Bvc, 3års kontroll och vikt

publicerat i Alvin&Edvin
Idag har båda barnen varit på BVC. Egentligen skulle Andreas följt med men i fredags ringde dom och ville ändra vår tid, gjorde väl inte så mycket men vi hade bokat in så bra så han skulle kunna följa med. Ja i alla fall så klarade vi oss rätt bra ändå, lite stressigt att kunna prata och hålla koll på två samtidigt.


Edvin har gått upp ca 150g på en månad, en uppgång men kurvan pekar lite nedåt IGEN. Blir snart tokig men hon tyckte det var huvudsaken att han går upp. Hon sa att det inte behöver vara så konstigt med tanke på att Alvin också varit smal hela tiden. Men han vägde ändå över 8kg vid 8 månader. Jaja säkert ingen fara, ska nog ge han ett till grötmål om dagen då det är de han äter bäst. Maten ska vi fortsätta med att försöka få i honom, hon tyckte jag skulle köra på med burkmat om det är de enda han vill ha så han får i sig något iaf. Försöka få i honom kanske någon bebissmörgås med smör/leverpastej/rån. Han blir 8 månader denna vecka och väger 6965g, är 69,7cm lång.
Alvin hade sin 3 års kontroll och han väger 14,4kg och är 99,7cm lång. Nästan 1 meter vår långa kille. Han är något snäpp under medelkurvan på vikten, (följer sin kurva bra) och är längre än medel 3åringen. Tror han växt mycket på längden över sommaren, han har ju vuxit ur många byxor. Han klarade alla "test" bra och mår prima. Men vi ska få en remiss till logopeden åt honom då han säger Totta=Kossa, Täng=Säng, Tot=Fot. Han har alltså lite svårt med K,S och ibland R. Däremot så sa han KLOSS utan att byta ut någon bokstav så hon sa att vi kunde få avvakta om vi ville tills han blev lite äldre men jag tycker det är bra att göra sådant här i tid. Hellre nu än när han går i skolan. Andreas hade också svårt med S som liten och min lillasyster R. Hon sa att om det bara var R skulle hon inte skicka någon remiss nu då många barn har svårt med det en tid. Känns bra att dom uppmärksammar det i alla fall!

En galen Edvin som bara dreglar :-)

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Karin - AlicesMamma:

Åh, du har två tunnisar alltså :) Känner igen mig i dina ord, Alice slutade amma när hon var 8 månader - på eget bevåg! - och levde bara på välling en tid. Det var jättesvårt att få henne över till mat, och du vet ju hu kämpigt vi haft det med övergång till fast form från puré. Imorgon börjar dagis och den stora prövningen, här hemma har hon alltid fått en flaska välling efter lunch (när hon ska sova) men nu får hon vacker somna på tom mage om hon inte vill äta. Känns som om mammahjärtat kommer brista en del... Jaja, de lär bli tonåringar en dag ändå!Lycka till med maten :)

Kramar

2:a kommentar, skriven , av Therese:

Va bra att båda går upp i vikt iaf. En del är tunna en del tjocka, huvudsaken är att de mår bra. Mira väger mer än Alvin:) Jag har lyckats få "tjocka" barn jag istället.Hoppas det kommer att gå bättre o bättre med maten. Ni får köra på mycket gröt sålänge.Kram

3:e kommentar, skriven , av caroline:

så bra att killarna mår bra. Vissa barn är lite mindre och andra lite större. Huvudsaken är ju att de mår bra och det ser ut att må prima dina fina killar. kram på er

4:e kommentar, skriven , av Fröken M:

haha...återigen inser jag att viggo är en riktig "liten" klump !! ;) knappt 5 månader och redan en bit över 9 kg !?Men va tusan, bara grabbarna mår bra och är friska spelar inte vikten någon roll :)

5:e kommentar, skriven , av ellenojag:

Tack :) Skönt att killarna gick igenom besiktningen! Ellen är också en spinkis även om hon äter som en häst ;) Älskar Nova star byxorna du köpt btw!

6:e kommentar, skriven , av Katrin:

Äsch, så länge de mår bra och följer sina kurvor så! Leo är också lång och smal.. vet inte alls vad han vägen men är 95cm lång och 2½. Men jag känner igen din oro ja..Skönt att de uppmärksammar det på en gång, Leo kan inte heller säga R, men tror han kan S..? Får testa honom när han kommer hem sen ;)

Kommentera inlägget här :