beror på hans ålder då de börjar drömma mer om det som hänt under dagen. Men också att han fått en lillebror. Antingen skulle vi vänta ut det eller prova sitta brevid honom när han ska sova istället för att ligga. Det har vi tänkt göra men hon sa att eftersom vi alltid legat brevid Alvin (sedan han fick en stor säng i slutet på juli) och att han har sovit hela nätterna i stort sett hela tiden förutom på slutet så kanske det inte spelar någon roll hur vi nattar honom.. Jag tror att han börjat vaknat mer nu för att Edvin har kommit och att vi har varit borta mycket! Edvin är 4 veckor och tillsammans har jag och Andreas varit borta nästan 14 dagar av dom 4 veckorna ifrån Alvin! Igår frågade han efter pappa flera gånger innan han äntligen somnade.. Vi får se hur vi gör!

Trött är jag idag i alla fall men så är det ibland! Imorgon kommer Andreas hem igen och då ska jag minsann sova hade jag tänkt!

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Petra:

Jag har en nattvandrare här oxå;)tror mkt beror på ålder o nytt syskon,men allt blir nog bättre snart!Men får man inte sova tillräckligt blir man ju irreterad o lessen!kram

2:a kommentar, skriven , av Petra:

Engla sover ganska så bra ändå men självklart sover hon bäst i sin egen säng i sitt rum,men vad gör man då de vaknar?det blir nog bättre med tiden men tycker det vore skönt om Engla kunde sova hela nätter för man blir lite less.

3:e kommentar, skriven , av eamma:

du får börja dagdrömma sålänge, =) kram

4:e kommentar, skriven , av Erika:

jasså gillar han inte pannkakor? ovanligt tror jag :) tror också att alvin känner att det är mycket med allt, att ni varit borta mycket och att lille edvin blev sjuk gjorde nog inget bättre. Du ska se att det blir bättre när han vant sig helt vid lillebror och ni alla kommit in i rutinerna men det vet säker du också =)

Kommentera inlägget här :