Status Edvin.

publicerat i Edvin
Den här lilla killen kräktes i onsdagskväll så då tänkte vi direkt magsjuka. Sen var Andreas hemma med honom(och Alvin) i torsdags och han var helt som vanligt, åt och lekte bra. Igår morse så skulle vi skjutsa Andreas till jobbet för han skulle åka bort på konferens, släppte av honom sen kräktes Edvin ner sin bilstol. Vände och Andreas följde med oss hem. Vet egentligen inte om det är så populärt att han inte åkte iväg men nu blev det så. Trodde helt klart att Alvin skulle bli sjuk men sen har Edvin varit helt som vanligt och ingen annan har blivit sjuk.
.
För 3 veckor sedan när Edvin var magsjuk var han jätte dålig och det höll i sig i en vecka och han gick ner en massa i vikt. Då åt han inte, drack inte och sov bara i sin vagn men nu märker vi ingen skillnad förutom att han kräkts två gånger men någon dags mellanrum. Vet inte om det är magsjuka? Sjukvårdsrådvigningen tyckte vi skulle åka till doktorn med tanke på Edvins historik med sin mage men dom kunde inte direkt säga något. Det enda hon egentligen sa var att hon tyckte jag skulle boka in en tid på BVC för vägning inom någon vecka. Edvin väger ju bara ca 8,2kg. Så han inte går nedåt i sin kurva igen. Ja jag vet då inte, kan säkert vara magsjuka då det har precis gått på dagis men enligt mig så brukar magsjuka var att man kräks mycket de första dygnet sen avtar det. Tror det var vinterkräksjukan sist då han var jätte dålig.
.
Han har även varit lös i magen till och från men det är han ju nästan jämt lite då och då. Tycker det är bra konstigt att ingen vill kolla upp det med hans mage. Kanske är normalt att alltid vara lös eller hård och behöva äta lactulos varje morgon? Likadant så skulle jag vilja ta pricktest för att ev se om det är mjölkallergi eller någon annan allergi även om jag vet att det inte alltid visar sig hos barn.

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Petra Bloggar:

lille skrutten då... :-( Tur att han är så söt i sin fina overall :D



hihi!



STORA KRAMAR

2:a kommentar, skriven , av emma:

Lillplutten då,, liam var alltid lös i magen han oxå så länge han var blöjbarn.. hoppas de löser sig.. kramis o vad gullig han var i overallen

3:e kommentar, skriven , av madde:

Det är säkert ingen fara. Men kräv att få kolla upp det. Lilly var ju också alltid hård i magen när hon var i Edvins ålder (och ibland även idag) och "åt" lactulos. Vissa dagar var hon ändå hård och andra jättelös (så att de på dagis trodde att hon var magsjuk.) Ta upp det med kräkningarna också.



De kan ta ett blodprov på honom och se om han är allergisk.



Bättre att kolla upp allt en gång för mycket.



KRAM

4:e kommentar, skriven , av Elin, Albin & Ellas mamma:

Ella är 5 månader och väger 8,3kg.



Kanske kan vara gluten?

5:e kommentar, skriven , av Sara med Viggo:

Hejsan! Jag tror aldrig jag kommenterat något här inne, men följer iallafall din blogg:) Vi har en son på lite mer än 9 månader och han är liten av sig, vi är också små så inte jätte konstigt, men han går långsamt upp i vikt och i längd så BVC sköterskan sa till oss att just gluten kan visa sig på det sättet och även att dom är dåliga i magen ofta antingen lösa eller hårda. Däremot har vi inte märkt något sånt på Viggo mer än han går upp långsamt, men så beslutade vi oss för att ta ett blodprov just mot gluten, sagt och gjort en vecka senare ringde läkaren och sa det visade svagt positivt mot gluten. Så nu väntar vi på remiss till barnkliniken för vidare info och utredning. Ingen trodde det eftersom ingen av oss har allergier och vi är små. Viggo väger 7110 g och är 67,5 lång. Hade jag varit dig så hade jag ringt och bokat en tid för blodprov mot gluten, det är ett stick i fingret bara. Just för att utesluta det. Det blir värre ju längre dom går med det om man inte uptäcker det och chansen att det ska växa bort är större ju mindre dom är när man upptäcker det. Min blogg är låst men om du vill får du gärna skicka ett mejl till mig(skriver adressen i fönstret). Jag hade kollat det iaf för att vara på den säkra sidan!



Kram Sara med Viggo

Kommentera inlägget här :