Lilla Edvin

publicerat i Edvin
Stackars Edvin har hål i trumhinnan, alltså öroninflammation. Läkaren behövde knappt kolla i vänster öra innan han såg det, ja här var det hål eller vad han nu sa. Inte så konstigt att han har ont! Han skrev ut antibiotika och örondroppar som vi nu ska ge Edvin. Frågade inte så mycket angående krupp eftersom om det nu är det så gör dom ju inget speciellt mot det, känner mig rätt härdad med andning, slemkräkor och panikgråt sedan han hade RS-virus så jag tror vi känner på oss när det är dags att ringa. Frågade i alla fall om det är vanligt att barn som haft RS blir som Edvin blev igår och det var det sa han, när han blir förkyld kommer han säkert bli så ganska ofta.
.
Väl på apoteket fick vi först vänta på att dom skulle blanda antibiotikan och det tog sådan tid sedan kom hon och berättade att läkaren skrivit ut en dubbel dos mot vad som rekommenderas för Edvins vikt. Då blev dom osäkra och läkaren hade gått hem för dagen, hon sa att vi skulle ge den rekommenderade dosen sen hör dom av sig imorgon. För hög dos är ju inte alls bra att ge.
.
Så nu ska Edvin äta ännu en medicin.. Varje morgon ska vi nu ge honom, 7 ml lactolus mot magen, en halv tablett Lanzo mot kräkningarna, 2,5ml antibiotika, örondroppar i båda öronen, sedan näsdroppar och alvedon då.. Hm, måste nog skriva upp allt detta. Kan ju säga att det inte är lätt att få i honom något av detta, fast Lanzå går bra för den smälter i munnen och smakar jordgubb.
Hoppas du blir frisk snart!

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av emma:

Lillplutten =( ja som förälder har man ju sin magkänsla om den ska man helt klart gå på.. ge honom en krya på sig kram

2:a kommentar, skriven , av Frida:

Stackars lite vilken otur han har! Medicin är inte det lättaste att ge till dom små... Hoppas han blir frisk fort!

Ja molofleecen är supermysig, köpte den förra julen och han har den fortfarande, det är valuta för pengarna det. :P

3:e kommentar, skriven , av caroline:

du är verkligen härdad. stackars er o stackars lilla edvin. Tur att han ahr en så bra mamma =) kram på er

4:e kommentar, skriven , av Edvinsmamma - Nu också mamma till lill Tore ♥:

Stackars lille Edvin. Men jag har hört att när trumhinnan spruckit så gör det inte ont längre. Men jag vet inte alls om det stämmer, men jag hopaps det för litens skull. Hoppas att han snart blir frisk!

Kram

5:e kommentar, skriven , av Helenas Hem -Om livet på landet:

Åh FY det är verkligen hemskt när barnen är sjuka!!! :(

ajajaj inte kul med ont i öronen. Stackarn.

Hoppas att han snabbt blir frisk nu.

kram

6:e kommentar, skriven , av Erika:

Nej men stackar lille Edvin! att vara så liten och behöva vara sjuk o äta massa mediciner kan inte vara någon höjdare :( så synd jag tycker om han, hoppas han blir frisk fort fort!!kram

7:e kommentar, skriven , av ellenojag:

Lilla Edvin, stackarn, hoppas nu medecinen hjälper snabbt!jag ringde också försäkringsbolagt imorse, och anmälde skadan, men som tur är ser det ut som tänderna klarade sig, (jag menar hon har ju för fan precis fått dem, hon kan väl få behålla dem en litet tag iaf ;)

det är fruktansvärt när de små inte mår bra / slår sig, gör jäkligt ont i mamma hjärtat, men det är väl bara till att vänja sig!kram på er och en extra krya på dig kram till Edvin

8:e kommentar, skriven , av Fröken M:

Stackars liten !! Hoppas verkligen han blir frisk snart !!

9:e kommentar, skriven , av Anna Skata:

Men hua! Krya på dig lille vän.//Okänd Skata

10:e kommentar, skriven , av Karin - AlicesMamma:

Men plutten då! Så mycket medicin att stoppa i sig... men just nu behöver han ju hjälp med alltihop så det är väl ett nödvändigt ont...Hoppas att det är ok om jag kommer med några tips? Vi har ju en hel del krupp-barn på akuten om nätterna och de allra flesta har blivit nästintill bra när de väl kommer till akuten. Det beror på att de andats in kall luft, något som hjälper luftrören att slappna av. Barn som har problem med återkommande kruppanfall/förkylningsastma kan också få en liten inhalator att ha hemma vid behov, man inhalerar en medicin som ånga och det bryter anfallet. Kanske kan bara värt att ta upp med BVC-läkaren?Gällande problemet med magen så kan man smörja med lite lokalbedövning (vi har använt Emla, du kanske kan få några tuber från typ vårdcentralen) runt själva ändtarmsöppningen, när de är så hårda i magen är det ofta själva smärtan som gör att de får panik och håller emot. Om man då smörjer med lite bedövningsmedel innan (Xylocain funkar säkert också, finns receptfritt på Apoteket) så kan de slappna av bättre... Även om han får laktulos som hjälper till att lösa uppifrån kan han förknippa själva bajsandet (ursäkta till alla känsliga läsare :)) med smärta och ha svårt att låta det ske... Ett litet tips om du märker att han fortfarande har det jobbigt!Hoppas verkligen på en snar bättring för lillkillen nu!!!Kramar

11:e kommentar, skriven , av Nina:

Stackarn, skönt ändå att dom såg direkt vad det var, då kommer han ju bli frisk snart! Kram

12:e kommentar, skriven , av Therese:

Stackars liten, hoppas han kryar på sig nu.

13:e kommentar, skriven , av Petra:

nämen krya på dig nu Edvin,nu får det vara nog!kram

14:e kommentar, skriven , av Katrin:

Nej men usch! Stackars lille Edvin! Skönt att ni fick medicin iaf och hoppas det biter på allt nu.

Ja Leo blev väldigt pipig när han hade krupp, men som sagt, rådet dem/vi fick var att han inte skulle ligga utan sitta så mkt som möjligt och sen frisk luft var också bra för det öppnar upp luftrören så det blir lättare att andas.Hoppas han blir bra snart nu!

Kram

Kommentera inlägget här :