Söndags kväll, cheesecake

publicerat i Mat, recpept
Tack för krya på kommentarerna. Edvin är inte så mycket piggare, trodde det ett tag men nu på eftermiddagen var det tillbaka igen. Hoppas verkligen nu att han vilar under natten så han vaknar pigg imorgon! Mycket snö har vi fått här hemma men Andreas har skottat så fint så det är inga problem att ta sig ut. Har dock inga fina snö bilder att visa. Kameran har inte åkt fram i helgen.
.
Medans Edvin och Andreas sov på eftermiddagen så planerade jag och Alvin vad vi ska baka nu inför julen. Blev en hel del så vi får se vad vi hinner med. Funderar på att testa denna pepparkakscheesecake bland annat. Sedan funderar jag lite på vad vi ska äta för jul middag. Vi gjorde så förra året att vi åt julmat till lunch sedan lagade Andreas något annat till middagen. Vi är inte så förtjust i jul mat här hemma, speciellt inte Andreas. Han äter mest köttbullarna och prinskorven.
Bild och recept från www.recept.nu
Ingredienser

 

Kakbotten
25 st pepparkakor
75 g smält smör
Fyllning
800 g philadelphiaost eller annan cream cheese
2.5 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
0.5 tsk salt
1 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
0.5 tsk malen kryddnejlika
4 st ägg
10 st pepparkakor, ca
Glasyr
100 g philadelphiaost eller annan cream cheese
1 dl florsocker
Dekoration
Några pepparkakor

 

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Kör ca 25 pepparkakor och smör i en matberedare.

3. Tryck ut blandningen i botten på en bakform med löstagbar kant och kyl medan fyllningen görs.

4. Rör ihop cream cheese och socker.

5. Blanda i vetemjöl, vaniljsocker, salt och kryddor och rör till en slät smet.

6. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.

7. Häll hälften av smeten i formen. Grädda i 15–20 minuter eller tills kakan har stelnat något.

8. Lägg försiktigt ut ca 10 pepparkakor och fyll på med resten av smeten.

9. Grädda i ytterligare 35–40 minuter i nedre delen av ugnen.

10. Låt kakan kallna helt och lossa den försiktigt ur formen med en kniv. Kakan är godast om den får stå i kylen över natten.

11. Blanda ihop ingredienserna till glasyren. Bred den över kakan. Dekorera med pepparkakor

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Ms. Kidelin:

Mmm, cheesecake är ju så gott. Dock är pepparkakor ingen större favorit här men...

Jeansen ja, skrev till dej häromdagen? De fanns tyvärr inte iaf. Hoppas ni får tag på dem ändå någon annan stans.

Kramar

2:a kommentar, skriven , av Therese - colins mamma:

Å, stackars liten. Hoppas att Edvin kryar på sig. Jobbigt nr de har så hög feber, man är ju alltid orolig. Hoppas ni haft en bra kväll trots omständigheterna.



Kram kram

3:e kommentar, skriven , av Erika:

Har också tänkt baka peparkakscheesecake, kanske till nästa helg, ska hursom göra något smaskigt då att bjuda på också, får se vad jag gör :)



ja såå trist att ni inte kunde komma, men sådär är det ju tyvärr ibland :/

4:e kommentar, skriven , av Pyttianna:

Mmmm.. den där lät riktigt god! Får se om man har tid att pröva den nån dag! ;)



Jag hoppas ni kryar på er snart!



Kram

5:e kommentar, skriven , av Elin - Mamma till Evangeline:

Åh det där såg gott ut :)

Kommentera inlägget här :