Godmorgon vecka 31

publicerat i Gravid veckor

Idag går vi in i vecka 31!

Livmodern når till 3-4 fingrars bredd nedanför nedersta revbenet. ´
Även kvinnor med ett barn i magen kan nu behöva befrias från sitt arbete - det gäller kvinnor med stressiga och tunga arbeten och arbeten som innebär olämpliga arbetsställningar eller har en ökad skaderisk. I sådana situationer kan man få havandeskapspenning från och med nu, del- eller heltid. Ansök i god tid, handläggningstiden kan vara ganska lång. Det är försäkringskassan som gör bedömningen utifrån en praxis som utarbetats genom åren. All erfarenhet talar för att det för de flesta gravida kvinnor är värdefullt med lite ro och vila i slutet av graviditeten. Planera därför i god tid för en paus innan barnet kommer. Det finns möjligheter även för dig som inte kan få havandeskapspenning: Man kan ta ut föräldrapenning redan två månader före beräknad förlossning.
I vecka 31 är medelkroppslängden 42 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 1800 gr. Huvudets omkrets är 29,5 cm. På grund av att hjärnan växer snabbt nu ökar den mer än vanligt i omkrets.
Från growingpeople.se

Jag:
Ja jag börjar få ont i ryggen när jag sitter länge och det gör jag ofta! Sen känner jag av lite foglossning då och då. Igår kväll kände jag en del men idag verkar det bättre. Det är väl inte så farligt men ibland gör det riktigt ont! Tror det beror på hur jag har rört mig under dagen, trapporna i skolan är väl ingen hit :-) Bebisen rör sig mycket nu och sparkarna är hårda!

Andreas t-shirt är nu för liten, ser så roligt ut för dom brukar vara rätt stora!

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Petra Bloggar:

Hej här går det undan! Vilken liten mage du har hihi! :DJag är så avis suckKRAMAR

Kommentera inlägget här :