Godmorgon! och Edvin 7 månader

publicerat i Edvin
Godmorgon! Hoppas ni har sol för det har vi äntligen fått igen :-)
Idag "fyller" lilla Edvin 7 månader! Lillgrodan.. Liten är han ju i alla fall, väger inte ens 7 kilo ;) Nu kan han sitta korta stunder men behöver ha kuddar omkring sig om man inte sitter bredvid honom annars tippar han och slår huvudet. Han gillar fortfarande inte riktigt att ligga på mage så ingen krypning i sikte. Nu rullar han inte ens runt längre.. Han kan ju vända sig från både mage till rygg och tvärtom men nu vänder han bara sig till mage sen blir han arg efter en stund. Han kanske inte kommer krypa, Alvin gjorde det vid denna ålder men alla barn kryper ju inte. Han tycker om sin gåstol som han får vara i ibland för då kommer han iaf framåt!
Maten går det framåt med, han gillar gröt och vissa burkar med mat. Inte alla och min mat har han inte varit så förtjust i, lagar väl ingen god mat ;) Men sen äter han ju mjölkfritt så än är det smidigast med burkar tycker jag. Pasta fungerar och falukorv. Välling är ingen hit men vi försöker byta ersättningen mot välling för den är lite tjockare i konsistensen eftersom han kräks mycket är välling bättre..
Han sover 2 gånger per dag om vi inte gör något speciellt så han somnar sent på eftermiddagen men oftast håller han sig vaken. Ibland sover han korta stunder, ibland iaf en timme åt gången. Han är lite krånglig att lägga på dagarna vill gärna ha en flaska att somna med. På kvällarna lägger han sig numera runt 18:30-19 och då somnar han rätt snabbt och vaknar ibland för nappen och vissa nätter en gång för mat. Han har slutat vakna kl 5 och vaknar runt 6:30 isället. Mycket skönare :-)Han äter sedan några dagar tillbaka medicin mot reflux.. Vet inte om den hjälpt så mycket än men vi får se om några dagar. Ska prova 2 veckor. Visserligen kräks han inte lika mycket men det gjorde han inte dagarna innan vi började med medicinen heller. Vi får se hur det blir med kräkningarna.

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Petra:

Alla barn är olika o det är tur det;)men oj vad duktig han är på att sova om nätterna,nova är inne i en apjobbig fas just nu,hon vaknar varannan timme så jag känner mig som en zombies:(hon håller på att få fler tänder nu oxå,men det är bara jag som kan trösta på nätterna :(tyvärr,men Engla var likadan så jag e inte förvånad hehe kram

Kommentera inlägget här :