Imorgon 5 september, 8 månader

publicerat i Edvin
Imorgon den 5 september blir lilla Edvin 8 månader gammal. Ordet liten passar bra till honom, inte ens 7 kilo tung än min lillplutt! Men han mår bra och det är huvudsaken! Alvin var ingen jätte stor bebis heller men han vägde runt 8 kilo vid 8 månader.
Edvin kan numera sitta ganska länge och stadigt, älskar att gå runt i gåstolen, har börjat prata mer dadada, dää.
.
Han sover ca 2 gånger per dag och då allt mellan 20 minuter till en timme. Inga långa pass för den killen. På kvällarna somnar i för sig ganska tidigt, runt 18-18,30 sover han gott. Ibland vaknar han för nappen och ibland en gång för mat, lite olika för ibland sover han till tidig morgon innan han är hungrig.
Han älskar när man sjunger för honom och när Alvin busar, ibland tycker han nog att Alvin är för mycket på honom och blir gnällig! Han visar inga tecken på att krypa eller röra sig på något annat sätt men det kommer så småningom.
.
Alvin kunde vid 8 månader sitta, krypa, stå vid möbler och hade börjat gå runt soffobordet så visst är dom lite olika men det är bara roligt!  Till Alvin hade vi sänkt spjälsängen vid denna tidpunkt men Edvin har inte ens försökt ta tag i kanten och ställa sig upp så vi kan nog vänta ett tag med det.
.
Maten går ibland bra och ibland inte. Han äter fortfarande inte välling utan ersättningen vill han ha. Han får ersättning när han vaknar, sedan gröt, sedan lunch, någon slags "mellis, gröt/middag när vi äter och sedan ersättning vid läggdags. Hemlagat går oftast inte ner utan det är burkmat han äter, försöker få i honom lite av vår mat men mycket vägrar han. Rån, pasta, babysmörgås och majskrokar gillar han och falukorv som inte är stekt :-)
.
Edvin är betydligt "enklare" nu än när han var mindre, de första 3-4 månaderna skrek han mest. Började när han var en månad gammal ungefär. Det var faktiskt riktigt jobbigt en tid! I efterhand skulle jag nog säga att han hade lite kolik. Han började äta mjölkfritt vid 2,5månad gammal och gör det fortfarande. Nu har vi börjat ge honom en sked med mjölkgröt så vi får se vad det visar. Nu är han för det mesta en väldigt glad liten kille! Vi är otroligt tacksamma för våra fina pojkar här hemma!
En lite mindre Edvin!
och en sjuk Edvin i RS-virus!! Usch hemska tid. Vi låg inlagda ca en vecka men han var väldigt dålig en ganska lång tid.

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av caroline:

ååå fy hade edvin rs viruset.. stackarn. Måst evarit en riktigt tuff period.

Grattis till 8 månader från oss. kram

2:a kommentar, skriven , av Kidelinbloggen - Therese:

Usch för RS virus. Måste varigt jobbigt och oroligt. Själv var jag jätte rädd för RS viruset då Saga var prematur och det inte hade varit en bra kombo.

Nu är han frisk och kry er lilla kille och det betydet ju allt.

3:e kommentar, skriven , av madde:

Grattis till Edvins 8 månader!Vilken otur att han åkte på RS-viruset :( Måste verkligen ha varit jättejobbigt för er!KRAM

4:e kommentar, skriven , av Petra:

Lillagubben nu var det längesedan han hade RS-virus,tiden går fort och nu är han större:)kram o ha det bra.

Kommentera inlägget här :