Fick frågor

publicerat i Om mig

Såg nu att jag fick några frågor i inlägget under..

Från Sara:

Har nyligen börjat läsa din blogg och jag undrar några saker..
Har du funderat på frågestund?
Hur gammal är du? Har fått för mig att du fick Alvin som väldigt ung. Hur har det fungerat med skola och allt`?
Är ni jämställda hemma?
Vem är Edvin hos när du tränar?
Hur mycket tränar du?
Är det inte svåret att få tid till det och massa annat med två barn?
Vad ska du göra efter föräldraledigheten?

1. Nej jag har inte funderat på frågestund, vet inte om någon skulle vara intresserad?
2. Jag fyller 21 i höst. Alvin föddes när jag skulle fylla 18 år. Så ja jag var ung och är ung fortfarande :-) Det har fungerat bra med skola eftersom jag valde att läsa in en kurs innan Alvin föddes + att studerade hela sista året på gymnasiet distans när jag var hemma med Alvin. Lite tufft men det gick!
3. Vem avgör vad som är jämställt? Men för att svara på frågan så ja det tycker jag. Vi delar på det mesta när vi båda är hemma. Visst det är bara jag som kommer vara föräldraledig eftersom vi Andreas inte riktigt har så lätt att vara det med sitt jobb + att vi skulle förlora mycket ekonomiskt om han var det pga att jag studerar. Då skulle vi inte ha råd att kolla på ett större boende. Men det är något som båda är nöjda med, alltså att jag är hemma.

Andreas lagar oftast maten, vi hjälps oftast åt med tvätt och städ även om det är lite bättre på den biten :-) Båda tar hand om barnen lika mycket när vi är hemma osv.

4. Edvin är såklart med Andreas när jag tränar!
5. Jag tränar några gånger i veckan på gymmet/spinning + promenader och lite övningar hemma.
6. Ja det är ganska svårt att hitta tid till vissa saker med två barn men det gäller att prioritera. Jag/vi försöker för det mesta göra klart allt innan barnen ska sova så vi kan träna och ta det lugnt på kvällarna. Nu somnar Edvin ganska tidigt också vilket underlättar..
7. Eftersom jag studerar till lärare och har 3år/6 terminer kvar när jag kommer tillbaka kommer jag alltså göra det när Edvin börjar dagis nästa år. Jag har fått studieledigt till mitten på januari då vårterminen börjar så då kommer jag alltså återgå till det. Innan någon kommenterar att han är bara är 1år då så började Alvin på dagis när han var 1år och det har fungerat jättebra! Eftersom jag studerar kan jag välja lite över mina tider själv, inte alla dagar dock.

Kommentera inlägget här :